Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да накажем наглия Мтел !

Featured Replies

Публикувано изображение

Пет месеца вече Мтел се гаври с над 3 млн. абонати и се държи с тях като с крепостни. Новата му система "за още по-добро обслужване", както ни омайва гласът от *88, продължава да прави грешка след грешка. При мен нито веднъж грешката не бе в моя полза. (Предполагам, че няма да се намери клиент на оператора, който да е бил облагодетелстван.)

Не бях разглеждала подробно фактурите си, но след като доста приятели изпищяха, че им надписват, реших да погледна. И установих, че сметките и на двата ми джиесема са сгрешени - в полза на Мтел, разбира се. С 34 лв. Оттук нататък моят оператор направи всичко възможно да ме затрудни да си ги върна. В офисите казват - напишете молба или звънете на *88. На звездичката любезни момчета и момичета, след като чуят за какво става въпрос, казват - сега ще ви свържа с колега, който ще реши проблема. И те оставят да слушаш музика, колкото издържиш.

По едно време реших да се откажа - не си струваше изгубеното време. Обаче се замислих - ако една трета от 3 млн. абоната се откажат да си търсят надвзетото, какво ще се получи? 1 млн. по 34 лв. са 34 млн. лв. - бонус затова, че са ни тормозили.

Както и да е, не се отказах, те си признаха надписаното, казаха ми да си получа парите от някой офис или пък ще ми ги приспаднат от следващата сметка. Отивам в офис - не можели да ми върнат парите, защото следващата ми фактура вече е излязла. Добре, ще платя, приспаднете ми ги.

И тук се случи нещото, заради което ми прекипя - не може, системата не позволява, има някакъв срив. Системата обаче позволява да си платя цялата нова сметка! Значи като взема не греши, като дойде да дава - блокира!

Всеки от вас - тези три милиона абонати, може да разкаже подобна случка, сигурна съм. Нито една държавна институция до този момент не наказа оператора за гаврата му с клиентите. Сега комисията за защита на потребителите щяла да проверява. А къде спа пет месеца!

Затова ви призовавам - да се обединим срещу наглия Мтел. Разкажете ни вашите истории тук. (Мтел те изхвърлят от техния форум като решиш да се оплачеш- б.а.). Ще ги съберем и ще им приготвим изненада. Например колективен съдебен иск.

Данка Василева

БЛИЦ

• Отговори 188
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз отдавна зарязах МТЕЛ.Отсега мога да ти кажа,че и КЗП нищо няма да направи. Те просто отчитат дейност.А,че наглостта и нахалството и минаха граници с това съм напълно съгласен.

Причиниха ми известно неудобство със закъснението на сметките, но не мога да се оплача не са ми надписвали не са ме изключвали макар че залади закъснението ми се натрупаха три сметки за плащане. Плащам това което съм изговорил,редовно си проверявам разпечатките.Техен абонат на договор съм от 1999г.

Причиниха ми известно неудобство със закъснението на сметките, но не мога да се оплача не са ми надписвали не са ме изключвали макар че залади закъснението ми се натрупаха три сметки за плащане.

Плащам това което съм изговорил,редовно си проверявам разпечатките.Техен абонат на договор съм от 1999г.

Може би се изказах прекалено грубо. Макар,че не само МТЕЛ са мегазле, но съгласи се Петьо Стоянов, че е уникално смешно за 6 месеца да не могат да си оправят системата за сметки и плащания.

А с МТЕЛ спрях да се занимавам още ,когато при уговорен роуминг за 80 лв трябваше да платя 220 лв после.

9 години вече съм абонат на Мтел и досега никога не съм имал никакви проблеми с фактури, надписани сметки или нещо друго.

Не разбирам какво означава "наглия Мтел" ;)

Вече наваксаха със старите фактури и в момента нямам неплатена за миналата година. Също досега не съм имал надписана сметка, дори в един случай със стар телефон, който не беше затворен след края на разговора, те прекъснаха връзката след изтичане на 1 час. След като говорих с тях, без проблем приспаднаха надвишената сума от следващата фактура. Не виждам засега причина да сменя мобилния си оператор. Нямам причина да се включвам в подобна негативна кампания.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз също нямам абсолютно никакви проблеми с Мтел.Сметките се забавиха но на една от тях си платих само таксата а бая бях изговорил.Проверка тоест рпазпечатка може да си направи всеки с регистрация на сайта и да види с кого и колко е говорил.

• Автор

Също досега не съм имал надписана сметка, дори в един случай със стар телефон, който не беше затворен след края на разговора, те прекъснаха връзката след изтичане на 1 час. След като говорих с тях, без проблем приспаднаха надвишената сума от следващата фактура.

Случил си ги явно на кеф тия-

на мен защо не ми прекъснаха връзката а ме набутаха а

:ph34r:

:ph34r:

А не се ли замисляш, че може и причината да е в теб самата за случващото се ?

Начин на комуникация, изисквания и т.н. ?

Винаги съм се чудил на хора, на които все им се случват различни лоши неща и всеки около тях или ги "набува", или ги лъжат в магазина, или им пробутват стоки с изтекъл срок на ползване, или пък в болницата все попадат на некадърници, които без малко да ги убият ....

Редактирано от Trichocephalus
правопис (преглед на промените)

Аз също нямам някакви сериозни оплаквания. Абонат съм повече от 10 години. Да имаше някакви забавяния на сметки,но всичко се нормализира. И те имат трески за дялане,но лично аз не виждам по добра алтернатива!

:swear1:

Не знам какъв е твоят случай, и каква връзка не са ти прекъснали.

За каква продължителност на разговор става въпрос ?

Системата им автоматично прекъсва разговор на 3600-ната секунда.

Абонат съм от доста време. Като цяло съм доволен ,добър обхват в България и добри Роуминг цени (налагаше ми се да го ползвам 4 години в чужбина без проблеми). Найстина имаше забвяне на сметките, но чак пък "Нагли" :swear1:

В момента за мен не виждам алтернатива на Мтел. Говоря конкретно за мен, не по принцип. Абонат съм им или от 98-а или от 99-та, не съм сигурен. Мисля, че при мен до този момент не е имало надписване на сметки. Даже обратното, преди години се случи така, че цяла една година не съм плащал такси, очевидно поради грешка в системата, този път противно на общото мнение, грешката беше в техен ущърб. Случката с две думи: бях предплатил таксите за цяла година напред (преди имаше такава възможност); годината за която бях предплатил отмина, но още година след това нямах такса за абонамент; преподписах на друг абонамент, та не съм сигурен колко щеше да продължи тази грешка. От трите GSM оператора в момента, за мен съществуват само Мтел и Виваком. Глобул аз изобщо не ги считам за някаква алтернатива, имам отрицателни впечатления и са ми супер противни, обслужването им е на най-ниското възможно ниво и по чуто от приятели, най-големите мошеници са те (ползвах тяхна карта за месец). Скоро преподписах с Мтел, като имах известни колебания за Виваком, но обвързващите договори с телефон ми се сториха изключително неизгодни, въпреки, че съм им абонат за ADSL. За съжаление, офертите им за нов апарат + договор ми се сториха много по-лошо измислени от тези на Мтел и мен ме изгубиха и за следващите две години. Сега чета за някаква нова вивакомска оферта - DUO: Net + Mobi, която още не я виждам на сайта им, но ако ме освободят от задължението да ползвам домашен телефон с техния ADSL, с удоволствие ще заменя домашния с мобилен.

Публикувано изображение

(Мтел те изхвърлят от техния форум като решиш да се оплачеш- б.а.).

Данка Василева

БЛИЦ

Извинявай за офтопика, но къде видя форум на Мтел? Те НЯМАТ форум. Дано останалата част от поста да е по-коректна фактологично.

Извинявай за офтопика, но къде видя форум на Мтел? Те НЯМАТ форум. Дано останалата част от поста да е по-коректна фактологично.

Кой знае от кой форум са я изгонили заради подобни писания и сега се оплаква, а баламите се хващат веднага. Щом трябва да се оплюе някой - желаещи много.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Те ако МТел имаха форум...то подфорума "Оплаквания" щеше да съдържа 99 от 100 поста :D сървъра който им държи сайта щеше да гръмне(или хостинг компанията им да фалира :D).Незнам кой хостинг ще издържи на толкова писания с оплаквания само за 1 категория :rolleyes::pd::D:d Та сериозно-глобул са ми трън в очите.Тия ме изгониха още преди да съм им станал абонат.Дори не се постараха да ме измамят за 12 месеца напред,а директно от вратата почнаха с лъжите и наглтоо държане.МТел са си надписвачи и такива ще си останат.Винаги съм имал 12-13 лв. повече,от колкото трябва,но не ми се прави олелия за 12 лв.Но вярно някой трябва да направи нещо.Глобул са една пълна нула-в очите ме лъжат.Аз си знам действителноста,но не-ония в очите ми ме мамят.Запознат съм с условията,викам да ги тествам какво ще кажат,и без това 2-3 пъти с аме лъгали,да ги видя какво ще направят сега.И те пак почнаха с лъжите...направо лицето ми обясниха как само за 3 лв. ще имам НЕОГРАНИЧЕН ИНТЕРНЕТ С НЕОГРАНИЧЕН БЕЗПЛАТЕН ТРАФИК НАВСЯКЪДЕ,САМО,ЧЕ СЛЕД 250MB СКОРОСТА СПАДА.Това за скороста ми е ок,но изненадата беше,че не споменаха,че ако надвиша 10мб след първите 250 ще ми спрат нета.Демек,нве е безлимитно.Макар наглата служителка това да казва. В Германос положението не е цветно-те самите не знаят какво шредлагат глобул...аз каквото и д аги питам те все незнаят...как така не знаете какво предлагате?Ми не го предлагайте... ЕДИНСТВЕНИЯТ оператор за мен е ВИВАКОМ.НИКОГА не са ми надписвали сметка,държат се честно,пчотенно,не те лъжат,обясняват,и като влезеш в техен център чак конслутант до теб идва със каталога даже и ти обяснява всичко.Сравнение с глобул:влизам и гледам как 2 парцалки стоят и си дъчат дъвките и дори здрасти нямаше.Стоят,дъвчат си те и не се постараха да се дигнат и да обяснят.Докато не казах "добър ден" от тях тази реплика не чух.Аз по навик като вляза в магаизн си казвам "добър ден" но във виваком,а и в много други магазини ме изпреварват,още не съм влязал и те ме приветсват.За мен е важно да получа добро обслужване,и такова от ГЛОБУЛ НЯМАТ!!!Мтел какво да им коментирам обслужването-при тия бявни системи,целоднвено чакане и т.н. няма нужда от коментар.Служителите им поне са информирани(то при тия цени остава и служителите им да не са вред) и се държат добре.Но това с чакането е дългите вечни опашки МТЕЛ няма да го преодолят. ЕДИНСТВЕНО виваком не са ме мамили засега.

21 век сме. Можеш да плащаш онлайн и да не чакаш по опашки. Ако това, което казваш за надписаните редовно 12-13 лв е вярно, или имаш много високи сметки, и затова тези дребни суми не са от значение. Или нямаш високи сметки, но въпреки това не си търсиш правата, а предпочиташ да се запази положението, да прподължават да лъжат не само теб, за да може после да ги плюеш по форумите. Иначе няма да има какво да кажеш за тях :rolleyes:

Интересно! Заглавието на темата рязко контрастира с множеството от постовете!! Още един доволен клиент да се счита и от мен!

Не знам съотношението - доволни:недоволни, но вече минах към втората част на съотношението. Причина - имах два номера към тях / единия домашен + мобилен в група / и с него няма да Ви занимавам, закрих го. Вторият - след дълги митарства от 01.09.2010 г. до 22.09.2010 г. успях да преподпиша и да си взема полагащия ми се с намаление / смешно, в Германия при подписване на договор за 2 години последните модели на ГСМ - ите са с цена 1 ЕURO - не съм го чул от някой си, чул го от друг, видял го трети. Аз го видях с очите си! / смешен модел, за тия пари дето дадох /. Та да си дойдем на думата - в опцията " Семейство и приятели - имам 3 / три / номера с безплатни Х минути. Говоря си с единия номер за времето XY.09.2010г. до ( XY-1 ).10.2010г., който ми е в споменатата група. На ZF.12.2010 г. махам тоя номер и го замествам с друг. СМС - ът още го пазя за смяната на тези 2 номера. След 3 / три / месеца питане и ходене до офиси и съответно " Не Ви е излязла сметката ", се почва през няколко дни - сметка след сметка SMS - и. И какво установявам - за месеца XY.09.2010 г. до / XY-1 /.10.2010 г. с номера ми от " Семейство и приятели ", който замених 2 МЕСЕЦА по - късно , ми е таксуван като изходящ към някакъв си от мрежата на Мтел. И сега почват вече мъките - да открия грешката през Нета, да пиша жалба, да разпечатвам, да се обаждам до оператор / тука служителите ме предупредиха да е вечер, белким успеят да ме вместят в " претоварения " си график до 30 - 32 минути. А това цъка също на брояча. Ееее, питам доволните, ако им се случи това от кой отбор ще са? Апропо, е всички ли като мене имат достъп и някакви технически умения и знания, да влязат в нета, да си направят справка и да си открият " грешката " при избор на оператор. Последното - не, че имаме в момента някакъв нормален такъв.

Едит: Сега ще ме почнат хората от първата част на съотношението - ама ти си минал лимита от X минути. Вервайте ми - не съм и 60 % изговорил от тези минути!

Редактирано от deke (преглед на промените)

• Автор

088 - Код Наглост

Една лична история,в която се разказва за злоупотребите на М-Тел поразили хиляди хора,след въвеждането на новата платформа за обслужване на клиенти.

http-~~-//www.vbox7.com/play:5446c7d5

Вторият - след дълги митарства от 01.09.2010 г. до 22.09.2010 г. успях да преподпиша и да си взема полагащия ми се с намаление / смешно, в Германия при подписване на договор за 2 години последните модели на ГСМ - ите са с цена 1 ЕURO - не съм го чул от някой си, чул го от друг, видял го трети. Аз го видях с очите си! / смешен модел, за тия пари дето дадох /.

Защо мислите,че тук не може да получите последен модел GSM с двугодишен договор за 1лв.Ако очаквате това да стане срещу 5 лв. на месец не става.Има такси по 40-50лв на месец и получавате телефон доста добър.Най-малкото таксите трябва да превишат стойността на телефона.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

088 - Код Наглост

Една лична история,в която се разказва за злоупотребите на М-Тел поразили хиляди хора,след въвеждането на новата платформа за обслужване на клиенти.

Направо съм потресен! Но какво ли се учудвам, като това е почернялото ежедневие в нашата скапана държава! Това е, държавата работи за монополистите и престъпниците, а не за гражданите си. Лошото е че няма изгледи това да се промени и това ще продълважа да увеличава черната статистика колко хиляди млади хора ежегодно емигрират. :)

Защо мислите,че тук не може да получите последен модел GSM с двугодишен договор за 1лв.Ако очаквате това да стане срещу 5 лв. на месец не става.Има такси по 40-50лв на месец и получавате телефон доста добър.Най-малкото таксите трябва да превишат стойността на телефона.

Може, но с едно уточнение - годината беше 2005 и месечната такса за 2 - годишен договор и съответния телефон беше 9 ЕURO на месец с разните му отстъпки, безплатни минути, СМС - и, данни и т.н.

Едит: Сега гледам, че и 2 месечни такси са ми начислили за първия месец от новия ми договор. Следващите месеци няма отбивка от месечните такси.

Здравейте,

имам сключен договор с мобилен оператор, който искам да прекратя едностранно без предизвестие защото базирайки се на договора не е нужно. Мобилният оператор отказва да направи това без да заплатя неустойка. Пуснах жалба, която се обработва един месец, след изтичане на месеца от оператора излязоха със становище , че договора ми е срочен и се е подновил за една година! Но това не е така! Хората издали становището не се обосновават нито с документ нито с нищо (буквално). в моя договор има клауза цитирам: "т. 7.3 Действието на договора се продължава автоматично за една година при същите условия, ако един месец преди изтичането на срока по т. 7.1 нито една от страните не отправи писмено предизвестие за прекратяването му." В моя договор т. 7.1 е празно поле т.е. никой не мойе да кайе кога точно изтича договора за да бъде подновен. В общите условия на оператора няма "стандартен" срок на договор той се определя индивидуално във всеки договор.

Въпросът ми е имам ли основание да искам прекратяване на договора без да заплащам неустойка? Благодаря предварително!

Здравейте,

имам сключен договор с мобилен оператор, който искам да прекратя едностранно без предизвестие защото базирайки се на договора не е нужно. Мобилният оператор отказва да направи това без да заплатя неустойка. Пуснах жалба, която се обработва един месец, след изтичане на месеца от оператора излязоха със становище , че договора ми е срочен и се е подновил за една година! Но това не е така! Хората издали становището не се обосновават нито с документ нито с нищо (буквално). в моя договор има клауза цитирам: "т. 7.3 Действието на договора се продължава автоматично за една година при същите условия, ако един месец преди изтичането на срока по т. 7.1 нито една от страните не отправи писмено предизвестие за прекратяването му." В моя договор т. 7.1 е празно поле т.е. никой не мойе да кайе кога точно изтича договора за да бъде подновен. В общите условия на оператора няма "стандартен" срок на договор той се определя индивидуално във всеки договор.

Въпросът ми е имам ли основание да искам прекратяване на договора без да заплащам неустойка? Благодаря предварително!

Договорът е срочен за една година или за две.От датата на подписването до същата на другата година.Никъде ли не пише,че е едногодишен.По принцип е така,трябва да направиш писмено прдизвестие един месец преди да ти изтече.Вие хора не четете ли върху какво се подписвате?Това е опасно.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.