Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немесоядството - необходимо, но недостатъчно за божественост

Featured Replies

Явно еврейските митници, са като нашите.....Като знам какво представляват мюслите и като си представя че са ГМО....и как ги заливат обилно с  прясно мляко.....Абе, май совите не са това, което са.....

Трябва да се борим за ренесанс на т.нар. попара. Да образоваме децата да не ядат мюсли и всякакви други fast food боклуци.

• Отговори 1,1k
  • Прегледи 71,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

никакъв...гмо и кашер са две различни понятия,които никога няма да се доближат

Да, разбира се. Само това липсваше.

ринпоче,всяка храна която отговаря на изискванията на кашер ,си има знак...има избор ..така,че :на  мамаша ваша, от мамаша наша -мы снова впереди :tongue2: :whist:  

Цампата дали е кашер? Би трябвало. Или...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Като форумните вегетарианци, като се напасат и почнат да се уригват на маруля и ей ти го на, глобално затопляне....

• 3 седмици по-късно...

Една полезна статия :

ХРАНАТА И НЕЙНОТО ФИЗИКО-ПСИХО-ЕМОЦИОНАЛНО ВЛИЯНИЕ СПОРЕД ГУНИТЕ

Публикувано изображение

Нашата храна, в най-дълбоката си същност е енергия, както абсолютно всичко на този свят. Различните видове храни имат характерните за тях енергийни особености и свойства. Веднъж навлезли в човешкия организъм, освен чисто физическото взаимодействие на хранителните вещества с различните органи и системи на човека, налице е и точно толкова интензивна енергийна обмяна при която енергийното тяло на човек се повлиява от енергийните свойства на приетата храна. По този начин храната оказва осезаемо въздействие върху нашите мисли, чувства, желания и действия.

Тук е мястото да споменем за трите свойства на енергията, известни от Хиндуизма като гуни. Те съществуват навсякъде, в пълен баланс.  Това са: Сатва (светлина, чистота, истина), Раджас (страст, прибързаност, действеност) и Тамас (тъмнина, невежество, пасивност).

При материализирането на енергията, винаги една от трите гуни взима превес за сметка на останалите две и охарактеризира материята. Винаги обаче в тази материална субстанция ще присъстват черти и на другите две гуни. Тези три свойства на енергията (Сатва, Раджас и Тамас) обхващат целия свят. Единствено и само най-просветлените личности могат да преодолеят влиянието на гуните.

Сатвичната храна е най-добрия избор за живот в здраве и хармония. Освен, че дава на тялото най-добрия източник на качествени хранителни вещества, тя и спомага значително за запазването на вътрешния мир, давайки усещане за чистота и щастие. Сатвични храни са всички зърнени култури, пресните плодове и зеленчуци, кълновете, пониците, ядките, меда, плодовите и зеленчуковите сокове, бобовите продукти и хляба (без мая!).

Раджастичната храна обикновено се познава по крайностите във вкусовите й характеристики –люто, кисело, прекалено солено или сладко и горчиво. Чрез всички тези крайности се стимулират низшите страсти у човека, той става неспокоен и се губи вътрешната хармония. В раджас състояние човек трудно контролира мислите си, а оттам и действията си. Постъпките са импулсивни и необмислени. Раджас храните са лютите подправки и чушки, прекалено киселите плодове, кафето, стимулиращите чайове, яйцата, солта, шоколада и други.
Освен, че е вредно за храносмилането и човек преяжда по-лесно, бързото хранене е раджастичен акт спрямо храната и организма

Тамастичната храна е напълно излишна такава, като дори е прекалено силно да се нарече храна, защото тя реално не храни нито тялото, нито ума - напротив. Значително интоксикира и затлачва организма. При консумацията на тамастични продукти, жизнената енергия на човек значително намалява. Така той изпитва една вялост и апатия. Става мързелив и пасивен. Налице е липса на желание за развитие в какъвто и да е план. Пада защитата на тялото към болестите. В емоционален план човек става черноглед, песимист и гневлив. Отказва да приема съвети и приема нова информация или полезни съвети. Спътник в живота му става невежеството. Тамастични са: месото, гъбите, алкохолът, наркотиците, всякаквите ферментирали храни, както и презрелите, и застояли такива, лукът и чесънът и всякаквите консервирани храни. Не изключваме обаче лука и чесъна като естествени антибиотични средства при различни болестни състояния или при нужда от вътрешна дезинфекция, или превенция при нужда, но само тогава! За тамастичен акт се смята преяждането. Ако сте забелязали, точно тогава човек става много ленив и пасивен.

В следствие на тази информация можем да си направим извода, че за да се радваме на добро физическо, ментално и емоционално здраве, трябва режима ни на хранене да включва основно (според мен само и единствено) сатвични продукти.

Помнете, че храната е само един от факторите, които повлияват нашето здраве. Макар и да е много важен такъв, от изключително значение за нашето здравословно състояние са и чистите мисли, чистите чувства и добрите постъпки.

По значение те са дори преди храната. Надявам се за в бъдеще все повече хора да гледат на здравословното си състояние по един по-холистичен (по-цялостен) начин и всеки сам в себе си да осъзнае на най-дълбоко ниво, че единствено многоизмерната чистота е гаранцията за пълно здраве и благосъстояние, които ви желая от сърце!

http://zapodobridni.blogspot.com/2013/02/blog-post.html

Редактирано от АУМ (преглед на промените)

по-точно как я ядеш храната, с какви чувства

:)

• 2 седмици по-късно...

според мен целта на неядене на месо е да не се убиват животните иначе никаква божественост няма да постигнете, просто няма да ядете месо и ще си бъдете все същия гарантирано е, сега тук в темата за каква божественост става дума не ми е много ясно, мисълта ми е че месото не съдържа някакви съставки които да ви пречат да придобиете някаква си божественост като това нещо божественост пак не ви е ясно какво значи, то няма такова нещо, някой да е виждал някое божество и да знае то какво характеристики и качества притежава за да се стремими и ние към тях или пък като не ядете месо ще стане тази божественост е пълна глупост, иначе подкрепям неяденето на месо ..........

не се надявайте като не ядете месо да си подобрите съзнанието .........но ще допринесете да не се убиват животни .......

според мен целта на неядене на месо е да не се убиват животните иначе никаква божественост няма да постигнете, просто няма да ядете месо и ще си бъдете все същия гарантирано е, сега тук в темата за каква божественост става дума не ми е много ясно, мисълта ми е че месото не съдържа някакви съставки които да ви пречат да придобиете някаква си божественост като това нещо божественост пак не ви е ясно какво значи, то няма такова нещо, някой да е виждал някое божество и да знае то какво характеристики и качества притежава за да се стремими и ние към тях или пък като не ядете месо ще стане тази божественост е пълна глупост, иначе подкрепям неяденето на месо ..........

не се надявайте като не ядете месо да си подобрите съзнанието .........но ще допринесете да не се убиват животни .......

Тук не става въпрос за състава на месото, а за това че няма нищо етично и морално в това разумните индивиди да убиват други същества, за да се хранят.

Редактирано от Aumi (преглед на промените)

Тук не става въпрос за състава на месото, а за това ........

е как нали самото заглавие на темата казва, Немесоядството - необходимо но недостатъчно .... , иначе излиза че бог като види че не ядем месо и ще ни направи по-божествени, той ще ни направи а не липсата на месо в храната

самият аз не ям месо (всякакво) и се чувствам добре и не съм забелязал да съм придобил някаква божественост от това че не ям месо

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

е как нали самото заглавие на темата казва, Немесоядството - необходимо но недостатъчно .... , иначе излиза че бог като види че не ядем месо и ще ни направи по-божествени, той ще ни направи а не липсата на месо в храната

самият аз не ям месо (всякакво) и се чувствам добре и не съм забелязал да съм придобил някаква божественост от това че не ям месо

Да, има и атеисти, които са вегетарианци. Самото неядене на месо не прави никого духовен. Но осъзнатият отказ от месото, не като хранителен продукт, а като продукт, който е получен от убийство на живо същество,  е съвсем друго. Тук става въпрос за отказа да участваш индиректно или директно в убийство на живо същество с което да нахраниш стомаха си. Или за отказа по духовни и етични причини, а не от мода или вкусови предпочитания. И разбира се този отказ трябва да бъде съчетан с целият мироглед и живот на човека. Защото не може един духовен човек, да бъде съучастик в убийство. Както и не може един човек изповядващ ненасилието, в живота си да бъде нечестен, непочтен, неетичен, неморален. Всички тези неща трябва да се съчетаят, за да има синхрон в духовното развитие на човека.

Много обичам да хапвам мръвки, свинско, телешко, пилешко, агнешко, заешко, дивеч и т.н.

Обикновено месото си го купувам от магазина, но ми се е случвало и да заколям пиле или агне. Един път убих едно куче, без да съм го ял после, просто не исках да ми лае. Като малък на село съм размазвал жаби по улицата, щото и другите деца така правеха. А, и мишки съм давил в капан от стъкло и землена паница. 

Леле какъв съм лош убиец, внимавайте да не ме срещнете някъде на някой пустинен остров, че не се знае дали няма да ставам и за канибал, ако няма друго за ядене. Щото и вие сте направени от месо. Един път по телевизията един дивак канибал обясняваше колко човеци са изяли от тяхното племе. Каза канибалът че всичко било добро за хапване от човека. Те ядели убитите си врагове от други племена. Един вид като отмъщение. Само на децата си и на бременните жени не давали да ядят човешко месо.

Значи в очите на вегетарианците, вероятно ние месоядните изглеждаме така както на нас ни изглеждат канибалите. Може би ги отвръщаваме с диващината си с убиването на животни и яденето на месото им.

Еми хубаво, диваци сме и диваци ще си умрем, какво да правим сега, като така ни е направила еволюцията. Аз не се отказвам от хапването на мръвки, това е положението.

А иначе, имало и хора дето не ядели месо щото били повярвали че било вредно за здравето, а не че им пука за убийствата на животни. Някои от тях направо ги ловела тази болест:

http://www.webcafe.bg/id_1893672607_Ortoreksiya

Шарен свят всякакъв има.

Един мой първи братовчед не яде месо и яйца. Неяденето на месо било заради това да не го ловели болести като тази на лудата крава, пък от яйцата щела да го хване салмонела. Ама иди го разбери какво крие и защо не яде месо. Може да е болен от ортолексия, ама може и да е повярвал на някоя секта. Той си знае. Иначе уж нищо му няма.

Много обичам да хапвам мръвки, свинско, телешко, пилешко, агнешко, заешко, дивеч и т.н.

Обикновено месото си го купувам от магазина, но ми се е случвало и да заколям пиле или агне. Един път убих едно куче, без да съм го ял после, просто не исках да ми лае. Като малък на село съм размазвал жаби по улицата, щото и другите деца така правеха. А, и мишки съм давил в капан от стъкло и землена паница. 

Леле какъв съм лош убиец, внимавайте да не ме срещнете някъде на някой пустинен остров, че не се знае дали няма да ставам и за канибал, ако няма друго за ядене. Щото и вие сте направени от месо.

:lol6:

Връзката между насилието над животни и насилието над хора

А  според Робърт Реслър,който се занимава с профилиране на серийни убийци за ФБР:”Убийците....много често започват от убийството на животни в детството си”

ФБР установява,че в компютърните файлове с историята на много серийни изнасилвачи и убийци присъства минало,изпълнено с жестокост към животни.

Стандартната диагностика на  психиатрични и емоционални  разстройства описва жестокостта над животни като диагностичен критерий за поведенчески  разстройства...

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Значи в очите на вегетарианците, вероятно ние месоядните изглеждаме така както на нас ни изглеждат канибалите

че то донякъде е горе долу така, просто хората не се замислят и не осъзнават че първо се убиват животните и след това се ядат

и друго нещо, да не се яде месо е нормалното състояние на хората, сега защо мнозинството хора на Земята ядат месо ами защото Боговете искат така и те боговете правят така че като вкусите месо и да ви става много вкусно и да не можете да му устоявате, така че този израз "в очите на вегетарианците" звучи много неправилно, трябва да се замени с - "в очите на нормалните хора ........." , имам предвид че вегетарианеца не е някакъв изчанчен вид човек както си мислят повечето от вас

Редактирано от some_spirit (преглед на промените)

че то донякъде е горе долу така, просто хората не се замислят и не осъзнават че първо се убиват животните и след това се ядат

и друго нещо, да не се яде месо е нормалното състояние на хората, сега защо мнозинството хора на Земята ядат месо ами защото Боговете искат така и те боговете правят така че като вкусите месо и да ви става много вкусно и да не можете да му устоявате, така че този израз "в очите на вегетарианците" звучи много неправилно, трябва да се замени с - "в очите на нормалните хора ........." , имам предвид че вегетарианеца не е някакъв изчанчен вид човек както си мислят повечето от вас

Кой ти каза, че боговете искат да ядем месо?

Eми да, отглеждат се пилета и после се убиват за да ги изядем. И с другите животни е така.

Пък в природата дивите животни се изяждат едни други и никой не е казал че трябва да се изтребят хищниците, щото вегетарианците не обичат убийствата. 

Според мен вегетарианецът е заблуден и отнесен от вятъра човек.

Ама ако трябва да избирам да общувам с пияница или вегетарианец, предпочитам да понасям вегетарианеца.

Това вегетарианците си падат по утопиите, както едно време някои комунисти си въобразяваха че хората сме били равни.

В природата има силни и слаби. Едните ядат другите и така.

В човешките общества има умни и по-малко умни. Едните използват другите и така. Няма равенство между хората и няма равенство между хората и животните. 

Много ще ми е интересно една даскаличка вегетарианка, що не отиде да копа на село, ами си купува на готово произведени продукти за ядене. Като е толкова духовно възвишена, че се е сетила че било лошо да се убиват животните, не й ли стига акъла да се сети че не трябва да екслоатира труда на селянките ? Щото те селянките си съсипват здравето от сутрин до вечер със селскостопанската работа, пък възвишената даскаличка само с тебешир работи. Не копа нивата, не бере царевица, не рови земята да вади картофи и т.н. Що даскаличката не слезе в мината да си изкопа сама въглища, понеже миньорите си съсипват белите дробове с прахоляка долу под земята, пък тя на топло до парното тебешира само държи ?

Много е лесно то така, изнежените алергични гражданки  да четат морал на селянките и да ги упрекват че били убивали кокошките за да си изхранят децата с месо. 

Като докажат и покажат всичките вегетарианци, че не експлотират по никакъв начин чужд човежки труд, тогава да ми се правят на възвишени. Да почнат вегетарианците да бачкат гадната ниско платена работа и тогава да се правят на възвишени. Ама те не искат да са бачкатори, ходят да учат за архитекти например, с цел да не полагат бачкаторски труд цял живот. Я да я скивам аз изнежената архитектка да почне да зида стени от тухли от сутрин до вечер, при вятър дъж и мъгла, понеже тя нали е възвишена и не иска да причинява лошо на други живи същества. Вегетарианката не иска да убие едно пиле, ама че бачкаторите ще умрат 20 години по рано от нея, това някякси не й пречи на съвестта. Странно нещо са духовно възвишените вегетарианци. Заблудили са се и ги е страх за собствената им кожа и решили да не ядят месо, щото някакво си божество щяло да ги прероди в животно после. А не се ли стархуват че може да ги прероди същото това божество в миньор да копат въглища ?

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Според мен вегетарианецът е заблуден и отнесен от вятъра човек.

Ама ако трябва да избирам да общувам с пияница или вегетарианец, предпочитам да понасям вегетарианеца.

Разгледай този сайт на една готина вегетарианка и тогава говори, че вегетарианците били заблудени. :)

http://stefibozhilova.com/?page_id=4

http://stefibozhilova.com/?cat=21

Е, пак пишеш кво ти дойде. В Непал, има са скотовъди или земеделци вегетарианци, които се занимават с нелек физически труд. Не всички, разбира се, са такива, но има достатъчно. В Индия и на други места също. Причината не е, че не могат да си набавят месо. Просто така са избрали.

Я да я скивам аз изнежената архитектка да почне да зида стени от тухли от сутрин до вечер, при вятър дъж и мъгла, понеже тя нали е възвишена и не иска да причинява лошо на други живи същества.

Ми. приятелката ми е завършила УАСГ (или както му викат сега) и е с такава специалност. И е вегетарианка. Верно, че не е зидала с тухли, но си ремонтира кухнята почти само - от шпакловката до теракота на пода. И го направи перфектно. Верно, че тя не е от изнежените щото ходим да се катерим и врем по разни дупки... Но представите ти са съвсем погрешни. Учителят ми по Уинг Чун, който тренира всякакви типове в т.ч. и такива, които се пробват в ММА също е вегетарианец.

Ми. приятелката ми е завършила УАСГ (или както му викат сега) и е с такава специалност. И е вегетарианка.

Точно защото като баш майстор ясновидец ги знам тези неща, та за това писах за архитектка вегетарианка.

------------ ------------ ------------- ---------------

Така, вие вегетарианците си имате проблем с недостатъчната ви агресивност, според дозата която е нормална за хомосапиенсите.

Един добре уравновесен индивид трябва да има определено ниво на агресивност, иначе когато е бил пещерен човек ловец, през зимата са щяли да му умрат децата от глад, ако не е ходил на лов за диви животни. Ние сега през 2013г. сме същите като пещерняците от едно време. Значи ние сме се пригодили да оцеляваме дори при климат като при ескимосите на север.

А тия там в Индия дето им е топло, те могат от беднотия да се правят на вегетарианци колкото си искат. 

Та човек израснал и живеещ в бг, на когото вегетарианството не му е било наложено по религиозни причини като малък от родителите му, такъв човек си има сериозен недостиг на агресивност, ако е избрал сам да стане вегетарианец като пълнолетен.

Това е страхлив, слаб по характер човек с неувереност в собствените му способности. Нищо че е завършил две висши образования, пак си е слабак. Него го привличат рилигии които възхваляват липсата на насилие, доброта, примирение, защото той не е способен да бъде агресивен войник. Той става за медицинска сестра, да се грижи за болни и слаби хора, да им съчувства.

Такиви хора много лесно залитат и по екологични идеологии, обичат разходките из природата, прекалено загрижени са за бъдещето на планетата, според тях трябвало да не замърсяваме нищо с човешката си дейност. 

Да бе, знам че ви има, ама не сте вие мярка ( еталон) за нормалност.

Нормалните сме ние месоядните, тия на кито не ни пука за теоретичната екология.

Аз като нормален човек, съм на мнение че в Африка и Азия трябва да спрат да се плодят като зайците, вместо ние белите европейци да си ограничаваме консумацията, да сме били яли по-малко месо, щото световната порулация нараствала и ако всички били консумирали колкото нас, щяло да стане не знам какво си.

Точно защото като баш майстор ясновидец ги знам тези неща, та за това писах за архитектка вегетарианка.

------------ ------------ ------------- ---------------

Така, вие вегетарианците си имате проблем с недостатъчната ви агресивност, според дозата която е нормална за хомосапиенсите.

Един добре уравновесен индивид трябва да има определено ниво на агресивност, иначе когато е бил пещерен човек ловец, през зимата са щяли да му умрат децата от глад, ако не е ходил на лов за диви животни. Ние сега през 2013г. сме същите като пещерняците от едно време. Значи ние сме се пригодили да оцеляваме дори при климат като при ескимосите на север.

А тия там в Индия дето им е топло, те могат от беднотия да се правят на вегетарианци колкото си искат. 

Та човек израснал и живеещ в бг, на когото вегетарианството не му е било наложено по религиозни причини като малък от родителите му, такъв човек си има сериозен недостиг на агресивност, ако е избрал сам да стане вегетарианец като пълнолетен.

Това е страхлив, слаб по характер човек с неувереност в собствените му способности. Нищо че е завършил две висши образования, пак си е слабак. Него го привличат рилигии които възхваляват липсата на насилие, доброта, примирение, защото той не е способен да бъде агресивен войник. Той става за медицинска сестра, да се грижи за болни и слаби хора, да им съчувства.

Такиви хора много лесно залитат и по екологични идеологии, обичат разходките из природата, прекалено загрижени са за бъдещето на планетата, според тях трябвало да не замърсяваме нищо с човешката си дейност. 

Да бе, знам че ви има, ама не сте вие мярка ( еталон) за нормалност.

Нормалните сме ние месоядните, тия на кито не ни пука за теоретичната екология.

Аз като нормален човек, съм на мнение че в Африка и Азия трябва да спрат да се плодят като зайците, вместо ние белите европейци да си ограничаваме консумацията, да сме били яли по-малко месо, щото световната порулация нараствала и ако всички били консумирали колкото нас, щяло да стане не знам какво си.

Какво хубаво виждаш в агресивността? Днес ние не сме пещерни хора.

А агресията е признак на слабост. Под маската на агресивността, хората прикриват своите дълбоки вътрешни страхове.

Нали ти писах, че учителят ми по Уинг Чун, с който сме и приятели от 15-на г, е вегетерианец. Не бих го анрекъл агресивен, разбира  се, но Уинг Чун е едно от малкото китайски БИ, които и до днес не се е превърнало в спорт. Цялата така модерна днес Крав Мага дето я рекламират, че я ползвали Мосад и израелските командоси, е опростена форма на Уинг Чун с някои допълнения. Но защо ли да ти обяснявам, когато не си се интересувал от тези неща, а просто пляскаш някакви шаблони... Мисълта ми е, че ако познаваше него или мен последното нещо, което ще ти мине през ум е да твърдиш, че сме неуверени или нещо такова.

Какво хубаво виждаш в агресивността? Днес ние не сме пещерни хора. А агресията е признак на слабост. Под маската на агресивността, хората прикриват своите дълбоки вътрешни страхове.

Белж е вербално агресивен само във форума. Кой го знае каква шушумига е на живо. ;)

Нали ти писах, че учителят ми по Уинг Чун, с който сме и приятели от 15-на г, е вегетерианец. Не бих го анрекъл агресивен, разбира  се, но Уинг Чун е едно от малкото китайски БИ, които и до днес не се е превърнало в спорт. Цялата така модерна днес Крав Мага дето я рекламират, че я ползвали Мосад и израелските командоси, е опростена форма на Уинг Чун с някои допълнения. Но защо ли да ти обяснявам, когато не си се интересувал от тези неща, а просто пляскаш някакви шаблони... Мисълта ми е, че ако познаваше него или мен последното нещо, което ще ти мине през ум е да твърдиш, че сме неуверени или нещо такова.

Белж е вербално агресивен само във форума. Кой го знае каква шушумига е на живо. ;)

Според мен не е агресивен, но иска да се прави на такъв. :)

Трудно ми е да си представя щангист без една тава с кюфтета пред него , а също и спортна гимнастичка с такава пред себе си.... :)

Може и по друг начин да се каже - месоядството дава сила и твърдост , а вегетарианството - скорост и еластичност на тялото....Към мисленето струва ми се не би трябвяло да има пряко отношение ! :)

Пък аз си хапвам от всичко вкусно !  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Трудно ми е да си представя щангист без една тава с кюфтета пред него , а също и спортна гимнастичка с такава пред себе си.... :)

Има световен шампион по боди-билдинг, който е вегетарианец. Не казвам, че е типично, но е напълно възможно. Или пък Роберто Баджо, ако се сещаш за кого говоря, също беше вегетарианец.

Може и по друг начин да се каже - месоядството дава сила и твърдост , а вегетариантдтвото бързина и еластичност....

Пък аз си хапвам от всичко вкусно !  :)

Фактът, че сте вегетарианец, няма да ви пречи да сте и спортист с върхови постижения. Непрекъснато расте броят на спортистите от световна класа, които са вегетарианци. Сред известните спортисти вегетарианци са:

• Робърт Суийтгъл – световен рекордьор по ходене на свръхдълги разстояния;
  • Бил Пикъринг – световен рекордьор в преплуването на Ламанша;
  • Мърей Роуз – световен рекордьор по плуване свободен стил на 400 и 1 300 метра;
  • Рой Хилигън – спечелил титлата “Мистър Америка” в шампионата по бодибилдинг;
  • Перо Веро – световен рекордьор по ски спускане;
  • Естел Грей и Черил Марек – световни рекордьори в колоездачна тандем обиколка;
  • Риджли Абел – победител в 8 шампионата на САЩ по карате. (Вижте книгата “365 основателни причини да бъдете вегетарианец”.)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.