Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да накажем наглия Мтел !

Featured Replies

Да оставим настрана обслужването, зарязах ги зареди офертираните тарифи, където са супер смешни. За тез пари, които получавам тяхните услуги, са ми 3 сметки на друг оператор. Мисля, че няма какво да се спори. 6 години бях абонат, стига толкоав. Единствено офертите са им семейство и приятели, ама то приятелите да не са 5 човека ,...

aми и аз да кажа. абонат съм им вече от много време. И винаги съм била на план с безплатни минути към 10 или 12 номера. И главно с тях си говоря, е случва се и извън тази група, разбира се, ама досега не съм имала (да чукна на дърво, де) тези проблеми за които вие пишете тука.... :rolleyes:

• Отговори 188
  • Прегледи 29,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

aми и аз да кажа. абонат съм им вече от много време. И винаги съм била на план с безплатни минути към 10 или 12 номера. И главно с тях си говоря, е случва се и извън тази група, разбира се, ама досега не съм имала (да чукна на дърво, де) тези проблеми за които вие пишете тука.... ;)

То си е така, ама нали се досещаш, че като трябва звънниш на друг оператор, става мазало ..

То си е така, ама нали се досещаш, че като трябва звънниш на друг оператор, става мазало ..

Е то не може всичко да е безплатно.

Щом е толкова важен разговорът, ще трябва да се примириш със загубата на няколко лева.

А и по този начин, човек се се научава да говори по същество.

Айде стига ревахте,против Мтел какво му на оператора? Даже си е много коректен. Вие безплатно ли искате да говорите?

Айде стига ревахте,против Мтел какво му на оператора? Даже си е много коректен. Вие безплатно ли искате да говорите?

Абе, колега, за МТел - кокошка във вестника !!! :) Ако не загряваш за какво говоря (пиша) copy-paste черния текст в translate.google от български на руски!!! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

А ти не се ли досещаш, че ако си на Глобул или Виваком и трябва да звъниш на друг оператор също става мазало.

Дайте да накажем всички оператори, не разбирам защо да е само МенТел. Днес ме сюрпризираха с една сметка от 200+ лева за домашния телефон - Виваком. Говорено е с Австралия, но пак не мисля, че за толкова пари. Мтел или друг, все ще ни лъжат, та предпочитам да не ги сменям. До сега от тях, да чукам на дърво, само добро, нямам оплаквания.

• Автор

Опашка за жалби от мобилните оператори

Публикувано изображение

През последните няколко месеца има ръст на жалбите срещу мобилни оператори в Комисията за защита на потребителите (КЗП), съобщи председателят на комисията Дамян Лазаров.

Повече от половината от всички жалби, получени за месец в комисията, съдържат оплаквания на граждани от телекомуникационните услуги, а за първите два месеца техният брой е над 1500.

През миналата година в комисията са постъпили общо 12 хил. оплаквания от услуги от всички пазарни сегменти, като оплакванията от мобилните оператори през 2010 г. се нареждат в първата десетка жалби, подредени по различните групи стоки и услуги, обясни Лазаров.

По повод на днешния Световен ден на потребителите в КЗП тази сутрин беше открита приемна, в която гражданите могат да споделят проблемите си, възникнали при получаването на телекомуникационни услуги.

През 1985 г. Общото събрание на ООН обявява 15 март за Световен ден за защита на потребителите. Датата е избрана в памет реч на американския президент Джон Кенеди, в която той на 15 март 1963 г. се обявява за Закон за защита на потребителите.

Кенеди посочва четирите основни права на потребителя: на безопасност, на информация, на избор и правото да бъдеш чут. По-късно са добавени още четири: правото да бъдат задоволени основните потребности, право на обезщетение, право на образование, право на здравословна околна среда. Тези осем права са включени в Правилата за защита на потребителите, приети от ООН.

Половин-един час преди приемната на КЗК да отвори врати, повече от двайсет граждани се бяха събрали в очакване да им бъде помогнато да защитят правата си като потребители, съобщи репортер на БТА.

Лазаров обясни пред журналисти, че най-честите оплаквания са свързани с преноса на номерата, прекратяването на срочните договори, възражения по сметките, неспазване на кредитния лимит, след като той е договорен.

До обяд са били обработени 71 сигнала на потребители.

"Сигналите се обработват относително бавно. Потребителите се изслушват внимателно. Ще продължим работата до края на деня и най-вероятно ще поканим мобилните оператори, ако са съгласни, да продължим тази практика и занапред”, каза Лазаров.

Комисията е готова да се включи във всяка инициатива за така наречения мек подход за постигне на резултати, посочи председателят на КЗК и отбеляза, че приемната е последната форма за опит за саморегулация в бранша, при който, ако не се постигнат желаните резултати, ще се търсят други форми за отстраняване на проблемите.

Според ръководството на КЗП, са необходими сериозни законодателни промени в санкционната част, и в частност в Закона за електронните съобщения.

Сред възможните решения Лазаров посочи евентуалното въвеждане на санкция при изтичане на определен срок от време, в който потребителят има право да пренесе своя номер от един оператор към друг, но това не е било осъществено.

Дамян Лазаров припомни, че изтича срокът на въвеждане у нас на евродирективата от 2009 г., в която се регламентират въпросите, свързани с невъзможността за прекратяване на срочните договори. Според него подобни договори са в полза на потребителя, но те не трябва да са нито много дълги, нито много къси. След изтичането на периода на срочния договор при автоматичното преминаване в безсрочен трябва да се предвиди клауза за възможност с едномесечно предизвестие без неустойка, той да бъде прекратен.

Продължението на договора в срочен да става само със съгласие на потребителя, като по този начин ще се реши проблемът с опитите за прекратяването на срочните договори, смятат от комисията.

vesti.bg

Е много са ефективни в тази приемна, няма що.... Прекалено малко молби обработват, ами то по-добре да си отиде човек в съответния офис и там да се оправи. В мтел сигурно хиляди на ден приемат, а тази глупава приемна дори е само в понеделник.... :rolleyes:

• Автор

Мнеее,как ще са нагли-

то няма такава дума за тия от Мтел,няма.

Те не продават ваучери-запомнете!

Когато питаш за ваучер ти навират в ръцете телефон и ....

Договор с вас не ща бе,и телефона ви грозен

ъффф

ми аз не мога да кажа за ваучерите, щото винаги съм била на сметка. Но пък нито са ми начислявали разговори, нито съм имала някакви други проблеми :ph34r:

Как тарифират израсходения интернет трафик?На мен ми обесниха,че е на 100кб и дори 2кв да съм изразходил се считали за 100.Добре,ама фактурата ме е 826,52лв.от който 137,75 ДДС,668лв. интернет и останалите разговори.Та както казах,не трябва ли в фактурата за ми пиши точно колко КБ съм изразходил,както е при разговорите тарифират ни на 1м. и дори 1с. да говорим е 1м.В фактурана е пиши примерно за м-тел - м-тел 1:27м.Ето имаги и секундите.Когата пуснах жалбата и получих обяснението,че тези 78,516 МБ са били дефакто някъде към 3-4мб.Толкава са и според брояча на телефона.Малко объркана може да ви пиша,но от тази сметка,как няма.Та пак ви питам.Нормално ли е да пишат 78мб ,а да са изразходени 3-4мб,като тези 3-4мб сам ги направил като сам забравил проклетия a-gps,демек от доста сесии от порядъка но 5-6кб всяка?

Колеги,нали щеше да има колективен иск срещу тях,някой има ли инфо как да се включа,защото днес ми изгърмяха бушоните окончателно...Не стига че си платих космическата сметка за декември-януари,получена с 2 месеца закъснение,ами днес не мога 1 телефон да звънна,преди около 10 минути се оправи чак...

ако се отнася до колективния иск за печелене на пари, обърни се към Ганчев, той всичко ще ти обясни... Но все пак имай едно на ум, щото той по принцип има предишни пререкания с мтел, и нищо чудно всичко това, което се случва в момента, да е причина само за да си отмъсти..знам ли. Малко на луд ми мяза :angry:

Преди 3-4 дни получих подарък от М-Тел, съдържащ бутилка червено вино "Мерло", малка кутия с 9 шоколадови бонбона и писмо в което ми благодарят за лоялността и проявеното търпение.

Преди 3-4 дни получих подарък от М-Тел, съдържащ бутилка червено вино "Мерло", малка кутия с 9 шоколадови бонбона и писмо в което ми благодарят за лоялността и проявеното търпение.

Не се хвали, ами почерпи тогава.Публикувано изображение

Не се хваля. Почерпихме се съответно. Не се бъзикам просто, като отидох да си взема подаръка от куриерската фирма и видях, че има още много пакети, като моя.

Има много, на сестра ми освен вино й подариха и одеало за пикник... яко, а?

100 на 100 има хора служители на Мтел ,които коментират този проблем тук в тази тема. Много ясно че няма да позволят да им се рони престижа. Аз обаче имам какво да се оплаквам от тези монополисти. Плащах им 2 пъти една и съща сметка. имам надписан интернет също така. Бил съм в чужбина няколко пъти и съм виждал какви ли не промоции там и намаления. Говорех си за 14 ст. на минута от Лондон до София от GSM-a. Купих си телефон за 0 паунда нокиа N97, трябваше само да мина на абонаментен план. Тук дават ли ти Скъп телефон за 0лв. ако си нов абонат? Който има познати или близки в чужбина знае какво е разликата между нашите оператори и другите извън държавата.

Редактирано от Eye Of The Storm (преглед на промените)

100 на 100 има хора служители на Мтел ,които коментират този проблем тук в тази тема. Много ясно че няма да позволят да им се рони престижа. Аз обаче имам какво да се оплаквам от тези монополисти. Плащах им 2 пъти една и съща сметка. имам надписан интернет също така. Бил съм в чужбина няколко пъти и съм виждал какви ли не промоции там и намаления. Говорех си за 14 ст. на минута от Лондон до София от GSM-a. Купих си телефон за 0 паунда нокиа N97, трябваше само да мина на абонаментен план. Тук дават ли ти Скъп телефон за 0лв. ако си нов абонат? Който има познати или близки в чужбина знае какво е разликата между нашите оператори и другите извън държавата.

Че защо се върна тук, като там е било толкова хубаво и евтино ?

Ken,заяждаш се.И е вярно-тук безплатни телефони има само от евтините нисък клас. В чужбина с плана си идва дори и iPhone(при някои планове),някои ходят и си купуват скъпи телефони...безплатно. Тук не само плановете са скъпи,ами и зателефон се плаща... За справка-Англия-Vodafone,3,02...orange са скъпи,без тях. Личен опит.

Ken,заяждаш се.И е вярно-тук безплатни телефони има само от евтините нисък клас.

В чужбина с плана си идва дори и iPhone(при някои планове),някои ходят и си купуват

скъпи телефони...безплатно.

Тук не само плановете са скъпи,ами и зателефон се плаща...

За справка-Англия-Vodafone,3,02...orange са скъпи,без тях.

Личен опит.

Добре, дай цена на месец за план, при който получаваш скъпия телефон ?

Че защо се върна тук, като там е било толкова хубаво и евтино ?

защото работната ми карта беше за 6 месеца, толкова беше възможно, ако можех не бих се върнал тук да се опитват да ме ебават всички :cool: , който може да си стои да си търши цирковете на обществото :wub:

Така майка ми искаше да се откаже и отиде на точната дата (Февруари) и им казаха, че неможе да се откаже защото месеца нямал 31 дни. :X А в договора пише "един месец" това би трябвало да значи, че няма значение колко дни е месеца. Щом е така защо не са написали 31 дни ? Та майка ми започна да се разправя с тях и пусна оплакване срешу тях и трябвало да го прегледат и тогава да решат дали да прекратят договора. Естествено подновиха договора и тя направо си махна картата от телефона и я изхвърли. Mtel преди време бяха добри но откакто започнаха така гадно да мамят хората... Мисля, че Vivacom за момента са най-добри и цените им са най-ниски.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.