Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гласуването е явно (впечатления)

Featured Replies

Мне, не от днес, а със задна дата. Честно да си кажа се попиках от смях като се връщам назад в импровизирани с главно "И" спорове.

Аз, за щастие, нямам много от какво да се срамувам. Знаем се с кой се обичаме и с кой не. От първото даже повече ме е срам, защото прасках плюсчета на нищо неподозиращи потребители за да намаля зависимостта им от хорското "мнение", за да бъдат свободни да бъдат естествени, което не понася на всеки.

Мънинко ме е срам, че сам си праснах няколко плюса в един диспут който явните резултати показват, че е само между двама, но сега и да се оправдавам, че съм се стремял към нулата, файда няма. В смисъл, предпочитам да ме винят пред това да се оправдавам, още повече че коментарите ми говорят повече отколкото може да се каже.

Ако още не знаете, оценяването на постовете можете да видите като цъкнете на числото.

Най ми е болно, че моята майка emmi ми е сложила минусче. Не ми е цел да ги броя колко, нито да правя съчинение анализ на безобидният ми пост заслужил това отношение. Просто боли...

• Отговори 281
  • Прегледи 21,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Впечатленията ми от човек, който е седнал да преглежда 10, 30, 400 или 3600 поста назад във времето, за да види кой му е сложил плюс и кой минус е...не, няма да го кажа, защото има правила, които тряб

• Vorfax, ти нямаш ли "истински" проблеми?! Ако е така, благородно ти завиждам.

• varankralev
    varankralev

До аm-аm: Пичаго, нали се сещаш какво ти казах в началото на темата, сещаш ли се какво ЛС ти написах веднага щом пусна темата? "Вкарваш си автогол" - и ти пожелах успех в начинанието и спора, кой

Ъъъъъъъъъъ аз цъкам ама нищо не виждам, стана ми интересно как излиза.

Аз имам само един грях и то е един по погрешка минус, който трябваше да бъде плюс.

Иначе един човек много ще ме заобича хахахх

Впечатленията ми от човек, който е седнал да преглежда 10, 30, 400 или 3600 поста назад във времето, за да види кой му е сложил плюс и кой минус е...не, няма да го кажа, защото има правила, които трябва да се спазват.

Преди малко четох един блог, в който стана въпрос за лицемерието. Минута по-късно попадам на тази тема, в която лицемерието е в излишък и направо блика от всяка буква.

Как да нарека човек, който парадира, че е радетел за свобода, а в същото време никога не е бил свободен?

Някой каза ли нещо?

Да?

Да, ама не. :whist:

пп. Абсолютно ненужна тема, която ще предизвика негативни емоции и рано или късно ще отиде там, където и е мястото. Всъщност нищо ново под слънцето. :yanim:

Едит: Дидок, долу в дясно, където пише броя на репутацията 2 или -3 или без значение цифрата (но трябва да има някой оценил все пак) натискаш върху самата цифра и се показват хората, които са оценявали и съответно с плюс или с минус.

Редактирано от algor (преглед на промените)

По повод на отворената тема си мисля, че явното гласуване е един огромен +.

Това ще спомогне системата за оценяване да стане по-разумно използвана.В частност използването на негативен вот, понеже Петкан има зъб на Драган също ще се сведе до минимум, понеже, от чисто психологическа гледна точка, а човек наистина е устроен така, при даването на негативен вот за нечие мнение, особено ако се касае за такова, съдържащо полезна информация, и при знанието, че всеки след него ще може да прегледа дадените гласове е достатъчна причина за по-умереното използване на системата за оценяване и по-конкретно - оставянето на негативен вот, което аз виждам като основна причина за създаване на дразги между потребителите(особено сред подрастващите). В тези редове на мисли: Peace, brothers and sisters! :yanim:

Редактирано от proletsearch (преглед на промените)

При мен не се получава и това си, ще се радвам ако някой каже предполагаеми причини за това.

Напълно съм съгласна с пролетко, че видимата опция ще спре спекулацията с тези оценки.

П.П Ворфи, нищо лично ама докато цъках да изпробвам функцията те оминосих.

Сега ще имаме още един повод за спорове и караници.

Изръся някъде някоя глупос и след малко гледам някои ми цъкнал плюс или минус :yanim: сега ще разбера кои ми ги е цъкал :) И почвам и аз да цъкам в замяна :)

Баси и цъкането дето ще падне :whist:

:whist::cool:

Да питам нещо извън темата защо влизате като "анонимни"? Какво ви притеснява, не ви ли стига че ползвате по пет различни ника?

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

При мен не се получава и това си, ще се радвам ако някой каже предполагаеми причини за това.

Напълно съм съгласна с пролетко, че видимата опция ще спре спекулацията с тези оценки.

Я пробвай сега да кликнеш върху единицата

По повод на отворената тема си мисля, че явното гласуване е един огромен +.

От тук нататък - да, съгласен съм, че ще е плюс.

Но в следващата седмица масата от потребителите ще седнат да гледат из темите кой как до сега е гласувал за тях и ще си навлекат сами на себе си негативни емоции и омраза към дадени хора.

Сега ще имаме още един повод за спорове и караници.

Кратко, точно и ясно казано! :yanim:

Я пробвай сега да кликнеш върху единицата

Не става пробвах и с explorer-a.

Малко малоумно ще го обясня ама стрелката ми като цъкна там се превръща във вертикална чертичка и нищо не става. Цъках отдолу-отгоре, отлява-отдясно, не става.

От тук нататък - да, съгласен съм, че ще е плюс.

Но в следващата седмица масата от потребителите ще седнат да гледат из темите кой как до сега е гласувал за тях и ще си навлекат сами на себе си негативни емоции и омраза към дадени хора.

Да, бе, да, аз даже не забелязвам кога имам оценки на постовете си :yanim:

Не става пробвах и с explorer-a.

Малко малоумно ще го обясня ама стрелката ми като цъкна там се превръща във вертикална чертичка и нищо не става. Цъках отдолу-отгоре, отлява-отдясно, не става.

Не знам, нали кликаш с левия клавиш върху цифрата?

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Борис си смени скина на Ip.Board и той почна да вижда кой как е гласувал.И той не можеше да цъка върху цифрата ... Пробвай. :yanim:

Борис си смени скина на Ip.Board и той почна да вижда кой как е гласувал.И той не можеше да цъка върху цифрата ... Пробвай. ;)

Да това е бил проблема, благодаря много.

добре де, вие сега какво искате? честност? култура? бахур? или плюсове и минуси :lol6:

(подозирам, че сутринта ще изтрезнея и ще съжалявам за тоя пост, ама карай)

забравих какво щях да кажа още, lol

цъкала съм и от двете, по различни причини и според зависи кой ден от месеца е...

видях няколко мои поста, разни хора дето дори не ги знам са цъкнали, я минус, я плюс.

абе важното е да сме живи и здрави, уе ;)

Да това е бил проблема, благодаря много.

Алооо, преди 1 час ми каза, че си щяла да спиш?! :ph34r:

Алооо, преди 1 час ми каза, че си щяла да спиш?! ;)

Събудиха ме и реших да надзърна тук за малко, сега лягам пак хахах

Лека нощ на всички и не се впрягайте на тези оценки.

offtopic.gif

Някой се е събудил и няма вече заспиване!

Събудиха ме и реших да надзърна тук за малко, сега лягам пак хахах

Абе вие сте луди да имате деца ;)

Пролетко не влиза в схемата, той още не е пуснал гените си в обръщение.

П.П: Баси оффтопиците

• Автор

Винаги съм смятал, че властат преди всичко е отговорност. По тази причина съм искал и много от модераторите. За същото съм бил санкциониран и съм си изкупвал "греховете".

Благодаря ви за празните приказки, точно това е целта на темата. Темата е много некомфортна за потребителите за които лъсна, че са гласували за себе си като за световно, и раздавали ирационални "оценки" по мой адрес. Извинявайте, ама и Кал ми е лепнал едно плюсче с посланието "надраснете го". Стига камъни, не сте безгрешни, ич даже.

За т. нар. "репутация" е имало много теми които аз едва наскоро уважих с един кратък коментар. Причината е, че темите не заслужават вниманието ми. За сметка на това, каква била темата ми от хора изписали няколко страници в тях, не приемам насериозно.

Аз съм от малкото които са запазили добър тон и с негативен вот. По времето когато бях с минус 30 и няколко, единствените ми постове бяха линкове към музика и видео. Аз съм и от малкото които имат 100-на, как да ги нарека, "емоционални" минуса, без да съм си ги оправял с марионетни акаунти и съжалявам за егото ви, но има какво да научите от мен. Аз съм и от малкото които са ползвали онуй дръпнатото и neredoven без никога да съм го крил, с ясно поставени подписи и позиция, достатъчни за да бъда припознаван от първият ден. Със същите имам близо 4 000 линка в помощ в този форум и се гордея с това. За параноиците които виждаха моя милост в Емка, Шадол скил и кой ли не, сори, това си е техен проблем.

Настоящата тема си е супер и ако някой нагнетавя обстановката това са хора, чийто модераторски имунитет не ми позволява да им обяснявам, че грешат, защото нямат право да грешат. За сметка на това аз съм прост потребител и съм просто колелце в механизъм където смазката може да се окаже от не добро тесто. Извинявам се за алюзията, обичам езикът си и го ползвам.

лек спам

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

Мисля, че тази опция е безкрайно полезна. Поне можеш да видиш кой е злобар и кой не. Как мислите, човекът, сложил минус на подобен пост, има ли проблем със злобата?

kaldd.jpg

И като се разрових назад в темата, от която е цитата, открих още мнооооого минуси, които е напляскал за съвсем невинни и добронамерени постове...

Иначе е много готин...

Винаги съм смятал, че властат преди всичко е отговорност. По тази причина съм искал и много от модераторите. За същото съм бил санкциониран и съм си изкупвал "греховете".

Благодаря ви за празните приказки, точно това е целта на темата. Темата е много некомфортна за потребителите за които лъсна, че са гласували за себе си като за световно, и раздавали ирационални "оценки" по мой адрес. Извинявайте, ама и Кал ми е лепнал едно плюсче с посланието "надраснете го". Стига камъни, не сте безгрешни, ич даже.

За т. нар. "репутация" е имало много теми които аз едва наскоро уважих с един кратък коментар. Причината е, че темите не заслужават вниманието ми. За сметка на това, каква била темата ми от хора изписали няколко страници в тях, не приемам насериозно.

Аз съм от малкото които са запазили добър тон и с негативен вот. По времето когато бях с минус 30 и няколко, единствените ми постове бяха линкове към музика и видео. Аз съм и от малкото които имат 100-на, как да ги нарека, "емоционални" минуса, без да съм си ги оправял с марионетни акаунти и съжалявам за егото ви, но има какво да научите от мен. Аз съм и от малкото които са ползвали онуй дръпнатото и neredoven без никога да съм го крил, с ясно поставени подписи и позиция, достатъчни за да бъда припознаван от първият ден. Със същите имам близо 4 000 линка в помощ в този форум и се гордея с това. За параноиците които виждаха моя милост в Емка, Шадол скил и кой ли не, сори, това си е техен проблем.

Настоящата тема си е супер и ако някой нагнетавя обстановката това са хора, чийто модераторски имунитет не ми позволява да им обяснявам, че грешат, защото нямат право да грешат. За сметка на това аз съм прост потребител и съм просто колелце в механизъм където смазката може да се окаже от не добро тесто. Извинявам се за алюзията, обичам езикът си и го ползвам.

лек спам

Бла-бла-бла...

Поредната безмислена тирада.

Но...

За първи и последен път ще си позволя да отговоря кратко, точно и ясно на лишените от смисъл писания.

Тъй като цитирания от мен има желания за мерене, на това:

Със същите имам близо 4 000 линка в помощ в този форум и се гордея с това.

ще отговоря така:

Аз пък имам 4 деца и се грижа за 44 души в три офиса, на които заплащам достойно вложения труд. И в последните 2 години се боря с кризата (освен с конкуренцията), но вместо да съкращавам хора, аз назначавам. С тези хора, съпругата и децата ми се смеем, плачем, дишаме, погребваме, раждаме, пишем, караме коли, учим, работим, общуваме, празнуваме и т.н. - тоест живеем. Всички тези неща не се съдържат в линковете и определено носят доста по-различен заряд от един прозорец на един монитор и безумно спамене в разни профили на още по-разни форуми.

Та колко профила с минуси имаш и колко линка си дал?

Приятно линкодаване и празнодумие. И двете обаче никой не ти ги е искал, поради което не ни карай да сме ти задължени. ;)

Мисля, че тази опция е безкрайно полезна. Поне можеш да видиш кой е злобар и кой не. Как мислите, човекът, сложил минус на подобен пост, има ли проблем със злобата?

И като се разрових назад в темата, от която е цитата, открих още мнооооого минуси, които е напляскал за съвсем невинни и добронамерени постове...

Иначе е много готин...

Недей, няма смисъл, наистина...

Остави ги да парадират и да се самовеличаят.

• Автор

Приятно линкодаване и празнодумие. И двете обаче никой не ти ги е искал, поради което не ни карай да сме ти задължени. ;)

Гузен от негонен стана.

С малко достойнство ще си подадеш оставката вместо да сменяш темата. Вече всеки може да провери защо.

Тея никакви 4 000 линка са поискани от хора 4 000 неща. Хич не съм включвал в тях специално създадените ми теми или посветените за българското образование 22 000 музикални файла или четвърт милион сингбека и караокета предназначени за музикантите в България. Знам, че... за втори път ми прекъсва нета... Знам, че ти е трудно да го разбереш, но не всички се борим за слава. Поискана информация съм раздавал и на лични съобщения, из коментари, които още си стоят, както и чрез поне 5 посредника, включително модератори.С евтина провокация няма да ме извадиш от равновесие, опитай да затвориш темата с още празнодумие, друго не ти остава.

ПП: Деца всички можем да правим, пък какво съм правил на тоя свят извън сторенето за 2 години в няколко форума, е тема от която не изпитвам нужда да се фукам.

Редактирано от vorfax (преглед на промените)

ПП: Деца всички можем да правим, пък какво съм правил на тоя свят извън сторенето за 2 години в няколко форума, е тема от която не изпитвам нужда да се фукам.

Но не всеки може да ги отгледа и възпита да бъдат добри хора.

Не съм гледала дете, но съм виждала как родителите ми отглеждат две преди мен. Много повече качества като човек са необходими за отглеждането на деца, от колкото за постове с 4 000 линка, 22 000 музикални файла или четвърт милион сингбека и караокета.

Не умаловажавам труда ти, но статистиките ги знаем. Не ги чуваме за пръв път.

Баща ми на времето ми беше казал, че когато правиш добро, после забрави, че си го сторил. Не го натяквай във всеки удобен момент.

Деца лесно се правят, всички го можем, то е ясно. Как ще ги отгледаш е въпроса.

Сега аз отивам да повръщам, след като направих фаталната грешка да прочета този абсурд.

• Автор

Мило, имам нещастието да знам и за децата му и за твоята съдба. С някой неща човек не бива да се хвали. А хляба за всеки е чер понякога. Не това е темата, обаче. Жегна те, че и ти не си цвете за мирисане, но по-важното от отричането е да приемеш себе си каквато си. Аз обичам недостатъците си, защото така имам предизвикателства които да преодолявам. Ако си въобразявам, че съм безгрешен... това е задънена улица.

Дали се хваля и може ли да се прочете на повече от 2 места скромният ми принос за форума не би трябвало да е проблем за човек без комплекси. И че съм имал супер блог и че ме навестяват непознати хора на опашки... защо е нужно да повтаряте, че няма значение, кого бърка това? Кого?

Има нещо което ми направи впечатление с явният вот и това е, че той е споделен. Хора които харесвам, но с които не съм имал контакт дори, са били доволни от мен. Други пък имат да си "връщат" и могат да ми декламират, че нищо няма значение щом не е свършено от тях... тъжно.

Харесва ми решението за явен вот. Нека си е четки, аз нищо не искам, както и никога не съм поисквал тук. Тук съм бил да дам и ако някой не го е оценил, поне да не оправдава поговорката "няма ненаказано добро".

Ами нека гледат - за кой съм си дала плюсчето или минуса -

заслужени са били!

:)

Мило, имам нещастието да знам и за децата му и за твоята съдба. С някой неща човек не бива да се хвали. А хляба за всеки е чер понякога. Не това е темата, обаче. Жегна те, че и ти не си цвете за мирисане, но по-важното от отричането е да приемеш себе си каквато си. Аз обичам недостатъците си, защото така имам предизвикателства които да преодолявам. Ако си въобразявам, че съм безгрешен... това е задънена улица.

Дали се хваля и може ли да се прочете на повече от 2 места скромният ми принос за форума не би трябвало да е проблем за човек без комплекси. И че съм имал супер блог и че ме навестяват непознати хора на опашки... защо е нужно да повтаряте, че няма значение, кого бърка това? Кого?

Има нещо което ми направи впечатление с явният вот и това е, че той е споделен. Хора които харесвам, но с които не съм имал контакт дори, са били доволни от мен. Други пък имат да си "връщат" и могат да ми декламират, че нищо няма значение щом не е свършено от тях... тъжно.

Харесва ми решението за явен вот. Нека си е четки, аз нищо не искам, както и никога не съм поисквал тук. Тук съм бил да дам и ако някой не го е оценил, поне да не оправдава поговорката "няма ненаказано добро".

надолу няма и да чета.

това ми стига за да прекарам още половин час в тоалетната повръщайки.

това беше отвратително.

отивам да си измия зъбите и да се опитам да заспя.

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.