Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Panda - въпроси, мнения и дискусия

Featured Replies

Аз да кажа простичко-от архива с tubeviewer-четата Панда-облаче проспа юнашки три парчета, Rising free edition ги намери като подозрителни. Без коментар....Дали има невидими шпиони-според a-squared такива животинки няма в системата ми, при цялата и присъща подозрителност.

Здрасти, томсън.Панда е люмимата на дедо ти програма.Верно,заспала е на моменти.Имах късмет,че още с пускането за първи път махна Psexec.A,който още стои под карантина с дата 1.1.1970 и не е изпратен до Панда.Как да им го пратя от карантината,не ми дава,пък и датата не е точна,Пандата ми е от половин година.
  • Отговори 628
  • Прегледи 96,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• драги тнн, (очеизвадно е, че си ти) ако желаеш може да направим едно сравнение между панда и нод по брой евристични засичания/он деманд такива

• Отговорът е Да и на двата въпроса. Споделям добри първоначални впечатления. Обща маса 74.8 MB, заради наложително осигуряване на защитеност и при липсващ Интернет. Няма загуба на пъргавина за ОС с Wi

• Това е оптимално опростена откъм настройки програма и няма такива екстри.Подобни особености могат да се зададат чрез ползване на други програми - обаче ги считам за необосновани.За какво ми е изобщо п

• 4 седмици по-късно...

От снощи съм с безплатната Panda Cloud Antivirus. Държи се много прилично, детектва засега много добре, сканира и архиви при даунлоад, дано не ме разочарова. Незабележима като товар на системата, бърза при сканиране и ....никакви настройки....е, ще го преживея. Трие де що види, кракерите да са подготвени! :)

Пак я пробвах в последните няколко дни на един от домашните компютри - съмнителни файлове продължават да изчезват към облаците, а при среща с непознат вредоносен код често настъпва внезапен рестарт. Ако правиш нещо по-сериозно тези неща пречат. Не зная испанците дали ще коригират тези работи при безплатната програма - засега пак я деинсталирах. Поздрави
  • 2 седмици по-късно...

от 2 дни съм с panda is 2010 стабилна е и е по лека от предишната ми комбинация avira hp + pc tools , но е малко тромава от към ъпдеити

По повод 20-годишнината от създаването на Panda Security, експертите от лабораторията PandaLabs са изготвили класация на най-опасните компютърни заплахи за последните 20 години. Всички заплахи в класацията са избрани в зависимост от степента им на известност, причинена от широко разпространилите се епидемии, причинени от самите тях за разглеждания период. Петък, 13-ти или Йерусалим. Създаден в Израел през 1988г. и забелязан за първи път в Йерусалим, вирусът най-вероятно се свързва с отбелязването на 40-годишнината на Израел. Разбира се действието му стартира на датата - петък 13-ти, изтривайки всички програми инсталирани върху заразените компютри. Barrotes. Това е първия известен испански вирус, появил се през 1993г. Веднъж качен на компютъра, той остава скрит до датата 5 януари, когато активира показването на поредица от черти, наподобяваща решетка върху монитора. Cascade или Falling Letters. Създаден в Германия през 1997г. Всеки път, когато зарази компютър, на екрана се изобразява „водопад” от падащи букви. CIH, познат още като Чернобил. Този вирус е създаден в Тайван през 1998г. Само за една седмица е успял да зарази хиляди компютри. Melissa. Появява се за първи път на 26 март в САЩ. Този вирус се е разпространявал използвайки съобщения от вида на: "Това е документа, който поиска ... не го показвай на никой друг". Действието му се изразява в блокиране на някои опции в Microsoft Word и изменяне на документите, които се използват. ILoveYou или Loveletter. Толкова известен, че едва ли се нуждае от представяне, този „романтичен” вирус излиза от Филипините през 2000г. С заглавието си "I LOVE YOU", той лесно привлича вниманието към себе си и така заразява милиони компютри по целия свят, дори и организации като Пентагона. Klez. Създаден през 2001г. в Германия, червеят заразява компютри всеки тринайсти ден от нечетните месеци. Nimda. Името всъщност представлява думата "admin” (администратор) написана на обратно. Връзката се изразява във възможността на този вид червей да създава администраторски права на вече заразените компютри. Nimda е създаден в Китай на 18 септември 2001г. SQLSlammer. Това е още един вид червей, причинил доста главоболия на множество компании по целия света. Появил се за първи път на 25 януари 2003г., той засяга повече от половин милион сървъри само за няколко дни. Blaster. Този червей, създаден в САЩ на 11 август 2003г. е известен със странното съдържание в кода си, а именно "Аз просто искам да кажа, че те обичам, сине!" (Все още не е известно за чий син става въпрос), както и "Billy gates, защо направи това възможно? Спри да правиш пари и оправи софтуера си". Sobig. Този немски вирус се появява през лятото на 2003г. От няколкото варианта, под които се разпространява из мрежата най-опасен е Sobig.F, който стартира атаката си на 19 август, използвайки електронната поща. Засегнал е общо 1 милион компютри. Bagle. Появява се на 18 януари 2004г. и е един от множеството червеи с голям броя варианти. Netsky. Това е зловреден код стартирал от Германия през 2004г., използващ уязвимости в Internet Explorer. Неговия създател, всъщност е отговорен и за друг известен вирус - Sasser. Conficker. Последен в списъка, но не и по значимост на вредите, които предизвиква, Conficker се появява през ноември 2008. Странното е, че ако клавиатурата на атакувания компютър е конфигурирана за писане на украински език, компютърът няма да бъде засегнат... МОЛЯ ЗАСТРАХОВАЙТЕ СИ КОМПЮТЪРА И НЕ ПУСКАЙТЕ ВИРУСИ ИЛИ СПАМ ПО ФОРУМИТЕ НА КОЙТО И ДА Е САЙТ!!! Източници:Panda Security

Ще си позволя да цитирам един колега, когото много уважавам, от един друг форум, относно заключението до което е стигнал за сегашното състояние на продуктите на Панда:

При антивирусните (и явно особено при Panda) има разлика между защитата в реално време и сканирането при поискаване . Panda имат чувствителни евристики , които маркират подозрителни неща като "Suspicious" . Освен това , ако сте свързани с Интернет - при ръчно сканиране само тя ще прави и проверка и чрез in-the-Cloud (Cloud Intelligence) .

Явно с цел олекотяване на продукта има огромна разлика , според мен , а и не само , между това , което програмата засича при ръчно сканиране и това , което програмата може да засече при on-access / on-execute .

Обновена Panda 2009/2010 . Временно спираме защитата и всички модули . Изтеглям архив от data.bg , или някой друг , наблускан със много на брой стари и безполезни вируси . След това , разархивирам архива и възобновявам защитата . Изчаквам около минута (понеже Panda-та си е малко тромавичка) . Проверявам с eicar.com test file - добре е. .Изключвам интернет връзката (за да няма достъп до сървърите си и за да не ползва In-the-Cloud .

При опит да достъпя вече разархивираните заплахи , едва една малка част от тях биват засечени on-access . Дори стар стартирах вирусите , те се задействаха - никаква реакция от страна на Panda . Останах обезумен , не за друго , а защото в момента , в който инициализирах ръчно сканиране всичките заплахи бяха засечени.

Въпросът е защо след като Panda има дефиниции срещу конкретните заплахи не се обади при on-access и on-execute достъп до файловете ?

Успях и едно rogue приложение да си инсталирам по този начин . При ръчно сканиране , по-късно , Panda отново засече файловете на това приложение .

Използвайки настройките по подразбиране , както и включена опция да сканира всякакви файлове с всякакви разширения (в реално време) , останах потресен .

Драснах едно писмо на разработчиците им в Испания , писах/докалдвах проблема във форума им , писах и на БГ поддръжката . Единствено от българската поддръжка ми казаха, че са го придвижили . До днес нищо , както се подразбира .

По-късно , попаднах на една статия и си писах с един от редакторите на PC-Mag в САЩ , който ми потвърди това , че Panda явно разчита на ръчно сканиране и в новите им версии (2009/2010) имат някакъв странен модел на сканиране.

Cloud Antivirus работи по коренно по-различен начин от другите Панди. Иначе , аз преди да ползвам NOD32 дълго време се занимавах с Panda - беше чудесен продукт , но след 2005-та я съсипаха и гледам , че нещо като че ли не могат да "излязат от блатото".

Който иска , нека пробва . Според мен този design flow е много опасно , защото практически потребителите са изложени на риск . Те очакват защита в реално време , а не сканиране на диска през 10 мин.

Честно казано, това е доста стряскащо, ако наистина е така!

Стряскащо и странно е мнението на фена на Нод32 - те са си уникални.Никоя версия на Panda не съм виждал с такова поведение. Вижте http://blog.cloudantivirus.com/2009/08/31/cloud-antivirus-1-in-pc-world-comparative/ Поздрави

• 1 месец по-късно...

Много се извинявам, питането ми може и да е глупаво, но се надявавм някой да помогне!Вчера без да искам съм задала някаква парола чрез антивирусната"Панда" и сега при всеки опит да се зареди интернет страница - излиза прозорец на "Панда" в който се иска парола, за да се даде достъп по зареждане на страници.Паролата я знам и като я напиша - няма проблем.Проблема е там че компютъра се ползва и от други хора, но аз не искам да ползват тази парола, пък и няма опция в отварящия се прозорец с която да се смени паролата.Моля ви някой ако знае нека да помогне - как да премахна този прозорец с паролата?Рових къде ли не в програмата но никъде няма опция за това, пък и не знам от къде съм я задала - исках да сканирам компютъра онлайн чрез "Панда"-там искаше някаква регистрация и парола и след това - май съм "заключила" с парола достъпа до интернет. :baby: Ще съм безкрайно благодарна, ако някой помогне!

Споделете проблема си с http://antivirus.bg/ContactForm/tabid/72/Default.aspx

Благодаря за съвета, писах но не мога да изпратя съобщението.Разбрах какво съм направила - накратко ще обясна.

Без да искам съм си създала потребителски права в Панда интернет секюрити-2008г.Сега при всеки опит да се зареди страница в интернет експлорер - излиза прозорец,в който трябва да задам паролата - моята администраторската, след което няма проблем.Проблема е там,че и други лица ползват този компютър, но аз не искам да им задавам потребителски права нито пък да им давам моята парола.Моля ви кажете ми как да не съм администратор.Не желая да излиза този прозорец от "Панда" и да пита за пароли.Може ли страниците в интернет да се зареждат както преди без да се задават тези ограничения от "Пандата"?Надявам се да съм обяснила правилно проблема и разчитам на вашата помощ.

Защо просто не деинсталираш и преинсталираш програмата вместо да се чудиш как да се справиш... И след това прилагай разни настройки след като си ги разучила... Поздрави

• 2 седмици по-късно...

Да попитам защо като постна някоя промоция в темата с промоциите и поста ми се трие като промоцията не се добавя в списъка??? Някой пробвал ли е Панда ИС 2010 и какво е мнението, че след няколко дни дават 1-годишен ключ и се чудя да я сложа ли?!

Да попитам защо като постна някоя промоция в темата с промоциите и поста ми се трие като промоцията не се добавя в списъка???

Някой пробвал ли е Панда ИС 2010 и какво е мнението, че след няколко дни дават 1-годишен ключ и се чудя да я сложа ли?!

Щом ще дават промоция, пускай я! Все ще има човек, който ще му трябва!

Промоцията май не работи! От сутринта съм пратил данни /регистрирах се/, но все още не съм получил кода.

Прочете ли това?

*Please note that it may take up to 1-3 business days to receive your activation code.

Промоцията май не работи! От сутринта съм пратил данни /регистрирах се/, но все още не съм получил кода.

Пише и *Please note this offer is only valid to U.S. residents only

Аз пробвах през прокси: Unblock.biz с мейли от abv, gmail, yahoo - сега чакаме 1-3 business days

Прочете ли това?

*Please note that it may take up to 1-3 business days to receive your activation code.

Прочетох го, ама...очаквах, че веднага се генерира кода...

Пише и *Please note this offer is only valid to U.S. residents only

Аз пробвах през прокси: Unblock.biz с мейли от abv, gmail, yahoo - сега чакаме 1-3 business days

Минах и аз през 2 проксита....да видим....

Прочетох го, ама...очаквах, че веднага се генерира кода...

Минах и аз през 2 проксита....да видим....

От 5-6 регистрации получих само 1 код

Някой пробвал ли е успешно да регистрира пандата от промоцията , защото ми пратиха ключ , но като тръгвам да я активирам ми пише , че е невалиден ?

Някой пробвал ли е успешно да регистрира пандата от промоцията , защото ми пратиха ключ , но като тръгвам да я активирам ми пише , че е невалиден ?

Оправих се , просто при регистрация ти иска потребителско име и парола и клиентски номер , който ти го пращат на пощата от регистрацията.

Антивирусната е чудесна :)

Пандата нещо мноо бави нета, и по-специално приложенията на фейсбук. Някой да знае от коя настройка е?

фейсбук като цяло вече си е доста бавен покрай многото си нововъведения.

Panda Cloud Antivirus 00.09.00 Beta(3)

Промени в сравнение с предишната версия:

* New improved interface.

* New website design and services.

* New Collective Intelligence Real-time Activity Monitor.

* New Technical Support Forums.

* Fixed slowness of PC after install.

* Fixed most cases of scan stuck at X% and errors during scan.

* Fixed “Problems with Internet connectivity” popup message.

* Fixed BackgroundScan by deactivating many unnecessary operations.

* Improved performance based on cache optimization (much less CPU utilization).

* Improved performance based on memory management (less memory consumption).

* Improved management of Recycle Bin and restoration of disinfected objects.

* Improved quick scan option.

Публикувано изображениеЛиценз: Безплатен

Публикувано изображениеИзтегляне: Panda Cloud Antivirus 00.09.00 Beta (3)

Някой ако иска да му дам моя едногодишен лиценз за Панда ИС 2010 да пише на лично.

Някой ако иска да му дам моя едногодишен лиценз за Панда ИС 2010 да пише на лично.

Май не ти хареса Пандата? :)

По между другото има ли Пандов деинсталатор за 2010, че не намерих?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.