Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

E, що пък да е глупост, бе Хайди? Много смислено си звучи, според мен. Кое не ти допада?

кое му е смисленото пък

той Бог си е в Душата на всеки

и не ми е ясно яденето и пиенето каква връзка изобщо имат с него

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

кой я каза тая глупост

Както се вижда...Иисус.

А дали ти харесва или не, това няма никакво значение.

Той е казал каквото има да казва...който разбрал - разбрал!

Ми, дали името Велзевул, ти говори нещо? И дали си чувала, че лакомията е един от 7-те "смъртни" гряха?

Интересно ми е нещо:. По колко начини е нужно да се изрази една собствена теза. И защо толкова е нужно на някого отново и отново да затвърждава и препотвърждава и доказва колко правилно е решил.

Самата тема беше отворена като поредната за някой си, с поредната смяна на ника си, да докаже на другите колко е свят, колко е правилно решението му, колко много знае, колко разбира и колко много свободно време има, за да може неуморно и последователно, отново и отново да бълва цитат след цитат, линкове, картинки.

Отделно просто вече ми се повдига от божествеността която се лее навсякъде по всички кътчета на реала и виртуала. Няма по-праведни и знаещи, няма по-мислещи... то толкова пожелания, то бог, то любов, ама и христова, не ква да е... Думи, думи, думи... направо на думи няма по-благочестиви, няма по-мирни, обичащи, и знаещи де всичко що се случва, пръква...

Повдига ми се от лицемерието навсякъде, плъзнало и станало мяра по което се мери всичко различно от него.

Повдига ми се от хора, които като четат или гледат филмчета си фантазират и присвояват прочетеното като свое, като лично изживяване... Още са в света на куклите и приказките за бог, за пепеляшка или за малкия принц. И на цитати, и на заимствани думички са изключителни, точни, виждащи и познаващи... Докато не си отворят устата или да чукнат клавиатурката свои думички... Там вече голямата святост, големите думи, големите претенции и дакларации... се събличат като обикновени дрехи и маските на заявените благост, духовност, любов просто се свличат...

Едно и също, едни и същи, празни хора имитиращи и присвояващи, потребителстващи и ползващи като че ли всичко им принадлежи. Хора, не направили нищо, нямащи нищо свое, нямащи никакъв принос - просто :"хранещи се" с приготвената за тях готова кашица и смилащи я, после я повръщат на други и те с готовност също я помляскват, после на други... и така. И тия хора с готовност са готови неуморно да пишат кой какво бил казал, кое било правилно, как трябва да е, кое е истина... само защото такова повръщано от други са избрали да го дъвчат за храна.

И дори в иначе "святото за тях", няма ли пред "христовата любов" дето ми я пожелават, да се спрат и да прогледнат през нея и да видят себе си... И като какви ще се видят там?

Тия, дето иначе са готови да пишат за всичко духовно, за всичко душевно, за всичко, дето някой, някъде писал или говорил... И да заявява че "това някой ги бил казал, който разбрал, разбрал". Това вече е върховното лицемерие - да си обикновен приносител, толкова сив и нищожен, че да не можеш да покажеш на света дори толкова дребното нещо КОЙ СИ ТИ, КАКВО СИ НАПРАВИЛ САМ, КОЕ СИ ТВОРИЛ, ОТ КАКВО ДО КЪДЕ СИ СТИГНАЛ, НА КОЕ И КОЙ КАЗВАШ "АЗ" и КОЙ Е ЖИВОТА ТИ, КАКВИ СЛЕДИ СИ ОСТАВИЛ, КЪМ КЪДЕ, КЪМ КАКВО... и ДОКЪДЕ СИ СТИГНАЛ ПО ПЪТЯ КЪМ СЕБЕ СИ?...

Редактирано от _ramus_ (преглед на промените)

кое му е смисленото пък

той Бог си е в Душата на всеки

Убийството и яденето на мъртва плът няма нищо общо с каквато и да е духовност. И както се вижда от текста, който е със съкращения, нещата които казва Исус, са много смислени и по никакъв начин не противоречат на човешката етика и морал, а напротив!

Който иска нека прочете целия текст тук.  Аз, лично, приемам този текст за много по-автентичен и по-логичен от цялото библейско писание, одобрено и натъкмено за целите на Църквата, равините и поповете. 

Редактирано от -=- (преглед на промените)

Интересно ми е нещо

Трай бе... Шо си толкоз лош? На децата трябва да се дават дрънкалки и бонбонки, а не да им се караш.

Трай бе... Шо си толкоз лош? На децата трябва да се дават дрънкалки и бонбонки, а не да им се караш.

Остави го да се изживява като Някой си. Нужно му е да храни Егото си.

Както се вижда...Иисус.

А дали ти харесва или не, това няма никакво значение.

Той е казал каквото има да казва...който разбрал - разбрал!

казал някой друг, това не са негови думи

Убийството и яденето на мъртва плът няма нищо общо с каквато и да е духовност. И както се вижда от текста, който е със съкращения, нещата които казва Исус, са много смислени и по никакъв начин не противоречат на човешката етика и морал, а напротив!

Който иска нека прочете целия текст тук.  Аз, лично, приемам този текст за много по-автентичен и по-логичен от цялото библейско писание, одобрено и натъкмено за целите на Църквата, равините и поповете. 

ей напрау сте кат секта туй веганите хахаха

Ма, Хайди, ти да не си го записвала какво е казал, че се изказваш толкова убедено?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ей напрау сте кат секта туй веганите хахаха

Как ще докажеш, че не са негови думи?

Ма, Хайди, ти да не си го записвала какво е казал, че се изказваш толкова убедено?

а вие ли го записвахте а

че му присъждате думи

питам !

Как ще докажеш, че не са негови думи?

а ти как ще докажеш че са негови а ?

КОЙ СИ ТИ, КАКВО СИ НАПРАВИЛ САМ, КОЕ СИ ТВОРИЛ, ОТ КАКВО ДО КЪДЕ СИ СТИГНАЛ, НА КОЕ И КОЙ КАЗВАШ "АЗ" и КОЙ Е ЖИВОТА ТИ, КАКВИ СЛЕДИ СИ ОСТАВИЛ, КЪМ КЪДЕ, КЪМ КАКВО... и ДОКЪДЕ СИ СТИГНАЛ ПО ПЪТЯ КЪМ СЕБЕ СИ?...

Аз лично, много неща. А ти ?

а вие ли го записвахте а

че му присъждате думи

питам !

Аз претенции нямам, ма ти имаш. Истината е, че в Исляма има далеч по-хуманно отношение към животните, но това е тема за напреднали, както вика една колежка.

Инак, да не ти прави впечатление – иде Гергьовденския геноцид над агнетата. Бон апети!

Лош?. Ти като че си на панаир - нещо децата ли ти липсват там в Индия? Вярно че като надникнеш тук, особено на някои места направо си като "лелка" сред тях.

Дрънкалки и бонбонки като са, що се поднасят в опаковки на духовна "фирма"? И фирмата се вижда ква е... обикновена та чак дрънка. Аман от фалша навсякъде... и от детски неспирни крясъци отново и отново...

а ти как ще докажеш че са негови а ?

Аз обсъждам даден текст, без да претендирам дали е истина или не. Както казах, приемам, че този текст е много по-логичен и автентичен от други текстове. Но разбира се, всичко е субективно, защото всички ние приемаме и одобряваме нещата близки до нашата същност.

Аз претенции нямам, ма ти имаш. Истината е, че в Исляма има далеч по-хуманно отношение към животните, но това е тема за напреднали, както вика една колежка.

Инак, да не ти прави впечатление – иде Гергьовденския геноцид над агнетата. Бон апети!

В Исляма отношението с нищо не е по-хуманно, защото на Курбан Байрам се избиват милиони невинни животни уж в името на Бог. Но всъщност, Бог няма нужда от никакви жертви. Според мен, ако някой иска да жертва нещо, то нека жертва своите слабости, а не да пролива невинна кръв.

е за това иде реч - че всеки си интерпретира както му изнася

вегани, ислямисти...

а в момента се пече агнешко във фурната

мммммм

Лош?. Ти като че си на панаир - нещо децата ли ти липсват там в Индия? Вярно че като надникнеш тук, особено на някои места направо си като "лелка" сред тях.

Дрънкалки и бонбонки като са, що се поднасят в опаковки на духовна "фирма"? И фирмата се вижда ква е... обикновена та чак дрънка. Аман от фалша навсякъде... и от детски неспирни крясъци отново и отново...

Крайно време е да се посмириш, Рамус. Твоите дрънканици не те правят с нищо по-духовен от който и да е било.

.................Лека нощ и нека има повече мир в Душите ви!

В Исляма отношението с нищо не е по-хуманно, защото на Курбан Байрам се избиват милиони невинни животни уж в името на Бог. Но всъщност, Бог няма нужда от никакви жертви. Според мен, ако някой иска да жертва нещо, то нека жертва своите слабости, а не да пролива невинна кръв.

Както казах е тема за напреднали. На Курбана наистина постъпват така, но инак отношението им към животните е по-хуманно от това в христянството. Има и сури, в които е посочено защо е така.

–––––––––––––––

Инак, чудя се що защитничката на правата на кучетата и котките в този форум, т.е. Хайди, яде свинско, телешко и агнешко, но отказва кучешко? Ми, ако се сготви с подходящи подправки и гарнитура, то не е по лошо на вкус. Що е това разграничение – не знам...

а в момента се пече агнешко във фурната

мммммм

Добави котенцето и ще видиш какъв деликатес ще стане...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Инак, чудя се що защитничката на правата на кучетата и котките в този форум, т.е. Хайди, яде свинско, телешко и агнешко, но отказва кучешко? Ми, ако се сготви с подходящи подправки и гарнитура, то не е по лошо на вкус. Що е това разграничение – не знам...

:wors:  :wors:  :wors:

:wors:  :wors:  :wors:

Понеже това минава "за мнение", значи предлагам веднага да копнеш думичките на колегата Скепсис, и веднага ги предложиш в другите форуми, там при "ваште".

Кво им е, Скепсито направо свято говори, глей кви точни неща, които стават за "поклон". Като гледам ми идва и аз да почна с поклоните, толкова са истински, толкова откровени, толкова прями и честни...

Нямаш проблеми иначе за Егото... светостта ти е толкова високо, че си направо Анти-егова.

Аз обсъждам даден текст, без да претендирам дали е истина или не. Както казах, приемам, че този текст е много по-логичен и автентичен от други текстове.

Само дето обсъждането вече е друга бира и не става просто да пейстнеш нещо си и после да симулираш поредната дозичка от духовния грим. Иначе на думички - си направо буда...

хаха верно ли бе баси хахаха

каза утивселенския готвач

:lol6:

Лека нощ и нека има повече мир в Душите ви!

има има не ни мисли

чао лека нош спи у кош

хаха верно ли бе баси хахаха

каза утивселенския готвач

Ми, кво? Трябва да си последователна. След като ще ядеш месо, то не бива да имаш предрасъдъци. Прасетата, според научните изследвания са дори по-интелигентни от кучетата. Тъй, че не знам защо пренебрегваш последните и не ги похапваш. Единственият недостатък на прасето е, че няма чар, не става за домашно животинче и е вегетарианче.

..направо ми се вижда чудно ,че  той продължава да възкръсва.

Аааа, пак съм пропуснал възкресението... Иначе гледам фейса, интернета, смс-и, пожелания... любови, благости...

И навремето така беше с дядо мраз - все заспивах и после ми казваха че "идвал"... Цял ден гледам хората как си говорят че пак бил възкръснал... и дори се затвърждава - воистина... само дето не знаят нито какво се питат, нито какво си отговарят, но тва е за съвсем друга тема... Но каквото и да е - тоя филм така и не го гледах - вероятно като са раздавали билетите съм си помпал егото сред форуми и на гърба на форумчанки. :)

Единственият недостатък на прасето е, че няма чар, не става за домашно животинче и е вегетарианче.

аааа, тук вече с поклоните се сепнах... Има си чар, става за домашно животинче и въобще не е вегетарианче... И трите твърдения са фейк. Ах тииии - само пред колежката се прайш...:)

Ми, кво? Трябва да си последователна. След като ще ядеш месо, то не бива да имаш предрасъдъци. Прасетата, според научните изследвания са дори по-интелигентни от кучетата. Тъй, че не знам защо пренебрегваш последните и не ги похапваш. Единственият недостатък на прасето е, че няма чар, не става за домашно животинче и е вегетарианче.

ще си ям каквото си искам ще си ям

:P

ааа, тук вече с поклоните се сепнах... Има си чар, става за домашно животинче и въобще не е вегетарианче... И трите твърдения са фейк. Ах тииии - само пред колежката се прайш...

Е, похапват и месо. Имат чар, но то е субективно. Инак, може и у дома да ги гледаш, но с разхождането е малко сложно.

Но са умни животинчета.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.