Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ей! Ама ти си тежък случай ! За пушенето - разгледай го като религия (не е трудно) . А тя е необходима на хората , макар че както казваш и без нея се живее. Поне по мое време повечето пропушваха в казармата , т.е. в условия на тежък стрес и силна потребност от религия.....

Май не ме разбра. Ще си пия лимонадата, чая, кафето, капучиното, бирата, шампанското или водката където си искам и БЕЗ да ми димиш. Щото аз не ти димя. Ако можеш да пушиш, без да отделяш дим в околното пространство - пуши където искаш. Въобще не ме интересува кой къде и по какъв повод е потърсил и какви рационализации за действията си, и оправдания дава.
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според данните 25% от руснаците умират преди 55-годишна възраст вследствие на употребата на алкохол.  http://news.data.bg/11/world/552988/25_%D0%BE%D1%82_%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8_%D1%83%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82_%D0%BE%D1%82_%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0

Алкохола убива наред пък и след пиянски скандали има често заклани и застреляни ,почти няма клип на ловджии който да не пият алкохол докато са с пушките на рамо.Катастрофите и убитите на пътя и хилядите инвалиди останали без ръце и крака СА МНОГО ПО СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ от колкото тютюнопушенето.

Аз искам да се забрани употребата на алкохол по заведенията и на обществени места.

Аз искам да се забрани употребата на алкохол по заведенията и на обществени места.

Изместваш темата. Алкохолът не дими на околните и трудно се усеща миризмата му в другият край на заведението на 20метра. Създай си отделна тема за алкохола и коментирай каквото искаш в нея. Едното не е оправдание за другото, не ми минавай с "прецедент"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

:) Ей! Ама ти си тежък случай ! :)

За пушенето - разгледай го като религия (не е трудно) . А тя е необходима на хората , макар че както казваш и без нея се живее.

Поне по мое време повечето пропушваха в казармата , т.е. в условия на тежък стрес и силна потребност от религия.....

...

аз съм непушач вече... цял живот, а също така съм изкарал и казрма и по мое време всички ми казваха че ще пропуша когато влезна вътре.

служих в елхово и съм се нагледал на какви ли не простотии но цигари не пропуших.

службата ми въобще не беше песен, обаче казармата ми отвори очите за много неща и се радвам че съм имал възможност да експериментирам елементарна психология върху тъпите военни в продължение на една година. :)

така че не ми разправяй че в условия на стрес хората имали нужда да пушат.

има много други начини да се отърват от стреса (а и от живота) - просто слагат примката на врата и ритат табуретката.Публикувано изображение

Редактирано от tntc4 (преглед на промените)

аз съм непушач вече... цял живот, а също така съм изкарал и казрма и по мое време всички ми казваха че ще пропуша когато влезна вътре.

служих в елхово и съм се нагледал на какви ли не простотии но цигари не пропуших.

службата ми въобще не беше песен, обаче казармата ми отвори очите за много неща и се радвам че съм имал възможност да експериментирам елементарна психология върху тъпите военни в продължение на една година. :)

така че не ми разправяй че в условия на стрес хората имали нужда да пушат.

има много други начини да се отърват от стреса (а и от живота) - просто слагат примката на врата и ритат табуретката.

По твое време казармата вече беше дом за благородни девици мило дете !

И това се вижда във възможностите които си имал да експериментираш....

В казармата за която ти говоря ти си експеримента ! Не знам дали си го чувал , но в казармата (истинската) всички влизат различно умни и излизат еднакво тъпи. А такивата като тебе дори и повече..... :) Едва ли разбираш за какво ти говоря....simtech пък съвсем....Тропате гневно с краче , че не става на вашето , което никак не е ваше в същност ...

Тъкмо за това сега не знаете какви ги плещите......но това е друга тема !

Тъжното при мен е , че ви уйдисвам на акъла и не само на вашия......ама пък ми е приятно като гледам как се ежите....  :)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

За да сме наясно за какво точно иде реч във връзка и с горните постове , в тези страни забранява ли се магистралата да има банкет или пък скоростна лента?

Този въпрос едва ли подлежи на умуване , но когато става дума за пушене на тютюн....Защо ли ?....

....като ще правим адекватни сравнения.Това са въпроси с еднакъв смисъл и решение 

Това никак не е въпрос ("Защо ли?") само на манталитет и възпитание ! Неговият отговор определя , възпитава манталитет и начин на мислене !

Само че този въпрос е труден , а неговият отговор - още повече.....! :)

Не съм чел цялата тема и ми е интересно какво е вашето мнение. Трябва ли да се пуши в заведенията и защо?

Редактирано от RJ45 (преглед на промените)

Тъкмо за това сега не знаете какви ги плещите......но това е друга тема !

Абсолютно знам какви ги плещя и рационализациите ти, както и стените от текст не минават тук и при мен.Тая обратна психология и чисти похвати на заблуждение на ума можеш да ги прилагаш другаде.Никакво психическо натоварване, казарми или каквото и да е било не е оправдание и не приемам такова.

Не съм чел цялата тема и ми е интересно какво е вашето мнение. Трябва ли да се пуши и защо?

Ама тук (на тези страници) изобщо не става дума дали да се пуши или да не се пуши !

Тук става дума за избора !

Дали хората трябва да имат избор или не трябва да имат избор , да пушат или да не пушат в определени за целта заведения!

Тук става дума дали изобщо да има такива заведения !

Непушачите настояват да няма такъв избор , той да е забранен ! Те това не могат да проумеят !

А това показва , че наред с другото не умеят или не желаят да мислят!

Така !

Дали трябва да се пуши ?

Тук масово , поради неумение за мислене се обръщат причинно-следствените връзки .

Това е същото като да питате дали трябва да се пие алкохол , да се употребяват наркотици ?

Дали трябва да се лъже , краде , бие ?

Да се прелюбодейства и т.н. 10-те Божи заповеди и др.т.

Всичко това светът на хората го прави от както го има !

Всичко това е потребност

Потребност и трябва са две различни неща !

Правилно поставеният въпрос е :

Има ли потребност от пушене ?"

Да , има ! Факт е че съществува ! Докато има потребност , ще има и пушене !

Ами това е разнообразието на живота и всеки избира сам за себе си как да удовлетвори собствените си потребности , без да има правото да се бърка в живота на другите !

Животът има това свойство , че когато се появи потребност от нещо (същност), нещото се появява(явление) - причинно-следствена връзка! А не обратното !

Е , това никой не може , не е в състояние , няма възможност да забранява ! Това значи да забраняваш нещата от живота !

Може само да си мислиш , че може да забраниш нещата от живота ! Това е по детски наивно ! И случаят с въпросният търговец (тарикат и др.п. според някои) го потвърждава !!! Или пък примерно Хан Крум (или който и да е друг) когато изкоренил лозята за да не се пие....

Аз за това говоря !

Що се отнася до думичката трябва , то тя означава че нещо или някой налага ограничения на избора !

Т.е. ако аз Ви кажа :"Трябва ( или не трябва) да се пуши !" , то аз Ви налагам ограничение на вашия избор .

Не съм аз този човек който ще каже това !

Има си достатъчно други с въздухарските си претенции.... :)

Тук става дума дали изобщо да има такива заведения !

Непушачите настояват да няма такъв избор , той да е забранен ! Те това не могат да проумеят !

А това показва , че наред с другото не умеят или не желаят да мислят!

Какво решение предлагате? Целият свят се стреми към намаляване на тютюнопушенето, а ние българите нали сме "тарикати" се стремим към обратното. Искрено се надявам един ден да ни дойде акъла и да причислим цигарите и алкохола към графа наркотици и всеки нарушител да бъде лишаван от свобода.  :)

Искрено се надявам един ден да ни дойде акъла и да причислим цигарите и алкохола към графа наркотици и всеки нарушител да бъде лишаван от свобода.   :)

оле майко - що затвори треба да построят

:lol6:

оле майко - що затвори треба да построят

:lol6:

Аз по-скоро бих го казал така: "оле майко - що промити мозъци трябва да се осъзнаят"

Защото цялата работа с цигарите не е нищо друго освен промиване на мозъци от някой, който иска парички. ;)

Какво решение предлагате? Целият свят се стреми към намаляване на тютюнопушенето, а ние българите нали сме "тарикати" се стремим към обратното. Искрено се надявам един ден да ни дойде акъла и да причислим цигарите и алкохола към графа наркотици и всеки нарушител да бъде лишаван от свобода.   :)

Очевидно нищо не си проумял от това което съм писал.....

И добре си помисли (ако можеш) чий мозък в същност е промит.

Очевидно нищо не си проумял от това което съм писал.....

Аз те питах какво предлагаш да се направи относно забраната за тютюнопушене, а ти ми се обясняваш тука за някакви търговци, за Хан Крум и за десетте божи заповеди и си тръгнал да обиждаш непушачите, че били тъпи, защото не искали да дишат пушека на пушачите, които са толкова умни, че дават по 2000 лева годишно, за да се тровят. Отлично разбрах какво ми казваш, но "правото на избор", за което ти говориш отнема от въздуха на хора, които искат да дишат. Говориш ми за право на избор, а в същото време ми налагаш да ти дишам л*йната. Сам си противоречиш. ;)

И добре си помисли (ако можеш) чий мозък в същност е промит.

Хайде само да не се обиждаме, става ли? Не аз давам 2000 лева за помия нали? И не аз храня гушите на някои чичковци, които през 2 години ми увеличават цената на цигарите, защото искат повече пари нали? Вместо да търсим ефективни начини да помогнем на хората да спрат цигарите, ние се опитваме да им направим да им е удобно като си пушат боклуците и да увеличим броят на пушачите, което е доста "умно".

Дали хората трябва да имат избор или не трябва да имат избор , да пушат или да не пушат в определени за целта заведения!

Ти се бъркаш със своята цигара в моят живот. Малко са ми другите проблеми, да търпя и обгазяване. Казах ти - пуши колкото искаш, без да излиза дим от устата ти. Ако го можеш - пуши! Ако не - купи си електронна цигара.

Няма какво да проумявам, нарушаваш ми личното пространство и личният избор с твоят дим. Няма да стане да има заведения за непушачи или пушачи - тази мярка е пробвана и не струва. Пушачите се опитват да налагат своето. Щото им замръзва дупето отвън. А? Всичко е за това. Никой не е забранил да се пуши където и да е било. Отвън - колкото искате. Ама вие искате да ви е позволено да тровите всекиго и навсякъде, защото сте мързеливи и нетолерантни. Много по-лесно е да кажете - като не искате да ви се дими, изчезнете. Е, сега вие ще изчезнете и проблема ще спре да бъде решаван с бягство, а с елиминиране на причинителя. Колко ли хора с някакви белодробни проблеми заради вас са не могли да отидат на ресторант или заведение, защото един астматик може да умре от плътната завеса дим. Освен всичко, повечето от вас си тровят и децата в собственият дом. Това не се толерира вече.

Вече е модерно да се цени здравето и да се говори за НЕ пушене. Само вие динозаврите от отминалото време продължавате да пренебрегвате действителността. Динозаврите са измрели. Вашето дали ще продължи вечно?

По тази тема , точно на вас двамата нямам какво повече да казвам .

То е очевидно , че няма и смисъл !

Отговорил съм съвсем пълно и точно на въпросите ви.

Друг е въпросът вие дали и какво сте разбрали.

От тая тема става ясно че с пушач не може да се влезе в обективен спор или дискусия на тема пушене. Ще ти донесе от 9 кладенеца вода и ще се мъчи да те убеди че даже е полезно за околните непушачи неговия дим. Ще се разтягат локуми за че му се нарушава правото на избор.

Решение също се предлага. Не пушачите да не се въртят около пушачи тяхното право ( на не пушачите) не е право а капризи които целят да стъжнят живота на пушача и единствената му наслада в тоя живот.

В крайна сметка и се разбра че непушачите изобщо не могат да вникнат в купищата аргументи които са изложени в темата понеже са умствено ограничени явно.

А сега се запитах защо на някои страни им се забранява правото и избора да имат ядрено оръжие и да си правят опити с него !!! Хората искат да си пускат бомбички къде им падне а който не иска да е поразен свят голям да се изселва къде му е кеф. Горе долу така ги схванах аз нещата по аргументацията на пушачите.

По тази тема , точно на вас двамата нямам какво повече да казвам .

То е очевидно , че няма и смисъл !

Няма какво да кажеш, защото знаеш много добре, че сме прави. Няма и смисъл да казваш, защото колкото и да се опитваш да защитиш тютюнопушенето, накрая пак няма да успееш. Да - човек има право на избор дали да пуши или не(или както ти казваш - "да задоволи потребностите си"), но няма право чрез този избор да вреди на други, без тяхното съгласие.

Има ли потребност от пушене ?"

Да , има ! Факт е че съществува ! Докато има потребност , ще има и пушене !

Ами това е разнообразието на живота и всеки избира сам за себе си как да удовлетвори собствените си потребности , без да има правото да се бърка в живота на другите !

Това което ти казвам, си го казал и ти, но явно го зачиташ само за пушачите. "Без да има правото да се бърка в живота на другите". Защо аз да зачитам правото ти да пушиш, след като ти не зачиташ моето да не ти дишам л*йната?

П.П: Както казах малко по-горе - сам си противоречиш. ;)

Пушете, пушете. Направете и белите дробове черни че после да ПИЕТЕ с три черни дроба  !  :lol6:

Публикувано изображение

Разбира се че имаш правото да не разбираш това което казвам ...... :)

Имаш правото да не общуваш с пушачи , да не участваш в тяхното обкръжение ..

Ами недей !

Не да им забраняваш да пушат 

Това никак не ти дава правото да забраняваш кръчмата ! Защото каква кръчма е тази в която не се пуши и пие ?Какво търсиш там да намериш ? 

Ходи си по сладкарници и си дишай колкото си искаш.Никой не ти пречи и забранява.

Да , ама в кръчмата е интересно ! Интересни са обитателите и !Има какво да се сподели и научи ! Самата (запушена :) ) атмосфера предразполага към задълбочени и осмислени разговори...

Само , че тъкмо от нейните обитатели не си желан събеседник ! Там всеки ще ти обърне гръб заради нелепите ти претенции

И това е което те вбесява.....!.

Какво съм седнал да обяснявам на далтонист що е това цвят? Няма начин да разбере....детето само черно и бяло знае! :)

Имаш правото и да не общуваш с пушачи , да не участваш в тяхното обкръжение .Не да им забраняваш да пушат .

Може да искам да отида на ресторант или кръчма, но за да пия бира и ям кебапчета. Не за да дишам катрани. Или за теб всеки, който не пуши просто не е "възмъжал" достатъчно по кривите ти преценки и няма място различно от сладкарницата за него?Не, когато си разхвърлящ изпражненията наоколо, те стават всеобщ проблем. Може да са си твои, но миришат на всички.Благодарим ти, че така великодушно ни даваш правото да се изселим, ако не ни хареса, че ни пускаш атомни бомби на главата.Колко великодушно! Ти се изхождаш където си искаш, включително на главата на хората, а те имат правото да си заминат, ако не им харесва!?

Може да искам да отида на ресторант или кръчма, но за да пия бира и ям кебапчета. Не за да дишам катрани. Или за теб всеки, който не пуши просто не е "възмъжал" достатъчно по кривите ти преценки и няма място различно от сладкарницата за него?Не, когато си разхвърлящ изпражненията наоколо, те стават всеобщ проблем. Може да са си твои, но миришат на всички.Благодарим ти, че така великодушно ни даваш правото да се изселим, ако не ни хареса, че ни пускаш атомни бомби на главата.Колко великодушно! Ти се изхождаш където си искаш, включително на главата на хората, а те имат правото да си заминат, ако не им харесва!?

Най-после разбрах ! :D

Имаш претенцията , че целият свят е твоя лична собственост ! А даже и кацата с ......джибрите!  :)

Определение няма да давам ! Сещай се сам ! :)

Разбира се че имаш правото да не разбираш това което казвам ...... :)

Имаш правото да не общуваш с пушачи , да не участваш в тяхното обкръжение ..

Ами недей !

Не да им забраняваш да пушат 

Това никак не ти дава правото да забраняваш кръчмата ! Защото каква кръчма е тази в която не се пуши и пие ?Какво търсиш там да намериш ? 

Ходи си по сладкарници и си дишай колкото си искаш.Никой не ти пречи и забранява.

Да , ама в кръчмата е интересно ! Интересни са обитателите и !Има какво да се сподели и научи ! Самата (запушена :) ) атмосфера предразполага към задълбочени и осмислени разговори...

Само , че тъкмо от нейните обитатели не си желан събеседник ! Там всеки ще ти обърне гръб заради нелепите ти претенции

И това е което те вбесява.....!.

Какво съм седнал да обяснявам на далтонист що е това цвят? Няма начин да разбере....детето само черно и бяло знае! 

Къде след забраната си видял тази "прекрасна" (запушена :tease2: ) атмосфера? Ако си я видял, то най-вероятно вече си разбрал защо сме толкова зле българите. Мене нищо не ме вбесява. Дори да се пуши около мен нищо не казвам на никой, а търпя. Е, не искам цял живот да търпя. Сега е ваш ред да търпите. И сега вече тъкмо от нейните (на кръчмата) нови обитатели ТИ ще си нежелан събеседник. Там всеки ще ти обърне гръб заради нелепите ти претенции и именно това  е което те вбесява!  От тук нататък ще използвам само твоите думи. Хахах ;) Айде "изпуши една цигарка, за да се успокоиш малко".  :tongue2:

Най-после разбрах ! :D

Имаш претенцията , че целият свят е твоя лична собственост ! А даже и кацата с ......джибрите!  :)

Определение няма да давам ! Сещай се сам ! :)

Добре бе, пушач ! Я ми кажи каква полза изкарваш от това, че пуфкаш ??? Дай ми ясен отговор ! Ако може, нека и другите да ми отговорят ! Аз съм твърдо ЗА забраната !!! Защо ?! - Ами честно да ти кажа не ми пука кой колко ще се трови с дим, всеки е достатъчно прост за да прецени...хахах Искам само да не се навъртате около БУДНИТЕ хора докато пушите. И ако стане така, че да може да пушите само в колата или вкъщи ще съм много доволен. Хах ! На 18 години съм, нито пуфкам, нито пия ! Само градивен спорт, здравословно хранене и учене ! - Това е живот !Пък кой каквото ще да ми казва ! :-) Поздрави... 

Редактирано от midway (преглед на промените)

Къде след забраната си видял тази "прекрасна" (запушена :tease2: ) атмосфера? Ако си я видял, то най-вероятно вече си разбрал защо сме толкова зле българите. Мене нищо не ме вбесява. Дори да се пуши около мен нищо не казвам на никой, а търпя. Е, не искам цял живот да търпя. Сега е ваш ред да търпите. И сега вече тъкмо от нейните (на кръчмата) нови обитатели ТИ ще си нежелан събеседник. Там всеки ще ти обърне гръб заради нелепите ти претенции и именно това  е което те вбесява!  От тук нататък ще използвам само твоите думи. Хахах ;) Айде "изпуши една цигарка, за да се успокоиш малко".  :tongue2:

Е , да де ! За това сме толкова зле ! :)

Свястните хора общуват по други места !

Той и Хан Крум....знаеш от историята , ама не за дълго ! :)

А това което ти сега наричаш кръчма или кафене , то не е кръчма , нито пък кафене , а пак си е сладкарница ! :)

Званието кръчма не се дава ! То се заслужава ! :)

Добре бе, пушач ! Я ми кажи каква полза изкарваш от това, че пуфкаш ??? Дай ми ясен отговор ! Ако може, нека и другите да ми отговорят ! 

Аз съм твърдо ЗА забраната !!! Защо ?! - Ами честно да ти кажа не ми пука кой колко ще се трови с дим, всеки е достатъчно прост за да прецени...хахах Искам само да не се навъртате около БУДНИТЕ хора докато пушите. И ако стане така, че да може да пушите само в колата или вкъщи ще съм много доволен. Хах ! 

На 18 години съм, нито пуфкам, нито пия ! Само градивен спорт, здравословно хранене и учене ! - Това е живот !

Пък кой каквото ще да ми казва ! :-)

Поздрави...

Това което казваш за себе си е чудесно ! (на твоите години и аз бях така) 

Но колко са такива като тебе?

Какво имаш да кажеш за връстниците си и по-големите от тях - марихуана , амфетамини , прекаляване с кофеин в различни комбинации и алкохол и др. по-тежки неща от вида?

До колкото потребността съществува (след време ще го усетиш и разбереш) , целта е подмяна на тютюна и алкохола с по-тежки зависимости (виж пост 1619 и следващите го от мен).

Чипове в главите и марихуана (или нещо още по тежко) в мозъците !

За някои не е нужно да се прилагат ! Те и без това са си така ! :)

Вече се случва !

Заради някой и друг келеме-непушач мисля че всичките наред трябва да се изпозастрелят. Щели да си ходят дето си искат и да правят каквото си искат а аз ще се съобразявам с тях? Ама аз не карам пък кола например - ми мога ли тогава да е*а ма*ката на всички дето карат коли и ми тровят въздуха а? Я да си карат колите само вкъщи - от хола до кенефа и обратно. Айде да дойде някой гурльо докато аз си седя и си пуша и да ми каже че видиш ли - той ще ходи където си иска а аз ще си гася цигарата. И после пушачите били изруди и не се съобразявали. Правата на непушачите били потъпкани... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.