Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да накажем наглия Мтел !

Featured Replies

x8 поне преди два месеца струваше 230 лева с договор за два години на M-Tel Surf&Talk за 26 лева месечно. Телефона струва 370-400 лева иначе. За мен този план е изгоден. Преди плащах май някъде 16 лева месечна такса, но без безплатния интернет, който за мен е с добро качество и напълно ме устройва. За мен се получава равносметката така - взимам телефон на цена, два пъти по-евтина от пазарната и получавам неограничен интернет за 10 лева месечно в продължение на 2 години. Какво му е неизгодното? И кой оператор ще ми предложи този телефон на по-изгодни условия? - Никой! Всички оператори предлагат еднакво неизгодни и обвързващи договори. За мен Глобул изобщо съм го изключил като вариант, но поне преди 2 месеца, нито един от тримата мобилни оператори нямаше по-изгоден план за смартфон.

http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=74&products_id=53420

326лв е цената в разни сайтове.

Идеалната такса за мен е COMFORT 250 9,90 на месец, (имам две карти на договор).

Обяснявам на момичето в офиса какъв телефон съм си харесал и питам с абонаментния плат които мен ме устройва дали има някаква отстъпка, нямало.

Ама ако съм си вземел нова карта с нов номер и 24 месеца договор щели да ми подарят апарат дето струва 30-40лв. Ми не благодаря.

Имам натрупани и няколко хиляди Мтел клуб точки отстъпката е 24лв за 1000 точки.(една точка е един изговорен и платен от мене лев)

Редакция:

djagi да обясня от мобилен нет нямам нужда, търся си телефон за да си играя с него.

На работа няма как да го ползвам за там си имам два три евтини телефона. Такава ми е работата че ги изтървам удрям и постоянно забравям на какви ли не места.

За това имам и две карти едната съм си я определил за служебна а втората си е за свободното ми време и почивните дни.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• Отговори 188
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Едитнах си мнението, не видях, че си писал. Казах за мнението ми за покупка на телефон от СЛУЧАЕН продавач - такъв, дето днес го има, утре - не, а за произхода на телефона можеш само да гадаеш. Бях на COMFORT 500, мисля. Нямах оплаквания. Сега плащам 10 лева повече, което са си 30 стотинки на ден като ги разхвърля за 1 месец. За тези 30 стотинки имам интернет неограничено навсякъде. Преди десетина години за 30 стотинки можеше поне едно кафе да се изпие, днес за парите, които ще дадеш за едно обикновено кафе ще ползваш интернет една седмица. едит: Ами аз да си призная, предимно го използвам за електронна книга :yanim: Както и да е, до сега на няколко пъти ми се е налагало да го ползвам и на места, където интернет няма, а ми е трябвал и оцених предимствата на договора.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

2005година си купих в брой от Мтел Сони Ериксон К750И железен телефон, преподписах на някакъв договор по мой-избор не си спомняка какъв беше. Направиха ми 100лв отстъпка от цената на апарата, телефона не е кодиран и съм го ползвал и с Глобулска и Вивателска??? (как се казват сега) карта. Очаквах че и сега ще е същото, ще си подпиша на договор които мен ме устройва и ще си купя телефон с някаква отстъпка. Бях се наточил за новия абонаментен план "Нула" обаче се оказа че е супер не изгоден с първоначална цена от 12ст за разговор ми излиза доста дебело.

Преди около година обвързаха продажбата на смартфони със пакети за интернет. Хубавите телефони вървят с по-големи пакети 512мб или 1ГБ и цената не е 10 лв на месец. шреди това си вземах телефони на изплащане с М-тел клуб, сега и тях са обвързали с програми.... иначе телефона го взех заради: GPS, Wi-Fi, здрав видео акселератор и добра камера....само малко е тих на звънене милия, следващия ще го пробвам как звъни... :P

Един пример с MTEL vs T-Mobile на iPhone планове: http://www.t-mobile.co.uk/shop/iphone/buy-now/ Ето ви я сделката:£35.75 на месец получавате безплатен iPhone 3GS 8GB Black(в България безплатни телефони от среден и висок клас няма,за най-ниска цена на iPhone от около 700 лв. трябва да давате по над 30-40 лв. месечно),заедно с 600 минути,500SMS и 500mb интернет. T-mobile даже имат и оферти ПЛАТИ 1,ПОЛУЧИ ДВА за high-end телефони(като HTC Desire HD).В чужбина практиката е плащаш на месец таксата,а самият телефон ти е безплатен.Защо ли в БГ отделно телефоните са по 700-800 лв.?

Един пример с MTEL vs T-Mobile на iPhone планове:

http://www.t-mobile.co.uk/shop/iphone/buy-now/

Ето ви я сделката:£35.75 на месец получавате безплатен iPhone 3GS 8GB Black(в България безплатни телефони от среден и висок клас няма,за най-ниска цена на iPhone от около 700 лв. трябва да давате по над 30-40 лв. месечно),заедно с 600 минути,500SMS и 500mb интернет.

T-mobile даже имат и оферти ПЛАТИ 1,ПОЛУЧИ ДВА за high-end телефони(като HTC Desire HD).В чужбина практиката е плащаш на месец таксата,а самият телефон ти е безплатен.Защо ли в БГ отделно телефоните са по 700-800 лв.?

Като кликнеш на телефона стават 45 паунда на месец.Това са си 100 лева.За една година 1200лв.Какво му е евтиното.

Мразя ги тея лавандули (там като с конкурс са избирани-малоумни 100%)от м-тел, но ...-няма при кой да отида. Дано влезнат и зпадни оператори.

Мразя ги тея лавандули (там като с конкурс са избирани-малоумни 100%)от м-тел, но ...-няма при кой да отида. Дано влезнат и зпадни оператори.

А какво ти е мнението за EON, EVN и CEZ ?

А какво ти е мнението за EON, EVN и CEZ ?

Доста уместен въпрос. Хората толкова са се вглъбили да плюят по мобилните оператори, че всеизвестните крадци изполват момента, в който не са център на внимание и кой знае какви сметки ни кроят. Няма какво да ги наказваме. Не са толкова зле :blink:

Доста уместен въпрос. Хората толкова са се вглъбили да плюят по мобилните оператори, че всеизвестните крадци изполват момента, в който не са център на внимание и кой знае какви сметки ни кроят. Няма какво да ги наказваме. Не са толкова зле :blink:

За положението в което се намираме сме си виновни ние.Все пак ние си избрахме тези управници, ние си мълчим при всяко поредно вдигане на цените, тупат ни като брашнен чувал защото си мълчим.

Пред клавиатурите сме много силни в действителност сме овце.

Вчера обиколих офисите на трите ни мобилни оператора, някъде бях писал из темите че ми изтичат два договора и искам да ги подновя на изгоден за мен тарифен план + някакъв телефон.

Всички служители лъжат по принуда за да си запазят работата, а като почна да чета ситния шрифт и да задавам въпроси се изнервят.

Служителка в един от офисите ми призна че най-изгодната тарифа е възможно най-ниската и да си плащам каквото говоря.

Прегледах си фактурите от изминалата година и направих една проста сметка и се оказа че е права.

За какво са ми 2000 минути към 3 номера само?

Аз искам 20-30 минути но към всички оператори? Наистина са се олели и не само Мтел ами и другите.

Май ще мина на прима за да си запазя номера и повече няма да видят и един излишен лев от мен.

Така е и аз съм на 2000 но към 5 номера.Но се налага да се звъни и на глобул и на вивател и става страшно. То може би трябва да има човек три телефона към трите оператора.Един колега е така.Казва,че плаща не повече от 50лв. за трите.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Така е и аз съм на 2000 но към 5 номера.Но се налага да се звъни и на глобул и на вивател и става страшно.

То може би трябва да има човек три телефона към трите оператора.Един колега е така.Казва,че плаща не повече от 50лв. за трите.

ами това да сключиш договор и към трите оператора, вече ми се струва страшно :) . Бях абонат ба виваком, още бяха вивател даже, и много ме изпържиха, и честно казано вече не бих им се доверила. Не знам, вие какво мнение имате по този въпрос?

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

За нищо на света няма да сключа договор с Мтел!

Днес и аз се убедих в "услугите" им.

На Прима съм и ми трябваше ваучер спешно от 5 лева.

Та познайте и да знаете-ако идвате в мола Скай Сити-

имат един офис долу,до Фантастико-питам там-не продаваме ваучери,горе се качете в другия офис.

Ок-качвам се горе до другото им офис,имаме само от 30 лева ваучери.

Ееееееее,нямам думи.

Хайде пак надолу да видя дали не продават във Фантастико-е нямат в момента,каса по каса се питаха-та добре че се смили една касиерка над мене.

Имаше терминал при нея и получих заветния ваучер,ъфффф.

Здравейте, Днес ми спряха телефона. Причината: неплатени 4 о 5 издадени фактури. Написано така изглежда те са прави, но...Във връзка със смяната на платформата им, през септември 2010 аз не успях да се прехвърля към друг мобилен оператор, защото МТЕЛ не можеха да издадат фактура и да изчистя задължението си към тях. От август 2010, първата фактура получих Декември 2010 и след това за два месеца 5 фактури, от които първата платих януари и смятах постепенно да изчистя задълженията си към тях. Днес се оказах без телефон. служителката от *88 ми заяви, че за да ми го пуснат трябва да платя всички фактури. Изводът: МТел се отнасят кък клиентите си като с крепостни селяни: първо не мога да си прехвърля номера, заради техни неуредици, после ми заявяват, че ако прекратя договора, губя номера и днес, че докато не платя всички фактури, няма да ми пуснат телефона....Свързах се с акаунт мениджъра си и я попитах дали ако платя една от фактурите ще ми го пуснат и така да продължавам малко по малко да изчиствам, а тя ми заяви, че не го правят за клиенти, които имали сметки за по 5000 лева, та за моите 150лв месечно ли щели да го направят...Значи аз межех да чакам 6 месеца за фактура, те не могат да чакат...Нямам намерение да им плащам. Не се оставяйте и вие да ви изнудват!!!!

Аз съм /цялото семейство/ от щастливците, на които Мтел забавиха сметките с три месеца.Независимо,че не изкараха фактура за септември,ми спряха телефона за надхвърлен лимит.Имаше по какво да се поспори,но....

Днес дойде сметката за октомври.Дъщеря ми има 570лв.?! сметка при лимит 50лв. Обяснението което дадоха на *88 - че след въвеждане на новата си система не са длъжни да спират разговорите и определянето на лимит не е услуга.

Като се има пред вид, че са изтекли ноември и декември,мен ме очакват още две подобни сметки.

С това писание имам за цел да предупредя някой друг заблуден като мен, който очаква коректност от въпросния оператор.

Такаа,даже темичка си пуснах тогава, но гледам тук сте се равихрили.Значи цирка продължава,следващите две сметки са 1200 и 900/около/. Общо задължение за 3м. на 4 номера-3020лв.

Естествено не са платени,защото се обърнахме към инстанции- в тази връзка КЗП отговориха,че с операторите не се занимават и ме метнаха на КРС/Комисия за регулиране на съобщенията/. На тях им отне 40 дни да се запознаят с проблема и да го пренасочат към подразделението си във Варна, пък сега тепърва юристите им ще мислят. Много надежди не храним. Ще трябва да платим поне първата сметка,щото не ми се ще да видя съдия-изпълнител на вратата си.Гледали сте по телевизията какво става предполагам.После може и да се окажете прав,ама не се стига. Така че пак може да се окажем в позиция "партер"/културно/

Според мен, това е пропуск в закона, защото би трябвало всеки да може по желание да си сложи лимит, както има лимит и колко пари можеш да теглиш от дебитна или кредитна карта, примерно. Трябва да може да се ограничават от потребителя разговор и пращане на SMS към телефони с добавена стойност. Скоро ми се случи да услужа с телефон за един SMS, а човека взел че си зареди 5 лева кредит за някаква интернет игра... Plqsak, в твоя случай, струва ми се, че не само Mtel са виновни... Как се навъртат такива сметки?... Обаждала се е на някоя игра?... Е, а ако беше спечелила, тогава какво правим?

Продължителни разговори с Глобул,никакви игри.Имам си разпечатките за октомври и ноември.Декемврийската само я обявена като сума,но няма фактура. Малолетна е, между другото.

Редактирано от Plqsak (преглед на промените)

начи цирка продължава,следващите две сметки са 1200 и 900/около/. Общо задължение за 3м. на 4 номера-3020лв.

Не разбирам..тия суми изговорени ли са в действителност?

Ако,да на кого се сърдим в случая?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Началото на разказа беше отдавна и явно се губи основното.Не претендирам,че разговорите не са изговорени.Претенциите са свързани, с това че лимита е еднопосочен - само в полза на оператора. За сметка 55лв. спряха единия телефон, а другия оставиха да навърти 570лв?! И това оставяме - да съм занесла договора на юрист.Но, отнетото право за реакция-това вече е недопустимо!При нормално издаване на фактури,след първата сметка от 650лв.щях да взема мерки,но тя идва след изтичането и на следващите два месеца. Между-другото спирам коментарите,аз просто споделих моите патила и мерките, които взимам, проблемите, които съм срещнала Забелязах например, че много хора не бяха наясно,че лимитът не им гарантира нищо. На някои спестих проблеми.Обаче долавям нюанс на критика,ако това ви е мнението, добре, но не се хващайте за парите-основното е неравнопоставеността и некоректността.

Гледам ревете, аз пък искам да се похваля :) Миналата неделя, 27.02. реших да се обадя на приятел с който се чуваме периодично, обаче автоматичния глас на оператора ми каза: "Не можете да бъдете обслужен ! ". Позачудих се, пресметнах кога за последно съм плащал( беше 3-4 дена преди това) и реших да питам на *88 някой жив оператор какво става. Послушах търпеливо към 40 мин. музика и набирах мощност...... и по едно време някой ми вдигна. Беше учтив, аз не чак толкова...накрая се разделихме, като той ми каза, че ще бъда обезщетен за неудобството. 5 дена по-късно получавам СМС от Мтел : "Вие получавате 20 лв. като депозит заради временното затруднение при ползване на услугите ни на 27.02. Моля приемете нашето извинение. Екипът на Мтел. " Направо се чудя кво да ги правя тия 20 лв. сега :cool: А най интересното е, че когато плащах сметката попълних формуляр за прекратяване на договора от другия месец:wors: Та с две думи, правят си каквото и както си поискат. А истината е, че така са се оплели че нямат оправия ;)

Редактирано от rulom (преглед на промените)

Поне са те обезщетили,какво да правят хилядите други кои не са... :whist: Абе чудя се какво им става на тия GSM компании-едната си убива собствената платформа(Nokia),другата е оператор и си мами клиентите... Направо да не повярваш.

Поне са те обезщетили,какво да правят хилядите други кои не са... :wors:

Абе чудя се какво им става на тия GSM компании-едната си убива собствената платформа(Nokia),другата е оператор и си мами клиентите...

Направо да не повярваш.

Те са го обезщетили, ама като преди това са си направили сметка, че той е прекратил договора и вероятността да остане неизползвана тая сума е доста голяма.

Да го накажем М тел , но как да си прекъснем телефоните ли или да се откажем. Мяма как да стане , нали не можем без телефон !

Да оставим настрана обслужването, зарязах ги зареди офертираните тарифи, където са супер смешни. За тез пари, които получавам тяхните услуги, са ми 3 сметки на друг оператор. Мисля, че няма какво да се спори. 6 години бях абонат, стига толкоав. Единствено офертите са им семейство и приятели, ама то приятелите да не са 5 човека ,...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.