Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

По името ще ме познаеш

Featured Replies

Е, не, сигурна съм, че ти повече знаеш. Щеше ми се да науча още и то от човек, който е роден с тези знания, комуто са в кръвта... Но както решиш, де. Благодаря ти, че писа в темата.

Еххх, онова което аз исках да кажа, е че ;) от интересна личност като теб можем да научим много. (този език четеш едно, а след време осъзнаваш, че означава съвсем друго! :) ).

Но разбира се, че бих искал, просто темата е обширна, искам да й отделя достойното внимание през следващите дни...

Редактирано от Idan (преглед на промените)

• Отговори 175
  • Прегледи 41,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

В моето име има доста езическо, свързано с разни богове на плодородието. Няма абсолютно никакво значение какво е точно, среща се доста често.

Нищо не ти пречи да си Maat с второ име. След като си богиня, не виждам защо трябва да се кланяш пред когото и да е. Сигурно може, но не прекалявай. :)

• Автор
В моето име има доста езическо, свързано с разни богове на плодородието. Няма абсолютно никакво значение какво е точно, среща се доста често.

Нищо не ти пречи да си Maat с второ име. След като си богиня, не виждам защо трябва да се кланяш пред когото и да е. Сигурно може, но не прекалявай. :)

Езическо или не, никакво значение няма това, важното е, че името ти се свърза и вероятно означава ПЛОДОРОДИЕ. Плодовете са ангелските мисли, отправени към нас, изкристализирали в материя, която е най-добрата храна за човеците - и буквално, и преносно...

Красота! И нека да се среща често тя!

Никому не се кланям персонално, но виж, на човешкото същество е друго нещо. Моля да се фиксираме в имената.

Idan, много ти благодаря! Наистина е безгранична темата, не мога да те ангажирам много, но ти подхвърляй по нещичко, моля, полезно ще е още да научим.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

• Автор
Какво означава Лора-Магдалена...

Лора идва от лат. laura - лавър - дафиново дръвче. Дафина е българският вариант. С лаврови венчета нали знаеш кои са удостоявани. Всяко дръвче също носи определени вибрации.

Магдалена или Магдалина ни е познатото име на спътницата Исусова. Магдал или по-точно Мигдал е името на града, от който тя произхожда - град на брега на Генисаретското езеро и на иврит означава крепостна кула, крепост.

Името ти се превежда като Дафина - Крепост буквално.

Аз винаги свързвам, не знам защо, сигурно неправилно, но на мен така повече ми харесва, името Магдалина с нещо друго - с amygdalus - лат. бадем.

За моето име, Бианка, знам, че означава "бяла" в превод от италиански. Друго не знам, но темата е доста интересна.

• Автор
За моето име, Бианка, знам, че означава "бяла" в превод от италиански. Друго не знам, но темата е доста интересна.

Да - Бианка е бяла на италиански. Рядко име - на български има подобно - Бяла или Бялка. Мъжки вариант Белчо.

Бялото съдържа в себе си всички възможни цветове и нюанси. То не поглъща нищо, защото всичко си има - то само раздава...

Когато бях дете, бяло беше думата ми за цвят, за краска - не питах "Какъв е този цвят?", а "Какво е това бяло?". Смеейки се, големите ми отговаряха - "Това бяло е синьо." biggrin.gif

Бяла е аурата на Христос...

Прелестно име! Светлина!

Поздравявам те с една мноооооого стара, но незабравима песен на Орнела Ванони - Саsa Bianca:

http://www.youtube.com/watch?v=CkukwsUszz8

Моето е Яна. Отдавна бях чела в книжка за имената, но не зная, дали паметта не ми изневерява, но май от латиснки значи 'луна'. :)

Принципно подобни теми много ме вълнуват и са ми безкрайно интересни. Като наивно дете вярвам на всичко написано за знаци, числа, имена... обаче не вярвам на значението на моето име, нещо не ми се връзва с личността ми. Естествено има още време де... Името ми би трябвало да означава - велик, славен човек. Доста силни думи. :)

Моето име е Венета, идва от Венелин. Това означава "венец от цветя", но не помня от кои език точно идваше...Странно, защото аз не обичам цветя biggrin.gif Много рядко да ми хареса някоя палма, иначе си падам по кактусите :) Кръстена съм на баба си, но тя, за разлика от мен, обожава цветята!

Ивайло е българско мъжко име - форма на името Курт (Въло). Името става популярно около възкачването на престола на цар Ивайло (1277-1280), чието пълно име е Курт Докс Уваш. Kypт на старобългарски означава "вълк", а Въло, Въил, Ивaил, Ивайло са по-късни негови славянски транскрипции. Името Курти може да се срещне и до днес в Ямболско. Името Докс, което често се превежда като "свиня", обозначава годината на възцаряването на Ивайло според прабългарския календар, а Уваш (великолепния), е прозвището му.

Може да се тълкува като 'Царя и Въла'... Може и като 'царя Ивъла/Иваила'... В останалите източници се среща само с презрителните наименования Бардоквас, Лахана... Когато Въло става цар добавя към името си благородната приставка 'ил' и се получава Въил /Иваил - Ивайло/.

Дали по-горното има нещо общо с името ми,навярно да.

Всеки човек идва с името си.

Когато при Ванга отивали хора,тя им казвала или цялото име или само първата буква,първата буква никога не грешала,тя казвала ,че била изписана върху челото на човек,като върху сняг.

Знам за случай,който не е описан в нито една от книгите за нея,познавам човека с когото се е случило следното:

Майката на този мъж,не могла да забременее дълго време,незнам дали е било с години,но както и да е.Отишла при Ванга,чрез нея тя успяла да забременее,но Ванга и казала,като роди да дойде за името при нея непременно тъй-като това било много важно.

Родила жената и отишла при Ванга,а тя и казала да го кръсти /да речем Благой,вече съм забравил,кое беше името/,но след като си тръгнала майката казала,че името не и харесва и ще го кръсти Илия.

Не мога да кажа дали е станало венага след това,на същия ден или след като го кръстили,но като се качили в колата тя се запалила и детето силно обгоряло,но останало живо.

Интересното,че след това го занесли при Ванга отново,но тя им отвърнала,че не познава вече това дете.

Разказах случката по накратко,но от нея и от други неща в живота съдя,че няма нищо случайно,всичко е строго определено в това число и имената.

Като написа Лора-Магдалена,и за близнак се сетих за един случай,който бе описан от едно семейство в една от книгите за Ванга,горе долу се сещам за случката,но ще я напиша утре в темата за Ванга.

Моето име е Венета, идва от Венелин. Това означава "венец от цветя", но не помня от кои език точно идваше...Странно, защото аз не обичам цветя biggrin.gif Много рядко да ми хареса някоя палма, иначе си падам по кактусите :wors: Кръстена съм на баба си, но тя, за разлика от мен, обожава цветята!

Възможно е името ти да произлиза от "Benedictus" (qui venit in nomine Domini) или от "Venetia" - област в Италия.

Моето е Яна. Отдавна бях чела в книжка за имената, но не зная, дали паметта не ми изневерява, но май от латиснки значи 'луна'. :P

Според мен името Яна (Yana) може би има общо с латинското име "Johannes", произлизащо от иврит: יוחנן, тоест - "Бог е добър, милостив и снизходителен".

Редактирано от Mithu (преглед на промените)

• Автор
Maat, а какво значи Еси?

Ето тук съм затруднена леко. Може ли да ме улесниш мъничко, като ми кажеш това съкратено, галено име ли е или така е името ти точно?

А пък моето име значи силен, здрав, издръжлив...все от тоя род :offtopic_s:

Браво, блазе ти!

Принципно подобни теми много ме вълнуват и са ми безкрайно интересни. Като наивно дете вярвам на всичко написано за знаци, числа, имена... обаче не вярвам на значението на моето име, нещо не ми се връзва с личността ми. Естествено има още време де... Името ми би трябвало да означава - велик, славен човек. Доста силни думи. :)

Защо пък да не си велик и славен... малко ли е това, че си жив, то си е велико направо.

• Автор
Моето е Яна. Отдавна бях чела в книжка за имената, но не зная, дали паметта не ми изневерява, но май от латиснки значи 'луна'. :)

Защо луна? Да не би да се объркваш с древноперсийския бог на луната Нана? Или с шумерската Инана, чийто аналог са гръцката Атина(богинята на Мъдростта, защото на Луната при гърците е Селена) и Дева Мария в Християнството...

Яна може да има доста интерпретации - богато на произход име:

1. Мисля, че не Луна, а Венера е името ти в превод от латински - yon - така са наричали латините Венера - от там и богинята - майка Юнона - в превод означава "бяла" - от там е коренът и на бянка - бяла (виж колко Бианка е близо до Янка) - бялата планета е било нарицанието на Венера.

2. древноримският бог Янус. Двуликият или както още е изобразяван четириликият Янус, дал наименованието на месец януари, е имал за трета съпруга Яна.

Името Янус идва от ianua-врата - лат. и janus-отворен вход с арка - лат. От там и бог Янус е бил буквално бог-пазител на вратите и се е свързвал с прехода, символизирал е всяко ново начало, също и края, ловкостта, винаги задължително е почитан при влизането на нов човек в семейството - при венчавка, при раждане на дете... и т.н.

3. Ян - от иврит се превежда като благодат.

Ян/Яна е гръцкият вариант на Иван/Ивана, на различни езици много известното име в света - Жана, Джена, Жоана, Джоана, Хуана и т.н. Иван е побългарено от еврейското Иоан - на иврит - Божия милост, Бог се смили, Бог помилва, Божий благодат.

4. на много забравен старобългарски език Ян означава Слънце. От там и името Еньо, Енчо - свързано с лятното слънцестоене на 24.06. когато заедно с хората, слънчо се къпе в потоците бистра вода - най-големият празник в българския календар, свързан със Слънцето - Еньовден - ето ти аналог и с еврейския вариант, защото празника е посветен и на Св. Иоан - Кръстителя.

Къде е Луна, къде Венера или Слънце... Ти избираш!

Моето име е Венета, идва от Венелин. Това означава "венец от цветя", но не помня от кои език точно идваше...Странно, защото аз не обичам цветя biggrin.gif Много рядко да ми хареса някоя палма, иначе си падам по кактусите :offtopic_s: Кръстена съм на баба си, но тя, за разлика от мен, обожава цветята!

Може и така... но може и друго:

1. от venus - лат. красота, прелест, хубост. Венера е богинята на красотата и любовта в римската митология. venus и benus имат един произход - от там и Бенита. Венета и Бенита...

2. benedictus - също има този корен и се превежда като Благословен.

3. Вениамин - е старо еврейско име - буквално се произнася Бенямин - превежда се като "син на дясната ръка".

biggrin.gif Е, дъще на дясната ръка, красива, прелестна и благословена, нима венците от цветя не са такива като теб?!

агни, браво на теб!

Ето тук съм затруднена леко. Може ли да ме улесниш мъничко, като ми кажеш това съкратено, галено име ли е или така е името ти точно?

Не е съкратено/галено, това е име което сама си избрах, не зная какво значи ... очаквам предположения.

А името, с което са ме нарекли родителите ми е унгарският вариант на Елена - Илона, което значи хубава :speak:

Флагодарение на mimi 81 и линка който е дала разбрах какво означава името ми :speak:

Анелия видоизменено от Ана или Ангелина; разпространено покрай героинята на Х. Сенкевич Анеля

Ангелина съкратено от Евангелина; смятано за женска форма на Ангел

Ана евангелско име, евр. Ханнах - "благодат"

• Автор
Флагодарение на mimi 81 и линка който е дала разбрах какво означава името ми :yanim:

Анелия видоизменено от Ана или Ангелина; разпространено покрай героинята на Х. Сенкевич Анеля

Ангелина съкратено от Евангелина; смятано за женска форма на Ангел

Ана евангелско име, евр. Ханнах - "благодат"

Ана е благодат, точно така - от иврит се превежда като мила, блага, симпатична.

Ангелина е българският вариант на Евангелина - да, което в превод от гръцки означава Вестителка на добра вест или Благовеста.

• Автор
Не е съкратено/галено, това е име което сама си избрах, не зная какво значи ... очаквам предположения.

А името, с което са ме нарекли родителите ми е унгарският вариант на Елена - Илона, което значи хубава :yanim:

На унгарски Илона е хубава, да, но Елена на гръцки означава факел. И е много красиво име Илона...

Мога да ти дам най-разнообразни идеи за името Еси - с произход от:

-- Ася - Анастасия - възкръстваща,

-- Елисавета - почитам бога, клетва/обет пред бога, божий завет - иврит,

-- Естер - чете се още Ищар - легендарната еврейка , съпруга на персийски цар - царицата Перша, която се застъпва пред съпруга си за спиране гоненията на еврейския народ от персите, почитана до ден днешен с празника Пурам. Името в превод значи Звезда.

-- Есма - от иврит (на арабски има същото значение) исма - чувам - от там Есмаил/Исмаил - Бог чува... и още др.

Но! Ти сама си дала име на себе си, което е показателно за една нетрадиционна, свободолюбива, оригинална и интересна личност. А и рожденото ти име е много рядко срещано, макар аз самата да познавам две Илони. Затова ще ти направя един подарък - няма да причисля твоето име Еси към никое от известните и няма да му дам цялостно значение, а ще ти разтълкувам името буква по буква, ти сама оформи звученето му, според твоите предпочитания и нагласи:

Е -- означава размножаването в природата. "Е" е една възможност за разширено проявление на силите, които действат. "Е" стои в менталния свят и после слиза надолу.

С -- означава закон на промени, чрез който идеите се усъвършенства. "С" изобразява пълнеща се луна. Обърната хоризонтално се превръща в лодка.

И -- началото на нещата, което дава подтик към творчество. "И" е първата буква от думата Истина, представлява празна чаша, в която трябва да се налее. "И" е закон за побеждаване на трудностите. Двете линии на "И" сивмолизират радиусите на една висша вътрешна дейнст.

Дано така ти хареса, ЕСИ!

Ето ви нещо от Учителя Петър Дънов

Това е една нумерологична система и правила за това, как да си изберем праволно име, ако сме решили да го променяме.

Съжaлявам за прекалено подробното обяснение, но гледам да ви го представя, така както е от статията.

Учителя често говори в беседите си и при частни разговори,за значението на числата, буквите и човешките имена. Старите евреи са променяли името на болните с име, благоприятном като вибрация за случея и той оздравявал. Египетските мистици са преподавали принципите на числата, като една от най-свешщенните мистерии. Когато човек изучи принципите на числата и буквите, може да постави живота си в хармпния с Природата Бога. Числата, свързани с буквоте, са енергии, насочени към материалното поле, като обуславят качествата на индивида и го характеризират, като личност.

1-а

2-б

3-ц

4-д

5-е

6-ф

7-г

8-х

9-и

10-ж /й/

20-к

30-л

40-м

50-н

60-о

70-п

80-щ

90-р

100-с

200-т

300-ю

400-в

500-у

600-ш

700-я

800-з

900-ч /?/

Трите вида вибрации имат различно значение.Добре е името да има букви от трите вибрации.Буквите с единична вибрация са много силни.Те имат отношение към принципите и действат през целия живот на човека.Двойние вибрации потдържат силата и градят - духовният свят.Тройните вибрации са съграденото-осъщественото на физическото поле.Когато името съдържа букви и от трите вида вибрации,човек има по-благоприятни външни условия и по-богата съдба.Добре е името да бъде дълго с по-голям брой различни букви.Да се избягват къси имена с еднотипни вибрации.Къси имена са Ани,Иво.Еднотипни вибрации имат имената

Мими Лили и др.Да се избягва съкращението на дългите имена,което винаги би действало отрицателно върху живота на индивида.Например името Трендафила има 10 букви.Не е добре да я наричат Филче.

Човек живее по-9 години във. всяка буква на името си.Девет години съответната буква,влияе върху съдбата на индивида със своите положителни и отрицателни качества.ако името е съставено от малко на брой букви например Ана,след 27 години /3х9/ Ана ще започне нов цикъл на 28-мата си година, в случея с А и отново ще следват три цикъла от по 9 години до края на името.Името ана може да се удължи с двойно “нн” в средата.

За да узнаете именното число,трябва да съберете числата на буквите на името.

Изчислява се само собственото име.Презимето не се изчислява,защото се отнася до фамилията.Полученото число се редуцира до едноцифрено.

Например името Анна:

1+5+5+1=12=3

Числото 3 е именното число на Анна.Именното число упражнява най-мощно влияние в живота на индивида.Вибрацията на именното число владее над опитността на живота.

Числата н единични,двойни и тройни вибрации се разделят на три триади:

I…..1 -5 –7…..10 - 50 -70…..100 -500 -700

II….2- 4- 8…..20 - 40 –80….200 - 400 – 800

III…3- 6- 9…..30 – 60-90…..300 – 600 -900

Чрез триадите се разбира доколко името и рожденното число са в хармония.Числото на датата на раждане си има своя самостоятелна характеристка.То,както именното число,трябва да се редуцира до едноцифрено,ако не е такова.Например 28 е 2+8=10=1.Единицата е редуцираното рожденно число на даден човек,роден на 28-ми.Ако Анна е родена на шестия ден от месеца,нейното именно число 3 и рожденото число 6 са в хармония,защото и двете са от триадата 3-6-9.

Поради хармонично съчетание на двете числа Анна ще има добри външни и вътрешни условия за осъществяване на своите духовни подтици и начинания.

Но ако Анна е родена на първия ден от месеца,рожденното и именното число ще бъдат от две различни триади.Нейната личност ще бъде поставена на ред изпитания,противоречия,болести.Ако именото и рожденното число се намират в различни триади,т.е не са в хармония,между мислите,чувствата и действията на индивида ще липсва хармония.И като резултат несполуката ще идва вместо успеха,

Болестта вместо здравето.Именното число владее над рожденото,защото е велика

положителна сила,която слиза в посока,към материалния свят.Рожденото число е велика отрицателна сила,която владее физическото поле.То показва пътя,който индивида трябва да извърви при своето еволюционно движние нагоре.Вибрацията на именното число владее над общите житейски условия,индивидът чувства неговата сила в домашни и социални отношения.Ржденното число действа по-пряко върху физическото тяло и засяга здравето на индивида.За да бъде човек здрав,работоспособен,необходимо е именното и рожденното число да бъдат в хармония- в един и същ тригон.Именното число 3 в името Анна и рожденото число 1 не са в хармония.Анна не може да промени рожденото си число,но именното може.Тя трябва да избере ново име с именно число от триадата 1-5-7.

В долната таблица се вижда как числата и съответстващите им букви упражняват вличние върху органите на човешкото тяло.Триадите също оказват влияние върху органите на човешкото тяло.

1, 10, 100 – глава

1, 20, 200 – бъбреци

3, 30, 300 – черен дроб

4, 40, 400 – черва

5, 50, 500 - стомах

6, 60, 600 - мозък

7, 70, 700 - сърце

8, 80, 800 – детероднин органи

9, 90, 900 – нервна система

1 – 5 – 7 – горна част на тялото, от кръста нагоре

2 – 4 – 8 – долна част на тялото, от кръста надолу

3 - 6 – 9 – черен дроб, мозък, нервна система

Щастливи дни месеци и години

Въпросът за щастливите дни,месеци и години е свързан отново с триадите:

Триади………..Хармонични дни

1-5-7..................1,5,7,10,14,16,19,23,25,28

2-4-8..................1,4,8,11,13,17,20,22,26,29

3-6-9..................3,6,9,12,15,18,21,24,27,30

Триади..............Хармонични месеци

1-5-7.................януари, май, юли, октомври

2-4-8.................февруари, април, август, ноември

3-6-9.................март, юни, септември, декември

Нашите щастливи дни,месеци и години са хармонични за осъществяване на нашите материални интереси.Силата на дните е по-голяма,отколкото на месеците. Месеците са по-важни отколкото годините; а пък годините влияят на общите условия повече,отколкото на отделните събития.Днитена месеца,които са двуцифрени числа,трябва да се редуцират до едноцифрено число от съответната триада.Примери 30 =3, 12 =3, 27 =9.Три шест и девет са основните числа в третата триада.

Годините също се изчисляват,като се редуцират до едноцифрено число.Например 1942 година = 1+9+4+2 = 7.Числото 7 е в хармония с триадата 1-5-7 и в дисхармония с останалите две триади.Щастливи години са тези,които могат да се разделят на числото на рожденната дата.Злощастни години са тези,които не могат да се разделят на числото на рожденната дата.Например годината 1908 е щастлива за кое и да е лице от триадата 3-6-9,понеже 1+9+0+8=9.Числото 9 се дели на всяко от числата на триадата 3-6-9.

Съвършени и не съвършени имена

Съвършените имена се състоят от нечетен брой букви.За да се осъвършенства името, трябва да обърнем внимание на три контролни сили, неречени крайъгълен камък, централен камък, и горен камък.Крайъгълния камък се нарича началната буква в името.Централния камък в едно име е централната буква, а горният камък в едно име е последната буква.

Влиянието на крайъгълния камък е най-силно, защото целия живот на индивида е под неговите вибрации.Ако неговото число не влиза в триадата на рожденото число, сигурно е, че лицето ще срещтне много спънки в живота.

Понеже крайъгълния камък определя в голяа степен живота на чоевка,той ще действа съвместно, в периоди от по девет години с всяка следваща буква от името.

Централния камък или средната буква на името носи тежестта на арката и трябва да бъде силна материална буква.Ако името се състои от четен брой букви, остава без централен камък.Такива лица не могат да проявят в достатъчна степен, концентрация на съзнанието си поради липса на обединяваща сила вътре в човека.

Централния камък хармонизира името и се превръща в разпределител на силите на душата.

Горния камък е последната буква на името.Той е завършваща сила и съдържа в себе си постигането на всички възможности.Неговото влияние е много мощно, показва перспективата на развитието.Крайъгълния камък,централния и горния камък се отнасят към първата,втората и третата степен на всяко едно число и към числата на трите триади, както посочва следващата таблица:

Крайъгълен камък......Централен камък.....Горен камък

1 или А.........................10 или Ж.......................100 или С

1 или Б..........................20 или К........................200 или Т

3 или Ц.........................30 или Л........................300 или Ю

4 или Д........................ 40 или М........................400 или В

5 или Е..........................50 или Н........................500 или У

6 или Ф.........................60 или О.........................600 или Ш

7 или Г..........................70 или П.........................700 или Я

8 или Х.........................80 или Щ........................800 или З

9 или И.........................90 или Р......................…

Пример за едно съвършено име е името Давид.Централния и горния камък се намират в същата триада,както именното число:

Д А В И Д 4+1+4+9+4 = 2 = 4

В хармоничното име крайъгълният, централният и горния камък трябва да бъдат в една триада.Ако рожденото число на цар Давид също е от триадата 2-4-8, резултатът ще бъде напълно хармоничен.Не е добре числото на името и рожденото число да са еднакви, защото ще се получи прекалено струпване на едотипни енергии.Например лице с именно и рождено число 5 ще живее дълго време в свой измислен, въображаем свят.Лице с именно и рождено число 9 ще бъде много оригинално, но много нервно, защото числото 9 влияе силно на нервната система на човека.При именно число 10 и рождено число 10 лицето ще бъде голям идеалист, съвсем непрактичнои ще се превърне в голямо бреме за околните.

Промяна на името

Избирането на ново име не е лесно.Понякога е невъзможно,към рожденото число да се избере подходящо име, чието число да се съгласува с рожденото, и същевременно с числата на крайъгълния, централния и горния камък.Това е труден въпрос изискващ сериозно размишление.Новоизбраното име ще осъществи силата си,ако бъде избрано завинаги и бъде избрано,като единствено име и бъде използвано в личния и социалния му живот.За сее си трябва да мислим непрекъснато с новото си име.Необходимо е да убедим няколко ат най-близките си приятели да ни подкрепят,като мислят за нас и ни наричат сновото име.Без тези условия,желания резултат ще се забави.

Цветове и триади

Всяко число има свой цвят.Цветът оживява числото и помага на индивида да възприеме неговото въздействие.Колкото по-съзнателен е този процес, толкова по-мощно е хармонизиращото влияние на съответния цвят.Всеки човек трябва да носи винаги собствения си жизнен цвят.Той ще му помогне да си усигури добро здраве и успех във всяко начинание.

Таблица на съответствия между числа букви и цветове

Единични вибрации------Двойни вибрации--------Тройни вибрации

1 А – бял------------------10 Ж /Й/ - бял------------100 С златножълт

2 Б – светложълт--------20 К – пурп.червен-------200 Т жълт

3 Ц – светлосин----------30 Л - светло син--------300 Ю светлосин

4 Д – червен-------------40 М – червен-------------400 В червен

5 Е – тъмносин----------50 Н – червен--------------500 У златен

6 Ф – керам. червен----60 О – оранджев----------600 Ш керам.черв.

7 Г – син-----------------70 П – син-------------------700 Я светлосин

8 Х – оранджев--------80 Щ – пранджев-----------800 З оранджев

9 И – червен------------90 Р – пурп.червен--------900 -//-

Цветовете трябва да се носят не само на дрехите, мно и непосредствено до тялото, на голо, тогава са от полза.Да се носят на частта от тялото, повлияна от съответната триада.Например лица свързанис триадата 1-5-7 трябва да носят своя жизнен цвят върху горната част на тялото си, близо до главата стомаха, сърцето, според рожденото число.Лице, в хармония с триадата

2-4-8 трябва да носи жизнения си цвят около корема,за да повлияе на бъбреците, червата, детеродните органи.При хората, свързани с триадата 3-6-9, “тройките” могат да носят жизнения си цвят около черния дроб, но тези, повлияни от 6 и 9 не са ограничени даносят съответните цветове върху умствените центрове и нервната система.Те могат да носят жизнените си цветове във вид на бижута, пръстени, гривни, огърлици, колирта и др.Ако рожденото и именното число съвпадат, цветът, който като сила въздейства върху лицето,се

нарича именен цвят.

Основни музикални принципи

Тонове, тоналности/гами/, трияди

Всеки индивид вибрира и влиза в резонанс с определен тон и съответстващата му тоналност /гама/.Това е звуковата среда, в която той живее.Задачата на човека е да открие,своя тон и гама, да влезе в хармония с тях,за да подобри условията на своя живот.Този тон и тази гама звучат от самото раждане до края на човешкия живот.Ако индивидът работи съзнателнос тях, ще се радва на добро здраве.

Първа триада

1-----до нажор-------------5---до мажор------------7----си бемол мажор

10---до остър мажор-----14--ла нисък минор----16---до мажор

19---до минор-------------23--до минор------------25---си бемол минор

28---до нисък мажор-----------------------------------

Втора триада

2----ре монор------------4----фа мажор----8------до мажор

11---ре мнор-------------13---фа мажор----17----до остър мажор

20---ре мнир-------------22---фа минор----26----до минор

29---ре нисък минор---31---ми минор----

Трета триада

3----ми мажор-----------6----ла мажор--------------9---ре мажор

12—фа мажор-----------15—фа нисък мажор----18--ми нисък мажор

21—ми минор-----------24—ла минор-------------27--ре монор

30—ми нисък мажор

Музикалните тонове или гами,съответстващи на рожденото или именното число трябва да се пеят или свирят всеки ден.Ако това правило не се изпълнява, човек излиза от своята звукова среда, губи връзка със своята рождена вибрация, постепенно спира да резонира или умира.Индусите имат древен инструмент - вина.Той издава един единствен, много дълъг тон, върху който те медитират.Ако човек не може да пее, нека исползва някакъв инструмент с клавиши или орална любовза да медитира върху собствената си вибрация, като я пее или свири продължително време.

Ако човек лесно се възбужда и неговия основен тон е мажорен, добре е да пее или свири в минорната гама, започваща от същия тон.Например от мажор в до минор.Човек чийто основен тон или гама е минорен и се чувства силно угнетен, е добре да пее или свири в съответната мажорна гама.Например от минор в до мажор.Основния тон и гама на весеки индивид са ключове към неговия вътрешен свят.

материала намерих тук има и още малко писано по темата.

Къде е Луна, къде Венера или Слънце... Ти избираш!

Много интересно! Благодаря ти за информацията - май си избирам Слънцето ... :Pbiggrin.gif

• Автор
Много интересно! Благодаря ти за информацията - май си избирам Слънцето ... :Pbiggrin.gif

Разбира се, че Слънцето ще си избереш, нали си българка - на български името ти е СЛЪНЧЕВА, аз бих постъпила като теб.

Пропуснах да ти кажа, но ти знаеш, вероятно, че Ян е още и проявената светлина - сещаш се - Ин/Ян.

агни, браво отново!

Maat, а какво значи Еси?

Името Еси или Esi е със Западно Африкански произход и означава "Роден в Неделя" на Akan, това са хора от Гана и Кот Дивоар, в този регион доминира разработването на златните мини и търговия. Изкуството им е известно с разнообразността си и имат изключителна традиция в изработката на бронзово златни изделия, използвайки забравения метод на изливане. Много добре образовани са и с прекрасно финансово положение в сравнение с други етнически групи.

Дори средата от където произлиза името ти е наистина интересна...Пишеш, че сама си го избрала...интересно е, дали го промени, така че официално да се използва от всички институции или просто така те наричат, но използваш това дадено ти от родителите? О, и какво те накара да го избереш?

Бързо провери да не би това да е точно деня на раждането ти? :P

Редактирано от Idan (преглед на промените)

• Автор
за Петко какво ще кажеш ? :P

Най-често това име се свързва погрешно с Петър - от гр. petros - камък, скала, но всъщност няма нищо общо с него.

Петко е много хубаво старо име, за съжаление на изчезване. Произходът му е гръцки - от Параскев-а/Парашкев-а и е свързано с деня от седмицата петък, от там и името Петкан.

paraskeue - от гр. в превод означава "подготвям се за празника" - празника е края на седмицата.

ПОДГОТОВКА ЗА ПРАЗНИК означава буквално името ти.

Петък е денят на Венера - богинята на красотата и любовта. В скандинавската митология неин аналог е Фрея (има такъв парфюм на шведската компания Орифлейм - с божествен аромат на любов и свобода). Братът на Фрея е Фрейр или още Фрей - викингският бог на мира, свободата, вятъра, въздушните стихии, плодородието, лятото, могъществото, мъжката сила и красота - един от 12-те главни богове в скандинавската митология. Познай от къде идва думата за петък - friday в английския.

Петко - усещане за сила, любов и свобода, предчувствие за празник.

Всички Петковци, които познавам, са точно такива.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.