Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Законовата забрана е по-лоша и от родителската, особено когато в нея има нотка на несправедливост. Отделните помещения за пушачи+драстично увеличените цени на цигарите биха довели до намаляване броя на пушачите.
Аз смятам това за неефективно, защото отделните помещения, макар и отделни предоставят същата свободна възможност, а от там не правят пушенето по-неатрактивно, а увеличените цени на цигарите просто водят до по-голяма контрабанда и незаконно производство. Смяташ ли, че забраната е несправедлива спрямо теб и всъщност при липса на дълбокосмислени причини за самото пропушване на какво се базира това усещане? Да, задавам много въпроси и не са тенденциозни, за да докажат тезата ми, а за възприятието на нещата. п.п Ти пожелала ли си да направиш нещото(пропушването) или де факто ти е било натрапено от средата и обществото? Мисленето на обществото и схващанията му не са ли били виновни за ситуацията? Как да се променят тези схващания по другому, освен да се представи пушенето като неатрактивно? Виждаме, че здравните рискове пушачите не ги плашат, защото има и схващане, че "точно на мен няма да се случи", което далеч не е така. При липса на дълбокосмисленост на актът на пропушването не са ли непушачите с по-голямо право за това, че не искат да страдат от негативните ефекти на изкривените схващания в обществото?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор
Смяташ ли, че забраната е несправедлива спрямо теб и всъщност при липса на дълбокосмислени причини за самото пропушване на какво се базира това усещане? Да, задавам много въпроси и не са тенденциозни, за да докажат тезата ми, а за възприятието на нещата.  

Въобще не ми пука от забраната, защото по заведения не обичам да ходя поради съмнителното качество на храната, която се предлага в повечето от тях.

С приятелите си човек може да се срещне и в домашна обстановка.

Освен това съм убедена, че тази забрана няма да се спазва и рано или късно ще отпадне.

Въобще не ми пука от забраната, защото по заведения не обичам да ходя поради съмнителното качество на храната, която се предлага в повечето от тях. С приятелите си човек може да се срещне и в домашна обстановка. Освен това съм убедена, че тази забрана няма да се спазва и рано или късно ще отпадне.
А не би трябвало да отпада. Аз считам неподкрепянето й като показване на изкривените схващания на обществото, като вредното се поставя на пиедестал и се пропагандира навсякъде, а тези които са избрали да не са част от това изкривено схващане са ощетени и правото е на грешната страна. Мисля, че именно грешните схващания за това, което описах могат да бъдат повлияни или променени само с подходящ натиск, защото иначе те никога няма да се променят и ще продължава да се случват неща, подобни на случая с теб. Ще те помоля, ако имаш желание да отговориш и на следният въпрос "При липса на дълбокосмисленост на актът на пропушването не са ли непушачите с по-голямо право за това, че не искат да страдат от негативните ефекти на изкривените схващания в обществото?"
 "При липса на дълбокосмисленост на актът на пропушването не са ли непушачите с по-голямо право за това, че не искат да страдат от негативните ефекти на изкривените схващания в обществото?"

На този въпрос би могъл да отговори правилно само човек, който е безпристрастен - т.е. да не е нито пушач, нито непушач. :)

На този въпрос би могъл да отговори правилно само човек, който е безпристрастен - т.е. да не е нито пушач, нито непушач.
Такъв няма. Така че единственият начин да се достигне обективността е да се анализират и двете гледни точки. Което не става с твърдоглави спорове, а със събиране на информация в обща картина. Така че ще помоля, ако имаш желание, да дадеш отговор. Както и на още един важен въпрос - Самата ти замисляла ли си се да прекратиш с това, което ти е било в действителност натрапено от околните(пушенето)? Към този момент считаш ли го за грешка или се радваш?

баси ако темата е За или против дрогата няма да напълните толкова страници с едно и също баси

баси ако темата е За или против дрогата няма да напълните толкова страници с едно и също баси
Да, докато ти участваш определено ще се пълни с една и съща боза. Защото не се води какъвто и да е било диалог, нито се получават отговори на въпроси, а единствено като 2 магарета на мост - нито едното, нито другото отстъпва и твърдоглаво едно и също се върти. По-хубаво вземи пример от Мойра и кажи нещо по същество, но не просто да твърдиш това, което на теб ти е угодно. Например кажи как по-точно пропуши?

Да, докато ти участваш определено ще се пълни с една и съща боза. Защото не се води какъвто и да е било диалог, нито се получават отговори на въпроси, а единствено като 2 магарета на мост - нито едното, нито другото отстъпва и твърдоглаво едно и също се върти. По-хубаво вземи пример от Мойра и кажи нещо по същество, но не просто да твърдиш това, което на теб ти е угодно. Например кажи как по-точно пропуши?

то ти си напълнил темата - не аз - с боза

Такъв няма. Така че единственият начин да се достигне обективността е да се анализират и двете гледни точки. Което не става с твърдоглави спорове, а със събиране на информация в обща картина.

Диалог - невъзможен :D

Най-добре е да затворим темата засега, да оставим нещата такива, каквито са ни ги наложили, да понаблюдаваме какво става в реалния свят...пък може след време диалогът да стане възможен :)

Диалог - невъзможен :D

Най-добре е да затворим темата засега, да оставим нещата такива, каквито са ни ги наложили, да понаблюдаваме какво става в реалния свят...пък може след време диалогът да стане възможен :)

ми да се вясва algor и да й бие за кой ли път катанеца -

сто пъти предупреди да се пише по темата -

едно си баба знае едно си мели пфууу -

как съм пропушила, как съм почнала да правя кекс ще питаш ли а

:biggrin:

ми да се вясва algor и да й бие за кой ли път катанеца -

сто пъти предупреди да се пише по темата -

едно си баба знае едно си мели пфууу -

как съм пропушила, как съм почнала да правя кекс ще питаш ли а

:biggrin:

То с катанци не става, просто сами трябва да се отдръпнем от темата, защото няма по-глупаво от това, да водим безсмислени спорове.

Времето и практиката ще покажат кое е най-доброто решение на въпроса за пушенето на обществени места.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

То с катанци не става, просто сами трябва да се отдръпнем от темата, защото няма по-глупаво от това, да водим безсмислени спорове.

Времето и практиката ще покажат кое е най-доброто решение на въпроса за пушенето на обществени места.

да я пратят темата тогава в Празните долу там да си ги мерят ... цигарите

от тука няма какво да науча

На този въпрос би могъл да отговори правилно само човек, който е безпристрастен - т.е. да не е нито пушач, нито непушач. :)

Може ли да отговори човек, който доста години е пушил по кутия - кутия и малко цигари на ден, а от близо 7 години не е пипал цигара?!?!

Тоест това дали се брои като неутрално и безпристрастно мнение?

Може ли да отговори човек, който доста години е пушил по кутия - кутия и малко цигари на ден, а от близо 7 години не е пипал цигара?!?!

не, не се брои.

Подобен човек е пристрастен.

не, не се брои.

Подобен човек е пристрастен.

Към кое - към цигарите или към чистия въздух без цигари?

пп. Питам Мойра, но приемам, че ти и тя сте едно и ако потвърди тя приемам мнението ти като нейно.

Боже за едни цигари как се говнясвате само...

След като си на обществено място си длъжен да се съобразяваш с околните и с приетите правила..., простичко е Нали?

Аз мисля, че не само цигарите са проблем..., на една маса  се пуши, на втора е седнал някакъв мирезливец не къпан от сто години и на всичкото отгоре пърди ..., да ти окапе носа, на трета непушач и добре изглеждащ на пръв поглед господин се е напил като свиня и от поведението му сме възмутени всички.

От трите примера кое е по гадно?

Редактирано от voda (преглед на промените)

Боже за едни цигари как се говнясвате само...

След като си на обществено място си длъжен да се съобразяваш с околните и с приетите правила..., простичко е Нали?

Аз мисля, че не само цигарите са проблем..., на една маса  се пуши, на втора е седнал някакъв мирезливец не къпан от сто години и на всичкото отгоре пърди ..., да ти окапе носа, на трета непушач и добре изглеждащ на пръв поглед господин се е напил като свиня и от поведението му сме възмутени всички.

От трите примера кое е по гадно?

Я дай определение за обществено място и доколко заведения, които не са държавна и общинска собственост и в това число на държавни и общински фирми покриват това определение. Малко подсказка, заведенията са най-вече частна собственост и в прерогативите на собсвеника им, или на наетите от него служители, е кой да допускат вътре, изключая лицата които по закон не им е вътре мястото. Още малко подсказка. Наша колежка е водила невръстното си дете в заведения в които се е пушило, въпреки че в такива заведения не се допускат деца и то не въз основа на настоящата забрана, а на вече съществуваща от N броя години. Какво да я правим нашата колежка...Ами ..нищо..Просто осигуряваме забрана която нарушава моите човешки права, за да може същата да вкара детето си в същото заведение, без вече вътре да е задимено...Но това че не е задимено, не означава че е станало препоръчително или дори въобще разрешено присъствието на малки деца във въпросният тип заведения Справка Закон за закрила на детето...и не, не става въпрос за сладкарница или чайна.

Публикувано изображение

Я дай определение...

Да ти припомня малко култура на общуване - азбуката започва с А:

- Ако обичаш...

или

- Ако бъдеш така добра...

или

- Ако ти е удобно...

И т.н.

От първата буква започваш да се държиш неуважително и леко предразполагаш хората към спам и заяждане.

Моля те да спреш и си обърни внимание на общуването!

Благодаря ти и приятно писане!  :)

Преди пушех, сега -не. Но ме дразнят пушачите които нямат мярка, и се налагат със своя порок. Не ми пречи пушенето. Но не се дава добър пример на младите. Затова съм категорично против.

Публикувано изображение

Да ти припомня малко култура на общуване - азбуката започва с А:

- Ако обичаш...

или

- Ако бъдеш така добра...

или

- Ако ти е удобно...

И т.н.

От първата буква започваш да се държиш неуважително и леко предразполагаш хората към спам и заяждане.

Моля те да спреш и си обърни внимание на общуването!

Благодаря ти и приятно писане!  :)

Не претендирам да съм деятел на културата, нито за орден в тази област. Няма правило което да ме ограничава с коя буква почвам който и да е пасаж от отровора ми. Като опит за цензора и заяждане ли д атълкувам твоя коментар спрямо мен, защото той определено не е по темата.

Аз също ти благодаря за разбирането!

Изразих молба, която няма нищо общо с правилата.

Иначе покрай нея се опитах да ти кажа някои неща, които се надявам си разбрал.

И не на последно място да ти кажа, че и без това дамите, които взимат участие в сериозните теми са малко и едно такова...да речем "хамалско" общуване ще ги накара да спрат.

Ти искаш само със simtech ли да си пишете?!?!

Ако искаш уважение към теб, уважавай околните и ти.

Със спама до тук!

Продължаваме по темата.

Я малко да си починете, а през това време темата се затваря!

По-късно ще я почистя и (може би?!?!) ще бъде отворена отново...

Едит: оказва се, че ако тръгна да трия спама, трябва да изчезнат поне 20 страници от темата.

Да не говорим, че се повтаряте многократно и в последните 10-ина страници едно и също се попетва, пошества и т.н. в различна форма и съдържание, но не казвате нищо ново.

Придържайте се към заглавието на темата и ви уверявам, че от този пост нататък ще трия всичко, което е извън нея и се отнася до коли, водолази, атомни бомби, пърдене и каквото и да е.

Спрете да се обиждате един друг, хора.

Какво ви става?

Нито пушачите, нито непушачите са престъпници и по - малко или повече човеци от другите.

Бъдете толерантни и уважавайте мнението на всеки, без значение дали ви е опонент или подкрепя вашата гледна точка.

Приятна дискусия, която се надявам да бъде наистина умерена и ползотворна, защото темата е актуална!

Правилно си ми изтрил поста. Беше абсолютен спам. 

Дано в името на справедливостта си постъпил по същия начин и с останалите постове, които са спам и нищо друго.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Почти всеки бивш пушач става по-върл враг на пушачите, отколкото човек, който никога не е пушил.

Защо е така не знам, но споделям мнението на Доктора.

Защото може би когато си направил нещо(като да ги откажеш), очакваш и другите да го могат да го направят. А те се измъкват че е било трудно и т.н. И без да излизат с номера  това че те искат да пушат! А искат ли децата им да пушат? - НЕ! И да дават по 5лв на ден за тютюн?  И всички вреди? Голямия кеф?! Чакай сега за да се концентрирам един папирос, сега почивка-една цигаретка, айде да пушим(щото сме зависими) а не мързеливи,  в кенефа -задължително с цигара (пушач не може да сере без фас!), кафе, бире, ракиче, ....  Малко съм критичен, но пушех много и то без филтър цигари,...  Сега проявих воля и усилие. Нима съм по силен и решителен от тях? -Я питайте някои пушач? -Ще каже че не съм! Враг на пушачите, -ДА! Защо? Ето: Като например не те ли дразнят хората плюещи по улиците? Или тези където хвърлят боклуци навсякъде без да им пука? А самия ТИ не си позволяваш! И вредят на околните! А ако и аз защото реша че е готино да се уригвам и пърдя в ресторантите? -Ще ми позволят ли пушачите? 

Редактирано от 67ZZZ (преглед на промените)

Почти всеки бивш пушач става по-върл враг на пушачите, отколкото човек, който никога не е пушил.

Защо е така не знам, но споделям мнението на Доктора.

Точно в десятката ! 

А иначе си има психологическо обяснение, което е дълго, засяга термини като фрустрация, има си и физиологическо обяснение, свързано с никотиновите и допаминовите рецептори, които са променени от времето, когато човекът е пушил....няма нужда да се обяснява всичко това.

Фактът си е факт - мнението на бившите пушачи не е безпристрастно.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.