Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

И естествено да нагушим вносителите и търгашите на тия електронни цигари...нали?!

Всяко производство и бизнес се прави с цел печалба ! Все едно да не купуваме компютри за да не се гушат китайците . При обикновенните тютюневи цигари ситуацията е доста по - различна . Реалната стойност на кутия цигари е 0,60 лв от средна цена на пазара на кутия 4.80 , 4.20 веднага се изсмукват в пицата на Дянков , лесно може да се сметне за какви пари иде реч на година . В същото време производители на тютюн и т. изделия са на ръба на мизерията защото с тия 0,60 лв на кутия са почти на фитка . Нямам нищо против но тогава трябва пушачите да не плащат здравни осигуровки защото хем плащат по 100-120 данък месечно дето се тровят ,отделно здравни ,използват един порок за допълнително събличане на хората . Реално хората са се превърнали в едни огромни дарители , значи през целия си трудов стаж до 67 години се внасят над 200 К трудови осигуровки + 50 К ако е пушач и при средна смъртност сигурно 55 години става едно супер дарение . Това реално са си изработени пари и не ми се мисли ако всеки самстоятелно се осигурява с депозит за какви пари иде реч и дали щеше да има такава бедност ...

Редактирано от welcome2 (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не виждам какъв е проблема да има обособени помещения за пушачите. Който не пуши ще си седи на чист въздух, който иска да се трови - ще се трови.

Ако това като режим не се спазва, вече трябва да се търси отговорност на съответните нарушители.

Проблема е , че колеги като simtech искат да е тяхната на всяка цена и при всички случай, после ми пее , че не бил едностранчив. Това е проблема на цялата ни държава, да е "на моята" независимо от това какво искаш ти или голяма част от обществото.

е то така ще стане мда

15-ти декември

Ресторантьорите готвят гражданско неподчинение

Ресторантьорът Любомир Костов от Пловдив коментира, че гражданското неподчинение ще се изрази в това да се поставят пепелниците по масите и клиентите да могат да пушат до края на годината. „Ако пожелаят, то не е задължително”, уточни той.

Подкрепям и с двете ръце. Стига толкова малодушие.

Тоталните забрани и рестрикции никога не са водели до нищо добро

Тоталните забрани и рестрикции никога не са водели до нищо добро

не е така :)

довели са до - разрастване на контрабандата, покачване на цената на забранената стока, положителни емоции, както и работа за полицията и въобще на органите, които следят за спазването на забраните и рестрикциите, и съответно още повече емоции - негативни и позитивни за хората, които пък нарушават забраните.

погледнато голобално - ефектът от забраните е положителен :0

не е така :)

довели са до - разрастване на контрабандата, покачване на цената на забранената стока, положителни емоции, както и работа за полицията и въобще на органите, които следят за спазването на забраните и рестрикциите, и съответно още повече емоции - негативни и позитивни за хората, които пък нарушават забраните.

погледнато голобално - ефектът от забраните е положителен :0

Ква полиция бре брат?

Всички знаят къде се продават нелегални цигари. Полицаите като свършат цигарите, правят по една хайка на седмица, заимат се с по няколко стека и така докато ги свършат.

Отчитат половината като хванати, другата половина си ги пушат и всички са 6.

Да не говорим за протекциите.

Да не би аз да ги внасям. Внася ги чичко Шкембо, депутат от 41-то Народно събрание...

Призовавам всички съфорумци да застанем единно под лозунга : " Да превърнем България в образцова сладкарница !" Всички останали - марш в кръчмата ! :D А, бе ! Само да вметна ! Четох ли някъде , бях ли чул само , че пушенето е оттървало хората от чумата и някои други подобни болести ! Някой да знае нещо по този въпрос ?

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Призовавам всички съфорумци да застанем единно под лозунга :

" Да превърнем България в образцова сладкарница !"

Всички останали - марш в кръчмата ! :D

А, бе ! Само да вметна !

Четох ли някъде , бях ли чул само , че пушенето е оттървало хората от чумата и някои други подобни болести ! Някой да знае нещо по този въпрос ?

Не е от чумата, а от някои проблеми с белите дробове, колкото и самото пушене да носи други или подобни.

Ква полиция бре брат?

Всички знаят къде се продават нелегални цигари. Полицаите като свършат цигарите, правят по една хайка на седмица, заимат се с по няколко стека и така докато ги свършат.

Да не би аз да ги внасям. Внася ги чичко Шкембо, депутат от 41-то Народно събрание...

ами ето ти - хем имат работа, хем емоции, хем мислят как хем да вземат рушвета, хем и да отчетат дейност.

ти да не мислиш, че е лесно ?

ами ето ти - хем имат работа, хем емоции, хем мислят как хем да вземат рушвета, хем и да отчетат дейност.

ти да не мислиш, че е лесно ?

Изобщо не е лесно...

Както съм казвал винаги, трябва да има права за всички по равно.

Да има заведения за пушачи и заведения за непушачи. Всеки сам да има правото на избор къде да влезе и къде не.

Всичко останало е пошлост и лицемерие...

Изобщо не е лесно...

Както съм казвал винаги, трябва да има права за всички по равно.

Да има заведения за пушачи и заведения за непушачи. Всеки сам да има правото на избор къде да влезе и къде не.

Всичко останало е пошлост и лицемерие...

Проблема е в завареното положение и кои собственици на заведения, как ще ги принудиш да се диференцират?! Насила ли?

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Проблема е в завареното положение и кои собственици на заведения, как ще ги принудиш да се диференцират?! Насила ли?

Защо някой трябва да бъде принуждаван?

Има си начини които да спомогнат.

Изборът и възможностите са пред всеки. Стига с тези принуди.

Наслушах се на разни собственици на ресторанти които одобрявали идеята и били с две ръце ЗА забраната. Така че ще има за всички...

Защо някой трябва да бъде принуждаван?

Има си начини които да спомогнат.

Изборът и възможностите са пред всеки. Стига с тези принуди.

Наслушах се на разни собственици на ресторанти които одобрявали идеята и били с две ръце ЗА забраната. Така че ще има за всички...

Те са платени клакьори на Боко и ще са тези които ще оцелеят от последиците от промяната. Е, как няма да вдигат ръце, ама не две, а по десет щяха да вдигат стига да имаха, че от "държавата" им прецакват малките, но много на брой конкуренти, налагайки им да фалират в полза не едрите собственици. Пак се ликвидират и малкото останали остатъци от средна класа, особено извън столицата. За да стане пропастта между бедни и богати още по-голяма, но и без никакви "стълби", между дъното и "горния свят"

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Те са платени клакьори на Боко и ще са тези които ще оцелеят от последиците от промяната. Е, как няма да вдигат ръце, ама не две, а по десет щяха да вдигат стига да имаха, че от "държавата" им прецакват малките, но много на брой конкуренти, налагайки им да фалират в полза не едрите собственици. Пак се ликвидират и малкото останали остатъци от средна класа, особено извън столицата. За да стане пропастта между бедни и богати още по-голяма, но и без никакви "стълби", между дъното и "горния свят"

Живеем в демокрация, честито

Ако живеехме в демокрация, можеше и да е честито...

Иронично го казах...

Всяко едно ограничение е вид контрол на населението и стадото офце...

Иначе и здравната министърка е умна кат стадо патици...още й помня изказванията за принудителното събиране на здравните осигуровки.

Мисля, че се изказах по темата за пушенето в заведения, иначе съм съгласен да не се пуши по паркове, офиси и т.н.

В Германия дават месечни бонуси към заплатите на непушачите, но правят и изненадващи кръвни тестове за наличието на никотин. Това е стимул за ограничаване на пушенето! Там примерно бонусите са мисля 300 евро месечно. Ако на теб ти дават 300лв отгоре, че не пушиш, няма ли да е по-добре?

Пак ще кажа, тоталната забрана на каквото и да е, никога не е водила до нещо хубаво.

пп: няма да спамя повече в темата. Който иска да дискутираме да се обажда.

В Германия дават месечни бонуси към заплатите на непушачите, но правят и изненадващи кръвни тестове за наличието на никотин. Това е стимул за ограничаване на пушенето! Там примерно бонусите са мисля 300 евро месечно. Ако на теб ти дават 300лв отгоре, че не пушиш, няма ли да е по-добре?

Пак ще кажа, тоталната забрана на каквото и да е, никога не е водила до нещо хубаво.

пп: няма да спамя повече в темата. Който иска да дискутираме да се обажда.

Ако ми дават 300 евро месечно, за да не пуша моментално ставам въздържател, белята е че у нас ако спра да пуша, в най-добрия случай няколко познати въздържатели, може и да ме похвалят. Имаше преди време няколко кампании с даване на награди на отказали се пушачи, но се даваха не за всички, а няколко избрани и бяха еднократни..които кой и най-вече как избираше не помня...Но това беше преди ГЕРБ и парите бяха по някаква европейска програма, или от някакъв частен или обществен фонд. Съжалявам, че не помня подробностите! Като знам обаче какво е ситуацията в БГ, и да почнат да дават пари за това че хората не пушат, я се сети на кои управляващи, роднините ще са уредени за "непушачи" и ще гушкат дебелите суми, дори и да продължат да си пушат, а въпросните тестове за никотин в кръвта, някак съвсем случайно ще ги подминават, или все чисти ще са резултатите...

Ако ми дават 300 евро месечно, за да не пуша моментално ставам въздържател, белята е че у нас ако спра да пуша, в най-добрия случай няколко познати въздържатели, може и да ме похвалят. Имаше преди време няколко кампании с даване на награди на отказали се пушачи, но се даваха не за всички, а няколко избрани и бяха еднократни..които кой и най-вече как избираше не помня...Но това беше преди ГЕРБ и парите бяха по някаква европейска програма, или от някакъв частен или обществен фонд. Съжалявам, че не помня подробностите! Като знам обаче какво е ситуацията в БГ, и да почнат да дават пари за това че хората не пушат, я се сети на кои управляващи, роднините ще са уредени за "непушачи" и ще гушкат дебелите суми, дори и да продължат да си пушат, а въпросните тестове за никотин в кръвта, някак съвсем случайно ще ги подминават, или все чисти ще са резултатите...

Не е така за тестовете...

Не е така за тестовете...

Само една поправка - въпросните тестове не са за "никотин в кръвта", ами за въглероден окис.

елементарни са и досатъчно чувствителни.

няма как да се фалшифицират.

Свободни радикали! Учените са го открили...

А действително цигарите състаряват, скапват белите дробове и прочие благинки... Някои май ги харесват...тяхна работа. Само не ни ги набутвайте на нас ;)

Свободните радикали се появвяват в организма ни по много причини.

За първи път, от вас научавам, че свободни радикали се получават от тютюнопушене

Най-важно за хораата е не да знаят от какво се получават свободните радикали в организма им, а как да унищожават свободните радикали. Начинът е разжодки, ходене пеша, гимнастика, спорт, здравословна храна - да не е предварително опакована, вакумирана или консервирана. Това е. А зеленчуците да се държат във вода най-малко 30 мин. преди да се готвят.

Ако имате канарче или някаква друга птичка, на която трябва да давате маруля, (или друг зеленчук) ако не я накиснете във вода поне 45 мин., преди да я поставите в клетката, канарчето ви, в най-скоро време, ще умре.

п.п. А, аз сред природата и в къщи си пуша наволя, защото така ми е кеф. :)

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Само една поправка - въпросните тестове не са за "никотин в кръвта", ами за въглероден окис.

елементарни са и досатъчно чувствителни.

няма как да се фалшифицират.

Е как ще няма, просто пичовете които правят тестовете, слагат друга проба и толкова. Корупцията не е от вчера.

Че цигарите състаряват и разболяват- спор няма, не е никакъв мит. Не виждам смисъл да развивам тема за вредата от пушенето, защото всички знаете каква е. Но всички пушачи рано или късно "придобиват" ХОББ, съдови заболявания от всякакъв тип, стомашно-чревно проблеми и т.н. Чувствам се несравнимо по-добре след като спрях цигарите преди близо 10 години, и то не само икономически.

Радвам се за теб!

Познавам хора,(мои близки и роднини) които не са пушачи (никога не са били) и имат сърдечносъдови заболявания и стомашно-чревни проблеми.

Свободните радикали се появвяват в организма ни по много причини.

За първи път, от вас научавам, че свободни радикали се получават от тютюнопушене

...

п.п. А, аз сред природата и в къщи си пуша наволя, защото така ми е кеф.

Спорт, а? Малък проблем - въздухът убива. Може да проучите защо. Не случайно животните с бавен метаболизъм и малко биения на сърцето в минута живеят много по-дълго, отколкото тези с по-бърз метаболизъм.

Не е въпрос на кеф вече - има си регламенти. Който не ги харесва - навсякъде в ЕС са подобни. Европейци искахте да ставаме? Виждаме как всичко опира до личният ви интерес и угодното за вас и това прозира отвсякъде. Но когато иде реч за общият интерес - него кучета го яли, нали? Леле пък какви хубави пожари се палят от немарливите пушачи, къде си пушат в природата. Унищожени екосистеми заради немарливост на пушач... А и ако вас не вие е грижа за вашето здраве, то тези около вас ги е грижа за тяхното им здраве.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Държавата ни търпя санкции, още по времето когато ни гласяха едни престъпници да ни присъединяват към евреопейският съюз. В резултат от което, бяха затворени или разпродадени на безценица чрез приватизация стотици предприятия, много от които нарочно фалирани и разтурени за скрап след приватизационните сделки, напук на сключените договори. В резултат на това останаха без работа стотици хиляди българи, но пък няколко десетки или стотици от престъпните сини, червени, жълти или пембени боклуци станаха милионери и мулти милионери за една нощ, а някои от тях увеличиха броя на вече откраднатите от всички нас милиарди. Аз лично съм абсолютно против да сме в евреопейския съюз, от което членство винаги и само България е губела. Едва ли някога ще стигнат парите по всички европейски фондове и други линии от които сега в страната влизат някакви пари, че да покрият дори 20% от тези загуби.

Напук на всички правила на форума, просто защото не ми е достатъчно да натисна бутона "харесва ми", ще напиша, че си безкрайно прав !

Не виждам, как от това положение можем да се измъкнем. А, толкова ми се иска!

Ква полиция бре брат?

И добре, че е той (те), иначе аз и много други, като мен, не биха просйществували с цена на кутия цигари над 5 лв.

Разбира се, че ЗА забраната. Така е редно и коректно.

Даааа! А е факт вече , че в САЩ със закон разрешиха пушенето на марихуана !!!?....от 2013 година. Да се чудиш и да се маеш !...Ще взема да мина на марихуана ! Тогава поне затъпяването ми ще е гарантирано !.

Хаххх! Как ще ги стигнем американците...!? :).

Пак на маймуни ни правят ! На никой дето се прави на загрижен не му пука вредни ли са цигарите или не ! Ползата от марихуаната (затъпяване и безразличие) за управляващите очевидно е по-голяма от тази на тютюна (доходи за хазната) ! А защо да не ги съчетаем и двете? Доходите на населението трябва да се пренасочат в "правилното" направление ! ...... като са си надвили на масрафа....! Само дето шараните пак захапват въдиците.....Не е толкова трудно човек поне да се опита да свърже два прости факта......

....ред е на амфетамините или някоя нова подобна , но ефтина бъркоч ! Кокаина за масова употреба не е по джоба на всеки и за това не става за озаконяване.Ама той пък върши работа всред икономически влиятелните....

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.