Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов проблем със Zamunda

Featured Replies

за много хора и двата са залезли отдавна

казвам и двата тъй като е едно и също......макар че се надявам новия да изчисти някой трески на стария

за мен единствения плюс който замунда дава е по-високата скорост от пиърите и тук там някой торрент, който не мога да открия другаде

• Отговори 1k
  • Прегледи 263,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, скъпи приятели.

Като част от екипа на Zamunda.NET искам да ви кажа, че сайта се разпадна.

Един от собствениците присвои  Zamunda-та , като имаше пълен достъп. Макар и наш приятел - той изрита всички от Екипа (дори и другите собственици) и в крайна сметка Zamunda.NET стана негова.

Желателно е да си смените паролата - ако тя идентична в други сайтове, мрежи и тнт.

И за да ви светна за какво всъщност става дума ще ви предоставя тази информация:

Zamunda.net се разпадна

Вътрешни войни в екипа на Zamunda.net доведоха до разпад на най-посещавания български торент сайт.

Всичко е започнало преди месеци, когато се е подготвяла продажбата на домейна Zamunda.net. Копирани са файлове, бекъпи и общо взето всичко от сайта на нови, отделни сървърни машини. Целта била бърза и сигурна печалба. Zamunda.net е един от най-посещаваните сайтове в България, генериращ многохиляден трафик, с което е и предпочитан за рекламодателите.

На 11 април 2013 г. домейнът Zamunda.NET обаче е бил откраднат не от кого да е, а от един от собствениците му. В началото никой не е предполагал, че крадецът е вътрешен човек, смятало се, че става въпрос за хакерска намеса.

Три дни по-късно новият-стар “собственик” на сайта изтрил и блокирал достъпа до всички неудобни за него хора.

Обикновеният потребител разбра, че нещо става със сайта, когато ъплоудът спря, а сайтът почна да зарежда бавно.

След кражбата на всички файлове, новият “собственик” е изтрил всички бекъпи, които сайтът притежава, за да започне на чисто и да използва новите файлове в сървърите, които той управлява вече сам. Старият екип на Zamunda.net обаче е разполагал със свой собствен бекъп на файловете. След блокирането и изтриването на акаунтите на стария екип, те са създали изцяло нов домейн – Zamunda.SE.

Явно този ход не е бил очакван от новия собственик. Днес в пощите на потребителите, а и на заглавната страница на сайта, е публикувано съобщението:

Потърсихме коментар от екипа на сайта, като изпратихме въпроси чрез формата, дадена в zamunda. Отговорът, който получихме от представител на “отделилия” се собственик на сайта, гласи: “Вътрешни хора искат да клонират сайта и вече направиха 3-4 клонинга. Адресите на клонингите са с различен адрес от zamunda.net и няма да продължат дълго. Не се логвайте/регистрирайте в такива”.

“Приятели, група хакери са свалили бекъп на сайта и е възможно да вдигнат няколко сайта с подобен дизайн и информация от предишните дни.

Не се притеснявайте за паролите, те са криптирани и няма кой да ги види в чист вид.

Поради тази причина е затруднено влизането в сайта близките 2 дни. Работим по отстраняване на проблемите и се извиняваме за причиненото неудобство.”

Ето какво казва и mamata, един от най-старите потребители и администратори на сайта за кражбата на торент тракера – “…И така, накратко, разполагайки с тотален достъп до всички ресурси, присвоява домейна (новия админ), копира сайта на други машини, отрязва достъпа на неудобните хора и изтърква всички бекъпи, за да елиминира всяка възможност за възстановяване и да се превърне в едноличен собственик на Zamunda.NET. Сега, за да видите нещата през друга призма, що за човек се оказа, старият ми приятел, ще ви споделя няколко факта: макар да напусна фирма еди коя си, за да гради своя бизнес, той взимаше заплата от Zamunda, защото заниманието в тракера му взимало от времето за личен бизнес. Последната заплати си взе ден преди да се осъществи кражбата и пет дни преди да напусне страната и да отиде в Сърбия”.

Историята не приключва с вътрешните проблеми на сайта. Няколко големи интернет портала, включително и най-големият сайт за субтитри – sub.sab.bz, подкрепи стария екип на тракера. В свое съобщение екипът на Translator’s Heaven заяви, че ще свали абсолютно всички линкове за субтитри от Zamunda.net.

“IT България” също се включи в борбата.

Старият екип, начело с всички администратори, модератори, ъплоудъри, VIP Потребители и потребители, създадоха нов сайт със стария и неопорочен бекъп файл – Zamunda.se, като вече стотици потребители на .net излязох от акауните си и влязоха в новата Zamunda.

Копирайте всички важни съобщения и премахнете всякакви лични данни от акаунта си в който и да е тракер, съветват специалисти.

Изтончник: Offnews

Надявам се, че няма да застанете на страната на мошеник..уж приятел - а се оказа пълен предател !

И като водеща сила във Виртуалното пространство:

Вие Екипа на Kaldata също имате право да изразите мнението си.

По желание ще ви свържа със старите собственици/администратори на Zamunda

Аз знам, че Вие не толерирате Пиратството, но вашето мнение по въпроса е Важно за НАС !

Благодаря предварително !

Редактирано от Yakuza (преглед на промените)

....

Вие Екипа на Kaldata също имате право да изразите мнението си.

По желание ще ви свържа със старите собственици/администратори на Zamunda

Аз знам, че Вие не толерирате Пиратството, но вашето мнение по въпроса е Важно за НАС !

Благодаря предварително !

Има тема за Замунда!

А сега какво? .SE или .NET да ползваме? Кой е истинският и кой не? И най-важното - хората, които са свалили нещо от .NET , важи ли сийда им за другия домейн? Изобщо как стои въпроса със сийдването сега?

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

Говорих с приятел, който е ъплоудър в Замунда. Той разясни всичко и съвпада с тези по-горе неща. Истинският е Zamunda.SE

Говорих с приятел, който е ъплоудър в Замунда. Той разясни всичко и съвпада с тези по-горе неща. Истинският е Zamunda.SE

Аз също съм част от екипа на Zamunda.

Прав си !

А сега какво? .SE или .NET да ползваме? Кой е истинският и кой не? И най-важното - хората, които са свалили нещо от .NET , важи ли сийда им за другия домейн? Изобщо как стои въпроса със сийдването сега?

А щом има толкова хора тук от екипа на Замунда, ще ми разяснят ли въпроса?

А щом има толкова хора тук от екипа на Замунда, ще ми разяснят ли въпроса?

Човек, клонирана е базата данни... Отговори си сам...

Ами аз си влязох в Zamunda.NET и ми изпратиха тези съобщения... Ся кое наистина е вярното ? SE или NET? А и едното (СЕ) е със син бекграунд а Нет със зелен.

Човек, клонирана е базата данни... Отговори си сам...

Щом е клонинг, значи няма ядове да ползвам който и да е от двата домейна. Следователно защо е целият този шум около това събитие? Или не важи това, че базата данни е клонинг и няма да има проблем, който и от двата тракера се ползва, или много шум за нищо.

Щом е клонинг, значи няма ядове да ползвам който и да е от двата домейна. Следователно защо е целият този шум около това събитие? Или не важи това, че базата данни е клонинг и няма да има проблем, който и от двата тракера се ползва, или много шум за нищо.

Проблем има, а щом не го осъзнаваш, значи не четеш внимателно...

Сийдването работи, макар и да не знам в каква посока. Към момента в .net има 95000 торента, в .se са 1500, а коефициентът ми е различен. Използвах и търсачката за намирането на един и същ файл, намерен бе и на двете места, но в .net тегленето започна нормално, а .se ми изписа "сори, пич!".

Проблем има, а щом не го осъзнаваш, значи не четеш внимателно...

Съгласен съм, че може да не съм разбрал. Днес за мене беше дълъг ден, макар и сега да е след обяд.

Последно - какво да правим? SE или NET ?

Съгласен съм, че може да не съм разбрал. Днес за мене беше дълъг ден, макар и сега да е след обяд. Последно - какво да правим? SE или NET ?

SE, защото това е реалният Замунда, другият е компроментиран.

SE, защото това е реалният Замунда, другият е компроментиран.

Добре. И последно питане от моя страна - нещо да кажете за броят на торентите в SE ? Само аз ли виждам, че торентите са (около) 1600? И защо във SE , на който и торент да цъкна ми излиза, че нямало такъв торент.

Редактирано от Dancho^94 (преглед на промените)

Има разлика в съдържанието на торенти.

Като разбрах какво точно е станало и каква е реакцията,  ме напуши на смях.

Всичките философии за свободно споделяне и как рекламите покривали само разходите, май не са изцяло верни ?!

Редактирано от martinsi (преглед на промените)

"Злонамерени хакери", дрън-дрън! На мен цялата работа ми намирисва, че е - кой да води бащина дружина.   ;)

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

работи ли при вас zamunda.se? При мене само ерор>

Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.

Честно казано, ми е все тая кой ще е отгоре. Въпросът е, че ако .NET  наистина нямат подкрепа от другите, то .SE до няколко месеца ще си заработи нормално с по-голямата част от потребителите си, а .NET ще духат супата, заради голямата си лакомия.

последно това съобщение са написали в .NET

2013-04-17 - Скъпи приятели, През изминалите дни се случиха много неща. Мнозина от Вас си задават различни въпроси и търсят отговорите им в мрежата. Тук ще разберете истината! Този сайт беше жертва на ръководството си. Алчността и политическите амбиции на някои хора бяха на път да се възползват от широката аудитория на Zamunda.NET и да превърнат Вас потребителите в заложници на амбициозен политически проект. След вътрешен преврат, тези нечестиви хора бяха отстранени от ръководството на сайта и правомощията им върху цялата система вече не им принадлежат. Ние не можем да допуснем свободата на п2п обществото да бъде застрашенa и употребена за популистки политически цели. Новото ръководство се ангажира да се бори с всички налични ресурси за запазване на независимостта на този сайт, неговото статукво и потребители. Длъжни сме да ви предупредим, че бившата администрация на Zamunda ще се опита по всякакъв начин да попречи на работата ни и да си възстанови „загубеното“. Тези хора разполагат с достатъчно пари и контакти за да не се откажат в опитите си да придобият отново контрол върху независимия ресурс на сайта и да продължат да го ползват за личните си цели. Te за нас са "група хакери", които ни заливат с ддос атаки, спам и пробват всевъзможни техники в опитите си да пробият обратно. Нашата мисия е да не го позволим. Ваше пък е решението кого ще подкрепите. С уважение: Team Zamunda.NET

Семейните скандали на комшията от горния етаж обикновено не ме интересуват и не ми пречат,ако не са в интервала от 14:00 до 16:00 ч.И в тази връзка тракери колкото искаш -български и чуждестранни!Лакомията и алчността не водят до нищо добро....

п.п. Мисля, че има далеч по-важни проблеми,които касаят обществото днес!

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

последно това съобщение са написали в .NET

2013-04-17 - Скъпи приятели, През изминалите дни се случиха много неща. Мнозина от Вас си задават различни въпроси и търсят отговорите им в мрежата. Тук ще разберете истината! Този сайт беше жертва на ръководството си. Алчността и политическите амбиции на някои хора бяха на път да се възползват от широката аудитория на Zamunda.NET и да превърнат Вас потребителите в заложници на амбициозен политически проект. След вътрешен преврат, тези нечестиви хора бяха отстранени от ръководството на сайта и правомощията им върху цялата система вече не им принадлежат. Ние не можем да допуснем свободата на п2п обществото да бъде застрашенa и употребена за популистки политически цели. Новото ръководство се ангажира да се бори с всички налични ресурси за запазване на независимостта на този сайт, неговото статукво и потребители. Длъжни сме да ви предупредим, че бившата администрация на Zamunda ще се опита по всякакъв начин да попречи на работата ни и да си възстанови „загубеното“. Тези хора разполагат с достатъчно пари и контакти за да не се откажат в опитите си да придобият отново контрол върху независимия ресурс на сайта и да продължат да го ползват за личните си цели. Te за нас са "група хакери", които ни заливат с ддос атаки, спам и пробват всевъзможни техники в опитите си да пробият обратно. Нашата мисия е да не го позволим. Ваше пък е решението кого ще подкрепите. С уважение: Team Zamunda.NET

Познах, разбира се! Аз когато говоря, не пея. :P

И бях сигурен, че ИСТИНСКИЯ е NET.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.