Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хипнотичната регресия - мнения, въпроси и отговори

Featured Replies

Преди време един познат ми разказа 4е се подложил на лечение чез методите на регресията която пък се основавала на теорията че човек се преражда многократно В състояние на палухипноза се навлизало на територията на подсъзнанието и чрез подходящто вещто водене от специалист се търси причината за дадено заболяване в предишни животи.Така на моя познат му поставили точната диагноза за здравословен проблем които той имал от години но традиционните методи в медицината не давали никакъв резултатСега той твърди че се разделил завинаги с здравословния си проблем

Редактирано от vn80vn (преглед на промените)

• Отговори 164
  • Прегледи 46,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преди време един познат ми разказа 4е се подложил на лечение чез методите на регресията която пък се основавала на теорията че човек се преражда многократно В състояние на палухипноза се навлизало на територията на подсъзнанието и чрез подходящто вещто водене от специалист се търси причината за дадено заболяване в предишни животи.Така на моя познат му поставили точната диагноза за здравословен проблем които той имал от години но традиционните методи в медицината не давали никакъв резултатСега той твърди че се разделил завинаги с здравословния си проблем

Ако си чел нещо на Едгар Кейси,трябва да знаеш че той е лекувал през целия си живот по този начин с това изключение,че той не е поставял човека под хипноза.Има доста описани случаи в книгите писани за неговите случаи в които едни хора поемат верния път и се излекуват,но други просто не вярват и не искат да живеят по правилен живот.

Подобни резултати дава и метода на холотропното дишане, разработено от Станислав Гроф. Който се интересува -има няколко книги на български от него. Познавам хора участвали в такива сеанси. Някои от тях преживяват спомени от предишни животи. Според Гроф е възможно травми в предишни животи да са причина за заболявания сега.

Тук интервю със Станислав Гроф.

Тук сайта на Гроф

Вярвам в прераждането,вярвам във Вечността на Душата,вярвам в Бог.

А любопитството си е човешка черта,заложено е в нас.

На мен в много трудни моменти ми се е искало - да се върна с регресивна хипноза назад,в миналите си животи.

Да видя къде съм живяла,каква съм била,дали съм била добър човек най-вече.

Да разбера причината за мъките и страданията си,за този,който ми ги причинява - а ние с него сме били и преди,няма начин да не сме били Публикувано изображение

Но първо в България не съм чувала за добри специалисти в тая дейност точно -

- а и самата хипноза е нож с две остриета - може да ти помогне,но може и да полудееш от инфото...

и второ - Господ щом не ни е дал правото да знаем...

Затова всеки идва с новия си тефтер Тук,с чисто бели листи и си пише този си живот ей така :whist:

Иначе няма да се научиш и няма да еволюира Душата ти

Нали :)

Душата се прераждала в ново тяло от 77 до 777 пъти...така съм чувал...??? Дали е така не могада кажа. Ако е така, защо не помним нищо от миналия си живот? Ако не е така, защо толкова неща ни се струват тъй познати...? По тази тема може много да се пише. Всеки си има теории, хипотези свои мисли и мнения, никои не може да докаже нищо обаче!!! :wors:

• 1 месец по-късно...

Силата на внушението: Двама пациенти болна от настинка и горе-долу сравнителни телесни показатели тегло ,години ,нестрадащи от хронични заболчвания. На единия пациент се казава ,че настинкаа е много тежка и му предписват силен антибиотик. На втория се казва ,че лесно ще се оправи само да си почива и да пие от буркан хапчета (витамин "С") даден от лекаря. На контролен преглед след 7 дена вторя пациент се чуства много по-добре. Силата на внушени по някакъв начин влияе на тялото ,че с собствени сили се възтановява по-бързо от очаян пациент на силни лекарсва. Замислете се. Долкото прочетох от форума мисля ,че отговора е такъв. Просто трябва да си сигурен ,че ще оздравееш оздравееш и това дава резултат. Аз имам мигрена (боли ме глава понякога получавам пристъпи) ходил сам при всякви шарлатани и пари сам потришил за тая работа и поп ми е пял и се чуда как може да съм бил толкова тъп да си хвъплям кинтите за такива мозакопромивачи. Решеното на проблема ми е просто като ме заболи глава да изпия един аулин и се оправям.

Предишни животи? Дрън, дрън...Глупости на неуки хора или шарлатани!

Ровейки се из нета,преди време ми бяхе припаднали интересни примери за работа с регресия.

Като съчетваване на наука (психология и медицина) с езотерика е д-р Браян Уайс (Brian Weiss). Ползващите английски могат да посетят сайта му ТУК. Уейс е разработил и комплект от аудио касети за медитация, които позволяват след известно практикуване човек сам да си припомни важни случки от минали животи и да се лекува.

В книгата му има две примернии медитации.

Д-р Уейс е бил дълго време учен напълно скептичен към всичко, което излиза извън официалната наука. Един ден обаче, докато провежда хипнотичен сеанс с пациентка (вижте повече инфо например тук) я моли да се върне във времето, когато се е появил симптома на проблема и. Тя започва да му разказва за нейно прераждане като жена през 1863г преди Христа. След този сеанс мирогледа му се променя из основи. В последствие пише поредица от книги за регресията в светлината на съвременната наука и езотерика. Изнася лекции пред аудитории от по 600-800+ човека в Америка и извън нея. Отговори на често задавани въпроси свързани и с регресията от същия автор - вижте ТУК. Интервю

Интересен форум за "Регресивна хипноза" има ТУК препоръчвам ви го,ако наистина сериозно се интересувате от тази материя Публикувано изображение

• 3 години по-късно...

Без прераждане се обесмисля разумният живот, и всичко се свежда до хранене и размножаване!

И като се преродим - пак в тия...

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Без прераждане се обесмисля разумният живот, и всичко се свежда до хранене и размножаване!

а с прераждането - възможност за още хранене и размножаване през следващия живот :yanim: ( ако не ни е стигнало в тоя)

ехо вие всички ли сте глупаци, прераждане нямаааааааааааааааааааааааа, нито има регресия като метод за разкриване на минали животи. не сте ли учили по биология как се зачева нов човек, даден сперматозоид опложда дадена яйцеклетка, също не сте ли учили че сперматозоидите се движат в своята си среда, а те значи били и нещо като живи неща щото мърдат а, значи имаме сперматозоид който си има материално тяло и мисловна енергия някаква си, яйцеклетката си и тя си има тяло и също мисловна енергия, двете неща сперматозоида и яйцеклетката се оплождат (смесват се) и се получава ембриона материалното тяло на човека и двете мисловни енергии (на сперматозоида и на яйцеклетката) също се смесват като се получава мисловната енергия (съзнание) на бъдещия човек. е сега всички знаете вероятността кой сперматозоид да оплоди дадена яйцеклетка какъв е и къде ви е предишното ви съществуване, тоест миналите ви животи, вие сте просто една случайност на съединяване на даден сперматозоид с яйцеклетка, за мисловната енергия писах как е вече, преди да стане оплождането вас ви е нямало. Никакви съзнания не слизат след оплождането и да се съединяват с тялото както пише по окултните и религиозни учения, не забравяйте че сперматозоида се е движел преди това, значи е бил жив под някаква форма.

И като се преродим - пак в тия...

Не си права! Една регресия ти дава много отговори защо си това което си сега!

Не си права! Една регресия ти дава много отговори защо си това което си сега!

----------------------------------

Няма нужда от регресия.

Достатъчно е самонаблюдение - по какви пътища имаш влечение да тръгнеш, по кои не искаш да тръгнеш, какво търсиш, от какво бягаш...

Намасте!

:rolleyes: Да. За да разберем миналото, трябва да видим какви сме сега. За да разберем какво ни очаква в бъдеще, трябва да видим какво вършим в момента.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

----------------------------------

Няма нужда от регресия.

Достатъчно е самонаблюдение - по какви пътища имаш влечение да тръгнеш, по кои не искаш да тръгнеш, какво търсиш, от какво бягаш...

Намасте!

Аз не искам да убевам, но ми се отдава - Защо??

Защо ти не искаш да убиваш, и отдава ли ти се?

Не ми трябва регресия,мда-

в предишния си живот съм била принцеса и съм имала придворни и прислужници.

Как една не дойде с мене у тоя живот-да чисти а

:cool:

Ако мернете някоя-незабавно ми я пратете!

Заповед!

:)

Аз не искам да убевам, но ми се отдава - Защо??

Защо ти не искаш да убиваш, и отдава ли ти се?

---------------------------

- Отдава ти се да убиваш, щото имаш в тази работа добър опит.

А не искаш да убиваш /вече/, щото си понесал цялата тежест на последствията от убийствата /законът Немесис/

- Не знам дали ми се отдава, щото не съм пробвал - имам непреодолимо отвращение, вегетарианец съм и имам потрес от кръв /не ставам за доктор/. Сигурно съм убивал още повече от тебе, за да съм отвратен направо параноично от убийства.

Ерго,

доста по-голям и мащабен убиец съм бил от тебе. :rolleyes:

Намасте!

Не ми трябва регресия,мда-

в предишния си живот съм била принцеса и съм имала придворни и прислужници.

Как една не дойде с мене у тоя живот-да чисти а

:)

Ако мернете някоя-незабавно ми я пратете!

Заповед!

:P

Мда аз сигурно съм бил принца :)

Що не ми се падна джакпота от ТОТОто :cool:

---------------------------

- Отдава ти се да убиваш, щото имаш в тази работа добър опит.

А не искаш да убиваш /вече/, щото си понесал цялата тежест на последствията от убийствата /законът Немесис/

- Не знам дали ми се отдава, щото не съм пробвал - имам непреодолимо отвращение, вегетарианец съм и имам потрес от кръв /не ставам за доктор/. Сигурно съм убивал още повече от тебе, за да съм отвратен направо параноично от убийства.

Ерго,

доста по-голям и мащабен убиец съм бил от тебе. :yanim:

Намасте!

Е регресията ти дава яснота точно по тези въпроси! Защо кога и как!

Мда аз сигурно съм бил принца :rap:

При регресия си спомняме само изживявания водещи до кармични уроци в този живот - това е правило!

Е регресията ти дава яснота точно по тези въпроси! Защо кога и как!

При регресия си спомняме само изживявания водещи до кармични уроци в този живот - това е правило!

-----------------------

Митко, за какво ми е да си изживявам старите кошмари наново?

Страданието е преживяно.

Уроците са научени

Остава само една...

---------------------------------------------------------

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=22zhgLerFvE

---------------------------------------------------------

...тишина, тишина.

-----------------------

Митко, за какво ми е да си изживявам старите кошмари наново?

Страданието е преживяно.

Уроците са научени

Остава само една...

...тишина, тишина.

Прав си, но аз не мирясвам докато не открия причината! Въпрос на нагласа! Двигателя ми работи с гориво от ЗАЩО!

Прав си, но аз не мирясвам докато не открия причината! Въпрос на нагласа! Двигателя ми работи с гориво от ЗАЩО!

--------------------------

Е, щом е така - дерзай, докато пак срещнеш Стената

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=wq4jOy6ag6s&feature=related

Трябва да правим разлика между първопричината, която е нашето невежество и тези конкретности, които ни се разкриват чрез регресията или психоанализата. Първопричината е като корена, а другото е като клоните. Дори да изрежем клоните те пак ще пораснат, ако не сме изтръгнали корена.

Трябва да правим разлика между първопричината, която е нашето невежество и тези конкретности, които ни се разкриват чрез регресията или психоанализата. Първопричината е като корена, а другото е като клоните. Дори да изрежем клоните те пак ще пораснат, ако не сме изтръгнали корена.

Не съм съгласна с думата "изтръгване". Защото няма как да стане. Според мен правилната дума е "разбиране"(осъзнаване), а "олекотяването" от първопричината си идва само. Но е много важно да се стигне до корена. С това съм съгласна.

Не бих се подложила на регресия. Не изпитвам подобно любопитство.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.