Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

Лилит е първата жена на Адам. Родоначалничка на демоните. От които е и мадам ку.вата йехова. В астрологията Лилит е черната луна - най-ниските страсти неподлежащи на контрол от човека. На почит е в Тибет и особено от тибетските разбойници.

• Отговори 567
  • Прегледи 65,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Лилит е първата жена на Адам. Родоначалничка на демоните. От които е и мадам ку.вата йехова. В астрологията Лилит е черната луна - най-ниските страсти неподлежащи на контрол от човека. На почит е в Тибет и особено от тибетските разбойници.

:)

И аз така знам, ама се чудех, защото в Wikipedia, а и в Интернет въобще не го пише това, а само, че тя е зъл дух. Направих само бегло проучване, де.

Лилит е била първата жена, ама Адам се оплакал на Дедо Боже, че Лилит много го командва, затова той и дръпнал шалтера и направил Ева, като я създал добра и покорна. Казват, че все пак жените имали и нещо от Лилит у себе си. Мислиш ли, че е вярно?

Тукси, на уикито не може да се вярва защото е чифутоидна и редактирана в определена насока. А Адам не е могъл да се оплаче на "дядо боже" по причината, че същия този бог още не е бил създаден. Адам е бил още неделим (като дуалността при него още не е съществувала), а Лилит представлява непросветената (още) и дива материя. Тя е и причината Адам Кадмон да се "гмурне" в дуалността. Относно това как е станало прочети Рик Веда (не зная дали я има на български). За това как се е образувала материята ще се опитам много грубо и непълно да ти обясня. След събуждането на Брама (големия взрив в космоса) Светлината Му се разпростира безкрай. Но тази Светлина забавя движението си. Резултат на отсъствие на движението на Светлината е Материята. Дива и неодухотворена. Дуална като качество. И женска. С тази Материя се е сблъскал Адам в резултат на което е неговото "падение" библейско. Светлината става мъжка при женската Материя. Мъжкото начало се стреми да разшири и облагороди женското (май и половите органи са съставени по този начин :) ), а женското се съпротивлява и стреми да "погълне" мъжкото. Елена Блаватска много сполучливо описва и обяснява тези неща в Разбулената Изида.

Ето за Лилит от този сайт:

http://www.temura.net/%D0%BB%D0%B8%D0%BB%D...83%D0%BD%D0%B0/

Какво казва митологията?

В наши дни се знае, че названието ”Лилит” идва от еврейското ”Лил” - нощ, мъгла, тъмнина.

Но в историческите източници Лилит се появява доста по-назад във времето, още в шумерската митология отпреди 5000г.. Тя е помощница на Богинята Инана - Небесната кралица, с която заедно в определено време през годината се спускали при мъжете на Земята за ритуални церемонии.

Най-разпространена обаче е еврейската история за Лилит.

Лилит била първата жена изобщо и съответно първата жена на Адам. На шестия ден Бог решил да сътвори човека по свой образ и подобие. Думата «adam» идва от «adamah» (прах) и се отнася както за мъж така и за жена. Та двамата с Адам били създадени от прах като равни, но Адам искал да доминира в техните взаимоотношения и да я държи в подчинение. Лилит била непокорна и свободолюбива, избягала, скрила се около Червено море и се присъединила към низшите демони. По този начин Лилит станала «първата феминистка в света»

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

А какво ще кажете за дъщерята на Луцифер? Вече писах за нея в темата. Публикувано изображение

А какво ще кажете за дъщерята на Луцифер? Вече писах за нея в темата. Публикувано изображение

Според една легенда Арадия е дъщерята на Артемида или още Тана/римската Диана/ - богинята на Луната и мъжката сила на Слънцето, наричана Луцифер.

Всъщност, тази легенда не е нищо друго, освен отново алегория за съединяването на материята с духа, на женското и мъжкото начало, на нощта с деня, на смъртта с живота.

А знаете ли, че последователите на Мария-Магдалена в Южна Франция са я наричали Мария-Луцифера?

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Луцифер, означавайки носител на светлина, означава и носител на разбиране, на просветление. Затова и не е чудно, че Христос е нарекъл себе си така. Това го знаем. Някои предполагат, че има връзка между прогонването на Луцифер на Земята и същото нещо, което се е случило с Христос, който е бил пратен тук, в човешко тяло, за да просветлява хората. :friends1: Древните народи са почитали звездите и най-ярката от тях - Венера се е асоциирала с настъпването на утрото и тя се появява точно преди да изгрее слънцето. Затова утринната звезда се свързва с ново начало и надежда. Според някои, точно от тук произлиза темата за възкресяването.

• Автор

Луцифер, означавайки носител на светлина, означава и носител на разбиране, на просветление. Затова и не е чудно, че Христос е нарекъл себе си така. Това го знаем. Някои предполагат, че има връзка между прогонването на Луцифер на Земята и същото нещо, което се е случило с Христос, който е бил пратен тук, в човешко тяло, за да просветлява хората. :clap:

Древните народи са почитали звездите и най-ярката от тях - Венера се е асоциирала с настъпването на утрото и тя се появява точно преди да изгрее слънцето. Затова утринната звезда се свързва с ново начало и надежда. Според някои, точно от тук произлиза темата за възкресяването.

Луцифер сега управлява Земята чрез "Нов световен ред"(Novus Ordo Seclorum"). Кой го е пропъждал?.. ..

Луцифер е Астралната свобода, която е като муха над екскремент. Екскременът са абрахамските САТУРНИАНСКИ религий- юдаизъм, ислям и държавно християнство.

Защо Луцифер ще кръжи, кръжи и ще се върне пак над шефа си-сатана е видно нали?.. Астралния свят е по-фината материя-ум, разум и его(део Луцката боготвори), саната(ариман) 'държи' грубата материя-земя,вода,огън, въздух и етер.

Луцифер е за предпочитане пред Сатана, така както Илюминатския ред е за предпочитание пред абрахамизма, но вече е видно, че луцифер се връща при сатана- илюминатски папа, който целува курана.

Нищо чудно Луцката сега да рее в облаците от фантазия, а следващата инкарнация да е жена, зачохлена с черен чул по улиците на Риад и да го сваля само в къщи пред мъжа си в кухнята, като бели лук. С 10 деца около себе си.. Публикувано изображение

за това трябва да знае как да излезе от Астралът, а не да го обикаля като пепруда или като муха, като тебе... :friends1::yanim:

Луцифер управлява протестанти и християнски ционисти, либерали и анархисти а сатана управлява юдеи, мюслита, държавни ристиени и тежки социалисти или националисти.

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Луцифер сега управлява Земята чрез "Нов световен ред"(Novus Ordo Seclorum"). Кой го е пропъждал?.. ..

Луцифер е Астралната свобода, която е като муха над екскремент. Екскременът са абрахамските САТУРНИАНСКИ религий- юдаизъм, ислям и държавно християнство.

Защо Луцифер ще кръжи, кръжи и ще се върне пак над шефа си-сатана е видно нали?.. Астралния свят е по-фината материя-ум, разум и его(део Луцката боготвори), саната(ариман) 'държи' грубата материя-земя,вода,огън, въздух и етер.

Луцифер е за предпочитане пред Сатана, така както Илюминатския ред е за предпочитание пред абрахамизма, но вече е видно, че луцифер се връща при сатана- илюминатски папа, който целува курана.

Нищо чудно Луцката сега да рее в облаците от фантазия, а следващата инкарнация да е жена, зачохлена с черен чул по улиците на Риад и да го сваля само в къщи пред мъжа си в кухнята, като бели лук. С 10 деца около себе си.. Публикувано изображение

за това трябва да знае как да излезе от Астралът, а не да го обикаля като пепруда или като муха, като тебе... :help wanted3::wors:

Луцифер управлява протестанти и християнски ционисти, либерали и анархисти а сатана управлява юдеи, мюслита, държавни ристиени и тежки социалисти или националисти.

На грешно мнение си. Там е работата, че не боготоворя никого! Ти боготовориш, ти си този, който има нужда от богове, защото не е намерил още себе си.

Луцифер ми е интересен само като персонаж от притчите, които са продукт на елементарно предметно-образно мислене, което Фикси Микси нарича конкретика, а аз фолклористика :wors: .

Кой е Луцифер?

Добре де, не се карайте. Аз Съм - признавам си без лобут. Само мир и лиубофф да има... :wors:

А линка Тук , който Пип даде - малеййй, забравил съм, че съм писал коментар там.

Относно ристиените и Йошуа бих си позволил да цитирам от една книжка, която се казва "Forged Origins of New Testament" - Публикувано изображение много приятно четиво - можеш да я откриеш като файл в Nexus magazine.

http://www.nexusmagazine.com//

Въобще първия Никейски събор си е доста интересно спортно събитие - архиепископ с прякора "Мулето" (заради "прекрасният" му навик да рита опонентите си при теологични спорове) наритал друг един епископ много спортсменски - типично в ристиенски дух.Публикувано изображение

А лично мое си мнение е, че ако Йошуа не е съществувал, то е било наложително да се измисли (особено неговото непорочно ражданеПубликувано изображение ) от чифутоидите с рязани пластелинчета.

Добре де, не се карайте. Аз Съм - признавам си без лобут.

Да не стане като във филма "Спартак" - всички казваха "Аз съм."

Щото май всички ние сме чеда на Луцифер и всеки един е Луцифер, само някои още се плашат да си го признаят. Публикувано изображение

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Луцифер , дори да съществува не може да ни повлияе, ако не желаем. стремейки се към доброто

Луцифер , дори да съществува не може да ни повлияе, ако не желаем. стремейки се към доброто

Ето едно мнение, което точно отразява състоянието на мисълта на масите...

Ето едно мнение, което точно отразява състоянието на мисълта на масите...

В смисъл? :hush:

Че се плашат от неизвестното ли?

В смисъл? :hush:

Че се плашат от неизвестното ли?

В смисъл, че са пословично тъпи.

Щом се стреми някой към доброто, то логично е да се мисли, че той не се намира там...

ама няма нищо де, нали се стреми, хехе, това е по-важното

• Автор

Щом се стреми някой към доброто, то логично е да се мисли, че той не се намира там...

...аз отколко време избягвам пAша с пашИ, Люци, а ти ми говориш, че съм се 'цепял от коллектива'?... Публикувано изображение

...просто, не си падам по общия зоб и кОпанка.... Публикувано изображение

"The MONsters graze alongside the UNIcorns"... Публикувано изображение

...аз отколко време избягвам пAша с пашИ, Люци, а ти ми говориш, че съм се 'цепял от коллектива'?... Публикувано изображение

...просто, не си падам по общия зоб и кОпанка.... Публикувано изображение

"The MONsters graze alongside the UNIcorns"... Публикувано изображение

Ами разбирам те. Но, в стремежа си да не пасеш с паши, я погледни - не пиеш ли айрян с лайняри... огледай се къде си и не пред мен - пред себе си поне признай.

Разбирам те - везните наистина много обичат хората, но се отвращават от тълпата. Тълпата е животно, подобно на мекотел октопод - една глава мисли за много пипала, които изпълняват нарежданията на главата. Ти нали не искаш да си едно от тези безмозъчни пипала.

• Автор

Но, в стремежа си да не пасеш с паши, я погледни - не пиеш ли айрян с лайняри...

Айде пак приравняване?...

Люци, не е въпросът дали "айрянът се пие с л..няри". Въпросът е: да пиеш айрян, не -да песеш или пушеш трева. Публикувано изображение

Верно- пасящите ще се опитат да те направят л...няр ще ти вкарат л...ната си от пашата в айрянът ти.

Изводът тук е ЧЕ ВСИЧКО Е 'СЕКТА' и все САМ си подбира средата, за да не му се предлагат л..ната от пашата. ;)

Това се мъча да ти подскажа от сумалъка време, че другарите илюминати, в съюз с абрахамците 'сектосват' неудобните, като самите те са най-големите секти, ма ако не си разбрала- карай, карай се 'несектантскти' при масите... Публикувано изображение

...само не ми разправяй, че Христос не е сектант, тъй като нямаше да призовава за 'отсяване на зърното от плявата'. ;)

Само така ми струва или това за пасящите се отнася до мен?

• Автор

Само така ми струва или това за пасящите се отнася до мен?

Не, Тюксън, не за тебе! Публикувано изображение

Да ти кажа една малка тайна(нали си имаш Скирченце Публикувано изображение ): Може да критикуваш, но никога не мрази: критика, която да не съдържа елемента на 'задържане' в душата. Критика, която, да не изисква, а просто да напомня. Омразата е нещото, което 'напоява' душата. Душа, пропита с омраза винаги се връща в матер. свят за реванш. Същото се отнася за адепите, които трябва да живеят живота не толкова с любов, колкото без -мраза. Омразата генерира задържане в матрицата. Ако адпетът трябва да се предпазва от нещо, това е от омразата. Критиката е разум, Омразата е чувство.

Бог се достига не с разум, а с чуство. Ако омразата обсебе човека, той е вързан за матрицата и то с най-здрава гуна- тамас.

Всички световни адепти внимават да не си навлекат ужасни преживявания, които да попият в душата ужас и омраза.

Телецът е непокист, мисли, че душата му 'не попива' и пасе невъзмутимо, но това не така. :) И най-големият непукист не е камък.

Внивамай да не пасеш до ужасТни същества! Публикувано изображение Понеже аз не паса нямам грижа за тях... но ти имаш... Публикувано изображение

Не, Тюксън, не за тебе! Публикувано изображение

Да ти кажа една малка тайна(нали си имаш Скирченце Публикувано изображение ): Може да критикуваш, но никога не мрази: критика, която да не съдържа елемента на 'задържане' в душата. Критика, която, да не изисква, а просто да напомня. Омразата е нещото, което 'напоява' душата. Душа, пропита с омраза винаги се връща в матер. свят за реванш. Същото се отнася за адепите, които трябва да живеят живота не толкова с любов, колкото без -мраза. Омразата генерира задържане в матрицата. Ако адпетът трябва да се предпазва от нещо, това е от омразата. Критиката е разум, Омразата е чувство.

Бог се достига не с разум, а с чуство. Ако омразата обсебе човека, той е вързан за матрицата и то с най-здрава гуна- тамас.

Всички световни адепти внимават да не си навлекат ужасни преживявания, които да попият в душата ужас и омраза.

Телецът е непокист, мисли, че душата му 'не попива' и пасе невъзмутимо, но това не така. :stop: И най-големият непукист не е камък.

Внивамай да не пасеш до ужасТни същества! Публикувано изображение Понеже аз не паса нямам грижа за тях... но ти имаш... Публикувано изображение

Ура,имам една въпросителна!Кой е тоя луцифериански типаж,явно е некакво паркетно лъвче,но не го знам?

http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...ost&id=9854

"Къде се вий, къде съм аз" -е това е пословично тъпо , ако ме разбираш Публикувано изображение

"Къде се вий, къде съм аз" -е това е пословично тъпо , ако ме разбираш Публикувано изображение

Абе, разбирам те, ала не зная ти дали се разбираш. Върни се в темата назад и прочети за какво става дума изобщо в тая тема и как твоят пост виси, щото нали чули недочули, разбрали неразбрали да се изкараме добрички и ние сега като оная бабичка със съчката на кладата и ние да сложим една тук на Луцифер. Ама няма нищо, че изобщо не знаем за какво иде реч...

Луцифер, означавайки носител на светлина, означава и носител на разбиране, на просветление. Затова и не е чудно, че Христос е нарекъл себе си така. Това го знаем. Някои предполагат, че има връзка между прогонването на Луцифер на Земята и същото нещо, което се е случило с Христос, който е бил пратен тук, в човешко тяло, за да просветлява хората. :help wanted:

Древните народи са почитали звездите и най-ярката от тях - Венера се е асоциирала с настъпването на утрото и тя се появява точно преди да изгрее слънцето. Затова утринната звезда се свързва с ново начало и надежда. Според някои, точно от тук произлиза темата за възкресяването.

тукси-мукси не е много сигурно дали христос се е нарекъл носител на светлината,

обаче е абсолютно сигурно че злото е присвоило тва определение за себе си.

не случайно някои се увличат по луцифер , без да разбират че се погребват.

от друга страна може да се твърди че христос е стъпвал по земята и е

бил разпънат, докато луцифер дали някой го е виждал в тяло ?

а според библията жената е слуга на луцифер в райската градина и...

е прецакала работата

Редактирано от prepinatelen (преглед на промените)

тукси-мукси не е много сигурно дали христос се е нарекъл носител на светлината,

обаче е абсолютно сигурно че злото е присвоило тва определение за себе си.

не случайно някои се увличат по луцифер , без да разбират че се погребват.

от друга страна може да се твърди че христос е стъпвал по земята и е

бил разпънат, докато луцифер дали някой го е виждал в тяло ?

а според библията жената е слуга на луцифер в райската градина и...

е прецакала работата

Аха. И ти като църковните плъхове, значи. Ти да не би да си видял Христос как е стъпвал по земята, че го твърдиш? Я кажи, къде го видя, в халюцинациите си ли?

Ми те са ясни поповете, ама и ти вече. Кажи си сега, много ли те е страх от жени, а? :help wanted:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.