Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Собственикът не може да решава за всички свои клиенти. А и дори да е възможно, изборът никак няма да е на страната на правдата, принципите, етиката и каквото и да е било. А просто как може да прибере повече пари.

Ти така си мислиш..

Когато имаш заведение,персонал,данъци,наем ще ме разбереш!

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти така си мислиш.. Когато имаш заведение,персонал,данъци,наем ще ме разбереш!

Което не отговаря на въпроса ми, който е "С каква наглост твърдиш, че си в правото си да димиш другиму?"

абе вие пушачите сте много нагли копеленца.

харесвате си заведение и решавате че всички ще се съобразяваме с вас.

на всичкото отгоре не искате да мръзнете на вън докато си поемате поредната глътка отрова и затова ние останлите хора които не желаем да се тровим сме длъжни да не посещаваме същото заведение?

Което не отговаря на въпроса ми, който е "С каква наглост твърдиш, че си в правото си да димиш другиму?"

Със същата наглост с която ти влизаш в заведения за пушачи...

Ти май нямаш приятели пушачи...

Със същата наглост с която ти влизаш в заведения за пушачи...

Ти май нямаш приятели пушачи...

хаха, по-нелепо сравнение до сега не бях чел по тази тема. 

ти сериозно ли?!

Всеки собственик на заведение трябва да реши дали да се пуши или не!!!

Така почти всички собственици ще решат, че ще се пуши и отново непушачите са прее*ани. Има си и други начини за привличане на клиенти освен пушенето.

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

хаха, по-нелепо сравнение до сега не бях чел по тази тема. 

ти сериозно ли?!

кое му е смешно?

Ако не се пуши в едно заведение аз не сядам там.

Да това е сериозно..не влизам.Не създавам никакви проблеми,не искам обяснения или не рева защо не може да се пуши.

За това писах наглост,ако видиш,че в едно заведение се пуши няма да влизаш(ако имаш претенции за дима),но ако влезиш и започнеш с разправиите това какво е?

Разбира се говоря само за заведения,барове ,механи,дискотеки,а не за ресторанти,пицарии,сладкарници.

За това писах,когато имате заведение ще разберете точно за какво говоря.Когато ви дойде компания от 10-15 младежи и им кажеш че не се пуши оборота ти ще падне с поне 200-250лв!

А познай тогава дали ще ти е смешно!

Така почти всички собственици ще решат, че ще се пуши и отново непушачите са прее*ани. Има си и други начини за привличане на клиенти освен пушенето.

Никой няма да е прее....н,добрия собственик ще намери начин и за тях.Ще направи зона за тях,ще вложи повече за вентилация начини има и то много.

Но не трябва да се създава омраза между пушачи и не пушачи.Трябва да се промени мисленето на Българина и да спре да приема всичко като лична обида.Точно за това БГ е в това положение и за съжаление няма да се оправи скоро.

Никой няма да е прее....н,добрия собственик ще намери начин и за тях.Ще направи зона за тях,ще вложи повече за вентилация начини има и то много.

Какво предлагаш за собствениците, които нямат достатъчно пари или място за такава зона? 

кое му е смешно?

Ще му падне оборота само ако младежите пушат. И то дали? Всички знаем, че ако оставим решението на собственика, едно заведение за непушачи няма да има. Защото по подразбиране непушачите и дупето си трябва да дадат на пушачите. Или поне това е масовото разбиране. Не вече, не повече.Да, ще има негодувание между пушачи и непушачи. Ние плащаме белодробните/хроничните заболявания на дългогодишните пушачи от нашите осигуровки. Пушач няма правото да дими на непушач където и да е било, по какъвто и да е повод. Нарушава правата на непушача. Ако може да пуши, без да излиза дим от никъде - добре. Иначе - не. Текущото положение е добро, защото всички си щадят здравето и всеки непушач не трябва да се притеснява за взаимоотношенията си с пушачи. В противен случай - или здравето, или приятелството. Много хубаво!

Всички знаем, че ако оставим решението на собственика, едно заведение за непушачи няма да има.

Естествено че решението трябва да е на собственика преди всичко. Не може някой в моето заведение (да напомня частна собственост) да ми налага правила. Никой не е канен на сила и всеки сам си решава къде ще ходи. Но на обществени места като чакални, приемни определено трябва да се забрани. Както и места посещавани предимно от ученици. Ама за ресторанти и барове е най добре собственика да си решава.

Естествено че решението трябва да е на собственика преди всичко. Не може някой в моето заведение (да напомня частна собственост) да ми налага правила.

Заведението е обществено място. Частен имот и частна собственост е у вас. Ресторанти и барове - абсурд. Да седна да хапна и някой кибик да ми дими. Или пък кафене. Или кръчма. Що? Аз по-малко човек ли съм, че да съм обгазяван? Ми хората с астма и алергии, прочие - какво да правят, да умират ли направо?

Заведението е обществено място. Частен имот и частна собственост е у вас. Ресторанти и барове - абсурд. Да седна да хапна и някой кибик да ми дими. Или пък кафене. Или кръчма. Що? Аз по-малко човек ли съм, че да съм обгазяван? Ми хората с астма и алергии, прочие - какво да правят, да умират ли направо?

Много отдавна не живеем в соца. Ограмоти се кое е частна собственост.

Много отдавна не живеем в соца. Ограмоти се кое е частна собственост.

Не знам дали сме в соца. Ти от Коста Рика и чингиназия най-добре знаеш тук в България как живеем. Аз знам, че забрана има и заведенията са обществени места. Има дефиниции в законите и наредбите. И по твоята логика отново всички заведения ще бъдат за пушачи, защото така ще изберат техните собственици. Ами ако не са собственици, ами наематели на помещения?

Вие, пушачите, се бъркате в чуждият живот с вашите цигари и дима им.

хаха вие пък с автомобилите се бъркате у моя

и аз ви мразя

чувствата са ни взаимни

Не знам дали сме в соца. Ти от Коста Рика и чингиназия най-добре знаеш тук в България как живеем. Аз знам, че забрана има и заведенията са обществени места. Има дефиниции в законите и наредбите. И по твоята логика отново всички заведения ще бъдат за пушачи, защото така ще изберат техните собственици. Ами ако не са собственици, ами наематели на помещения?

Е голяма разлика няма ако е наемател. Той си е платил на собственика и вече той налага правилата. Кое не можа да разбереш. Ама теб не мога те разбера !!! Това ти е скъпо ще го изпиратстваш, друго ту е скъпо (собственика му е милионер но не от такива като теб) и него ще го изпиратстваш а иначе да се развяваш по ресторанти и барове не ти е скъпо и за там има пара!!! Много избирателно мислиш. Аз да ти кажа ако някъде не ми харесва не ходя. Щом някъде се пуши и няма чиста от дим зона много ми е лесно. Не ходя. Има куп места където мога да изхарча някоя пара и да не ми димят.

Е голяма разлика няма ако е наемател. Той си е платил на собственика и вече той налага правилата

Пушачите не са тези с правото.Те са тия, заради които здравните ни осигуровки изтичат. Ако аз бях министър на здравеопазването, пушачите щяха да бъдат с двойна сума за вноска за здравни осигуровки. Това, че нямам 350лв за една единствена програма, не означава че трябва да се лиша и от ядене.А що иде реч до чистата от дим зона - ако зависеше от собственици на ресторант и пушачи - такива нямаше да има въобще. И е факт, че ако имаш познат или приятел пушач, той доминантно и не особено толерантно ще поиска да сте в зоната, в която може да се пуши и хич няма да го е грижа всъщност за твоето здраве толкова, колкото за неговото евентуално неудобство или удобство.Не, не е лесно. Защото навсякъде се пуши и навсякъде се дими. Не може зимата човек да влезе в някое кафене, па дори и да е това докато чака влака или някой познат. Явно ние непушачите нямаме право зимата да влезем на топло или да си поръчаме чай или кафе, а като прокудени трябва да стоим на мраза, защото на някой не му е кеф, че не може да дими където си иска. При теб е добре - цяла година лято. Ама при нас и сняг вали.

хаха вие пък с автомобилите се бъркате у мояи аз ви мразячувствата са ни взаимни

Ти на автобус возиш ли се?! Хляб ядеш ли?! Ще дърпаш ли каруцата с натоварените пътници в автобуса или ще се гърбиш ли със сърпа на нивата? Ако не - хич не смей да коментираш автомобили и машини. Те вършат някаква полезна работа, освен да смърдят. Точно така, смрад на горено и сажди.

Ти на автобус возиш ли се?! Хляб ядеш ли?! Ще дърпаш ли каруцата с натоварените пътници в автобуса или ще се гърбиш ли със сърпа на нивата? Ако не - хич не смей да коментираш автомобили и машини. Те вършат някаква полезна работа, освен да смърдят. Точно така, смрад на горено и сажди.

и аз те обичам

Публикувано изображение

и аз те обичам

Публикувано изображение

На тая ще и купувам една седмица цигари даже и ще и ги паля. После или ги отказва или ... няма да ми дими из къщата.

Това какво мисли човек с едната си глава..и с другата - две различни неща са!

аз само една голова имам

:tongue2:

аз само една голова имам

А умееш ли да мислиш с нея? Ако умееш, ще разбереш, че толкова искам да ми димиш, колкото ти искаш да ти мушкам маркуч, директно свързан към ауспуха на кола пред лицето ти.

А умееш ли да мислиш с нея? Ако умееш, ще разбереш, че толкова искам да ми димиш, колкото ти искаш да ти мушкам маркуч, директно свързан към ауспуха на кола пред лицето ти.

хайде да ти го вкарам тоя маркуч от ауспуха на колата и после да плямпаш глупости а

хайде да ти го вкарам тоя маркуч от ауспуха на колата и после да плямпаш глупости а

И все пак колата върши работа. Цигарите не.

И все пак колата върши работа. Цигарите не.

на мен пък ми върши работа -

премахва ми стреса от простотии

на мен пък ми върши работа -

премахва ми стреса от простотии

Направо се вземайте. Взаимно се допълвате. Единия ще пуши другия с маркучите ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.