Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Разбира се, че ЗА забраната. Така е редно и коректно.

Те такива мнения харесвам. Ясно точно и по същество , съдържателни с една дума. Все пак докато четех поста ти, се оформиха няколко въпроса във връзка с написаното от теб.

Разбира се, че ЗА забраната.

По какво се разбира , че си "ЗА забраната". Разбира се , че от депутатите в Народното събрание зависи дали ще има промени в закона за тютюнопушенето, защото по закон то има право да осъществява законотворческия процес в тази страна. Разбира се , че Президентът няма пряка законодателна власт , но има право да се произнася по всеки закон, като го върне за преразглеждане в Народното събрание. Разбира се , че народа , в дадена страна чрез своето гласуване за парламентарни или президентски избори , овластява хора , които да действат в негов интерес за определено. И всичко това се разбира от законовата уредба в тази страна. Досега обаче не съм чул или чел за закон , постановление , разпореждане , решение или друг нормативен акт, от който да се разбира , че е нормално и естeствено потребителя petyoyo да застъпва една или друга теза или че неговото мнение е необходимо да се взима за меродавно в дадена област.

Така е редно и коректно.

Редно за кого ? И коректно спрямо кого?

P.S. Аман от едносричкови законотворци.

Редактирано от keba (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те такива мнения харесвам. Ясно точно и по същество , съдържателни с една дума. Все пак докато четех поста ти, се оформиха няколко въпроса във връзка с написаното от теб.

По какво се разбира , че си "ЗА забраната". Разбира се , че от депутатите в Народното събрание зависи дали ще има промени в закона за тютюнопушенето, защото по закон то има право да осъществява законотворческия процес в тази страна. Разбира се , че Президентът няма пряка законодателна власт , но има право да се произнася по всеки закон, като го върне за преразглеждане в Народното събрание. Разбира се , че народа , в дадена страна чрез своето гласуване за парламентарни или президентски избори , овластява хора , които да действат в негов интерес за определено. И всичко това се разбира от законовата уредба в тази страна. Досега обаче не съм чул или чел за закон , постановление , разпореждане , решение или друг нормативен акт, от който да се разбира , че е нормално и естeствено потребителя petyoyo да застъпва една или друга теза или че неговото мнение е необходимо да се взима за меродавно в дадена област.

Редно за кого ? И коректно спрямо кого?

P.S. Аман от едносричкови законотворци.

Аз сега каквото и да кажа , ще последва рязка контра и нападение от твоя страна. Но пък ще го преживея, а ти не, защото ще пафкаш на студа и това те е озлобило допълнително.

Коректно е за хората които не пушат. Не желая някой да ме трови без да ме е питал искам ли не искам ли. Аз ако искам да се тровя ще пуша. Като пия в клуб не карам и другите да се напиват покрай мене.

Стига с тази остаряла теза която защитават всичи пушачи и да се правят на дискрминирани. Наркоманите не се друсат на обществени места и трева не се пуши на обществени места и може би има защо. Не намирам разлика между трите. Въпрос на личен избор е но , като си взел този избор ще дърпаш у дома.

По цял свят се налагат такива мерки и аз много се радвам че и тук малко по малко ще стане така. И щом света подхожда така, значи явно е правилно.

Въпрос на личен избор е но , като си взел този избор ще дърпаш у дома.

че аз и без тва не ви преча -

все едно месояден да го вкараш във вегетарианско заведение хахаха - същата работа

:P

че аз и без тва не ви преча -

все едно месояден да го вкараш във вегетарианско заведение хахаха - същата работа

Само дето вече ти си месоядния, а има само вегетариански заведения.

Аз сега каквото и да кажа , ще последва рязка контра и нападение от твоя страна. Но пък ще го преживея,

Вярвам , че всеки сам си причинява и хубавото и лошото в живота и отказвам да се чувствам отговорен за това какво ти се налага да преживяваш и ще успееш ли да го преживееш? А също така знам и следното -"Ако не сметаш да плуваш, недей да са съблачаш"

защото ще пафкаш на студа

Ще си пафкам у нас. Цяла зима , крак няма да ми стъпи в заведение, освен ако не дадат пепелници, в знак на гражданско неподчинение или пък не се промени закона дотогава и не го направят взаимноудовлетворяващ..(Моля, ако някой може да ми каже колко ще ми излезе глобата, за това че ще се направя на "тежък". :D )

това те е озлобило допълнително

На този свят могат да озлобят само 2 неща - посредствеността и несправедливостта , във всичките им проявления.

Коректно е за хората които не пушат.

Твърде едностранчиво. Къде е коректността за тези, които пушат.

Не желая някой да ме трови без да ме е питал искам ли не искам ли.

Аз не искам да те тровя , а да се намери удовлетворяващо решение за всички страни в конфликта.(за разлика от теб.) Например може да сме в различни стаи на едно и също заведение.

Като пия в клуб не карам и другите да се напиват покрай мене.

И аз не те карам да стоиш покрай мен докато пуша. Просто искам равноправие

Стига с тази остаряла теза която защитават всички пушачи и да се правят на дискрминирани.

Поправката в закона за тютюнопушенето е от първи юни т.г. , кога успя да остарее? Прочетох и други твои изказвания и в мен се формира усещането , че се изказваш на общо основание. (След малко ще те препитам и по другата тема )

Наркоманите не се друсат на обществени места

Защото е забранено от закона и се характеризира като престъпление употребата и разпространението на дрога независимо от мястото и количеството на употребяваната дрога(за разлика от цигарите) но никой не им е забранил да повдигнат на въпрос и да отстояват това свое право , ако успеят да докажат , че са прави и оборят аргументирано закона.

и трева не се пуши на обществени места и може би има защо?

Има европейски държави , където при определени условия може да се употребява трева.

Стига с тази остаряла теза която защитават всичи пушачи и да се правят на дискрминирани. Наркоманите не се друсат на обществени места и трева не се пуши на обществени места и може би има защо. Не намирам разлика между трите.

Между наркотиците, тревата и цигарите има огромни разлики и смятам сравнението за меко казано неуместно.

Само дето вече ти си месоядния, а има само вегетариански заведения.

е и - какъв ти е проблема на теб че не разбрах -

аз проблем нямам поради простата причина че не ходя по кръчми

Стига с тази остаряла теза която защитават всичи пушачи и да се правят на дискрминирани. Наркоманите не се друсат на обществени места и трева не се пуши на обществени места и може би има защо. Не намирам разлика между трите. Въпрос на личен избор е но , като си взел този избор ще дърпаш у дома.

Нима според теб един пушач на обикновени цигари е вреден за обществото колкото един наркоман, който краде, в някои случаи дори извършва убийство, за да си набави наркотик?! :no-no:

Въпрос на личен избор е но , като си взел този избор ще дърпаш у дома.

Когато аз взимах това решение , нямаше закон , който да забранява пушене на обществени места. По времето когато аз съм правил свободен избор да пуша или не, ти току що си се бил родил и не позволям на човек , чието едиственото достойнство по това време е било да се дере по цял ден за щяло и нещяло , да ми държи сметка аз какво , кога и къде ще дърпам.

По цял свят се налагат такива мерки и аз много се радвам че и тук малко по малко ще стане така.

В цяла европа с изключение на "Острова" се взимат изгодни и за двете страни решения, в тях не влизат тотални забрани за тютюнопушенето.(За пореден път те хващам неподготвен)

и тук малко по малко ще стане така. И щом света подхожда така, значи явно е правилно.

Дали точно така ще стане тепърва предстои да видим. Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак, гласи една поговорка. Според мен всички закони взимани някъде по света ,трябва да се съобразяват с географските културните и ред други особености свързани с мястото , където ще се прилагат.. Това , че ти пишеш и се изказваш и правиш всичко свързано с теб на общо основание не значи, че така трябва да бъдат приемани законите в тази страна.

е и - какъв ти е проблема на теб че не разбрах -

аз проблем нямам поради простата причина че не ходя по кръчми

Ами тогава защо оплакахте форума с вашите протести и плашите с Орлов мост.

Нима според теб един пушач на обикновени цигари е вреден за обществото колкото един наркоман, който краде, в някои случаи дори извършва убийство, за да си набави наркотик?! :no-no:

Не съм сигурен че някой пристрастен пушач не би го направил, просто цигарите са по достъпни и като цена и като разпространение.

От трева в света няма НИТО ЕДИН умрял , а от цигари умират десетки хиляди на година.

От трева в света няма НИТО ЕДИН умрял...

Не е вярно.

Ами тогава защо оплакахте форума с вашите протести и плашите с Орлов мост.

мен що ме броиш пак питам а -

аз за кръчми не ритам

Когато аз взимах това решение , нямаше закон , който да забранява пушене на обществени места. По времето когато аз съм правил свободен избор да пуша или не, ти току що си се бил родил и не позволям на човек , чието едиственото достойнство по това време е било да се дере по цял ден за щяло и нещяло , да ми държи сметка аз какво , кога и къде ще дърпам.

В цяла европа с изключение на "Острова" се взимат изгодни и за двете страни решения, в тях не влизат тотални забрани за тютюнопушенето.(За пореден път те хващам неподготвен)

Дали точно така ще стане тепърва предстои да видим. Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак, гласи една поговорка. Според мен всички закони взимани някъде по света ,трябва да се съобразяват с географските културните и ред други особености аксвързани с мястото , където ще се прилагат.. Това , че ти пишеш и се изказваш и правиш всичко свързано с теб на общо основание не значи, че така трябва да бъдат приемани законите в тази страна.

Нямам намерение да ти коментирам остроумията.

Само се яудя как в дискотеките ще има две зали за пушачи и не пушачи? И се радвам че не се налага по заведенията да влизам през няква димна завеса все едно тъкмо се е взривило нещо и като се прибера да смърдя на цигари целия.

И не си прав , че мисля само за себе си. Мисля и за вас да откажете цигарите и да сте здрави, или ако не да си пушите вкъщи че е на топло.

Наркотиците са пристрастяващи и опасни за здравето както и цигарите, само дето едните се разпространяват свободно, а другите не.

Пак казвам че от трева никой не умира, а от цигари десетки хиляди.

За финал да кажа че се радвам че ситуацията е такава каквато е в момента и се надявам такава да остане.Така е цивилизовано.

А като Ви се приходи на ресторант с електрическата луличка или ще дъвчете тютюн.

А като Ви се приходи на ресторант с електрическата луличка или ще дъвчете тютюн.

на мен няма да ми се приходи -

такива като теб щом има там

мен що ме броиш пак питам а -

аз за кръчми не ритам

То пък едни кръчми! :D

Предпочитам да си пия кафето в домашна обстановка и да ям домашна храна, в чието качество съм сигурна.

Ако има едно лесно тотална забрана най добре ! Откачам някой да ми одими дрехите на цигари. Който му се пуши или на чист въздух или в тях ! Никой не е умрял щото не можал да запали цигарка.

Предпочитам да си пия кафето в домашна обстановка и да ям домашна храна, в чието качество съм сигурна.

мда я -

ай сиктир ша са набутвам за разредено пиене и манджи събрани и претоплени пфуу

Публикувано изображение

друго си е домашната ракийка да извадиш, пий си и си пуши дОма и тва е -

всички доволни, непушачите да си пият млекцето необезпокоявани

:)

Никой не е умрял щото не можал да запали цигарка.

И много хора са запазили здравето си, непосещавайки заведения. :D

Ами значи няма проблем и няма за какво да протестирате. До преди една година сте ходили ,но сега преоткрихте домашното ядене. Малко като приказката за лисицата и гроздето.

Ами значи няма проблем и няма за какво да протестирате. До преди една година сте ходили ,но сега преоткрихте домашното ядене. Малко като приказката за лисицата и гроздето.

Грешиш.

Никога не съм обичала да посещавам заведения поради съмнителните хигиена и кухня, лошата музика и някои посетители, на които им липсват първите седем години.

Имам предвид не квартални кръчми, а реномирани заведения.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

и тогава не съм ходила пфууу

защото кръчмите отдавна не са това, което бяха едно време -

сега са помиярници и перални за пари

ти за какво плачеш не ми е ясно - разреждат ти млякото ли а

ама спи спокойно де - виж не ти пречим, ние сме си у нас, пушачите

Нямам намерение да ти коментирам остроумията.

С риск да стана досаден и за себе си нямаш достатъчно силни аргументи, да не кажа , че въобще нямаш такива , за да коментираш моите изказвания.

.

Само се яудя как в дискотеките ще има две зали за пушачи и не пушачи?

Ако се приеме законопроекта , който дава възможност да се пуши в заведения след 22.00 часа няма да има нужда от зали. И къде ще се денете вие непушачите не е моя грижа. (Ето така става , когато хората не проявяваме уважение и разбиране един към друг.)

И не си прав , че мисля само за себе си. Мисля и за вас да откажете цигарите и да сте здрави, или ако не да си пушите вкъщи че е на топло.

И здравния и финансовия министър , а и министър - председателя имат изказвания от този дух и на 4-мата ще ви кажа , че аз баща съм имал и друг не си търся. И вместо да се изживявате като мой родители се замислете как да ми осъвремените заплатата и да мога да си покривам нуждите с лекота. А какви са ми нуждите не е ваша работа.

Наркотиците са пристрастяващи и опасни за здравето както и цигарите, само дето едните се разпространяват свободно, а другите не.

Кой "светила" на медицината стоят зад това умозаключение.

Пак казвам че от трева никой не умира, а от цигари десетки хиляди.

Имаш ли някакви аргументи в защита на това мнение или просто това е поредния кьорфишек , който изстрелваш? Да разбирам ли , че ако придръпвам тревица отвреме навреме ставам безсмъртен.

За финал да кажа че се радвам че ситуацията е такава каквато е в момента и се надявам такава да остане.

Е аз пък ще стискам палци тя да се промени.И като се промени , защото аз вярвам в равноправието , ще се назландисвам в някое кафе, естествено с цигара в ръка, представяйки си как вие двамата с колегата simtech като най-ревностни поддръжници на забраната за тютюнопушене, търчите като обезумели по магазините и търсите възможно най - ефективния противогаз. Тогава това за мен ще означава цивилизовано , защото като повечето понятия в този свят и думата "цивилизовано" е твърде разтегливо и от нас хората зависи да ги тълкуваме и прилагаме, така че всички засегнати страни да бъдат еднакво облагодетелствани от дадена ситуация.

Разбира се, че ЗА забраната. Така е редно и коректно.

Аз съм за забрана на Музика и Кино...Аааа, сорри, че имаш същите интереси. От утре с Музика и Кино - край!

Ако се приеме законопроекта , който дава възможност да се пуши в заведения след 22.00 часа няма да има нужда от зали. И къде ще се денете вие непушачите не е моя грижа. (Ето така става , когато хората не проявяваме уважение и разбиране един към друг.)

И здравния и финансовия министър , а и министър - председателя имат изказвания от този дух и на 4-мата ще ви кажа , че аз баща съм имал и друг не си търся. И вместо да се изживявате като мой родители се замислете как да ми осъвремените заплатата и да мога да си покривам нуждите с лекота. А какви са ми нуждите не е ваша работа.

...

Е аз пък ще стискам палци тя да се промени.И като се промени , защото аз вярвам в равноправието , ще се назландисвам в някое кафе, естествено с цигара в ръка, представяйки си как вие двамата с колегата simtech като най-ревностни поддръжници на забраната за тютюнопушене, търчите като обезумели по магазините и търсите възможно най - ефективния противогаз.

Добре. Трябва и ние да направим един протест, искайки още по-строги забрани за пушене. Ха да видим тогава.

Законопроектът не трябва да минава, никакво пушене и толкова. Никой не е умрял за това, че не е пушил. Обаче има хора умрели от белодробен рак и тем подобни много "хубави и приятни" заболявания. Ето това е аргументът защо пушачите трябва да се съобразяват с непушачите, нещо което не просто не са го правили, ами и години наред непушачите са се съобразявали с пушачите.

За финансовият министър - ами никой не е длъжен да ти осъвременява заплатата, а ти си си отговорен как ще си разпределиш разходите. Ако нямаш пари за хляб, но ги даваш за цигари - никой не е виновен, че стомахът ти стърже. После като ти осъвременят заплатата ще решиш да си купиш Порше на изплащане и ще искаш да ти осъвременят заплатата, че да можеш и да го изплащаш?

Ти стискаш палци ситуацията да се промени, на мен пък далеч не искам да се промени и да минавам през димни завеси, все едно се снима някой филм на ужасите. Равноправие няма, когато някой те дими, докато ти не му правиш нищо. Значи искате уникалното право да тровите и да нарушавате комфорта на тези около вас, които не го правят? Към текущият момент ще се радвам да те видя назландисан в някое кафене с цигара в ръка, честно - ще имам повод да подам сигнал, от което ще последва глоба за теб, а може и за заведението. Та вторият път като те видят - направо от вратата ще те отпратят, за да си нямат проблеми.

Аргумент защо непушачите са с преференция пред пушачите - непушенето не убива, а пушенето го прави.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

С риск да стана досаден и за себе си нямаш достатъчно силни аргументи, да не кажа , че въобще нямаш такива , за да коментираш моите изказвания.

.

Кой "светила" на медицината стоят зад това умозаключение.

Имаш ли някакви аргументи в защита на това мнение или просто това е поредния кьорфишек , който изстрелваш? Да разбирам ли , че ако придръпвам тревица отвреме навреме ставам безсмъртен.

Е аз пък ще стискам палци тя да се промени.И като се промени , защото аз вярвам в равноправието , ще се назландисвам в някое кафе, естествено с цигара в ръка, представяйки си как вие двамата с колегата simtech като най-ревностни поддръжници на забраната за тютюнопушене, търчите като обезумели по магазините и търсите възможно най - ефективния противогаз. Тогава това за мен ще означава цивилизовано , защото като повечето понятия в този свят и думата "цивилизовано" е твърде разтегливо и от нас хората зависи да ги тълкуваме и прилагаме, така че всички засегнати страни да бъдат облагодетелствани от дадена ситуация.

Да ти осъвременим заплатата без да ни казваш,защо няма как. Имаш си родители да ти я осъвременяват.ако чакаш друг да се грижи за заплатата ти ще си чакаш. Ти за всичко ли на другите чакаш? Въпреки това получаваш безплатен съвет от мен- Учи и намери друга работа!

Иначе ако приемат да се пуши след 22:00 , ние непушачите ще се надигнем и ще протестираме на Орлов модт. Там и без това се протестира на малки групи по 10-12 човека всеки ден за нещо, ей така за спорта.

Иначе ако приемат да се пуши след 22:00 , ние непушачите ще се надигнем и ще протестираме на Орлов модт. Там и без това се протестира на малки групи по 10-12 човека всеки ден за нещо, ей така за спорта.

спортистчето то брау

:lol6:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.