Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

За миризмата :) : Когато Мойсей водил 40 години народа си през пустинята , на 20-та година спрял и казал :"Тук ще е новата ни държава!". Хората отвърнали :"Неее! Тук мирише лошо!" и продължили. След нови 10 години - същото се повторило.... Сега арабите си имат петрол , а Израел е върху камънака.... :)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

От колата има несъмнено повече полза, отколкото от цигарите и това е абсолютно несъмнено. Не ми се уточнява, но за разлика от цигарите автомобил може да ти спаси живота - доказано и проверено.

Да, непушачите имат разумни доводи, които обаче не са интересни на пушачите, пушачите просто игнорират всичко, което им пречи да димят навсякъде, по всяко време и му лепват етикет - нарушаване на правата, като в действителност е установяване на баланс между пушачи и непушачи, баланс който до този момент е липсвал, но това не означава че така трябва да бъде или че е правилно.

Полза имало, и също така умиращи десетократно ( най-малко ) повече отколкото от заболявания причинени от пушенето....

А за баланса, не виждам никакъв баланс, а тотално съобразяване само с правата на непушачите основно, не вървиш с тези йезуитски оправднаия изобщо...

П.С И етикетите ги лепват непушачите основно, пак удряш на камък

Аз не разбирам какво стана сега, ще се вдигне забраната, аз отново ще почна да излизам на заведение/кръчма веднъж на няколко месеца, много искам като нормален млад човек поне 1-2 пъти в месеца, ма идея си нямате какво е да се прибера в 4-5 сутринта, пиян естествено, изморен от танци и веселба, и да трябва да вляза да се изкъпя преди да си легна, да си хвърля дрехите на простора на терасата, защото директно за в пералнята НЕСТАВАТ! И сега някой пушач само да ме попита какво правя в заведения до толкова късно или защо излизам като не ми харесва ... Просто ще го призная не "за кон с капаци", а за "слепец който опътва за посоката в непозната му територия" :)

Заведенията не са право само на пушачи, а на всички хора, които искат да разпуснат, аз там разпускам от ежедневието. В момента определено ми е приятно, че като изляза от нас и мириша на хубаво след веселба, танци и аперитив се прибирам и пак мириша на хубаво. И съм УБЕДЕН, че и на пушачите не им е приятно да смърдят на цигарен дим: дрехи, кожа, коса ...

Е явно толкова са ти и забвленият явно.. щом след дивна вечер си твърдиш че миришеш на маргаритки , дрехите ти също :D ....

Явно понятията ни за забавления са доста различни, това непушачите май дори не знаете какво е веселба в заведение, а пресиленото ти мнение за пералнята направо заковава капака на ковчега в тезите ти :whist:

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

нека тогава сега непушачите да напълнят кръчмите,защото отлива е огромен и няма да има протести и забраната ще си остане и няма да има проблеми!

Полза имало, и също така умиращи десетократно ( най-малко ) повече отколкото от заболявания причинени от пушенето....

А за баланса, не виждам никакъв баланс, а тотално съобразяване само с правата на непушачите основно, не вървиш с тези йезуитски оправднаия изобщо...

П.С И етикетите ги лепват непушачите основно, пак удряш на камък

Е явно толкова са ти и забвленият явно.. щом след дивна вечер си твърдиш че миришеш на маргаритки , дрехите ти също :D ....

Явно понятията ни за забавления са доста различни, това непушачите май дори не знаете какво е веселба в заведение, а пресиленото ти мнение за пералнята направо заковава капака на ковчега в тезите ти :whist:

Напротив, много добре можем да се забавляваме, но явно имаме различи критерии относно приятно изкараното време. На мен ми харесва излизайки от заведението да си мириша на дрехите и на тоалетната вода, а не на пепелник. Ама всеки с вкусовете си.....

P.S. Никой не отрича, че колите са една от причините за преждевременна смърт. Ама пушачите ги съчетават, не избягват риска от ПТП.

Не съм съгласен, че заведенията са празни, дори Ви твърдя най - отговорно, че прекалено много вярвате на медиите и шумът който се вдига. Последните 2 пъти като излизах едвам си намерих място. Първият път във втората кръчма, вторият в третата или четвъртата. Не бъркайте това, че от 1 година насам някои хора просто не могат да си позволят излизане поради други причини, а не защото там където ще отидат не се пуши! Пушачите излизат с мен, веселим се и накрая на вечерта като ги попитам: "Е как е да не ти миришат дрехите и кожата на цигари", до сега един не ми е казал "Това е защото не сме се забавлявали" (това е за колегата мореплавател); а всички отговорят "Супер/Добре". Всеки един е свободен да си направи същият експеримент. Дори Ви подканвам и след това да коментираме, хайде видяло се е, че мнението на непушачите (все едно тази дума означава нещо различно от "обикновен човек") все едно сме някакво племе дето иска да на*бе друго "пушачите" - да знаете само това ни е в главата на всички непушачи: Как да Ви прецакаме и да Ви затрудним живота! Това е бе, ставам сутрин звъня на "аверите непушачи" и ги питам, днес как ще прецакваме пушачи? Хахахах :D Придавате си излишна важност!

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Полза имало, и също така умиращи десетократно ( най-малко ) повече отколкото от заболявания причинени от пушенето.... А за баланса, не виждам никакъв баланс, а тотално съобразяване само с правата на непушачите основно, не вървиш с тези йезуитски оправднаия изобщо... П.С И етикетите ги лепват непушачите основно, пак удряш на камък

Абе аз все си мислех, че има и пушачи, които шофират автомобили. Та може хем да пушиш и да тровиш хората около теб, хем да ги мачкаш с автомобил. Едното не изключва другото, а се комбинират. Обаче автомобилът може да е много, много необходим в някои моменти. А балансът не е нужно да ти харесва, за да е правилен. Непушачите не вредят на пушачите, от там и непушачите не трябва да вредят на пушачите - солидарно не изглежда ли? Да, ама не - вие тая солидарност познавате ли я? Проява на солидарност за вас загърбване на правата и свободите ли ви е? Ами ако е така, аз какво мога да направя по- въпроса? Не можем да променим нетолерантността във вас, та тогава на ход влизат ограниченията. А етикетите за нетолерантност и т.н пушачите ги лепят в не по-малка степен. Не аз съм този, който удрям на камък.

едва ли има непушач,с когото отивам на кръчма,паля цигара и той колабира!има друг тип хора на които всичко им пречи!целия живот им пречи!като малък им пречех че ритаме пред блока,по късно им пречех че се целувам пред блока,когато паркирам пак преча,сега на мода са цигарите!аз пуша,но също не обичам да ми смърди на фасове!ако в тия заведения има добра вентилация какъв е проблема?в други държави дори в болниците има такива места за пушене!каквото искат,това нека правят!тоя проблем ни е най-малкия!

Ми аз няма да колабирам също така ако се боцкаш до мен с херц, ако смъркаш кока, ако си пръснеш мозъка и т.н. :D Много елементарна логика извади... Сега отречи и вредата от пасивното пушене и спираме спора :)

Непушачите явно по принцип не са доволни от живота и освен от цигари, кой знае от колко неща се въздържат още. Направо е чудно как биха могли да са щастливи при монашеският им начин на живот и незадоволените напиращи ги отвътре плътски и други желания. Затова им избива по форумите да са многословни, без да успеят да дадат достатъчно сериозни аргументи, които да надделеят като брой и качество над нашите. Мислят си, че с количествен превес на постовете си като тегло и като брой такива, нещо ще им хванат основание коЧментарите, в повече от тези на пушачите..

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

да ви кажа какво проучване направих, нали съм любознателна

:biggrin:

влязох в кръчмето до нас - пуши се та пушек се дига

и питам сервитьорчето абе пич нали забранено -

мчи забранено си е още - те си пушат на тяхна отговорност

та ако дойде некой серсемин на проверка - табели има ли - има, аз казал ли съм че забранено - ми казал съм

пушат си - нема да се бия с тях я

:D

Идеята на тази забрана е ясна - да се ограничи лошият пример, за да намалее броят на пушачите в перспектива. Никой няма да цел да накара всички, които пушат, да откажат цигарите мигновено, целта е да пазим децата.  

Редактирано от algor
Виж долния пост capnemo какво ти е написал и се спри! (преглед на промените)

<p>Безумие е да се твърди, че забраната ограничава нечии права. Като цяло темата за правата тук е особено неуместна. Правото е на здравословен живот, а не на отрова. То е на страната на нормата, от нея произлозат правата. Ако приемем, че правото е на страната на пушачите, следващата стъпка е да заявим, че наркоманите имат право да се друсат, че онези, които са против дрогата, са деспоти. Или да се съгласим, че педофилите също имат права и от тази позиция могат да злоупотребяват с децата ни.<br /> <br /> &nbsp;</p>

Редактирано от capnemo
Ако искате да кажете нещо го кажете във форума. SEO не се адмирира!!! (преглед на промените)

Непушачите явно по принцип не са доволни от живота и освен от цигари, кой знае от колко неща се въздържат още. Направо е чудно как биха могли да са щастливи при монашеският им начин на живот и незадоволените напиращи ги отвътре плътски и други желания. Затова им избива по форумите да са многословни, без да успеят да дадат достатъчно сериозни аргументи, които да надделеят като брой и качество над нашите. Мислят си, че с количествен превес на постовете си като тегло и като брой такива, нещо ще им хванат основание коЧментарите, в повече от тези на пушачите..

Безкрайно нелеп аргумент, изваден като от спор между вегетани и месоядци. Погазва се правото на избор и се нарушават свободите на непушачите, когато някой ги дими без тяхно съгласие. Все едно аз да си седя и да гледам пейзажа, а ти да извадиш гранатомет. Преди забраната ей такъв беше балансът - никакъв. Останалото са абсолютни безпочвени спекулации, Слидерум и го знаеш също толкова добре, колкото и ние...

18+

Искам след 22 часа в заведенията да се разрешат чикиите! Всичко друго е ограбване на моята свобода!

Искам да мога да лъскам в баровете след 22 часа.
Не мога да лъскам навън, защото ми е студено.
На който не му харесва да му свършват в лицето и върху храната, да не ходи по ресторанти след 22.
Моята свобода е нарушена, ако няма поне стая за чекиджии. Защото аз не мога да издържа 2 часа в затворено помещение без да си ударя една. Не мога да изкарам приятна вечер с приятелите ми нечекиджии, ако не си ударя поне 20 чекии на масата.
Аз вече се съобразявам като не лъскам в тролея и в театъра и затова трябва да ми бъде разрешено след 22 часа поне в ресторанти да си вея оная работа на воля.
Защото това е моята свобода!

Идеята на тази забрана е ясна - да се ограничи лошият пример, за да намалее броят на пушачите в перспектива. Никой няма да цел да накара всички, които пушат, да откажат цигарите мигновено, целта е да пазим децата.  

Ако ти не си "пазиш" (възпитаваш) децата, а очакваш закон да ги пази, успах, като родител,  няма да имаш.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Напротив, предоволен съм от живота си! Не срещам никакви проблеми в удовлетворението на всякакви желания- плътски, кулинарни, свързани с пътуване, спиртни и т.н. Това, че вече не пуша не значи, че съм се обръснал и замонашил. Напротив, карам си я много нормално. Чувствам се добре, спортувам активно и изобщо- свиркам си. Много обичам вечер да седна на дивана с нещо по-така в чашата- Laphroaig, Aberfeldy или Bushmills. И жена ми няма нищо против това. Защото аз не и преча по никакъв начин. Друго щеше да е, ако се бях раздимил и овонял иначе чистата и хубаво миришеща стая. Когато имам гости-пушачи, те без никакви уговорки излизат да пушат на балкона, без значение от времето. Знаят, че проблемът си е техен. Надявам се, Slide, че твоят живот е изпълнен с повече емоции  ;) .

Напротив, предоволен съм от живота си! Не срещам никакви проблеми в удовлетворението на всякакви желания- плътски, кулинарни, свързани с пътуване, спиртни и т.н. Това, че вече не пуша не значи, че съм се обръснал и замонашил. Напротив, карам си я много нормално. Чувствам се добре, спортувам активно и изобщо- свиркам си. Много обичам вечер да седна на дивана с нещо по-така в чашата- Laphroaig, Aberfeldy или Bushmills. И жена ми няма нищо против това. Защото аз не и преча по никакъв начин. Друго щеше да е, ако се бях раздимил и овонял иначе чистата и хубаво миришеща стая. Когато имам гости-пушачи, те без никакви уговорки излизат да пушат на балкона, без значение от времето. Знаят, че проблемът си е техен. Надявам се, Slide, че твоят живот е изпълнен с повече емоции  ;) .

Ами емоциите ми, които се мяркат от време на време, са ми достатъчни :) . Само ще те помоля, да не отричаш по няколко пъти пороците, както се прави отричане от дявола пред поп. Защото, някак се бъгва интуицията и човек се усъмнява, някак си. ;)

Това пък къде го видя??? Отричам само един порок, за други дори си признавам доброволно  :) .

да ви кажа какво проучване направих, нали съм любознателна

:biggrin:

влязох в кръчмето до нас - пуши се та пушек се дига

и питам сервитьорчето абе пич нали забранено -

мчи забранено си е още - те си пушат на тяхна отговорност

та ако дойде некой серсемин на проверка - табели има ли - има, аз казал ли съм че забранено - ми казал съм

пушат си - нема да се бия с тях я

:D

Първо съвет от мен не обиждай цяла гилдия и професия с епитети като "сервитьорчето"/ "барманчето" и т.н. Не е етично, имай уважение особено към хората, които трябва да те обслужат! Но има нещо много грешно в това, което казваш, защото глобата е И ЗА заведението до 5000 лв. при първо нарушение от 5 - 10 000 при второ, третото и т.н. може да се отнеме лиценза. А за физическото лице е до 500лв. при първо и ако не ме лъже паметта от 500 до 2000 лв. при всяко следващо или нещо от сорта... Тъй че добре, че не са ги изловили :) Все едно полицаят който трябва да следи за реда да каже еми аз им казах, че е забранено убийството на публично място пък няма да тръгна да се бия с тях :) (не е много подходящо сравнението, но сервитьора/бармана/управителя има право да изгони клиент от заведението)

Пушачи масово се изнасят в Сърбия за Нова година

60 000 резервации за Нова година направили българи в Сърбия, заради пълната забрана за тютюнопушене у нас. Това каза председателят на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин на заседание на икономическата комисия в парламента, на което се обсъжда текст за отмяна на пълната забрана за тютюнопушенето.

Искането на ресторантьорите и хотелиерите е да има равноправие между посетителите и да се осигурят зали за пушене. „Големите хотели подкрепят тоталната забрана. Тук сме, за да защитим малкия и среден бизнес – ресторантите в страната. Оборотът е паднал на 80 - 90%. Ние губим. Министърът на здравеопазването беше много учтива и каза ходете при вашия ресорен министър, защото там е вашият проблем. Тук сме, за да чуете нашата болка. Нашата съдба е във ваши ръце, но ние ще си кажем тежката дума след 6 месеца. Не искаме да се политизира този проблем”, каза Рагин.

Атанас Димитров от браншова асоциация на ресторантьорите в София заяви, че с 50 до 90% са намалели оборотите на заведенията след въвеждане на забраната. По думите му има общ спад на консумацията на безалкохолни напитки. Той заяви, че има закриване на обекти. В Ловеч са закрити 32 търговски обекти, във Велико Търново – 30-60% спад в оборота, в Стара Загора – над 50% спад в оборота. Стагнацията в нашия сектор ще се отрази пагубно и в други сектори, каза Димитров. По думите му само 4% от пушачите са се отказали от тютюнопушене заради въвеждане на пълната забрана за пушене на обществените места. Единственият ефект от този закон е разделение и омраза между хората, каза Димитров. Правото да оцеляват най-силните заведения е неправилен, защото те са много малък процент, каза още той.

Методи Байкушев от Коалиция „България без дим” заяви, че има ръст с 15% на оборотите в туризма. Той призова да се даде шанс на закона, защото той е действал само 6 месеца. 

Елена Иванова от „Слънчев бряг” заяви, че ръстът в туризма е за летния сезон и той се дължи на летните курорти, но той не касае целия туризъм, например в градските хотели има спад. Лятото резултатите бяха прекрасни, но от септември резултатите са отрицателни, каза Стойчо Ганашев, който е собственик на хотелски комплекс в Хасково.

„Можем ли да си позволим фалитите на толкова фирми. Ние сме икономическа комисия. Влязох в спор в собственото си семейство, макар аз и моите роднини да не са пушачи. Аз съм на мнение, че трябва да спасим бизнеса”, каза Мартин Димитров. Той заяви, че е по-добре да се направи информационна кампания срещу тютюнопушенето, а не да се забранява напълно.

frognews.bg

Едва ли оборотите на заведенията са намалели само заради забраната да се пуши...

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Резервациите в Сърбия се правят не само заради пушенето.Има много предимства - ниски цени,чудесно обслужване,усмихнати хора и добра атмосфера.Най-важното е,че там храната е все още истинска,месото е ясно какво е,а алкохолът все още се прави предимно от грозде.

Първо съвет от мен не обиждай цяла гилдия и професия с епитети като "сервитьорчето"/ "барманчето" и т.н. Не е етично, имай уважение особено към хората, които трябва да те обслужат! Но има нещо много грешно в това, което казваш, защото глобата е И ЗА заведението до 5000 лв. при първо нарушение от 5 - 10 000 при второ, третото и т.н. може да се отнеме лиценза. А за физическото лице е до 500лв. при първо и ако не ме лъже паметта от 500 до 2000 лв. при всяко следващо или нещо от сорта... Тъй че добре, че не са ги изловили :) Все едно полицаят който трябва да следи за реда да каже еми аз им казах, че е забранено убийството на публично място пък няма да тръгна да се бия с тях :) (не е много подходящо сравнението, но сервитьора/бармана/управителя има право да изгони клиент от заведението)

то няма никой на телефоните им не знаеш ли -

никой не отговаря хахаха

:lol6:

В общи линии то където и да отиде вече човек извън БГ всичко е по-по - било обслужване, било настаняване, било храни и напитки, и не на последно място и ЦЕНИ. Така че това за връзката на пушачите и Сърбия си е пълна глупост. 

С 11 гласа „против” здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето

13 декември 2012 | 16:21 | Агенция "Фокус"

Публикувано изображение

София. С 11 гласа „против” здравната комисия отхвърли предложението за отмяна на забраната на тютюнопушенето, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Предложението за отмяна на забраната беше внесено от депутатите Кирил Гумнеров и Стоян Иванов. Нямаше гласували „за” или „въздържал се”. 
Красимира ГЕОРГИЕВА

Евала! :yanim:

Не мога да не адмирирам, като (признавам си) мислех, че е най-лесно да купят комисията.

Дано сега народните представители не се продадат за стек цигари и бутилка уиски...

празнувайте, живейте

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.