Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да накажем наглия Мтел !

Featured Replies

100 на 100 има хора служители на Мтел ,които коментират този проблем тук в тази тема. Много ясно че няма да позволят да им се рони престижа. Аз обаче имам какво да се оплаквам от тези монополисти. Плащах им 2 пъти една и съща сметка. имам надписан интернет също така. Бил съм в чужбина няколко пъти и съм виждал какви ли не промоции там и намаления. Говорех си за 14 ст. на минута от Лондон до София от GSM-a. Купих си телефон за 0 паунда нокиа N97, трябваше само да мина на абонаментен план. Тук дават ли ти Скъп телефон за 0лв. ако си нов абонат? Който има познати или близки в чужбина знае какво е разликата между нашите оператори и другите извън държавата.

И колко ти е таксата на месец и за какъв период е договора?

Vodafone телефонът е free N8!N97 е намерих.

http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobile-phone/nokia-n8

Но договорът е за 24 месеца и е 30 паунда таксата.67.20лв.

http://www.mtel.bg/info/promotions/index.php?PromotionID=2266

Това е от М-тел.32.90лв. на месец вноска и 34.90 m-tel surf and talk.66.80в.Пак за две години.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• Отговори 188
  • Прегледи 29,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

бях на ваучер на О2. На всели 3 месеца ми връщаха по 1 зареждане ( зареждах 1 месечно по 15 паунда, и на 3 месец ми връщаха 15 шаунда) и на всяко презареждане полу4авах безплатни минути ( в случая 200 мин)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

По три сметки накуп от "М-тел" за Великден

По Великден абонатите на "М-тел" ще получат по три фактури - за януари, февруари и март.

До края на май проблемът със забавените фактури за януари и февруари ще бъде напълно изчистен, съобщи изпълнителният директор на компанията Андреас Майерхофер.

Забавените фактури за първите два месеца на годината са общо три милиона.

Всички фактури за 2010 г. вече са изчистени, съобщи Майерхофер.

Проблемът с фактурите се получи при въвеждане на новата клиентска програма през септември 2010 г.

"М-тел" за втори път разпраща масово на клиентите си сметки за няколко месеца - точно преди Нова година мобилният оператор изпрати на абонатите си по три фактури накуп.

Компанията предлага удължен срок и възможност за разсрочено плащане на фактурите, каза Майерхофер.

За всяка една фактура с дата на издаване от 25 март до 31 май клиентите разполагат с 60 дни за плащане, като това може да стане и на вноски.

Размерът на вноските зависи от клиента. За да се възползва от разсроченото плащане, клиентът трябва да е погасил предишните си задължения.

За фактури, издадени преди 25 март, периодът за плащане вече беше удължен от 15 на 28 дни. Този срок остава валиден.

vesti.bg

Все сме недоволни.А помните ли когато една минута беше 2.40лв.Когато сим картата беше 200лв. а на промоция беше 80лв. и щяхме да се избиеме.Сега мисля взимаме повече пари а таксите са по-малки и то доста.

ама не е вярно,че ще са накуп, т.е. не е сигурно. Не мога да разбера някои медии защо така представят нещата??? До края на май трябва да излезат всички фактури, никой не е казал, че ще дойдат наведнъж, а и така да е нали има 2 месеца срок за плащане.... което не е никак малко!!!

Vodafone телефонът е free N8!N97 е намерих.

http://shop.vodafone...-phone/nokia-n8

Но договорът е за 24 месеца и е 30 паунда таксата.67.20лв.

http://www.mtel.bg/i...romotionID=2266

Това е от М-тел.32.90лв. на месец вноска и 34.90 m-tel surf and talk.66.80в.Пак за две години.

Не знам защо ги преобръщаш във BGN ,във Англия , както и тук , заплатите и начина на живот са много по-различни. Не може просто да ги преобърнеш така.

Не знам защо ги преобръщаш във BGN ,във Англия , както и тук , заплатите и начина на живот са много по-различни. Не може просто да ги преобърнеш така.

Парите като стойност и универсален измерител са навсякъде еднакви.Дали ще са долари,евро,лири.Цените както виждаш са като на запад за всичко.Не само джи ес емите.Храна,ток,парно,дрехи.

Във България не знам , точно какви са цените във момента , но по това което чета са като тези тук , и дори по-скъпи за някой неща . И заплатите в България са в пъти по-ниски . Но нали ти е ясно , че на англичанина дето взима 1500 паунда на месец не му е проблемно да плаща 150 български лева , защото това са за него да около 40-50 паунда.

Във България не знам , точно какви са цените във момента , но по това което чета са като тези тук , и дори по-скъпи за някой неща . И заплатите в България са в пъти по-ниски . Но нали ти е ясно , че на англичанина дето взима 1500 паунда на месец не му е проблемно да плаща 150 български лева , защото това са за него да около 40-50 паунда.

Мене ми е ясно,но производителя и търговеца не се интересуват в дадената държава какви са заплатите а от това какви са им разходите и слагат надценка с цел печалба.Цената се регулира от търсене и предлагане.Но трудно и рядко доста се продава под себестойност.Не знам вие какво правите с тези телефони.Аз плащам 40-50 лв. на месец за два номера на Мтел плюс две лизингови вноски за два апарата.И не е речено,че трябва да имаме смартфон за 700лв. с GPS щот ще се изгубим.Един мой приятел си купи такъв и е родом от София.Та с GPS да не обърка улиците.То е смешно.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Мене ми е ясно,но производителя и търговеца не се интересуват в дадената държава какви са заплатите а от това какви са им разходите и слагат надценка с цел печалба.Цената се регулира от търсене и предлагане.Но трудно и рядко доста се продава под себестойност.Не знам вие какво правите с тези телефони.Аз плащам 40-50 лв. на месец за два номера на Мтел плюс две лизингови вноски за два апарата.И не е речено,че трябва да имаме смартфон за 700лв. с GPS щот ще се изгубим.Един мой приятел си купи такъв и е родом от София.Та с GPS да не обърка улиците.То е смешно.

Интересуват се , питал ли си се защо за източна Европа фабриките на големи компании като Nokiа са във Турция и Румъния ?Защото така намират по-евтина работна ръка , за същия продукт , като естествено използват по-китайски части . Или по друг начин казано ти продават същия телефон , но със много по-лошо качество за същата цена .

Интересуват се , питал ли си се защо за източна Европа фабриките на големи компании като Nokiа са във Турция и Румъния ?Защото така намират по-евтина работна ръка , за същия продукт , като естествено използват по-китайски части . Или по друг начин казано ти продават същия телефон , но със много по-лошо качество за същата цена .

Iphone,Ipad също се правят в Китай.Китаеца е доста работлив да ти кажа и работи за 100-200 долара.Друг е въпроса,че това е експлоатация.И защо ти е зор да имаш скъп смартфон да попитам?Телефона е за разговори и смс-и.Използва се като будилник и има календар.За интрнет е глупаво да се използва телефон.Аз и камерата не му ползвам.Имам фотоапарат за тази цел.

Ако те слушаме всички , то трябва да ходим със една раница пълна с неща , само за да имаме всичко нужно за да отидем до съседния град. Идеята на смартфона е да имаш възможно най-добрия заместител на много устройства. Нали се сещаш , че аз не мога да ходя всеки ден на училище със лаптопа , със фотоапарата , iPod-a ,телефона , 10 учебника и още толкова тетрадки ? Казвайки "по-китайски" имах предвид със по-лошо качество. И не се пише Iphone , Ipad , a iPhone , iPad :D !

Редактирано от Фодор (преглед на промените)

Ако те слушаме всички , то трябва да ходим със една раница пълна с неща , само за да имаме всичко нужно за да отидем до съседния град. Идеята на смартфона е да имаш възможно най-добрия заместител на много устройства. Нали се сещаш , че аз не мога да ходя всеки ден на училище със лаптопа , със фотоапарата , iPod-a ,телефона , 10 учебника и още толкова тетрадки ?

Казвайки "по-китайски" имах предвид със по-лошо качество. И не се пише Iphone , Ipad , a iPhone , iPad :) !

Еми затова си плащаш цената за всичко в едно.i и I втората е главната буква на първата.На училище незнам класната стая ли снимаш,учителката ли,момичешката тоалетна.На училище ли отиваш или в нетзала.

Правило номер едно-операторът е оператор,той предлага мобилни услуги(SMS,MMS,интернет,телефония...). Ако искате телефон-купувате директно от производителя. Аз в интернет взех LG GM360 за 220 лв.,докато в GERMANOS е кодиран и е 270 лв. Това не е ли икономия?Плюс това моята гарнация е 2.6 години(демек две и половина) а в Германос-2. Никога не се взема апарат от оператор-там понякога надценките са по 60-70 лв.Най-малки са от интернет,и почти никакви директно от пзроивдотеля. Sony Ericsson си имат собствен store в сайта им-можете от тяхд а си купите телефона,с гаранция направ към тях. От оператор телефон не се взима.От там най-много карта. И ми писна от недодялани коментари "всичко да се дели".Значи телефона бил само за звънене и SMS?Ок,ами... -Фотоапарат: около 200 лв. -Плейър:Минимум 50-60 лв. за модел с малък дисплей,и 300-400 за такъв с голям и сензорни функции -PDA:За организация -GPS:Още 200-300 лв. -Таблет(за нета):минимум 300 лв. за китайски,и два пъти повече за марков Направо ми писна от таквиа тъпи коментари.Нали затова е смартфона-да комбинира плейър,органайзер,интернет и т.н. на 1 място. GPS и WiFi са ценни функции(въпреки,че не ги позлвам,има хора на които са им необходими),защо да ги няма?Смешно е да се казва че колкото повече са функциите,по-лошо работят.Това важеше преди 5-6 години,но не и сега. А и иначе ти трябва цяла торба за да държиш таблет,фотоапарат,видеокамера,плейър,GPS,телефон,PDA и т.н. И да зареждаш всичките постоянно. Е не е ли по-дбро да ги имаш на едно място?Така се зарежда 1 устройство,което пък икономисва повече енегрия и е по-добре от екологична точка,и не се нуждаеш да носиш по 100 работи постоянно. Моят телефон го позлвам за камера,плейър,телефон,нет(макар и рядко),радио...

Редактирано от S.S09 (преглед на промените)

Аз също съм на мнение че са много нагли в последно време. Абонат съм им от 2001 год. и до по- миналата година нямах проблем. Изведнъж започнаха да надписват много сметките ми и тези на съпруга ми. Като си погледнах разпечатката на фактурата се оказа че съм навъртяла яка сметка на определена дата само където на тази същата дата бях в болница и раждах детето си през това време :baby: може би докато съм била под упойка душата ми се е отделила от тялото ми е говорила по мобилния с тоз и онзи :yanim: и така 121 лв сметка. Отвратителни са.Така че просто си пренесох номера към друг оператор пък ще видим какво ще бъде положението там.

Така че просто си пренесох номера към друг оператор пък ще видим какво ще бъде положението там.

може ли да кажеш само какво трябва за да преминеш към друг оператор

какво става с договора от първия операто или трябва да чакам да изтече :P

Миналата седмица получавам смс, че имам неплатена сметка за декември??.Аз съм сигурен, че нямам пропусната(неплатена) сметка, понеже знам че съм си плащал, а и нали до сега щяха да ми спрат телефона(минали са четри месеца).Отивам в офиса им и питам "Имам ли неплатена сметка".Отговора беше "Не се притеснявайте тя системата така праща съобщения - на всички". С нетърпение очаквам да ми изтече договора към Мтел.

Миналата седмица получавам смс, че имам неплатена сметка за декември??.Аз съм сигурен, че нямам пропусната(неплатена) сметка, понеже знам че съм си плащал, а и нали до сега щяха да ми спрат телефона(минали са четри месеца).Отивам в офиса им и питам "Имам ли неплатена сметка".Отговора беше "Не се притеснявайте тя системата така праща съобщения - на всички".

С нетърпение очаквам да ми изтече договора към Мтел.

И Глобул са същата стока,вярвайте ми!Не бързайте да скачате от ттрън та на глог!

Е, то в България всичките мобилни оператори са един дол дренки - единствената им цел е да краднат от народа. Към който и да минете, все така ще е. Глобул и те са същите, нали съм към тях. Ако някой го изпържат много, съветът ми е просто да ги осъди, друг изход май няма...

Всички тука във Форума сте зле. А бе търсете си фактурите.. аз си следя сметката на Мтел чрез Интернет и всичко е точно. Плащам си чрез Easypay примерно - после и да кажат, че не съм платил ще ги съсипя, със документа от Easypay. Сами сте си виновни - не защитавам Мтел, нито другите компании. Но ако сте изрядни със документи и тнт. после много лесно може да ги осъдите.. а това знаете какво означава.

Това означава че си доста зле с акъла..

Ами виж сега,дали през нета или не тия глупаци МТЕЛ са ДЛЪЖНИ да ти дават фактура всеки месец,а не наведнъж да ти проснат 200 лв. сметка(в най-добрия случай) и върви тегли заеми за да да си платиш сметката.Глупаци пълни...

МТЕЛ се имат(и се рекламриат) като партньори с Vodafone,като най-големият оператор и т.н.Ми дръжте се като такива!!!

Аз мисля че веднъж като почнат да издават фактурите нормално, всичко вече ще ок, и ще се забравим за цялата тази лудница!

може ли да кажеш само какво трябва за да преминеш към друг оператор

какво става с договора от първия операто или трябва да чакам да изтече :P

Извинявай,че ти отговарям чак сега, но едва днес влязох в този форум. Аз лично изчаках да изтече договора за да не ми начислят неустойка. Отиваш при избрания от теб оператор и попълваш документи за пренос на номера. Оттам изшращат заявление до стария оператор и казват колко дължиш ако имаш неплатени фактури е хубаво да си ги платил. И чакаш да ти звъннат от новия оператор кога точно ще се извърши преноса при мен учудващо бързо за 5 дни. Вече платих 1-та си сметка и тя е 18 лв чак не повярвах на очите си.Ако не искаш да чакаш ще се наложи да платиш неустойките.

Март месец много набързо (изнесох се на едно по-топло и за момента по-добро място) за да не остана без телефон преподписах договор с Мтел.

От тогава нямам излязла фактура, нямам никаква начислена сметка, абе нищо.

Номера е активен,от време навреме ми звънят по рядко аз звъня, проверявам редовно в сайта им, написах им и няколко имеила.Отговора е:

Моля да ни извините! Услугата е временно недостъпна. Екипът на М-Тел прави всичко възможно за възстановяването й. Благодарим Ви за разбирането!

За щастие съм на такса 4 и 90 и мисля като се прибера след някои и друг месец да им дам 60лв неустойка и да си я заврат тази карта където им е кеф.

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Мтел четат внимателно темата и са решили да зарадват всички абонати с нов абонаментен план-"Шизофрения".А именно говориш сам съм себе си неограничено за 0ст. на минута.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.