Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

само да попитам.защо всички приказват за цигарите колко били вредни.съгласен съм ама никои не говори за алкохола колко е вреден.незнам колко непушачи са починали от пушачите ама много хора си отидоха от пияни шофъори и много се осакатиха и умряха от пиянски свади.колко изнасилвания и др. все заради алкохола.маи все пак всичко опира до парите.

Прочети всички 61 страници от темата, за да видиш колко често се е говорело за въпросите, за които ти пишеш...

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Прочети всички 61 страници от темата, за да видиш колко често се е говорело за въпросите, за които ти пишеш...

Това с четенето е трудна работа ! Виж само как пишат :P

Ами добре го написа. Частна собственост си е у дома и заведенията не са собственост на непушачите също. Въпреки това те са частна собственост на държателите им и те могат да допуснат, или да не допуснат, който си искат вътре без да броим децата, които примерно в питейните заведения не им е мястото. На държавата не и е работа да се меси в начина на ползуване на частната собственост, стига този начин да не нарушава някой закон.

Как така на държавата не и е работа да се меси в ползването на частната собственост. На мен що държавата ми се меси в мойта частната (собствена кола и собствен мотор) аз с колан ли съм с каска ли съм от къде на къде  ще ми се меси . Здравето си е мое даже не застрашвам здравето на останалите с това с колан ли съм без каска ли съм и така нататък. Така че ако държавата щом може да се меси за туй ще се меси и за тютюна.

Как така на държавата не и е работа да се меси в ползването на частната собственост. На мен що държавата ми се меси в мойта частната (собствена кола и собствен мотор) аз с колан ли съм с каска ли съм от къде на къде  ще ми се меси . Здравето си е мое даже не застрашвам здравето на останалите с това с колан ли съм без каска ли съм и така нататък. Така че ако държавата щом може да се меси за туй ще се меси и за тютюна.

Принципно презумцията, е че можеш да застрашиш и се прави нужното да се предотврати подобна възможност...Но у нас и не само, за съжаление, както винаги се прекалява, за сметка на правата на хората, или като се представят правата на едни хора като по-големи от правата на други, при това дори когато случаят не е наложителен. На теорията демокрацията значи да се изпълнява волята на народа, като се взема предвид преобладаващото мнение, било чрез социологически проучвания, било с референдум, като мнозинството гласове за определена идея, водят до това тя да бъде избрана...Обаче в България всичко е на оборот...Малцинствата(като брой) често им се въздава полза(или не им се търсят задължение или предявяват искове), която е свързана с "вреда"(може и да няма кавички в зависимост от разглежданият случай), за правата на мнозинството.

Принципно презумцията, е че можеш да застрашиш и се прави нужното да се предотврати подобна възможност...Но у нас и не само, за съжаление, както винаги се прекалява, за сметка на правата на хората, или като се представят правата на едни хора като по-големи от правата на други, при това дори когато случаят не е наложителен. На теорията демокрацията значи да се изпълнява волята на народа, като се взема предвид преобладаващото мнение, било чрез социологически проучвания, било с референдум, като мнозинството гласове за определена идея, водят до това тя да бъде избрана...Обаче в България всичко е на оборот...Малцинствата(като брой) често им се въздава полза(или не им се търсят задължение или предявяват искове), която е свързана с "вреда"(може и да няма кавички в зависимост от разглежданият случай), за правата на мнозинството.

И тука малко не съм съгласен. Ако се проведе реферндум да имали данъци как мислиш че ще отговори народа. някой неща като данъците например не са приятни но неподлежат на референдум или соц проучване и каквото и да било просто ги има . Инвалидите са малцинство но трябва да се съобразяваме с тях  и така

Редактирано от BajIvantopa (преглед на промените)

И тука малко не съм съгласен. Ако се проведе реферндум да имали данъци как мислиш че отговори народа. някой неща като данъците например не са приятни но неподлежат на референдум или соц проучване и каквото и да било просто ги има . Инвалидите са малцинство но трябва да се съобразяваме с тях  и така

Нали нарочно не прикачваш на народа качества...или по-скоро тяхната липса? Едва ли хората ще си помислят някога, че една държава може да се издържа и развива без данъци...Може и да си помечтаят на темата, но хората са реалисти в повече от достатъчна степен.

Нали нарочно не прикачваш на народа качества...или по-скоро тяхната липса? Едва ли хората ще си помислят някога, че една държава може да се издържа и развива без данъци...Може и да си помечтаят на темата, но хората са реалисти в повече от достатъчна степен.

не казвам че няма да има против но определено гласувалите ще са достатъчно и определено данъците ще паднат. 

Както е станало в естония в столицата с градския транспорт

Редактирано от BajIvantopa (преглед на промените)

не казвам че няма да има против но определено гласувалите ще са достатъчно и определено данъците ще паднат. 

Както е станало в естония в столицата с градския транспорт

Това в столицата на Естония е местно, на общински или дори само на градско ниво  решение(какво като е столица), не на държавно равнище. Може пък това да е било правилното решение за в конкретният случай, или едно от правилните.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

В Русия забраниха пушенето на обществени места

09:05  |  25 февруари 2013

Руският президент Владимир Путин подписа закона срещу тютюнопушенето - от юни влиза в сила забрана да се пуши на обществени места в цялата федерация.

Това съобщи Кремъл на своя сайт, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 
Федералният закон бе приет по-рано този месец, за да интегрира в руското законодателство изискванията на рамковата конвенция на Световната здравна организация за борба с пушенето, ратифицирана от Русия през 2008 г.

Новият акт регламентира "опазването на здравето от влиянието на заобикалящия тютюнев дим и от последиците на употребата на тютюн". 
Забраната се отнася до обществени места като барове, ресторанти, хотели, болници, стадиони и гари.
Тя ще влезе в сила на 1 юни, макар че някои от засегнатите обекти може да получат гратисен период от една година, за да се смекчи преходът.

Законът, получил широк отзвук в Русия, забранява по-специално на тютюневите компании да организират лотарии и да спонсорират фестивали. 
Освен това цигарите ще изчезнат от витрините и щандовете - там ще бъде изложен само ценоразпис на тютюневите изделия. 
Забраната обхваща също така електронните цигари и тютюна за дъвчене, добавя агенцията.

Предвижда се да бъде увеличен акцизът върху тютюневите изделия, както и на цените на дребно на цигарите, които в момента струват около 1 евро за пакет.

Около 44 милиона руснаци пушат и всяка година близо 400 000 от тях умират по причини, свързани с вредния навик. 
Според руското правителство забраната на тютюнопушенето ще помогне да се удължи средната продължителност на живота в страната, която през 2009 г. в Русия е била 62 години за мъжете и 74 г. за жените. 

Русия е вторият по големина пазар на цигари в света и водеща дестинация за българските износители в сектора.

Интересно ми е сега всички плюещи ЕС в темата, че заради тях била тази забрана в България, какво ще избълват по повод тази новина?!?!
Готов съм да прочета поредните сценарии и гранде локум-глупости...

В Русия забраниха пушенето на обществени места

09:05  |  25 февруари 2013

Руският президент Владимир Путин подписа закона срещу тютюнопушенето - от юни влиза в сила забрана да се пуши на обществени места в цялата федерация.

Това съобщи Кремъл на своя сайт, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА. 

Федералният закон бе приет по-рано този месец, за да интегрира в руското законодателство изискванията на рамковата конвенция на Световната здравна организация за борба с пушенето, ратифицирана от Русия през 2008 г.

Новият акт регламентира "опазването на здравето от влиянието на заобикалящия тютюнев дим и от последиците на употребата на тютюн". 

Забраната се отнася до обществени места като барове, ресторанти, хотели, болници, стадиони и гари.

Тя ще влезе в сила на 1 юни, макар че някои от засегнатите обекти може да получат гратисен период от една година, за да се смекчи преходът.

Законът, получил широк отзвук в Русия, забранява по-специално на тютюневите компании да организират лотарии и да спонсорират фестивали. 

Освен това цигарите ще изчезнат от витрините и щандовете - там ще бъде изложен само ценоразпис на тютюневите изделия. 

Забраната обхваща също така електронните цигари и тютюна за дъвчене, добавя агенцията.

Предвижда се да бъде увеличен акцизът върху тютюневите изделия, както и на цените на дребно на цигарите, които в момента струват около 1 евро за пакет.

Около 44 милиона руснаци пушат и всяка година близо 400 000 от тях умират по причини, свързани с вредния навик. 

Според руското правителство забраната на тютюнопушенето ще помогне да се удължи средната продължителност на живота в страната, която през 2009 г. в Русия е била 62 години за мъжете и 74 г. за жените. 

Русия е вторият по големина пазар на цигари в света и водеща дестинация за българските износители в сектора.

Интересно ми е сега всички плюещи ЕС в темата, че заради тях била тази забрана в България, какво ще избълват по повод тази новина?!?!
Готов съм да прочета поредните сценарии и гранде локум-глупости...

в Русия едно време бяха забранили и водката май ? ;)

Вече над седмица съм от другата страна на барикадата, което не пречи страшно да ми се пуши. Не му надигай нервата на онова гладното за никотин, злобно sliderum-че!

в Русия едно време бяха забранили и водката май ? ;)

а нееее - водката не пипайте

:stop:

ама вярно ли не се пуши а, тоя може би химикалка държи

та тъй - някои заведения явно си имат достатъчно кинти за да е разрешено при тях

Публикувано изображение

ама вярно ли не се пуши а, тоя може би химикалка държи

та тъй - някои заведения явно си имат достатъчно кинти за да е разрешено при тях

Публикувано изображение

Винаги ще е така. Забраните са за това, за да се нарушават.

Да не се бърка забрана с правило. Правилата трябва да се спазват.

Ако няма наблизо къде да си изхвърля фаса го прибирам в джоба си.Ако съм сред непушачи мога да не запаля поне 4-5 часа(докато изляза навън). ....Въпрос на възпитание!

Не може да се лепят етикети на дадена група хора по някакъв признак:цигани,гейове,наркомани,негри,ескимоси,политици,алкохолици ...............

Сред политиците има и гейове ,и наркомани,и алкохолици,и цигани дори.Същото важи за всяка произволно взета група от хора .

Само че има една група - фанатици ,при която всички други характеристики избледняват!

Ако имате нужда от бъбрек ,сърце ,черен дроб има ли значение дали ще бъде дали ще бъде от гей ,наркоман или пушач?

Мислете за хората около вас като за ХОРА, а не като за ''етикети''. Всеки има някакъв недостатък ,който по-малко или повече е досаден за околните, но имате приятели и те ви ценят въпреки него!

A относно безработицата така е в Европа .

браво, ти си точно 0.001% от съвестните и отговорни граждани... останалите хич не се замислят - идва автобуса, фаса на земята и се качват...

Къде е логиката да ме ограничават да пуфкам.нали е демокрация,нали всеки има право на избор,кое е добро и кое е лошо за самия него.Да си прави сметката всеки,дали ще дава пари за цигари и да си трови организма или не.С какво ми помага правителството с това решение(закон).Това е нарушение на човешките права и свободи.Не съм от ДПС,никаква партия не ме интересува,но се чувствам дискриминиран,отритнат.Защо ми забраняват да пуфкам?Защо?На кого преча,нали имаше зали за пушачи и за непушачи.Има много ЗАЩО...ама няма точни отговори.Всичко е поклон пред ЕВРОпейските измишльотини.Никой никога няма да даде точен отговор на въпроса-Защо ми забраняват да пуша.

във всички заведения, в които съм бил залите за пушачи са били отделени само виртиално - примерно от отворена врата, освен това на пусната вентилация не съм попадал...

• 4 седмици по-късно...

Тютюнопушачите мислете ли за своето здраве и за здравето на вашите близки и околни?!

Едва ли!

Защо е нужно да измисляте един куп оправдания и причини,само и само да пушите и да тровите себе си,своите близки и околните?!

Нима сте се родили с цигарите в уста?!

Евала на Исландия,в България също трябва да стане така! ;)

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/d_r_plamen_dimitrov_islandiq_e_stranata_kydeto_se_prilagat_naj_strogi_merki_sprqmo_tjutjunopusheneto/112059/

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

По същата логика и ракията е вредна,Пише го по вестниците , че ракията води до рак. И какво излиза че всички пушачи са психо , а всички който са умрели от рак , са алкохолици.Тази статия е фалшименто.Всеки има избор , да живей както си иска , аз пък искам боб с пръжки.

Редактирано от mkalushev (преглед на промените)

Категорично против тази забрана съм. 

1. Нека сам се грижа за здравето си а не държавата. Тя нали всичко друго е уредила та до пушенето опря.

2. По никакъв начин не е възпряла пушачите и то заклетите такива.

Аз съм бивш пушач, но в момента не пуша. Не пнасям и в къщи да се пуши.

Обаче:

- Ква красива картинка като за снимка пр. пред банков офис се събрали да пушат на улицата касиери, охрана, счетоводители. Направо красота.

- Моите приятели са пушачи. И какво - сядаме компания, поръчаме, пушачите излизат на вън да пушат а непушачите вътре  си кукат докато изчакат компанията си

- Сега се пуши още повече по градинки, паркове и ефекта е фасове, фасове, фасове.

Не, че в малките градове и села някои спазва тази забрана, но преди си беше уредено т.е зала за пушачи и зала за непушачи при което  всеки си прави личния избор.

Този закон е едно недоносче , като много други от ГЕРБ.В много държави има забрана , но и оставиха заведения в който може да се пуши. Аз съм да има забрана , но да има и заведения за пушачи иначе закона  не работи и го нарушават. ако има такива заведения пушачите няма да тормозят другите.Има сладкарници има и кръчми , всеки избира къде да отиде. Така и тука всеки да има избор в кое заведение да влезе.

В много държави има забрана , но и оставиха заведения в който може да се пуши. Аз съм да има забрана , но да има и заведения за пушачи иначе закона  не работи и го нарушават. ако има такива заведения пушачите няма да тормозят другите.Има сладкарници има и кръчми , всеки избира къде да отиде. Така и тука всеки да има избор в кое заведение да влезе.

Тук се цели установяването на по-малко вредното за здравето положение, а от там е логичен. Друг е въпросът, че пушачите не могат да преглътнат малко дискомфорт в името на общото благо. Възстановяването на старото положение няма да направи нищо хубаво.

- Моите приятели са пушачи. И какво - сядаме компания, поръчаме, пушачите излизат на вън да пушат а непушачите вътре  си кукат докато изчакат компанията си

Викаш по-хубаво ти е като уж непушач, който не търпял цигарен дим да ти димят пред лицето? Я пак? Противоречиш си.

По същата логика и ракията е вредна,Пише го по вестниците , че ракията води до рак. И какво излиза че всички пушачи са психо , а всички който са умрели от рак , са алкохолици.Тази статия е фалшименто.Всеки има избор , да живей както си иска , аз пък искам боб с пръжки.

http://30dumi.eu/2013/04/shvedski-lekari-otkazvat-da-operirat-pushachite/

аз пък приветствам шведския почин и настоявам здравната каса да не плаща за лечение на болни пушачи

айде стига сте плакали и сте ни пустосвали пфуу стойте си вътре у вече вашите заведения -

пролет пукна - ние не - те ги масичките изкараха ги навън и за нас

:P

http://30dumi.eu/2013/04/shvedski-lekari-otkazvat-da-operirat-pushachite/

аз пък приветствам шведския почин и настоявам здравната каса да не плаща за лечение на болни пушачи

По твоята логика и аз искам , всички  който карат коли да не им се плаща лечението. Замърсяват въздуха както и всички директори на химически заводи.Това не е довод.Не желая някой да ми казва как да живея, аре стига стези щастливи прасета и кокошки. Хората имат достатъчно ум в главата да се грижат за собственото си здраве, както и това на околните.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.