Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Вижте поста в другата тема, преди модераторите да са реагирали - уникален е. ТУК

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

---------------------

Апропо - кво стана с коня и ездачката - много ерос ми навяваше тоя твой аватар. Жалко че го смени. Тая с мрежата е толкова направена, че е си е точно рисунка.

нещо май ме бъркаш,колега.Аз съм с рокера,рошавия както го нарича Вал.

Ами не знам за рисунката,така са ме хванали

Вижте поста в другата тема, преди модераторите да са реагирали - уникален е. ТУК

Мхм... Уникален беше! И както в много други случаи крадецът е извикал "дръжте крадеца"... :)

А да – и за да съм по темата – ако си немесояден, но си непочтен, напарфюмиран задник, доближаваш ли се до божественото или...

Редактирано от Merryl (преглед на промените)

А да – и за да съм по темата – ако си немесояден, но си непочтен, напарфюмиран задник, доближаваш ли се до божественото или...

Несъмнено... ЕТО

95-годишната германка Марго Вьолк най-накрая разкри подробности за работата си. Преди години тя е била една от 15-те готвачки, работели в услуга на Адолф Хитлер.

...

Марго разкрива доста интересна подробност за Хитлер. По думите й той е бил вегетарианец. "Той беше вегетарианец. Сервираха се само пресни продукти, свежи аспержи и грах, чушки, ориз, но също така и салати. В негово присъствие бяха забранени също цигарите и алкохолът."

––––––––––––––––––

Както писах - важна е мотивацията е не толкова самото действие.

Е... Това е един от моментите, в които се радвам, че не вярвам в прераждането... ;)

Осем студени и осем горещи, както и няколко  наричани "съседни" и множество наречени "случайни" състояния на параноя или понашему - адове.

Богат избор. ;)

по добре не забравяй какво ти е казал  дядо ти ветеринаря...умен човек е бил.черния дроб е един вид лабораторията на човешкия организъм.всичко вредно се стича и утаява и пречиства през него..заедно с лекарствата.замисли се какво ядеш всъщност....изкисвай го,потапяй го ако щеш не в сода ,а в белина..все тая.."ядеш като от циганска торба"..както се беше изразил един професор диетолог.

представяш ли си да изядеш черния дроб на мамашенка наша,само прочети за една вечер какво е сложил в стомаха си за преработка  брррррррррр настръхвам

ути,няма култура на хранене..има на плюскане,при това му личи.

кашер не е задължително да касае само евреи/който яде мюсли не е задължително да е евреин,но почти на 100% се храни кашер/...малко култура,знание  и разбиране за чисти храни,не е навредила никому

Че кога съм претендирал, че имам култура на хранене...вярно ползвам нож и вилица, ама когато трябва да се правя, иначе си ям като първобитен човек ;) Мюсли не ям, може би защото е кашер и аз на инат се дърпам :ph34r:  Ям си вредни храни, пия твърд и не толкова алкохол, пуша по над 2 кутии цигари, на младини по 2-3 оправях жената и после и по чуждо, сега вече само по чуждо.....ама няма как......Та мисълта ми беше, че въпреки некултурното ми хранене си мисля, че съм по-здрав и по-уравновесен душевно от парадиращите със здравословния си начин на живот....бачкам като вол, пия като смок, правя секс като комодски варан, а като сгафя нещо си правя не сепуко, като жлътите япончета, а секуро, демек местя си го от единия крачол в другия :clown:;)

ПП Всякакви джигери и карантии, ако се приготвят добре, са страшно вкусни и полезни. Пример-шкембе чорбата :)

Я да попитам аз някой знаещ - всичко добре разправяте за немесоядството, ама френската любов брои ли се месоядство ?  :eek:

( всъщност, ако продължа разсъжденията си и абортът се брои за убийство-френската любов трябва да се брои за човекоядство де) 

Доколкото си спомням, ако правиш свирка на чифтокопитно преживно животно е кашер и няма проблем.....Без коне, магарета и камили....Въпреки, че магарето що, най-надарено е :huh:  Ама такава е работата......

Че кога съм претендирал, че имам култура на хранене...вярно ползвам нож и вилица, ама когато трябва да се правя, иначе си ям като първобитен човек ;) Мюсли не ям, може би защото е кашер и аз на инат се дърпам :ph34r:  Ям си вредни храни, пия твърд и не толкова алкохол, пуша по над 2 кутии цигари, на младини по 2-3 оправях жената и после и по чуждо, сега вече само по чуждо.....ама няма как......Та мисълта ми беше, че въпреки некултурното ми хранене си мисля, че съм по-здрав и по-уравновесен душевно от парадиращите със здравословния си начин на живот....бачкам като вол, пия като смок, правя секс като комодски варан, а като сгафя нещо си правя не сепуко, като жлътите япончета, а секуро, демек местя си го от единия крачол в другия :clown:;)

ПП Всякакви джигери и карантии, ако се приготвят добре, са страшно вкусни и полезни. Пример-шкембе чорбата :)

Доколкото си спомням, ако правиш свирка на чифтокопитно преживно животно е кашер и няма проблем.....Без коне, магарета и камили....Въпреки, че магарето що, най-надарено е :huh:  Ама такава е работата......

Чел ли си разказа за бае Митар пророкът?

http://chitanka.info/text/20354-bae_mitar_prorokyt

ааааааааа ,че ний ,къде сме казали,че вий, нямате култура на храненето.говорихме за ути :lol6: а нас ,не ни пречи кой какво си слага в устата,само отбелязахме,че нашата е като митницата на бен гурион..не пуща нищо,ако не според закон :whist: ...което прекрасно се съчетало със знак за високо качество на храната.

това за жените ..надявам се ваша дама не чете това..притеснявам се за чакрите и чарковете ви,да не ги разместят :tongue2:

исус бил качен на магаре..

Баси, остава и към НАП да ви е вързана устата и да пуска касови бележки :shock11: и после сигурно ви връщат ДДС-то....  Мойта бяла птица,  лебед имах впредвид де :wink12:  и да чете и да не чете, докат не си тури нови цици, нема я сайдисам....дал съм и ултиматум и таймера отброява...

Е на кво да се качи Исус, на слон ли? И да си призная, нямам никакъв спомен какво е било магаренцето, мъжко или женско :huh:

Чел ли си разказа за бае Митар пророкът?

http://chitanka.info/text/20354-bae_mitar_prorokyt

Не, сега го видях, ама ще го прочета  по-късно :) метнал съм го дето трябва и няма да го пропусна...

Е на кво да се качи Исус, на слон ли? И да си призная, нямам никакъв спомен какво е било магаренцето, мъжко или женско :huh:

Осле...

Да, не мислиш, че глобалният модератор от скромност си е сложил този аватар. Символиката с магарето я има още в Стария Завет, но нека експертката да обясни, че аз ще пропусна и объркам нещо.

Модератора, ако за един и същ говорим....си е сложил катър за аватар :clown:  Символиката кво да я мислим, то си е ясно, кой има голям......член, си е голяма работа....Не харесвам думата член, ама заради детската аудитория и симчо...се съобразявам......

ПП Сетих се един виц......Една станала секретарка на някъв си и след първия работен ден, отишла да се хвали на дружките си:

-Много хубава работа си намерих и много лесна.Правя кафе, поливам китките, вдигам телефона и от време на време държа шефа за члена......

Приятелките я питат:

-Всичко разбрахме, верно е готина работата, ама тоз член дет го държиш, кво е?

-Ми члена е, същото като *уя, само дето е меко...... :ph34r:

Модератора, ако за един и същ говорим....си е сложил катър за аватар

Се към тая част го избиваш като ти мине главоболието. :)

Инак, ето за магаретата в Библията.

Захария 9:9 напр. за идването на месията: Радвай се много, сионова дъще; възклицавай, йерусалимска дъще; ето, твоят цар иде при теб; той е праведен и спасява, кротък и възседнал на осел. Да! На осле, рожба на ослица.

Се към тая част го избиваш като ти мине главоболието. :)

Инак, ето за магаретата в Библията.

Верно че имах лек главобол сабахлян, ама 2 аналгина и докато си измия зъбките ми мина ;)  Иначе да им имам заниманията на тез светила на науката, да следят за изневерите на стадо магарета, да бяха наели частен детектив.......

:lol6: :lol6: аа уникат си, уникат..ама тя,твоят лебед ..ако поиска същото и от теб..за онова де,дето пише в подписа ти :tongue2:

Ей, по-сериозно! Говорехме за това какво и защо е яздил Иисус.

Не е баш по темата, но поне е нещо религиозно. Пък за силикона нищо не пише в Библията. :tongue2:

Ра-Мус-чо, доскоро ти разграничаваше себе си от другите, като говореше за себе си като нещо отделено от другите, а аз в случая, говорех не в единствено, а в множествено число, че ние не можЕм да избягаМЕ от Матрицата.Ние, т.е. тези които осъзнаваме, че живеем в Матрица.

Знаех, че ще се захванеш за думата "избягам" Предчувствах го, но не я замених с друга, за да видя как ще интерпретираш казаното от мен.

. Това означава и че думата МАТРИЦА тук има някакво съвсем конкретно значение за СУБЕКТА, което става ясно от самия контекст сред който се използва тя от самия него.

Сега остава да обясниш кое е конкретното значение на думата Матрица, за мен.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Ра-Мус-чо, доскоро ти разграничаваше себе си от другите, като говореше за себе си като нещо отделено от другите, а аз в случая, говорех не в единствено, а в множествено число, че ние не можЕм да избягаМЕ от Матрицата.Ние, т.е. тези които осъзнаваме, че живеем в Матрица.

Знаех, че ще се захванеш за думата "избягам" Предчувствах го, но не я замених с друга, за да видя как ще интерпретираш казаното от мен.

Сега остава да обясниш кое е конкретното значение на думата Матрица, за мен.

Не се въвличай в тия неща БЕЛ. Сигурен съм че всички тук знаят как ще реагирам, знаят с "какви думи се захващам". Сигурен съм че съм изключително предвидим и всеки "е наясно с рамус-чо". Тук той е всякакъв в главата на всеки един и всички са разбирачи по отношение на него.

Преднамерено поставям едно и също поведение и това създава ясно впечатление у четящите кой съм аз и за кво се боря. Така реализирам предвидимост и с това яснота, дори идеята че ме разбират дори като написани идеи. Не че някой е разбрал, но остават повечето с това впечатление. Смених малко тактиката, защото другата не даде резултатите в посоката, която ме интересуваше.

---------------------

Осъзнаването кой къде живее, не е никакво осъзнаване. ОСЪЗНАВАНЕТО - като понятие, както и МАТРИЦА са просто понятия - разбирането по тях е ключа.

В този смисъл е смешно аз да обяснявам твоето разбиране за МАТРИЦА. Все едно ти да ме питаш мен "гладна ли съм".

Ти си го пишеш - съдържанието на понятието МАТРИЦА - всички тия думи в няколкото изречения. Питанията ти към мен - два или три пъти, почти по един и същи начин... ясно те позиционира къде си в разбирането си за това понятие. Дори в самото изречение моите думи, което условно го поднесох на примерен анализ - затова написах ''ПРИМЕРЕН АНАЛИЗ".

Не е въпроса дали ще напишеш ИЗБЯГАМ - каквото и да напишеш, това си ти. Няма как да преработваш всичко, дори и да пиша пълен анализ на митологемите, поднесени като социални понятия, които ползваш. Както вече написах - това си ти, каквато си такава си. Мен не ми пречи каква си и за какво се бориш. И въпреки че всеки много ме разбира и "предчувства за да ме види как ще го интерпретирам" аз не съм важен за никого тук. Всеки е тук заради себе си. Ако ти си мислиш че защитаваш разни каузи много грешиш. В някои случаи каузите които защитаваш им нанасяш вреда, като ги представяш по този начин и това те поставя отговорна за много неща. Разбира се това теб най-малко те интересува и всеки който направи каквато и да е критична бележка, ти се защитаваш и дистанцираш еднообразно и типологично скрита зад "правата" и това че било напълно естествено...

Ти го правиш това от години - правиш го на толкова много форумни места освен това - сменяш теми, сменяш никове - то е като фикция за теб. Представяш го по всякакви начини... но нито един от тях няма общо със същността ти и онова, което покриваш с него в себе си. Не ми е работа и няма да коментирам. Не съм направил профил на БЕЛ, но това не означава че падам с първия дъжд от друга планета.

как по точно ?нещо цитат да ни ориентираш

месоядна ще да е била :D  ;) и е процес на разузнаване дали е била и канибалка :wub:

..ако поиска същото и от теб..за онова де,дето пише в подписа ти :tongue2:

Ооооо, имаше такива мераци навремето, ама бързо я убедих ;) Ша прайми за свфте секс....и оназ са подхилква злорадо и ехидно(също кат майка си, чумата да я тръшне) и вика:

-Аз съм чувала, че 4 *уя, правят един метър....хихихихих....

Въпреки явната провокация, аз вежливо и търпеливо и обяснявам:

-Виж са ква си проста пача ма!!!!! Ако ми е 25 санта, ще е толко дълъг и толко дебел, овца такава!!!(и показвам с пръсти мерките) Знайш ли кат го набия такъв в устата ти, че ще ти запуша гръцмуля и мое са удушиш, сливиците ти ша са разбазикат и 3-та ша избия на гушата и ще мяза, че имаш адамова ябълка......Да не говорим, че ша ти изкочат очите очите от зор, и ша замязаш крастава жаба, кат майка си. А отдоло ша ти стане широко кат войнишко кепе и от зор ще излязат хемороиди...А помисли ся, ако го напрайми у гъзото........

И докато осмисляше милите ми думи и казах:

-Лапай ся, квот дал Господ и недей са лакоми!

И те така, въпроса с размера беше решен и повече не се повдигна на въпрос ;)

Наистина е странно...

На моменти пишеш по начин, който е съвършено различен от обичайния за теб.

Или пак ползваш копи-пейст?

Все още чакам да кажеш за мярката и критерия и да те подцетя тук, че на темата са й турили катанец, докато ме е нямало.

Май сте попрекалили със задявките? Палавници. :D

Не се боря за никакви каузи. Това че ги защитавам, е нещо нормално, след като ги подкрепям.

Питам те, защото ми е интересно някой да прави психоанализ на моите вярвания и да интерпретира думите ми.

За теб е много важна реакцията на другите за твоите разсъждения и  си мислиш, че хората са длъжни да си съставят мнения и да остават впечатлени от разсъжденията ти. Но аз знам че много хора не разбират това което казвам, както и ти знаеш, че не разбират ти какво им казваш. Причината е, че ние хората имаме различни ценности, различни вярвания, приемаме или следваме различни идеологии. Дори мненията ни за един и същи човек са различни.Това разбира се не прави никого повече от другия. Всеки си е уникален такъв какъвто си е и не бива да се стреми да се променя заради мнението на другите.Най-важното е човек да е щастлив и удовлетворен от себе си.

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

Не се боря за никакви каузи. Това че ги защитавам, е нещо нормално, след като ги подкрепям.

Питам те, защото ми е интересно някой да прави психоанализ на моите вярвания и да интерпретира думите ми.

За теб е много важна реакцията на другите за твоите разсъждения и  си мислиш, че хората са длъжни да си съставят мнения и да остават впечатлени от разсъжденията ти. Но аз знам че много хора не разбират това което казвам, както и ти знаеш, че не разбират ти какво им казваш. Причината е, че ние хората имаме различни ценности, различни вярвания, приемаме или следваме различни идеологии. Дори мненията ни за един и същи човек са различни.Това разбира се не прави никого повече от другия. Всеки си е уникален такъв какъвто си е и не бива да се стреми да се променя заради мнението на другите.Най-важното е човек да е щастлив и удовлетворен от себе си.

Да се променя човек е нож с две остриета. Зависи как се променя - дали замествайки едни убеждения с други, което е все едно да спреш да ядеш ябълки и да минеш на круши, да речем, или целта е духовен идеал. Който идеал във веданта е чистото съзнание. Или съзнание без умствен товар. Пътят до това съзнание не минава през алъш-вериж с убеждения и предразсъдъци, а с техники за несъздаване на нови и почистване от стари или вече придобити.

За теб е много важна реакцията на другите за твоите разсъждения и  си мислиш, че хората са длъжни да си съставят мнения и да остават впечатени от разсъжденията ти. Но аз знам че много хора не разбират това което казвам, както и ти знаеш, че не разбират ти какво им казваш. Причината е, че ние хората имаме различни ценности, различни вярвания, приемаме или следваме различни идеологии. Дори мненията ни за един и същи човек са различни.Това разбира се не прави никого повече от другия. Всеки си е уникален такъв какъвто си е и не бива да се стреми да се променя заради мнението на другите.Най-важното е човек да е щастлив и удовлетворен от себе си.

така е,права си и за това се опитах да ти обесня,защо има хора,които не следват каузите ти.Вместо да го разбереш,ти ми постна някаква снимка на зайчета,едва ли не да ми натриеш нослето.

Всеки си има кауза и докато следваме нашата,нека да не губим уважението към останалите,които не се включват.

Много грозни думи съм чела в този форум за тези годинки в които съм част от него.

Разни хитреци,пускащи лъжловни теми за да се бъзикат с останалите,разни радикални персони,които си и нямат на идея,на къде духа вятъра а са решили метеоролози да ми стават.Други пишат от няколко ника и си мислят,че са кралете на мамбото,защото били заблудили някого си.

Толерантност.......просто липсва.Уважение,това е единственото,което искаме в този форум.

така е,права си и за това се опитах да ти обесня,защо има хора,които не следват каузите ти.Вместо да го разбереш,ти ми постна някаква снимка на зайчета,едва ли не да ми натриеш нослето.

Всеки си има кауза и докато следваме нашата,нека да не губим уважението към останалите,които не се включват.

Много грозни думи съм чела в този форум за тези годинки в които съм част от него.

Разни хитреци,пускащи лъжловни теми за да се бъзикат с останалите,разни радикални персони,които си и нямат на идея,на къде духа вятъра а са решили метеоролози да ми стават.Други пишат от няколко ника и си мислят,че са кралете на мамбото,защото били заблудили някого си.

Толерантност.......просто липсва.Уважение,това е единственото,което искаме в този форум.

Ако визираш мен, ще потретя, че си в голяма заблуда.

С някои стари никове от тук се познаваме от други места. Но тук никога през живота си не съм писала.

Съжалявам, че и ти вярваш на дребни интриги и поредната тема утича...Но, както вече казах, и това е цикъл, който ще свърши. Нищо не трае вечно. Важното е да не се впрягаш ненужно за глупости.

Да се променя човек е нож с две остриета. Зависи как се променя - дали замествайки едни убеждения с други, което е все едно да спреш да ядеш ябълки и да минеш на круши, да речем, или целта е духовен идеал. Който идеал във веданта е чистото съзнание. Или съзнание без умствен товар. Пътят до това съзнание не минава през алъш-вериж с убеждения и предразсъдъци, а с техники за несъздаване на нови и почистване от стари или вече придобити.

Да, това е напълно вярно. Замяната на едни идеали с други, на една религия с друга, на едни догми с други, не е промяна или осъзнатост. Няма по-добро за човека от прочистването на съзнанието от предразсъдъци, догми и обусловености. Чист ум - чисто сърце.

Да. Има граници, които не е коректно да се минават.

Аз преди обяд дадох пример, че мога да го правя, но все пак се въздържах.

Ако нямах скрупули бих могъл да стигна много по-нататък. Но човек трябва да внимава с тези неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.