Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Талантлив човек ли сте?

Featured Replies

Талантлив човек ли сте? Как се определяте Вие...Какво можете да правите и Какво искате да е научите да правите за напред.

Какво можете да правите по-добре от другите, а хората около вас не могат да го правят.

Един може да пее да речем, друг пише стихове, трети умее да готви, друг да помага когато някой се нуждае от помощ, да подкрепя други....

Всичко каквото се сетите го напишете тук, всяко мнение е ценно и добре дошло...

Ние всички имаме нужда един от друг и това ще ни даде представата за това колко уникални сме и колко необходими, важни и значими...Ще открием сами за себе си какво можем и какво искаме да научим за напред....

За мен ще е чест и голямо удоволствие да разбера вашите способности и желания за научаване на нови знания и умения. И моля не бъдете толкова скрoмни, а пишете . :whist::wors:

• Отговори 216
  • Прегледи 28,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Изкуство.Да придадеш на творбата си живот.Скулптура, картина, стих или ...торта ако искаш.Да и вдъхнеш любов.Тя да диша.Тогава е изкуство...

Това е таланта.При всеки е различен и всеки го има.Остава само да го развие...

Музиката - най-великото изкуство (според мен, разбира се).

Обичам да композирам електронна музика - хаус и транс предимно. Винаги тук мога да вложа част от мен...

Редактирано от Dimitar Tabakoff (преглед на промените)

Имам талант да правя глупости и да се забърквам в каши :clap:

Тука си приличаме освен това аз имам дарбата да вбесявам хората само с по една дума и да ги изкарвам от равновесие за отрицателно време. Даммм, лесно мога да ви докарам до отчаяние... :eek: А как обичам да се заяждам... laugh.gif

Обожавам музиката. Свиря на пиано. Учителите са ми казвали, че имам страшен музикален слух. А преди години стана нещо интересно с мен. По принцип не мога да рисувам. Но докато бях студентка на една лекция по Патофизиология както си седях на банката ме връхлетя невероятно силно желание да направя портрет на професора. Зарязах писането на лекцията и започнах да го рисувам. СТАНА! Не можех да повярвам на очите си! Реших след това да пробвам да нарисувам и други такива, но нищо не се получи. След няколко години ми дойде същото вдъхновение и направих портрет на Ивайло Христов и Лиъм Нийсън. Странно нали? Още не мога да си го обясня. ohmy.gif

Тука си приличаме освен това аз имам дарбата да вбесявам хората само с по една дума и да ги изкарвам от равновесие за отрицателно време. Даммм, лесно мога да ви докарам до отчаяние... :clap: А как обичам да се заяждам... laugh.gif

Сама можеш да потвърдиш, че и по другите изброени от теб показатели те достигам като качество на 'вдигане на кръвното' biggrin.gif

Сама можеш да потвърдиш, че и по другите изброени от теб показатели те достигам като качество на 'вдигане на кръвното' biggrin.gif

Като гледам имаш дарбата и да плагиатстваш :clap:

Като че ли дарбата ми е да ме боли глава и да правя всичко по силите си за да ме боли още повече....... sad.gif За друга не се сещам.

От работата ми с деца знам, че всеки има някакъв талант. Друг е въпросът дали този талант ще се извади на показ и ще се развива или ще си остане в сянка поради различни причини. Аз например сама си шия повечето от дрехите. Сама се научих и много ме кефи да имам дрехи различни от конфекцията по магазините. И тъй като това е свързано не само с умението да използваш шевна машина, а и с дизайн, обичам и да аранжирам...получава ми се някак си. :clap:

ПП Ми Trichocephalus извади я тази цигара от устата си вече де, как няма да те боли глава :eek:

Редактирано от ssnora (преглед на промените)

Имам безспорен талант да пилотирам свръхсветлинни междугалактически кораби, но за съжаление нямам поле за изява :clap: Но не се отчайвам. Ще почакам !

Мога по цял ден да стоя,без да правя нищо. И това ако не е талант... biggrin.gif

Ако някой някога ми е благодарил за това, че съм му помогнала с нещо, което съм направила.. което му е помогнало по някакъв начин. Видял е Любов, видял е дори тъга, но го е почувствал със сърцето си.. тогава аз наистина имам талант..

• Автор
Изкуство.Да придадеш на творбата си живот.Скулптура, картина, стих или ...торта ако искаш.Да и вдъхнеш любов.Тя да диша.Тогава е изкуство...

Това е таланта.При всеки е различен и всеки го има.Остава само да го развие...

Така е всеки може различни неща, но понякога е необходимо някой да ти даде стимул и да ти покаже таланта, за да започнеш сам да го виждаш в себе си и да го развиваш...Обикновенно това се разбира в началото когато детето е малко и ходи на училище или детска градина там учителите наблудават и откриват в какво детето се различава от другите деца. Дори и само поведението на детето да е по-различно от другите деца, добрия учител ще открие таланта или ще каже на родителя в какво детето се отличава от другите и отговорността остава на родителите да развият и помогнат на детето да развива таланта или талантите си...От 2-3 годишно при детето може да се формират и изявят способността му например да рисува, аз също мисля, че всеки човек може да рисува, макар при някой този талант да е по-незначителен, то с повече рисуване може да се постигне човек да бъде наистина добър в това да рисува...

При всеки таланта е даден в различна степен, при едни таланта е по- голям при други е необходимо повече време и усилия, за да го развиват...При всеки талант се изисква Едно нещо и то се нарича Упражнение, без упражнение няма да има развитие..

Сещам се за един пример, ако човек никога не използва краката си той никога няма да разбера дали може да върви или не може да върви с тези крака, така че и с талантите е така- докато не опиташ няма да разбереш дали можеш или не можеш...

Аз много обичам да откривам в хората добрите неща , а има други хора които винаги виждат лошото в човека, аз пък обичам да откривам качествата на хората, защото недостатъците винаги ще ги има, но ако бъдат заменени с качества е възможно престъпността например да намалее, когато човек се чувства потребен агресията в него намалява в това съм сигурна...

Ние сме създадени да даваме и нашите умения за готвене, шиене, моделиране, композиране, писане на стихове, аранжиране, шегички- и др. чрез това, което можем да правим ние даваме на света нещо красиво, нещо живо както каза ти и даваме любов, е сега не мислите ли, че любовта ще спаси света или може би ЛЮБОВТА вече е спасила света. :baby:

До тук от написаното виждам, че тук има прекрасни хора и много талантливи със сърца пълни с любов и творчество, независимо дали свириш на някакъв инструмен или обичаш просто да се шегуваш- което е показателно за това, че си комуникативна личност .....независимо в какво си по-можещ от другите около теб, то знай че ти си прекрасна личност и можеш да се развиваш в това в което мислиш, че си добър и че го можеш...

А какво ви се иска да Научите сега, давам пример- скачане с бънджи, готвене, пиилотиране, програмиране, русуване, писане...можете да споделите тук ще се радвам да обсъдим и да открием талантите ви, а може и да откриете в себе си нещо, което дори не сте подозирали така, че ПИШЕТЕ.

Безкрайна ти лично занимаваш ли се със изобразително изкуство или? :wors:

Обожавам музиката. Свиря на пиано. Учителите са ми казвали, че имам страшен музикален слух. А преди години стана нещо интересно с мен. По принцип не мога да рисувам. Но докато бях студентка на една лекция по Патофизиология както си седях на банката ме връхлетя невероятно силно желание да направя портрет на професора. Зарязах писането на лекцията и започнах да го рисувам. СТАНА! Не можех да повярвам на очите си! Реших след това да пробвам да нарисувам и други такива, но нищо не се получи. След няколко години ми дойде същото вдъхновение и направих портрет на Ивайло Христов и Лиъм Нийсън. Странно нали? Още не мога да си го обясня. ohmy.gif

Това ми стана страшно любопитно.Рисуваш, само ако се появи това особено вдъхновение ли?А в останалото време не се ли получава толкова добре?Разкажи ми повече, моля...

Ангелче, свиря на пиано и рисувам понякога с молив само.Имам тук едни картинки черно - бели biggrin.gif Докоснах се и до едно източно изкуство, за което за съжаление нямам особена дарба, но е страшно.Понаучих се да правя малки накити от стъкълца и мъниста, за което се иска страшно търпение.И все ме учат да плета дантели, ама пак това пусто търпение...Това също смятам за изкуство...в ръцете им се раждат невероятни неща.Красиви...А аз май само се пробвам. :wors:

• Автор

Нарича се вдъхновение... :wors: макар при теб вдъхновението да не е нещо постоянно, то може би ако си или упражняваш това ще постигнеш по-добри резултати, ако имаш желание разбира се, защото без желание не е възможно да се занимаваш с изобразително изкуство.

Аз нaпример без вдъхновение не мога да рисувам, макар по някога да се е налагало да го правя, като се замисля и май имам в повечко вдъхновение щото почти всичко, което съм рисувала е било направено с душа и с много любов и наистина се получава добре като качество на изображението и като внушение е давало нещо на хората...

При композирането също се иска вдъхновение независимо, че може да знаеш много композиционно пак може да не си добър композитор, наистина си мисля, че много хора които се занимават с музика и то професионално, нямат този заряд в себе си, за да направят нещо наистина уникално и докосващо душата, сетивата, не всеки талант е Потресаващ, не всеки талантлив човек може да те вдъхнови да правиш нещо или да слушаш музиката му.

Както се казва да пее така, че и на мен да ми се припее, да готви така, че и на мен да ми се прияде от сготвеното.. ;) Това леко в кръга на шегата, но си е истина... :baby:

Аз притежавам таланта да вдъхвам на отрязаното дърво нов живот :wors:

превръщайки го в животни, лица на хора, човешки фигури – правя дървени скулптори и пластики

• Автор
Ангелче, свиря на пиано и рисувам понякога с молив само.Имам тук едни картинки черно - бели biggrin.gif Докоснах се и до едно източно изкуство, за което за съжаление нямам особена дарба, но е страшно.Понаучих се да правя малки накити от стъкълца и мъниста, за което се иска страшно търпение.И все ме учат да плета дантели, ама пак това пусто търпение...Това също смятам за изкуство...в ръцете им се раждат невероятни неща.Красиви...А аз май само се пробвам. :wors:

Прекрасно скъпа приятно ме изненада... ;)

А това с манистата ми е страшно интересно обясни, ако можеш повече...

И дантели, просто аристократични занимания виждама аз :P

Макар преди да не са се занимавали само богатите със свирене например, та най-известните композитори и музиканти от старо време са били бедните в това е силата им и днес - в таланта- бедния винаги е по-талантлив, незнам но това съм наблюдавала и това съм видяла, не мога да обесня на какво се дължи, някой ако има обяснение моля да го даде тук и ние да научим нещо....

Инфи, ако имаш някоя твоя творба покажи ни я искаме да я видим, аз искам де.... ;) Любознателна съм какво да направя, явно такава ще си остана Непрекъснато търсеща знание за всичко..Някога дали ще знам Всичко, ами Не, ама пак ще търся знанието и пак ще търся да знам и мога максимално много неща...

А ти скъпа опитвай това е прекрасно, продължавай само така напред и с вдъхновение... :baby:

• Автор
Аз притежавам таланта да вдъхвам на отрязаното дърво нов живот ;)

превръщайки го в животни, лица на хора, човешки фигури – правя дървени скулптори и пластики

Това е прекрасно, удивително наистина, а нещо твое ще можеш ли да постнеш в темата тук? :wors:

Много се радвам ,че има талантливи хора :baby: Радост за моите очи ;)

Ани, стига се кри скъпа не се приема мълчанието, не може таланта ти да е да си мълчалива :P не ме подвеждай Моля те... ;) Аз разчитам на теб, имам нужда от теб не ме оставяй така без отговор...

пп. А случайно да можеш да пишеш стихове или и това не можеш?!

Всеки притежава талант.. понякога дори не знае за съществуването му. Трябва вдъхновение.. истинско вдъхновение, което да накара таланта да се прояви.. :wors:

• Автор
Ако някой някога ми е благодарил за това, че съм му помогнала с нещо, което съм направила.. което му е помогнало по някакъв начин. Видял е Любов, видял е дори тъга, но го е почувствал със сърцето си.. тогава аз наистина имам талант..

С голямо(добро) сърце и добър помощник - страхотно прекрасни таланти, но мисля че не е само това или се лъжа?! :wors:

Всеки притежава талант.. понякога дори не знае за съществуването му. Трябва вдъхновение.. истинско вдъхновение, което да накара таланта да се прояви.. ;)

Ей, това искаме да открием скритото за нас, скрития талант за който и не подозираме дори...

Да, вдъхновение и нечие насърчение, за да намериш това, което нe знаеш че притежаваш, да го откриеш с нечия помощ, сам понякога човек не може да открие таланта си и има нужда от помощта на друг човек... :baby:

Ето, на Аз съм сега вашето вдъхновение, Изявявайте се пък нека открием кой какво може, Чакам ви... :P

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

• Автор
Ани, стига се кри скъпа не се приема мълчанието, не може таланта ти да е да си мълчалива :) не ме подвеждай Моля те... ;) Аз разчитам на теб, имам нужда от теб не ме оставяй така без отговор...

пп. А случайно да можеш да пишеш стихове или и това не можеш?!

aniiv Гледай сега можеш ли да ме разочароваш така, толкова се надявах на теб и на това, че ще споделиш нещо поне за стиховете... sad.gif

• Автор

Какво е общото между мотивацията и таланта? Талантът е това, което ние ПРАВИМ ДОБРЕ. Мотивацията е това, което вътрешно ОБИЧАМЕ ДА ПРАВИМ. Те могат да съществуват независимо един от друг, но когато се комбинират, създават нещо специално. Създават мотивирани таланти.

Хората често са добри (талантливи) в дадена област, но тя просто не ги привлича. Например, някой е добър по математика, но не полага никакви усилия, за да си намери занимания, изискващи такъв талант. Това, че сме добри в дадена област, не значи, че бихме искали да работим точно в тази област. Повечето хора имат подобни таланти.

Но съществуват и таланти, които използваме наистина с удоволствие. Това са мотивираните таланти, където се крие цялата магия.

Ние използваме мотивирани таланти при всяка възможност, която имаме. Повечето пъти дори не мислим за това. Например, някой има мотивиран талант за водене на разговори и инстинктивно започва диалог и с приятели, и с непознати. Той не решава съзнателно да го направи, то просто се случва. Това е естествено и непредизвикано. На него му доставя удоволствие и той е добър в тази сфера. Това е отличителният белег на мотивирания талант.

Мотивираните таланти обикновено са неудържими. Те намират начин за проявяване. Всъщност ако някога сте се опитали да "задушите" един мотивиран талант (ваш или на някой друг), вероятно чувството е било като да се опиташ да държиш под водата две дузини топки за пинг-понг по едно и също време само с двете си ръце. Мотивираните таланти изскачат на повърхността, дори ако никой друг няма нужда от тях. В крайна сметка, това е, което ние правим добре и което ни носи удоволствие.

Източник: mappbg

По-добре формулирано от това в момента не мога да го направя ;)

Добре ,но го правя сама заради теб - да пиша стихове ,рисувам и то много добре ,умея да плета ,шия гоблени ,пея също много добре но не исках ,защото както каза Бейби трябва вдъхновение ....

Скъпа, благодаря, но наистина явно много талантливите хора като теб крият талантите се, а това не е добре, или някой на сила те е карал да се занимаваш с това?!

Има и такива случаи в които родители примерно карат децата си да правят нещо, а самите деца не желаят да се занимават с даденото нещо, спомням си за пианото -ходих на уроци в една школа по пиано и там имаше много деца, които не желаеха да се занимават със свирене, Но родителите им понеже са заможни така да кажем ги натискаха яко да се занимават с това и поради тази причина децата още повече се отблъскваха от този инструмент...

А имаше и по-бедни деца, които имаха невероятен талант и невероятно изразителни бяха емоционално чрез пианото, но нямаха пари да си купят пиено заради бедноста си, но бяха упорити и продължаваха да свирят и след време получаваха и своето пиано, така че на сила нищо не става, всичко трябва да носи Удоволствие, за да може вдъхновението да протича с положителен заряд... :)

пп. Мисля, че си изключително талантлива и аз съм горе долу като теб мога същите неща и дори повече и аз мразя да се хваля не ми е присъщо, предпочитам другите да откриват таланта ми и сами да ме оценят, само така се чувствам удовлетворена...Но при мен вдъхновението понякога е в излишък, защото имам много заряд, а нямам тази възможност да го използвам и често ми тежи, че не мога да се занимавам с това, което наистина обичам и искам...Причините са много ...

Таланта носи в себе си не само радост, но май и доста тъга, това констатирам в момента.... sad.gif

Имам страхотен талант , да бездействам ... огромен мързел съм !!! :)

Тренирам футбол , вече 5 години , обожвам този спорт и много често ми казват , че притежавам голям талант ;) Попринцип съм спортна натура ... играя добре и баскетбол , тренирал съм бейзбол и много ме кефи и този спорт ... :P

• Автор
Имам страхотен талант , да бездействам ... огромен мързел съм !!! :P

Тренирам футбол , вече 5 години , обожвам този спорт и много често ми казват , че притежавам голям талант :) Попринцип съм спортна натура ... играя добре и баскетбол , тренирал съм бейзбол и много ме кефи и този спорт ... :P

Не мисля, че си точно мързел, ама дори и да е така виж как си го впрегнал тоя мързел да работи за теб, имаш талант да си футболист ами чудничко :P

Давай подължавай да развиваш уменията си :)

...ако искаш и имаш нужда от подкрепа само свирни на сам и може и да я получиш, аз първа ще викам за теб, ако ни поканиш на някой мач ;)

Дерзай... ;)

Йоан

Който трупа знание,трупа печал.

Който трупа имот,трупа грижи.

Всичко,каквото съм имал,съм го дал,

за да е радостен моя ближен.

Вещи – да напълни ненаситни ръце,

Слава – безкрайното аз да обкичи.

Скитахме двама с едно бедно сърце,

което знаеше как да обича.

Бях лице от миманса на бездарния фарс,

дето други наричаха песен.

Но напук на сценария понякога аз

бях щастлив като ангел небесен.

Иван Ройдов

Ето, тук можете да видите и едно талантливо дете Невероятно 11 годишно момиче :) аз бях удивена като го чух, а вие?! :)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.