Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Panda - въпроси, мнения и дискусия

Featured Replies

А има ли опция за изключване на стартирането на програмата при стартиране на Уидоуса, т.е. програмата да се стартира само когато аз искам, а в останалото време да не е активна по никакъв начин?

Това е оптимално опростена откъм настройки програма и няма такива екстри.Подобни особености могат да се зададат чрез ползване на други програми - обаче ги считам за необосновани.За какво ми е изобщо програма - ако ще я държа изключена!? Поздрави
  • Отговори 628
  • Прегледи 96,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• драги тнн, (очеизвадно е, че си ти) ако желаеш може да направим едно сравнение между панда и нод по брой евристични засичания/он деманд такива

• Отговорът е Да и на двата въпроса. Споделям добри първоначални впечатления. Обща маса 74.8 MB, заради наложително осигуряване на защитеност и при липсващ Интернет. Няма загуба на пъргавина за ОС с Wi

• Това е оптимално опростена откъм настройки програма и няма такива екстри.Подобни особености могат да се зададат чрез ползване на други програми - обаче ги считам за необосновани.За какво ми е изобщо п

За какво ми е изобщо програма - ако ще я държа изключена!?

Това е полезна опция. Може пък в един момент да се наложи временно изключване на програмата, или пък просто да не искаш да се стартира автоматично. Касапа май има такава опция, Комодо-също. Други имат ли я, че не се сещам?

Това е полезна опция. Може пък в един момент да се наложи временно изключване на програмата, или пък просто да не искаш да се стартира автоматично. Касапа май има такава опция, Комодо-също. Други имат ли я, че не се сещам?

Aко толкова искаш да си я включваш ръчно пишеш в run: msconfig. От startup-a махаш отметката на Panda Cloud Antivirus, а ако искаш съвсем да не се стартира махаш от services отметката на NanoServiceMain.

Aко толкова искаш да си я включваш ръчно пишеш в run: msconfig. От startup-a махаш отметката на Panda Cloud Antivirus, а ако искаш съвсем да не се стартира махаш от services отметката на NanoServiceMain.

Тези "ръчни" методи са ми известни. Интересуваше ме дали самата програма има такава опция. явно-не.

Тези "ръчни" методи са ми известни. Интересуваше ме дали самата програма има такава опция. явно-не.

Няма такава опция - но не ми е и нужна. На налични 2 различни IDS/HIPS програми и антивирус не им е нужен - но аз съм им го добавил засега заради комплектността. При подобен избор антивирусът е най-слабия компонент - без значение кой е той! Поздрави

основния й недостатък е свързан с това, че трие файловете без предупреждение, което може да създаде големи бели.

Изглежда има промяна при финализираната версия. Снощи при сканирането на архива с вредоносни творения зацикли,забави се доста - отброи до 46, но не го изтри.После аз го изтрих ръчно. При предните Бети-версии щеше безследно да е изчезнал към облаците.Panda Cloud работи много добре с Iobit Security 360 Pro 1.20 и с Privatefirewall 7.0 Free. Поздрави

Не съм пробвал Panda Clouds все още и нямам преки впечатления, но имам 2 въпроса към вече пробвалите я с изричното условие, че второто ми питане отпада ако по моя вина съм пропуснал да видя/прочета/чуя, че програмата има модул за уеб сканиране:

1. Как се държи в сравнение с безплатните версии на останалите по-популярни производители - Avira, Avast! и т.н., и по-специално спрямо Microsoft Security Essentials?

2. Притеснява ме съдържанието на ето тази снимка от превюто на програмата - що щат тия 9 троянеца в системата - уловени от Panda Clouds след инсталирането ѝ като наследство от предишна защитна програма ли, или уловени от нея при сканиране на система, охранявана от самата нея? Ако е първото, то би било крайно некоректно спрямо конкуренцията и не го допускам, такава практика не е приета. Ако е второто и програмата няма модул за уеб сканиране, то едва ли инсталирането ѝ е нещо повече от изгубено време.

Благодаря за вниманието.

Липсва модул за уеб сканиране - но и не е нужен според мен такъв при добра подкрепа с IDS/HIPS програми. Деинсталирах без проблеми Panda Cloud, защото небезплатните програми ми са по-интересни.Пробвах само от любопитство.Поздрави

Липсва модул за уеб сканиране - но и не е нужен според мен такъв при добра подкрепа с IDS/HIPS програми. Деинсталирах без проблеми Panda Cloud, защото небезплатните програми ми са по-интересни.Пробвах само от любопитство.Поздрави

Много добра логика. Ако имаш HTML/TrojanDownloader или JS/Exploit какво правим?

hlevoust, ако я сложиш ще се радвам да драснеш един-два реда как се държи, какви са ти впечатленията от нея и всякаква друга информация, а също и за MSE.

Много добра логика. Ако имаш HTML/TrojanDownloader или JS/Exploit какво правим?

hlevoust, ако я сложиш ще се радвам да драснеш един-два реда как се държи, какви са ти впечатленията от нея и всякаква друга информация, а също и за MSE.

Нищо не правим - няма да имат шанс срещу бетон марка "IDS+HIPS". Атаката ще бъде блокирана непосредствено при възникването и.Защо не пробваш някои от вариантите - показват отлична съвместивост и с Нод 32 v.4 Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Нищо не правим - няма да имат шанс срещу бетон марка "IDS+HIPS". Атаката ще бъде блокирана непосредствено при възникването и.

:cool:

Бетон марката ти "IDS+HIPS",няма как да спре атаките чрез/през браузъра,информирай се преди да се изкажеш неподготвен!Няма защитна стена сама по себе си, която може да спре подобен вид атаката(в случая, една от най-разпространената за момента),за да бъдат прихванати,ще имаш нужда от още нещо,мисли бързо! :P

:whist:

Бетон марката ти "IDS+HIPS",няма как да спре атаките чрез/през браузъра,информирай се преди да се изкажеш неподготвен!Няма защитна стена сама по себе си, която може да спре подобен вид атаката(в случая, една от най-разпространената за момента),за да бъдат прихванати,ще имаш нужда от още нещо,мисли бързо! :whist:

Дай атакуващ линк в подходяща тема и пак ще пробвам - при мен браузърите са под проактивен IDS-контрол.Четири месеца тествам подобни варианти и все донякъде съм стигнал в изводите.Дори и без защитна стена с HIPS пробвах - с две IDS-програми. Така също е по-добре - в сравнение с посредствен антивирус. Panda Cloud ще създаде перфектни впечатления с подобни програми - без такива изобщо не бих го инсталирал... Поздрави

Дай атакуващ линк в подходяща тема и пак ще пробвам - при мен браузърите са под проактивен IDS-контрол.

Ще ти ги пратя на пощата,понеже са против правилата! Почистването на браузъра трае минути,информирам те понеже, без да искаш ще се разхождаш в Китай и Беларус при стартиране на IE8,нали него ползваш? Спирам с офтопика.

За Panda Cloud Antivirus: програмата за мое най-голямо учудване е изключително лека (поне при мен заемаше 10 MB ресурс при стартиране и 50-60 МВ при сканиране), с максимално опростен интерфейс и лекота за работа. Но за съжаление Panda Cloud не осигурява надеждна защита на операционната система при липса на Интернет връзка, макар да има запазени в кеша разни дефиницийки. Но има ли Интернет - програмата работи почти безупречно. При мен Panda Cloud имаше сериозни пропуски при сканиране на голям брой заразени файлове.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

Дай атакуващ линк в подходяща тема и пак ще пробвам - при мен браузърите са под проактивен IDS-контрол.

Какво става тука? Аз излязох от нас за 2-3 часа и много напреднаха технологиите. Аз като ти говоря, че ти трябва антивирусен софтуер, ако искаш и три HIPS с още 15 IDS-а да използваш.

Какво става тука? Аз излязох от нас за 2-3 часа и много напреднаха технологиите. Аз като ти говоря, че ти трябва антивирусен софтуер, ако искаш и три HIPS с още 15 IDS-а да използваш.

Някои IDS и HIPS програми са и с антивирусни функции - защо се изненадваш, с такива действително може без традиционен и недостатъчно ловящ антивирус. Ще пробвам изпратеното от Михнев и ще споделя. Поздрави

За Panda Cloud Antivirus: програмата за мое най-голямо учудване е изключително лека (поне при мен заемаше 10 MB ресурс при стартиране и 50-60 МВ при сканиране)....

Ами да ти кажа- не съм съгласен с теб. Снощи пробвах последователно двете Панди-и- Panda Cloud Antivirus и Panda Antivirus Pro2010, по около 10-ина минути всяка. "Малката" е по-лека от "голямата", но е доста по-тежка от други антивирусни (умишлено няма да споменавам имета, за не стават пак ексцесии). Интерфейса на "малката" е толкова опростен, та чак са прекалили от "опростяване". Реално няма никаква опция за настройка, нещо което да промениш. Бутоните, които са сложили, дават само информация и нищо повече! Чак такова "опростяване" даже и на мен не ми допада. В сравнение със други безплатни продукти, по отношение на настройки и опции, "малката" Панда не е само, че е "опростена", ами чак "простее". Да не говорим, че при мен се усети и затежняване на системата! Категорично "малката" Панда НЕ ми хареса.

След това сложих "голямата" Панда. Наистина интерфейса е симпатичен, привлича. Обаче няма да споменавам с каква мъка стартира компа, колко време се зарежда десктопа, а отварянето на интернет страницата на abv.bg ми се стори "цяла вечност". Тежестта на системата бе като самосвал натоварен с баластра, движещ се по баира от "Дружба" към "Младост". Трябва да се има впредвид, че беше инсталиран само антивируса, а представям си какво чудо ще е ако бях инсталирал и стената, която се предлага. Такъв "трактор" не бих качил никога!

Това са ми личните впечатления от продуктите на Панда. Моля никой да не се чувтства засегнат или обиден- това са мои лични впечатления, при друг, може да е поразлично, но при мен е така!

...hlevoust, ако я сложиш ще се радвам да драснеш един-два реда как се държи, какви са ти впечатленията от нея и всякаква друга информация, а също и за MSE.

Никакъв шанс да стигна до проби на Panda Clouds с оглед написаното от TNN:

Липсва модул за уеб сканиране - но и не е нужен според мен такъв при добра подкрепа с IDS/HIPS програми...

Независимо от напълно безсмислените минуси, които някой щедро, безразборно и крайно неуместно раздава из темите за сигурността ще кажа, че според мен никоя IDS/HIPS програма не може да замени уеб сканирането като опция - предпочитам да спра заразата още преди да е направила опит да се намъкне в системата, а не после да вземам решения с възможност за грешка, та да се наложи след това да я гоня из компютъра, демек да загубя няколко часа за преинсталация.

А коментарът на nologo е достатъчно изчерпателен като отговор на въпросите ми и ще му пиша заслужен плюс.

П.П. Междувременно и engineer е дал твърде любопитно описание на двата продукта на Panda.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

@ engineer Да не говорим, че при мен се усети и затежняване на системата! Категорично "малката" Панда НЕ ми хареса След инсталирането cloud-а сканира дисковете, затова е нормално да натежи отначало (не съм запознат с останалите продукти на панда, но предполагам че натежаването ще е резултат от това първоначално сканиране)

Аз не установих разлика в лекотата на функциониране между Nod 32 v.4 и Panda Cloud когато деинсталирах първата и инсталирах втората. Явно има други причини за установеното от engineer. Поздрави

Тази безплатна Панда до колкото чета е Антивирус които е предназначен за домашно ползване.До колкото разбирам целта е да бъде Автоматизирана за да няма намеса от Ползващите(които примерно си нямат понятие от защита). Също така мисля,че не се обновява(или се лъжа)а комуникира със своите(в случея компанията). При евентоално засичане тя решава какво да прави и без никакво предупреждение трие. Имам 2 въпроса. Ако има ФП и без предупреждение трие какво става? И ако примерно влезе вирус които спира Интернета как тя комуникира със своите?Мерси.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Тази безплатна Панда до колкото чета е Антивирус които е предназначен за домашно ползване.До колкото разбирам целта е да бъде Автоматизирана за да няма намеса от Ползващите(които примерно си нямат понятие от защита).

Също така мисля,че не се обновява(или се лъжа)а комуникира със своите(в случея компанията).

При евентоално засичане тя решава какво да прави и без никакво предупреждение трие.

Имам 2 въпроса.

Ако има ФП и без предупреждение трие какво става?

И ако примерно влезе вирус които спира Интернета как тя комуникира със своите?Мерси.

Панда пази и "копие" на базата от данни с която оперира. Облакът съдържа цялата информация, а на компютъра се пази някъде около 10% от нея, ако не се лъжа, затова е по-добре интернета да не спира :cool:

Панда пази и "копие" на базата от данни с която оперира. Облакът съдържа цялата информация, а на компютъра се пази някъде около 10% от нея, ако не се лъжа, затова е по-добре интернета да не спира :cool:

В смисъл ако влезе вирус чието предназначение е да спре Интернет връзката Панда е безсилна така ли?

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.