Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Препоръчан отговор

Щастието често се промъква през врата,която не допускаш, че си оставил отворена. Джон Баримор Когато една врата на щастието се затвори,друга се отваря: Ние често гледаме затворената и пропускаме да забележим отворената. Хелън Келър

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Този, който телесно и душевно не е здрав и достоен, няма право да увековечи страданието в тялото на детето си. АДОЛФ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Този, който телесно и душевно не е здрав и достоен, няма право да увековечи страданието в тялото на детето си.

АДОЛФ

Хитлер ли? :cool:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тя тръгва подире бавно,не бърза, сякаш спирана от спънки по пътя, и все пак:след като ги преодолее, вече няма да ходи,а ще се рее. Из"Да ослепееш",Райнер Мария Рилке

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Усмивката е ключ към любовта. Който не може да се усмихва,не може обича,нито да спечели нечия любов. Любовта не се лекува с билки. Овидий

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

Съблазни ума ми и ще имаш тялото ми, стигни до душата ми и ще бъда твоя завинаги. Анонимен автор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

Самомнението ни е най-големия ни враг. Това, което ни прави слаби, е чувството на обида

от делата и злодеянията на събратята ни.

Самомнението ни изисква да прекарваме по-голяма част от живота си обидени от някого.

-без него ние сме неуязвими. Кастанеда

Не помагай, ако не са те помолили, не отказвай на поискана помощ.

Най-дълбоки са най-простите въпроси. Къде съм роден? Къде е моят дом? Къде отивам? Какво правя? Замисляй се от време на време върху тях и наблюдавай как отговорите ти се променят. Р. Бах

Дори само да живееш преди да умреш, пак не е лесно. Ч. Буковски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

" Щом не може да направи нищо, човек не трябва да си трови живота.

[...]

Помагай, когато можеш; Направи всичко тогава-но когато е невъзножно вече да се помогне, забравяй! Обърни глава! Съвземи се! Състраданието е за спокойни времена. Не за дни, които рискуваш живота си. Погребвай мъртвите и поглъщай живота! Ще ти е нужен. Жалейката е едно, фактите са друго. Човек не скърби по-малко, ако вижда действителността и я приема. Само така ще остане жив. "

Ерих Мария Ремарк - Триумфалната Арка

Редактирано от The_young_girl (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имам един любим тост от прекрасния филм "Кавказка пленница":

Имам желание да си купя къща,но нямам достатъчно пари http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif Имам пари да си купя коза :wors: ,но нямам желание :wors:

Да вдигнем тост за това желанията ни да съвпадат с възможностите :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Рей Бредбъри:

Интересуват се как си прекарвам времето. Казвам им, че понякога просто седя и мисля. Но не им казвам за какво. Карам ги да си блъскат главите. Казвам им, че понякога ми е приятно да вдигна глава, ей така, и да ловя дъждовните капки с езика си.

Много АКО. Всяко от тях водеше до различен живот, до едно съществуване, различно от другите, от момента, в който го избереше. Съществуването на Елен и Кракен беше несъмнено. Елен живееше в света на условните АКО. Тя продължаваше да живее там и щеше да бъде екзекутирана във вторник вечерта, ако той не отстранеше някой от този свят. АКО. АКО. АКО. АКО той се заемеше с това. АКО той успееше. АКО някой не му попречеше. АКО беше все още жив. Утрешният свят представляваше противопоставяне на възможности...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"С други думи казано, докато читателят чете, той неизбежно развива своите способности, а докато гледа филми, може само да гълта кренвирши или да чопли семки." — Николай Хайтов

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нашите тела са нашата градина, нашите желания са нашите градинари. Уилям Шекспир Човекът е свободен в момента, в който пожелае да бъде. Волтер Да знаеш много езици, значи да имаш много ключове за една врата. Волтер В истината има повече красота, дори когато красотата е отвратителна. Джон Стайнбек Човек трябва да живее така, че когато умре и на гробаря да му е мъчно. Марк Твен Живей за днес,защото вчера няма да се върне,а утре може и да не дойде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ДЖОН СТАЙНБЕК

„Навярно най-добрият събеседник в света е онзи, който насърчава другите да говорят.”

„Част от късмета е да познаеш кога ти е дошъл късметът!”

„Човек се гордее с всяко нещо, стига то да му е едничко.”

„Не е нужно човек да е много умен, за да е добър

"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго. "

"Животът не е поредица от и... и... и... Животът е поредица от или... или... или... "

„С цялата си несигурност, в едно съм сигурен: под горния пласт на своята слабохарактерност хората искат да бъдат добри и да ги обичат. Повечето пороци практически са опит да стигнат по най-късия път до обичта. Стигне ли човек до смъртта, нищо, че е бил може би способен, с влияние, гениален, умира ли необичан, животът му положително изглежда провал, а самата смърт – смразяващ ужас..."

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 4 седмици по-късно...

Търсещият щастие е като пияницата, който не може да улучи пътя към дома, си но знае,че има дом. Волтер Човек е щастлив,когато притежава това,което сам обича,а не това, което другите харесват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...

"Да обичаш - значи "бенгалски огън", да бъдеш влюбен - "огън във Везувий"."

София Лорен

"Любовта е като войната — лесно е да се започне, но е трудно да се спре"

Лев Николаевич Толстой

"Приятелството е като една душа в две тела"

Аристотел

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса, Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."

Алберт Айнщайн

"Нищо велико на света не е извършено без страст."

Галилео Галилей

"Успехът е способността да преминаваш от един провал към друг с ентусиазъм."

Сър Уинстън Чърчил

"Живеят само влюбените, останалите просто съществуват. "

Уилям Шекспир

"Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи."

Бенджамин Франклин.

:nono::love::tease:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Успехът е способността да преминаваш от един провал към друг с ентусиазъм."

Сър Уинстън Чърчил

Е, това ме разби! Наричах го глупост (понеже често ми се случва).

Вече ще знам, че съм успешна.

:tease:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, това ме разби! Наричах го глупост (понеже често ми се случва).

Вече ще знам, че съм успешна.

:D

:dog19: Ммм да. Май от цитата излиза, че инатът, глупостта и успеха имат доста общо. Според мен Чърчил е бил много прав, когато е казал това. Независимо дали печелиш или губиш, важното е да не се отказваш...странно обаче колко много неговата философия за успеха ми напомня за българската футболна философия "И да паднем и да бием - пак ще се напием!". Да се зачуди човек как имаме толкова много издънки при такова успешно мото.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 3 седмици по-късно...

"След пиршеството канибалите пак се сбраха около огъня. Никой не продумваше.Този или онзи току се оригнеше, ще плювне костица, ще примлясне тихо с език, ще бутне с крак някой изостанал парцал от синия сюртук в пламъците: всички бяха някак смутени и не смееха да се погледнат в очи. Всеки от тях, било мъж или жена, вече поне веднъж бе извършил убийство или мръсно злодейство. Но да изплюскаш човек? Не бяха допускали, че са способни на такова чудовищно изстъпление - никога и за нищо на света. И се чудеха как лесно им се беше дощяло и че - макар смутени - не изпитваха ни най-малко угризение. Напротив! Усещаха търбусите си малко понатежали, но на сърцата им бе поолекнало. В техните мрачни души изведнъж затрептя приятна ведрина. И по лицата им се разля момичешки нежно, щастливо сияние. Оттук вероятно бе и тая плахост да вдигнат взор и да се погледнат. А когато най-подир се осмелиха, първо крадешком, а после открито, тогава не можеха да не се усмихнат. Бяха изключително горди. За пръв път бяха сторили нещо от любов". Парфюмът Патрик Зюскинд

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Жиботът е кратък изкуството-вечно. Хората са много човеците-малко. Човек и добре да живее-умира и друг се ражда. Времето е относително понятие.Един час може да ти се струва че е отлетял бързо а секунда на нагрят котлон страшно бавно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Време е да се обяви безпощадна борба срещу филистерите, невежите и лицемерите. Само един лицемер може да каже, че трябва да се задоволим с постигнатото и да спрем. Велико е постигнатото, но занапред ни предстои още по-велико. Нови, високи и трудни задачи застават в близката далечина на бъдещето, задачи за създаване на новия човек, възпитаване на нови чувства и нови отношения между хората, достойни за новия век. Но за да се борим за това бъдеще, трябва да умеем да мечтаем страстно, дълбоко и действено, трябва да възпитаваме у себе си непрекъснат стремеж към осмисленото и прекрасното. Константин Паусовски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Ревността е изкуство да причиняваш на себе си по-голямо зло, отколкото на другите. Волтер Ревността е страх от превъзходството на другия Обич и вечност не се римуват. Живей за днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде. Животът(съдбата) е това, което се случва, докато кроим други планове. Който ме харесва,не ме заслужава, а който не ме харесва, няма вкус. В живота можеш да вярваш само на себе си и то не винаги.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...