Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

...аз пък настоявам първо да изнясним темата "Щайнер"?. Публикувано изображение . ти каза 1, а виж- аз имам инфо за друго?...

....някакъв коментар по това несъответствие?...

Публикувано изображение

Аз настоявам да се направи отделна тема, само за Щайнер.

Кой ще се престраши?

• Отговори 567
  • Прегледи 64,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз съм ЛЕОНИД - Най-добрият РнБ изпълнител.Кришна умре,Луциферо също.Идеята за тях изчезва и те изчезват след нея Публикувано изображение

Кое е преди Ведите?

Има ли друг писмен източник преди тях? Засега официално се смята, че шумерската цивилизация е най-старата открита цивилизация с писменост. Нали така?

:)

"Шумерите се считат за изобретатели на писмеността, колелото, множество селскостопански сечива, грънчарското колело, пивоварството и други."

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80

Е, едва ли те са изобретили писмеността. Просто археолозите все още не са открили по-стара цивилизация с писменост.

Пиктограмата 9000 пр.Хр..Пиктографията е форма на писане представяща идеи чрез рисуване.

Писменост открита на о.Крит.

Писмеността от Градешница, Караново и Търтърия 5300 г. пр.н.е.

Логографски писмени системи около 5000 години преди новата ера (логограф е една графема която представя буква или морфема

Йероглифите се появяват около 3000/3700 години преди новата ера в Древен Египет.За тях не се знае много поради липсата на достатъчно находки.

йератичното писмо (1300г.пр.н.е.)

демотично писмо (1000-400г.пр.н.е.)

Курсивно писмо

Криптография

Писане чрез печати

Клинописа- клинообразното писмо започнало като система от пиктографи( Шумер)3000 пр.Хр.

Санскритско писмо (индийското)

Китайското писмо -възниква първоначално като опити за гадаене с черти издълбавани по гърба на черупки от костенурки и в последствие се усложнява и систематизира

Хетското писмо

Финикийското писмо

Елинско писмо

Еврейско писмо

Коптско писмо

Готица

Глаголица

Кирилица

http://www.urgeschichte.org/DieBeweise/Gob...gobeklitepe.htm

Eine Tradition, die sich über viele Jahrtausende fortgesetzt hat - rund um den Globus.

...аз пък настоявам първо да изнясним темата "Щайнер"?. Публикувано изображение . ти каза 1, а виж- аз имам инфо за друго?...

....някакъв коментар по това несъответствие?...

Публикувано изображение

айде трети опит.

ти колега верно не си добре май...

отношението христос - кришна в духовния свят

този въпрос е породен от твоя пост

(U.Ra @ 22.02.2009г. в 02:55ч.)

Потвърждение на това, че си просто невеж материалист, който се крие зад името 'християнин'.

Исус Христос е велик-преданоотдаен на Кришна, а ти си просто басУра

е надявам се тоя път да BДЕНЕШ!!!

като само не ми стана ясно къде тука видя щайнер. :snowballfight:

давай бърз отговор за това, а щайнер е друга тема.

далечна за тебе.

когато изучиш като мене поне 200 тома от него и

имаш представа за цялото му дело - нямаш проблем .

просто за него нищо не ти е ясно - в смисъл, че е по-добре

да не говорим за щайнер щото само ще се излагаш.

жалко ама цялата ти работа е такава - ЧУЛ не ДОЧУЛ.

айде сега да видим дали си в съзнание или

ще трябва и четвърти пост Публикувано изображение

а да - и без лозунги ако може , вече ги знам всичките

Аз настоявам да се направи отделна тема, само за Щайнер.

Кой ще се престраши?

според мен така ще се отвори нова плювалня за луцифURA :comp_virus:

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

айде трети опит.

ти колега верно не си добре май...

отношението христос - кришна в духовния свят

този въпрос е породен от твоя пост

(U.Ra @ 22.02.2009г. в 02:55ч.)

Потвърждение на това, че си просто невеж материалист, който се крие зад името 'християнин'.

Исус Христос е велик-преданоотдаен на Кришна, а ти си просто басУра

е надявам се тоя път да BДЕНЕШ!!!

като само не ми стана ясно къде тука видя щайнер. :ph34r:

давай бърз отговор за това, а щайнер е друга тема.

далечна за тебе.

когато изучиш като мене поне 200 тома от него и

имаш представа за цялото му дело - нямаш проблем .

просто за него нищо не ти е ясно - в смисъл, че е по-добре

да не говорим за щайнер щото само ще се излагаш.

жалко ама цялата ти работа е такава - ЧУЛ не ДОЧУЛ.

айде сега да видим дали си в съзнание или

ще трябва и четвърти пост Публикувано изображение

а да - и без лозунги ако може , вече ги знам всичките

според мен така ще се отвори нова плювалня за луцифURA :shy11:

200 тома от Щайнер??? Не бях чувала, че са толкова много.

Аз съм ЛЕОНИД - Най-добрият РнБ изпълнител.Кришна умре,Луциферо също.Идеята за тях изчезва и те изчезват след нея Публикувано изображение

Напомняш ми за онзи надпис върху стените на едно метро:

"Бог е мъртъв."

Ницше.

На следния ден под него се появил друг надпис:

"Ницше е мъртъв."

Бог.

• Автор

Тази примитивна юдео-масонска схема(още "ЛУЦЕФЕРИАНСКА схема"), че "ВЕДА се вмествала в някакъв археологически период от време",- я знаем.

Камариерката не може да обясни как така тази пиктограма на о-в Крит(наименован от кшатриите на "Критйа юга"- 'крит' на сан-с-крит' означава на английски "create", Критйа-юга е наречена още 'SATya-yuga' дала наименование на САТ-У-рн по късно) се вмества в хронологията от ВЕДА за юйугите?... :) Т.е. "най-стария археологически артефакт, според Камариерката, се вмества в края на предната епоха към настоящата, т.е-"Двапара юга", Публикувано изображение а това що камариеркаата нарича 'санскритско' писмо идва в кали-юга?" Публикувано изображение..

"Сумеру"(Шумер)СЪС СИГУРНОСТ произлиза от ВЕДАическата цивилизация на демоните, които копират Шива.

Излиза, че: "Появата на ВЕДА" е вместена в края ВЕДАическата си хронология ?... :)

Публикувано изображение

Ех, тази ристенска Камариерка, бе! :P

Пиктограмата 9000 пр.Хр..Пиктографията е форма на писане представяща идеи чрез рисуване.

Писменост открита на о.Крит.

Писмеността от Градешница, Караново и Търтърия 5300 г. пр.н.е.

Логографски писмени системи около 5000 години преди новата ера (логограф е една графема която представя буква или морфема

Йероглифите се появяват около 3000/3700 години преди новата ера в Древен Египет.За тях не се знае много поради липсата на достатъчно находки.

йератичното писмо (1300г.пр.н.е.)

демотично писмо (1000-400г.пр.н.е.)

Курсивно писмо

Криптография

Писане чрез печати

Клинописа- клинообразното писмо започнало като система от пиктографи( Шумер)3000 пр.Хр.

Санскритско писмо (индийското)

Китайското писмо -възниква първоначално като опити за гадаене с черти издълбавани по гърба на черупки от костенурки и в последствие се усложнява и систематизира

Хетското писмо

Финикийското писмо

Елинско писмо

Еврейско писмо

Коптско писмо

Готица

Глаголица

Кирилица

http://www.urgeschichte.org/DieBeweise/Gob...gobeklitepe.htm

Eine Tradition, die sich über viele Jahrtausende fortgesetzt hat - rund um den Globus.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

"Бог е мъртъв."

Ницше.

"Ницше е мъртъв."

Бог.

Ето това вече е добър отговор! :)

200 тома от Щайнер??? Не бях чувала, че са толкова много.

Напомняш ми за онзи надпис върху стените на едно метро:

"Бог е мъртъв."

Ницше.

"Ницше е мъртъв."

Бог.

Сега искам да попитам U.Ra дали харесва Ницше и какво мисли за него, а после ще кажа каква е връзката на въпроса с темата. :)

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

• Автор

харесвам и тебе, но -до някъде.

Същото е и с Ницще.

харесвам "Слънцето му във Везни"("залезът на боговете", деволюция на девите), но не и Асендентът му -Скорпион- мрачните сили, които го тласкат да види КАКВО ИМА ОТВЪД.

Мракът е самата материя и който се втренчи в нея не може да очаква нищо друго освен демони и паднали духове. Публикувано изображение

Сега искам да попитам U.Ra дали харесва Ницше и какво мисли за него, а после ще кажа каква е връзката на въпроса с темата. :handshake:

харесвам и тебе, но -до някъде.

Същото е и с Ницще.

харесвам "Слънцето му във Везни"("залезът на боговете", деволюция на девите), но не и Асендентът му -Скорпион- мрачните сили, които го тласкат да види КАКВО ИМА ОТВЪД.

Мракът е самата материя и който се втренчи в нея не може да очаква нищо друго освен демони и паднали духове. Публикувано изображение

Аз, пък, имам да поспоря малко с теб по този въпрос.

Мракът е единственият изход към светлината. Пътят към всяка нова вселена е само през черна дупка и това астрономите знаят много добре - на изхода на всяка черна дупка има т.нар. в астрономията "бяла дупка", която обратно на черната не поглъща, а отблъсква, образно казано, материя като по този начин се запълва новата вселена от другото измерение.

В този смисъл, само онзи, който прегърне демоните си, ще се освободи от тях.

Христос защо, мислиш, слиза чак в дъното на Ада? Няма възкресение без смърт.

А Скорпионът в езотеричната астрология е знакът, през който душата минава, за да възкръсне от пепелта след смърта. Другото име на Скорпиона е Феникс.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

А Скорпионът в езотеричната астрология е знакът, през който душата минава, за да възкръсне от пепелта след смърта. Другото име на Скорпиона е Феникс.

Да! И змията е символ на възраждането, защото си сменя старата кожа и на нейно място се появява нова. ;)

U.Ra, би ли ми припомнил какво беше казал Ницше за жените? :handshake:

• Автор

Душата(джива-атма) НИКОГА НЕ СЕ Е РАЖДАЛА, че ДА УМРЕ, мила ми ,Луцка!("ражда" се и "умира" ЕГО-то,). Във ведическата традиция има термин 'джвиджа'(символично "два пъти родени" в рамките на 1 инкарнация, което ще рече, че егото им е умряло преди тяхната билогическа смърт на излизане на нематерната им душа от грубо-маат. тяло)

Само материята е мъртва. Тя няма индивидуалност и съзнание. :handshake:

Може ли 'аз-ът' да поздрави твоя 'аз' с нещо пак мое любимо?: Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=da3fUMB9c8g

Аз, пък, имам да поспоря малко с теб по този въпрос.

Мракът е единственият изход към светлината. Пътят към всяка нова вселена е само през черна дупка и това астрономите знаят много добре - на изхода на всяка черна дупка има т.нар. в астрономията "бяла дупка", която обратно на черната не поглъща, а отблъсква, образно казано, материя като по този начин се запълва новата вселена от другото измерение.

В този смисъл, само онзи, който прегърне демоните си, ще се освободи от тях.

Душата(джива-атма) НИКОГА НЕ СЕ Е РАЖДАЛА, че ДА УМРЕ, мила ми ,Луцка!("ражда" се и "умира" ЕГО-то,). Във ведическата традиция има термин 'джвиджа'(символично "два пъти родени" в рамките на 1 инкарнация, което ще рече, че егото им е умряло преди тяхната билогическа смърт на излизане на нематерната им душа от грубо-маат. тяло)

Само материята е мъртва. Тя няма индивидуалност и съзнание. :)

Може ли 'аз-ът' да поздрави твоя 'аз' с нещо пак мое любимо?: Публикувано изображение

http://www.youtube.com/watch?v=da3fUMB9c8g

Пък в християнството е рекнато: "Аз съм Пътят и Истината и Живота."

Ако това човек не проумее, има опасност някъде по Пътя, който счита за истинен, да изгуби точно ... душата си...

Благодаря за поздрава!

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• Автор

Как го тълкува това христянството?.. :)

"Христос ако е Луцифер"?... :P

Работата е в интерпретацията, не- в жонглиране със слова.

Публикувано изображение

Христос да не би да е казал, че е 'евреин' или 'материален'?... :)

Пък в християнството е рекнато: "Аз съм Пътят и Истината и Живота."

Ако това човек не проумее, има опасност някъде по Пътя, който счита за истинен, да изгуби точно ... душата си...

Как го тълкува това христянството?.. :)

"Христос ако е Луцифер"?... :P

Работата е в интерпретацията, не- в жонглиране със слова.

Публикувано изображение

Христос да не би да е казал, че е 'евреин' или 'материален'?... :)

Казано е:"Христос е истинският Луцифер." Което значи само едно - Луцифер не е това, с което го кичат страхливците.

Публикувано изображение

Тази схема е "фалшификат"плод на болна фантазия!

Предполаам си я "копипейстнал" от ""Бхагавад-Гита - такава, каквато е" на Абхау Чаран Де-то

Същото ,като това ,че луната се намирала на 500 000 мили по далеч от слънцето,хахаха

п.п.има още една плочица намерена в България още по стара,ама няма да ти кажа ...

Казано е:"Христос е истинският Луцифер." Което значи само едно - Луцифер не е това, с което го кичат страхливците.

Имали са предвид, че е носител на светлината и познанието. Така, както змията от райската градина също може да се нарече Луцифер, защото и тя е дала познание на хората. Ти как мислиш? Публикувано изображение

• Автор

Защо ги делиш хората на 'страхливци' и 'нестрахливци'?..

Според мене, делението на хората е: 'знаещи' и 'незнаещи' Публикувано изображение

А аз от няколко дни си мисля за следната взаимовръзка, мисля си за следната взаимосвязь - Бай Луцито - Луцифер, като носител на светлината, Бай Христо - Христос, сащо като носител на светлината и познанието, змията в райската градина, също като носител на знанието и следователно и на светлината и Дявола, в качеството си на Дракон - също змия. Чудя се и се Майя, чудя се и се О-Майя-вам. :) :) :P:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:

U.Ra е объркан човек, с объркано мислене и ниска езикова култура. :tease: Съжалявам, че трябва да съм толкова директен, но когато претендираш, че казваш някаква истина не се нуждаеш от многоточия, емотикони и разпокъсани и объркани мисли. Опитът да накараш четящите темата сами да правят връзките между словата ти, с цел да избегнеш неудобните въпроси и слабите моменти в твоята теза са леко забавни и много дразнещи. Все пак продължавайте спора си, сравнително интересен е, ако подходим непредубедено към него.

• Автор

U.Ra е объркан човек, с объркано мислене и ниска езикова култура. :tease:

Съжалявам, че трябва да съм толкова директен, но когато претендираш, че казваш някаква истина не се нуждаеш от многоточия, емотикони и разпокъсани и объркани мисли. Опитът да накараш четящите темата сами да правят връзките между словата ти, с цел да избегнеш неудобните въпроси и слабите моменти в твоята теза са леко забавни и много дразнещи.

Все пак продължавайте спора си, сравнително интересен е, ако подходим непредубедено към него.

...е, щом а-гностиците почнаха да разбират от разбиране, то вече наистина се оплетоха нещата... Публикувано изображение

Нещата са се оплели, когато някой се базира на очевидното и елементарното, но няма познание върху него. В случая моят аватар и грешното предположение за а-гностик и неумелата шега спрямо това. :tease:

• Автор

Нещата са се оплели, когато някой се базира на очевидното и елементарното, но няма познание върху него. В случая моят аватар и грешното предположение за а-гностик и неумелата шега спрямо това. :tease:

...явно "шегите ти със Знанието" се простират мааааалко ....по-надалече?... Публикувано изображение

Не позна браткиш - бързаш с изводите. Браткиш Пиппи е невероятно ерудирано и интелигентно момче. Първо прочети половината от информацията, която той е чел и изследвал, а след това отново си изкажи мнението за неговата "ниска езикова култура". Ако си поназубрил и някоя ингилизка сричка - може и на инглиш да си хортуваш "мисленето".

А Луцифер е видимото Слънце. Амон Ра

U.Ra е объркан човек, с объркано мислене и ниска езикова култура. :speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.