Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хипнотичната регресия - мнения, въпроси и отговори

Featured Replies

Хъм, много постно - имам предвид, че всичко писано там е вокруг да около, а Валко, като иска може да обясни систематизирано и конструктивно. Очакваме включване...

• Отговори 164
  • Прегледи 46,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

ЕеееЕЕее :lol6:

"Това са енергетични принципи и концентрации на енергия, това са опре-делени електромагнитни напрежения и съотношения, действащи в нашата природа на смъртта. Ще дадем следния пример:

Да предположим, че сме се оказали на необитаем и негостоприемен остров. Нямаме нито жилище, нито облекло, нито огън. Ние сме само биологични същества, притежаващи биологично съзнание, за пръв път осъзнали, че съществуваме. Светът, в който живеем, е студен, жесток и безкрайно враждебен. Затова самосъхранението диктува едно: борба за съществуване. Това е фундаментален закон на природата и ние не можем да го избегнем.

Въз основа на този фундаментален закон постепенно започва да се развива ментално съзнание. Развитието му започва с паметта, в която се вписват всички негативни резултати от борбата за съществуване. Целта е на основата на натрупания в паметта опит да се построи такава менталност, с помощта на която отрицателните последствия от борбата за съществуване да бъдат превърнати в положителни. Всеки участва в надпреварата за постигане на положителни резултати в природата на смъртта – това е заложено в нашите биологични потребности и, на първо място, в активността на главния мозък.

Ние създаваме в ума си план за самосъхранение. Ако продължаваме да работим упорито над тази ментална концепция, тя ще расте в нашето дихателно поле и неминуемо ще започне да ни овладява. Тогава ние ставаме обсебени от своя план. По този начин ние създаваме архонта, природния бог. В съответствие с определена формула, лъчите на природното електромагнитно поле частично се трансформират в определен електромагнитен принцип, намиращ се в микрокосмоса. Така се ражда личният природен бог!

Ако този план за самосъхранение се споделя от други хора, всички те заедно създават огромен природен бог. Така възниква голямо трансформирано електромагнитно поле със значително по-голяма сила от тази на индивидуалните архонти. С помощта на такава нарастнала сила сега може да бъде частично реализиран плана за самосъхранение. Успехът се приписва на природния бог, архонта, и по-нататък планът се развива по три направления: започва поклонение на архонта, за неговата поддръжка възниква религиозно изкуство и се заражда наука, тъй като първоначалните резултати са успешни само отчасти. Хората се посвещават на усъвършенстване на плана. От това се вижда как от първичното биологично самосъхранение възникват изкуството, науката и религията. На това откритие хората могат да реагират по два начина: да вярват или да не вярват. Но тези две гледни точки са само различия във вкусовете: всички харесват един архонт, а аз – друг; вие вярвате само във вашия архонт, а не в моя.

Да разгледаме поведението на еоните. Вследствие огромното и динамично ментално подхранване, те растат невероятно бързо. Съществува природно- научен закон: подобното привлича подобно, дори ако те са враждебни едно на друго. Електромагнитните принципи, които ви описахме, ще бъдат обединени на по-високо ниво при сходност на вибрациите им. Енергетичните принципи се обединяват, образувайки концентрации от енергия, т.е. архонтите се обединяват и образуват еони. Еоните са облаци от архонти със сходни вибрации. И ако ние считаме архонта за малък природен бог от планетарен мащаб, то е ясно, че еонът е природен бог от вселенски мащаб, с други думи, междукосмичен бог.

По този начин от биологичните инстинкти, страсти и потребности на диалектичното човечество, при наличие на достатъчно време, цялата вселена се оказва населена от могъщи сили, които управляват природата с помощта на антиприродата. Антиприрода? Точно така! Тъй като всички тези архонти и еони са причина за огромните страдания и толкова жалкото състояние, в което се намира човечеството."

---------------

посочи източник или дай линкче, приятелко

мод. забележка

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Аааааааа... Точно това не ми се четеше. Ментални лъчи, полета, електромагнетизъм - добре. Но като почнахме да трансформираме електромагнитните лъчи в принципи, да им слагаме вибрации и да си измисляме "научни" закони, направо ме изгуби като читател. Нещо му се губи в достоверността на това изложение. За това помолих valentinus, за издържано обяснение. П.П. Извинявай, по-принцип те чета с интерес, но тук ми копираш, една голяма бърканица от безотговорно измешани концепции. Не го приемай лично - критиката ми е към текста...

Аааааааа...

Точно това не ми се четеше. Ментални лъчи, полета, електромагнетизъм - добре. Но като почнахме да трансформираме електромагнитните лъчи в принципи, да им слагаме вибрации и да си измисляме "научни" закони, направо ме изгуби като читател. Нещо му се губи в достоверността на това изложение. За това помолих valentinus, за издържано обяснение.

П.П. Извинявай, по-принцип те чета с интерес, но тук ми копираш, една голяма бърканица от безотговорно измешани концепции. Не го приемай лично - критиката ми е към текста...

ми това го е писал Валентинус, и още някой=никой

(няма да дам източник пък, намери си го, Вальо, като давам източник ми се караш че слагам линкове)))

Редактирано от secret_rose (преглед на промените)

Аааааааа...

Точно това не ми се четеше. Ментални лъчи, полета, електромагнетизъм - добре. Но като почнахме да трансформираме електромагнитните лъчи в принципи, да им слагаме вибрации и да си измисляме "научни" закони, направо ме изгуби като читател. Нещо му се губи в достоверността на това изложение. За това помолих valentinus, за издържано обяснение.

П.П. Извинявай, по-принцип те чета с интерес, но тук ми копираш, една голяма бърканица от безотговорно измешани концепции. Не го приемай лично - критиката ми е към текста...

----------------------

Ние като системи сме много повече, отколкото осъзнаваме. И съществуваме в различни нива, едно от които можем да наречем астрално - то е светът на чувства, емоции и страсти. Там има невероятно богатство от чувствени остатъци, форми, цели системи и сложни съобщества, които са рожба на емоционалния живот на поколения хора. Някои от тези системи притежават самосъзнание и съответно определена мощ.

Освен нашите рожби, на астрално ниво има и други същности, които също ни влияят.

Та астралната джунгла е многократно по-богата и гъсто населена от материалната, като законите на "съществуване" там са си подобни - "законът на джунглата".

Е, непрекъснато понасяме атаки от там - често в тях се корени причината за "киселите ни настроения", внезапни избухвания, депресии, психични проблеми и т.н.

Но си има всеки от нас система за отбрана, част от която си е в нас а приори, а друга сами изграждаме и поддържаме - на това ни учат още от малки .

И т.н. и т.н.

:hush:

ми това го е писал Валентинус, и още някой=никой

(няма да дам източник пък, намери си го, Вальо, като давам източник ми се караш че слагам линкове)))

----------------

малейййй, наистина ли съм го писал? :offtopic_s:

Е, винаги съм си знаел, че съм тъп и космат шебек - кретен.

----------------------

Ние като системи сме много повече, отколкото осъзнаваме. И съществуваме в различни нива, едно от които можем да наречем астрално - то е светът на чувства, емоции и страсти. Там има невероятно богатство от чувствени остатъци, форми, цели системи и сложни съобщества, които са рожба на емоционалния живот на поколения хора. Някои от тези системи притежават самосъзнание и съответно определена мощ.

Освен нашите рожби, на астрално ниво има и други същности, които също ни влияят.

Та астралната джунгла е многократно по-богата и гъсто населена от материалната, като законите на "съществуване" там са си подобни - "законът на джунглата".

Е, непрекъснато понасяме атаки от там - често в тях се корени причината за "киселите ни настроения", внезапни избухвания, депресии, психични проблеми и т.н.

Но си има всеки от нас система за отбрана, част от която си е в нас а приори, а друга сами изграждаме и поддържаме - на това ни учат още от малки .

И т.н. и т.н.

:clap:

онагледено:

Публикувано изображение

:offtopic_s:

п.п.

Някои текстове(или истини, теории, знание и пр.) не могат да бъдат разбрани, толкова са неадекватни, нелогични и ненормални. И е съвсем в реда на нещата, понеже няма какво да им разбираш Ти (Аз-а)

То каквото трябва, ако трябва... ще си щипне.

И ще си вдиша.

И... абе май и аз ще заприличам на шебешки перчем и по-добре да се изнасям към римите... :hush:

За астрална джунгла не знам. Но покрай работата си попаднах на много интересни изследвания за това, как мисловно влияем на бъдещето. Как мисълта ни влияе на относително прости и мануално неконтролируеми от нас събития. Как се материализират автодемотивационните настроения и т.н. Беше фрапантно...

Съществуването на астралната джунгла все още е под въпрос ( поне за мен )

Въпрос на интерпритация, Трихо, науката свежда всичко това до химия, което също не е лошо - някак си ни е по-близко до училищната мундщровка, която ни е изградила светогледа. Но може и да е обратното - химията да е следствие на процеси и събития, които не можем пряко да наблюдаваме, нали? :offtopic_s:

Съществуването на астралната джунгла все още е под въпрос ( поне за мен )

същественото било невидимоз а очите, ми каза малкия приц

чел ли си за златната гъска? :offtopic_s:

За астрална джунгла не знам. Но покрай работата си попаднах на много интересни изследвания за това, как мисловно влияем на бъдещето. Как мисълта ни влияе на относително прости и мануално неконтролируеми от нас събития. Как се материализират автодемотивационните настроения и т.н. Беше фрапантно...

---------------

Е, това е една от темите, които никога не бих поставил - щото ептен на улав ще ме вземете... :offtopic_s:

Да, разбира се - ние самите влияем върху бъдешето си ежеминутно, въпрреки,ч е съществуването на поятието "бъдеще" също е под върпос ( поне за мен) : тъй като всяка една минутка, всяка една секунда, милисекнда, пино, нано и т.н. секундичка в бъдещето все става настояще.Тоес - жувеем винаги в настоящето.

Въпрос на интерпритация, Трихо, науката свежда всичко това до химия, което също не е лошо - някак си ни е по-близко до училищната мундщровка, която ни е изградила светогледа. Но може и да е обратното - химията да е следствие на процеси и събития, които не можем пряко да наблюдаваме, нали? :hush:

А, тук си прав - не химият е в основата на нещата.

Тя само прави нещата да се случат.Задействането на химичните реакции е от нещо съвсем ралично.

същественото било невидимоз а очите, ми каза малкия приц

чел ли си за златната гъска? :clap:

Чел.

А може да имам по-добра защита от тварите, за които ми говорите и заради това не ги усещам ?

Или пък ми е закърняло сетивото за да ги усетя ? :offtopic_s:

Чел.

А може да имам по-добра защита от тварите, за които ми говорите и заради това не ги усещам ?

Или пък ми е закърняло сетивото за да ги усетя ? :rolleyes:

Една трета възможност до твоите две:

Да не се разграничаваме от тях.

Трудно се усеща себето, още по-трудно се приема такова...

Една трета възможност до твоите две:

Да не се разграничаваме от тях.

Трудно се усеща себето, още по-трудно се приема такова...

Имаш предвди вече да съм станал жертва на астралени хищник, като последствието е това, което съм : стройно като табуретка тип "Луи 16)", сприхаво, неверно магаре, но с претенции ?

Имаш предвди вече да съм станал жертва на астралени хищник, като последствието е това, което съм : стройно като табуретка тип "Луи 16)", сприхаво, неверно магаре, но с претенции ?

:rolleyes:

ти по дефолт си жертва на собственото магарешко себе

егрегори, архонти, еони, мисълформи и прочее твари са наши продукти, заживели собствен живот

мисъл продукти

има и други същности които обитават астралните сфери и са гладнички, и си похапват от нас, но ние им разрешаваме та затуй

и не че не ги усещаш, или че нямаш сетива за тях...

усещаш си ги, простичко казано те се хранят с емоции и вибрации, положителни или негативни - беззначно е...

дори ще допълня - те ги предизвикват...

табуретката на Луй 16 ме заинтригува... :camera2:

Да, разбира се - ние самите влияем върху бъдешето си ежеминутно, въпрреки,ч е съществуването на поятието "бъдеще" също е под върпос ( поне за мен) : тъй като всяка една минутка, всяка една секунда, милисекнда, пино, нано и т.н. секундичка в бъдещето все става настояще.Тоес - жувеем винаги в настоящето.

Експеримента беше брилянтен - как предвиждането на резултат от процес със случаен резултат, влияе върху разпределението на резултатите. Завъртат се съответния брой цикли без предвиждане, за да се установи поведенческия модел на системата. След което, влизат хора в лабораторията, казват резултата ще бъде такъв и такъв и си заминават. Оказва се, че има стабилно отклонение от стандартния модел в следствие на предвиждането и още по-интересното беше, че резултата от предвиждането беше относим към промените, след време. Сериозен експеримент, проведен от сериозни хора по искането на сериозни поръчители.

А, тук си прав - не химият е в основата на нещата.

Тя само прави нещата да се случат.Задействането на химичните реакции е от нещо съвсем ралично.

Не е химията де, има там един ред на Ферми, дето определя на какво енергийно ниво се намира всеки пореден електрон. От тези енергийни нива идат всички бели и на тях лежи всичката химия - действенна или бездейственна...

Докторе, теб да не са те зазобали летачите бре:rolleyes:

Много интересна дискусия. Няма да се намесвам, а само ще кажа, че всяка една символна система, чрез която описваме света трябва да бъде оценявана от гледна точка на вътрешната и съгласуваност. Имам предвид, че когато започнем да смесваме наука и мистика, се получава псевдо-наука и псевдо-мистика. Просто това са различни интерпретационни парадигми. Т. нар. егрегори и другите астрални същества не могат да бъдат обект на съвременната експериментална наука. Поне засега. Казаното от Вал е валидно в рамките на цялостния светоглед, който той има.

Много интересна дискусия. Няма да се намесвам, а само ще кажа, че всяка една символна система, чрез която описваме света трябва да бъде оценявана от гледна точка на вътрешната и съгласуваност. Имам предвид, че когато започнем да смесваме наука и мистика, се получава псевдо-наука и псевдо-мистика. Просто това са различни интерпретационни парадигми. Т. нар. егрегори и другите астрални същества не могат да бъдат обект на съвременната експериментална наука. Поне засега. Казаното от Вал е валидно в рамките на цялостния светоглед, който той има.

-------------------

Така е, правси напълно, но от ерата на просвещението универсалният език за комуникация е научният - налага се чрез него да комуникираме и в сферата на религиите и Духа, иначе оставаме съвсем неразбрани. Не че е пригоден за тези цели, ма нямаме на какъв друг. Всяка религия или школа си има собствен, но универсалния специален език не знаем, та да се разбираме... :wors:

ПП

Мистичният език е със символи, притчи и мантри - има за цел да провокира вътрешното ни "знание", но е толкова, толкова спекулирано с него, че е обезценен, поруган и обезсилен още преди векове. :cant believe:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

-------------------------

Точно!

В процеса на регресивната хипноза пациента е лишен до голяма степен от защитните си механизми /не ми се обясняват подробно/ и може да стане жертва на астрални хищници, като последствията понякога са физични и психични заболявания.

И така нататък.

Това са паранои. Като тези на религиозните хора към езотерика, това за тях е опасна дяволска територия.

Toчно така, но не искам да насърчавам мистицизма в този форум, щото той е предостатъчно. Съществуват практики, които са описани в традиционните източници на различни западни и източни езотерични школи, но те могат да се правят само след определена подготовка и под ръководството на учител, т.е. някой, който знае за какво иде реч. Другото е самодейност. Съжалявам, но така стоят нещата.

Аз пък имам теория, че в началото по духовнта пътека се влиза в дълъг период на сух интелектуализъм, но не и на практика.

Няма проблем за такива теми кйато хипнозата, но тези хора имат склонността и да четат за любовта и доброто, но не и да я практикуват.

Всякакви страхове, опасности и т.н. им се привиждат в НОВАТА ОБЛАСТ.

Това е като да вървиш в пустинята и да видиш оазис, може да се уплашиш, че е халюцинация и да го подминеш.

Или това е като да ти предлагат нова работа с 10 пъти по-голяма заплата, страх те е да отидеш да бачкаш там, въпреки че е от всякъде по-добре всичко.

Вие може би демонстрирате същото :cant believe: Искате първо да станете велики познавачи на теория за секса преди да се разделите с девствеността си.

Ок, четете и разсъждавайте още.

Прочете ли някой, поне един човек текста? Автора е хипнотизирал стотици хора, той ли разбира по темата как стоят нещата или вие?

Вие въобще нямате и представа за какво става въпрос, но уверено демонстрирате параноите си :wors: забавно е.

Това са паранои. Като тези на религиозните хора към езотерика, това за тях е опасна дяволска територия.

-----------------------

Благодаря за точната епикриза! :cant believe:

Предупредих не като лаик, а като знаещ,

не като религиозен, а като езотерик.

А всеки сам си избира, уважаеми, пътят към ада е постлан само с добри намерения. :wors:

Бракси, колкото човека, толкова теории, толкова паранои. Истината е извън човека. Ние тук си приказваме... празни приказки. Само дето някои си им вярваме, по научному или по религиозному, или... както там :cant believe: все тая...

По какъв начин се извършва инфилтрацията и комуникацията между мисъл/формите и нашето аз? Дай нещо повече де, събуди интереса ми. Къде живеят въпросните зверове, кой ги произвежда? И зарежи сухарските обяснения, разкажи го като за прост мануш.

Отново смешни паранои.

Мисъл - формата е просто мисъл, какво да е друго.

Когато те налегнат "черни мисли", песимизъм, то си облъчван от такива кофти мисли. Те най-често са си от тебе, но може да са и от роднини, познати или от самото място прихванати.

Ако си забравиш мисълта, върни се на мястото, където дълго си я мисли, има по-голяма вероятност да си я спомниш, щото "ще си я вземеш от онова място, където формата й е останала". Такава е теорията по въпроса.

Ама това са пак паранои. Няма от какво да се страхува човек, всъщност единственото опасно в тея области е човек да сне се уплаши нещо.

Аз пък имам теория, че в началото по духовнта пътека се влиза в дълъг период на сух интелектуализъм, но не и на практика.

Няма проблем за такива теми кйато хипнозата, но тези хора имат склонността и да четат за любовта и доброто, но не и да я практикуват.

Всякакви страхове, опасности и т.н. им се привиждат в НОВАТА ОБЛАСТ.

Това е като да вървиш в пустинята и да видиш оазис, може да се уплашиш, че е халюцинация и да го подминеш.

Или това е като да ти предлагат нова работа с 10 пъти по-голяма заплата, страх те е да отидеш да бачкаш там, въпреки че е от всякъде по-добре всичко.

Вие може би демонстрирате същото :) Искате първо да станете велики познавачи на теория за секса преди да се разделите с девствеността си.

Ок, четете и разсъждавайте още.

Прочете ли някой, поне един човек текста? Автора е хипнотизирал стотици хора, той ли разбира по темата как стоят нещата или вие?

Вие въобще нямате и представа за какво става въпрос, но уверено демонстрирате параноите си :) забавно е.

:yanim::clap::speak::lol6:

Браво, Бракси, само така!

:tease::friends1:

Редактирано от ПАРАПСИХОЛОГ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.