Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни новини и факти

Featured Replies

Публикувано изображение

Собственикът на гръцки ресторант успя да счупи рекорда за най-голям дюнер в света. Костас Дасос от Патрас успя да направи дюнер кебап с височина 1,73 метра и тегло 1850 килограма. За близо двутонното чудовище са изразходвани 150 килограма подправки и 100 килограма сол.

Ресторантьорът даде на най-бедните хора в града първи да опитат от вкусния свински дюнер. Предишният рекорд за най-голям дюнер в света принадлежи на ресторантьора Сами Ейд от Кипър, който през юни 2001-а направи дюнер с тегло 1503,66 килограма.

Източник: dnes.bg

• 11 месеца по-късно...
  • Отговори 434
  • Прегледи 132,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Топ 10 на най-скъпите храни в света   Ако сте любители на скъпата и изискана храна следващите няколко предложения ще ви заинтересоват. Класацията предлага десет от най-скъпите храни в света.  

• Топ 15 на най-шокиращите истини за храните Някои хора се хранят, за да живеят, а други живеят, за да се наслаждават на вкусната храна. Съществуват обаче някои любопитни факти, които едва ли много хора

• Кухнята по света Грузинска: сгответе нещо, поръсете с кориандър, залейте с киндзмараули, добавете сулугуни. Френска: опечете горе-долу месото, полейте го със соса, който варихте 3 часа, украсете с шал

Публикувани изображения

• Автор

Публикувано изображение

Тайната за запазването на паметта на стари години може да се крие в ягодите, пише в. "Сън", позовавайки се на учени от САЩ. Ягодите са богати на антиоксиданти и при лабораторни опити с мишки специалистите установили, че плодовете подобряват функциите на мозъка на гризачите. Изследователите допускат, че ягодите могат да действат по същия начин и при хората. Специалистите изследвали свойствата на физетина, който предпазва клетките от израждане. Д-р Памела Майър обяснява, че са необходими повече изследвания, за да се проучи въздействието на ягодите върху паметта. Неудобството според нея е, че за да има полза от тях, хората ще трябва да хапват около 4 килограма на ден.

Източник: actualno

• Автор

За сметаната и шампанското нищо не се казва..... ;)

Те засилват популярния "ефект на ягодата" Публикувано изображение

Че са богати на антиоксиданти-да,но 4 килограма дневно..... Публикувано изображение А защо ли не казаха "ракия" по същата схема? Публикувано изображение

Те засилват популярния "ефектна ягодата" Публикувано изображение

разбирач.... ;) ...

Никаква гинко-билоба :P Само ягоди ще набивам вече...

Уоуууу, 4 килограма... таз памет златна ще ми излезе....

Трихич, "две у едно" - ракия от ягоди...ако е като кайсиевата..ммммм, yummie :hush:

4 килограма :P А сметана колко ? Някой да знае колко върви сега едно кило - ама пресни,не замразени :wors:

Пресни? Скъпичко :hush:

Най-накрая ще вземат да се появят странични ефекти на ягодите в големи количества Публикувано изображение

За паметта не знам ,но за друго нещо определено :hush:

Абе знам че ягодите са много полезни за доброто ми настроение,понеже са ми любимият плод,а това за паметта ако е вярно,значи малко съм консумирал от тях :hush:

@Fifa пак ни информира с фантастична новина Публикувано изображение Ами дано да е така,само,че дали ще действат замразени от лятото до зимата,да има запаси от ягодки и з зимата :huh:
  • 3 седмици по-късно...
  • Автор

Безалкохолна напитка от растението Артишок разгражда алкохола в кръвта за 30 до 45 минути, стана ясно на пресконференция, с която бе отбелязан старта на продажбите на тази напитка на българския пазар. 5 процента от средствата от продажбите ще се влагат във Фонд "Здраве за всички". Той ще финансира здравни програми в страната.

Към Фонда ще бъде създаден и Обществен съвет по здравни въпроси, обяви директорът на Институт "Пирогов" доц. Спас Спасков. Една от програмите, които ще се финансират от Фонда - "Сигурност на пътя" - вече е стартирала, уточни ръководителят на фирмата-дистрибутор на напитката от Артишок Владимир Баланов. В рамките на тази програма в София и други градове на страната ще бъдат открити в следващия един месец офиси, където шофьори и всички, които желаят да проверят съдържанието на алкохол в кръвта си, ще имат възможност да се подложат на безплатен тест "Дрегер".

След резултатите от теста те могат безплатно да изпият бутилка от безалкохолната напитка за разграждане на алкохола и отново след 30 до 45 минути да се подложат на тест "Дрегер". "Надеждата ни е, че благодарение и на този продукт ще намалим травматичните случаи, свързани с употребата на алкохол", каза на пресконференцията доц. Спасков. Новата напитка на българския пазар се казва "Секюрити фиийл бетер"/"Security Feel Beter". Тя е произведена преди 8 години от двама френски учени.

"Security Feel Beter" е получила одобрението на френската академия на науките и в момента се продава в над 30 страни по света. От края на септември т.г. напитката се бутилира и в България, каза на пресконференцията ръководителят на фирмата-дистрибутор "Маймекс" Владимир Баланов. Цената на 30 милилитрова бутилка е 6 лв. Засега "Security Feel Beter" се продава от дистрибуторите на "Маймекс", във веригата "Пикадили" и бензиностанциите на "Петрол". Водят се преговори и с други вериги бензиностанции и хранителни магазини.

"Security Feel Beter" е напълно безвредна безалкохолна напитка, която може да се пие преди, по време и след хранене. Няма ограничения за изпитото количество, не е вредна за деца. Напитката е силен антиоксидант и може да се поема профилактично за стимулиране на чернодробната дейност и увеличаване на жлъчната секреция, каза директорът на Институт "Пирогов" доц. Спас Спасков. Той съобщи, че в клиниката по токсикология на Института е започнало изпитване на "Security Feel Beter" и уточни, че всеки организъм индивидуално разгражда алкохола.

По-лесно това става при хора със здрав черен дроб. Фирмата-дистрибутор на "Security Feel Beter" за България се е свързала с френския производител преди по-малко от една година след публикации в български медии за качествата на напитката. Почти половин година са отнели преговорите за правото фирмата да внася в България напитката. Кандидатите за дистрибутори на "Security Feel Beter" в Югоизточна Европа са били над 10000 фирми от района.

Другият дистрибутор за Югоизточна Европа е избран от Русия. Готовността на българския вносител, който бутилира "Security Feel Beter", е производство на около 1 милион бутилки за 15 дни. Първият офис за безплатен тест "Дрегер" и "Security Feel Beter" в София се намира зад Стоматологичния факултет на Медицинска академия.

• Автор

Специалистите от Клиниката Майо (Минесота, САЩ) предложиха списък на най-ценните за здравето храни:

* Ябълки - богати на пектин и витамин С;

* Бадеми - съдържат фибри, рибофлавин, магний, калций, желязо и природния антиоксидант витамин Е;

* Броколи - източник на калий, калций, фолиева киселина, целулоза, b-каротин и витамин С;

* Боровинки - богати на влакнини, антиоксиданти и фитонутриенти;

* Червен боб - съдържа малко мазнини, богат на белтъчини, антиоксиданти, влакнини и мед;

* Сьомга - уникален източник на q-3-ненаситени мастни киселини, защитаващи сърдечно-съдовата система от атеросклероза;

* Спанак - богат на витамин А, калций, фолиева киселина, желязо, рибофлавин, витамини С и В6);

* Сладки картофи - съдържат много b-каротин, витамин С и В6, влакнини, калий;

* Зеленчуков сок (особено доматен);

* Покълнала пшеница (две супени лъжици осигуряват на организма тиамин, магний, фолиева киселина, желязо, цинко и фосфор).

Източник: Linastandart

Блях...само ябълките и боровинките стават...гадноооооо...може да е полезно ама е гадно... Що го няма шоколада? :wors:

Само покълнала пшеница не съм яла ;) Някой да знае дали е вкусна и как точно се консумира :wors:

Само покълнала пшеница не съм яла :P

Някой да знае дали е вкусна и как точно се консумира :)

Много е полезна...измива се добре и се накисва в съд с вода в продължение на 8 ч(примерно, може и малко повече). След това изливаш водата и съдът с пшеницата се покрива с мокра кърпа, за да се поддържа необходимата за покълването влага и темпеартура. Така пшеницата престоява още около 16 часа да кажем , докато се появят кълнове. През това време следиш кърпата да бъде винаги мокра. . По желание към пшеницата може да се прибавят мед и счукани ядки. Може да я подсладиш с мед (аз обожавам мед и затова ми е вкусно, не знам ти дали обичаш). Това е просто страхотно и кожата, и за линията (заради фибрите)......

• 4 седмици по-късно...

От тези 10 храни най-мого обичам ябълките, бадемите, боровинките и доматения сок. :)

Що го няма шоколада? :)

И аз това мислех да питам Публикувано изображение

Ако оставят жените без шоколад, не завиждам на останалата част от човечеството ;)

Публикувано изображение

Тайната за запазването на паметта на стари години може да се крие в ягодите, пише в. "Сън", позовавайки се на учени от САЩ. Ягодите са богати на антиоксиданти и при лабораторни опити с мишки специалистите установили, че плодовете подобряват функциите на мозъка на гризачите. Изследователите допускат, че ягодите могат да действат по същия начин и при хората. Специалистите изследвали свойствата на физетина, който предпазва клетките от израждане. Д-р Памела Майър обяснява, че са необходими повече изследвания, за да се проучи въздействието на ягодите върху паметта. Неудобството според нея е, че за да има полза от тях, хората ще трябва да хапват около 4 килограма на ден.

Аз много обичам ягодите. Щом като са полезни за паметта значи повече ягоди ще ям. :)

Колко вървят в МОЛ-овете,дайте инфо че ми се приядоха :eek:

Колко вървят в МОЛ-овете,дайте инфо че ми се приядоха :eek:

Онзи ден гледах едни чудни като от снимката в ХИТ в Младост.

Бяха към 10-ина лева и малко повече за кошничка 250 грама.

Добър апетит.

Публикувано изображение

Д-р Памела Майър обяснява, че са необходими повече изследвания, за да се проучи въздействието на ягодите върху паметта. Неудобството според нея е, че за да има полза от тях, хората ще трябва да хапват около 4 килограма на ден.

:eek: Ммм, аз ги Обужавам Ягодите...Наистина са си антиоксидант, но не е възможно толкова много да изям на ден... Публикувано изображение Аз, ако хапвам толкова много ягоди на ден ще умра от преяждане

че плодовете подобряват функциите на мозъка на гризачите

а и не съм мишка или поне аз не знам да съм станала такава...:PПубликувано изображение

Фифа искаш да ме умориш ти преди нова година...а уж други ми имат Зъб...Ще им правиш услуга ли?! :P:)

Ами дано да е така,само,че дали ще действат замразени от лятото до зимата,да има запаси от ягодки и з зимата :wors:

Ми и аз не мисля, че много ще действат като са замразени, ама знае ли се някой може да каже, ако е по-компетентен от мен.... :PПубликувано изображение

Зимата като няма ягоди - само шампанско с любимия човек и ви гарантирам, че последващите действия ще ви се отразят много по-добре от колкото 4 кг ягоди :) Пък и ще ви излезе по-евтино... Публикувано изображение

Публикувано изображение

В последните две години у нас не са открити генномодифицирани храни. Снимка: Корбис

През последните две години на българския пазар не са откривани храни, изцяло направени от генно модифициран материал, обяви днес пред журналисти д-р Черкезова, експерт по генно модифицираните и нови храни към Министерството на здравеопазването /МЗ/. По думите й на българския пазар има храни само със следи от генно модифицирани материали. Голяма част от намерените следи от генно модифициран материал са във вносни храни, като само една положителна проба има от българско царевично брашно. Пробите се правят на български и вносни храни за наличие на генно модифициран материал, обясни още Черкезова. Взимат се основни проби от царевица, соя и рапица.

Източник : dnes.bg

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Днес в Киев ще бъде представена най-голямата в историята на Украйна бисквитена торта, който ще тежи 1 тон.

За приготвянето на гигантското произведение на сладкарското изкуство ще бъдат използвани 4604 яйца, 131 кг. захар, 151 кг. брашно, 23 кг. какао на прах, 217 кг. вишни, 360 кг. сметанов крем, 40 кг. черен и 12,5 кг. бял шоколад, съобщиха пред журналисти организаторите на акцията. Първата подобна торта бе приготвена през 2005 г. Те тежеше “скромните” 120 кг. и бе украсена със сладкарски фигурки. През 2005 г. постижението от предходната година бе подобрено и бе приготвена най-голямата до момента торта, тежаща цели 650 кг. Тя бе вписана в Книгата на рекордите на Гинес.

Източник: БГНЕС

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.