Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е Луцифер?

Featured Replies

Напротив - точно твоята вяра е дуализъм в най-висша степен - да делиш бога от човека какво е, ако не това.

Ама как не можеш да се видиш - ти досущ като другите сектанти сочиш с пръст слабостите на собствената си вяра и наричаш това доводи срещу опонента в спора.

Знаеш ли, приличаш ми на оня Кай със стъкълцето в окото от оная приказка за Снежната кралица. И стъкълцето наричаш Бог, "не Дух някакъв си", така ами. Точно ти си който спекулира, а най-вече това се вижда в ментализмите ти по повод сектите - в стремежа си да се оправдаеш пред себе си, че си под сектанско влияние, ми праскаш НЛП-та, на които няма да се вържа - "Люцка, .. В КАВА НЕСЕКТА се базира твоето нежно тяло?".

Аз обяснения няма да ти пращам, само кратък отговор - не е в твоя "трансцендент".

И ти виждаш вече прекрасно къде си, затова и скачаш така насреща ми. Давам ти най-много 7 месеца и сам ще се излекуваш от тая твоя фикция - Кришна.

Стъкълцето го сравянваш с Кришна? ;) ... ми утре мене ше ме сравниш с панделка за отличничка от 6 клас?... :super::clap: Виждаш ли до къде води ФАНТА-та на Луци?..

....да, пак криеш вярата си и сектата си в..... материята?.. таз, материя бе! Публикувано изображение - МНОГО НЕОБЯТНА и НЕОБЯЗДНА! Публикувано изображение

Да, зная прекрасно това. Самотата е истинското състояние на човека. Човек се ражда сам, умира сам и изживява живота си сам, макар и да се заблуждава често, че не е. Само онзи, който е разбрал същността на самотата и умее да бъде истински сам със себе си, може да бъде наистина пълноценно и с друг.

Останалото е фалш, стълпотворение на стадни инстинкти и самозалъгване.

"Сам съм, другите ги няма, барабар с Бога" :yanim::speak::)

• Отговори 567
  • Прегледи 65,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

А той размята из форума като знаме вярата си, ама от време на време нещо го прихваща и започва да размята и пениса си във форума. :speak: В момента малко се е успокоил в това отношение, ако изключим подписът му, който според мен изобщо не намеква това, което той си мисли, че намеква. На мен ми се струва, че неговият подпис определено говори за подтисната сексуалност, която се опитва да изскочи навън и това въздържание няма да го доведе до нещо добро, особено пък до духовно извисяване. Публикувано изображение

Ахаха, не, просто човека има малък проблем с един немирен долен зъб в трансценДента си. Скоро ще го вади, види се , че разклаща целия трансцендент. ;)

Стъкълцето го сравянваш с Кришна? :) ... ми утре мене ше ме сравниш с панделка за отличничка от 6 клас?...

Стъкълцето са всички фалшиви богове.

Ооо, ето къде ти е болката. Открих я най-накрая. Споко, не бери грижа за утре. Предположенията не са положения, нали. Всички ще бъдем помилвани все някой ден.

Ахаха, не, просто човека има малък проблем с един немирен долен зъб в трансценДента си. Скоро ще го вади, види се , че разклаща целия трансцендент. :speak:

А да ти кажа, че според мен, най-добре се затвърждава егоизмът - егото, както ти го наричаш именно в тези секти, по простата причина, че са основани именно от велики егоисти - хора с хипертрофирало его, които се крият зад уж висши духовни учения, а по този начин единственото, което правят е, да затвърждават себе си. Искаш ли да ти покажа лицето на твоята вяра - ето го - виж го само и какво се чете в очите му:

....както се казваш в добрия стар СЗ : "Око за око дент за дент" Публикувано изображение

ПС: Още от време оного бъркаш 'его' с 'душа'. И ти казах на времето още защо Публикувано изображение - егото е най-фината материя. Душата е нематерна. Публикувано изображение

Да, зная прекрасно това. Самотата е истинското състояние на човека. Човек се ражда сам, умира сам и изживява живота си сам, макар и да се заблуждава често, че не е. Само онзи, който е разбрал същността на самотата и умее да бъде истински сам със себе си, може да бъде наистина пълноценно и с друг.

Останалото е фалш, стълпотворение на стадни инстинкти и самозалъгване.

Ето затова ми харесва да пиша в форума.2 в едно ,хем съм сам,а пък си говоря с живи хора./С всичките предимства и недостатъци от този разговор/ Публикувано изображение

А той размята из форума като знаме вярата си, ама от време на време нещо го прихваща и започва да размята и пениса си във форума. :laughing5: В момента малко се е успокоил в това отношение, ако изключим подписът му, който според мен изобщо не намеква това, което той си мисли, че намеква.

Тукси, той Пип си успокоява трансцеденталните бушуващи хормони с МАНтри. Щото не знаем колко девици го чакат при Кришна. Или по-точно при неговата краварка (с ци ци) Радка... :white flag: Ама иначе си права - като го прихванат хормоните - чак на ватман му иде да стане... :ass:

Ама Пип щото не е чел брътвежите на калугерски оффци. Щото онези като им напиръл ХОРмонът и не се притеснявали за обета си. Веднага намирали извинение в Книгата - давали на Бога божието, а на демоните Демонското. И започвал един такъв разврат, че ми е неудобно да намекна даже за него тук във форума. То Пип изглежда даже като девственик пред тези мъдри калугерски оффци... :laughing5:

• 3 месеца по-късно...

Бил ли е или не е бил наричан Луцифер - H'ILL?

H'ILL

ILLumination

ILLness

EnLIL

LILith

DevIL

H'ILL - обратното на LIL-ith.

"LULuwa,"

by Eve. The Hebrew ending "-uwa" means "of Eve" or simply

"a woman." It is similar to "-ith" in LILith. In Hebrew,

"LIL-ith" and "LIL-uwa" have the same basic meaning.

Бил ли е или не е бил наричан Луцифер - H'ILL?

H'ILL

ILLumination

ILLness

EnLIL

LILith

DevIL

H'ILL - обратното на LIL-ith.

"LULuwa,"

by Eve. The Hebrew ending "-uwa" means "of Eve" or simply

"a woman." It is similar to "-ith" in LILith. In Hebrew,

"LIL-ith" and "LIL-uwa" have the same basic meaning.

Луцифер е самата Инана, обаче много хора досущ като теб го свързват със слугата му - Лилит, а не с истинската му същност. Луцифер е Прометей, който се жертва за хората, а хората проявяват неблагодарност спрямо него, като не го познават - те не го познават все още, затова и се страхуват от него.

А Луцифер е светлината на интелекта, не друго. Без тази светлина е немислимо опознаването на материята. И затова и Прометей е все още окован към материята - скалата.

Както един приятел го охарактеризира най-добре Луцифер е слизащият Христос, а Христос е изкачващият се Луцифер. Невероятно точно сравнение.

Луцифер е самата Инана, обаче много хора досущ като теб го свързват със слугата му - Лилит, а не с истинската му същност. Луцифер е Прометей, който се жертва за хората, а хората проявяват неблагодарност спрямо него, като не го познават - те не го познават все още, затова и се страхуват от него.

Не, казвам го, защото четох, че Лилит е женската половина на андрогина Бафомет, а Луцифер е мъжката му половина. Заедно заплодили човечеството - Лилит се заела с Адам, а другата половина с Ева. ;) Освен това дали ябълката на познанието.

Ябълката на познанието, огъня, просветлението ...

А Луцифер е бил и Бог на слънцето.

Иначе и аз си мислех, че Луцифер и Инана са едно и също нещо. Обаче си мислех, че и Лилит се включва там. Като проуча въпроса за Лилит пак ще пиша за това.

Светлината на интелекта или вътрешната светлина (която май идва отвън, ама се съдържа и в нас) - просветлението! :)

А какво означава H'ILL?

Редактирано от Pulno_Kuku (преглед на промените)

Не, казвам го, защото четох, че Лилит е женската половина на андрогина Бафомет, а Луцифер е мъжката му половина. Заедно заплодили човечеството - Лилит се заела с Адам, а другата половина с Ева. ;) Освен това дали ябълката на познанието.

Ябълката на познанието, огъня, просветлението ...

А Луцифер е бил и Бог на слънцето.

Иначе и аз си мислех, че Луцифер и Инана са едно и също нещо. Обаче си мислех, че и Лилит се включва там. Като проуча въпроса за Лилит пак ще пиша за това.

А какво означава H'ILL?

Това, което си прозряла, е точно така. Инана е Прометей, Луцифер, Аполон - светлината/ябълката на познанието.

Лилит е сянката на Инана, така образно да го кажа.

Един съвет - не се заигравай много в тази материя. Името Лиула е с опасни вибрации, не всеки може да го произнася без последици, затова не се напъхвай много много там, стой по-настрана.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

Един съвет - не се заигравай много в тази материя. Името Лиула е с опасни вибрации, не всеки може да го произнася без последици, затова не се напъхвай много много там, стой по-настрана.

Ако тръгнем по тази логика, не само името на Лилит, но и това на Луцифер и особено на Сатана би трябвало да има опасни вибрации. Това са силни егрегори и в тях е вложен много страх. Християнството е било и е много силно и е създало силни егрегори. Аз усещам страха, който идва от Сатана. Егрегорът му е толкова силен, че неговите символи също са силни. Ако сънуваш дяволи те чака нещастие. Макар Рогатият първоначално да е бил символ на плодородие - на оплодителната сила на природата, в днешно време този символ предизвиква СТРАХ!

Редактирано от Pulno_Kuku (преглед на промените)

Ако тръгнем по тази логика, не само името на Лилит, но и това на Луцифер и особено на Сатана би трябвало да има опасни вибрации. Това са силни егрегори и в тях е вложен много страх. Християнството е било и е много силно и е създало силни егрегори. Аз усещам страха, който идва от Сатана. Егрегорът му е толкова силен, че неговите символи също са силни. Ако сънуваш дяволи те чака нещастие. Макар Рогатият първоначално да е бил символ на плодородие - на оплодителната сила на природата, в днешно време този символ предизвиква СТРАХ!

От инерцията на материята се страхува онзи, чийто Дух е по-слаб от нея. Човек, всъщност, се страхува само от едно - от себе си. Защото още не се е опознал досТатъчно, отТатъшно, не е опознал Отец си. И не е роден човекът от пръст. Роден е от Огън, който е нетленен.

Редактирано от Lucia_free (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

Хексаграмата без точка в центъра е принципа на вечния кръговрат в материята. Това нещо е именно ЛУННИЯ принцип, ако го съпоставим със Слънчевият на Вечността без цикли.

За това ти казвам, че си в заблуда, че луцифер е 'слънчев дух'. (хем- Вечерница, хем Зорница) Публикувано изображение

Тригълникът в връх нагоре символизира Огънят, Шива, мъжката материалана енергия.

Триъгълникът с връха надолу символизира водата, Шакти, женската материална енергия.

Астрологично това е андрогинът Скорпион-Дева, вода-земя. Както и принципа на плодовистост Шива/майа и разрушителнст- Рудра/Кали.

Хексаграмата не е нищо друго освен старозаветния закон за кармата, КОЙТО ХРИСТОС НАДМИНАВА.

Преди това Кришна го е строил. :cant believe:

.....дори и в египетската демонология Тот е ЛУНЕН :

http://en.wikipedia.org/wiki/Egyptian_gods

Thoth (also spelled Djehuty) - god of the moon, drawing, writing, geometry, wisdom, medicine, music, astronomy, magic; usually depicted as ibis-headed, or as a goose; cult centered in Khemennu

...както и абрахамизмът, взаимствал от шумерският пантеон, пак на Шива и майа, хексаграмата: САТУРН/ЛУНА

Синай, планината дето Моше получава 10 кози заповеди е кръстена на лунния бог при шумерите 'Син' или Шин, което знаеш, че ЗЪБ, тридент. Публикувано изображение

Хммм..

Сетих се за този пост и идеите, развити в него, прочитайки следното откритие от сондата "Касини" :

Полярното сияние на Сатурн свети в шестоъгълник

На северния полюс на Сатурн е разположен странен шестоъгълник. Сякаш на оста на планетата е завита огромна гайка. Нейните снимки многократно са изпращани на Земята от „Касини“ Според експерти, „гайката“ се формира от потоци от атмосферата. Но защо те са под формата на шестоъгълник не е ясно.

Последните снимки на планетата са още по-объркващи. Фотографиране синфрачервени лъчи разкри: „гайката“ все още сияе. Освен това тя хвърля и искри…

Публикувано изображение

Том Столард от университета в Лестър каза, че присъствието на сиянието на такава огромна площ противоречи на съществуващите теории. И го нарече фантастична изненада.

- Ние все още не разбираме естеството на полярното сияние на Сатурн – призна той пред Конгреса по астрономия (Planetary Science Congress 2010), който се проведе неотдавна в Рим.

още

Хммм..

Сетих се за този пост и идеите, развити в него, прочитайки следното откритие от сондата "Касини" :

На северния полюс на Сатурн е разположен странен шестоъгълник. Сякаш на оста на планетата е завита огромна гайка. Нейните снимки многократно са изпращани на Земята от „Касини“ Според експерти, „гайката“ се формира от потоци от атмосферата. Но защо те са под формата на шестоъгълник не е ясно.

Последните снимки на планетата са още по-объркващи. Фотографиране синфрачервени лъчи разкри: „гайката“ все още сияе. Освен това тя хвърля и искри…

Публикувано изображение

Том Столард от университета в Лестър каза, че присъствието на сиянието на такава огромна площ противоречи на съществуващите теории. И го нарече фантастична изненада.

- Ние все още не разбираме естеството на полярното сияние на Сатурн – призна той пред Конгреса по астрономия (Planetary Science Congress 2010), който се проведе неотдавна в Рим.

още

------------------

Язък, че Ура ни напусна. Не може ли да му се отмени дажбата банани, белким пак почне да ни весели, а? :)

------------------------

Интелесно, че точно на северния полюс /там е вратата, откъдето пранетарните системи черпят нови етерни сили/ завихрените газове са очертали шестоъгълник /Сатурн има шестия ден от седмицата - събота, също е завършек на шестте посвещения и в един аспект се явява като Края, като вратата на Смъртта, но в друг аспект, като Новия Сатурн е Вратата към...свободата./ Е, сигурно е случайност :help:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Хммм..

На северния полюс на Сатурн е разположен странен шестоъгълник. Сякаш на оста на планетата е завита огромна гайка. Нейните снимки многократно са изпращани на Земята от „Касини" Според експерти, „гайката" се формира от потоци от атмосферата. Но защо те са под формата на шестоъгълник не е ясно.

Последните снимки на планетата са още по-объркващи. Фотографиране синфрачервени лъчи разкри: „гайката" все още сияе. Освен това тя хвърля и искри…

Публикувано изображение

още

Обяснително изображение:

Публикувано изображение

Комбинация от урагани, възникнали при взаимодествието на енергията получавана от Слънцето, тази отделана при гравитационното уплътняване на Сатурн, също и от силата на Кориолис. Междувпрочем хексагоналната структура е една от най-устойчивите природни форми, за което е причина подходащото взаимодествие между електромагнитните полета на атомите и молекулите, както когато са включени в кристална решетка така и във относително свободното състояние като част от газ или флуид.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Тъй де - правилно от научна гледна точка :) Ама все пак се сетих за поста на U.Ra за символиката и Сатурн....

Тъй де - правилно от научна гледна точка :)

Ама все пак се сетих за поста на U.Ra за символиката и Сатурн....

Тъй де, нито кръста нито свастиката са шестолъчеви, обачи съществува един символ, който има такава симетрия...Чудя се дали нещата между съответният символ и бай Луци не са твърде тясно свързани?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Луцифер пита кой е Луцифер. Нищо не разбирам от символи ))) но си мисля, че Божиите и Луциферистичните символи няма да са много различни, единия е образ, другия - огледалното му. Е, втория може да е с елемент повече... ))))

Мисля, че Луцката от мигът, в който е светнал като отделеност и е придобил някакви характеристики, се е абсорбирал в астрала, тоест въплътил се е, и се въплътява във всеки раждащ и прераждащ се човек. Човешкото съзнание е луциферическо. В него се крие Луцифер, не е той нещо като самостоятелен феномен, а елемен в съзнанието.

• 3 месеца по-късно...

Присъединявам се към онези, които четат с интерес думите на Лусия.

Силна жена си, Независима Светла... Интелигентна и добре информирана, но мислиш критично, мислиш и изстрадваш наученото. Усещам размаха на живота и силата му, които носиш - кратко, ясно, точно, силно, на място.

Четох Антропогенезиса на Блаватска, доста усилия положих, за да си обясня и подредя идеите. Твърде различни бяха - толкова много и отдавна са ги обърквали „истинските” наставници на Бог. Харесвам Блаватска и книгите й, но без да се влияя от това, в спора по тази тема, съм на твоя страна, Лусия. Харесва ми чувството, което носят отговорите ти. Ти си откровена и кратка до болка. Не замърсяваш мислите си с плява. Дори другият да се нуждае от състрадание, заради илюзиите си, които ти съсичаш, ти не размътваш думите си със самомнение. Но, авторът на темата не ми вдъхва доверие. Явно, и той доста е чел, слушал, запомнял. Но звучи наивно и фанатично, липсва му връзка в логиката, липсва му директното общуване в диалога, звучи като човек с промит мозък. Усещам липса на връзка с живота и познаването на живота; кара ме да чувствам нещо грозно, което е споменът и от първите ми запознанства с някои върли защитници на Библията, т.нар.християни... усещам в него първото ми чувство от зачитането на Стария Завет в Библията /помня се тогава - бях ужасена, чувствах се зле от прочетеното, с товар на гърба си. Попитах се: "Защо ми е Бог, от когото да се боя?!?Аз не искам да се страхувам. Искам Бог, когото да обичам."/ Така и не продължих с това четиво тогава...

Това деление на Дявол и Бог, измислено от католиците, ме кара да изпитвам нещо грозно, което не е част от истинското ми аз. Това е Мая за мен. Това деление: „Аз съм избран, а ти си грешен. Следва наказание.”, ме кара да настръхвам. Това го има и при мюсюлманите, и в религиозните обичаи на индийците. Кой човек е достоен да съди друг човек?! Всъщност, именно господарят - Господа, Исус, духовният водач - са слуги на своите служители. При висшите винаги има саможертва, т.е.обич, няма съдене и показност за превъзходство, разпореждане с власт. Исус не е съдил! И Дънов не е съдил! А съдници се навъдили – равни на Бога в познанието си и раздават присъди. И думите на автора на темата, ми напомнят усилено тези грозни чувства от нашето време– време на самомнението, време на воядорес. Думите на автора предизвикват у мен усещане за паяжина, която плетат около очите ми, тялото ми, волята ми, за да не виждам и ме стягат в окови, прехвърлят ми товар - да ми е тежко. Подразни ме този човек, подразни ме с настояването си, че Лусия, е в Мая...

Може би не е лош човек, може би е познал и преживял някои истини и мисли като повечето от нас. Но защитава и цитира тези безбройни думи и имена, подчертава и натяква тези червени заучени фрази, фанатично, като човек с промит мозък...

Блаватска е обяснила доста и за Ведите, за липсата на интерпретационно познание за тях в Запада,даже за тайна, далечна от индийците-свещенослужители, отдалечили се поради лицемерните подменяния в религията - съобразно личния интерес на брамините. Блаватска ми носи много повече хармония в душата, яснота, разбиране и доказателства, отколкото виждането, което авторът на тази тема представя.

Трудно е да се каже с една дума какъв е Луцифер, при набора от информация в Антропогенезис. Запомних от Блаватска, че Сатана е Ангелът на проявените светове, той е Центробежната енергия на Вселената. Неговото царство е сянка на Бога, той е Бога в проявения свят. Затова, казва Блаватска, когато църквата проклина Сатана, тя проклина космическото отражение на Бог, тя осъжда Бога проявен в материята. Запомних, че той е Съдията на Закона-справедливостта/Карма/, че той държи меча и везните. Той е главен свещенослужител на Бог и именно той, чрез своята функция, пази зорко пред Портите на Царя, държи ключовете на Светилището - пуска само помазания, притежаващия тайното учение, за да не премине нито един недостоен отвъд. Запомних, че, да, той не е паднал/защото се е подхлъзнал/, а е бил въплътен в материята – паднал в зараждане, с което е бил пожертван в името на проявения свят, в името на нашата еволюция. Окован в материята, е подложен на ограниченията и страданията й. Паднал в зараждане, за да ни дари с искрата на вечния живот и да изпълни волята на Бога. Страда с нас, заради нас, той е ние. Падналите ангели са първата раса на хората – падналите в зараждане ангели, са самото човечество.

Запомних, че Луцифер е онзи, който ни е дарил светлината /и мъдростта/. Че той е Окултната мъдрост, светлозарен ангел, един от висшите Елохими. И, да, той е първороден брат на Христос. /Учението на Христос е окултно и се обяснява само при посвещение./ Той ни е дал да опитаме от плода на познанието. Дори в Библията пише дума по дума какъв е той – не са го скрили, къде гледат хората, когато четат, какво си мислят, защо не виждат истината?!?

"А змията рече на жената:Никак няма да умрете, но знае Бог, че в деня,когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете като Бога, да познавате доброто и злото...И яде, и видя, че е добро… И тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи..." "Бог заповяда на човека, казвайки: от всяко дърво в градината свободно да ядеш; но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш, защото в деня, когато ядеш от него,непременно ще умреш... И Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас /мн.ч.!!/, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно - затова Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет."

Лъжата добро ли е? Кой лъже тука? Има ли ревност, завист и егоизъм в любовта? Кой обича човека тука?

Може ли онова съвършено същество, което описва Дънов, да иска тъмнина за нас - неговите деца?! Обичта е саможертва, жертва. /Боговете, които не искали хората да бъдат като тях, са Елохими, и то на по-ниско развитие. Змията дори е по-висша от тях, защото не лъже, не таи завист и ревност към хората. Така Блаватска разбива мита за Змея дявол – винаги в древността Змеят е бил обобщено име на Посветения и значел мъдрост./

Да, Луцифер е силният и непобедим Прометей, който искал неговите хора да бъдат свободни, яд го било като гледал как боговете-лентяи пируват, а хората - умирали от студа и трудния живот; но Зевс и другите ревниво /по-близки до човешкия характер, отколкото до божествения/ отказвали огъня за хората; накрая наказали Прометей за деянието му. Прометей можел да постъпи като боговете на Олимп, той бил силен и мъдър, не можели да му вредят; но той обичал хората, заради техния живот - защото те се трудели! Той избрал да помогне на хората. Когато Прометей видял Херакъл, който дошъл да го освободи от скалата, се натъжил: гледал този силен и як мъж, но виждал човек свикнал на покорство. И тръгнал с наведена глава към подземния свят Прометей, мислейки: по-иначе си представях моите хора - по-свободни и по-велики. /Луцифер е бил висш ангел, той е имал мъдрост и вечен живот в себе си. И за това той е избран да падне в зараждане. По силата на съвършенството си е избран, защото нисшите Елохими, не са имали, та да дадат на хората божествената искра. Те преди това са ни дали, каквото имали – според нивото си на развитие. Първо те ни създали – невежи, в пасивно неведение. Ние не сме били подобие на Бога, а на тях: на Елохимите. Те са били първия Адам - онзи, който бил подобие на Бог. После Луцифер ни обещал мъдрост и не ни излъгал – дал ни я. Той е осветил пътя към Бога, пътя на Закона – дал ни е правото, познавайки доброто и злото да търсим верния път, активно, съзнателно да се борим за осъзнато съществуване; помага ни в Съда на Карма, като точно мери на везните и отсича с меча всяка кривина в душата, та да ни научи на божие съвършенство и всеки път ни връща на пътя. Това е разликата между първите ангели и въстаналите – първите създали човека, но не съвършен. Вторите били толкова съвършени, че нямало как да се въплътят в толкова нисше ниво на материята – тя не била готова за такава сила. За това те се съпротивлявали - отложили, но после дошли и /паднали като мълния/ божия искра се въплътила в по-развития човек, за да му даде мъдрост, възможност да стане като боговете - безсмъртен. В крайна сметка, всеки от тях бил част от плана на Бог и просто изпълнил своята част от задачата./

Сатана е Съдията на Закона. Кармата, казва Блаватска, не създава и не предначертава нищо. Човек действа и създава причините, а Кармичният закон приравнява следствията. Това не е действие, а всемирна хармония, която се стреми да върне първоначалното състояние. Карма е Закон. Тя не търси да разруши умствената и личната свобода. Тя не обвива в тъмнина напътствията си, с цел да обърка човека. Тя не наказва този, който изследва тайните й /сравни с ревнивия, забраняващ, обидчив и отмъстителен Бог на евреите/. Напротив, Карма е благосклонна към този, който търси и изучава обърканите й пътища. Награждава онзи, който хвърля светлина в тъмнината, в която се губят и загиват толкова много хора, поради непознаване на лабиринтите на живота. И ако Луцифер ни е пратен като Фар, да осветява пътя ни към Бог, пътя, който минава през Закона-Карма, кое му е лошото? Лентата на очите му, докато държи везните, е лошата, защото като съди за „съвършен или не”, не прощава на никой. Той така ни помага да намерим пътя, като ни учи по най-добрия начин – дето само живият живот го може: проба-грешка-връщане в равновесие. И пак така, докато се научим. Аз това видях в живота, че така учат най-добрите възпитатели: може да са строги, но друг начин няма. Той е нашият божи лъч, който се мъчи да ни отведе при първоизточника. Макар че повече прилича на мълния за слабия днешен човек. Луцифер е двигател на еволюцията, която е основна цел във Вселената.

А когато някой пречи на еволюцията, ако задържа хората на едно ниво, да не се развиват, да не учат, какъв е той? Приближен на Бога ли е? И на кой Бог? Мъжът, с човешки облик, желания и мисли?

В голяма степен Дяволът, който описват католиците, е тъждествен с Бога на евреите - по-низш от Луцифер. Но евреите предпочитат този ревнив и отмъстителен Бог, като наклеветили светлия ангел-Луцифер. Такава каша са забъркали… Кой е дявол и кой е бог? Да видим : кой е измислил СВЕТАТА!!! Инквизиция? Какво е направила тя през средновековието – оставила е в застой с векове интелигентното, по рождение мислещо божествено същество-човека. Кои са били нейни врагове: тези, от които тя е откраднала Библията; знаещите, можещите, мислещите, ясновиждащите, красивите. Кой уби Исус? Ближните му, върлите последователи на Стария Завет. И Дънов, и Кастанеда казват, че човек с грозна душа не може да е красив и обратното, знам за тях двамата, но сигурно има и други, които са разбрали това, и аз го разбрах в моя живот; кой е твърдял, че красивите и невинни „вещици” са били зло – уродливите измислители на Святата Инквизиция.

И мюсюлманската религия сега прави така: казвали са ми, че техните вярвания са същите като преди хиляди години. Брамините правели същото, описва Блаватска. Вярно, като се срещам с вярванията им и живота им, ме обзема същия вътрешен ужас за паяжина, която ме оплита и ми пречи да бъда свободна, и ми прекъсва връзката с Бога, и ме поставя в тъмнина. Какви са тия религии, които претендират да са „истинни”, като ми забраняват да общувам директно с Бога, и ми се провъзгласяват за наместници? Целият свят говори на езика на Бога и само да се вслушам, ми дава напътствия и утеха всяка минута. Целият проявен свят на мъдростта и светлината е осъзнат и не ме оставя самотна и изгубена, както го могат хората – да те вкарат в тъмнина без светлинка и надежда. Само да го призова, да се огледам, да спра мислите - нишки на паяка, който ме увива, за да не стигна до Него - и светът ми говори. Дяволско било да си ясновидец!!! Дяволско е, щом ми дава власт да намеря Бог сама, а теб те прави ненужен и малък… и гладен…

Кастанеда разказва, че в Библията и в цялата тая история с Дявола, пръст имат летачите. Те са нашите робовладелци от незапомнени времена. Аз вече нямам съмнение в това. В Антропогенезиса намирам техните първи следи - във времето, в което сме познали доброто и злото. Времето на 4 раса- атлантите, при които настъпило разделението между добрата и злата ложа, пътека, магия; разделението на знанието, което едни взели да ползват за зло, а другите – за добро. Цит.:„Първите се кланяли на единен невидим Дух, а вторите фанатично се кланяли на духове на земята, тъмни космически сили, с които сключили договор.” 4 раса били първите смъртни, които се поклонили на Боговете на материята. В тази раса достигнал развитието си физическия разум и точно по тази причина третото око се затворило завинаги и потънало, а вътрешното ясновидство, което имали всички атланти в началото, изчезнало. Атлантите са първите физически хора, чието основно свойство е гордостта. В края те станали особено зли, както ние ставаме сега, възгордели се и казали: „Ние сме богове.” Спрели са по пътя на знанието пред 3-я враг: били победени от силата. Значи са станали тиранични диктатори и загубили битката по пътя на знанието. /Но някои са продължили и са станали хора на знанието: стигнали са до последния враг – смъртта, защото са преодолели представата, че силата им принадлежи и могат да я ползват за лични желания. Разбрали са, че силата, макар да е тяхна, не им принадлежи, а напротив, те самите са слуги на Силата и Духа./ Поклонението пред стихиите се изродило в самопоклонение, което довело да фалическия култ /който е характерен и днес и с който учените обясняват вярванията на древните/. Построили огромни градове и свои статуи – със свои размери. Всъщност, хората от 3 и 4 раса са били гиганти и за това хората от 5 раса ги мислели за богове – боготворели гигантите с неограничени възможности и се боели от злите такива магьосници /тези са прототипът на Дявола/. А те просто били хората от предишната раса. Библията, казва Блаватска, е история на разделението и борбата между бялата и черна ложа, т.е. историята на физическия човек, която започва от 3-та раса, след разделението на половете. /Тук са описани всички характеристики, свързани с влиянието на воядорес върху нас. И основно - ума на летача, характерен със самомнението, обратно пропорционално на ясновидството ни, което губим всеки ден наново./ Атландита била известна като континента с 2 страни – две раси: войнствена и набожна. Градът на благочестието постоянно се посещавал от Боговете. А войнственият град бил населен с различни същества, които били неуязвими за желязо и които можели да бъдат смъртно ранени само с камък или дърво. Тези две раси били различни и физически. /В тези различни два вида могат да се намерят прототипите на вампири и всякакви странни форми, за разлика от красивите ангели, както ги знаем по рисунките./

Дяволско било да искаш да знаеш!!! Знанието – мъдростта – Луцифер е проявление на Бог. Но как ще го проявиш това знание, е друг въпрос. „И най-добрият метод в ръцете на зъл цар, става лош. И най-злият метод в ръцете на добър цар, става добър.”, пишат древните китайци.

Няма Дявол и Зло извън човешкото съзнание, казва Блаватска. Тук - в тоя живот - видях, че по-страшно от хората няма, това ме научи животът...Дяволът е невежеството и страстите. Езотериката не признава добро и зло - те са две взаимосвързани части. Има активност и пасивност. Злото служи за развитие и еволюция, защото то е противник на застоя, това е Сатана - действие. Няма съвършено развратени същества, както и Ангели, които да са абсолютно съвършени. Макар че се определят като два лагера: духове на светлината и духове на мрака. Всяко същество е в процес на развитие, няма нищо в застой. Демоните са материални духове, създадени в по-низшите части от небесата. Където е материята, има ограничение, изпитание, противник. Луцифер е противник, въставащият на нашия план. Той е обратният полюс – ако приемем, че доброто е противник на злото, то доброто също е Сатан. Той е силата, която ни дава възможността да въстанем срещу …, да се движим, да еволюираме или да падаме, но да се движим, да живеем осъзнато. Но Луцифер е Логос във висшия план.

Цит. от Антропогенезиса:

"Никога не е имало първороден грях!А само злоупотреба с физическия разум.Творческите сили били дар от Божествената Мъдрост, а не резултат от греха.Не е вярно, че човечеството страда заради непокорството на Адам и Ева. Карма не ги е наказала за това, а за злоупотреба с творческата мощ." И това също не е било наказание, а просто възстановяване на хармонията и равновесието. 3 раса не е била наказана, защото не е имало за какво. Но 5 раса плаща за злото в 4 раса, по-точно за неправомерното използване на силата-знание, макар че и това е просто уравновесяване на нарушената хармония. Където Законът гласи: ако се оставиш на силата да те победи по пътя на знанието, ще се превърнеш в тиранин, ще тръгнеш по път без сърце; а пътят без сърце винаги се обръща срещу собственика си.

"Отец Перон: Как можеш да кажеш паднали ангели? Ако те са били добри ангели, как могат да паднат? Ако са били лоши, тогава защо ще се наричат Синове на Бога?"

Материята не била жива?!? Сънувах какво е материята - силно, силно сбита и концентрирана енергия. Има индианци, които могат да разлагат телата си на частици енергия и да я събират отново... Нали любовта била енергия. Каква е разликата между материята, любовта и енергията?

Бог бил личност?!?!?

Познавате ли представата на индианците-толтеки за произхода на личността в нас?

Знаете ли за летачите и нашите отношения с тях?

Редактирано от DEKASTA (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Сатана безспорно е Злото на този свят. Логично е обаче да си зададем въпроса, след като Бог е Всемогъщото, Единственото и Неделимото Добро, то тогава как се появава Сатаната и къде е царството на този Княз на тъмнината?

Би трябвало Сатана да е този, който е извън Бог и Божието мироздание, тъй като Божието мироздание е най-висшето добро.

Ето защо за мен сатана е този, който не е част от Божието мироздание, не е от Бог създаден (Как би могъл Всеблагият Бог да създаде Злото? И би ли бил истински Бог този бог, който създава Злото, своето собствено отрицание?)

Има само едно нещо, което не е от Бог и то е Човешкото его. Защото човешкото его е заблуда на човешкия ум, егото е продукт на ума, т.е. егото е направено от тази илюзорна и неекзистенциална, недействителна за Божието мироздание „материя” на сънищата, на мислите, на заблудите. Егото е несъществуващо в реалността на Бога, която е единствената реалност възможна в и извън нас. Егото е човешка проекция на ума, не Божие творение. Човешкото същество е божие творение в неговото единство на тяло-ум и дух, но не и създаденото от човека под формата на мисли, концепции, теории, вярвания, заблуди, човешки организации и институции, човешки научни открития и други подобни. Защото така, както съществува човекът днес , той е играчка в ръцете на собствения си ум и неговите продукти – мислите, егото. Човекът не се е осъзнал като единството на тяло-ум и дух и не е открил центъра си, там, където е истинският господар – най-вътрешното същество, най-истинската същност на човека – душата му, от Бога запалената искра в него.

Човекът докато е неосъзнат остава роб на най-големия си враг и заблудител – Сатаната – Его. Защото няма друг Сатана, няма друг претворител на злото в света освен Егото на човека.

Исус Христос постоянно ни го напомня, като ни призовава да се смирим, да се укротим и да прогледнем за славата на Единия и Единствения Бог. И дори и да не е наричал егото с точно тази доста съвременна дума, Исус пак егото имаше предвид в своите проповеди. Защото егото е заблудата на лошите помисли, срещу които Исус предупреждава. Докато в Стария завет пророците проповядват срещу извършването на престъпления, Исус предупреждава не само да сме будни и нащрек за самото извършване на престъпление, не само действието, но дори и помисъла за престъпно действие е зло. Да пазим и помислите си чисти, като останем "будни и нащрек", т.е. да се осъзнаем за умствените си заблуди, които също са зло.

Матей 5:29 Ако дясното ти око те съблазнява, извади го, за да отидеш на небето

Егото е тези умствени заблуди, които пречат на човека да види реалността такава, каквато е - Божия! Егото е този вътрешен враг в човека, който го кара да върви срещу Любовта на Бог, която го е създала, и следователно го обръща срещу самия себе си, срещу собственото си същество (за което Юда е ярък пример с предателството на Любовта, онази Любов, от която и той самият, неговото същество е създадено).

Във всеки човек, който не е управляван изцяло от Божия дух, който не се е смирил напълно и предал в ръцете на Бог Отец, егото съществува в една или друга форма, в по-голяма или по-малка степен.

Его няма в Исус, когато той казва: Нека Твоята воля да бъде, Отец мой, а не моята!

Човек, който се е предал напълно в ръцете на Всемогъщия Бог, смирил се е напълно и се е умиротворил, е човек без его, празен съд, в който Бог се излива!

Исус ни е дал себе си за ярък и недвусмислен пример как да се „борим” със Сатаната – Его. Парадоксалното, на което той ни учи, е че всъщност човек няма как да се пребори със своето его, "борейки се"! Борейки се срещу егото си, ти го правиш още по-силно. Защото егото съществува само когато се бориш, когато желаеш, търсиш, имаш амбиции и цели! Когато си спокоен, умиротворен, напълно себе си в сегашния момент, не може да има его! Защото егото е продукт на ума и то живее в неговите проекции или в миналото, или в бъдещето.

Поради това, че егото е неекзистенциална илюзия и няма своя собствена реалност в Мирозданието на Бог, Егото е отрицателно състояние, така, както е отрицателна тъмнината, или студът!

Тъмнината сама по себе си не е - тя е липсата на светлината. Както и студът не е сам по себе си - той означава единствено липсата на топлината. Ето защо не можеш да се бориш директно с тъмнината, нито със студа. Колкото повече се бориш, толкова по-сигурно е твоето поражение.

С отрицателното можеш да се справиш само по един начин - като внесеш положителното в него, при което отрицателното просто вече не е. В една тъмна и студена стая е достатъчно да внесеш светлина и топлина и тъмнината и студът ще са победени от само себе си.

Така е и с егото - егото е отрицателно състояние и означава единствено липсата на осъзнаване! Когато внесеш повече осъзнаване в себе си на това, което Е, вътре в теб и навън от теб, това осъзнаване е като запалена лампа, която разкъсва тъмната пелена на егото пред очите ти и Реалността, такава, каквато е, Божия, се разкрива пред теб!

Но какво означава да внесеш повече осъзнаване в себе си, да бъдеш буден и нащрек по думите на Исус? Тъй като Егото не е екзистенциално, то няма свое отделно съществуване извън нашите мисли - мислите ни са тези, които пораждат егото. Защото мислите ни са тези, които ни владеят нас хората. И това е така, защото се идентифицираме с мислите си и с ума въобще. Мислим си, че ние сме умът. А не си даваме сметка, че умът ни е даден само като инструмент, който да ни служи. Умът ни е слугата, а ние, най-вътрешното ни същество, душата ни, сме Господарят.

С мислите си обаче не можеш да се бориш! Колкото повече се опитваш да ги отблъскваш, или подтискаш, или забраняваш, толкова по-силни стават те. Обсебват те и се нарояват като палави немирни маймунки все по-досадни и многобройни. И за да се убедиш в моите думи, опитай се да си забраниш да мислиш за нещо! Оттук натам само забранената мисъл ще ти се върти в главата!

Ето защо с борба и подтискане не можеш да победиш егото и мислите на ума си. Древните мъдреци са го разбрали много отдавна и са измислили медитацията т.е. наблюдението и постоянното внимание за всичко, което те заобикаля отвън, както и за това, което е вътре. Исус също говори за това, колко е важно човек да остане винаги буден и нащрек!

Когато се наблюдаваш, но без да се осъждаш, без да осъждаш нито мислите си, нито това, което е извън теб, то тогава ти си един безпристрастен наблюдател, свидетел на всичко. По този начин ти отдръпваш енергията си от мислите си, не създаваш повече мисли чрез осъждане или борба, а просто оставаш безразличен наблюдател. Мислите на ума ти имат нужда от твоята енергия, за да съществуват. И когато ти вече не им я даваш, те постепенно стават все по-малко и по-редки, а пространството на покой между тях все по-голямо. Ако трябва да го онагледим с пример - ти не си мислите си така, както синьото небе не е покриващите го облаци. Мислите ти са тези облаци, преминаващи по чистото небе на твоето съзнание, но не го замърсяват, нито го объркват.

А ти, истинското ти същество и най-вътрешната ти същност, си безкрайното синьо небе, мирът и покоят на Любовта, Истината и Блаженството.

Вчера едно момче попитало каква е разликата между Луцифер и Сатана. Чудех се какво да пиша като ме запитаха и мен дали я зная но тук съзирам възможност някой да ми обясни :blink:

Вчера едно момче попитало каква е разликата между Луцифер и Сатана. Чудех се какво да пиша като ме запитаха и мен дали я зная но тук съзирам възможност някой да ми обясни :P

Има ли значение с кое име ще наименоваш най-големия си враг и заблудител?! Може би Лъжа е най-коректното.

Падението е замисъл на Сътворението. Не бих нарекла Сътворението Лъжа... (:

Падението е замисъл на Сътворението. Не бих нарекла Сътворението Лъжа... (:

А как би нарекла твоите собствени идеи за някакви си замисли, че и паднали, на Сътворението?! :P

Умът и неговото его в това го бива - да си измисля, да се проектира, че и върху Сътворението дори. :)

А как би нарекла твоите собствени идеи за някакви си замисли, че и паднали, на Сътворението?! ;)

Умът и неговото его в това го бива - да си измисля, да се проектира, че и върху Сътворението дори. :P

Никак. Ама щото знам че "няма ни един праведен", пък няма, щото има Падение.

Е, не са мои собствени, Библейски са и падението и сътворението :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.