Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересни случки, спам, БИРА и празни приказки на тема "защита"

Featured Replies

Дай го насам, да пробвам AVG на него. Щом е толкоз специален. :cool:

Разбира се ще дам и снимка от резултатите.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 105,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Най големия DW FEN

Даже тъкмо и Нортон-чо на Р. машина ще пробвам. Пък ако го пропусне на помощ идва TF :cool:

Така не е интересно... :P

Но най-добре не теглете кракове за CS http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Шегувам се, само тестови продукт за лични цели е :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Лиценза за антивируса няма да те спаси... :)

Имам си аз едно мое тестово вирусче, което не се засича, а ти форматира, трие, модва регистри и прочие...Ужасия... :P

Антивирусите нещо не го ловят...

Тъй, че...Нема ли HIPS си out.

40К, които могат да накарат потребителя да мине през всички цветове на дъгата и да изпита невиждан ужас и само един едничък двоен клик... :cool:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

За радост на всички ужасени от написаното по-горе, същият нито ще бъде пуснат някога някъде, нито нищо. Само да тествам антивирусните го ползвам. :P

Това е така, но нали се сещаш за следните две неща:

1. Създателите на зловреден софтуер нямат полза да ти форматират компютъра в повечето случаи. За тях е важно да си без повреден Windows и вързан в Мрежата за да ти източват информация, да те използват за DDOS, да ти шпионират навиците и т.н.

2. Има доста лесна превенция ако файла е скрипт от сорта на (inf, vbs, cmd, bat, pif, reg и прочие)...Просто се сменя програмата по подразбиране с която да се стартират този тип файлове...например всичко с notepad. Да малко досаден метод, но ефективен. ;)

Това е така, но нали се сещаш за следните две неща:

1. Създателите на зловреден софтуер нямат полза да ти форматират компютъра в повечето случаи. За тях е важно да си без повреден Windows и вързан в Мрежата за да ти източват информация, да те използват за DDOS, да ти шпионират навиците и т.н.

2. Има доста лесна превенция ако файла е скрипт от сорта на (inf, vbs, cmd, bat, pif, reg и прочие)...Просто се сменя програмата по подразбиране с която да се стартират този типи файлове...например всичко с notepad. Да малко досаден метод, но ефективен. :P

Да, но е .exe замаскирано като безвреден или дори полезен файл.

Може да се представи за всяка една апликация, която пожелая.

Днес CS, утре ще стане WoW :)

А и според мен целта на типичният вирус е именно да разрушава.

За това днес почти нямаме истински вируси под формата на това, което са били в миналото.

Aко някой помни CIH/Чернобиль/ ще се сети за какво говоря :cool:

Няма го тоя филм с DW ... Другото са празни приказки ... DW не е HIPS ТЯ Е ПРОСТО НЕОПРЕДЕЛЕНА ПРОГРАМА КОЯТО СЛАГА ВСИЧКИ В ДЖОБА СИ !

Може да се представи за всяка една апликация, която пожелая.

клониране ли ползваш?/или ресурсите бърникаш?/  :cool:  

клониране ли ползваш?/или ресурсите бърникаш?/  :P  

Мне, просто пускам нова версия с нова контролна сума и нова иконка... :P

Не съм се задълбал да пиша вируси... :)

Ама то и не трябва, само да го накарам да се качва на флашка и да модва Autorun и game over... :cool:

Или да го направя трамплин за друга гадинка... ;)

Но това е само тестово, НИКОГА няма да се появи някъде, извън виртуалката ми.

А и според мен целта на типичният вирус е именно да разрушава.

За това днес почти нямаме истински вируси под формата на това, което са били в миналото.

Ако е *.exe там вече влиза ролята на HIPS-a спор няма, но аз говорех в случая че е скриптче.

Да днес няма много вируси, защото и приоритетите на злосторниците са други...всичко е MALWARE с цел КРАЖБА на данни и лична информация.

Иначе е доста доста трудно (не невъзможно) да бъде пропуснат такъв вирус в наши дни на базата на евристичното засичане, анализ на поведението, HIPS или виртуализацията.

The KillDisk virus works by modifying the hard disk partition directly, bypassing any file systems. This kind of access has been blocked since Sandboxie version 2.33

CIH също не е толкова опасен, защото BIOS чипа в по-модерните платки не е запоен за дъното и може да се сменя...някои са даже с DualBios. ;)

Не че няма да измислят и те нови начини за заобикаляне на защитите...постоянно чета разни неща...използвали GPU процесора, използвали незнам ти кое...няма начин. :)

Мне, просто пускам нова версия с нова контролна сума и нова иконка... :P

Не съм се задълбал да пиша вируси... :P

Ама то и не трябва, само да го накарам да се качва на флашка и да модва Autorun и game over... :cool:

Или да го направя трамплин за друга гадинка... ;)

Но това е само тестово, НИКОГА няма да се появи някъде, извън виртуалката ми.

Нещо като използване на binder ?

Мда...ама няма трудно ще заблуди пясъчника...а ако е изключен и Autorun-a...

Но може да "хванеш" някой по-нов в областта неподготвен.

...

А ако накарам Windows функциите да свършат работата вместо мен :P

Повече подсказки няма да давам, няма да си издавам сорса на гадинката. :cool:

Казах, че само от 6 антивирусни във Virus Total се засичаше и то по евристика. :)

Koйто е без HIPS изгаря много просто...

Само да светна-NOD32, Kaspersky, Norton и прочие лидери не го ловят

Да го пуснеш в нещо различно от SandBoxie&Co или VM e самоубийство.

HIPS разбира се го неутрализира.

Ако е *.exe там вече влиза ролята на HIPS-a спор няма, но аз говорех в случая че е скриптче.

Да днес няма много вируси, защото и приоритетите на злосторниците са други...всичко е MALWARE с цел КРАЖБА на данни и лична информация.

Иначе е доста доста трудно (не невъзможно) да бъде пропуснат такъв вирус в наши дни на базата на евристичното засичане, анализ на поведението, HIPS или виртуализацията.

The KillDisk virus works by modifying the hard disk partition directly, bypassing any file systems. This kind of access has been blocked since Sandboxie version 2.33

CIH също не е толкова опасен, защото BIOS чипа в по-модерните платки не е запоен за дъното и може да се сменя...някои са даже с DualBios. :)

Не че няма да измислят и те нови начини за заобикаляне на защитите...постоянно чета разни неща...използвали GPU процесора, използвали незнам ти кое...няма начин. :cool:

Има начин и той е DW ! Той Иля затова не иска да заобикаля MBR и BIOS !

DW не е HIPS точно ,но ги трепе наред.може ли нещо което да я заобиколи!

Има начин и той е DW ! Той Иля затова не иска да заобикаля MBR и BIOS !

DW не е HIPS точно но ги трепе наред.може ри нещо което да я заобиколи!

Не иска да заобикаля MBR, защото това е неефективно решение...(за x64 версии говорим).

А PatchGuard-a не оставя много свобода не действие на разработчиците на защитен и зловреден софтуер. :cool:

Не случайно и заразите за x64 се поддават най-лесно на откриване и отстраняване (засега поне). :)

А ако накарам Windows функциите да свършат работата вместо мен :P

Казах, че само от 6 антивирусни във Virus Total се засичаше и то по евристика. :cool:

Koйто е без HIPS изгаря много просто...

Само да светна-NOD32, Kaspersky, Norton и прочие лидери не го ловят

Да го пуснеш в нещо различно от SandBoxie&Co, VM e самоубийство.

HIPS разбира се го неутрализира.

Е, айде давай го тоя файл. Какво ни мъчиш така ...

Казах ти искам да го тествам на Реланата Машина. :)

Е, айде давай го тоя файл. Какво ни мъчиш така ...

Казах ти искам да го тествам на Реланата Машина. :cool:

Не мога. Целта е да тествам антивирусни и HIPS продукти.

Ако го дам, някой ще го Submit-не, което означава играчка да преправям код и да сменям контролни суми и прочие.

По същата причина и не казвам какво точно прави и как го прави.

Но е унищожителен за XP, засяга 2000, 2003, 2008,Vista, 7 като подмамва с искане да се пусне от името на администратор в системите, в които UAC е включен.

А и тук има прекалено много хора, борещи се с всякакви гадинки... :)

Бързо ще му видите сметката...

Епа прати ми го на личен. Няма да го разпространявам или пращам, само ще давам снимки от резултатите. :cool:

При мен UAC е off, така че не ме безпокои.

Епа прати ми го на личен. Няма да го разпространявам или пращам, само ще давам снимки от резултатите. :)

Скръндза!

Интересно ми е тук как хората се съмняват че съм си купил лиценз !

Това че вие не можете да си позволите такива неща не означаво че и другите са така !

А за всички който завиждат да ви кажа и аз съм беден ,но на думи !

Какво, даде 70 долара за лиценз за CIS?Ако има балъци, които да ти се връзват на опитите да се правиш на голям тарикат, ОК, но е смешно.Бай гъзар пазарува лицензи...аре нЕма нужда.

п.п.А на думи, че си беден, спор няма.:)

Какво, даде 70 долара за лиценз за CIS?Ако има балъци, които да ти се връзват на опитите да се правиш на голям тарикат, ОК, но е смешно.Бай гъзар пазарува лицензи...аре нЕма нужда.

п.п.А на думи, че си беден, спор няма.:)

Аз искам да ти дам адреса си и ела ми го кажи в очите !

Достоверно ли изглежда?

Публикувано изображение

:baby:

В защитен с парола архив, че един клик и... :ph34r:

Аз искам да ти дам адреса си и ела ми го кажи в очите !

Кое да ти кажа в очите?Че си беден на думи?Я се стегни, само те цитирам, но май съвсем си изветрял.Да не говорим, че нямам път към твоя край, а и от виртуални кокалотрошачи ми е дошло до гуша.Ако имаш някакъв проблем, решавай си го, не ми дреме.

Кое да ти кажа в очите?Че си беден на думи?Я се стегни, само те цитирам, но май съвсем си изветрял.Да не говорим, че нямам път към твоя край, а и от виртуални кокалотрошачи ми е дошло до гуша.Ако имаш някакъв проблем, решавай си го, не ми дреме.

Оу пак се правиш на тарикат ела в Плевен и виж какъв съм и тогава ги говори ...

Смешник :ph34r:

Разликата е, че аз съм те виждал и много добре знам какъв си, но ти нямаш никаква идея.Назад си с материала като цяло.Имам си по-интересни занимания от теб...не ме впечатляваш.Оставям те във форумното ти кралство.:ph34r: ........................ edit:Уау, добави "смешник".Хахаха, струва ти се по-респектиращо, най-вероятно.:baby: ............................. edit2:Михнев, извинявам се, махам се и без това.Лека ти!

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

Не сте вчерашни за да ви се правят подобни забележки,но Ви моля да намалите оборотите малко! Темата е да се веселим тук,а не да се джавкаме за глупости! :ph34r:

Мерси!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.