Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Прочети поста ми отново и се опитай да вникнеш!

Викаш по-хубаво ти е като уж непушач, който не търпял цигарен дим да ти димят пред лицето? Я пак? Противоречиш си.

Става въпрос за свободен избор, какъвто имаше до скоро а не за наложено правило.

Аз решавам дали димът от цигарите ми пречи, а не държавата. Приятелите ми пушат и какво да не се събирам с тях щото пушат ли? Сам решавам да бъда ли с тях и риска да глътна малко цигарен дим или не. Заклетия пушач и ще си остане такъв и ще пуши с цената на всичко и никой няма да го ограничи дори с малко.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Скъсахте се да спорите ,уж в името на здравето.А  пък в другата тема , за закриването за болници нйкои не взема думата.Нали някой са много загрижени за здравето.Болниците станаха погребални фабрики, но каквато държавата такива и болниците.

Скъсахте се да спорите ,уж в името на здравето.А  пък в другата тема , за закриването за болници нйкои не взема думата.Нали някой са много загрижени за здравето.Болниците станаха погребални фабрики, но каквато държавата такива и болниците.

Дреме ни за болниците, нали имаме цигари?

Имаш цигари ама до време.Не знам на колко си години.Съветвам те да бъдеш по отговорен за здравето си. Човек живее безгрижно до 40 ,цлед това почват болестите и почва да погребва близките си .Здравето е най ценното.Питай мене имам две операцйи на краката, Болест на бюргер ,ходи по пушачите и по диабетици.Живей докато си млад ,гони  момите ,защото всичко е само една кофа. както ми каза един старец.Сега отивам да си изкарм овчарката.

Тука изглежда всички станаха трезвеници.Трябваше тъи и тъи има избори , да сложат в бюлетината едно квадратче и за цигарите.Да го решим като зрели хора., сега закона е ялов .ДА се реши така ,че и двете страни да са доволни

Станишев , казва ,че ще върне залите за пушачи , ако спечели изборите. Той тоз и на циганите по два коня и каруца ше обещае , стига да се върне на власт.Брей глеи ,квакво прави жаждата за влатст

Тези Щатите пък се друсат наред.Не само се надрусали ами и се , стреляли.

САЩ продължава да се тресе от стрелби на поразия. Поредният случай беше регистриран в щата Колорадо, където

двама души бяха ранени при стрелба в градския парк в Денвър, след като неизвестен мъж е открил огън по време на празника на марихуаната, известен като 4/20,

информира АП.

Искам да попитам непушачите във форума защо и кое ги кара да са против пушенето на точно определените места?Иначе съм против пушенето в болници,учреждения,детски градини и т.н.Даже съм си мислила,че ако съм шеф ще санкционирам пушачите с примерно 100лева на месец(щото ако ми пушиш при 8 часов работен ден през половин час-сметни колко време скатаваш!!!)Аз разбира се пуша на работа преди и след приключване на работното време и НЕ не виждам нищо лошо да пуша на определеното за целта място.

Първо искам да отбележа, че съм твърдо против цигарите. Това е абсолютна простотия, даваш пари за да се тровиш.. и ако сега попитам пушачите защо пушат, никой няма да ми даде конкретен отговор ! Или пък може би да - защото е модерно !

Все пак всеки може да си се трови колкото иска ! Хахахаха...

Сега, аз съм твърдо против пушенето на обществени места, защото като отида в някое кафе или ресторант от страни ми пуфкат като комини и започва да ми се повръща. Случвало ми се е доста пъти и винаги съм си тръгвал преждевременно, обаче ако някой път ми се налага да стоя, на този от отсрещната маса такъв ще му извъртя че цигарата ше му влезне през носа и ще излезе през ушите. И още нещо - какъв пример давате на децата ?! Че е много готино да пушиш ?! 

• 3 седмици по-късно...

ЕК предлага нови мерки срещу тютюнопушенето

14:37  |  11 май 2013 Бизнес

Европейската комисия предлага нови мерки за ограничаване на тютюнопушенето - да се забрани продажбата на цигари "слим", а кутиите да бъдат облепени изцяло със здравни надписи.
 Бизнесът вече изчислява загуби за милиарди. Ако мерките влязат в сила, всички кутии цигари ще са изцяло бели и с еднакъв, малък шрифт ще е изписана само марката. 75% от повърхността ще е заета с надписи за вредата от тютюнопушенето. 

"Ще се забранят определени субстанции, т.е. не можеш да казваш, че са билкови, подсилващи, енергизиращи и всякакви други неща. Ментолови също. Не може да има надписи, които предполагат, че е безопасно или леко", обясни финансовият анализатор Лъчезар Богданов, цитиран от bTV.

Идва краят и на слим цигарите, които у нас държат 1/3 от пазара. Производителите, разпространителите и дори собствениците на магазини за цигари, предвиждат големи загуби за бранша им и нищожен ефект за намаляване на пушенето.

"В България те представляват около 30% от потреблението. При евентуална забрана,потребителите ще трябва да намерят алтернативни продукти. Някои ще преминат към стандартни цигари, но нашите проучвания показват, че най-вероятно те ще предпочетат незаконната търговия", коментира Николай Михайлов от международна тютюнева компания. 

Лошите новини за пушачите не спират дотук - до 4 години България трябва да повиши драстично акцизите на цигарите, което неминуемо ще ги оскъпи. Очакваното повишение ще е между 15 и 18%, което е между 60 и 80 стотинки. 

С предложенията се затяга и на продажбата на електронни цигари и онлайн търговията - предвижда се търговците да уведомяват данъчните за всяка продажба кой и какво си купува през интернет.

http://dnes.dir.bg/news/pushene-tzigari-13865038?nt=6

Муцка!

Лека - полека нещата си идват на мястото.  :yanim:

хаха и какво - аз слим не пуша, нито тютюн с бандерол си купувам

Цялата тази кампания против тютюнопушенето цели единствено повишаване на цените на цигарите с цел по-големи постъпления в хазната.

Никой не го е еня за човешкото здраве.

Мен ме е еня, затова вече не пуша. Поне на себе си да помогна. Другите, които са се запънали като магарета на лед / нищо лично кънм Трихо :P /  и геройски продължават да димят- техен проблем.

Мен ме е еня, затова вече не пуша. Поне на себе си да помогна. Другите, които са се запънали като магарета на лед / нищо лично кънм Трихо :P /  и геройски продължават да димят- техен проблем.

че ние си се наслаждаваме на дима, не ни е проблем ;)

p.s. също нямам никакво отношение към цигарите - ако щат и по 10 лв да направят кутията 

че ние си се наслаждаваме на дима, не ни е проблем ;)

p.s. също нямам никакво отношение към цигарите - ако щат и по 10 лв да направят кутията 

Много яко скоро цените ще са ни "асъл" европейски на всичко (нали като се има предвид, че в повече ЕС държави хран. стоки са по - евтини :D) заплатите "асъл" под прага на бедността! Не ме разбирайте погрешно - против всякакъв вид тютюнопушено съм, но като вдигнат и алкохола след тютюна вече ще настане паника :D

..но като вдигнат и алкохола след тютюна вече ще настане паника :D

Няма страшно - произвеждат се ментета за всеки джоб и вкус :D

Няма страшно - произвеждат се ментета за всеки джоб и вкус :D

казана за ракията да не е за менте а

:shy11:

казана за ракията да не е за менте а

:shy11:

Ракията от казан е скъпа, ако се налага да я купуваш.

Ракията от казан е скъпа, ако се налага да я купуваш.

че кой си я купува ?!  :eek:

ей сега са ми обещали 100 кг замразени кайсии ( от склад с изтичащ срок на годност), които като си ги туря в бидончето, ще си взема и шекерец, да си ферментира и ще си ги препека на на раки :shy11: йка 

Аз не помня в нашата къща някога да се купувала ракия. - от времето на прадядовците ми -винаги сами си печем ракията, и си правим виното. 

а ако продължават да вдигат цените -накрая ще заделя две-три лехи в къщи и ще си садя тютюн като зелки, ще си го суша в гаража и ще ме хванат за .... лулата с техните цени, бандероли и т.н.

защото днес вдигат цените на цигарите -утре като нищо ще ми вдигнат цената и на моя тютюн , дето и в момента струва 4 пъти по-скъпо от същия, ама купен  в Германия   :mad: 

че кой си я купува ?!  :eek:

ей сега са ми обещали 100 кг замразени кайсии ( от склад с изтичащ срок на годност), които като си ги туря в бидончето, ще си взема и шекерец, да си ферментира и ще си ги препека на на раки :shy11: йка 

Аз не помня в нашата къща някога да се купувала ракия. - от времето на прадядовците ми -винаги сами си печем ракията, и си правим виното. 

а ако продължават да вдигат цените -накрая ще заделя две-три лехи в къщи и ще си садя тютюн като зелки, ще си го суша в гаража и ще ме хванат за .... лулата с техните цени, бандероли и т.н.

защото днес вдигат цените на цигарите -утре като нищо ще ми вдигнат цената и на моя тютюн , дето и в момента струва 4 пъти по-скъпо от същия, ама купен  в Германия   :mad:

Ти си късметлия.

Съпругът ми си купува скъпа ракия и добре че не пуши, за разлика от мен :shy11:

Когато цените тръгват нагоре, правят го дружно :(

В Германия много стоки са в пъти по-евтини от същите тук, независимо от това, че доходите на германците са в пъти по-големи от нашите.

Цялата тази кампания против тютюнопушенето цели единствено повишаване на цените на цигарите с цел по-големи постъпления в хазната. Никой не го е еня за човешкото здраве.

Обаче е факт, че е нещо положително за непушачите, най-малкото държи в рамки нетолерантните пушачи. Ако преди някой им е търпял наглостта от чисти добри маниери, то сега просто законът казва - Не.

защото днес вдигат цените на цигарите -утре като нищо ще ми вдигнат цената и на моя тютюн , дето и в момента струва 4 пъти по-скъпо от същия, ама купен  в Германия

Има лесно - не пушиш и не плащаш. Това не е ядене и без цигари никой не е умрял още. Виж яденето да ни е 4 пъти по-скъпо, ако сметнем и сравним в съотношения какво можем да си купим и какво в Германия - това вече е кощунство. Ползата от цигарите пък е точно една кръгла нула, за разлика от други неща.

В Германия много стоки са в пъти по-евтини от същите тук, независимо от това, че доходите на германците са в пъти по-големи от нашите.

Българинът отново избра ГЕРБ - да му е честито, сам си е виновен. В Германия основните разходи на хората не са колкото да купуват ядене, че да не умрат от глад. Основните потребности като храна могат да се задоволят. Виж - жилища и нови автомобили, понеже там не карат кошници 10-та употреба, както и данъци, застраховки за тях вървят съвсем друго.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Обаче е факт, че е нещо положително за непушачите, най-малкото държи в рамки нетолерантните пушачи. Ако преди някой им е търпял наглостта от чисти добри маниери, то сега просто законът казва - Не.

Законът казва и много други, далеч по-важни неща, но те не се спазват  :P

Законът казва и много други, далеч по-важни неща, но те не се спазват

Това ни е и проблемът. Вместо да се търси спазване, то всеки закон се превръща като начин за рекет.

........ Ползата от цигарите пък е точно една кръгла нула, за разлика от други неща. .

това, че ТИ не откриваш полза не значи, че няма такава ;)

това, че ТИ не откриваш полза не значи, че няма такава

При условие, че самите вие - докторското съсловие казвате така.. Нещо не си ли противоречиш? Нещо, което след 20-30години ще ме накара да си изкашлям белите дробове след избягани 50 метра не е нещо, което бих искал да включа в дневният си режим на консумация. Ако ХОББ, рак на белите дробове и затлачване с катрани е нещо много хубаво според теб, според мен не е. Нещо структурите в човешкото тяло не са предвидени нещо да гори в тях, нито постоянно да са подлагани на дим.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

При условие, че самите вие - докторското съсловие казвате така.. Нещо не си ли противоречиш? Нещо, което след 20-30години ще ме накара да си изкашлям белите дробове след избягани 50 метра не е нещо, което бих искал да включа в дневният си режим на консумация. Ако ХОББ, рак на белите дробове и затлачване с катрани е нещо много хубаво според теб, според мен не е. Нещо структурите в човешкото тяло не са предвидени нещо да гори в тях, нито постоянно да са подлагани на дим.

а, а,а....

аз нещо да съм казвал, че да си противореча  ?

Всички си живее живота и разполага с тялото и здравето си както намери за добре.

Кой съм аз, че да казвам на другите как да живеят ?  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.