Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Талантлив човек ли сте?

Featured Replies

• Автор
Ама толкова много искам да пея! Дядо Господ защо ме е пропуснал така!

Иначе нямам никакви такива таланти..И да рисувам не мога..Имам някакви бегли проблясъци в писането, но не бих казала, че съм талант. sad.gifнях

Ей, я стига я дай главата Горе ;) няма да се обезсърчаваш за глупости сега, не е задължително да можеш много неща, понякога е важно какво знаеш и със това знание можеш да помогнеш на някой :P Я покажи, дай на сам да видим и ние какво пишеш, че ми стана интересно :) Хайде, Чакаме те :P

Аз за талантлив не се броя, рисувам ( изкуство няма да му викам, защото имам още много да уча)! От пеенето се отказах заради лични проблеми, но иначе пеех добре!А покрай рисуването бях започнал да се занимавам и със скулптура, ама нямах време за всичко и също зарязах малко тая си страст.

Пробвай да нарисуваш нещо със сайта дето го даде Инфи, Страхотно наистина аз мисля пак да опитам ;)

Да ти кажа една малка тайна, която и ти със сигулно знаеш..а тя гласи: Човек Цял живот се учи и Пак ненаучен умира така, че понякога се иска много малко, а то е да имаш Желание за нещо и тогава наистина ща направиш каквото зависи от теб, за да развиеш талантите си...О, а скулптората е готино нещо дам знамм :P

Това е много итересно, но за човек който може да рисува добре. Аз ако почна ще се изложа яко. Според мен моят талант е в танците. Седем години съм танцувала модерен балет, и не искам да изглежда като хвалба, но мисля че си ме бива. От няколко години не танцувам, и много ми липсва, но пък постоянно слушам музика и винаги в главата ми се въртят идеи който за съжаление на мога да осъществя. ...

Няма да се изложиш направи някоя мацаничка има лесно винаги ;) стига да знаеш как да си го намериш :P

О, аз пък исках да се занимавам с модерни танци, но Уви не стана , ами танцувай където можеш, за сега това ти е решението на проблема с танцуването ;)

Талантът се развива с труд. Нали знаеш приказката АПЕТИТЪТ ИДВА С ЯДЕНЕТО? Издебни момент на проблясък. Тогава действай, та дори проблясъкът да те хване в тоалетната. Просто действай на момента. Резултатите ще дойдат. Вярвай в това!

Абсолютно съм съгласна с теб, това е истината, ако не се труди човек няма да има никакви постижения, нито при талантите, нито в каквото и да било друго нещо

Смятам, че не съм. Поне не съм открила още в какво се касае. Винаги съм се възхищавала на тези хора, които имат явни заложби и са ги развили. Защото да си талант не трябва само да имаш умения, а и да работиш упорито, за да ги усъвършенстваш. Много често, хора без голяма дарба, с много упорит труд, постигат повече. Аз май съм от тези - вторите.

Ще откриеш я опитай с това и после го покажи тук това, което си направила ;-) http://artpad.art.com/artpad/painter/ ....

Абсолютно точно казано:

Защото да си талант не трябва само да имаш умения, а и да работиш упорито, за да ги усъвършенстваш. Много често, хора без голяма дарба, с много упорит труд, постигат повече.

Супер е!Браво!

С такова удоволствие го изгледах...много добре се справяш с мишката дори.Трябва да ни нарисуваш още нещо.

Страшно ми хареса ...

Мерсиии... : kiss :

Аз сега чакам теб ти да нарисуваш Нещичко ;-) Хайде, не се бави Действай :-P

пп. Инфи, ама много гадно не мога да си публикувам емотиконите и целувчицата за теб не мога да си пратя ;-( защо така?!

ЗА ВАС.... ;-)

• Отговори 216
  • Прегледи 28,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Според мен всеки от нас има някакъв дар/талант - проблемът е, че понякога не можем да го открием сами; не знаем как да го приложим в употреба, дори да знаем какъв е или просто се подценяваме. :down:

• Автор
Според мен всеки от нас има някакъв дар/талант - проблемът е, че понякога не можем да го открием сами; не знаем как да го приложим в употреба, дори да знаем какъв е или просто се подценяваме. :angry:

Добре сега, хайде да те пробваме с това: http://artpad.art.com/artpad/painter/ пробвай и да видим какво ще стане... :speak:

Добре сега, хайде да те пробваме с това: http://artpad.art.com/artpad/painter/ пробвай и да видим какво ще стане... :yanim:

хи-хи хубаво предизвекателство! Сега ще си покажа скрития талант!! :yanim: Ще постна творението ми, когато е готово :rolleyes:

Готова съм!! :yanim: => http://artpad.art.com/gallery/?jan22a12huz0 biggrin.gif

P.S.: Вляво има една табличка. 'skip to end' за готовата картинка

Редактирано от windmill (преглед на промените)

• Автор
хи-хи хубаво предизвекателство! Сега ще си покажа скрития талант!! :P Ще постна творението ми, когато е готово :wub:

Готова съм!! :wub: => http://artpad.art.com/gallery/?jan22a12huz0 biggrin.gif

P.S.: Вляво има една табличка. 'skip to end' за готовата картинка

:speak: Много ми хареса, браво на теб...

пп. продължавай да опитваш и други неща, а не само това...

• 2 седмици по-късно...

О да!На компютъра съм много!Човек трябва да има самочувствие!

• Автор
http://artpad.art.com/?jbckfoxon3c

Ето ви мойта драсканичка за около 2 минути :)

Ехей, това е цяло тапетче браво на теб :clap::P;)Можеш да станеш десенатор знам ли?!

О да!На компютъра съм много!Човек трябва да има самочувствие!

Това не ми стана много ясно би ли пояснил, моля те?! :baby:

Ами умея да рисувам добре.Искам да кажа че човек не трябва да крие талантите си,а да ги показва със самочувствие.

• Автор
Ами умея да рисувам добре.Искам да кажа че човек не трябва да крие талантите си,а да ги показва със самочувствие.

Ще ни покажеш ли нещо тук в темата, за да го видим и ние да му се порадваме :rolleyes:

Съгласна съм с теб, така е не трябва да се крият талантите независимо какви са и в каква степен са развити в човека.

Не знам какво имаш предвид под Съмочувствие, но когато е прекалено самочувствието хората се дразнят, а не бива ...да, трябва да има човек самочувствие стига да е в умерени граници...

briccopyem4.jpg

Ето, тази прекрасна птица е на DEAM аз го помолих да я постне тук в темата...и така понеже той не се престраши да я пусне аз го помолих да я сложа, защото на мен много ми харесва птицата...Красива е...Браво продължавай в същия дух... ;)

пп. От ТУК е взета...

Да, таланта ми да ранявам с думи, да обличам красотата в коприва, да маскирам тръните в бялото, ленено платно на красотата...

Редактирано от DeadSmurf (преглед на промените)

• Автор
Да, таланта ми да ранявам с думи, да обличам красотата в коприва, да маскирам тръните в бялото, ленено платно на красотата...

То и аз преди ранявах с думи, ама съм позагубила този си талант сега не мога никой да наранявам бе не ми се получава...уф, а ти явно все още имаш този си талант... :ph34r:

То и аз преди ранявах с думи, ама съм позагубила този си талант сега не мога никой да наранявам бе не ми се получава...уф, а ти явно все още имаш този си талант... :offtopic_s:

Лошото е, че имам само него... sad.gif

• Автор
Лошото е, че имам само него... sad.gif

Не ми се вярва да имаш или можеш само това... :clap: не можеш ли да танцуваш например?!

Преди да ме удари хормона рисувах цели нощи,но оттогава не сам рисувал (4 години). Рисувах неща който ги гледам предимно и мога да кажа със самочувствие, че бяха 95% еднакви !!! ОХ защо ли си спомням, само болка си причинявам!!!

• Автор
ох и аз нямам никакъв талант sad.gif Абсолютно безталантен човек biggrin.gif

Да бе почти ти повярвах :P

Преди да ме удари хормона рисувах цели нощи,но оттогава не сам рисувал (4 години). Рисувах неща който ги гледам предимно и мога да кажа със самочувствие, че бяха 95% еднакви !!! ОХ защо ли си спомням, само болка си причинявам!!!

А какво чакаш, че Още не си почнал да рисуваш, а?! ;):P Как не те е срам да си пилееш така времето и таланта?! :)

И каква болка, че не разбрах много ясно!!!??? Таланта Иска труд така, че се залавяй и ти с това няма да си губиш времето и то тези хормони няма да намалеят така, че се стягай и си развий таланта, ако имаш нужда от помощ казвай аз съм насреща.... Успех ;) ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Да бе почти ти повярвах :wors:

А какво чакаш, че Още не си почнал да рисуваш, а?! :baby::P Как не те е срам да си пилееш така времето и таланта?! :wors:

И каква болка, че не разбрах много ясно!!!??? Таланта Иска труд така, че се залавяй и ти с това няма да си губиш времето и то тези хормони няма да намалеят така, че се стягай и си развий таланта, ако имаш нужда от помощ казвай аз съм насреща.... Успех ;) :wors:

Присъединявам се към ANGELSING, като изострям малко коментара:

ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ РОДА НА ЦИТИРАНИТЕ ЗА ЛИПСА НА ТАЛАНТ ГОВОРЯТ ЗА НАЛИЧИЕ НА ВЕЛИК МЪРЗЕЛ И НЕЖЕЛАНИЕ НА ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА МЕЧТИТЕ СИ, ЗА ИЗРАСТВАНЕТО СИ КАТО ЛИЧНОСТИ. Но от собствен опит знам, че от това състояние може да се излезе. И е супервълнуващо усещане. Желая успех на всички съмняващи се!!!

Да бе почти ти повярвах :yanim:

А какво чакаш, че Още не си почнал да рисуваш, а?! :cheers::yanim: Как не те е срам да си пилееш така времето и таланта?! :doh:

И каква болка, че не разбрах много ясно!!!??? Таланта Иска труд така, че се залавяй и ти с това няма да си губиш времето и то тези хормони няма да намалеят така, че се стягай и си развий таланта, ако имаш нужда от помощ казвай аз съм насреща.... Успех :clap: :help:

ИЗЯВЛЕНИЯ ОТ РОДА НА ЦИТИРАНИТЕ ЗА ЛИПСА НА ТАЛАНТ ГОВОРЯТ ЗА НАЛИЧИЕ НА ВЕЛИК МЪРЗЕЛ И НЕЖЕЛАНИЕ НА ТЕЗИ ЛИЧНОСТИ ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЕБЕ СИ, ЗА МЕЧТИТЕ СИ, ЗА ИЗРАСТВАНЕТО СИ КАТО ЛИЧНОСТИ. Но от собствен опит знам, че от това състояние може да се излезе. И е супервълнуващо усещане. Желая успех на всички съмняващи се!!!

Сериозно ще кажа и на двете че аз не съм толкова добра в нещо.Може да върша там не знам си какви неща но не съм чак толкова добра че да се каже че имам талант и да преуспея.И никакър мързел не съм даже не ме свърта и ся се чудя на какво да се запиша ама не мога да открия подходящо защото в нищо не съм добра sad.gif

Ми не само..... понякога цял живот не стига да откриеш един или друг талант у себе си.

Ключова роля в развитието на даден талант играят и родителите. Не те ли насочат от рано, не усетят ли какво правш наистина добре, ти просто спираш с усъвършенстването. Примерно - пеех много добре, рисувах прекрасно, танците пък най-вече изключително ми се удаваха (спомням си първият ни касетофон- Хитачи - от Кореком; върнех си от градина, първата ми работа бе да го пусна и да се развихря biggrin.gif "другарките" постоянно караха майка ми да ме насочвала към някакви уроци и т.н.), но родителското тяло реши да наблегна на науките.... Практично. Пък и в случая тези неща изискват вложения, чисто финансови възможности, които, съгласете се, не всяко семейство е в състояние да отдели. Както бе в моя случай. А годините си имат значение, и пропиляното време никога не може да се навакса напълно.

Във всеки случай нито ги виня, нито коря, нито им се сърдя. Усетиха, че езиците ми се отдават и поне речници ми купиха.

• 3 седмици по-късно...

Искам да си споделя с вас една нова моя мания. Започнах да правя фигурки от пластелин. Направо се вманичих! Вече имам една цяла маса с произведения: гъсеници, цветя, птици....какво ли не! Доставя ми невероятна наслада и като направя снимки, ще ги пусна тук! Но пластелинът вече не ме удовлетворява, защото произведенията са ми нетрайни. Ако има някой вещ в тази оласт, моля да ме посъветва за други подобни материали и от къде да си ги набавя. Благодаря предварително! :P

Редактирано от mucunka (преглед на промените)

Ми не само..... понякога цял живот не стига да откриеш един или друг талант у себе си.

Ключова роля в развитието на даден талант играят и родителите. Не те ли насочат от рано, не усетят ли какво правш наистина добре, ти просто спираш с усъвършенстването. Примерно - пеех много добре, рисувах прекрасно, танците пък най-вече изключително ми се удаваха (спомням си първият ни касетофон- Хитачи - от Кореком; върнех си от градина, първата ми работа бе да го пусна и да се развихря biggrin.gif "другарките" постоянно караха майка ми да ме насочвала към някакви уроци и т.н.), но родителското тяло реши да наблегна на науките.... Практично. Пък и в случая тези неща изискват вложения, чисто финансови възможности, които, съгласете се, не всяко семейство е в състояние да отдели. Както бе в моя случай. А годините си имат значение, и пропиляното време никога не може да се навакса напълно.

Във всеки случай нито ги виня, нито коря, нито им се сърдя. Усетиха, че езиците ми се отдават и поне речници ми купиха.

Здравей Верижна,

Чувала ли си някой да е карал велосипед и да е забравил как се прави това? Или е можел да плува, а вече не може? Разбира се, че не си чувала!

Ако си наистина на 22, както пишеш в профила, е доста тъпо да пишеш за своите умения в минало време и то с тъга. Много близка моя приятелка мина през екстремни спортове, курсове по готварство и шев и кройка. На четиридесет и пет пробва любителски да се занимава със скулптура и сега вече това е нейното призвание. Има успех. От миналата година пробва и с рисуването. Кефи се страхотно. Всъщност това е най-важното - да се кефиш от това, с което се занимаваш.

И нищо не си пропуснала. Щом това те вълнува, значи ще пробваш пак и ще успееш. А науките, към които са те насочили родителите, с нищо не са ти попречили. :clap:

Искам да си споделя с вас една нова моя мания. Започнах да правя фигурки от пластелин. Направо се вманичих! Вече имам една цяла маса с произведения: гъсеници, цветя, птици....какво ли не! Доставя ми невероятна наслада и като направя снимки, ще ги пусна тук! Но пластелинът вече не ме удовлетворява, защото произведенията са ми нетрайни. Ако има някой вещ в тази оласт, моля да ме посъветва за други подобни материали и от къде да си ги набавя. Благодаря предварително! :wors:

Пробвай с моделин. Той се втвърдява без топлинна обработка. Можеш да го намериш в книжарница, където продават материали за художници. Или с глина - най-обикновена глина. За да бъде трайна, може да се изпече и във фурната на готварската печка в къщи.

Сериозно ще кажа и на двете че аз не съм толкова добра в нещо.Може да върша там не знам си какви неща но не съм чак толкова добра че да се каже че имам талант и да преуспея.И никакър мързел не съм даже не ме свърта и ся се чудя на какво да се запиша ама не мога да открия подходящо защото в нищо не съм добра sad.gif

Ами не се чуди, а се записвай, пробвай непрекъснато, все нещо ще ти допадне. И откъде знаеш, че нямаш талант, ако не си опитвала? А не е задължително да "преуспееш" и всички да знаят за твоите таланти. Достатъчно е ти да се радваш на това, което правиш и да го правиш с любов. И преуспяването само ще се случи. :)

P.S.Случайно вчера прочетох в стар брой на вестник СЕДЕМ интервю с известна българска художничка, в което тя говори по темата.

- Наскоро приключи юбилейната ви изложба, каква следваща цел си поставяте?

- Никакви чудеса нямам намерение да върша, дано обаче имам сили да продължа да работя, защото от срещите си с интересни хора, които съм имала щастието да срещна в живота си, нещо се е натрупало в мен и трябва да се опитам да го направя. Спомнете си евангелската притча за талантите и нейната поука - на когото е дадено и е придобил, още повече ще му се даде, а на когото е дадено и нищо не е направил, ще му се отнеме. Има неща като ум, способности, талант, които непременно трябва да развиеш – не само за себе си, но и за околните. А колкото едно общество е по-развито, то дава толкова повече възможности, защото те подкрепя и се интересува от труда ти. Това насърчава. От историята на изкуството знаем, че много прекрасни неща са направени, когато е имало просветени общества.

:)

Редактирано от Делфинчето (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.