Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни новини и факти

Featured Replies

Спор няма, че е калорична храната, особено ориза, но това е единственият минус. А и оризът не е единствената китайска храна. От доста време насам само китайска кухня ям през деня и се чувствам перфектно. Важното е да я съчетаеш с поне малко физически усилия. Иначе ако седиш по цял ден на едно място и да се тъпчеш като прасе с храна, е нормално сериозно да наддадеш на тегло. Но това няма да е по вина на кухнята, ами на шиб@ния начин на живот. Тааа екстра си е китайската кухня :beer11:

• Отговори 434
  • Прегледи 133,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• haidukpikaso
    haidukpikaso

Топ 10 на най-скъпите храни в света   Ако сте любители на скъпата и изискана храна следващите няколко предложения ще ви заинтересоват. Класацията предлага десет от най-скъпите храни в света.  

• Топ 15 на най-шокиращите истини за храните Някои хора се хранят, за да живеят, а други живеят, за да се наслаждават на вкусната храна. Съществуват обаче някои любопитни факти, които едва ли много хора

• Кухнята по света Грузинска: сгответе нещо, поръсете с кориандър, залейте с киндзмараули, добавете сулугуни. Френска: опечете горе-долу месото, полейте го със соса, който варихте 3 часа, украсете с шал

Публикувани изображения

Хапвайте от всичко с мярка, спортувайте, и грижи няма да имате. :beer11: Иначе, аз и без това не си падам кой знае колко много по китайската храна.

Хора аз съм на мнението, че Живота е вреден за Здравето! Правете си изводите :beer11:

Споко момичета!!! Това е вярно,че се пълнее от тези род храни!!! Ако наистина искате да имате красива фигура без мазнини можете да ядете всикакъв вид кухни само не трябва да се смесват различните видове храни. 1.Хляб само на закуска-филики с конфитюр,сок,1 яйце 2.Никога зърнени с месо-боб,леща,грах и т.н. 3.Избягвайте червените меса 4.Забравете пици,готови закуски(от тези хлебните с салам)и от този род 5.Банани,череши,и тн-ВНИМАНИЕ са захарни плодове 6.Яйцата да са ваши приятели но без мазнина 7.Никога не смесвайте горе посочените неща Яжте задължително 3 пъти на ден и пийте вода. Това е протеинова диета която спазвах и за месец 4кг(това ми беше достатъчно) Ядеш всичко без да ги смесваш!!!! Ако някои иска диетата да ми пише на Л.С. Успех

Аз съм на друга диета.... яж каквото искаш, с мярка естествено, не да се тъпчеш като прасе. Малко елементарни упражнения и готово. Хем стомаха сит, хем тялото здраво, хем на душата й е добре. По времето когато тренирах двуразово ядях като разпран(включително се тъпчех, не за друго, ами не можех да се наям) и не ми стигаше храната, то ходех гладен... :P. И да добавя, падам си по вредни храни - пържено, мазно, солено и т.н.

Един приятел скоро се върна от Пекин и твърди, че това, което ядем в тукашните китайски ресторанти няма нищо общо с това, което се яде там. Толкова по въпроса

имайки предвид, че китайците са слаби, ядат малко, с пръчици, и са дълголетници.

И как да не се тъпчеш с китайско, като всичко съдържа в изобилие мононатриев глутамат, който стимулира апетита.

Един приятел скоро се върна от Пекин и твърди, че това, което ядем в тукашните китайски ресторанти няма нищо общо с това, което се яде там. Толкова по въпроса

В Испания също е различна китайската кухня (от Българя - следователно и от други места)

Нямам напредстава защо е така :)

Androcure06 не вярвам че се пълнее поради факта,че никога не съм виждала дебела китайка или китаец!

Глупости на търкалета. 200 килокалории са около 60 грама сух ориз. Само дето 1300 килокалории са доста над килограм пилешко. Тоест калоричността на месото е много по-малка, отколкото на ориза. Разлика между бял и кафяв ориз и бяла и кафява захар практически няма. Солта е полезна за здравите хора и ограничаването й е нездравословно. Относно натриевия глутамат - не е толкова вреден, колкото го изкарват.

Хубаво е първо да се уточни, че "китайската храна", "китайската кухня" и "храната от китайските ресторанти" са 3 съвсем различни неща. Второ, човек трябва да се научи, че по презумпция вредна храна няма. Има неправилно хранене – преяждане, има небалансирано хранене, има неправилно готвене, има застоял начин на живот, има един куп фактори, които благоприятстват образуване на наднормено тегло, проблеми със здравето и т.н.

Понеже китайската храна е вредна......предлагам да минем на виетнамска, така и общините ще са доволни от решаването на проблема с бездомните кучета... Публикувано изображение

Понеже китайската храна е вредна......предлагам да минем на виетнамска, така и общините ще са доволни от решаването на проблема с бездомните кучета... Публикувано изображение

А, че да не си мислиш случайно, че великият братски китайски народ не папка кученца? Китайците изяждат 20 милиона кучета годишно. И на котешкото не отказват. А и в миналото се е считало за привилегия само на най-богатите. Публикувано изображениеСправка >>

Само не закачай котешкото, че ще ни погнат тези с писанките Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Чудя се тия двамата дали ходят по ресторанти?

Според тези, повече от една четвърт от пълнолетните китайци са затлъстели, но това се дължи на промяната в хранителните навици.

Не знам колко четвърти от китайците са затлъстели, ама ако снимам 14-16 год момчета и момичета от нашата татковина, все ми се струва че ще ги бием.....

Типичната за китайските ресторанти храна е изцяло непрепоръчителна, сочат резултатите от изследване.

.................................

Какво мислите вие ?

Донякъде зависи за това къде ще се консумира тази храна. Подготовката и приготвянето на храната по азиатски е по принцип нехигиенично занятие. Те - пришълците: китайци, араби, индийци вече са векове назад, ако става дума за хигиена на приготвяне или на хранене (с ръчички се яде по индийски и арабски). Не знам дали имате визуален достъп до кухнята им. Ако не е скъп ресторант и не искате да проверите как ви се приготвя храната пред очите - рискувате ужасно много!

Редактирано от nologo (преглед на промените)

нехигиенично занятие.

To при никаквия контрол в родните ресторанти, не само китайските и арабските са нехигиенични.

(с ръчички се яде по индийски и арабски).

Арабите са ни дали приборите (и други неща, като канализацията), а китайците са ни цивилизовали цялостно....Явно отрицателно им се отразява модерният, американски начин на живот.
  • 2 седмици по-късно...

Целувката - най-сладкият десерт

За "баща" на един от най-популярните сладкиши в света - целувката - се смята италианският готвач Гаспарини

Публикувано изображение

За "баща" на един от най-популярните сладкиши в света - целувката - се смята италианският готвач Гаспарини. Още през далечната 1720 година във Франция и Италия посрещнали сърдечно рецептат а- аристократите обожавали целувката, тя била и любимият десерт на Мария Антоанета, прославила се със слабостта си към разкоша.

Най-разпространени са целувките, изпечени във фурна. По традиция те са бели на цвят, приготвени от разбити на пяна белтъци и захар. С течение на времето са измислени всевъзможни варианти и днес се радваме на завидно разнообразие. Те имат форма на розички, гъбки, сърчица, букви, в различни цветове. Могат да бъдат ванилови, шоколадови, ментови, карамелени, канелени или с вкус на екзотичен плод.

По-малко известни, но не по-малко вкусни са варените целувки. Те се приготвят от същото тесто, но се варят в мляко. Те са в основата на кулинарното изкушение "Плаващи острови". "Водата" представлява микс от мляко, захар, царевично брашно, разбити жълтъци и ванилия, поставен в плитко блюдо и там "плуват" варените целувки, поръсени с бадеми.

Безспорна царица на целувките е плодовата кошница "Павлова". Този десерт носи името на балерината Ана Павлова и също като нея е фин и изящен. Различни плодове се поставят в кошничка, изпечена от чисто бяло тесто за целувки, заливат се със захарен сироп и се украсяват със сметана.

gladen.bg

Не знам колко четвърти от китайците са затлъстели, ама ако снимам 14-16 год момчета и момичета от нашата татковина, все ми се струва че ще ги бием.....

Ами то това да се тъпчеш само с простотии или т.нар. "junk food", а като допълнение и застоелия начин на живот, (нон-стоп висенето пред компютъра) няма до какво друго да води. И всичко това въобще не е така весело, както им се струва на повечето хора. Напротив, трагично е, и ако в скоро време не бъдат взети някакви мерки, населението няма да върви, а ще се търкаля!

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

Бъдете здрави с вино и пържола

Учени са установили, че пържолите по-рядко причиняват рак, ако са мариновани в бира или червено вино, съобщи в. "Индипендънт", като се позовава на публикация в сп. "Ню сайънтист".

Известно е, че пърженото и печеното на скара месо съдържат особено високи нива на 17 различни канцерогенни съединения, наречени хетероциклични амини (ХА). Те се образуват от въздействието на високите температури върху захарите и аминокиселините.

Знае се също, че марината от зехтин, лимонов сок и чесън намалява количеството на хетероцикличните амини с 90%, а червеното вино намалява нивата на ХА в пърженото пиле.

Сега учени, ръководени от Изабел Ферейра от Университета на Порту (Португалия), са изследвали как маринати от бира и червено вино действат върху пържените пържоли.

Накисване за 6 часа в марината от бира или червено вино намалява нивата на два типа ХА в пържолите с 90% в сравнение с немаринованата пържола.

Срещу трети тип хетероциклични амини бирената марината се е оказала по-ефикасна от винената, като прави здравословни пържолите за 4 часа. За същия ефект месото трябва да кисне в червено вино 6 часа.

Дегустаторите, които са участвали в изследването, са предпочели аромата, вкуса и външния вид на пържола, маринована в бира.

изт.: actualno.com

Накисване за 6 часа в марината от бира или червено вино намалява нивата на два типа ХА в пържолите с 90% в сравнение с немаринованата пържола.

Не се имам за разбирач в методиките на готвенето, но за сефте чувам за накисване на месо в червено вино. За бялото вино, бирата или други приготвени маринати - ок.

Или съм изостанал с поне 20-30 години в процесите на накисването или просто ще се окажа едно леко запотено от тичането около скарата чавдарче, на което и синята връзка не му се вее даже, защото си е избърсало мазните ръце в нея и тя от мазнината няма как да се шляпа на вятъра.

пп. Да не говорим, че оставаме без ХА-нива, а като апнем Орбит след това и нивото на PH в устата отива на кино с ескалатора и изобщо...

Нема нива баце, нема.

Публикувано изображение

Не се имам за разбирач в методиките на готвенето, но за сефте чувам за накисване на месо в червено вино. За бялото вино, бирата или други приготвени маринати - ок.

Марината с червено вино съвсем реално съществува :rolleyes:. Тя върви на по-тежки меса (свинско, говеждо), стекове и т.н.

Аз пържоли не ям, тъй че ще се огранича в коментара на научния експеримент. Ама и аз съм лоша, да ви сервирам такива новини баш след празници, а Публикувано изображение

Редактирано от chain_reaction (преглед на промените)

Марината с червено вино съвсем реално съществува :beer:. Тя върви на по-тежки меса (свинско, говеждо), стекове и т.н.

Аз пържоли не ям, тъй че ще се огранича в коментара на научния експеримент. Ама и аз съм лоша, да ви сервирам такива новини баш след празници, а Публикувано изображение

Щом ти го казваш - приема се единодушно и без особено мнение!

Аз пък още следващия път ще пробвам маринатата и ще ви кажа как е на практика.

Все пак теорията е едно, а практиката е друго.

Щом ти го казваш - приема се единодушно и без особено мнение!

Да. Точно така ;)

• 1 месец по-късно...

Корейците и филипинците също се тъпчат с кучешки деликатеси, а японците кротко си рупкат делфини...

Публикувано изображение:angry:Публикувано изображение:stop::no-no::scared:

Точната дължина на колбаса първенец е 2025 м. За създаването му са "пожертвани" 24 прасета

01.03.2009

И в Германия са майстори на колбасите, но сърбите твърдят, че нямат конкуренция...

Наденица с дължина 2 км и тегло 2 т измайсториха на фестивал в Сърбия в опит да поставят рекорд за Гинес.

В село Турия (turija.co.yu) в последната седмица на февруари от 24 години се провежда фестивал на наденицата и всяка година майсторите се опитват да подобрят своя миналогодишен рекорд, макар и само с един см.

Точната дължина на колбаса първенец тази година е 2, 025 м. За създаването му са "пожертвани" 24 прасета. Майсторите използвали и десетина кг сол, още толкова черен пипер и чесън.

Хората от селото казват, че единствената им реална конкуренция са китайците. И те обаче са доста назад с едва 600-метровата наденица, която успели да създадат.

"Следващата година ще направим два пъти по-дълга наденица и тогава никой няма да може да ни стигне", заканва са Томислав Милинков.

Фестивалът бил основан спонтанно през 1984 г., когато група ловци решили да се надпреварват кой от тях ще направи най-вкусната наденица. През следваща година организирали кулинарното състезание в местната кръчма и така до днес.

От 2004 г. в селото дори се провеждат лекции за правилното хранене на свинете.

Парите, спечелени по време на едноседмичния кулинарен шампионат, се използват за благотворителност. Досега с тях в селото са изградени детска градина, училище, библиотека и църква.

Част от средствата са предназначени за сираци и деца със специални нужди.

Източник: НЕТИНФО

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.