Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 2

Featured Replies

Само че..това как ще промени поведението на системата след това.Пробвах upgrade-после настана същата каша? :) Ще пробвам,но възможно ли е да е проблем с процесора Pit?

Преди да сложиш драйверите така ли се държи ?

Я виж Event viewer-a. Start->Run... eventvwr.msc Погледни Administrative Events и System events

Редактирано от krasen (преглед на промените)

• Отговори 1,5k
  • Прегледи 195,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• да не би да не може да ти се приплъзва странциата надолу? нямаш скрол ли? плъзгачи отстрани също ли нямаш? или не ти работи мишката това е blog. да си виждал някой блок да седи постоянно с 1 и същ

• Значи този 7235 е фейк, а последния изтекъл в момента е 7231 ?

Публикувани изображения

а сега редовния Отечесвен Кино Преглед: Ликувайте Другари и Другарки, светлото комунистическо бъдеще с бърза крачка се е запътило към нас:

A Few More Changes From Beta To RC

обърнете внимание на т., т.: 13, 23, 35

ах къде си потумясах TagHeuer-а...........

Biskata-машината ми не е върха на технологиите,но определено не е и слаба!Затова не схващам какво се омазва!Още нещо,рестартира за повече от 2 минути,въпреки че съм направил всички настройки да са на максимално бързо!

Аз изпекох имиджа с вградения в Windows Image Burner и от него инсталирах. Сега обаче като го отворих и виж какво забелязах:

12339246691387475546.JPG

В момента мога да продължа да си записвам върху диска. Интересно, защо го е направило такъв? Изтрих от диска файла desktop.ini, който беше приготвен за запис.

Само че..това как ще промени поведението на системата след това.Пробвах upgrade-после настана същата каша? :friends1: Ще пробвам,но възможно ли е да е проблем с процесора Pit?

Не би трябвало да е хардуерен проблем, при условие, че до момента ти е работил с другите версии. Според мен виновно е или оптичното устройство, или програмата, която ползваш за запис. Ето защо ти предложих инсталация от виртуално СД.

Лично непотвърдено мнение: след като с виста майкрософт вдигна летвата за хардуера, сега отговора на производителите на хардуер - с всеки по нов драйвер моето ATI Radeon 9550 се държи все по зле, а в списъка за бета драйвери на АТИ даже не се поддържа. Но пък майкросотф вграждат по новите версии на драйверите подадени им от производителите на хардуер и става мазало :yanim:

Лично непотвърдено и неангажиращо мнение...

Значи успях да подкарам нормално тази RC-решението е в БИОС настройките на SATA MODE SELECT(поне при мен)-имах три опции-SATA,RAID и АHCI.Именно последната като поставих и нещата си дойдоха по местата!Но...какво му е по бързото от 48-цата?-аз лично не виждам.Вярно,малко по шаренко,ама....За РАМ-а-същата работа,въпреки всички обяснения на чичо Бил.Но...държи си се добре!А за бързината..вече бях свикнал с 7048-та, тази не ми се струва нещо по...Айде момци.....чакаме RC2-там пък може да ни изненадат!

gaffer за държането незнам, но за неподдържането - не "вече" а още от първите бета драйвъри 9550 ме се поддържа

замисли се защо

иначе картата не беше лоша - слагаше в малкото си джобдже всички свой nV съвременници от своя клас

сташ...чакаме реално RC1......10.4

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

gaffer за държането незнам, но за неподдържането - не "вече" а още от първите бета драйвъри 9550 ме се поддържа

замисли се защо

иначе картата не беше лоша - слагаше в малкото си джобдже всички свой nV съвременници от своя клас

сташ...чакаме реално RC1......10.4

Мислите ми вървят в посочка че въпреки всичко няма как новата лъскава ОС да върви перфектно на стари щайги от преди 5 години, бизнеса не позволява връщане назад, в крайна сметка пак с новия Windows ще трябва да се ъпгрейдва, да се купуват нови компютри и колелото ще се върти, напред.

А при 7000 и 7022 моето ати, макар и да го нямаше в списъците си пееше с аeрото, в пъти по добре от виста. С 7048 взе да рефрешва отвреме навреме, а с 7057 взе да си минава на базик без аеро :yanim: Само че на първите две датата на драйвера бе от декември, на 7048 от 30.1.2009, а на 7057 от 14.2 , ако не бъркам, че изкара само 2 часа на компа. Следващата версия вероятно няма да мога изобщо да подкарам.

И от тук следва - като ще трябва да давам пари, ще си купя нов компютър, а Майкрософт ще почака за по добри времена да види пари от мен за новата си ОС.

Или както каза ти преди време, като ви гледам какви юнаци сте се събрали, два часа след ...

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

Мислите ми вървят в посочка че въпреки всичко няма как новата лъскава ОС да върви перфектно на стари щайги от преди 5 години, бизнеса не позволява връщане назад, в крайна сметка пак с новия Windows ще трябва да се ъпгрейдва, да се купуват нови компютри и колелото ще се върти, напред.

А при 7000 и 7022 моето ати, макар и да го нямаше в списъците си пееше с аeрото, в пъти по добре от виста. С 7048 взе да рефрешва отвреме навреме, а с 7057 взе да си минава на базик без аеро :P Само че на първите две датата на драйвера бе от декември, на 7048 от 30.1.2009, а на 7057 от 14.2 , ако не бъркам, че изкара само 2 часа на компа. Следващата версия вероятно няма да мога изобщо да подкарам.

И от тук следва - като ще трябва да давам пари, ще си купя нов компютър, а Майкрософт ще почака за по добри времена да види пари от мен за новата си ОС.

Или както каза ти преди време, като ви гледам какви юнаци сте се събрали, два часа след ...

А не можеш ли просто да си измъкнеш драйвера от по стар билд и да го сложиш на новия билд?

е сега: реално е заплануван Rc1 - всичко става и току виж сме имали и RC6.....10/4

Малко картинки и от мен. Новия билд просто го ъпгреднах, не ми се занимаваше с нова инсталация.

http://img5.imageshack.us/img5/193/66338705.jpg

Това е версия 7048 64 бита.

Това е 7057 32 бита, сигурно в този момент се ъпдейтва нода щот друго пуснато няма.

http://img5.imageshack.us/img5/3204/92349440.jpg

Като си говорим за управление на рам, в случая са пуснати нода, айсикю, мозила и 1 прозорец на играта.

http://img5.imageshack.us/img5/8052/ramy.jpg

Пуснат само 1 нод и нищо друго.

http://img5.imageshack.us/img5/8196/segad.jpg

Типична ситуация в офиса, пуснати айсикю, скайп, нод, мозила, вмп, 1 папка и 2 опен офиса.

http://img5.imageshack.us/img5/6606/officex.jpg

Редактирано от AleksiiVrana (преглед на промените)

Препоръчайте ми програма, с която да гледам филми. С Windows Media Player не ми се показват субтитрите, а с BSPlayer - картината. biggrin.gif

и за двете има оправия

за умп - кодеци

за бс - важна тема за 7

Според мен се справя много добре SMplayer,тои е обвивка на MPlayer и в режим GL вади страхотна картина и субтитри с много настройки е и което е наи-важното за мен е че не изисква кодеци.Но за да се възползвате напълно от възможностите му трябва да си сложите последните бета драивери за windows 7 на АТИ или НВИДИА

Редактирано от d_100 (преглед на промените)

Комбинация тип "класика в жанра" КМ плеяр спрегнат с к литал мега кодек пак....

KMPlayer не се нуждае от кодеци, а с klmcodec445 трябва и WMP да тръгне със субтитри, ffdshow би трябвало да тръгне автоматично :P

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

http://www.download.bg/index.php?cls=progr...lt&id=32677

Това върши работа.

http://www.cccp-project.net/

Сложи и тези кодеци при мен работи WMP.

Редактирано от purpur (преглед на промените)

Всички се надявахме за 10-ти април, но уви! Цък

От друга страна, бързата работа срам за майстора! Може да е за хубаво. Манията с билдовете и течовете продължава. Аз обаче смятам културно да си чакам офицялен билд. Омръзна ми...Тъкмо свикна с някой и друг бъг и те вземат го оправят. biggrin.gif

При мен с к литал вмп има субтитри. Въобще, ползвам вмп само за музика, за филми предпочитам кп плеяр. А някой ползват винамп така че вмп отива в гората нацяло.

И аз нямам проблеми със субтитрите...

KMPlayer + K-Lite Mega Codec Pack 4.7.0

t_kmplaerwin7m_2294f69.jpg

Как да го видя това?

Интересен е ключът който получих преди за бета версията и беше валиден до август,сега е вече до март 2010г.

86cdd7dca5ab8963.jpg

Значи за 10 април да не се надяваме на RC1..

предполалгам, че чичо бил, ще пусне некой и друг буилд до тогава :bedtime2:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.