Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Нека имам стандарта на шведи, норвежци и финландци пък щи кажа дали пушенето ще ми е проблем.

Когато достигнем някакво ниво близко до тяхното, тогава можем да си правим сравнения в която и сфера да искаш.

Обиколил съм прилично количество места, за да мога да направя сравнение и твърдя, че там пушенето може да проблем, но там имат чист въздух който да дишат без цигари, а ние не.

Качи се на Витоша и погледни София, качи се на Панорамата и погледни Плевен, Погледни Варна отгоре, Бургас и после пак да си говорим за вредата от цигарите.

5 мин да караш зад бордова Татра или автобус Чавдар се равняват на поне 2 кутии цигари...

Това,че на теб не ти пука дали вредиш на здравето си е твое решение.Но това да вредиш на околните НЕ Е.

Стандарта им е друг ,мисленето също...

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това,че на теб не ти пука дали вредиш на здравето си е твое решение.Но това да вредиш на околните НЕ Е.

Стандарта им е друг и мисленето им е друго...

По диагонал ли ми чете поста?

Мисленето им е друго. И стандарта

.

Айде да си направим поредното разделение на увсете, казали си управляващите, че да се апят повече помежду си и да не забелязват докът` ние ги доим и колим с утроени темпове.

Безобразие е ти, който въобще не си наясно с това какви са мехинизмите за увеличаване на заплатата да говориш за това.Темата не е "за или против увеличаване на работната заплата" и за това е безпредметно да се изказвам по нея, алогичните изказвания свързани повече с раздела "Космоса и ние" са по твоята част.

Няма законово установена подобна преференция и да подесетиш все тая..

Автомобилите ще съсипят природата хилядолетия преди да го направят цигарите, ако продължават да карат с познатите ни до този момент вещества

...Твърдения от вида "Аз искам и другите да не се чувстват добре , щом на мен не ми е добре"по скоро граничат с някой патологични отклонения.

Да, не е моя грижа колко пари имаш или как ги харчиш, но когато се оплакваш, че нямаш пари за цигари - това пак не е мой проблем. Нито е проблем на управляващите. Има хора, които нямат пари за хляб. Осъзнавам положението на хората в страната, както и беднотията, но да се намесва тенденциозно в тема на за пушенето - не й е тук мястото.

Един пушач пушещ по средно 0,5-1 кутии цигари на месец дава средно по 70-140лв за цигари. Цифрата не битува в съзнанието ми, а е чисто статистическо обобщение. Оплачи се на НСИ, ако искаш - статистиките те ги водят по-добре от мен.

Всъщност е ясно какви са механизмите за увеличение на заплатата - почваш да си търсиш по-добре платена работа. Всичко друго я стане, я не стане. Това е истината - на правителството ни най-малко не му пука за нас до момента в който продължаваме да бъдем данъкоплатци, от които може да се цоцкат левчета. Най-лошото е, че вие си протестирате за цигарите, а за реформи, за по-добър контрол, за по-добри работни условия никой не протестира. Протестира се само когато нещо пряко засяга егоистичният индивидуален интерес.

Преференцията всъщност вече я има законова и тя се нарича ЗАБРАНА за пушене на обществени места. А преди това е била само логическа - като не пуша не вредя на никого и не създавам дискомфорт на никого, не опушвам никого с цигарен дим. Ако пуша - правя всичко това. Съответно се погазват правата на хората около теб, които не искат цигареният дим. Но докато вие се самозабравяте, злоупотребявайки с това, че приятелите ви ще загърбят недостатъка ви заради самите вас никога няма да осъзнаете, че на никой непушач независимо дали е в компанията ви или не не му е приятно да бъде всред цигарен дим. Това, че не ви го казват, не означава че изпитват душевен оргазъм от това да ходят с промирисани на цигари дрехи и да вървят през димни завеси.

Автомобилите, за разлика от пушенето имат някакво полезно действие - вършат работа. Всъщност веществата, които хората изхвърлят спрямо няколко вулканични изригвания и естествените процеси на земята не са кой знае колко много. Но цигареният дим спрямо кислорода в зала с пушачи е прекалено много.

За никакви патологични отклонения не може да става никъде - всяко разрешаване на пушенето означава поне няколко одимени/натровени с цигарен дим непушачи. Като искате да пушите, ще се съобразявате с непушачите. Защото вие ги ТРОВИТЕ, те вас не!

Въпроса не е за тук. Държавата е тази , която трябва да вземе мерки ,та всички замесени страни в даден конфликт да се чувстват еднакво удовлетворени когато отиват на заведение, аз не съм се учил да контролирам, движението на цигарения дим и не мога да се чувствам виновен за това..

Не, държавата не може да вземе мерки, защото вие искате да стане на вашето, да си пушите и димите, да поставяте ограничения на непушачите с въпроса - да отида ли там или да не отида, защото ще трябва да мина през димна завеса? Удолетвореността, така ли? Има неонацисти, които няма да са удолетворени в държавата ни, докато не се избият всички небългари в нея. Има роми, които няма да са удолетворени, ако трябва да си плащат сметките(не че ги плащат). Не може да се играе по свирката на всеки и се приема най-рационалното, което е непушене. Непушенето не вреди, пушенето вреди, значи второто се ограничава. Толкова проста логика, която така и не я проумяхте поради нулева толерантност. Като не си се научил да контролираш движението на цигареният дим няма да пушиш, за да не отива към произволен непушач. Просто е - ти му вредиш, той на теб не. Въпроси?

е па нема да стане - аз съм отишла вътре в заведението, не плащам да стоя на улицата

Ти си си платила да си вътре в заведението, но не си платила за да можеш да тровиш всички останали в него!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Защо не забраняват пиенето на алкохол по заведенията като е вредно и докарва цироза на черният дроб?

Защо не забраняват пиенето на алкохол по заведенията като е вредно и докарва цироза на черният дроб?

Просто е - по чисто печалбарски причини...A иначе чашата вино не обикаля из стаята под формата на дим и не трови всички около пиещият я.

Просто е - по чисто печалбарски причини...A иначе чашата вино не обикаля из стаята под формата на дим и не трови всички около пиещият я.

На мен ми пречат алкохолните изпарения и след това ме боли главата зад слепоочията

На мен ми пречат алкохолните изпарения и след това ме боли главата зад слепоочията

Хитро! ;) Но дали е истина?

Ти си си платила да си вътре в заведението, но не си платила за да можеш да тровиш всички останали в него!

и да пия и ям също така

:D

и за целта ще ми направят отделна зала дето да си пуша

и да пия и ям също така

и за целта ще ми направят отделна зала дето да си пуша

Не, няма. Ще последва едно цупене при които всички, които познаваш, но не пушат трябва да отидат в залата за пушачи и да се тровят, за да ти угодят. Е, няма да го бъде - никаква толерантност нямате нито към непушачите, нито към приятелите ви, които не пушат! Мислите само за цигарката в устата!

Хитро! ;) Но дали е истина?

За да го казвам, сигурно съм си направил изводите.

Най-зле ми действат изпаренията от мастика, узо и разни сладки алкохоли с неразградени захари

Не, няма. Ще последва едно цупене при които всички, които познаваш, но не пушат трябва да отидат в залата за пушачи и да се тровят, за да ти угодят. Е, няма да го бъде - никаква толерантност нямате нито към непушачите, нито към приятелите ви, които не пушат! Мислите само за цигарката в устата!

че те аверчетата ще са с мен бре - щото всичките пушат

:P

Мда... и защо по етикетите на алкохола не пише кво причинява? Раковете, стесняването на кръвоносните съдове, кръвното и т.н....? М? Представяш ли си Джони, Джак или Джим с некролог на етикета, м? Или вече ще си говорим за популизъм и интереса дет клати на пожарникаря (не мъдурите) феса, м? Що не турят на Чавдарите, ГАЗ-ките, Татрите и другите дръгели дет карат все едно на въглища по един некролог като на цигарите и да им забранят да се движат на обществени места? Цигарите са ви най-големият проблем на вас. Те ви тровят най-много живота. Убийте всички пушачи с камъни, ние с нашето пушене предизвикахме пропукването на озоновия слой и промяната на климата...мхм...мдаааа

Мда... и защо по етикетите на алкохола не пише кво причинява?

Раковете, стесняването на кръвоносните съдове, кръвното и т.н....? М?...

Само дето от вашето пушене НИКАКВА полза няма, само вреди. А Чавдарите и ГАЗ-ките вършат някаква полезна дейност. Освен да ви оставим да пушите и да дърпате на гръб с това по 10 кубика дърва, искате ли? Ако е така - има сделка.

Ако седна с чаша вино в единият край на стаята, да ти повлияе в другият и да усетиш миризмата е по-малко вероятно, отколкото дим от цигари. А аз алкохолът много си го ползвам - от дезинфекциране през употреба в автомобила до използването му за почистване на разни мръсотии. И противно на масовата гениална мисъл - нито едно от тия приложения не включва пиенето му.

Не цигарите са най-големият проблем, а нулевата толерантност от пушачите, които си мислят, че всички непушачи са длъжни да им търпят дименето навсякъде. А и имаше изказвания, че половин чаша червено вино(но истинско) 2 пъти в седмицата е полезна...

Ти съвсем изкукурига щом отправяш такива обвинения. Това , че си зашитавам правата не означава , че не уважавам приятелите си, просто няма вариант при който да ги уважавам ако не уважавам себе си, това е факт неоспорим.За информация Имам достатъчно на брой роднини и приятели. Е естествено , че нямам хора около себе си с твоя характер, но това си има своето обяснение. защото ако около мен се мъдреше човек с твоя характер и се държи така все едно съм му взел любимата играчка и осъществява грубо вмешателство в моя живот, като се опитва ми дава наклон на някой части гарантирам ти, че ще изхвърчи като кощилка из дупе и от залата в която се намираме и от моя живот. Аз съм уважителен по природа и често пъти стигам дотам да позволявам на хората да ми се качват на главата, но не позволявам да се друсат отгоре .Ако ти манипулираш свойте хора и така се добиваш до своето ти казвам , че аз на манипалуции не връзвам и не толерирам такова отношение към хората. Единствения самовлюбен , досега установен от мен, в този форум това си ти.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Само дето от вашето пушене НИКАКВА полза няма, само вреди. А Чавдарите и ГАЗ-ките вършат някаква полезна дейност. Освен да ви оставим да пушите и да дърпате на гръб с това по 10 кубика дърва, искате ли? Ако е така - има сделка.

Ако седна с чаша вино в единият край на стаята, да ти повлияе в другият и да усетиш миризмата е по-малко вероятно, отколкото дим от цигари. А аз алкохолът много си го ползвам - от дезинфекциране през употреба в автомобила до използването му за почистване на разни мръсотии. И противно на масовата гениална мисъл - нито едно от тия приложения не включва пиенето му.

Не цигарите са най-големият проблем, а нулевата толерантност от пушачите, които си мислят, че всички непушачи са длъжни да им търпят дименето навсякъде. А и имаше изказвания, че половин чаша червено вино(но истинско) 2 пъти в седмицата е полезна...

Пич, аз не съм газ-ка баси, полезен съм на обществото в друга форма. Това би ли ми позволило да пуша?

Значи всичко дето пуши и мъкне некви неща не е отровно, така ли?

За другите неща с цигарата на единият край на стаята няма да ти отговарям, щото са глупости от твоя страна.

За нулевата толерантност бих ти теглил една дългосвиреща, но ще пропусна по ред причини и най-вече възпитание.

пп: Арогантността на един пиян е много по-голяма от на един пушач...поне така съм гледал по филмите де...

ппп: Мда...колко пушещи са отнели живота или осакатили други хора и колко пияни са сторили същото, м?

Алкохола всеки човек си го употребява самосиндикално и си преценява дали да го прави.

По същия начин са и цигарите - никой не ги забранява по принцип, но в заведенията има и такива, които не искат да се тровят с цигари - защо съм длъжен да ти дишам гадния дим от скапаната цигара?

Искаш да си пушиш?!?!

Ок - пред вратата излизаш и аз нямам против да си изпафкаш там и 20 кутии, след като на мен не ми пречиш.

Дима от твоята цигара ми пречи на мен и е вреден за мен, а изпарението минимално от моята чаша с нищо не е вредно за теб и изобщо не ти мирише на теб.

Това е и разликата.

Никой - повтарям НИКОЙ не ви забранява да пушите.

Но няма да пушите там, където има и други хора, които не искат да ви дишат смраднята.

Никой няма нищо против теб като човек или срещу който и да е друг.

Но искам и вие по същия начин да се отнасяте към мен и да зачитате правата ми. :wink12:

На някои много им се пуши трева и затова бързат и плащат да се забрани тютюнопушенето в заведенията! (Хайде, за обществените места където присъстват деца и другите които не са за консумация на пороци, съм съгласен че не трябва да се пуши, но за кафенета, барове и подобни съм твърдо против забраната.) Вероятно същите с желанието да се забрани тютюнопушенето и които натискат със сериозно финансово лоби, имат и планове за отваряне на пушални за опиум, от които несъмнено печалбите ще са много меко казано огромни и бързи.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Алкохола всеки човек си го употребява самосиндикално и си преценява дали да го прави.

По същия начин са и цигарите - никой не ги забранява по принцип, но в заведенията има и такива, които не искат да се тровят с цигари - защо съм длъжен да ти дишам гадния дим от скапаната цигара?

Искаш да си пушиш?!?!

Ок - пред вратата излизаш и аз нямам против да си изпафкаш там и 20 кутии, след като на мен не ми пречиш.

Дима от твоята цигара ми пречи на мен и е вреден за мен, а изпарението минимално от моята чаша с нищо не е вредно за теб и изобщо не ти мирише на теб.

Това е и разликата.

Никой - повтарям НИКОЙ не ви забранява да пушите.

Но няма да пушите там, където има и други хора, които не искат да ви дишат смраднята.

Никой няма нищо против теб като човек или срещу който и да е друг.

Но искам и вие по същия начин да се отнасяте към мен и да зачитате правата ми. :wink12:

Аз не съм казал нещо друго.

Казвам, че трябва да има заведения за пушачи и такива за непушачи. Оттам нататък всеки ще има избор в кое заведение да обядва, вечеря или просто да си пие кафето...със или без дим.

Аз винаги съм казвал, че мога да правя компромиси от тази гледна точка и не би ми пречило да седна в заведение за непушачи, дори ми е приятно по някога...

Но като знам, че имам избор е едно, другото е шит.

Казвам, че трябва да има заведения за пушачи и такива за непушачи. Оттам нататък всеки ще има избор в кое заведение да обядва, вечеря или просто да си пие кафето...със или без дим

Няма вариант със заведения за непушачи и пушачи, понеже всички ще са за пушачи и просто непушачите отново ще бъдат поставени в позицията да са принудени да търпят цигареният дим, за да угодят на нетолерантните пушачи.

Пич, аз не съм газ-ка баси, полезен съм на обществото в друга форма. Това би ли ми позволило да пуша?

Значи всичко дето пуши и мъкне некви неща не е отровно, така ли?

Пак оправдания и нищо друго. Един проблем не оправдава съществуването на друг проблем! Не си полезен на обществото с това, че пушиш. Просто е. Газката за разлика от теб като пуши върши и нещо полезно.

Ти съвсем изкукурига щом отправяш такива обвинения. Това , че си зашитавам правата не означава.... Единствения самовлюбен , досега установен от мен, в този форум това си ти.

И аз си защитавам правата - да не бъда тровен навсякъде, по всяко време от пушачи, които грам не се съобразяват с непушачите. Хора с моят характер - ха...ха... Нека не спекулираме, проблемът на теб с моят характер е до толкова, до колкото не искам да преминавам през димни завеси и да мириша на цигари. Нетолерантните сте вие пушачите - ако бяхте толерантни щяхте да си пушите навън, вместо да тровите хората вътре.

Няма вариант със заведения за непушачи и пушачи, понеже всички ще са за пушачи и просто непушачите отново ще бъдат поставени в позицията да са принудени да търпят цигареният дим, за да угодят на нетолерантните пушачи.

Пак оправдания и нищо друго. Един проблем не оправдава съществуването на друг проблем! Не си полезен на обществото с това, че пушиш. Просто е. Газката за разлика от теб като пуши върши и нещо полезно.

И аз си защитавам правата - да не бъда тровен навсякъде, по всяко време от пушачи, които грам не се съобразяват с непушачите. Хора с моят характер - ха...ха... Нека не спекулираме, проблемът на теб с моят характер е до толкова, до колкото не искам да преминавам през димни завеси и да мириша на цигари. Нетолерантните сте вие пушачите - ако бяхте толерантни щяхте да си пушите навън, вместо да тровите хората вътре.

Ако нямаш пороци какво правиш в заведения за задоволяване на такива? Светецо! Като пиеш само чай това може да става навсякъде, въобще не е нужно да е в кафене, бар, локал, които са заведения профилирани именно за порочни като мен.

Интересна теза, но без доказателства

И ти ли взе да четеш по диагонал?

И аз си защитавам правата - да не бъда тровен навсякъде, по всяко време

Да но си тровен навсякъде по всяко време и без пушачи.

Не се напъвай, ясен си ми

Интересна теза, но без доказателства

И ти ли взе да четеш по диагонал?

Да но си тровен навсякъде по всяко време и без пушачи.

Не се напъвай, ясен си ми

Тезата е абсолютно валидна - ще се върне положението отпреди ограниченията където пушачите фриволно ще одимяват всички...

Не, аз по диагонал не чета, но то не беше алкохол, не бяха газки, не бяха топлоелектроцентрали, то не беше чудо... Само и само да се оправдае пушенето. Предлагам за по-ефективно и ефектно сравнение да вземете да го сравните и с атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, а може би с Чернобилската авария или с Фукушима.

Тровенето пък опитвам да го ограничавам в известни граници - не че има нещо общо с темата честно казано, знаеш ли? Тук се говори за пушенето, а не навсякъде. И конкретно то ще нарушава правата ми всеки път като вляза в някое кафене.

Ти не се напъвай - ясен си ми. Гледате на вас да ви е угодна ситуацията. Вместо да се мрънка за цигари протестирайте за заплатите на учителите или против правителството, което съсипва държавата. Цигарите са най-голямата грижа на тая държава, че да си придавате някаква особена важност?

На някои много им се пуши трева и затова бързат и плащат да се забрани тютюнопушенето в заведенията! (Хайде, за обществените места където присъстват деца и другите които не са за консумация на пороци, съм съгласен че не трябва да се пуши, но за кафенета, барове и подобни съм твърдо против забраната.) Вероятно същите с желанието да се забрани тютюнопушенето и които натискат със сериозно финансово лоби, имат и планове за отваряне на пушални за опиум, от които несъмнено печалбите ще са много меко казано огромни и бързи.

Това с опиума никога няма да мине, честно. Много спекулативно и тотална демагогия е да се свързва забраната за тютюнопушене(т.е забраната да тровиш други хора) с някакъв таен заговор на наркобароните с цел отчаяно да се оправдае тютюнопушенето Отишъл съм в кафене да изпия едно капучино и не искам някой да ми дими в лицето - просто е.

Тезата е абсолютно валидна - ще се върне положението отпреди ограниченията където пушачите фриволно ще одимяват всички...

Не, аз по диагонал не чета, но то не беше алкохол, не бяха газки, не бяха топлоелектроцентрали, то не беше чудо... Само и само да се оправдае пушенето. Предлагам за по-ефективно и ефектно сравнение да вземете да го сравните и с атомните бомби над Хирошима и Нагасаки, а може би с Чернобилската авария.

Тровенето пък опитвам да го ограничавам в известни граници - не че има нещо общо с темата честно казано, знаеш ли? Тук се говори за пушенето, а не навсякъде. И конкретно то ще нарушава правата ми всеки път като вляза в някое кафене.

Ти не се напъвай - ясен си ми. Гледате на вас да ви е угодна ситуацията. Вместо да се мрънка за цигари протестирайте за заплатите на учителите или против правителството, което съсипва държавата. Цигарите са най-голямата грижа на тая държава, че да си придавате някаква особена важност?

Това с опиума никога няма да мине, честно. Много спекулативно и тотална демагогия е да се свързва забраната за тютюнопушене(т.е забраната да тровиш други хора) с някакъв таен заговор на наркобароните с цел отчаяно да се оправдае тютюнопушенето Отишъл съм в кафене да изпия едно капучино и не искам някой да ми дими в лицето - просто е.

Ще ми заемеш ли кристалната си топка за около седмица само???

Не съм ти чел поста и нямам и намерение, но тва да се пънеш кат бела жига комбинизон на Витиня, не ме впечатлява.

Разбрах колко багаж носиш и за къде, така че аз казах квото имам да казвам.

пп: Що не ревяхте преди години, ми сега се разплакахте като .... ай нема да казвам

ппп: Има вратичка в законодателството бай дъ уей...ама нема да я казвам, щото за тия неща се плаща

Ще ми заемеш ли кристалната си топка за около седмица само???

Не съм ти чел поста и нямам и намерение, но тва да се пънеш кат бела жига комбинизон на Витиня, не ме впечатлява.

Разбрах колко багаж носиш и за къде, така че аз казах квото имам да казвам.

пп: Що не ревяхте преди години, ми сега се разплакахте като .... ай нема да казвам

ппп: Има вратичка в законодателството бай дъ уей...ама нема да я казвам, щото за тия неща се плаща

Не ми е нужна кристална топка, за да видя, че поради наложената с години ситуация непушачите да са принудени да се съобразяват с отровният цигарен дим на ресторантьорите ще им е по-изгодно да си направят заведения само за пушачи, пък непушачите ако искат да отиват и да се димят, ако не искат - да не отиват. Ситуацията отдавна е известна. Ситуацията такава, каквато е била преди. Нещо беше казано, че историята се повтаря... Не отново...

Защо преди години не говорехме така - може би защото законовата база не беше на наша страна и щяха да останат празни приказки във въздуха.

Вратичка има във всяко законодателство, това е ясно... И иначе се радвам как се преценя "умственият капацитет" по това дали някой е привърженик или не на пушенето и цигареният дим. Браво - всички, които не са на вашето мнение без съмнение са тотални и абсолютни безмозъчни идиоти. Продължавайте в същият дух. Ще вземете и да си повярвате! :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.