Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Ауми, държавите не могат да мислят, защото нямат съзнание.

Е да де, разбира се, че като кажем държави, имаме предвид правителствата на тази държави, а зад тези правителства стоят хора или подобия на хора, които си мислят, че могат да мислят. :tongue2:

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

неговата догматичност :P

както и твоята :P

:P  Аз съм с много хубави спомени от включванията ти в онази тема за "Кризата на европейската наука и битийната философия". Беше много освежаващо. Наричай ме догматик, щом искаш. Макар че, ако си беше направила труда да прегледаш постовете ми в тази тема щеше да забележиш, че позицията ми е много гъвкава и недогматична... Дай сега за Бредбъри. Интересно ми е, защото все по-рядко срещам хора, които четат такива неща. Защо точно Бредбъри? Четеш ли SF или Фентъзи? Бредбъри не попада в нито една от двете категории. Той си е самостоятелна Вселена, но все пак ми е интересно как си попаднала на него.

зад тези правителства стоят хора или подобия на хора, които си мислят, че могат да мислят. :tongue2:

Добре казано. Транснационалните капитали са много мобилни. На макрониво конфликтите не са нито етнически, нито идеологически, нито религиозни, нито междудържавни или циливизационни.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ми от един разказ , та така и ми е едно хубаво , ръфам ябълки и го чета с невероятна лекота и наслада и нещо особено близко

за философия не говоря , там е толкова лично

• 3 месеца по-късно...

ми от един разказ , та така и ми е едно хубаво , ръфам ябълки и го чета с невероятна лекота и наслада и нещо особено близко

за философия не говоря , там е толкова лично

де да можеше да стигаме до Божието ниво само с ръфането на ябълки...

:tongue2:

Ябълките са полезни. Ако пъстървата не е месо, значи не ям месо.

знам че са полезни еле като ги ядеш с кората че помага за перисталтиката

но пъстървата си е месце, не бягай

:P

То, точно това е проблема, че бягам. Трябват калории. Преди ядях много сладко, но сега набавям гориво от пъстърва и понякога други риби. По добре се чувствам от преди. Не обичам месо. Рибите са меки и почти не са месо.

То, точно това е проблема, че бягам. Трябват калории. Преди ядях много сладко, но сега набавям гориво от пъстърва и понякога други риби. По добре се чувствам от преди. Не обичам месо. Рибите са меки и почти не са месо.

е рибките не дават достатъчно калории знаеш

но щом ти е добре - това е най-важното

:)

е рибките не дават достатъчно калории знаешно щом ти е добре - това е най-важното :)

Така е. Със сладкото качвах килограми, сега губя. Но няма страшно, още съм над нормата.

да ама как звучи само нали - демек който яде месо ще отиде у ада

:lol6:

• 2 месеца по-късно...

Всички отиват на едно и също място без значение какво  ядат.   До колкото съм забелязал кой какво яде се определя предимно от цената на храните и след това от пропагандата и рекламата.  

да ама как звучи само нали - демек който яде месо ще отиде у ада

Адът е на Земята...

Във всички религии убийството се счита за най-големия грях. Та се питам - каква е разликата между убийството на човек и убийството на животно.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Ада е на Земята...

Във всички религии убийството се счита за най-големия грях. Та се питам - каква е разликата между убийството на човек и убийството на животно.

предполагам че са създадени за храна на хората...........

Човешкото тяло се състои от минерални , растителни и животински елементи.Човека е минал през тези царства.За това не трябва да се лишаваме от храна , включително и месо.Гответе с любов и храната ще е сладка.

Римляни 14:1-23  1. Да не съдим другитеСлабия във вярата приемайте, но не за да оспорвате неговите мнения.2. Един вярва, че може всичко да яде; а който е слаб във вярата, яде само зеленчук.  3. Който яде, да не презира този, който не яде; и който не яде, да не осъжда този, който яде; защото Бог го е приел. 15. Защото ако брат ти се почувства оскърбен поради това, което ядеш, ти вече не ходиш според любовта. С яденето си не погубвай онзи, за когото е умрял Христос.  16. И така, да не се хули това, което вие смятате за добро.  17. Защото Божието царство не е ядене и пиене, а правда, мир и радост в Святия Дух.

Римляни 14:1-23

От Битие виждаме какво Бог е дал на хората да ядат. Човекът става месояден след грехопадението. Дори и на зверовете е дал да ядат трева. Но някъде нещата се объркват. И това става след ледниковия период. Което естествено не го пише в Библията, защото тя не е информационен справочник и не може там да се побере цялата история на човечеството.

29. И рече Бог: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна;

30. а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана.

Адът е на Земята......

Ай ся. Богомилски щуротии...

...Във всички религии убийството се счита за най-големия грях. Та се питам - каква е разликата между убийството на човек и убийството на животно.

Не във всички! В аврамистичните религии, за грях се смята убийството на същество с душа. Пак, според тези религии, животните не обладават душа.

Ай ся. Богомилски щуротии...

Не във всички! В аврамистичните религии, за грях се смята убийството на същество с душа. Пак, според тези религии, животните не обладават душа.

Може ли да дадеш някакъв цитат от писанията на тези религии, който да доказва, че животните не притежават душа.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

29. И рече Бог: ето, давам ви всякаква трева, що дава семе, каквато има по цялата земя, и всякакво дърво, чийто плод е дървесен и дава семе - това ще ви бъде за храна;

това Бог ли го е казал

това Бог ли го е казал

Това го казва библейския Бог.

От Битие виждаме какво Бог е дал на хората да ядат. Човекът става месояден след грехопадението. Дори и на зверовете е дал да ядат трева. Но някъде нещата се объркват. И това става след ледниковия период. Което естествено не го пише в Библията, защото тя не е информационен справочник и не може там да се побере цялата история на човечеството.

30. а на всички земни зверове, на всички небесни птици и на всяка (гадина), която пълзи по земята и има жива душа, дадох за храна всичкия злак тревист. Тъй и стана.

и няма ледников период,а има потоп!Бог прави Божият Завет с Ной

В това време Бог благослови Ной и синовете му, като каза: Плодете се, размножавайте се и напълнете земята.

От вас ще се страхуват и ще треперят всички земни животни и всички въздушни птици; те са всичко, което пълзи по земята, и всички морски риби са предадени в ръцете ви.

Всичко живо, което се движи, ще ви бъде за храна; давам ви всичко, също както дадох зелената трева.

Да не ядете обаче месо с живота му, т. е. с кръвта му.

освен това дава и лозата и виното!

Може ли да дадеш някакъв цитат от писанията на тези религии, който да доказва, че животните не притежават душа.

Мога!

Мога!

Аз също. ;)

24. Бог каза: Да произведе земята одушевени животни според видовете им: добитък, влечуги и земни зверове според видовете им; и стана така

Ако ти смяташ, че одушевените животни нямат души...то явно тези които са писали Библията, не са мислели така.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.