Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Човек се ражда гол , но ти не ходиш гол дори и през лятото, когато е абсолютно възможно да се подвизаваш гол през цялото лято или греша. ... Вече го обсъждахме този въпрос и тогава ти както и сега се изказваш неподготвен. Никой с 300 лв. в джоба не харчи 150лв и дори не харчи 75лв. за цигари...
Пак демагогия - дрехите пазят от студ, а и от това да не изгориш лятото. А цигарите как и от какво по-точно пазят? Цигарите са по-сравними с наркотиците, отколкото с дрехите, нали го осъзнаваш това? Спекулираш и то абсурдно. А за цигарите и парите - ами пушач с до 300лв на месец ще спести 31лв, ако е така както го изкарваш. Все е на печалба.
Е стига де и аз това искам от теб, ама нямаш спирка!
Не, демагогствате вие. Сравнявате цигарите с управлението на автомобил в нетрезво състояние, па дори с храната и дрехите, абсурдни аналогии, само и само да си докажете една не особено логична, но угодна ви теза.
Прав си, всеки има право на лично пространство. Аз не искам да нарушавам твоето лично пространство и да те тровя с дима от цигарите ми. НО и аз имам право на лично пространство, където да мога да пуша, когато ми се прииска. Затова най-доброто решение е в заведенията да има две зали: за пушачи и за непушачи.
Аз предлагам да ви бъде позволено пушенето, но да ходите с един голям херметичен буркан на главата. Та като почнете да си пушите, само вие да си се димите с пълна сила. Да видим след колко време ще се отровите от собственият си дим и как ще ми твърдите, че не било толкова вредно, а който не му харесвало - да си хваща пътеката. Тия заведения с 2 зали се оказаха абсолютно неефективни и непушачи често са принудени да са в секцията за пушачи, заради някой капризен приятел/роднина.
Някой то вас непушачите ще ми отговори ли как ще се овъзмездят всички заведения, които направиха необходимите реконструкции и въведоха необходимите инсталации, така че да спазят стриктно стария закон,а и онези заведения , които нямаха възможност за реконструкции и съэдаване на зали за пушачи и непушачи, но си купиха инсталации за сериозно намаляване на дима в заведението,  така че всичко посетители да се чувстват еднакво добре в заведенията?
Непушачите никога няма да се почувстват добре, докато има цигарен дим, защото разделените секции са се оказали като неефективни - често дори вратите не се затваряли. Па да не говорим, че ако имаш познат пушач - той няма да иска да е в секция за непушачи. Освен всички пушачи и непушачи в България да се скарат, едно хубаво да се сбият и да се отделят на групички. Тогава вече би било разделяй и владей. Истината е, че на повечето пушачи въобще не им пука за ничий комфорт или здраве, те просто искат да си димят където си поискат по всяко време. Ами няма да стане, при все че тоя цигарен дим е пълен с разни отрови. Ако за автомобилите въведоха ЕКО категории и ги правят по-екологични, то с цигарите как се е променило положението в последните 20години? Май никак, освен да се въведе хартия, която сама загасва, та да има по-малка вероятност някой заспал пушач да се самоподпали. Май е време да станете по-"ЕКО"

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор
Такъв е бил законът тогава? Някой овъзмезди ли, когато си сменихме номерата на колите и след няма и година пак трябваше да ги сменим по новите изисквания? Не видях тогава такива протестим въпреки че тогава касаеше 100% от хората ползващи услугата "кола в България"... Такъв е законът и той трябва да се спазва. Има недомислени закони по цял свят, не мисля, че ние ще сме единствените лишени от такива. А на собствениците на заведения не може се угоди, защото ако утре кажат връщаме старото положени, ми те повечето вече са свалили преградите и ще мрънкат, и ще туфкат, че пак трябва да ги слагат, нищо че до вчера са искали да се върне закона в предишният му вид. Това явление на "недо**на жена" се нарича "български гражданин" ;) Вечно недоволен от каквото и да е, ако ще да не го засяга дори косвено от 300 км. разстояние той ще има мнение менящо се винаги в опозиция на закона, правилото и т.н.

Определено мрънкаше доста народ за смяната на табелите, но като всяко еднократно действие бързо са забрави, обаче това със забраната е нещо постоянно и не спира да чопли крехката да не кажа никаква лична свобода и уж демократичните ми права. Които права са нарушени.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Такъв е бил законът тогава? Някой овъзмезди ли, когато си сменихме номерата на колите и след няма и година пак трябваше да ги сменим по новите изисквания? Не видях тогава такива протестим въпреки че тогава касаеше 100% от хората ползващи услугата "кола в България"... Такъв е законът и той трябва да се спазва. Има недомислени закони по цял свят, не мисля, че ние ще сме единствените лишени от такива. А на собствениците на заведения не може се угоди, защото ако утре кажат връщаме старото положени, ми те повечето вече са свалили преградите и ще мрънкат, и ще туфкат, че пак трябва да ги слагат, нищо че до вчера са искали да се върне закона в предишният му вид. Това явление на "недо**на жена" се нарича "български гражданин" ;) Вечно недоволен от каквото и да е, ако ще да не го засяга дори косвено от 300 км. разстояние той ще има мнение менящо се винаги в опозиция на закона, правилото и т.н.

Не се притеснявай за връщането , защото то ще означава още повече пари в джоба му , а връщането не го ангажира с никакви или почти никакви средства в сравнение с първоначалното им поставяне. А не говоря само за преградите , а за инсталациите които вече са поставени и едва ли половин година някой си е помислил да ги маха и за онези реконструкции , които позволиха на вас непушачите да се чувствате добре, гаратирам ти че от връщането на по либералния режим няма да срещне и половин недоволство от страна на съдържателите на заведения. Недеей да бъдеш чак толкова състрадателен , не ти подхожда. А твоите 50лв. които се дал за смяна номерата са бяр кахър в сравнение с кардиналните промени , на които са били подложени всички съдържатели на заведения.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Не се притеснявай за връщането , защото то ще означава още повече пари в джоба му , а връщането не го ангажира с никакви или почти никакви средства в сравнение с първоначалното им поставяне. А не говоря само за преградите , а за инсталациите които вече са поставени и едва ли половин година някой си е помислил да ги маха и за онези реконструкции , които позволиха на вас непушачите да се чувствате добре, гаратирам ти че от връщането на по либералния режим няма да срещне и половин недоволство от страна на съдържателите на заведения. Недеей да бъдеш чак толкова състрадателен , не ти подхожда. А твоите 50лв. които се дал за смяна номерата са бяр кахър в сравение с кардиналните промени , на които са били подложени всички съдържатели на заведения.
Ауу, че сме алтруисти, но само когато ни е угодно. В интерес на истината въобще не те е грижа за собствениците на заведения, единственото е да можеш да си димиш в тях. Хайде да назоваваме нещата с истинските им имена, става ли? Много е интересно, когато някой почне да прокарва неща, които са му угодни под алтруистичен предтекст. Доста ползван похват и в българската политика, в интерес на истината. Вие като не се чувствате некомфортно в собственият си дим - казах ви. Сложете си по един херметичен буркан на главата и една цигара запалена в устата. Да видим колко бързо ще се отровите от собственият си дим, въглеродният оксид и разни други хубави нещица. Друг е въпросът, че на някои места тия инсталации са бутафорни и въобще не са се пускали в експлоатация. Така законът си е добре. Вие с цигарката отвън и чист въздух вътре. За какво толкова протестирате? Аз протеста го разбирам така "Ние пушачите не искаме да има чист въздух в заведенията и искаме да тровим всички около нас!" Няма как иначе да го разбираме тоя "протест", понеже това са ефектите от пушенето.

Пак демагогия - дрехите пазят от студ, а и от това да не изгориш лятото. А цигарите как и от какво по-точно пазят? Цигарите са по-сравними с наркотиците, отколкото с дрехите, нали го осъзнаваш това? Спекулираш и то абсурдно.

Що иде реч до промените - естественото състояние на човек е непушач - от там се изхожда за забраната.

Оттук ти започна спора с естественото и неестественото, като изключим климатичните фактори, естественото състояние на човек е да ходи гол. Няма никаква демагогия, първия пример за това го има още в Библията (или и нея ще започнеш да оспорваш), просто хората с техните морални норми са наложили да се носят дрехи , защото било аморално и неестветвено, мръсно и нечисто, така че спора за естественото и неественото е абсурден. Ако утре всички правителства дадат пълна свобода за пушене по всички обществени места след няколко поколения , това ще се приема за нормално и естествено, независимо от това какво казвам аз или какво казваш ти.. Така , че не засягай повече въпроса за естественото и неествественото, защото този въпрос е твърде относителен. А тук всичко се върти не около това какво е естествено или неестествено(защото аз не споря дали цигарите са естествен начин на живот или не) , а дали да се върне стария либерален режим за тютюнопушенето или не. Независимо колко неествено ти се вижда това.

Ауу, че сме алтруисти, но само когато ни е угодно.

В сравнение с теб съм Махатма Ганди.

тази забрана няма да се отмени,защото ако има помещения за пушачи,много дребни заведения ще оцелеят!целта е бизнеса да се изчисти от тях и да окрупнее!дребни търговци,ресторантьори трябва да отстъпят територий на едрия бизнес!едните пострадаха,свидетели сме на пустеещи пазари,квартални магазини и др.,сега е ред и на другите да се оттеглят!като чета тука,става ясно колко лесно ще ликвидират и малките кръчмета,ресторанти!ще останат само вериги магазини,мопове и вериги ресторанти!

Тия заведения с 2 зали се оказаха абсолютно неефективни и непушачи често са принудени да са в секцията за пушачи, заради някой капризен приятел/роднина.Непушачите никога няма да се почувстват добре, докато има цигарен дим, защото разделените секции са се оказали като неефективни - често дори вратите не се затваряли. Па да не говорим, че ако имаш познат пушач - той няма да иска да е в секция за непушачи.

Няма такова нещо , изглежда сме ходили в различни заведения. А моите наблюдения сочат , че непушачите са в пъти по нетолерантни в сравнение с пушачите, а също така моите наблюдения сочат , че повечето непушачи неупотребяват алкохол или максимум бира с картофки и бързат да си излязат все едно някой ги гони. Направо е изпитание за нервите да излезеш с непушач.

Може би Симтеч, е едър собственик на заведение и има полза от това дребните такива да фалират? Затова и вероятно налива масло в полза на забраната?

тази забрана няма да се отмени,защото ако има помещения за пушачи,много дребни заведения ще оцелеят!целта е бизнеса да се изчисти от тях и да окрупнее!дребни търговци,ресторантьори трябва да отстъпят територий на едрия бизнес!едните пострадаха,свидетели сме на пустеещи пазари,квартални магазини и др.,сега е ред и на другите да се оттеглят!като чета тука,става ясно колко лесно ще ликвидират и малките кръчмета,ресторанти!ще останат само вериги магазини,мопове и вериги ресторанти!

Абсолютно се съгласявам с това мнение. Още на този етап затвориха доста квартални кафенета. Което ще доведе не само до окрупняване на бизнеса , а и до нов процент безработни и увеличаване на цените на всички предлагани напитки - топли, газирани, алкохолни (последното ще бъде естествен процес в следствие на монополизирането на пазара.). Ама какво му е зор на филантропа simtech. Дано само не си прав за това , че забраната няма да се отмени.

лично не виждам проблем,защото това е единственото обществено място където се пуши!и най заклетия пушач няма да запали в сладкарница,магазин,театър,опера,училище,градски транспорт и всички други обществени места!ако му се забрани  пуши и в кръчма това си е геноцит!но управляващите са много умни и послушни имат си и послушници да ги защитават!най-добре е да го криминализират тютюнопушенето! :)

Аз не разбирам какво стана сега, ще се вдигне забраната, аз отново ще почна да излизам на заведение/кръчма веднъж на няколко месеца, много искам като нормален млад човек поне 1-2 пъти в месеца, ма идея си нямате какво е да се прибера в 4-5 сутринта, пиян естествено, изморен от танци и веселба, и да трябва да вляза да се изкъпя преди да си легна, да си хвърля дрехите на простора на терасата, защото директно за в пералнята НЕСТАВАТ! И сега някой пушач само да ме попита какво правя в заведения до толкова късно или защо излизам като не ми харесва ... Просто ще го призная не "за кон с капаци", а за "слепец който опътва за посоката в непозната му територия" :) Заведенията не са право само на пушачи, а на всички хора, които искат да разпуснат, аз там разпускам от ежедневието. В момента определено ми е приятно, че като изляза от нас и мириша на хубаво след веселба, танци и аперитив се прибирам и пак мириша на хубаво. И съм УБЕДЕН, че и на пушачите не им е приятно да смърдят на цигарен дим: дрехи, кожа, коса ...

Приемам критиката. Извинявай , че те караме всеки път в който се прибереш в 4-5 сутринта, пиян естествено, изморен от танци и веселба , да се къпеш и переш. И ти натоварваме бюджета с допълнителен разход за вода и всякакви други продукти , които се изполват при операцията къпане и пране на дрехи. Аз се къпя по принцип след като се прибера от заведение, а дрехите си ги сменям съобразно степента на изпотяване. Е всичко е въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника. И на хигиенни навици допълвам аз.

Оттук ти започна спора с естественото и неестественото, като изключим климатичните фактори, естественото състояние на човек е да ходи гол. Няма никаква демагогия, първия пример за това го има още в Библията...
Ти недей ми говори за библията, защото хората много преди библията са си шили дрехи. Ако помниш един такъв ледников период е имало на Земята и удивително - хората са се покривали с животински кожи и са си правили колиби, върху които са настилали животински кожи. Истината е, че дрехите са някаква положителна стъпка спрямо изначалното състояние, защото поради тях не са измрели от студ. А цигарите са стъпка в отрицателната посока, защото не просто не помагат, ами съсипват белите дробове на пушачите, както и здравето на околните. За едно си прав - поради липсата на някакви по-радикални забрани във времето пушачите по подразбиране сте приели, че нахално да се дими пред носа на някой друг е нещо нормално. Това мнение се е налагало с поколения, но е крайно време да си го избиете от главата, защото правото не е на пушещите. Те нарушават комфорта на околните, а непушещите не го правят. Има малка липса на симетрия, сиреч балансът е нарушен. Ако е така, утре мушкам един маркуч от ауспуха на автомобила ми в залата за пушачи, та да има "симетрия". Но аз това няма да го направя. Да преговорим - дрехите са отклонение от естественото състояние, които ти помагат да не умреш зимата. А цигарите ти помагат по-бързо да си съсипеш белите дробове и по-бързо да умреш. Сега разбираш ли разликата или пак да се обяснява защо аналогията между дрехи и цигари е абсолютно лишена от всякакъв смисъл?
Няма такова нещо , изглежда сме ходили в различни заведения. А моите наблюдения сочат , че непушачите са в пъти по нетолерантни в сравнение с пушачите, а също така моите наблюдения сочат , че повечето непушачи неупотребяват алкохол или максимум бира с картофки и бързат да си излязат все едно някой ги гони. Направо е изпитание за нервите да излезеш с непушач.
Да, а понеже вие си димите сте много спокойни, нали? Виждал съм пушач без цигари в нервна криза... Толерантни са те, че ви търпят дима, но тая изкривена толерантност й идва края. Не може да ви търпят, като си увреждат собственото здраве заради вас. А кой какво консумира е абсолютно индивидуален избор и ти предлагам да не се впускаш в празни определения. Знам, че по-малко от 1 на 10 пушача питат "може ли" да запалят цигара и по-скоро го правят по навик и извинение, като в крайна сметка пак си палят цигара.
Абсолютно се съгласявам с това мнение. Още на този етап затвориха доста квартални кафенета. Което ще доведе не само до окрупняване на бизнеса , а и до нов процент безработни и увеличаване на цените на всички предлагани напитки - топли, газирани, алкохолни (последното ще бъде естествен процес в следствие на монополизирането на пазара.). Ама какво му е зор на филантропа simtech. Дано само не си прав за това , че забраната няма да се отмени.
Като не искате да се затварят кафенетата - марш в кафенетата. Но без цигари. Защото пък аз като влезна да изпия едно капучино не искам да се намирам в положение, все едно в помещението са изпробвани химически оръжия. Заради вашият инат хората си губят работата!

Приемам критиката. Извинявай , че те караме всеки път в който се прибереш в 4-5 сутринта, пиян естествено, изморен от танци и веселба , да се къпеш и переш. И ти натоварваме бюджета с допълнителен разход за вода и всякакви други продукти , които се изполват при операцията къпане и пране на дрехи. Аз се къпя по принцип след като се прибера от заведение, а дрехите си ги сменям съобразно степента на изпотяване. Е всичко е въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника. И на хигиенни навици допълвам аз.

Keba, има един лаф "Кой те натиска та звънкаш", вече ме цитираш 3 пъти подред, без да съм ти отговарял. Ако имаш нещо лично казвай да го изясняваме. Да не си коментираме личната хигиена, защото ще изгубиш и този спор... Направо от коментара ти струят лоши чувства на иронизиране, които не искам да виждам по свой адрес! Ти моят бюджет не го мисли, аз си го мисля него, не се "притеснявай" чак толкова за мен. Даже и "загрижеността" на пушачите спрямо непушачите Ви е лицемерна. Това за кучето наистина има такава поговорка и е единственото нещо, с което се съгласявам в целият ти коментар. Хайде по живо, по здраво и ще те помоля личностните напатки да си ги оставиш за масата и приятелите. Някак си неподхожда да имаш такива нападки към напълно непознати! Поне на възпитан човек не подхожда, дали греша ще видя сам в отговорът ти ;)

Като не искате да се затварят кафенетата - марш в кафенетата. Но без цигари. Защото пък аз като влезна да изпия едно капучино не искам да се намирам в положение, все едно в помещението са изпробвани химически оръжия.

значи аз имам условия , при които ще се чувствам добре в кафето. Моето условие е да пуша па било то в определена зона, това не включва зоната извън заведението , демек отвън на студа. То не се изпълнява и аз не отивам да си давам парите там където няма да се чувствам добре. Това , че ти бъркаш местата и влизаш в лабораторий , където се изпробват химически оръжия и правиш жалък опит да си поръчаш кафе си е твой проблем , аз там където доскоро влизах за да си поръчам кафе ми миришеше в най-краен случай на цигарен дим, в заведения където има много добра вентилация и времето  на димните завеси отдавна отмина , така че на ми разигравай "Многострадалната Геновева". А марш можеш да викаш на баща си , у вас, но не и на мен.

Keba, има един лаф "Кой те натиска та звънкаш", вече ме цитираш 3 пъти подред, без да съм ти отговарял. Ако имаш нещо лично казвай да го изясняваме. Да не си коментираме личната хигиена, защото ще изгубиш и този спор... Направо от коментара ти струят лоши чувства на иронизиране, които не искам да виждам по свой адрес! Ти моят бюджет не го мисли, аз си го мисля него, не се "притеснявай" чак толкова за мен. Даже и "загрижеността" на пушачите спрямо непушачите Ви е лицемерна. Това за кучето наистина има такава поговорка и е единственото нещо, с което се съгласявам в целият ти коментар. Хайде по живо, по здраво и ще те помоля личностните напатки да си ги оставиш за масата и приятелите. Някак си неподхожда да имаш такива нападки към напълно непознати! Поне на възпитан човек не подхожда, дали греша ще видя сам в отговорът ти ;)

А аз не съм бюро жалби. Ако те цитирам за 3ти път и съм направил грешка та ти е чак толкова неприятно можеш да се оплачеш , където е необходимо.И като съм те цитирал не съм те бил по главата ти да се обаждаш.  Никой явно не ти е обяснил (стана ми ясно още като ми говориш за начина на поддържане на личната си хигиена, че много неща не са ти обяснявани в живота), че приятелите и масата не са времето и мястото, където аз трябва да осъществявам личностни нападки (мога да си представя как си уважаваш хората, щом всички негативни емоции от деня си ги изкарваш на тях). И на мен не ми е приятно да чувам лозунги от типа "Пушачите вън." и да чувам за крайни мерки по отношение на пушачите, но ми се налага да ги изтърпявам и не отивам да си го изкарвам на приятелите било когато сме на маса или когато не сме , било пушачи или непушачи , а точно и конкретно отговарям на човека с чието мнение не съм съгласен.Какво мислиш или ще си помислиш ти за мен си е твой проблем.  Нетолерантни хора , не могат и няма да разчитат на моето уважение и ще получават удари във всички непредпазени или зле предпазени точки в техните изказвания. А ако не ти е приятно да виждаш негативни оценки по свой адрес , недей да коментираш. Или както го е казал народа "Ако нема да плуваш , недей да се събличаш."

А аз не съм бюро жалби. Ако те цитирам за 3ти път и съм направил грешка та ти е чак толкова неприятно можеш да се оплачеш , където е необходимо.И като съм те цитирал не съм те бил по главата ти да се обаждаш.  Никой явно не ти е обяснил (стана ми ясно още като ми говориш за начина на поддържане на личната си хигиена, че много неща не са ти обяснявани в живота), че приятелите и масата не са времето и мястото, където аз трябва да осъществявам личностни нападки (мога да си представя как си уважаваш хората, щом всички негативни емоции от деня си ги изкарваш на тях). И на мен не ми е приятно да чувам лозунги от типа "Пушачите вън." и да чувам за крайни мерки по отношение на пушачите, но ми се налага да ги изтърпявам и не отивам да си го изкарвам на приятелите било когато сме на маса или когато не сме , било пушачи или непушачи , а точно и конкретно отговарям на човека с чието мнение не съм съгласен.Какво мислиш или ще си помислиш ти за мен си е твой проблем.  Нетолерантни хора , не могат и няма да разчитат на моето уважение и ще получават удари във всички непредпазени или зле предпазени точки в техните изказвания. А ако не ти е приятно да виждаш негативни оценки по свой адрес , недей да коментираш. Или както го е казал народа "Ако нема да плуваш , недей да се събличаш."

Забраната е факт, ние тук коментираме дали е нужна тя или по - "лекият" й вариант с разделението. Ако си мислиш, че от мен е дошъл закона - ОК :D. Просто те подсещам, че тук във форума всички сме някакви личности и индивидуалности и след като аз съм казал "Пушачите" ти като възпитан човек кажи отсреща "Непушачати", а не да говорим конкретно аз какво правя, защото най - малкото нямаш хал хабер кой съм, какво правя и как го правя ;). И понеже има лаф : "Глупави мисли хрумват на всеки, но умният не ги казва..". Мисля да се откажа от този спор, защото се разводнява темата и няма нищо общо дори със закона и факти опровергаващи или подкрепящи го... Ако толкова държиш да се занимаваш с моята личност, си направи тема " Как icekiller се държи с приятелите си на маса и до колко са залегнали хигиенните му навици в ежедневието". Още една приказка ме подсети с твоето държане: "Който се бърка в живота на другите, то е защото нещо се е объркало в собствения му живот. Който не може да се справя със себе си, започва да се справя с другите – компенсаторно. Точно както комплексите за малоценност компенсаторно се изявяват като комплекси за пълноценност."

Ти недей ми говори за библията, защото хората много преди библията са си шили дрехи. Ако помниш един такъв ледников период

Абе аз подозирах, че Метусаил е още сред нас и не е опънал петалата...

Така по темата аз казах преди много коментари, че заведенията, които съм посещавал преди да се направи забраната, даже преди да се направят загражденията. Са си еднакво пълни, доброто обслужване и цени, никога няма да бъдат подминати, заради 1 или 2 неудобства. Аз предпочитам дори ако се налага да ми е димно на главата, но обслужването да е на ниво ;). Обратното е недопустимо за мен. Просто е съвпадание на, което много се радвам, че има закон забраняващ това задимяване... Има заведение, което няма да цитирам, където едно кафе е 2,50 лв. и сервитьорка идва до теб поглежда те и чака безмълвно - не дай си боже да поискаш меню, жална ти е майка! После донася и казва или по възможно най - нацупеният начин - Заповядай!, или нищо не казва, просто буквално ти пльоцва напитките/яденето пред теб. Е ха познайте дали съм броил стотинки там до последната! Един път май само оставих 0.20 или 0.50лв. защото наистина нямаше как иначе. Моля конкретизирайте дали всички заведения според Вас са празни или само тези, които преди са били пълни не заради обслужването и реномето - както е редно.

Забраната е факт, ние тук коментираме дали е нужна тя или по - "лекият" й вариант с разделението. Ако си мислиш, че от мен е дошъл закона - ОК :D. Просто те подсещам, че тук във форума всички сме някакви личности и индивидуалности и след като аз съм казал "Пушачите" ти като възпитан човек кажи отсреща "Непушачати", а не да говорим конкретно аз какво правя, защото най - малкото нямаш хал хабер кой съм, какво правя и как го правя ;). И понеже има лаф : "Глупави мисли хрумват на всеки, но умният не ги казва..". Мисля да се откажа от този спор, защото се разводнява темата и няма нищо общо дори със закона и факти опровергаващи или подкрепящи го... Ако толкова държиш да се занимаваш с моята личност, си направи тема " Как icekiller се държи с приятелите си на маса и до колко са залегнали хигиенните му навици в ежедневието". Още една приказка ме подсети с твоето държане: "Който се бърка в живота на другите, то е защото нещо се е объркало в собствения му живот. Който не може да се справя със себе си, започва да се справя с другите – компенсаторно. Точно както комплексите за малоценност компенсаторно се изявяват като комплекси за пълноценност."

Аз пак ще се повторя ако имаш нещо против моето държание по отношение на твоята особа , аз не съм бюро "Жалби". Виждам , че и ти доста умело си служиш с думите и нанасяш удари по всички незащитени и слабо защитени точки на моето изказване и не ми е ясно защо се пишеш на по светец от мен. В политиката е така, вадят се компромати, за да се постигне целта. На мен ми се вижда , че целта ми е по достойна за уважение от твоята , защото в нея никъде не става въпрос за подтискане, игнориране или някакъв друг вид насилие над чуждото мнение или действия, а за правото на една доста голяма група от хора при определени условия, които не обиждат или засягат другата група от хора, да се чувстват добре. На този етап в тази малка и зле икономически страна да се говори за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места и да се опитваме да излъжеме другите страни , че тук се отхвърля дейност е меко казано смешно. Неприятно ми е да виждам , че истинските проблеми се изместват, чрез този дребен трик. Вместо да се говори за истинските неща, за наболелите проблеми в тази страна, са седнали министрите на здравеопазването и финансите да ми говорят, че ми правят неоценима услуга като  налагат абсолютна забрана за пушене и вдигат цените на цигарите. На това му казвам цинизъм. А и като мислиш да се откажеш от този спор , защо не го направи още първия път? Нали не си дребнав и си много над тези неща, защо не ги отмина още първия път с аристократично пренебрежение. Според мен истината е че си същия като мен, само че сме от двете страни на барикадата и еднствената разлика между нас е че аз съм по либерален.

"Който се бърка в живота на другите, то е защото нещо се е объркало в собствения му живот. Който не може да се справя със себе си, започва да се справя с другите – компенсаторно. Точно както комплексите за малоценност компенсаторно се изявяват като комплекси за пълноценност."

Това в не по - малка степен се отнася и за теб. Ти си този, който не е съгласен на компромисно решение и по този начин ми се бърка в живота и ми пречи да се чувствам добре.

значи аз имам условия , при които ще се чувствам добре в кафето. Моето условие е да пуша па било то в определена зона, това не включва зоната извън заведението , демек отвън на студа. То не се изпълнява и аз не отивам да си давам парите там където няма да се чувствам добре. Това , че ти бъркаш местата и влизаш в лабораторий , където се изпробват химически оръжия и правиш жалък опит да си поръчаш кафе си е твой проблем , аз там където доскоро влизах за да си поръчам кафе ми миришеше в най-краен случай на цигарен дим, в заведения където има много добра вентилация и времето  на димните завеси отдавна отмина , така че на ми разигравай "Многострадалната Геновева". А марш можеш да викаш на баща си , у вас, но не и на мен.
Има условия, при които аз се чувствам добре в кафенето. Тези условия не включват димна завеса. Вие правите димната завеса, следователно ми пречите. Няма я димната завеса - не ми пречите. Аз не ви правя димна завеса, вие ми правите димна завеса с отрови. Аз си мисля, че не обичам да съм в димна завеса, а за вас рожденно право е да димите навсякъде, а привилегия от рождение да димите на тези около вас без ограничения. Нещо което е затвърдено със столетия, не че е правилно. Е, време е това нещо да се промени. Понеже вашата толерантност = ще пуша където си искам, ако не ти харесва - махай се, то аз заставам на 200% зад тази забрана. Сега поне ви е забранено, а не непушачите да се уповават на милостта на някой пушач да бъде така добър да отиде някъде настрани с цигарата.
Статията е тотална демагогия. Едва ли не лансира не просто позволение за пушене на обществени места, че и разрешаване на употребата и пласирането на наркотици. Авторчето й предлагам да се скрие някъде. Аман от манипулатори!
...На мен ми се вижда , че целта ми е по достойна за уважение от твоята , защото в нея никъде не става въпрос за подтискане, игнориране или някакъв друг вид насилие над чуждото мнение или действия, а за правото на една доста голяма група от хора при определени условия, които не обиждат или засягат другата група от хора, да се чувстват добре. На този етап в тази малка и зле икономически страна да се говори за пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места и да се опитваме да излъжеме другите страни , че тук се отхвърля дейност е меко казано смешно. Неприятно ми е да виждам , че истинските проблеми се изместват, чрез този дребен трик. Вместо да се говори за истинските неща, за наболелите проблеми в тази страна...
Вие подтискате от както сте започнали да пушите тези около вас, като ги одимявате. А тях питате ли ги дали им е приятно? А иначе се цупите, когато дойде момента да се отиде някъде, ако трябва да сте в зала за непушачи. Дори някои пушачи тук в темата са казвали - ако някой мой познат ме уговори да отидем в зала за непушачи, втори път няма просто да изляза с него. Това ви е толерантността, така че нека не бъдем безочливи и не се изкарвате света вода ненапита. Именно щото сме зле икономически - повече ще бачкате, а не да имате фас почивка на 5минути. Тъкмо ще си вдигнете производителността на труда и няма да сме толкова зле.

Наболелите проблеми в тази страна не могат да се решат за един ден, не са обект на обсъждане в тази тема и е абсолютно манипулаторство да се преекспонира и пренасочва към друга посока темата. Тук не се обсъждат наболелите проблеми, а пушенето.

Именно щото сме зле икономически - повече ще бачкате, а не да имате фас почивка на 5минути. Тъкмо ще си вдигнете производителността на труда и няма да сме толкова зле.

оф майко престани че много смешно стана бе

непушачите били по-прозводителни оффф

:lol6: :lol6: :lol6:

оф майко престани че много смешно стана бе непушачите били по-прозводителни оффф :
Да, защото през времето когато пушачите палят по цигара първите(теоретично) работят, а и по-малко се разболяват :tongue2:

Да, защото през времето когато пушачите палят по цигара първите(теоретично) работят, а и по-малко се разболяват :tongue2:

направо се скъсвате да бачкате нали ви гледам кво работите бе непушачите -

работите долу у Празните приказки те тва работите

Че са вредни цигарите- вредни са, ама чак пък толкова... Бумът на раковите заболявания не съвпада по време с популяризирането на пушенето- 19- началото на 20 век, а по-скоро с технологичния напредък след  Световните войни.  Разрастването на индустрията, замърсяването на околната среда и най-вече увеличаването на населението. Колкото по-многочислен е един вид, толкова е по-голяма вероятността за появяването на мутации, каквато е и ракът. А и храната става все по-некачествана. Колко са хората с наднормено тегло? Не е ли затлъстяването по-голям фактор за развитие на сърдечно-съдови и метаболитни заболявания? Всичко да ни беше наред, тогава да спорим дали цигарите са най-голямото зло.

Първите да не са роботи. Според теб теоретично работят, а според мен практически си почиват. Това , че пушачите са по - малко ефективни от непушачите са пълни глупости, а това че по - малко се разболяват е просто плод на развинтената ти фантазия и поредния ти "бисер".Във всяка фирма по закон има разработен Физиологичен режим на труд и почивка. Има и наредба, която описва кой е длъжен да го създаде и кой е длъжен да съблюдава неговото изпълнение. Броят и видът на въпросните почивки се определени в този документ, съобразно натоварването на работещите и факторите на работната среда, има и санкции за неизпълнение на въпросния документ, а аз не съм на Буров син за да си позволя да ми отиде половин или цяла надница за 1 цигара.Дай да си говорим за това кога на земята е започнал Ледниковия период там си по-силен, а и аз не съм бил свидетел на онези времена , така че можеш да ме меткаш както си поискаш..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.