Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Ако има едно лесно тотална забрана най добре ! Откачам някой да ми одими дрехите на цигари. Който му се пуши или на чист въздух или в тях ! Никой не е умрял щото не можал да запали цигарка.

Не става въпрос за цигарата, а за това , че се ограничават гражданските ми права. Аз също искам да се чувствам добре когато отида на заведение и през цялото време апелирам да се вземат мерки , които удовлетворяват всички страни замесени в спора, така както се прави в повечето европейски страни и през цялото време срещам неразбиране , дебелоглавие, едностранчивост и пълно нежелание да се видят и други гледни точки у въздържателите. А ако "откачаш" има маса положителни начини как да преобразуваш, отрицателната си енергия в положителна преди да си се сблъскал с правото на по силния и преди да се разбрал от горчив личен опит , че саморазправата и налагането на всяка цена (за които толкова много се натискаш)не водят до нищо позитивно.

Редактирано от keba (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не става въпрос за цигарата, а за това , че се ограничават гражданските ми права. Аз също искам да се чувствам добре когато отида на заведение и през цялото време апелирам да се вземат мерки , които удовлетворяват всички страни замесени в спора, така както се прави в повечето европейски страни и през цялото време срещам неразбиране , дебелоглавие, едностранчивост и пълно нежелание да се видят и други гледни точки у въздържателите. А ако "откачаш" има маса положителни начини как да преобразуваш, отрицателната си енергия в положителна преди да си се сблъскал с правото на по силния и преди да се разбрал от горчив личен опит , че саморазправата и налагането на всяка цена (за които толкова много се натискаш)не водят до нищо позитивно.

Аз пък мисля, че гражданските ми права са жестоко погазени, когато усетя цигарен дим. Има една позиция - непушенето не вреди, пушенето вреди. Толкова. На вредните неща се поставят ограничения. Като шофьор плащам колосален акциз за горива и един куп данъци, такси и застраховки. Отгоре на това ми слагат ограничения къде мога да паркирам и къде мога да влизам с колата, също така има и ЕКО ЕВРО директиви, които ограничават по-старите автомобили на запад. Искам да мога да влизам навсякъде с колата, да паркирам навсякъде без пари и въобще да правя каквото си искам, за да се чувствам добре. Искам да си паркирам колата пред масата, като отида в заведението, за да се чувствам по-удобно. Искам да не спазвам и ограниченията на скоростта и всички правила за движение по пътищата да паднат - карат ме да се чувствам недобре. Да, ама няма. И за разлика от цигарите акцизите за горивата и цената на горивата бърка генерално в джобовете на всички, без изключения - цените на всички услуги и много стоки се влияят от цената на горивата.

Щом аз като шофьор мога да спазвам всички тези ограничения, след като съм се наел да бъда шофьор и съм осъзнавал нещата свързани с това, то и вие като сте пропушили сте осъзнавали, че нещата все някога ще стигнат малко или много до сегашният сценарий. Аз обаче не съм седнал да тропкам с краче и да протестирам, че правото ми да правя каквото си искам зад волана на автомобила ми е нарушено.

Не става въпрос за цигарата, а за това , че се ограничават гражданските ми права.

Браво на тебе ... ограничават ти се гражданските ти права защото като си решил да се тровиш не може да повлечеш всички с теб !

Само правата си знаете а задълженията са за всички останали. Много добра гледна точка.

И аз се тровя и си разбивам нервната система с от 3 до 5 редбула дневно но това си е мое решение и не влияе на здравето на тези около мен, нали !

С много силно засегнати граждански права се чувствах на времето във Франция като не го намирах в продажба и не знаех кого трябваше да съдя ако евентуално заспях зад волана ...

Аз пък мисля, че гражданските ми права са жестоко погазени, когато усетя цигарен дим.

Точно ей това исках да кажа !

Браво на тебе ... ограничават ти се гражданските ти права защото като си решил да се тровиш не може да повлечеш всички с теб !

Само правата си знаете а задълженията са за всички останали. Много добра гледна точка.

И аз се тровя и си разбивам нервната система с от 3 до 5 редбула дневно но това си е мое решение и не влияе на здравето на тези около мен, нали !

С много силно засегнати граждански права се чувствах на времето във Франция като не го намирах в продажба и не знаех кого трябваше да съдя ако евентуално заспях зад волана ...

Точно ей това исках да кажа !

Ти не си проблемен, като не дават цигара си пушиш пура или направо тревичка :D Впрочем при вас на островите коката не растеше ли нейде в задния двор?

Ти не си проблемен, като не дават цигара си пушиш пура или направо тревичка :D Впрочем при вас на островите коката не растеше ли нейде в задния двор?

Ми има google и може да не се излагаш преди да се опитваш да се правиш на остроумен ! Явно тази синтетика дето си я бъркате по гаражите из Европа ти е изпържила мозъка !

Харесват ли ти подобни аналогии ?

Като гледам безконечните дрязги тук , в които и аз взех известно участие , мисля че би било добре да обърнем толкова внимание и на темата :

http://www.kaldata.c...о/#entry2400407

Може би ще ни накара да се замислим по друг начин за проблемите....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Ми има google и може да не се излагаш преди да се опитваш да се правиш на остроумен ! Явно тази синтетика дето си я бъркате по гаражите из Европа ти е изпържила мозъка !

Харесват ли ти подобни аналогии ?

Доминиканската република си е точно място за кока и разни подобни треволяци и храсти, напълно подходяща да растат там :P На известно по-голямо отстояние от екватора от колкото и Венецуела и Колумбия, но не и прекалено далеч.

Доминиканската република си е точно място за кока и разни подобни треволяци и храсти, напълно подходяща да растат там :P На известно по-голямо отстояние от екватора от колкото и Венецуела и Колумбия, но не и прекалено далеч.

Не ти ли омръзна да се излагаш в стремежа си да се правиш на остроумен ?

Хайде да прочетеш добре къде расте това растение ! Ще останеш ли учуден ако те открехна че за въпросните страни който си цитирал, особено за Колумбия над половината е вносна суровина ?

лек джокер да ти пусна

Южна Америка - Перу, Боливия, Еквадор, Бразилия, Чили и Колумбия.

Та кажи ми сега къде я търсиш над екватора там по островите както се изрази !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Не ти ли омръзна да се излагаш в стремежа си да се правиш на остроумен ?

Хайде да прочетеш добре къде расте това растение ! Ще останеш ли учуден ако те открехна че за въпросните страни който си цитирал, особено за Колумбия над половината е вносна суровина ?

лек джокер да ти пусна

Южна Америка - Перу, Боливия, Еквадор, Бразилия, Чили и Колумбия.

Та кажи ми сега къде я търсиш над екватора там по островите както се изрази !

Спокойно може да расте и при теб. Това къде му е са останките от естественият ареал в момента е друг въпрос. Нямах предвид, че при вас храста се само насажда и само отглежда :ph34r:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Добре. Трябва и ние да направим един протест, искайки още по-строги забрани за пушене. Ха да видим тогава.

Защо занимаваш колегите с твоите намерения. Кой те е спрял да правиш мирни, повтарям за тези , които чета избирателно , мирни протести.

Законопроектът не трябва да минава, никакво пушене и толкова.

За финансовият министър - ами никой не е длъжен да ти осъвременява заплатата, а ти си си отговорен как ще си разпределиш разходите. Ако нямаш пари за хляб, но ги даваш за цигари - никой не е виновен, че стомахът ти стърже. После като ти осъвременят заплатата ще решиш да си купиш Порше на изплащане и ще искаш да ти осъвременят заплатата, че да можеш и да го изплащаш?

Отдавна започнах да прозирам твоята невъзможност да ме обориш с подплатени факти и все по явно да се излагаш.Ако не си наясно с много от термините , които използваш , просто спри да пишеш по темата , в която си се изчерпал още преди първия си пост. Финансовия министър , бюджетната комисия и ред други регулативни органи имат правомощията да въздействат на размера на заплатата в България. Тук не става въпрос , за "моята" заплата , защото заплатата в България не се вдига поименно , а се вдига или минималната работна заплата (ако приемем , че все още съществува такова понятие)или се вдига браншово. На всички е ясно , че сме на последно място в целия ЕС по възнаграждения и желаейки моята заплата да не се вдигне ти обричаш маса свои сънародници на глад и мизерия. Това уважаеми колега е жестоко. Когато говоря за вдигане на възнаграждението в България става въпрос за един нормален , здравословен приток на средства, какъвто в момента повсеместно липсва. Притока на средства в нашата страна в момента може да бъде охарактеризиран за всякакъв друг , но не и за здравословен.Всеизвестен факт е (може би само ти не го знаеш), че пороците се борят по - лесно с една стабилна финансова обезпеченост. Имам наблюдение върху хора , които имат желание и правят опити да откажат цигарите , но когато ги натисне безпаричието и започват да търсят опора в старите си навици. (Ако не си наясно как се бори човек с пороците си те съветвам , да не коментираш това мое изказване , за да не се излагаш още повече). Обидно е да се бием в гърдите , че сме в ЕС , а възнагражденията ни се конкурират с тези в Конго и Хаити.

Ти стискаш палци ситуацията да се промени, на мен пък далеч не искам да се промени и да минавам през димни завеси, все едно се снима някой филм на ужасите. Равноправие няма, когато някой те дими, докато ти не му правиш нищо. Значи искате уникалното право да тровите и да нарушавате комфорта на тези около вас, които не го правят?

Аз искам държавата да обсъди с ресторантьорския бизнес взаимноизгодни мерки за всички засегнати от проблема страни, как не можа да го проумееш след толкова писане от моя страна.

Към текущият момент ще се радвам да те видя назландисан в някое кафене с цигара в ръка, честно - ще имам повод да подам сигнал, от което ще последва глоба за теб, а може и за заведението. Та вторият път като те видят - направо от вратата ще те отпратят, за да си нямат проблеми.

Четеш избирателно , аз вече те коментирах за този твой недостатък и ще направя последен опит да го поправя, другото ми преположение е , че преднамерено преиначаваш казаното от мен. Никъде в нито едно мое изказване в тази тема не съм казвал , че искам да вредя с моите действия на който и до било за разлика от теб. (ти премина през фазата на зле прикрита злоба до съвсем открита такава към инакомислещите) Точните ми думи бяха :

Ще си пафкам у нас. Цяла зима , крак няма да ми стъпи в заведение, освен ако не дадат пепелници, в знак на гражданско неподчинение или пък не се промени закона дотогава и не го направят взаимноудовлетворяващ.

което означава че ако пристъпя към гражданско неподчинение, дебело подчертавам думата “ако” то това ще бъде в синхрон с мислите и действията на съдържателя на дадено заведение, меко казано е неуместно да се мисли, че аз мога да своеволнича на територията , на което и да е заведение без съгласието на съдържателя, защото ще бъда изхвърлен, много преди ти да дойдеш и да извършиш гнусните си деяния. Само се моля въпросния съдържател на който ще навредиш със своите действия (забелязваш ли ,че ти постоянно вредиш на някого със свойте действия ), да бъде разбран и милостив човек. Защото ако се окаже , че сте от “една порода” и се разбере какво си му причинил , а то непременно ще се разбере , след срещата ти с него ще те прави да участваш в рубриката “Особен поглед”.

Като гледам безконечните дрязги тук , в които и аз взех известно участие , мисля че би било добре да обърнем толкова внимание и на темата :

http://www.kaldata.c...о/#entry2400407

Може би ще ни накара да се замислим по друг начин за проблемите....

Във всяка тема си има тематичен/ни въпрос/и и се разглеждат проблемите в пряка, доколкото е възможно, връзка с тях, на които се набляга като се пише в нея. Да, може би ще окаже влияние на някои колеги но главите(ни) са твърдиии, страшно твърди и е особено трудно.

Никъде не съм говорил за нарушение на чуждите права и никъде не съм искал да повличам, никой, на никъде, със себе си. Навсякъде в моите изказвания съм търсил мирно разрешение на конфликта, така че всички страни в спора да бъдат удовлетворени. Много те моля да не коментираш мой мнения без ясна и точна аргументация в отчян и зле прикрит опит да трупаш мнения.

Това си е твое право.

Искрено съжалявам , че си се оказал във въпросната ситуация и тъй като не познавам естеството , не бих могъл да ти дам адекватен съвет, но твърдо отказвам да бъда жертва на наранената ти душевност..

Заведения пускат пушачите за 15 дни

Български ресторантьори и хотелиери са готови да отворят заведенията си за пушачи от 15 декември до Нова година. Идеята била на регионалните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

“Членовете ни изразиха спонтанно идеята на среща със здравното министерство в сряда, без да са я съгласували предварително с нас”, обясни за "24 часа" председателят на БХРА Благой Рагин.

Собствениците на заведения заявиха, че са готови да си плащат глобите 15 дни, за да докажат как ще нараснат клиентите им, ако има зони за пушене в ресторантите. Надявали се да се сравни какъв е оборотът на заведенията при пълната забрана на цигарите и ако вътре се пуши, обясни Рагин. Това можело да стане, тъй като всички ресторанти са свързани с НАП. След това искали въпросът да се дебатира.

Собствениците били отчаяни, според тях клиентелата им била спаднала с до 80%, не можели да плащат заплати, данъци и кредити, затова били готови и на подобно неподчинение.

Да прибегнат в сряда към крайната мярка заявили готовност ресторантьори от Велико Търново, Варна, Хасково, Кърджали, Стара Загора и други крупни собственици на вериги от ресторанти. От централата на БХРА обаче казали на структурите си да се посъветват с юристи, преди да предприемат крайната мярка, обясни Рагин. Вчера хотелиерската и ресторантьорска асоциация е пратила писма до парламентарните групи с искане за спешна среща с депутатите.

"От 15 декември официално разрешаваме тютюнопушенето в заведенията”, отсякоха вчера от организацията на ресторантьорите и хотелиерите в Хасково.

"Акцията е до началото на 2013 г.", обяви шефът на общественото хранене Стойчо Ганашев. Протестиращите дори сами щели да подават едновременно сигнал за нарушението на тел. 112.

24chasa.bg

щот ша ви оставим с празни маси по празниците мда

по празниците ли само ви трябваме баси

:D

Отдавна започнах да прозирам твоята невъзможност да ме обориш с подплатени факти и все по явно да се излагаш.Ако не си наясно с много от термините , които използваш , просто спри да пишеш по темата , в която си се изчерпал още преди първия си пост. Финансовия министър , бюджетната комисия и ред други регулативни органи имат правомощията да въздействат на размера на заплатата в България. Тук не става въпрос , за "моята" заплата , защото заплатата в България не се вдига поименно , а се вдига или минималната работна заплата (ако приемем , че все още съществува такова понятие)или се вдига браншово.

...

Четеш избирателно , аз вече те коментирах за този твой недостатък и ще направя последен опит да го поправя, другото ми преположение е , че преднамерено преиначаваш казаното от мен. Никъде в нито едно мое изказване в тази тема не съм казвал , че искам да вредя с моите действия на който и до било за разлика от теб. (ти премина през фазата на зле прикрита злоба до съвсем открита такава към инакомислещите)......

Всъщност никой не е длъжен да вдига минималната заплата и минималната заплата, колкото и да ми се иска, не се вдига току така и не може изведнъж да стане 1000Евро. Минималната заплата е защитна функция, създадена в името на работника. Така не може да се плаща законно под определен минимален праг. Иска ми се всички да живеем по-добре, но подобни въпроси са далеч по-пипкави и не може да се фриволничи по начина, по който ти искаш нещата да станат. Определено има злоупотреби и може би на някои места изкуствено задържане на ниски заплати, при все че работникът произвежда, работи и има ефективност на труда за много повече. От друга страна не ми харесват подбудите, поради които искате работната заплата да се вдигне - да може да пушите и да може да си плащате сметките спокойно. Ами не пушете и ще си плащате сметките спокойно, понеже ще пестите едно по 150лв на месец. Докато вдигането на минималната заплата не зависи от вас, Вие можете да направите нещо, за да подобрите положението. Отделно - Вие искате, но като гледам не протестирате за заплащането или условията на труд, нещо засягащо всички ни, но само за цигарите - нещо, което засяга само вас. Тоест просто опитвате да прикриете егоизма си.

Виждам, че не се признава от вас позицията, че непушенето не вреди, а пушенето задължително вреди. Поради тази причина непушенето, ще потретя - то е с преференция пред пушенето. Щом аз имам ограничения като карам автомобил, то и вие свиквайте с ограниченията, които според мен са дори прекалено късно въведени и от по-рано трябваше да са факт. Колко непушачи са излизали от разни места промирисани с цигарен дим? Къде е тая толерантност пушаческа там, където я говорихте порано? Ще се нагодите към непушенето и ограниченията към пушенето. Отивате на заведение за непушачи и нямат ресторантьорите проблеми. Те имат защото вие се пънете, не поради други причини. Т.е вие сте виновни за кризата при тях.

Не си искал да вредиш с цигареният дим, но е факт че го правиш всеки път, когато около теб има други хора. Тях питаш ли ги всеки един по един дали им е приятно или просто се разчита на толерантността им, че ще търпят и ще си мълчат както винаги? А останалите пушачи дали ги питат или разчитат на толерантността и мълчанието им? Ами ако не искат повече да мълчат?

За неподчинението и "причиняването" - ами да не те е пускал и да не ти е разрешавал да нарушаваш наредбите. За всяко нарушение си има санкция и трябва да го разберете и проумеете. Не може всичко в тая страна да е свободия и дори чужденците да ни се смеят как като бутнеш 20лв на КАТ-аджията си затваря очите за брутални нарушения. Стига толкова вече. В България хората от друго, освен от тояга не разбират и това в момента е единственият начин за поддържане на реда, понеже няма някакво особено самосъзнание, високоморалност и етичност вред една немалка част от населението.

Искаш подплатени факти - един е достатъчен. Като не пушиш не си вредиш, като пушиш вредиш и на другите.

щот ша ви оставим с празни маси по празниците мда

по празниците ли само ви трябваме баси

Продължавайте да си придавате някаква уникална важност и все едно всички трябва да ви пълзят в краката и току виж следващата забрана е за пушене у дома, ако имате деца, а санкцията включва и отнемане на родителски права. Това, че димите като печка на въглища или парен локомотив не ви прави с нищо по-важни или специални. Проумейте го. Последните изречения ги пиша не защото наистина ги мисля, а защото ми е дотегнало някой да се прави на по-важен на базата на някакъв белег, който сам по себе си не е признак за гордост, а за жълти зъби, хронични белодробни заболявания и промирисани на цигари дрехи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Продължавайте да си придавате някаква уникална важност и все едно всички трябва да ви пълзят в краката и току виж следващата забрана е за пушене у дома, ако имате деца, а санкцията включва и отнемане на родителски права. Това, че димите като печка на въглища или парен локомотив не ви прави с нищо по-важни или специални. Проумейте го.

:lol6:

ти гледай като им обявим протест па на кръчмите как и след ЧНГ-то ще плачат за нас

ти гледай като им обявим протест па на кръчмите как и след ЧНГ-то ще плачат за нас

Да, заслужавате си още по-строгите санкции като гледам. Арогантността не се толерира.

Публикувано изображение

стига се дъвка па ти де -

признай си че кръчмите не могат без нас

:P

стига се дъвка па ти де -

признай си че кръчмите не могат без нас

:P

В Англия,Испания,Италия,Швеция,там да не би да липсват ресторанти?

Защо не отидеш на дискотека и да погледнеш дали не може без да се пуши вътре,пълни са дискотеките. Посещаемостта в ресторантите не е спаднала,тя зависи от редица фактори:сезон,разположение,обстановка....

Когато някой изпита никотинов глад излиза и си приема дозата никотин,въглероден оксид,кадмий,катрани...

Не приемай поста ми като ''нападане'' или обида,той не е това. :)

Предполагам на всички ни е известно,че има нощни клубове в който забраната не се спазва...

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Когато някой изпита никотинов глад излиза и си приема дозата никотин,въглероден оксид,кадмий,катрани...

е па нема да стане - аз съм отишла вътре в заведението, не плащам да стоя на улицата

:D

Всъщност никой не е длъжен да вдига минималната заплата и минималната заплата, колкото и да ми се иска, не се вдига току така и не може изведнъж да стане 1000Евро.

Никъде не съм споменавал какъв е здравословния финансов приток, само казах , че този приток в момента свързан с минималната работна заплата може да бъде охарактеризиран за всякакъв друг, но не и за здравословен.

От друга страна не ми харесват подбудите, поради които искате работната заплата да се вдигне - да може да пушите и да може да си плащате сметките спокойно.

Сметките така или иначе не могат да се плащат с 200 и няколко лева. И както вече неколкократно казах, аз какво ще правя със заплатата си , не било и в момента не е и никога нма да бъде твоя или нечия чужда грижа.

Ами не пушете и ще си плащате сметките спокойно, понеже ще пестите едно по 150лв на месец.

Глупости на търкалета. Никъде не съм говорил за това колко пари давам за цигари или колко запален пушач съм, това е цифра , която битува само в съзнанието ти. Няма нормален човек който да получава минималната заплата и да може да отдели "едно 150 лв." за цигари. Слез на земята и се опомни какви ги "плескаш". Изказвания от този род показват пълно неразбиране на темата.

Докато вдигането на минималната заплата не зависи от вас, Вие можете да направите нещо, за да подобрите положението. Отделно - Вие искате, но като гледам не протестирате за заплащането или условията на труд, нещо засягащо всички ни, но само за цигарите - нещо, което засяга само вас. Тоест просто опитвате да прикриете егоизма си.

Безобразие е ти, който въобще не си наясно с това какви са мехинизмите за увеличаване на заплатата да говориш за това.Темата не е "за или против увеличаване на работната заплата" и за това е безпредметно да се изказвам по нея, алогичните изказвания свързани повече с раздела "Космоса и ние" са по твоята част.

Виждам, че не се признава от вас позицията, че непушенето не вреди, а пушенето задължително вреди. Поради тази причина непушенето, ще потретя - то е с преференция пред пушенето

Няма законово установена подобна преференция и да подесетиш все тая..

. Щом аз имам ограничения като карам автомобил, то и вие свиквайте с ограниченията, които според мен са дори прекалено късно въведени и от по-рано трябваше да са факт

Автомобилите ще съсипят природата хилядолетия преди да го направят цигарите, ако продължават да карат с познатите ни до този момент вещества.А ако се изнамери начин да си караш колата с природосъобразно гориво, и въобще повечето превозни средства, ако започнат да движат с" чиста енергия", ще се установи , че цигарите хич не могат да бъдат класифицирани като проблем на природата да се пречисти.И хората не са длъжни да ги боли цялото чене , щом теб те заболи зъб,има далеч по позитивни начини да покажат съпричасност към твята болка. Твърдения от вида "Аз искам и другите да не се чувстват добре , щом на мен не ми е добре"по скоро граничат с някой патологични отклонения.

В Англия,Испания,Италия,Швеция,там да не би да липсват ресторанти?

Защо не отидеш на дискотека и да погледнеш дали не може без да се пуши вътре,пълни са дискотеките. Посещаемостта в ресторантите не е спаднала,тя зависи от редица фактори:сезон,разположение,обстановка....

Не приемай поста ми като ''нападане'' или обида,той не е това. :)

Предполагам на всички ни е известно,че има нощни клубове в който забраната не се спазва...

Пич, ние не сме Англия,Испания,Италия,Швеция

и нямаме нищо общо с тях

Колко непушачи са излизали от разни места промирисани с цигарен дим? Къде е тая толерантност пушаческа там, където я говорихте порано?

Въпроса не е за тук. Държавата е тази , която трябва да вземе мерки ,та всички замесени страни в даден конфликт да се чувстват еднакво удовлетворени когато отиват на заведение, аз не съм се учил да контролирам, движението на цигарения дим и не мога да се чувствам виновен за това..

Не си искал да вредиш с цигареният дим, но е факт че го правиш всеки път, когато около теб има други хора. Тях питаш ли ги всеки един по един дали им е приятно или просто се разчита на толерантността им, че ще търпят и ще си мълчат както винаги? А останалите пушачи дали ги питат или разчитат на толерантността и мълчанието им? Ами ако не искат повече да мълчат?

Няма такъв факт или поне никой до сега не е установявал подобен факт. Факт е че държавата към момента нищо не прави , за да бъдат максимално удовлетворени всички страни засегнати в спора.

За неподчинението и "причиняването" - ами да не те е пускал и да не ти е разрешавал да нарушаваш наредбите. За всяко нарушение си има санкция и трябва да го разберете и проумеете. Не може всичко в тая страна да е свободия и дори чужденците да ни се смеят как като бутнеш 20лв на КАТ-аджията си затваря очите за брутални нарушения. Стига толкова вече. В България хората от друго, освен от тояга не разбират и това в момента е единственият начин за поддържане на реда, понеже няма някакво особено самосъзнание, високоморалност и етичност вред една немалка част от населението.

Искаш подплатени факти - един е достатъчен. Като не пушиш не си вредиш, като пушиш вредиш и на другите.

Това с катаджиите е поредният ти нескопосан опит за сравнение. Кое му "бруталното" на факта , че пуша. Как аз мога да извърша "брутални" действия когато тихо и кротко седя и си пуша, как въобще ти идва на ум да сравняваш 1 пушач с 1 шофьор в нетрезво състояние или с шофьор , който е карал с превишена скорост.А относно неподчинението в една друга тема аз коментирах, че в тази страна е време всеки да си понесе отговорностите за своите действия. (Като казвам това имам предвид и теб , колкото и да ти е чудно). Държавата заради закони , които не е добре обмислила какви ще са последствията преди да ги гласува, съдържателя на заведението , заради гражданското си неподчинение , аз заради същото , а ти заради подлите си действия.

Продължавайте да си придавате някаква уникална важност и все едно всички трябва да ви пълзят в краката и току виж следващата забрана е за пушене у дома, ако имате деца, а санкцията включва и отнемане на родителски права. Това, че димите като печка на въглища или парен локомотив не ви прави с нищо по-важни или специални. Проумейте го.

Последните изречения ги пиша не защото наистина ги мисля, а защото ми е дотегнало някой да се прави на по-важен на базата на някакъв белег, който сам по себе си не е признак за гордост, а за жълти зъби, хронични белодробни заболявания и промирисани на цигари дрехи.

Ние отдавна проумяхме, че ти не мислиш преди да пишеш, въпроса е : Ти проумя ли?.

Това ли беше поста ти... Надминаваме ли ги по сърдечно-съдови заболявания? Въпроса е риторичен.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

Това ли беше поста ти? ....Надминаваме ли ги по сърдечно-съдови заболявания... Въпроса е риторичен.

Нека имам стандарта на шведи, норвежци и финландци пък щи кажа дали пушенето ще ми е проблем.

Когато достигнем някакво ниво близко до тяхното, тогава можем да си правим сравнения в която и сфера да искаш.

Обиколил съм прилично количество места, за да мога да направя сравнение и твърдя, че там пушенето може да проблем, но там имат чист въздух който да дишат без цигари, а ние не.

Качи се на Витоша и погледни София, качи се на Панорамата и погледни Плевен, Погледни Варна отгоре, Бургас и после пак да си говорим за вредата от цигарите.

5 мин да караш зад бордова Татра или автобус Чавдар се равняват на поне 2 кутии цигари...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.