Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ти нещо си се объркал. Щом не смърдят значи вече се е случило... Вече няма кръчми в България, а някакви чайни със засилено алкохолно натоварване...Там е само за меките китки и дядо коледовците с червените клюнове и торбички по половин километър под очите. И като влизат вътре да не забравят, че е задължително да са се пременили като гейши.

Ми явно освен да висиш тук никъде не си ходил след забраната  :D

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор
Ти нещо си се объркал. Щом не смърдят значи вече се е случило... Вече няма кръчми в България, а някакви чайни със засилено алкохолно натоварване...Там е само за меките китки и дядо коледовците с червените клюнове и торбички по половин километър под очите. И като влизат вътре да не забравят, че е задължително да са се пременили като гейши.

Имаме си новина: Всеки който посещава бар, кръчма, дискотека и т.н. е "гей", балгодаря ти колега Sliderum. Стой си у вас те жените сами ще дойдат и ще те потърсят, защото явно скоро ще си единственият хетеросексуален българин ;).

Всеки е отишъл да се весели, не някой да го трови. Веселие не е равно на тровене.

Аз ти обясних какво значи да се веселиш там. Въпрос на умствен багаж е да го осмислиш.

Гледам, че още се опитваш да преекспонираш и да си представяш как в Сърбия се надъхваш да биеш непушачи и предоставяш отново дилеми разни изкуствени, само и само да може да си димите нетолерантно навсякъде.

Нищо не знам за експониране , преекспониране  или претапициране. Отиди там (ако ти стиска де) и се опитай да ги надъхаш с твоята философия и ше разбереш смисъла на глагола "префасониране".

Имаме си новина: Всеки който посещава бар, кръчма, дискотека и т.н. е "гей", балгодаря ти колега Sliderum. Стой си у вас те жените сами ще дойдат и ще те потърсят, защото явно скоро ще си единственият хетеросексуален българин ;).

Никаква новина си нямаш, просто и аз като Симтеч, реших малко да хиперболизирам. Няма само непушачите да ги правят на нещо по-равни хора от останалите и с нещо така повече права...

съжалявам за офтопика приятели, ама нека поне днес да не се караме а

в памет на Калата

Аз ти обясних какво значи да се веселиш там. Въпрос на умствен багаж е да го осмислиш. Нищо не знам за експониране , преекспониране  или претапициране. Отиди там (ако ти стиска де) и се опитай да ги надъхаш с твоята философия и ше разбереш смисъла на глагола "префасониране".
Не, ти каза какво значи според теб да се веселиш там. Твоето мнение и преценка са индивидуални и субективни и не са меродавен показател по който да съдят и да се уповават всички. Виждам, че вече си налагаме и мнението как трябва да става нещо :) Ако нямаш какво да казваш, по-добре не тръгвай да заплашваш в тип Кръстникът с "отмъщението на пушачите и как ако не им позволиш да ти димят, ще ти счупят зъбите". Това само показва една нетолератност, нищо друго. А и нещо от рода на пасивна агресивност, де да знам...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не, ти каза какво значи според теб да се веселиш там. Твоето мнение и преценка са индивидуални и субективни и не са меродавен показател по който да съдят и да се уповават всички. Виждам, че вече си налагаме и мнението :) Ако нямаш какво да казваш, по-добре не тръгвай да заплашваш в тип Кръстникът с "отмъщението на пушачите и как ако не им позволиш да ти димят, ще ти счупят зъбите". Това само показва една нетолератност, нищо друго. А и нещо от рода на пасивна агресивност, де да знам...

Ау,  супер обективният. Съдникът. Чилекът...не богът, за който няма нищо относително, а всичко е абсолют(водка). Ми няма да се съглася никога с теб. Поне "светец" да си беше останал, ама ти се опитваш да изземваш фунции на митологично създание. Боже обективни... Как да ти се молим?

Не, ти каза какво значи според теб да се веселиш там. Твоето мнение и преценка са индивидуални и субективни и не са меродавен показател по който да съдят и да се уповават всички. Виждам, че вече си налагаме и мнението как трябва да става нещо :) Ако нямаш какво да казваш, по-добре не тръгвай да заплашваш в тип Кръстникът с "отмъщението на пушачите и как ако не им позволиш да ти димят, ще ти счупят зъбите".

Никъде не съм казвал "според мен" , ако недовиждаш , смени диоптрите или престани да пишеш простотии. Това не е секс, за да си непременно отгоре , а и да беше не е най-големия келепир да си отгоре. А това за кръстника го знаеш от мен. Престани да плагиатстваш.

Това само показва една нетолератност, нищо друго. А и нещо от рода на пасивна агресивност, де да знам...

Като не знаеш какво е отиди и опитай, недей да ми ,ревеш като вдовица эа х@@. (както вече казах ако ти стиска)

Боже обективни... Как да ти се молим?
Да ми принасяте в жертва по един непокаял се пушач на ден и така до края на света! А за абсолюта - наздраве! п.п Не съм светец, просто не искаме ние непушачите да ни димят.
Никъде не съм казвал "според мен" , ако недовиждаш , смени диоптрите или престани да пишеш простотии. Това не е секс, за да си непременно отгоре , а и да беше не е най-големия келепир да си отгоре. А това за кръстника го знаеш от мен. Престани да плагиатстваш. Като не знаеш какво е отиди и опитай, недей да ми ,ревеш като вдовица эа х@@. (както вече казах ако ти стиска)
Това за Кръстникът всъщност дори не бях се подсетил за теб, когато го написах. Не е плагитство. И ти не си казал според теб, но твоето мнение е абсолютно субективно и не ти определяш как хората да се забавляват. Някои може да се забавляват и като играят шах. А за нетолерантността - ще остане нетолерантност. Не ни трябва да питаме каквото и да е било, то е ясно.
Да ми принасяте в жертва по един непокаял се пушач на ден и така до края на света! А за абсолюта - наздраве! п.п Не съм светец, просто не искаме ние непушачите да ни димят.

1 .Мерси, питах лукаво за да знам какво да не правя.

2 .Тогава, що плещиш в множествено число?

(П.П. Малко пояснение относно "2": Имам приятели, които са толерантни и са против забраната, а са непушачи).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Кой знае защо , по асоциация се сещам :

Попитали един :

- Ако сложиш една кофа с вода и една кофа с вино пред едно магаре , от къде ще пие ?

- От водата разбира се - отговорил запитания.

- Добре де ! А защо ?

- `ми защото е магаре..... :D

Забраната за пушене оцеля и в парламентарната комисия по икономика

18 декември 2012 12:01 / обновена в 17:50 

Публикувано изображение

Против отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито гласува на второ четене икономическата комисия в парламента. Народните представители отново се разделиха на пушачи и непушачи, като по време на дискусията няколко пъти беше изтъкнато като аргумент казаното от премиера Борисов в ефира на Дарик, че би хвърлил оставката си, ако забраната падне. Според депутатите обаче решението на комисията все още не означава със сигурност, че режимът за пушене няма да бъде либерализиран.

Пълната забрана за пушене на закрито се отразява сериозно на оборотите в заведенията и насочва българските туристи към съседни държави. Това е мнението на икономическия министър Делян Добрев. „Разбира се, позицията на министъра на здравеопазването е съвсем разбираема. Тяхната грижа е здравето на хората. Моята грижа като министър на икономиката е по-скоро здравето на сектора", каза Добрев.

От своя страна здравният министър Десислава Атанасова за пореден път коментира, че промяна в позицията й срещу тютюнопушенето няма. Тя изтъкна, че внесеното предложение за промяна в закона за туризма е противозаконно. То бе отправено от депутати от ГЕРБ между първото и второто четене на новия закон.

„Предложението съдържа изменение и допълнение по същество не само на закона за туризма, но и на закона за здравето", каза тя. 

В тази връзка депутатът от ДПС Рамадан Аталай призова икономическата комисия в парламента да поиска мнението на Министерския съвет за това дали така внесеното предложение си заслужава изобщо да се обсъжда. „Представете си, че ако днес вие гласувате така, че отпадне този закон, ние преди Нова година ще останем без министър-председател", каза той.

От своя страна депутатът от левицата Корнелия Нинова призова премиерът да не плаши с оставка. „Да я дава, като иска. Може пък това да е спасението на България", коментира народната представителка от опозицията.

Гласуването обаче се състоя като десет от депутатите подкрепиха либерализирания режим за пушене, шестима обаче се обявиха против, а петима се въздържаха, заради което предложението не бе прието.

Миналата седмица здравната комисия в НС отхвърли предложение за промени в закона за здравето, с които се премахва пълната забраната за пушене на закрито.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1012692

аз мисля,че тоя закон не е приет в точното време ...

.едва ли някой щеше да гласува за такъв закон ако тия заведения са държавни!

Не знам , кога на този закон ще му дойде времето . Скоро няма да е.

Прав си за държавата в момента, но не и за държавата през социализма.

В Бургас имаше, кафе-сладкарница "Космос", в която се предлагаше и алкохол. От 1977 г. до демокрацията разполагаше с две напълно еднакви по обем помещения: за пушачи и за непушачи.  В залата за непушачи никога не е имало повече от пет човека, ( не лъжа) а за залата за пушачи имаше опашка.

И сега е така "откритите " помещения, добре отоплени от находчивите собственици имат клиенти пушачи и, разбира се,непушачи, а закритите им зали са празни.  а, знаете ли, колко бързо се разбира от клиентите, къде има "открити" помещения. 

Кому е нужно да остане закон, който да поощрява лъжата, хитростта и измамата !?  Т.е закон , който ни принуждава да лъжем, хитруваме и мамим.

Такъв закон, за мен, е по-вреден от тютюнопушенето!

Тоя закон вече разбрахме че е в полза на:

Разбира се, едва ли е доказуемо, поне в този момент, така че приемете всичко като слухове....

1. Едрите собственици на заведения, които имат ползата че дребните ще фалират. Така с държавна намеса се действува против пазарният принцип за свободна конкуренция в полза на монополи или олигополи. Това действие(или подобни по резултат), вече няколко пъти го видяхме с подаряването на някои предприятия, примерно енерго-разпределителните дружества, които на практика са монополисти в районите които обслужват, поне спрямо физическите лица и малките фирми, които не са в състояние да договорят изгодни условия за покупка на ток от някой от разпределителите в другите два района...За големите предприятия и други типове фирми това не е проблем, защото доста от тях купуват директно от НЕК, а тези които не са се уредили така, все пак купуват достатъчно, че в цената да се стопи разликата от допълнителна такса за пренос.

2. Полза за държателя на канали за, вносителя и едрият дистрибутор на контрабандни цигари и материали за направа на цигари, които "длъжности", също по слухове, се съвместяват от само едно единствено лице...Бойко Методиев Борисов, разбира се мога да дам линкове към такива писания, но пък те водят главно...или дори само към "жълти" медии.

3. Наркомафията, или по-скоро отново, както и в "2" държателя на каналите, вносителя и едрият дистрибутор, за който отново се спряга...Виж кой е...пак в "2".

4. Това са само и единствено слухове! За който не е още успял да разбере. Но в едно съм напълно сигурен...Че нашите държавни служители, ни най-малко не ги е еня за непушачите.

П.П. Редакция на печатни грешки...Може да има още някоя дребна, като липса или неправилно поставен препинателен знак.

Това е политика за убиване на среден  и малък бизнес.

П.П. И не само този закон.  И други са писани с тази цел.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Това е политика за убиване на среден  и малък бизнес.

П.П. И не само този закон.  И други са писани с тази цел.

Извинявай за въпроса, но за кой "среден и малък бизнес" говориш?

От 9 кладенеца вода ще донесете само за да оправдаете желанието си да тровите останалите..

Как не ви е срам?!

Осмърдявайте се и се тровете както намерите за добре, във вас си..или вън..само не ми натрапвайте да ви дишам отровата и да омирисвам косата или дрехите си с тази гнусотия..

Простичко е...

Вредните ви навици са ваш проблем....престанете да ни го натрапвате..

От 9 кладенеца вода ще донесете само за да оправдаете желанието си да тровите останалите..

Как не ви е срам?!

Осмърдявайте се и се тровете както намерите за добре, във вас си..или вън..само не ми натрапвайте да ви дишам отровата и да омирисвам косата или дрехите си с тази гнусотия..

Простичко е...

Вредните ви навици са ваш проблем....престанете да ни го натрапвате..

Ауу. И аз искам да си слезеш от колата завинаги и да я дадеш за скрап, за да не ти дишам разните там оксиди и други отрови бълвани от ауспуха, които отрови са постоянно наоколо и се налага да се убивам с тях 24/7/12/365 и то вече една камара години. Я дай малко статистика в сравнението на количество и качество на мърсотията само от твоята бричка, която изпърдява за година при среден брой примерно 10000 км изминати и колко пушачи биха отделили същото количество, ако пушат постоянно, палейки цигарите една от друга за въпросната година. Освен това заведениета са обекти, които са частно притежание и със сигурност не са твоя и на държавата собственост. Така, че налагане на такава забрана, е и освен нарушаване правата на пушачите, също и незаконно разпореждане на държавата с частна собственост на частни фирми.

Всеки си тълкува тези закони който както иска... Значи ако имам частна собственост заведение и разреша вътре секса, групов, безразборен и т.н. съм в правото си? Разберете колеги най - накрая ние не обсъждаме дали да вкарат закон против тютюнопушенето на обществени места, защото такъв закон вече има. Никой тук няма за цел да Ви научи да го спазвате или не. Всеки сам решава какво ще прави с неговата си личност и съдба, като естествено ако е противозаконно нещо си има своите рискове и последствия. Закон забраняващ карането на коли, защото тровят въздуха не съм чул да има, тъй че е малко тъпо да го обсъждаме. И аз съм на мнение, че колите особено по - стари от Х години са вредни, но не виждам какво мога да направя по въпроса. Наистина не виждам къде е проблема, защото има някои хитринки, които са евтини и могат да се направят от собствениците и без да се заобикаля закона ще имат пълни заведения!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Всеки си тълкува тези закони който както иска... Значи ако имам частна собственост заведение и разреша вътре секса, групов, безразборен и т.н. съм в правото си? Разберете колеги най - накрая ние не обсъждаме дали да вкарат закон против тютюнопушенето на обществени места, защото такъв закон вече има. Никой тук няма за цел да Ви научи да го спазвате или не. Всеки сам решава какво ще прави с неговата си личност и съдба, като естествено ако е противозаконно нещо си има своите рискове и последствия. Закон забраняващ карането на коли, защото тровят въздуха не съм чул да има, тъй че е малко тъпо да го обсъждаме. И аз съм на мнение, че колите особено по - стари от Х години са вредни, но не виждам какво мога да направя по въпроса. Наистина не виждам къде е проблема, защото има някои хитринки, които са евтини и могат да се направят от собствениците и без да се заобикаля закона ще имат пълни заведения!

Няма такива хитринки, които да са дори покрай закона. Всичките нарушават този или прилежащи законови актове. Примерно защото външно оградено пространство за пушачите, нито е вписано като застроена площ, нито има разрешение като пожаробезопасно, нито от ХЕИ. Нито никакво въобще право да съществува, ако е напълно заградено от всички страни, няма как да се определи примерно като навес.

Не съм се замислял за това, но да не забравяме, че повечето дискотеки и заведения, по нормативните актове са "павилион" "навес" и т.н. :D

Не съм се замислял за това, но да не забравяме, че повечето дискотеки и заведения, по нормативните актове са "павилион" "навес" и т.н. :D

Ауу. И аз искам да си слезеш от колата завинаги и да я дадеш за скрап, за да не ти дишам разните там оксиди и други отрови бълвани от ауспуха, които отрови са постоянно наоколо и се налага да се убивам с тях 24/7/12/365 и то вече една камара години. Я дай малко статистика в сравнението на количество и качество на мърсотията само от твоята бричка, която изпърдява за година при среден брой примерно 10000 км изминати и колко пушачи биха отделили същото количество, ако пушат постоянно, палейки цигарите една от друга за въпросната година. Освен това заведениета са обекти, които са частно притежание и със сигурност не са твоя и на държавата собственост. Така, че налагане на такава забрана, е и освен нарушаване правата на пушачите, също и незаконно разпореждане на държавата с частна собственост на частни фирми.

Slide, твоята логика е- дай да цапаме повече, защото и без това е мръсно. Ти между другото само колело ли караш? Или се возиш на автобус, щом нямаш кола. Защото силно се съмнявам човек, който защитава толкова страстно пушенето, да е активен колоездач / примерно /. Общественият и личният транспорт са част от функциониращата икономика, инфраструктура и т.н. Цигарите НЕ СА!

Slide, твоята логика е- дай да цапаме повече, защото и без това е мръсно. Ти между другото само колело ли караш? Или се возиш на автобус, щом нямаш кола. Защото силно се съмнявам човек, който защитава толкова страстно пушенето, да е активен колоездач / примерно /. Общественият и личният транспорт са част от функциониращата икономика, инфраструктура и т.н. Цигарите НЕ СА!

Принципно си прав, освен що се отнася до блондинките, които се возят на поршета  :) , вместо да ползуват градския транспорт и на ония тарикати, които ходят и до тоалетната с автомобила. 100% има хора и то не малко, които ако не и да не им трябва кола, изключая за някои отделни моменти в живота, когато това е наложително и евентуално няма вариант с наемане на такси или на превозвач, но въпреки това карат колата често...Ей така просто, въпреки че им излиза по-скъпо от билетчето за автобус еди кой си, ако въобще е толкова далеч от тях целта, че да се налага качването на гъсеницата. Изключително много се карат коли от хора, за които поне в дадените случаи това не е нужно, а го правят само щото така им е най-удобно(но не и безусловно нужно) и защото могат да си го позволят.

Внимавай какво питаш, че ще взема да ти отговоря и няма да ти хареса отговорът ми.. :D

Хаха, шмати....моята "бричка" е произведена октомври 2012-та година..четеш ли добре.. :P

Моята бричка е първият мерцедес, който отделя в атмосферата под 98 грама въглероден диоксид на километър...Точно за да е по-екологична и безопасна за околната среда не съм щадила пари, за да си взема точно нея.

Както казах, от девет кладенеца вода ще донесеш....ама е все тая..фактите са факти..

Тъй..моята бричка се оказа доста по-еко, отколкото мислиш,а? :wink12:

За нещо друго да се опиташ да потърсиш под вола теле?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.