Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows firewall - въпроси, мнения, препоръки

Featured Replies

Преди два дена премахнах любимата си защитна стена Zone Alarm.Версията и беше 4.5 Про с филтриране на Уеб страниците,каквото и да си говорим версията си е стара и реших да изпробвам нещо друго.Замислих се за нова версия на Zone Alarm,но най-новата версия 6.5.722.000 има големи изисквания а на моя компютър с тия 256 Мб памет не искам и да си помислям как ще върви Публикувано изображение

Понеже според Майкрософт и доста хора от форума и не само,вградената защитна стена е достатъчна нека да обсъдим плюсовете,минусите и проблемите свързани с Windows Firewall

Според мен най-големия недостатък е това,че не филтрира изходящия трафик и няма програмен контрол,не могат да се задават правила за блокиране на subnet,ip.Възможността за запазване на конфигурацията на защитната стена при преинсталиране липсва.Няма контрол над личната информация(това не всеки го ползва макар,че е много полезно).Липсва ясни и точни предупреждения за блокирането на хакерски атаки,а вместо това notifivations се състоят в един лог файл-напълно неразгадаем за един обикновен потребител.Ако не е конфигурирана правилно всяко едно зловредно приложение попаднало в системата без да бъде прихваната от антивирусната програма или дори от стената може да я деактивира.

Има разбира се и доста добри страни- заема малко ресурси,но въпреки това за работата която върши това са си доста памет(поне за моя слаб компютър).На тестовете се представя добре и напълно замаскира компютъра.Не може да се отрече,че интеграцията в система и помага да работи още по-добре,НО САМО АКО Е ПРАВИЛНО КОНФИГУРИРАНА-какво ще рече това,ами задължително да се ползва ограничен акаунт и настроивайте стената от Group policy.Така намалявате възможността стената да бъде спряна с десетки пъти.

Например това са мойте настройки.Настройката в първата графа предотвратява възможността стената ви да бъде спряна от някой,естестено трябва да имате ограничен акаунт :rolleyes:

Setting State

Windows Firewall: Protect all network connections Enabled

Windows Firewall: Do not allow exceptions Not configured

Windows Firewall: Define program exceptions Not configured

Windows Firewall: Allow local program exceptions Not configured

Windows Firewall: Allow remote administration exception Disabled

Windows Firewall: Allow file and printer sharing exception Disabled

Windows Firewall: Allow ICMP exceptions Not configured

Windows Firewall: Allow Remote Desktop exception Disabled

Windows Firewall: Allow UPnP framework exception Not configured

Windows Firewall: Prohibit notifications Disabled

Windows Firewall: Allow logging Not configured

Windows Firewall: Prohibit unicast response to multicast or broadcast requests Disabled

Windows Firewall: Define port exceptions Not configured

Windows Firewall: Allow local port exceptions Not configured

Друго - netsh с тази команда можете лесно да управлявате стената си и да преглеждате детайлно и пълно настройките си.

Конфигурацията и информацията за състоянието на защитната стена на Windows могат да бъдат показани в командния ред с помощта на инструмента Netsh.exe. Този инструмент добавя поддръжка IPv4 към защитна стена в следния контекст на Netsh:

netsh firewall

За да използвате този контекст, въведете netsh firewall в командния ред и след това използвайте допълнителни команди Netsh според нуждите. За събиране на информация за състоянието и конфигурацията на защитната стена са полезни следните команди:

• Netsh firewall show state

• Netsh firewall show config

Сравнете изхода от тези команди с изхода от командата netstat –ano, за да идентифицирате програмите, които имат отворени портове за слушане и нямат съответните изключения в конфигурацията на защитната стена. Поддържаните команди за събиране на данни и за конфигуриране са показани в следващите таблици.

Забележка Настройките могат да бъдат модифицирани само от администратор.

Събиране на данни

Команда Описание

show allowedprogram Показва позволените програми.

show config Показва подробна информация за локалната конфигурация.

show currentprofile Показва текущия профил.

show icmpsetting Показва настройките на ICMP.

show logging Показва настройките за регистрация.

show opmode Показва работния режим.

show portopening Показва изключените портове.

show service Показва услугите.

show state Показва информация за текущото състояние.

show notifications Показва текущите настройки за уведомяване.

Конфигурация

Команда Описание

add allowedprogram Използва се за добавяне на изключен трафик чрез задаване на името на файла на програмата.

set allowedprogram Използва се за модифициране на настройките на съществуваща позволена програма.

delete allowedprogram Използва се за изтриване на съществуваща позволена програма.

set icmpsetting Използва се за задаване на позволен ICMP трафик.

set logging Използва се за задаване на опции за регистриране за защитната стена на Windows - или глобално, или за конкретна връзка (интерфейс).

set opmode Използва се за задаване на работния режим на защитната стена на Window - или глобално, или за конкретна връзка (интерфейс).

add portopening Използва се за добавяне на очакван трафик чрез задаване на TCP или UDP порт.

set portopening Използва се за модифициране на настройките на съществуващ отворен TCP или UDP порт.

delete portopening Използва се за изтриване на отворен TCP или UDP порт.

set service Използва се за разрешаване или блокиране на RPC и DCOM трафик, споделяне на файлове и принтери и на UPnP трафик.

set notifications Използва се за задаване дали да се уведомява потребителят, когато програми се опитват да отворят разрешени портове.

reset Възстановява конфигурацията по подразбиране на защитна стена. Има същото действие като бутона "Възстанови настройките по подразбиране" в интерфейса на защитната стена на Windows.

Споделете и вие мнението си - достатъчна ли e вградената защитна стена?

Всякакви мнения,въпроси,препоръки и проблеми,който имате или сте имали и търсите решение може да задавате тук ;)

• Отговори 140
  • Прегледи 33k
  • Създадено
  • Последен отговор

В стената на вин-а има открита дупка(може и да не е една, но за една знам със сигурност) и предполагам всички заинтересовани да я използват я знаят. Оправя се с фисове, но не знам точно кои. Не може да се разчита на нея. Не се заблуждавай от някои заблудени овце из форумите. Аз имах сериозен проблем с "хакери" и бях със стената на вин-а. Който разчита на микрософтската стена с дупка, просто може да се надява да не се хванат да се занимават с него, че крив ше стане. Ще види как при него пристигат само keylogeri, adware и тем подобни с вс. програма която изтегли. Ще види как който сайт посети има ли място за писане в него, как то е пълно с бисери. Аз лично накрая нямах нерви и си смених доставчика и се снабдих с надежден wall. Според мен Agnitum Outpost 3.5.1 Pro е най-добрия фиревалл. Има я в softex.meganet.lt даже е със кей. Предлага много добър поглед върху трафика. Има и доста настрйки. Скоро излезе и оутпост 4 бета, ама не ти я препоръчвам. При мен излезе бъгава и се върнах на 3.5.1 Зоне алармата разбрах че постоянно изпраща на някакъв сървър информация. И както е един от най-добрите стени може да се превърне в най-добрия шпион. Но според мен трябва да си мн напред в нещата за да стане това.

Леко уточнение, че поне Outpost 3.5 не е от най-леките и като цяло е леко разочарование (да не кажа голямо). Не само на мен ми прави такова впечаление, а и на доста потребители на западни форуми, както чета. Outpost 2.7 за мен. Не съм имал кой знае какво вземане-даване с вградената защитна стена, но ми се струва, че й липсва доста от гъвкавостта на останалите, отделни продукти. А и не филтрира изходящ трафик, доколкото знам. Това не е фатално, но хич не е добре.

Леко уточнение, че поне Outpost 3.5 не е от най-леките и като цяло е леко разочарование (да не кажа голямо). Не само на мен ми прави такова впечаление, а и на доста потребители на западни форуми, както чета. Outpost 2.7 за мен.

Не съм имал кой знае какво вземане-даване с вградената защитна стена, но ми се струва, че й липсва доста от гъвкавостта на останалите, отделни продукти. А и не филтрира изходящ трафик, доколкото знам. Това не е фатално, но хич не е добре.

Верно е, че не е много лека. Все пак има антиспай, който спокойно може да се спре. При мен единствената разлика в производителността на машината е че стартира малко по бавно. Същото мога да кажа и за зоне алармата.

Някои се оплакват че им правел лог файл с размери от по 200-300 МБ. При мен този проблем го няма. Цялата папка на оутпоста варира в границите на 30-35 МБ.

Както казах според мен той е най-добрия. Лично мнение.

• Автор

Ето нещо интересно което намерих

Similar to ZoneAlarm Firewall, the new Windows Vista Firewall filters both incoming and outgoing network traffic, meaning that it can be used to block external machines that are trying to connect to your Windows PC as well as locally installed software that is trying to communicate with the internet [phones home]Though the underlying firewall code, called the Windows Filtering Platform, has been rewritten for Vista, the Vista Firewall is not much different from Windows Firewall included with Microsoft Windows XP Service Pack 2 except the ability to block outgoing traffic which does not exist in Windows XP.

But think twice before putting that copy of ZoneAlarm in the trash bin once Vista arrives. Read the reasons that suggest ZoneLabs' free ZoneAlarm is much easier than the Vista or XP firewall.

Though Windows Vista Firewall can control which individual software programs can connect to the internet, there is no simple way to achieve it. You need to change your Local Security Policy Settings meaning that require a Vista administrator account. Also, the ability for the Windows Vista firewall to stop malicious activity both inbound and outbound will not be enabled by default.

Security experts recommend that if Vista's firewall remains as is, disable the Windows Vista firewall entirely and install a third-party firewall. Or enroll in the Microsoft OneCare service that automatically has two-way firewall protection enabled.

Even Zone Labs is feeling lucky and is looking forward to Vista's arrival because it is likely to further boost sales of the company's firewall products, which is what happened when Microsoft launched SP2 for Windows XP.

zonelabs-zonealarm-vs-windows-vista

Благодаря на randb за интригуващата тема :whist: и за поместените настройки на въпросната стена.

Но... не бих разчитал на тази стена, защото любезно предоставените от автора настройки на стената изискват (поне аз така мисля) познания по материята, които са доста над осредненото ниво на масовите потребители. Не искам да обиждам никого, но малцина ще разберат точно какво да направят, пък дори и в представения ни по-горе вид. А "защо пък да го правя?" е въпрос с максимално повишена трудност.

В преобладаващата част от останалите стени има нещо общо, нещо свързващо, даже бих казал някаква "визуална аналогия" и замяната на един продукт с друг не е толкова болезнено.

Не е трудно да се намерят онагледени с картинки настройки на най-разпространените продукти и те са добре дошли. Ползвал съм ги и аз, разбира се.

Възможностите, които предоставят масовите стени - съобщения за атаки, разни цветови, звукови и т.н. сигнали, са далеч по-привлекателни от твърде скучната визия на обсъжданата стена.

Видимата привлекателност на част от другите стени оставя на по-заден план посочените слабости на вградената стена - за липсата на филтриране, за нуждата от създаване на правила и т.н., макар че това е далеч по-важно от всичко останало.

Ползвал съм стената на Panda Titanium 2005 (перфектна), Norton Internet Security 2005 (дори не искам да си спомням за нея), ZoneAlarm (супер, но все нещо не и е съвсем наред), BlackICE (някак недовършена), Kerio (нищо особено, но добра), Kaspersky AntiHacker (за мен - категоричният № 1) като отделен продукт и сега като част от Kaspersky Internet Security 6.0.299.

Та така..., моля, не ме упреквайте ако съм засегнал нечий избор, не съм го направил преднамерено. Само изразих скромното си мнение, пък макар и да е възможно на някого да му се стори не съвсем убедително :whist: .

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Заговори се за масовия потребител. На него не му трябват разширените възможности блокиране на IP/subnet и много други. като Windows firewall работи незабелязано и си върши работата. Аз моя не съм го виждал месеци и честно да си кажа не ми пука дали визията e за годишна награда ли не. Да, програмен контрол няма. Комуто потрябва да си качва друга стена.

spyman, разказваме си приказки, а? Имало едно време една стена с една дупка и едни хакери, с едни фиксове. Как аджеба предлагаш ти да се коригират грешките? Microsoft са решили как и го правят. Не само за Windows firewall, за Windows от години насам. Това е все едно да не си обновиш антивирусната програма и да недоволстваш, че имала пропуск.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

Аз също съм с Windows firewall и досега нямам проблеми.Вградения файъруол с антивирусна и Файърфокс е горе долу добро защитно решение и не заемат толкова ресурси.Който е вманиячен на тема сигурност да слага файъуоли и антиспай програми.

• Автор

Определно съм решил в близките няколко месеца да използвам вградента защитна стена и да видя как ще се представи на моя слаб компютър :P и това,че не филтрира изходящия трафик за мен не е проблем,но ако някой от родителите ми седне на компютъра не знам - баща ми веднъж беше отворил едно писмо от накакъв Wane Smith който искаше 10 000 $ за да си плати на адвокат и да си вземе наследството и после щял да ги върне,какъв симпатяга и естествено имаше прикрепен файл и баща ми взел,че го изтеглил,да му се чуди човек Публикувано изображение и имаше вирус,та ако беше някой червей и така нататък можеше да стане гаф,добре,че антивирусната го засече.

Това има и нещо общо със защитната стена и затова винаги съм избирал и препоръчвал такава която филтрира и изходящ и входящ трафик,но ако сте добри в администрирането(с което и един обикновен потребител може спокойно да се справи )може да предотвратите изпълнението на зловреден код и да се надявате,че антивирусната ви програма няма да ви подведе :)

Иначе Windows Firewall има доста добри страни,ако се поровиш насам натам,но ми се струва,че в опита си да я улеснят до максимална степен Майкрософт са я направили и леко статична(мое мнение).

Сега отивам да гледам мача :) ,но обещавам още някой интересни неща около настройката на Windows Firewall.

Ми аз от година вече си карам с нея и няма пропуск въпреки че се обажда доста рядко.Както @randb спомена всичко е до култура на бразуване,аз няма да тръгна да отварям писмо което ми обещава 10000$ и директно ще го пратя в раздел спам.На мен поне ми е достатъчно с оглед на това че околните не ме виждат изобщо.Параноик съм на тема сигурност,ЕТО ВИЖТЕ .Отделно доста често сканирам онлайн.Мисля че е достатъчно.Хайде някой да каже вградената стена какво му е пуснала?

На мен конфигурирането на Windows firewall ми изглежда далеч по-сложно,отколкото Касперски Антихакер. По-лесно ми е да контролирам кои програми искат да се свържат с нета с Касерски.Тук не става дума за самия продукт,а за удобството ,което създава за мен. До сега не съм имал издънки.

Редактирано от dred (преглед на промените)

• Автор

На мен конфигурирането на Windows firewall ми изглежда далеч по-сложно,отколкото Касперски Антихакер. По-лесно ми е да контролирам кои програми искат да се свържат с нета с Касерски.Тук не става дума за самоя продукт,а за удобството ,което създава за мен. До сега не съм имал издънки.

Мда.Повечето хора си мислят,че като пуснат вградената защитна стена и хоп готово вече са защитени.Това далеч не е така.И вече казах,че в стремежа да я направят лесна и да не притеснява потребителите от Майкрософт са я направили леко статична.

А и си мисля,че визуализирането на мрежовата активност не е на високо ниво.Добре да речем,че ви пази от хакери и е супер надеждна,ами ако ви блокира някакво приложение или някой порт към който някой трябва да се свърже- повечето сигурно няма и да знаят къде да погледнат и какво правят-изключват стената докато си свършат работата и после пак я пускат :) ,а и лог файла е доста объркан.Така,че може да се помисли върху това.

Не дай си някому да се наложи да разрешава ICMP пакети.

И аз сам използвал какво ли не, като се почне от Zone Alarm и Outpost Firewall и се стигне до Kerio и Sygate ,но от доста време разчитам само на Microsoft стената и мога да кажа,че сам доволен от нея. Да поясня защо сам доволен 1 Не си натоварвам компютъра със излишни модули и драйвери 2 Тази стена нищо не е пропуска ,аз често си следя netstat и там забелязвам ,че няма пропуски 3 Лесна е за използване ,не е толкова трудна колкото я описват тука ,потребителите който са писали преди мене.Мicrosoft никога няма да направят нещо трудно за използване 4 Също никога няма да направят нещо лошо и не стабилно .Защото ако е нестабилно веднага ще го закърпят .Те такива неща закърпавт ,та една защитна стена ли.С две думи "Знаят си работата " В момента разчитам само на Kaspersky 6 и тази вградена защитна стена.И аз сам параноик като dragozow,винаги се стремя да имам добра защита .Защото се завирам по лоши сайтове ,нон стоп uTorrent ,PeerWeb DC++ и emule са във действие .И до сега не се оплаквам от хакери .

Заговори се за масовия потребител. На него не му трябват разширените възможности блокиране на IP/subnet и много други. като Windows firewall работи незабелязано и си върши работата. Аз моя не съм го виждал месеци и честно да си кажа не ми пука дали визията e за годишна награда ли не. Да, програмен контрол няма. Комуто потрябва да си качва друга стена.

spyman, разказваме си приказки, а? Имало едно време една стена с една дупка и едни хакери, с едни фиксове. Как аджеба предлагаш ти да се коригират грешките? Microsoft са решили как и го правят. Не само за Windows firewall, за Windows от години насам. Това е все едно да не си обновиш антивирусната програма и да недоволстваш, че имала пропуск.

Аз нищо не предлагам. Просто давам съвет на човека, защото имах проблеми, които нямаше да ги има ако виндовския фиревалл си вършеше работата. Колкото до ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ, не съм съгласен - и дупките си ги има, и фиксовете си ги има http://www.thehotfix.net/sp3_2.html , http://www.fix-errors.com/, за хакерите няма смисъл да говорим.

Редактирано от spyman (преглед на промените)

И моята любима защитна стена е ZoneAlarm и нямам намерение да я махам, въпреки че е стара версия. Работи перфектно. Най-много ми харесват червената и зелената стълбички на иконката, които показват ноличието на трафик. Уиндоуският файъруол, когато работи е добре, но по нищо не личи, когато е изключен. На мен така един умник ми скрои номер, като ми изключи защитната стена и тогава с няколко червейчета си казахме: Здрасти!

Редактирано от tizian (преглед на промените)

Мда.Повечето хора си мислят,че като пуснат вградената защитна стена и хоп готово вече са защитени.Това далеч не е така.И вече казах,че в стремежа да я направят лесна и да не притеснява потребителите от Майкрософт са я направили леко статична.

А и си мисля,че визуализирането на мрежовата активност не е на високо ниво.Добре да речем,че ви пази от хакери и е супер надеждна,ами ако ви блокира някакво приложение или някой порт към който някой трябва да се свърже- повечето сигурно няма и да знаят къде да погледнат и какво правят-изключват стената докато си свършат работата и после пак я пускат :) ,а и лог файла е доста объркан.Така,че може да се помисли върху това.

Не дай си някому да се наложи да разрешава ICMP пакети.

Все пак говорим си за Защитна стена ,а не за комплексна защита.И все пак и най-най доброто да се сложи,ако не знаеш как да го конфигурираш файда особенно няма,иначе с втората част съм съгласен.

Нели за тва са форумите да се споделят мнения.

Здравейте, днес изведнъж спря интернета на 2рия ни компютър(първия му дава и-нет). И двата са с WinXP SP2. Използвам варианта"Set up home or small office network".

Първото което направих, разбира се, беше да ги рестартирам. Но след рестарта се получи нещо много странно на първия - windows firewall отказва да се стартира, и то при извикване от контрол панела! В момента сканирам с Касперски, но не вярвам да има ефект. Както и предполагах - нищо! Само два мижави троянеца...

Всичко е наред, оправих го - ето как ако на някой му се наложи да :

Симптоми:

1. Получавате следното съобщение за грешка:

Due to an unidentified problem, Windows cannot display Windows Firewall settings.

когато се опитате да влезете в firewall settings (firewall.cpl)

2. Когато отворите Services.msc , Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) service го няма

3. Windows Firewall/Internet Connection Sharing (ICS) service го има, но не можете да го стартирате

Това се случва заради липсващ или прецакан SharedAccess reg key, който отговаря за Windows Firewall Service.

Свалете sharedaccess.reg (само за система Windows XP Service Pack 2) и го запазете на Desktop. Двойно кликване върхъ файла или дясно коче - merge. Рестартирайте (налага се, иначе следващата NETSH команда ще покаже грешка).

След рестарта, напишете и изпълнете в Command Prompt (cmd.exe)

NETSH FIREWALL RESET

Стартирайте firewall-а от Control Panel, и го конфигурирайте на вкус :P

Ако и това не помогне(а на мене не помогна Публикувано изображение ), като последна стъпка преди реинстал на Windows, пробвайте и тези две команди:

отидете на Start, Run и копирайте следното:

rundll32 setupapi,InstallHinfSection Ndi-Steelhead 132 %windir%\inf\netrass.inf

Рестартирайте Windows, и стартирайте (от Command Prompt - cmd.exe) тази команда:

NETSH FIREWALL RESET

Опитайте да пуснете Firewall-а. Ако ви излезе съобщение - стартирайте и Windows Firewall service.

Резултата при мене беше вече работещ Firewall но гол като пеленаче :whist: тепърва трябваше да му обяснявам какво да пуска и какво не!

Надявам се да помогна на някой, че аз много се стреснах... Публикувано изображение

Редактирано от Axel (преглед на промените)

• Автор

Ето малко инфо за тези,които имат проблеми или не са достатъчно запознати с логовете в Windows Firewall

Интерпретация на регистрационния файл

За всеки регистриран пакет в дневника се събира следната информация:

Полета Описание Пример

Дата Показва годината, месеца и деня, когато се е появила записаната транзакция. Датите са записани във формата ГГГГ-ММ-ДД, където ГГГГ е годината, ММ е месецът, а ДД е денят.2001-01-27

Час Показва часа, минутата и секундата, когато се е появила записаната транзакция. Часовете се записват в следния формат: ЧЧ:ММ:СС, където ЧЧ е часът в 24-часов формат, ММ е броят на минутите, а СС е броят на секундите. 21:36:59

Действие Показва операцията, регистрирана от защитната стена. Опциите, налични за защитната стена, са OPEN, CLOSE, DROP и INFO-EVENTS-LOST. Действието INFO-EVENTS-LOST показва броя на на събитията, които са възникнали, но не са били записани в дневника. OPEN

Протокол Показва протокола, използван при комуникацията. Един елемент от протокола може също да бъде номер за пакетите, които не използват TCP, UDP или ICMP. TCP

src-ip Показва IP адреса на източника или на компютъра, който се опитва да установи комуникации. 192.168.0.1

dst-ip Показва IP адреса на местоназначението на опита за комуникация192.168.0.1

src-port Показва номера на порта източник в изпращащия компютър. Елементът src-port е записан във вид на цяло число между 1 и 65 535. Валиден елемент src-port се показва само за TCP и UDP. При всички други протоколи за елемента src-port се показва знакът "-". 4039

dst-port Показва номера на порта на компютъра местоназначение. Елементът dst-port е записан във вид на цяло число между 1 и 65 535. Валиден елемент dst-port се показва само за TCP и UDP. При всички други протоколи за елемента dst-port се показва знакът "-". 53

размер Показва размера на пакета в байтове. 60

tcpflags Показва управляващите флагове на TCP, които са намерени в заглавката TCP на IP пакет:

• Ack Полето за потвърждение е избрано

• Fin Няма повече данни от сървъра

• Psh Функция Push

• Rst Инициализация на връзката

• Syn Синхронизация на поредните номера

• Urg Полето за срочност е избрано

Флаговете се записват с главни букви. AFP

tcpsyn Показва поредния номер на TCP в пакета. 1315819770

tcpack Показва номера на потвърждението на TCP в пакета. 0

tcpwin Показва размера в байтове на прозореца на TCP в пакета. 64240

icmptype Показва число, представляващо полето "Тип" на ICMP съобщение. 8

icmpcode Показва число, представляващо кода на полето на ICMP съобщението. 0

info Показва информация, която зависи от типа на извършеното действие. Например, действието INFO-EVENTS-LOST създава елемент за броя на събитията, които са възникнали, но не са записани в регистрационния файл от времето на последното възникване на събитие от този тип. 23

Забележка Тирето (-) се използва за полета, за които няма налична информация.

По подразбиране той е се намира в C:\WINDOWS\pfirewall.log но може да си го преместите на удобно за вас място.

Значи искам да ви питам нещто значи не искам да ползвам Windows Firewall кво щте стане ако само ползвам NoD32 а? Щте навлизат ли вироси?

Защитната стена е да ти пази портовете и някои уязвимости на Операционната Система от които се възползваха и доста вируси като Sasser :)

• 2 месеца по-късно...

Аз пък имам др проблем значи това ми показва като искам да влезна да си отворя портовете и мо показва това...

Публикувано изображение

Как мога да го оправя това???

• Автор

Аз пък имам др проблем значи това ми показва като искам да влезна да си отворя портовете и мо показва това...

Публикувано изображение

Как мога да го оправя това???

Пишеш в start->run->services.msc

и после пускаш споменатия сървиз с двоен клик и даваш automatic и start.И провери да не си изключил някой друг от които зависи този :hush:

Пишеш в start->run->services.msc

и после пускаш споменатия сървиз с двоен клик и даваш automatic и start.И провери да не си изключил някой друг от които зависи този :clap:

знчи направих всичко което си писъл самоче това ми излезе:

Публикувано изображение

Какво д аправя сега???

• Автор

знчи направих всичко което си писъл самоче това ми излезе:

Публикувано изображение

Какво д аправя сега???

Не знам точно от какво се генерира тази грешка,хубаво е да погледнеш в Eventviewer и да видиш дали има грешка с Aplication Gateway Layer

Погледни и HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services дали всички сървиси са си както трябва.

Ако си спирал сървиси или си правил оптимизации е наложително да върнеш системата както си е била,защото виж какви неща се случват.Проблема според мен е 99 % в някой спрян service.Но кой точно ? :clap:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.