Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи- част 3

Featured Replies

:ph34r::baby::wors::):clap:

Уморих се да повтарям, че между "добра" и "бърза" има сериозна разлика - най-малкото в броя на направените компромиси. Радвам се, че се намери кой да го потвърди експериментално...

Мисля, че със сериозно настройване трябва да можеш да вдигнеш броя на намерените 3-4 пъти, но пак ще е далеч от оптимума.

И не само! Не са малко случаите, когато юзъри, ползващи Нод 32, се оплакват, че програмата им пропуска вируси, не знам с Касперски да има ТАКИВА случаи! :)

Редактирано от MELL (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 169,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

:lol6: :lol6: :lol6::tease::grimace:

Уморих се да повтарям, че между "добра" и "бърза" има сериозна разлика - най-малкото в броя на направените компромиси. Радвам се, че се намери кой да го потвърди експериментално...

Мисля, че със сериозно настройване трябва да можеш да вдигнеш броя на намерените 3-4 пъти, но пак ще е далеч от оптимума.

И аз се уморих да повтарям, че подобни тестове са невероятно относителни и реално не доказват почти нищо.

И не само! Не са малко случаите, когато юзъри ползващи Нод 32 се оплакват, че програмата им пропуска вируси, не знам с Касперски да има ТАКИВА случаи! :hush:

Повярвай ми, о, Вземаща Пари За Реклама, има и такива случаи. Това, че си в среда на фанатици или хора, които просто не си признават като теб, не значи че няма такива случаи.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Не са малко случаите, когато юзъри, ползващи Нод 32, се оплакват, че програмата им пропуска вируси
Поименно колежке поименно. Така не се говори, защото и за слепите ще стане ясно, че това е една евтина зле прикрита реклама.

не знам с Касперски да има ТАКИВА случаи!
:grimace: Тихо колежке, тихо не се изказвай неподготвена. На мен ми се случиха ТАКИВА неща. Миналата година с прехвалената 6-та версия. По-точно 6.0.0.299. Само не ми казвай, че тя е единствената дефектна от тази версия. До този момент бях с NOD32 обаче реших да я сменя да проверя дали наистина Касперски е по-добрата антивирусна, повлиян разбира се от хора като теб(много говорещи, но нищо не разбиращи). Груба грешка. Само в разстояние на 1 месец, през който съм правел обичайните неща и допреди това с лекота съм бил предпазван от небезизвестната NOD32, и компютъра ми ужким пазен от Касперски взе да зацикля. Не ми се искаше да го преинсталирам и най-доброто в случая беше да го тествам с друг антивир. Върнах си NOD-a и що щеш около 20 троянски коня се разхождаха в компютъра ми. Цяло хергеле както се казва в такива случаи само да ловиш и да продаваш.Те това е моята истинска история за съжаление не мога да подкрепя думите си със снимков материал, но за теб лъжа за мен истина.И за да прекратя този безмислен спор относно това коя е най-добрата антивирусна ще кажа, че ще бъдете по защитени ако изпълнявате 5 неща:

1. Ако държите антивира си постоянно ъпдейтнат с последните дефиниции

2. Ака внимавате къде влизате по интернет

3. Ако внимавате какво сваляте и проверявате сваленото преди употреба с антивирусната

4. Ако разбирате от антивирусната, която ползвате и умеете ръчно да я конфигурирате

5. Ако използвате всяка друга антивирусна само не и Кашмерски.

Успех!

Редактирано от tigertron (преглед на промените)

5. Ако използвате всяка друга антивирусна само не и Кашмерски.

Успех!

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже !!!

И аз се уморих да повтарям, че подобни тестове са невероятно относителни и реално не доказват почти нищо.

Напротив. Те показват доколко един "прост усер", който по дефиниция не знае не само как да си настройва антивируса, но и какво точно прави една антивирусна програма (преобладават именно такива) може да и има доверие.

Най-смешното при NOD в конкретния случай е че резидентната му защита се оказа малко по-ефикасна от "пълната" проверка. Даже почти достигна резултатите на ClamAV :whist:

Иначе - съгласен съм, че от известна гледна точка тестът е относителен. Примерно от близо седем години ползвам перфектната защита за Windows (капак на шпиндел). Тя не намира нито един вирус, но въпреки това е много по-ефикасна от която и да е антивирусна програма.

Напротив. Те показват доколко един "прост усер", който по дефиниция не знае не само как да си настройва антивируса, но и какво точно прави една антивирусна програма (преобладават именно такива) може да и има доверие.

Най-смешното при NOD в конкретния случай е че резидентната му защита се оказа малко по-ефикасна от "пълната" проверка. Даже почти достигна резултатите на ClamAV :rolleyes:

Иначе - съгласен съм, че от известна гледна точка тестът е относителен. Примерно от близо седем години ползвам перфектната защита за Windows (капак на шпиндел). Тя не намира нито един вирус, но въпреки това е много по-ефикасна от която и да е антивирусна програма.

Е кажи коя е перфектната защита,защото и аз имам капак на шпиндел,ама той варди само дисковете от прах :)

И не само! Не са малко случаите, когато юзъри, ползващи Нод 32, се оплакват, че програмата им пропуска вируси, не знам с Касперски да има ТАКИВА случаи! :rolleyes:

Аз бях писал нещо по въпроса............забрави ли? Много добър скенер,ама за риал-тайм протекшъна по-добре да не говорим.

P.S. Странно ,че руският енджин работи по-добре в чужди продукти..........Zone Alarm 7 баца без проблеми,поне засега.

Потребител като си пусне сканиране на архив, който съдържа и много реално почти безвредни неща, антивирусната с повече дефинции си качва бройката оттам и той си мисле, че дадена програма е по-добра от друга. Какво ме грее, че дадена антивирусна хваща античен вирус, който в момента е безвреден или че улавя някаква си joke програма, или засича вирус в некомпилиран вид? Това е по-скоро пълнеж, отколкото реална ефективност, но хората не го взимат под внимание. То е все едно да си избирам TFT монитор само по времето за реакция.

Знаем, че си Линукс фанатиче. Нещо друго?

Е кажи коя е перфектната защита,защото и аз имам капак на шпиндел,ама той варди само дисковете от прах :P

Не само. Откакто държа програмите на Microsoft само под капака не съм имал никакви пролбеми със тях. Нито с прах, нито с вируси, нито с троянци, нито с дупки и експлоити. Единственият проблем е че от няколко месеца капака вече не пази от НСБОП, така че мисля да му организирам преселване на някое по-прашно място...

Знаем, че си Линукс фанатиче. Нещо друго?

Е, не изкарвай интересите ми чак толкова ограничени. Занимавам се с всичко, което не ми губи 80% от времето за да го крепя работещо. Занимавам се разбира се и с останалото, но само когато за загубеното време ми се плаща на час.

Какво ме грее, че дадена антивирусна хваща античен вирус, който в момента е безвреден или че улавя някаква си joke програма, или засича вирус в некомпилиран вид?

За вирусите във вид на сорс наистина може да се спори. Ако примерно имаше за клиенти преподаватели (не всички са неграмотни между другото) щеше да си запознат и с други мнения.

За "античните" вируси обаче грешиш жестоко, защото именно разпространяването на такива е един от основните предмети на дейност на НАП в момента. Мога примерно да те запозная с човек, готов доста дълго да реди благи думи за това, че NOD-32 не хваща при рестартиране дискета с one half.

И дано не ти се се случи да тичаш по спешност до другия край на София, защото някоя счетоводителка не е способна да опише ясно ефекта на една "шегичка" със свиване на образа на монитора (видях я в архива). Разбира се - точно по време на приключване...

Редактирано от asa (преглед на промените)

Е, не изкарвай интересите ми чак толкова ограничени. Занимавам се с всичко, което не ми губи 80% от времето за да го крепя работещо. Занимавам се разбира се и с останалото, но само когато за загубеното време ми се плаща на час.

Странно, при мен не ми отнема 80% от времето, за да го крепя работещо. Сигурно нещо не е наред.

За вирусите във вид на сорс наистина може да се спори. Ако примерно имаше за клиенти преподаватели (не всички са неграмотни между другото) щеше да си запознат и с други мнения.

За "античните" вируси обаче грешиш жестоко, защото именно разпространяването на такива е един от основните предмети на дейност на НАП в момента. Мога примерно да те запозная с човек, готов доста дълго да реди благи думи за това, че NOD-32 не хваща при рестартиране дискета с one half.

И дано не ти се се случи да тичаш по спешност до другия край на София, защото някоя счетоводителка не е способна да опише ясно ефекта на една "шегичка" със свиване на образа на монитора (видях я в архива). Разбира се - точно по време на приключване...

Аз не съм казал, че не трябва да се засичат, а че се превръща в едва ли не бедствие и че е също толкова опасно (или повече) колкото истинските заплахи.

Странно, при мен не ми отнема 80% от времето, за да го крепя работещо. Сигурно нещо не е наред.

Предполагам работата ти не е свързана с поддръжка, така че понякога се сблъскваш и с работещ Windows. cool.gif

Но все пак има нещо, което не е наред, защото вече 6 години (откакто поддържам и Windows, и Linux базирани офис машини) наблюдавам една основна разлика: Почти всички повиквания, свързани с Linux са защото се налага нещо да бъде променено или пренастроено, докато при Windows машини ме викат най-често защото нещо се е сринало или не работи.

Предполагам работата ти не е свързана с поддръжка, така че понякога се сблъскваш и с работещ Windows. cool.gif

Донякъде е добре, че има хора като теб, които почти само демонстрират знания и се перчат, без реално да помагат, иначе форумът щеше да е лишен от известна доза колорит.

Само ще помоля да вземеш предвид и какви категории потребители използват двете операционни системи и дали не е нормална наблюдаваната от теб тенденция при това положение.

С това приключвам офтопика от моя страна и ще помоля за същото от твоя.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Донякъде е добре, че има хора като теб, които почти само демонстрират знания и се перчат, без реално да помагат, иначе форумът щеше да е лишен от известна доза колорит.

OffTopic-а май започна като отделна тема, с въпроса доколко трябва да защитава антивируса.

Разбира се, какво да се ползва е въпрос на избор, но съвета да се избягват програми, които само създават видимост за работа според мен помага. Така че приемам спора ненужен, но не и критиката :)

Редактирано от asa (преглед на промените)

Аваст.Ще питате защо?Първо има два интерфейса за по напреднали и за начинаещи.Второ има вирусна енциклопедия.Трето има VRDB генератор който помага на аваст да изчисти вируса когато има такъв.Четвърто всеки път когато си включа компютъра има ъпдейт.И пето не иска да имаш мощен комп както повечето антивирусни.Ако това не ви убеди че е добра не знам какво повече искате.

да,защо никой не коментира аваст?

Има сайт който предлага да си истествате всички нешта,които се грижат за вашата сигурност.

SpyCar.org

Лека работа.

cool.gif

да,защо никой не коментира аваст?

Щото хваща каквото не трябва и пуща не което трябва.

Има си тема, в която всеки може да изказва предпочитанията си към определена антивирусна програма и да аргументира мнението си!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=40969

• 1 година по-късно...
  • 3 месеца по-късно...
Старата тема се заключва, защото стана доста обемиста. Предупреждавам още отсега, за да няма после учудени и обидени - всяко писание, несвързано с предмета на темата ще бъде санкционирано! Знам, че повечето от редовните потребители са наясно и го правят, но моля да се подхожда внимателно, когато се дава линк към зловредно съдържание, като се пише и съответното предупреждение.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

Поредната блокирана атака от KIS

http://prikachi.com/files/464635N.png

Ето от къде е адреса този път

http://prikachi.com/files/464643Z.png

Само не съм наясно всички ли атаки отчита или не.

Ми да я почна аз новата част със некакво много странно , за пръв път ми излиза, тегля аз архив от 4storing и ми излиза ей това. Някой да знае нещо? :offtopic_s:

788ee4d7ccc1d639.JPG

Поредната блокирана атака от KIS

http://prikachi.com/files/464635N.png

Ето от къде е адреса този път

http://prikachi.com/files/464643Z.png

Само не съм наясно всички ли атаки отчита или не.

Това сме го кометирали. Може да махнеш уведомяванията (за съжаление в момента нямам KIS под ръка, за да ти кажа как точно се настройва), ако те дразнят. При мен се получаваше това с KIS:

auv8lf.jpg

когато посещавах сайта на Rising. За един ден атаките от китайски и австралийски проксита бяха около 100. :offtopic_s:

P.S.

Ето интересен Backdoor от сайта castlecops:

http://206.222.9.187/~dsacom/test.exe

Внимание, това е опасен линк и истинска зараза! Ако не знаете какво правите, по-добре не пробвайте.

Не го засичат го следните програми за сигурност: Authentium, BitDefender, ClamAV,

DrWeb, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, Ikarus, McAfee, Microsoft, Norman, Panda, PCTools,

Prevx1, Rising, Sophos, Sunbelt, Symantec, TheHacker, TrendMicro, VBA32, ViRobot и VirusBuster. Справка: virustotal.

McAfee при мен не намира нищо подозрително:

2jcx55s.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Това сме го кометирали. Може да махнеш уведомяванията (за съжаление в момента нямам KIS под ръка, за да ти кажа как точно се настройва), ако те дразнят. При мен се получаваше това с KIS:

auv8lf.jpg

когато посещавах сайта на Rising. За един ден атаките от китайски и австралийски проксита бяха около 100. :)

P.S.

Ето интересен Backdoor от сайта castlecops:

http://206.222.9.187/~dsacom/test.exe

Внимание, това е опасен линк и истинска зараза! Ако не знаете какво правите, по-добре не пробвайте.

Не го засичат го следните програми за сигурност: Authentium, BitDefender, ClamAV,

DrWeb, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, Ikarus, McAfee, Microsoft, Norman, Panda, PCTools,

Prevx1, Rising, Sophos, Sunbelt, Symantec, TheHacker, TrendMicro, VBA32, ViRobot и VirusBuster.

Справка: virustotal.

Не ме дразнят знам как да изключа уведомяванията,интересува ме дали отчита атаки само от определено ниво.

Странно защо при мен чичо Ванчо го засича.

http://prikachi.com/files/464756M.png

http://prikachi.com/files/464758I.png

http://prikachi.com/files/464762e.png

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.