Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Есета на всякакви теми -

Featured Replies

Женско съм biggrin.gif

Eсето за " Машина на времето " ми трябва до този петък най-късно! Моля помогнете ми sad.gif

Това ще ти помогне:

Ако машината на времето съществуваше...

Редактирано от iveta7 (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравейте... Спешно ми трябва есе на тема: "Културата на един народ определя отношението и поведението му към природата". МОЛЯ някой да ми помогне! Благодаря ви предвалително.!.!.

• Ето ти нещо за първата тема- може би му трябват леки корекции,но те ще са от теб. Какво е човекът? Есе За да си човек трябва да имаш вяра – вярата в това, че си човек! Човекът – праши

• Съжалявам, но никой не намери есе на тази тема досега, както виждаш отдавна стои въпросът.

Публикувани изображения

Ето едно оформено и кратко есе от тук: Лъжата

Лъжата

Защо лъжем? Обикновено за да представим себе си така че да се харесаме на околните или за да предпазим себе си или някой друг. Но дали резултатът винаги е този към който се стремим? Всъщност, не се ли получава в повечето случаи обратен ефект? Рано или късно истината изплува. Дори това да е само в 99% от случаите, струва ли си риска заради единия процент - един толкова малък шанс? Защото закъснялата истина е много по-жестока от навременната и освен това тя действа двупосочно - премазва и лъжеца и излъгания, а често те се оказват един и същ човек. "Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват." - Адолф Хитлер.

Ще бъде ли скучен светът без лъжа? Едва ли. В повечето случаи истините са достатъчно солени, за да ни разнообазяват живота. "По-добре суровата истина, отколкото сладката лъжа."

А какво са "малките" лъжи? Изобщо има ли "малки" лъжи? Обикновено оправдаваме малката лъжа. Правилно ли е това? Ако малката лъжа е незначителна и безобидна за лъжещия, дали е такава тя и за излъгания? Едва ли лъжещия си задава този въпрос. "Лъжата е толкова по-опасна, колкото е по-близо до истината."

Най-голямата полза от лъжата, е че ни дава краткотраен комфорт, а най-малката вреда от лъжата, е че дълго време се чувстваме гузни от нея.

Надявам се да ви хареса, късичко е - около 1 страница голям формат(поне при моето писане biggrin.gif), но в случая на мен такова ми трябваше.

И благодарности на iveta7, че ми помогна ;)

Здравейте!Спешно ми трябва есе за утре на тема "Най-доброто е онова което човек обича"

Предварително благодаря :wors: :wors: :wors:

Редактирано от budimex (преглед на промените)

:headphones: есе по литература-Стават ли чудеса на нова година

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от potrebitel
кирилица!!! (преглед на промените)

:jumping11: есе по литература-Стават ли чудеса на нова година

Малка преработка на есе - Казват, че по Коледа стават чудеса!!!

Хората стават по-добри, по-мили, по-всеотдайни! Какви чувства събуждат у хората празниците? Защо се променяме така? Защо по това време на годината има толкова любов? Това ли предизвиква те у нас - любов? Или щастие? Защо ни кара да се чувстваме така? Защо ни променя толкова много? Защо започваме да обръщаме повече внимание на хората, които обичаме, а и на другите хора? Започваме да помагаме на нуждаещите се, да участваме в благотворителни мероприятия. Дали защото се опитваме да пречистим съвестта си или наистина изпитваме толкова добри чувства? Защо не го правим и през останалата част от годината, все пак и тогава има нуждаещи се хора, деца... Може би си намираме оправдание по Нова година, защото живота така ни завърта, че нямаме време да се спрем и да се замислим и за другите. Но новата година... тогава е друго, тогава се спираме, защото любовта, която ни кара да изпитваме този празник сякаш ни събужда от зимният ни сън и ни кара да излезем от хралупите си и да погледнем към света! Да го погледнем с други очи или по друг начин - със сърцата си! Това ли е всъщност чудото на новата година? Любовта? Ако е така, то - да...

А вярваме ли в чудесата?... Всички си задаваме понякога този въпрос. Или някой ни го задава. Повечето хора се замислят! И аз винаги съм се питала защо? Защо се замислят и в какво се съмняват?... Аз вярвам в тях!!!Вярвам и в чудесата и в приказните феи, и обичам приказките, защото те ми дават това, което никой и нищо друго не могат да ми дадат - те ме карат да мечтая! Всеки път ми разкриват един вълшебен свят, неподправен и чист,пълен с чудеса! Знам, че всеки път, когато някой каже, че не вярва във феи, умира по една фея и трябва да пляскаме силно с ръце, за да я съживим... Вероятно някой ще прочете това и ще каже, че съм луда или инфантилна, но това съм аз!... Вярвам в чудесата и в приказните герои и се надявам никога да не спра. И не мога да не се запитам: четат ли хората приказки, защото в приказките има много повече поуки, от които можем да научим нещо, отколкото във всяко друго нещо.И аз искам да помоля всеки човек да прочете поне една приказка и после да ми каже, че тя поне малко не го е накарала да се замечтае! Сигурна съм, че няма да има такъв човек.

...Трябва да вярваме! В чудесата, които се случват ! Всеки има нужда поне за малко да се върне назад към детството. Да си спомни какво е да си дете поне за пет минути, защото детството е най-невероятната приказка, която всеки един от нас е преживял!

Аз мисля, че всеки човек вярва поне малко в чудесата по празниците! Иначе защо всяка година градовете грейват в светлини и защо украсяваме елхички? Защото не вярваме ли?... Не! Именно, защото вярваме! Дори и някои да не искат да си го признаят, аз знам, че именно тези хора вярват най-силно. И всеки път, когато един малък или един голям човек каже, че вярва в чудеса и всеки път, когато този човек се усмихне, докато го казва, става чудо!

Друго не можах да измисля,само съм разменила Коледа и Нова Година :friends1:

Не мога да ти помогна повече,не се сещам за какво може да пишеш. biggrin.gif

Имам молба ..

Мойта най-добра приятелка има нужда от помощ и тъй като няма нет и неможе да си измисли съчинението искам да ви помоля да помогнете :rolleyes::P:P . Съчинението и трябва до утре и то е на тема " Хората на които искам да помогна "

Благодаря :P

Здравейте! Трябва помощ за есе на тема "Философията ни помага да вършим доброволно това, което другите вършат от страх пред закона".

Есето съм го започнал, трябва само да се довърши според рецензията, която ми е написана от преподавателя ми. Моля ви, нека желаещите да ми се свържат на лична, за да им пратя Това, което съм написал, и рецензията :)

Мерси!

Здравейте трябва ми тема по история за някои български цар какво е направил какви битки е водил.Намирам бая теми в google обаче даскалката иска лично мнение накрая защо примерно го харесвам.Ако някой е попаднал случайно на някво есе на ученик някъде да го копне тука че по история сам много зле.

Здравейте трябва ми тема по история за някои български цар какво е направил какви битки е водил.Намирам бая теми в google обаче даскалката иска лично мнение накрая защо примерно го харесвам.Ако някой е попаднал случайно на някво есе на ученик някъде да го копне тука че по история сам много зле.

Еми кажи за кой цар си си намерил информация за да знаем какво есе да търсим.

Ето ти примерно за Иван Асен II

Намираш си тема и след това от долу може да напишеш това:

Преработка е от есе за будителите biggrin.gif това е само малка част...ако искаш цялото есе,може да го намериш тук и да го промениш както сметнеш за добре.

Владетел като цар Иван Асен II допринася за духовното ми развитие.Следейки неговите действия, стратегиите му за управляване, виждайки неговите големи и малки грешки, които е допуснал, аз се научавам да преценявам по-добре какви трябва да са моите постъпки, за да не допусна да направя някоя глупост, която ще ми навреди сериозно сега или за в бъдеще. Аз се научавам да отсявам доброто от лошото и да различавам къде човек се е водил от собствените си подбуди и къде – в следствие на проява на здрав разум. Това ми помага да се разбирам по-добре с хората около мене и да знам кога някой ме лъже или е лицемерен. Но защо трябва да се уча точно от владетели или главнокомандващи, като същите постъпки, понякога дори с по-голяма поука от тези на високопоставените, са извършвали и простосмъртните хора като мене. Отговорът е един – защото обикновените хора не са толкова известни, колкото един цар или президент и защото постъпките им се помнят единствено и само от техните роднини и приятели.

Като цяло това е човека – от които мога да науча нещо, неща, които биха ми били полезни сега и за в бъдеще. И независимо какви са те, аз ги почитам, уважавам и ще ги ценя до своята смърт. Това е така, защото те ми помагат и ще продължат да бъдат, чрез постъпките си, трудовете или откритията си, до мене през целия ми живот.

Върши ли ти работа?

Здравейте! Трябва помощ за есе на тема "Философията ни помага да вършим доброволно това, което другите вършат от страх пред закона".

Есето съм го започнал, трябва само да се довърши според рецензията, която ми е написана от преподавателя ми. Моля ви, нека желаещите да ми се свържат на лична, за да им пратя Това, което съм написал, и рецензията ;)

Мерси!

Плс.. или поне ако някой има желание да пише по темата.. :)

хора моля ви помогнете ми имам две теми:1. истинската същност на македонски според 10 глава на "немили-недраги" 2.странджата идеалният образ на хъша в повестта "немили-недраги" за утре е моля ви

Редактирано от ani94 (преглед на промените)

Много по лесно е да опознаеш човека въобще, отколкото който и да е човек в частност

Моля ако някой може да ми помогне да напиша есе по тази тема sad.gif

Моля ви помагайте трябва ми есе на тема "Без ни една любов,без ни едно събитие животът ми безлседно отминава"

sad.gif [ Малко помощ пак искат ни да участваме в конкурс и то е на тема:::::::МОЯ ГРАД ВЪВ НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА

бЛАГОДАРЯ ВИ :lol6::ph34r::wub:

Хайде помислете малко, бре :lol6:

КОледа е най-красивитя празник в годината. Казвам красив, защото и градът ни става такъв, както моя, така и твоя, така и всеки...

Как да напишем за твоя град, като не го знаем кой е, може да не сме ходили там и да не знаем как изглежда. Най-добре ТИ можеш да го направиш. Напиши няколко изречения за самия град, после за самия празник и вече съчетаваш града по време на празника. Какво на теб ти харесва или не ти харесва по време на Коледа и така...

хора трябва ми есе на тема "Без ни една любов,без ни едно събитие,животът ми безследно отминава"

Темата ми "Хубаво ли е да си различен?" има есета в нета, но идеята ми е да наблегна на хората които са смятани за напълно луди, а са допринесли за промяната на света.

Пример: Айнщай. Пълен 2каджия, изключително слаб ученик, неможел да се концентрира и събере мислите си върхи едно едничко нещо. В час по математика Г-на му дава уравнение което той вместо да реши разпъва на цял лист, като дори неможе да се средоточи върхо малкото уравненийце, самото съзнание не му позволявало. Той гледал на нещата мащабто, не е можел да мисли детайлно. Все пак е измислил теория за относителноста късаеща цялта вселена. И т.н.

Трябва ми доста информация не суха от типа роден, учил, живял, измислил еди какво си. Трябва ми информация като тази която малко или много съм получил от преподавателя. Просто в нета има изключително малко или поне аз толкова намерих и не би ми стигнало да свържа и 5 реда.

Ако някой има с какво да ми помогне до вторник, най-късно сряда трябва да имам повечко извадки и да го сглобя.

П.П. Мерси предварително!

Много спешно ми трябва есе по темата "Хекторе клети! Погубва те твоята храброст!" ( Илиада )

Много ви моля есето ми трябва за утре за класно, а не го намирам абсолютно никъде!

Мерси предварително ;)

Редактирано от Rezorecta (преглед на промените)

ПЛС моля си да ми дадете някакво описание на героите на Тартюф авт. Молиер четох го обече нищто не разбрах а и ако може малко по бурзо, че ми треа за утре :)

Редактирано от potrebitel
в бг. език има букви Щ, Ш, Ч (преглед на промените)

моля помогнете ми да напиша есе на тема:

много по лесно е да опознаеш човека въобще отколкото който и да е човек в частност

ЛАРОШ ФУКО

Редактирано от aysel_87_ (преглед на промените)

Не мисля ,че някой ще ти напише есето :rolleyes:

За мисли се колко хора познаваш и колко са ти много близки приятели ,и колко ти е струвало тяхното приятелство :P

Аз така разбирам темата cool.gif

Редактирано от минкова (преглед на промените)

и аз не мисля че някой ще седне специално заради мен да напише тема но някой ако има нещо готово или нещо подобно може и да драсне нещо аз долу горе я разбирам темата но въпроса е че трябва да я развия надълго и широко а на мен тези неща много много не ми се отдават sad.gif

Разбирам те ,но помисли малко ,ако имаш истински приятели какво си правил за тях ,те за теб и какво съответно сте заплащали за вашето приятелство.Познати много ,но приятели малко.Аз лично върху това бих наблегнала :rolleyes:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.