Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Не ми е нужна кристална топка, за да видя, че поради наложената с години ситуация непушачите да се съобразяват с отровният цигарен дим на ресторантьорите ще им е по-изгодно да си направят заведения само за пушачи, пък непушачите ако искат да отиват и да се димят, ако не искат - да не отиват. Ситуацията отдавна е известна. Ситуацията такава, каквато е била преди. Нещо беше казано, че историята се повтаря... Не отново...

Защо преди години не говорехме така - може би защото законовата база не беше на наша страна и щяха да останат празни приказки във въздуха.

Вратичка има във всяко законодателство, това е ясно... И иначе се радвам как се преценя "умственият капацитет" по това дали някой е привърженик или не на пушенето и цигареният дим. Браво - всички, които не са на вашето мнение без съмнение са тотални и абсолютни безмозъчни идиоти. Продължавайте в същият дух.

Мда, аз съм тотал щета от към мозък. Цигареният дим го унищожи през лето 198*

Само не разбрах за забраната и некролозите по бутилките с алкохол...

И не разбрах пушачите ли са по-големи убийци с порока си или пияниците?

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Заведенията от стотици и хиляди години са били едни от основните места за практикуване на социални пороци. Още от древна Гърция и от преди това дори. Може би от времената, от които въобще е започнало използуването на парични знаци. Последните няколко години, или най-много да са една две декади, не съм следил темата в развитие в мрежата и различни медии и исторически справки със специален интерес, започнаха (за съжаление у нас твърде успешни), напъни за социално разединение и по линията на това да се делят и ограничават пушачите от непушачите. Ловко и добре манипулирано. Не ни стигат всички други типове наложени разделения, но сега и по този признак. Осъвременен вариант на древното правило "Разделяй и владей", в полза на политиците?! Правене на тези промени в полза на още по-черна икономика, а именно в полза на наркомафията?! Who knows

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Заведенията от стотици и хиляди години са били едни от основните места за практикуване на социални пороци. Още от древна Гърция и от преди това дори. Може би от времената, от които въобще е започнало използуването на парични знаци. Последните няколко години, или най-много да са една две декади, не съм следил темата в развитие в мрежата и различни медии и исторически справки със специален интерес, започнаха (за съжаление у нас твърде успешни), напъни за социално разединение и по линията на това да се делят и ограничават пушачите от непушачите. Ловко и добре манипулирано. Не ни стигат всички други типове наложени разделения, но сега и по този признак. Осъвременен вариант на древното правило "Разделяй и владей", в полза на политиците?! Правене на тези промени в полза на още по-черна икономика, а именно в полза на наркомафията?! Who knows

Аз тук в темата не видях никой да защитава корпоративни интереси или политически такива.

Всеки е изказал свое собствено мнение, било то За пушенето на закрити места или Против.

Също адски неуместно ми идва включването на наркомафията или която и да е друга мафия.

Ако трябва да се говори за мафия, то цигарената къде остана?

Та нима точно тя няма изгода от оставянето на старото положение?

Всички знаем какви пари дават световните водещи производители на цигари, за да се увеличи консумацията на продуктите им.

Но това е една друга тема и не искам да се заравям в нея.

Аз тук в темата не видях никой да защитава корпоративни интереси или политически такива.

Всеки е изказал свое собствено мнение, било то За пушенето на закрити места или Против.

Също адски неуместно ми идва включването на наркомафията или която и да е друга мафия.

Ако трябва да се говори за мафия, то цигарената къде остана?

Та нима точно тя няма изгода от оставянето на старото положение?

Всички знаем какви пари дават световните водещи производители на цигари, за да се увеличи консумацията на продуктите им.

Но това е една друга тема и не искам да се заравям в нея.

И моето мнение също е собствено. Доколкото, мнението на всеки от нас не е повлияно повече или по-малко от околните.

Ооо, я стига спекулации. Ще изкараш човек черен и негодник за това, че е отишъл да изпие едно капучино или да изяде няколко кебапчета с пържени картофки, така ли? Хайде тая древна Гърция да я запратиш там, от където си я взел, защото не сме в древна Гърция. Разделението между пушачи и непушачи става факт от момента, в който непушачите разбират, че "има и друг живот". И не ми пречи това, че някой пуши, нито е причина да не застана редом с него, ако каузата която се поддържа е социално значима.

Стига с тези спекулации за черната икономика и наркомафията. Ограниченията върху тютюнопушенето не са някакъв заговор на наркомафията, това звучи направо смешно и жалко оправдание за тютюнопушенето. Ами тая тютюнова мафия къде я слагате?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ооо, я стига спекулации. Ще изкараш човек черен и негодник за това, че е отишъл да изпие едно капучино или да изяде няколко кебапчета с пържени картофки, така ли? Хайде тая древна Гърция да я запратиш там, от където си я взел, защото не сме в древна Гърция. Разделението между пушачи и непушачи става факт от момента, в който непушачите разбират, че "има и друг живот". И не ми пречи това, че някой пуши, нито е причина да не застана редом с него, ако каузата която се поддържа е социално значима.

Стига с тези спекулации за черната икономика и наркомафията. Ограниченията върху тютюнопушенето не са някакъв заговор на наркомафията, това звучи направо смешно и жалко оправдание за тютюнопушенето. Ами тая тютюнова мафия къде я слагате?

Тютюнева мафия и не съвсем бяла икономика има, поради различни наложени рестрикции през посоченият период от едно или няколко десетилетия. Иначе, преди това тютюневата промишленост си е била обикновена, както всяка друга дейност. Нали знаеш, че всяко ограничение среща съпротива, когато създава усещане за нарушена лична свобода и препятствия в движението на стоки и капитали. Съответните "препятствия" са поставени, за да ни принудят да търсим начини да ги преминем, което всъщност е нарочно създадено корупционно напрежение от властите.

Тютюнева мафия и не съвсем бяла икономика има, поради различни наложени рестрикции през посоченият период от едно или няколко десетилетия. Иначе, преди това тютюневата промишленост си е била обикновена, както всяка друга дейност. Нали знаеш, че всяко ограничение среща съпротива, когато създава усещане за нарушена лична свобода и препятствия в движението на стоки и капитали. Съответните "препятствия" са поставени, за да ни принудят да търсим начини да ги преминем, което всъщност е нарочно създадено корупционно напрежение от властите.

Всяко ограничение, което и да е ограничение създава недоволство в определени прослойки или обществени групи. Именно за това обективно се изследват резултатите от него, в случая ползите за общественото здраве. Има хора, които искат да убиват и считат, че като ги затворят в затвора им нарушават правото да убиват наред. Но истината е, че само в техният болен мозък такова "право" съществува.

Ако логиката е - нека разрешим всичко, за да няма мафия - то аз никак не я подкрепям, просто няма как.

То в капитализма какво точно логично търсиш? Това не е планово стопанство. Докато има пари и лично притежавние, ще има и изкушения да бъдат печелени и начините често нямат значение. Дали ще продаваш нещо полезно или ядрени бойни глави, или ще убиваш невинни за да разградиш и разграбиш държавите им, или ще произвеждаш и продаваш цигари или хероин...

Това ли беше поста ти... Надминаваме ли ги по сърдечно-съдови заболявания? Въпроса е риторичен.

Причината, затова че ги надминаваме по сърдечно-съдови заболявания, не е в тютюнопушенето ни.

Тезата е абсолютно валидна - ще се върне положението отпреди ограниченията където пушачите фриволно ще одимяват всички...

Не, аз по диагонал не чета, но то не беше алкохол, не бяха газки, не бяха топлоелектроцентрали, то не беше чудо... Само и само да се оправдае пушенето. Предлагам за по-ефективно и ефектно сравнение да вземете да го сравните и с атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, а може би с Чернобилската авария или с Фукушима.

Тровенето пък опитвам да го ограничавам в известни граници - не че има нещо общо с темата честно казано, знаеш ли? Тук се говори за пушенето, а не навсякъде. И конкретно то ще нарушава правата ми всеки път като вляза в някое кафене.

Ти не се напъвай - ясен си ми. Гледате на вас да ви е угодна ситуацията. Вместо да се мрънка за цигари протестирайте за заплатите на учителите или против правителството, което съсипва държавата. Цигарите са най-голямата грижа на тая държава, че да си придавате някаква особена важност?

Това с опиума никога няма да мине, честно. Много спекулативно и тотална демагогия е да се свързва забраната за тютюнопушене(т.е забраната да тровиш други хора) с някакъв таен заговор на наркобароните с цел отчаяно да се оправдае тютюнопушенето Отишъл съм в кафене да изпия едно капучино и не искам някой да ми дими в лицето - просто е.

Заведения, от типа на сладкарници вече са се заредели с наргилета, ( още стоят, като украса, но ни казаха, че до месец -два ще бъдат заредени и ще могат да се ползват) с което събуждат любопитство и интерес на посетителите, които са най-вече ТИНЕЙДЖЪРИ и жени.

Причината, затова че ги надминаваме по сърдечно-съдови заболявания, не е в тютюнопушенето ни.

Заведения, от типа на сладкарници вече са се заредели с наргилета, ( още стоят, като украса, но ни казаха, че до месец -два ще бъдат заредени и ще могат да се ползват) с което събуждат любопитство и интерес на посетителите, които са най-вече ТИНЕЙДЖЪРИ и жени.

Ей това е истината. Докато теоретици като Симтеч и което особено ме учудва Сашо, който е човек не от вчера и има всякакъв опит, разтягат теоретични локуми какво би трябвало да е, из страната вече се случват неща, които никак не се покриват със светлите им възгледи.

е ти уби цялата ми пушаческа душа уби ти

сега и на наргилета да мина и при тортите в детската градина да ходя баси

е ти уби цялата ми пушаческа душа уби ти

сега и на наргилета да мина и при тортите в детската градина да ходя баси

Нали не ходиш по заведения ... що се жалваш сега ... :)

Нали не ходиш по заведения ... що се жалваш сега ... :)

ми не ходя, ама тоя цирк с наргилетата и тортите няма да го пропусна определено

:thumbelina:

ми не ходя, ама тоя цирк с наргилетата и тортите няма да го пропусна определено

:thumbelina:

За тебе може да е цирк, но за повечето, според мен, посетители не е. Там е нещо и, като арт - място (давам си сметка, че думата"място" не стои добре в случая, ама не знам с каква друга дума да я заменя) Изложени са картини, книги, и разни други предмети, които можеш да си купиш.

Циркът е пълен, отвсякъде. Само, че на мен от този цирк ми се плаче.

За мен, със забраваната на пушенето на тютюневи цигари в закрити заведения се прокарва път за легален достъп на други наркотични вещества.

Колко са вредни те, тепърва и след години ще НИ убеждават, както правят (направиха) с тютюна, след като излезе на пазара, непозната и напълно "безвредна" нова дрога.

За тебе може да е цирк, но за повечето, според мен, посетители не е. Там е нещо и, като арт - място (давам си сметка, че думата"място" не стои добре в случая, ама не знам с каква друга дума да я заменя) Изложени са картини, книги, и разни други предмети, които можеш да си купиш.

Циркът е пълен, отвсякъде. Само, че на мен от този цирк ми се плаче.

За мен, със забраваната на пушенето на тютюневи цигари в закрити заведения се прокарва път за легален достъп на други наркотични вещества.

Колко са вредни те, тепърва и след години ще НИ убеждават, както правят (направиха) с тютюна, след като излезе на пазара, непозната и напълно "безвредна" нова дрога.

Само да знаеш в любимото на всички USA колко филми с пушещи "герои" в тях са се изходили навремето в полза реклама на тютюневи компании ;) После пък същите бяха съдени и осъдени за милиарди от пострадали от цигарите, но пък муха ги ухапала, до това време бяха се напечелили с десетки и стотици милиарди...всяка от големите компании поотделно.

http://aznepusha.bg/...dovi zabol..pdf от 2000г.

Може би твоето мнение е правилно,а това на кардиолози и онколози...

Запознай се с веществата/химия/.

Не знам,защо си правя труда,дори след като в тази тема ти отговори лекар,а ти привидно не вярваш...

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

На непушачите , а и на много от пушачите очевидно не им е ясно , че пушенето в същността си представлява форма на религия , а кръчмите са храм за свещенодействие.Никога не бих нарекъл кръчма или механа място без възможност за тютюнопушене.То за вечни времена си остава сладкарница или пък място за бързо хранене каквото и друго да си говорим.

Затруднения достъп до това ритуално място предизвиква яростта на непушачите - те се чувстват отхвърлени и пренебрегнати.

Действията ограничаващи тютюнопушенето пък предизвикват ответна защитна реакция в пушещите - възприема се съзнателно или несъзнателно като ограбване (а то си е така) на храма на тяхната душа.

Обяснениятя пък за повишаване цените на цигарите и налаганите нови ограничения изобщо са си чиста демагогия , преследваща съвсем други , а не здравословни цели.

Никой пушач не е казал давай да затваряме сладкарниците защото там не си пуши , но непушачите обратното го правят , в същност не разбирайки че по този начин ограничават разнообразието в живота , и своето собствено също макар и изобщо да не го съзнават.Защото непрекъснато се посяга на всякакви общи и за двете страни ценности , но понеже няма противоречия , макар и в същността си да се много по-важни , никой не им обръща необходимото внимание.

Стерилността никога не е била показател за пълноценен начин на живот - физически , но и психически.И ако физическата стерилност води само до намаляване защитната сила на организма (разбирай обществото) , психическата стерилност ражда чудовища !

....Обичам в механата кисели краставички с ракия и приятен събеседник в задимена с тютюнев дим обстановка ....ако има и камина с борови цепеници да дими , още по-добре... :) Наздраве! :) ....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

....Обичам в механата кисели краставички с ракия и приятен събеседник в задимена с тютюнев дим обстановка ....ако има и камина с борови цепеници да дими , още по-добре... :) Наздраве! :) ....

По-голямата честота на пушачите сред бедните и ниско образованите може да се обясни с техния ограничен достъп на информация относно отрицателните ефекти на тютюнопушенето и за провеждащите се програми за спиране на пушенето.В тези среди преобладава становището ,че пушенето намалява стреса в живота.

Значи водиш семейството си в ресторант и изобщо не ти пука ,че димът е изключително вреден за тях. Друго обяснение не намирам!

Нужно ли е да е задимено,нужно ли е да пушиш за да си прекараш добре? Не е ли важно,къде си и с кой си.

В ресторантите хората си се веселят,танцуват без да им е нужно да пушат.

Ами ,ако има запален двигател в ресторанта,дали няма да си прекараш още по-добре?

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Значи водиш семейството си на ресторант и изобщо не ти пука ,че димът е изключително вреден за тях. Друго обяснение не намирам!

Нужно ли е да е задимено,нужно ли е да пушиш за да си прекараш добре? Не е ли важно,къде си и с кой си.

В ресторантите хората си се веселят,танцуват без да им е нужно да пушат.

Ами ,ако има запален двигател в ресторанта,дали няма да си прекараш още по-добре?

Значи ! Нека да направим разликата ! Ресторантите са друга категория обекти за разлика от аперативите да кажем......също и от автомобилните сервизи :) !

А , бе хора ! Трудно ли е да се разбере , че за всеки влак си има пътници ?!

Това , че ти пътуваш за Някъде Си , значи ли че аз не трябва да пътувам до Горно Надолнище примерно ?! Пък и задължително ли е да пътуваме в едно купе или вагон....?!

Всички в един влак пътуваме ! Хайде да не демонтираме релсите , защото на някой Много Си Важен точно там му се искало да слезе от влака....

Очевидната причина за позицията на непушачите е , че много им се иска да преживеят същото като пушачите , но без тютюнев дим ! Е , ами няма как да е същото ! Колкото и каквито забрани да се слагат , тъкмо заради това то става нещо съвсем друго...Другото е осъзната или неосъзната завист за невъзможност ! И следва приказката за Нане и Вуте.....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Точно така,това че ти пушиш не означава,че и аз трябва да дишам вредния дим.

Или в отделни зали,или не се пуши в общи помещения.

Да, заслужавате си още по-строгите санкции като гледам. Арогантността не се толерира.

Законопроектът не трябва да минава, никакво пушене и толкова.

По арогантен потребител от теб в тази тема няма. Най - хубавото е , че не си последна инстанция по въпроса , даже е по коректно да се каже , че не си никаква инстанция. Тази инстанция , от която зависи ще вземе решение в полза на пушачите, защото от един такъв като теб бизнеса ще спечели една бира и едни пържени картофки, което погледнато логично не си заслужава тичането от страна на персонала на заведението , а от 1 такъв като мен ще спечели в пъти повече, защото както вече ти казах не можеш да си представиш 1 салата колко ракии пие.

Ти не се напъвай - ясен си ми. Гледате на вас да ви е угодна ситуацията. Вместо да се мрънка за цигари протестирайте за заплатите на учителите или против правителството, което съсипва държавата. Цигарите са най-голямата грижа на тая държава, че да си придавате някаква особена важност?

Алоооооооо колега , Земята вика Марс. Обясних ти вече , че не мога да протестирам, нито аз нито някой друг , тук за нeщо друго освен за промяна на Закона за тютюнопушенето, защото темата не е "От какво сте доволни и от какво не при управлението на "ГЕРБерите" , а е "За или против ограничаване на пушенето на публични места сте?"

Редактирано от keba (преглед на промените)

На вредните неща се поставят ограничения

Няма да коментирам нелепите ти сравнения , за вредата от пушач и от автомобил (който най - вероятно ти е набор). Но с твърдението , че на вредните неща се поставят ограничения съм съгласен. Като такова възприемам разделението на пушачи и непушачи в различни зали. с проветрение , което да отговаря на някакви стандарти, но съм твърдо против забраната , защото тя е най - краен вид ограничение , което може да съществува.

По арогантен потребител от теб в тази тема няма. Най - хубавото е , че не си последна инстанция по въпроса , даже е по коректно да се каже , че не си никаква инстанция. Тази инстанция , от която зависи ще вземе решение в полза на пушачите, защото от един такъв като теб бизнеса ще спечели една бира и едни пържени картофки, което погледнато логично не си заслужава тичането от страна на персонала на заведението , а от 1 такъв като мен ще спечели в пъти повече, защото както вече ти казах не можеш да си представиш 1 салата колко ракии пие.

Арогантността е именно защото си мислите, че светът без вас не може и че всички трябва да се съобразяват с вас, а вие с никого не трябва да се съобразявате и можете само да си тропкате с краче и хоп - всичко магически да става. Вие сте невероятно самонадеяни, защото мислите си че вие ще сте тия, на които законно ще им е позволено да тровят невинни граждани, за да си удолетворите вашите изкривени разбирания за "удобство" Стига толкова!

Бирата и пържените картофки ги дадох за пример, интересно как в това намери място за "мерене на..."приоритетите. Ами ако и някой непушач може да си представи салата колко ракия пие, но без да дими като парен локомотив? Какво правим?

Искате нещата ще станат на вашата и нещо, с което вредите на околните няма да бъде ограничено. Но вие сте тези, които вредите на околните и ги тровите. Не те, а вие трябва да сте тези, които трябва да бъдат под ударите на забраната.

Говорех за ГЕРБ защото автоматично беше взета позиция от пушачите, че всички подкрепящи забраната автоматично са любители на ГЕРБ.

Очевидната причина за позицията на непушачите е , че много им се иска да преживеят същото като пушачите , но без тютюнев дим ! Е , ами няма как да е същото ! Колкото и каквито забрани да се слагат , тъкмо заради това то става нещо съвсем друго...Другото е осъзната или неосъзната завист за невъзможност ! И следва приказката за Нане и Вуте.....

Завист? Това е толкова смешно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Дянков е много вреден за българските пенсионери. Направо е масов убиец на тези с ниските пенсии, които 4 години не само не увеличава(щото ония смешни няколко лева няма как да се броят за увеличение, инфлацията беше изяла по-голям процент още във времето преди "увеличението"), но дори не индексира с процента на инфлацията, която между другото е много висока напук на стЪкмистическите резултати. Много възрастни хора бяха принудени към самоубийство от немотия, или просто умряха от студ, глад и болести "обезпечени" заради неговите действия(или по-скоро липсата на такива). В този смисъл Дянков, който си е един вид вещество каквото е и тютюневия дим отдавна трябваше да го изгорим на клада. Колегата Симтеч го призовавам, да внимава повече когато пише за вредни, полезни и за безполезни вещества, защото в настоящето правителство има много от първите, малко от последните, а как по дяволите не се намери поне едно от средните от изброените от мен...Как не се намери дори едно полезно "вещество" в състава на кабинета "Борисов"?....Нито едно!

Арогантността е именно защото си мислите, че светът без вас не може и че всички трябва да се съобразяват с вас, а вие с никого не трябва да се съобразявате и можете само да си тропкате с краче и хоп - всичко магически да става.

- Това казваш ти .

Но с твърдението , че на вредните неща се поставят ограничения съм съгласен. Като такова възприемам разделението на пушачи и непушачи в различни зали. с проветрение , което да отговаря на някакви стандарти, но съм твърдо против забраната , защото тя е най - краен вид ограничение , което може да съществува.

- А 2 часа преди теб това казвам аз. Колега вземи , смени диоптрите. Аз съм в пъти по демократичен от теб. И това , което искам аз и хората като мен , няма да стане магически , а по законов ред, чрез промяна на Закона за тютюнопушенето.

само да си тропкате с краче и хоп

– Това означава, да си неостъпчив, дебелоглав и да отказваш да видиш чуждата гледна точка и да уважиш мнението на инакомислещите. Колега не ми приписвай качества присъщи на твоя характер

Вие сте невероятно самонадеяни, защото мислите си че вие ще сте тия, на които законно ще им е позволено да тровят невинни граждани

Това казваш ти

Тази инстанция , от която зависи ще вземе решение в полза на пушачите, защото от един такъв като теб бизнеса ще спечели една бира и едни пържени картофки, което погледнато логично не си заслужава тичането от страна на персонала на заведението , а от 1 такъв като мен ще спечели в пъти повече, защото както вече ти казах не можеш да си представиш 1 салата колко ракии пие.

- А 2 часа преди теб това казвам аз. Това , че е възможно, ти да не си разбрал какво казвам, не ме задължава по никакъв начин да ти превеждам казаното от мен , на разбираем за теб език, но не драскай след всяко мое изказване на общо основание, защото изглеждаш все по - нелепо.

да тровят невинни граждани

, които влизат в кръчма - добавям аз, за да се знае точно какво правят въпросните невинни граждани. Такова изказване е позволено на племенничката ми , която тази година е първолак, но ти да поставяш думите невинни граждани и кръчмав едно изречение, означава че или наистина вярваш , че това може да се случи, което поставя под съмнение възможността ти да се изказваш по тази тема или наричаш гражданите непушачи влизащи в кръчма, хора с психически увреждания, които не знаят къде влизат. 20 и кусур години във време на демокрация вие непушачите ходите по заведения без 1 път да възроптаете срещу пушенето. Получихте права наготово , за които дори не сте и сънували, сега обаче сте твърдо против всякакво разбирателство, отгоре на това ти имаш наглостта да наричаш мен и хората като мен арогантни за това че имат смелостта да се борят за правата си . Това вашето е свръх наглост и безочие.

Бирата и пържените картофки ги дадох за пример, интересно как в това намери място за "мерене на..."приоритетите. Ами ако и някой непушач може да си представи салата колко ракия пие, но без да дими като парен локомотив? Какво правим?

- Намерил съм място , защото бизнесът се интересува от пари, а не от твоите или от моите виждания, за това съм и толкова сигурен , че ще е на моята , а не на твоята . "Нищо лично" - Както казват по филмите просто бизнес, а на батe Бойко ще му припари, под задните части по средата на другата година , та все някъде , ще трябва да клекне, ако иска да си осигури водеща роля в една бъдеща коалиция. Пак нищо лично , просто бизнес и елементарна логика. А се докара до коалиционно правителство с ред неумели политически решения и промените в Закона за тютюнопушенето са само капката , която ще го лиши и от водеща роля в едно коалиционно правителство , ако не отстъпи поне малко назад.(което също е възможен вариант, макар да е по скоро в сферата на теоретичните възможности)

Искате нещата ще станат на вашата и нещо, с което вредите на околните няма да бъде ограничено. Но вие сте тези, които вредите на околните и ги тровите. Не те, а вие трябва да сте тези, които трябва да бъдат под ударите на забраната.

- Поредното ти необмислено изказване при положение , че аз навсякъде говоря за мерки , които да се вземат от държавата и да съблюдава бизнеса да ги изпълнява , така че всички страни в спора да бъдат удовлетворени.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.