Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

"Човешката глупост е безгранична" - Алберт Айнщайн

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

дано, ама надали .....

Ти сам знаеш вредите от тютюнопушенето, както и са околните! Ти трябва да си от тези, които застават зад закона!

дискриминацията също е забранена

мда

дискриминацията също е забранена мда

Дискриминация на каква база? Общественоопасен порок? Ами дай тогава пияните шофьори убийци да вдигнат протест, че се чувстват дискриминирани, че ги наказват, ограничават ги и им отнемат свободата за извършвани злодеяния? Дай циганите-крадци да се надигнат, че крадците в България се дискриминират? Опасните и вредни неща се ограничават и това не е дискриминация, а здрав разум. Няма такъв филм - ограниченият пушач не е дискриминиран, дискриминирани са тези, които не пушат, а трябва да търпят дима. Сам си избрал да се тровиш? Е, поставят се ограничения пред това да тровиш някой друг. Правилен си беше закона. И този закон съществуваше не по друга причина, а поради явната наглост и нетолерантност на болшинството пушачи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Всякакви крайни мнения, са проява на идиотизъм.

По темата: Има си заведения за непушачи, който иска да умира в добро здраве, да си ходи там:)

вече те четохме - едно и също мелиш

Публикувано изображение

:offtopic_s:  Прави ми впечатление един съфорумец, че постоянно налага собственото си некомпетентно мнение и прави обидни квалификации, за всеки имал различно от неговото.Все още съм толерантен и не го докладвам, но всяко търпение, включително и моето си има граници...Всеки следващ пост, съдържащ квалификации и обиди, ще бъде докладван,

.... Правилен си беше закона. И този закон съществуваше не по друга причина, а поради явната наглост и нетолерантност на болшинството пушачи.

Знаеш ли, пушачите са доста по-толерантни от непушачите. А най-нетолерантни са бившите пушачи. Това са мои лични наблюдения от писаниците във форума и от реалния живот.

Всякакви крайни мнения, са проява на идиотизъм. По темата: Има си заведения за непушачи, който иска да умира в добро здраве, да си ходи там

Което си е дискриминация. Предлагам на непушачите да им сложим еврейска звезда и да ги задължим да могат да пазарят само от определени магазини, също както е било по времето на настъплението на Нацизма в Европа. Идиотизъм е пушач да запали цигара до теб и да ти дими в лицето най-нагло без да пита дали ти е удобно. А дори и да пита, то е чисто формално - е, на никой пушач не му е удобно да диша дим.

Прави ми впечатление един съфорумец, че постоянно налага собственото си некомпетентно мнение и прави обидни квалификации, за всеки имал различно от неговото.Все още съм толерантен и не го докладвам, но всяко търпение, включително и моето си има граници...Всеки следващ пост, съдържащ квалификации и обиди, ще бъде докладван,

Оффтопика ще ти го отговоря така - нито една директна обида не съм отправил, но действително считам болшинството пушачи за нетолерантни и нагли. Ако някой се обижда от коментара - то значи той принадлежи към точно тази група.

Знаеш ли, пушачите са доста по-толерантни от непушачите. А най-нетолерантни са бившите пушачи. Това са мои лични наблюдения от писаниците във форума и от реалния живот.

Няма случай, когато пушач да пуши при непушач и това да е толерантност, просто няма. Щом някой не пуши, очевидно не му е приятно. Но повечето пушачи това не могат да си го набият в умната главица... Ако исках да дишам цигарен дим - щях да пуша.

вече те четохме - едно и също мелиш

Само заради картинката пожелавам законът да се промени така, че всеки хванат да пуши около непушач да му бъде натъпкана кутията с цигари в устата и да бъде задължен да я изяде. Подобно злорадство никога не съм харесвал.

"Трябва да се намери решение, което да удовлетворява всички", каза Спас Панчев от Коалиция за България

Говорих го аз точно същото, ама абсолютно точно същото това нещо, преди има - нема половин година, ама в нашата мила родина е така - "Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша." Още тогава говорих и за това , че ГЕРБ - ерите с тази политика вървят към коалиция , ако искат да са на власт, те я докараха дотам, че сега и коалиционно не ги щат. Също така казвах, че нещата по отношение на Закона за тютютнопушенето ще се променят в полза на тютюнопушачите и не защото аз го искам или за да направят напук на потребителя с големите очилца, а защото бизнеса в България ще го изиска и ще го наложи, но тогава ми беше казано, че когато на българина нещо не му харесва все за политиката се хваща , аз пък сега казвам, че е крайно време някой хора да сменят диоптъра на очилата си, за да започнат да виждат по далече от носа си. Мамина блага наредба, а да ни е честита и да не съм чул подмърдания, вопли и стонове. Закона си е закон и требе да се изпълнява  нали така  беше според твоята логика г-н Многознаев.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Всякакви крайни мнения, са проява на идиотизъм.

По темата: Има си заведения за непушачи, който иска да умира в добро здраве, да си ходи там :)

Казваш го защото си пушач, а ?

Всеки мисли за себе си, ей !!!

Няма кой да ти покаже как да продължаваш,

ако сам очи пред себе си затваряш.

Говорих го аз точно същото, ама абсолютно точно същото това нещо, преди има - нема половин година, ама в нашата мила родина е така - "Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша."...

Такова решение няма. Не може да се ограничават тези, които не практикуват опасен за здравето порок. Не може и тези, които го практикуват да тормозят тези, които не го практикуват и очевидно не пушат, защото не го смятат за приятно и добро за здравето. Ако искаха непушачите да дишат цигарен дим - щяха да пушат. Всичко друго са очевидни глупости, просто за да им е по-лесно и комфортно на пушачите, да не се съобразяваме със забрани и да се радваме като падат. Чист егоизъм с безогледност относно здравето на околните го виждам аз. Иначе единствената разумна мярка би била да се ограничи тютюнопушенето, а не да се създават предпоставки за ограничение на тези, които не пушат. Няма логика! Освен ако според вас на непушачите им доставя душевен оргазъм да дишат цигарен дим, пълен с безчет гадости.

Много забавно, нали? Сега отново келеши пушачи ще могат да тровят непушачите навсякъде и отново да могат да проявяват тотална нетолерантност, както си беше и преди. Каква победа на правдата! Новият закон въобще трябваше да казва, че пушач, който пуши на място с непушачи трябва да бъде принуден да изяде кутията с цигарите - както цигарите вътре, така и опаковката. Ще си се тровите, че и нагло ще тровите и нас непушачите около вас. Не наглост, ами наглост на втора степен.

Не, не е забавно! никои не е длъжен да диша това което отсреща му издиша събеседник. Но е хубаво да се ограничаваме от подобни мнения. Все пак, нито Вие, нито Държава ще принудите хората да се откажат от начина си на живот. То по тази логика, трябва да се откажем да живеем? Има заведения за пушачи и такива за непушачи, всеки сам си избира дали да се трови или не. Така, че ще „ни“ съдите, че даден непушач е ходил в заведения за пушачи. Които където иска там ще си ходи, никой няма право да казва какво може и какво не. Има и много други зловредни навици, но тях все по-често се обсъждат, за тях не се хващаме, защото трябва уж държавата да „ни“ управлява ама надали. Или свикваме или умираме, както се казва. И като казах, че по тази логика трябва да се откажем да живеем, имах в предвид, че не трябва не караме коли, да не пием, да не правим някой и други „лоши“ за някой хора пороци. Това е от мен по темата, не искам да споря с никого, просто ЛИЧНО мнение. Живейте сега, и не се карайте!

За мен разделението на заведенията със стъклена преграда примерно ми се струва съвсем удачно. Има си зала за пушачи и зала за непушачи. Въпрос на избор е кой къде да сяда. 

Не мога да разбера големите скандали. 

Не, не е забавно! никои не е длъжен да диша това което отсреща му издиша събеседник. Но е хубаво да се ограничаваме от подобни мнения. Все пак, нито Вие, нито Държава ще принудите хората да се откажат от начина си на живот.

Ако начинът ти на живот включва нарушаване на чуждият избор и начин на живот, то трябва да бъдеш ограничен, за да не можеш да нарушаваш чуждият начин на живот и чуждият избор. Заведенията за непушачи и пушачи, както и отделните зали са чиста дискриминация - не може да се задължат тези, които не практикуват обществено опасен порок да седят затворени някъде си, ако не искали да бъдат тровени. Това е дискриминация.

За мен разделението на заведенията със стъклена преграда примерно ми се струва съвсем удачно. Има си зала за пушачи и зала за непушачи. Въпрос на избор е кой къде да сяда.  Не мога да разбера големите скандали.

Не е удачно. При компания от пушачи и непушачи не е задължително непушачите да са душевни мазохисти и да изпитват душевен оргазъм от душ с цигарен дим, може би просто заради самите хора отиват някъде, заради самите личности. Цигареният дим личностно определящ фактор ли е? Нима това, че някой има приятел пушач, а той е непушач означава, че като непушач му е приятно да диша цигарен дим? Ако му беше приятно, дали нямаше да е пушач?

Ако начинът ти на живот включва нарушаване на чуждият избор и начин на живот, то трябва да бъдеш ограничен, за да не можеш да нарушаваш чуждият начин на живот и чуждият избор. Заведенията за непушачи и пушачи, както и отделните зали са чиста дискриминация - не може да се задължат тези, които не практикуват обществено опасен порок да седят затворени някъде си, ако не искали да бъдат тровени. Това е дискриминация.

Стана ми интересно каква дискриминация намирате в това, някой хора да се ограничават защото ТЕ НЕ ИСКАЛИ да се тровят. Казвам, че това въпрос на личен избор. Избирам аз, избираш „Ти“ в случая, всички сме доволни! 

Не е удачно. При компания от пушачи и непушачи не е задължително непушачите да са душевни мазохисти и да изпитват душевен оргазъм от душ с цигарен дим, може би просто заради самите хора отиват някъде, заради самите личности. Цигареният дим личностно определящ фактор ли е? Нима това, че някой има приятел пушач, а той е непушач означава, че като непушач му е приятно да диша цигарен дим? Ако му беше приятно, дали нямаше да е пушач?

Пушача сяда в залата за непушачи и когато му се пуши излиза да пафне цигарка. 

Стана ми интересно каква дискриминация намирате в това, някой хора да се ограничават защото ТЕ НЕ ИСКАЛИ да се тровят. Казвам, че това въпрос на личен избор. Избирам аз, избираш „Ти“ в случая, всички сме доволни!

Ограничават се тровителите, а не тровените. Това е все едно утре да ти направят завод пред къщата и да ти изпускат отровни газове с ултиматум - или носиш противогаз или се тровиш, ние няма да спрем да изхвърляме отровните газове. Правилното не е ти да носиш противогаз, а тези които изхвърлят отровните газове да преустановят действието.

Пушача сяда в залата за непушачи и когато му се пуши излиза да пафне цигарка.

Няма такъв филм. Пушаческата толерантност е такава, че ще ти кажа - или сядаш в залата за пушачи, за да може на мен да ми е комфортно да си пафкам или си гледаш работата и няма да се занимавам с теб. Пушенето въобще макар и по-слабо е личностно деградиращ фактор, пречещ в общуването с тези, които не се тровят. Кое е правилното - да тровиш или да не тровиш според теб? Отговорът за мен е еднозначен.

Ограничават се тровителите, а не тровените. Това е все едно утре да ти направят завод пред къщата и да ти изпускат отровни газове с ултиматум - или носиш противогаз или се тровиш, ние няма да спрем да изхвърляме отровните газове. Правилното не е ти да носиш противогаз, а тези които изхвърлят отровните газове да преустановят действието.

А защо да се ограничават “ТЕ“, имам предвид тровителите? Май четете през редовете, казах, че никой не е задължен да вдишва въздуха на пушачите. Но всеки сам си решава дали да не сяда в дадена зала за пушачи или не. Говорим за хора, не за крави, все пак всеки е разумен и сам ще си направи сметка какво да прави и какво не. Точно така, или противогаз или се трови, точно това имам в предвид. Ще се откажете ли от колата? Защото знаем ли утре дали няма да бутнете някой човек на пътя, било то по невнимание или друга причина. Не, не бихте се отказали от начина си на живот, нали? Никой не защитавам ама това което казвате не е точната реалност. 

А защо да се ограничават “ТЕ“, имам предвид тровителите?

Не, няма вариант - или противогаз или се трови. Премахва се причината за тровенето, ограничават се пушачите, за да може непушачите да не бъдат тровени. Пределно просто е положението. Никой не е роден с цигара в уста, пушачите са решили да се тровят - нямат право да тровят тези около тях. Залите са неефективни по-горе написах защо. И не може непушачът да трябва да седи точно някъде си, за да не бъде тровен. Право на всеки пушач е да ходи където иска, без да бъде тровен. Тровенето трябва да бъде преустановено, а не животът на непушачите. Моята кола върши полезна работа. Ако искаш да вървиш 150 километра пеш - не си купувай кола, не се и качвай на такава. Цигарите само тровят здравето без да вършат каквото и да е било полезно - само тровят индивидуала и тези около него.

Няма такъв филм. Пушаческата толерантност е такава, че ще ти кажа - или сядаш в залата за пушачи, за да може на мен да ми е комфортно да си пафкам или си гледаш работата и няма да се занимавам с теб. Пушенето въобще макар и по-слабо е личностно деградиращ фактор, пречещ в общуването с тези, които не се тровят. Кое е правилното - да тровиш или да не тровиш според теб? Отговорът за мен е еднозначен.

Значи ти остава да ходиш да протестираш. Може и да се самозапалиш разбира се. Даже ми се струва по-удачно. ;)

Значи ти остава да ходиш да протестираш. Може и да се самозапалиш разбира се. Даже ми се струва по-удачно. ;)

Верно ли трябва да се самозапали?

Значи ти остава да ходиш да протестираш. Може и да се самозапалиш разбира се. Даже ми се струва по-удачно..

Самозапалването отделя вредни газове и психически травми за околните. Поради това никога не бих го направил. Пушачите, разбира се биха си димили, независимо кого и как тровят. Това е причината да се изказвам толкова остро. Много пушачи познавам и малко са толерантни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.