Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Rising Antivirus/IS

Featured Replies

Rising Antivirus 2006 18.44.01

Публикувано изображение

Main Features:

*New high-speed scan engine

The new Rising Antivirus 2006 high-speed engine is faster and more accurate. It can detect viruses in most types of compressed files.

*Unknown Virus Scan technology

The Rising Antivirus Unknown Virus Scan technology can scan unknown DOS, email, script, macro and Windows viruses, keeping you one step ahead of unknown future viruses.

*Auto-Protect

Rising Antivirus offers Memory Monitor, File Monitor, Boot Records Monitor, Registry Protect, Script Blocking, Outgoing Email Scan, Incoming Email Scan and Vulnerability Defense, providing constant protection for your computer. These features not only scan all known viruses but also take preventive measures against unknown viruses and Trojans.

*SmartUpdate

SmartUpdate can automatically check for available updates, download and install them silently in the background. If Rising Personal Firewall is installed, it can block attacks by Blast, Sasser and Zotob worms, Trojans, spyware and hackers while you are SmartUpdating.

*Pre-Login Scan

Some viruses and Trojans cannot easily be cleaned when logged into Windows. Pre-Login Scan allows you to scan and clean them before logging into Windows to provide extra security.

*Spam filter

The Rising spam filter features Bayesian and blacklist/whitelist techniques, which significantly improve the accuracy of spam recognition. This feature supports most common email clients including Outlook and Outlook Express.

*Shortcut Scan

This feature allows the user to quickly perform a scan that has been defined in advance. The user can easily create a custom scan and add a shortcut to the desktop.

*Embedded Scan for Office and IE

Embedded Scan can add protection features to Office, IE and any other programs you select. Anytime you open an Office document, it will be scanned for macros. Any ActiveX controls downloaded by IE will be scanned. You can also add this feature to other programs such as Instant Messaging.

*Screen Saver Scan

This will scan for viruses in the background while the screen saver is running, enabling you to use your computer's idle time efficiently.

*Logs

Rising Antivirus keeps detailed logs that give you a full overview of all scans, viruses and attacks on your system.

*Supports multiple compression formats

Rising Antivirus supports most compression formats in DOS, Windows and UNIX, such as ZIP, GZIP, ARJ, CAB, RAR, ZOO, ARC, 7-ZIP, etc., including files that have been compressed multiple times to evade detection.

Operating System Requirements:

Windows: Windows 98/Me/NT/2000/XP/2003

Hardware:

CPU: PIII 500 MHz or higher

RAM: 64 MB or above

Display: Standard VGA, 24-bit true color

Others: CD-ROM drive, floppy drive, mouse

Languages:

Rising Antivirus 2006 is available in Traditional Chinese, English . English version can be applied in Windows of all languages. More languages will be supported in the near future

Публикувано изображение

Download: (35.2 МБ)

http://www.rising-global.com/Download/ravp.exe

Чел съм за продукта още през 2004 година в списание Софтуер & Хардуер и съм я пробвал.Приятен интерфейс и богата функционалност, но изисква повечко системни ресурси.

• 8 месеца по-късно...
  • Отговори 543
  • Прегледи 61,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Rising Antivirus 2007 19.32.0.0

Download:

http://rapidshare.com/files/44548293/Risin..._19.32.exe.html

След дълго търсене из различни сайтове, защото прочетох за версия Rising ANtivirus 2007 19.15.0.0 намерих тази която я няма на главната страница - чудно защо ли...и заключвам че е версия RETAIL...Малко по-голяма е като файл 34 MB...и по време на инсталацията пита за въвеждането на сериен номер и потребителски номер (USER ID).Давам ви да си изтеглите програмата естествено без сериен номер и регистрация...Такава има въведена по време на инсталацията валидна за 31 дена.Програма е с обновени дефиниции от 1 седмица и е сравнително по-нова от версия 19.13.0.0

На главната страница можете да изтеглите и версия за WINDOWS VISTA

Програмата наистина е много мощна и е доста лека (особено спрямо по-старите си версии) с приятен интерфейс, чести обновления за вируси, можете да задавате списъци с познати приложения които да се изключват от сканиране "White LIST", има и технология която намалява размера на изтеглените дефиниции от Интернет и така спестявате време и трафик при автоматичен UPDATE разбира се ако разполагате с пълната версия.Разправя се за нея че се изполва от азиатските служби за сигурност... :sobbing:

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

...Програмата наистина е много мощна и е доста лека (особено спрямо по-старите си версии)...Има и технология която намалява размера на изтеглените дефиниции от Интернет и така спестявате време и трафик при автоматичен UPDATE разбира се ако разполагате с пълната версия.Разправя се за нея че се изполва от азиатските служби за сигурност... :)

Звучи доста интригуващо, особено последното изречение!

Аз имам близо едномесечен опит с тази програма, и останах с прекрасно впечатление от нея! :)

Програмата сканира много детайлно всеки един файл на PC-то и има изключително прецизна защита.

Във всеки случай, превъзхожда анти-вирусни програми, като - Nod 32, AVG, Avast и т.н.

Единственото, което тогава не ми се понрави е, че програмата сканираше доста бавно, и беше малко тежичка, но щом един от приятелите ми във форума - B-boy[styLe] казва, че последната версия е доста по-олекотена от предишните, се надявам, че този проблем е разрешен!

Нlevoust, можеш да я изпробваш,мисля че ще ти допадне, но лошото при нея е,че все още няма "билка" за нея, само това ме е спирало да не

се превърне в любимата ми анти-вирусна програма! Публикувано изображение

• Автор

Аз имам близо едномесечен опит с тази програма, и останах с прекрасно впечатление от нея! :)

Програмата сканира много детайлно всеки един файл на PC-то и има изключително прецизна защита.

Във всеки случай, превъзхожда анти-вирусни програми, като - Nod 32, AVG, Avast и т.н.

Единственото, което тогава не ми се понрави е, че програмата сканираше доста бавно, и беше малко тежичка, но щом един от приятелите ми във форума - B-boy[styLe] казва, че последната версия е доста по-олекотена от предишните, се надявам, че този проблем е разрешен!

Нlevoust, можеш да я изпробваш,мисля че ще ти допадне, но лошото при нея е,че все още няма "билка" за нея, само това ме е спирало да не

се превърне в любимата ми анти-вирусна програма! Публикувано изображение

Така е сканира дълбоко при мен над 500.000 файлове (450.000 с Касперски)...и е много приятна за окото (жалко че го няма анимираното лъвче от преди)Всички модули ми заеха под 20 MB RAM памет а при сканирането не се осещаше много само при някой файлове повече "пристъргваше"...Програмата сертифицирана:

http://www.rising-global.com/Published/Abo...70703163204.htm

Очаква се на изложението CEBIT в Австралия да придобие още по-голяма полулярност:

http://www.rising-global.com/Published/Inf...70629151447.htm

В тестовете надминава доста известни продукти макар да остава далеч от лидерите:

http://www.rising-global.com/Published/Inf...70629150908.htm

Лек за нея едва ли ще се намери, но и цената на година от 30 $ едва ли е непосилна даже за българския потребител...Програмата може да изпраща и чат съобщения само внимавайте за "цензурата" наложена от Китай :angry:

35МВ програма лека ли й викате. Според мен програмата не става за нищо, като гледам и по това как е направен интерфейса й или GUI-to й не е професионална изработка. Ако беше такава, интерфейса щеше да има техничарски вид, да радва окото, ама ваша си работа.

• Автор

35МВ програма лека ли й викате. Според мен програмата не става за нищо, като гледам и по това как е направен интерфейса й или GUI-to й не е професионална изработка. Ако беше такава, интерфейса щеше да има техничарски вид, да радва окото, ама ваша си работа.

Големината на файла не е критерий за това колко лека или тежка е дадена програма...AVG безплатната и тя е към 22 MB, но не се усеща на компютъра и пази все по-добре макар да е все още далеч от лидерите...Важното е защитата в реално време да не окупира много RAM памет и процесорна мощ а при сканиране да може да изпълняваш и други нормални операции на машината си а не да чакаш да се извърши проверката...Със сигурност трябва още доста да се развива продукта, но съм сигурен че един ден ще стане от лидерите в бранша...Интерфейсът и не бил качествен...Да ти кажа аз не познавам много антивирусни с красив интерфейс - AVAST, тази и още няколко...Програмата може да работи/сканира и в режим на screensaver, има сканиране по време на стартиране на О.С. и също преди инсталацията и се сканира РАМ паметта...Интегрира се в контекстните менюта доста добре, записаните операции в логовете са добре отчетени.Няма да ви заливам повече с информация за продукта - въпрос на лично мнение и преценка...Ако решите можете да я пробвате!Аз съм я ползвал и е доста добра.Засега нямам нужда от замяна на Касперски, но един ден ако ми се наложи и успея да си намеря/купя лиценз пак ще я ползвам :)

Трябва да ви сканирам статията за нея от един брой на списание Софтуер и Хардуер от 2004 година август месец ;)

Едва ли може да се очаква една качествена защитна програма да е 10 МВ (например) и да е създадена с единствената цел да предизвиква неудържим възторг с вида си - предпочитам да е много грозна, ама да си върши качествено работата, защото разчитам на нея да ме пази и нямам намерение да я рисувам. Пък големината е твърде относително понятие и зависи от количеството и качеството на модулите й. Много по-важен от броя на МВ-тите е процентът на натоварване на процесора.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

• 8 месеца по-късно...
  • Автор

Публикувано изображение

RISING Antivirus protects your computers against all types of viruses, Trojans, worms, rootkits and other malicious programs. Ease of use and Smartupdate technology make RISING Antivirus install-and-forget product that lets you focus on what you really want to do.

Публикувано изображение

System Requirements:

CPU: PIII 500 MHz or higher RAM: 64 MB or above

Display: Standard VGA, 24-bit true color

Others: CD-ROM drive

Languages:

*English, Deutsch, Русский, Азиатски

Price: Shareware: ($29.95)

Download: (demo)

http://www.rising-global.com/Published/Com...us_download.htm

• 4 месеца по-късно...

Олимпиадата онагледява китайското ниво в спорта - а този продукт-в защитния софтуер...Присъединявам мнението си към тези на многото впечатлени ... http://www.freerav.com/ - безплатна възможност! На него не му трябва нищо друго освен вградената стена на Win... И други това го твърдят - но май този път е вярно ... Ще допроверявам в предстоящия период... Този продукт не е като Twister и е подходящ за всички категории потребители - функционира напълно автоматизирано... Програмата може и да лекува - конкурира Dr WEB...Има какви ли не настройки - занимавка за напреднали потребители - те също ще я харесат ! Програмата вероятно превъзхожда познатите ни безплатни програми - твърдят го съпоставящите - на мен ми е нужно още време за мнение.... Определено си струва да се пробва .... Поздрави

Тази програма си спомням, че жената веднъж я беше инсталирала на машината ни и беше много доволна! Липсата на нещичко за регване, тогава е пренуди да я премахне. Направо не е за вярване, че са я пуснали безплатно, все едно руснаците да пуснат КАВ безплатно, че и гарантирана поддръжка.Машината ни в момента работи перфектно и е напълно чиста от зарази...Именно това ме спира да не я инсталираме незабавно. Издъни ли се AVG, на момента я слагаме.

Какви KAV - AVG !?! Китайците конкурират световния лидер Symantec и успяват донякъде...100 милиона и нагоре ползватели - това чехите,че и германците ще го сънуват неизвестно докога.... Доколкото им се ровя из азиатските страници - те Касперски не го считат за основен конкурент ...Не зная - повече се съобразяват с McAfee-TrendMicro-Panda ...С грандовете ... На останалите им е нужно време и не само това... Поздрави

Какви KAV - AVG !?! Китайците конкурират световния лидер Symantec и успяват донякъде...100 милиона и нагоре ползватели - това чехите,че и германците ще го сънуват неизвестно докога.... Доколкото им се ровя из азиатските страници - те Касперски не го считат за основен конкурент ...Не зная - повече се съобразяват с McAfee-TrendMicro-Panda ...С грандовете ... На останалите им е нужно време и не само това... Поздрави

Symantec е световния лидер, но само по продажби!!! Виж, като качество не мога да се съглася, че е световен лидер!

Аз дори не смятам тази програма като опонент на руснаците и финландците! Kaspersky & F-Secure имат ежедневно ъпдейти, за разлика от Symantec, Освен това Kaspersky & F-Secure отнемат много по-малко ресурси от "световния лидер".

Бяхме с Касперски, след нея жената инсталира китайското чудо, което тогава не откри абсолютно нищо, а на машината ми постоянно се правиха експерименти с вируси и анти-вируси.Сега не знам как е програмата може да са я подобрили още, но руснаците не спят! Виж, че работят много сериозно и нон-стоп пускат бета-версии за тестване, преди да излезне финалът. Трудно мога да се съглася, че китайската програма е по-добра от тази на руснаците.Критериите за сравнение са много - евристиката на анти-вирусния скенер, честота на ъпдейти, заемане на системни ресурси, цена на продукта и т.н. Сигурен съм, че по някой от критериите китайците отстъпват пред руснаците, така че ...!

И аз ще я пробвам - и не само защото ми изтичат 60-те дни за Avast Pro . Все пак - комплексна алтернатива - даже безплатна !

Symantec е световния лидер, но само по продажби!!! Виж, като качество не мога да се съглася, че е световен лидер!

Аз дори не смятам тази програма като опонент на руснаците и финландците! Kaspersky & F-Secure имат ежедневно ъпдейти, за разлика от Symantec, Освен това Kaspersky & F-Secure отнемат много по-малко ресурси от "световния лидер".

Бяхме с Касперски, след нея жената инсталира китайското чудо, което тогава не откри абсолютно нищо, а на машината ми постоянно се правиха експерименти с вируси и анти-вируси.Сега не знам как е програмата може да са я подобрили още, но руснаците не спят! Виж, че работят много сериозно и нон-стоп пускат бета-версии за тестване, преди да излезне финалът. Трудно мога да се съглася, че китайската програма е по-добра от тази на руснаците.Критериите за сравнение са много - евристиката на анти-вирусния скенер, честота на ъпдейти, заемане на системни ресурси, цена на продукта и т.н. Сигурен съм, че по някой от критериите китайците отстъпват пред руснаците, така че ...!

Как е поддръжката ? Да не стане като с някои уж хубави безплатни програми,които сега станаха платени...и после как се маха това нещо и задавате ли си въпросът "ЗАЩО Е БЕЗПЛАТНО ТОВА ХУБАВО НЕЩО" ето това ме спира мене лично дори да я пробвам.

Отправям въпросът към тебе защото виждам,че имаш най голяма представа за самата програма.

Поздрави

При тотално автоматизираните програми и поддръжката е така - тук вече е налице - при Касперски се стремят къв това .... А на други още време им е нужно... За да осмислят развитието ... Поздрави

Не бих казал, че Rising Antivirus е някаква съвсем нова и неизвестна марка при антивирусните програми. Програмата беше изцяло платена, а сега може да се използва безплатно само за домашни потребители.

RISING Antivirus Free Edition is a solution with no cost to personal users
Платеният вариант (за един потребител абонамент за една година - USD 29.95 ) е за вариант на Rising Antivirus с включена защитна стена:

Публикувано изображение

Rising Antivirus е в промоция за домашни потребители. Rising Antivirus не е безплатна обаче за юридически лица:

Rising Antivirus Free Edition is on promotion. It is a solution with no cost to personal users for life, while it still provides the same level of detection and protection capability as Rising Antivirus 2008. You can see details about Rising Antivirus Free Edition and download it at the following address: www.freerav.com
Справка: някъде по средата на тази страница.

Страница за поддръжка: RISING Antivirus Global Support.

Мнения за Rising Antivirus, ако говорим за последната версия (предполагам, че наистина е 20.56) нямам. Но от по-предишните нямам някакви сериозни или несериозни оплаквания. :yanim:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Версията вече е 20.57...Вчера при проверка с RemoveIT Pro XT SE установих изменения в регистрите - причинени от RAV... Китайската програма не и позволи да изпълни каквото и да е действие - демонстрира впечатляваща амтоматизирана самозащита ! По подобен начин реагира и с действията причинени от непознат вредоносен код - ефективно го блокира ...И аз съм учуден и не зная докога ще е безплатна за домашно ползване.... Но ми е ясно - свикналите да ползват безплатните Аваст-Авира-AVG-Comodo ще установят много разлики... За Rising е без значение дали класифицира вредоносен код - и без да го вижда го блокира - коренно противоположна е на Twister... Поздрави

Като се заразих за първи път с шпионин, ме посъпетваха да си инсталирам една антишпионска програма не и помня името,веднага махна гадовете но махна и бс плеяра.ако китаеца реши да не пуска разните му кейгени пачове и торент програми,има ли начин да го вразумим или той ще ни командва? Публикувано изображение

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Програмата работи ненатрапчиво като Symantec - няма ги постоянните класифицирания на Twister - при мен нищо не е спряло да работи... 162 mB обща маса - а изобщо не се усеща на слаб компютър - системата лети ... Очертава се да се позадържа по-дълго с този продукт - досега впечатленията ми са само положителни. Лъв е символът им - символ е и за всички българи.... Поздрави

...На него не му трябва нищо друго освен вградената стена на Win...

На него може да не му трябва, но на мен ми е нужна. Та затова и питам какви са възможностите в тази посока, евентуални конфликти със стени, съчетаване с други защитни програми и т.н.?

От линка към домашния сайт е видно, че фирмата предлага и Rising Firewall, но някой ползвал ли е друго решение - TNN, IMG, nologo, друг...?

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Вчера пробвах с Comodo Firewall Pro 2.4 - добре се сработиха - но установих известно забавяне при отваряне на всяка нова страница...Деинсталирах стената - ще пробвам с други по-нататък ... Ще изненадам отново някои от невидимите гости - но този китаец дали изобщо ще пусне други освен свои... Поздрави

В този форум, който си посочил правят тест с архив, естествено заразен. Ето някакви резултати, които се опитах да класирам по бройка открити от антивирусната програма файлове:

1. avast! Pro 4.8: 5116

2. Bitdefender Free 10: 5074

3. Касперски Антивирус 2009 8.0.0.454: 5001

4. Avira Antivir Premium: 4899*

5. RISING AV FREE EDITION: 4675

6. Eset NOD32 3.0.669: 4617

Резултати 1, 2, 3, 5 и 6 са с Shadow Defender и VMWare Workstation, ОС: Win XP SP3 обновена напълно, без да се разархивира масива. В началото на темата пише:

DO NOT extract the contents of the RAR.

- тоест не разархивирайте съдържанието на rar (б.р. на тестовия архив). :)

Това е на пръв поглед. За какъв коментар става дума? Тук RISING е около средата. Има малко проблеми при този тест, защото може би има манипулации с папки и повтарящи се файлове, както и непълни скриптове. Но все пак не е зле, струва си да се опита. :)

*Добавено по-късно, на 19.08.2008, 17:43.

Благодаря на B-boy[styLe] за корекцията, не бях забелязал нещо съществено при преброяването за avira. :)

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.