Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Като причини от ГЕРБ сочат не само загубите на бранша, но и идващата зима. Тогава недоволството на пушачите ще нарасне, защото, за да запалят цигара, ще трябва да излизат навън при минусови температури.

A ние какво можем да направим, че пушачите излизат на минусови температури? Няма как да не отбележа тоталната нетолерантност на Вашата персона и дивото злобеене и злорадство, поради което одобрявате и коментара на Puppet Master.

Нямам търпрение просто, да влезна някъде и да запаля, аз и сега обикалям по спирките и запалвам точно до някой непушач.

Искрено се радвам, че се радвате да причинявате неудобство на невинни граждани. Идва ден и всичко се връща.

Защо?

Защото на мен може да ми е лошо, ама на Вуте да му е по-лошо. Ще си запаля къщата да изгори на Вуте плевнята.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

A ние какво можем да направим, че пушачите излизат на минусови температури? Няма как да не отбележа тоталната нетолерантност на Вашата персона и дивото злобеене и злорадство, поради което одобрявате и коментара на Puppet Master.

мен тва не ме засяга ама хич - поради простата причина че няма да стъпя в заведение, където не се пуши

че сигурно и патка акъла ми изпила навън да излизам независимо жега ли е мраз ли е

:P

колкото то коментара на Puppet Master.-

виж че ви дразни нарочно, не вдянахте ли, нарича се черен хумор

:lol6:

мен тва не ме засяга ама хич - поради простата причина че няма да стъпя в заведение, където не се пуши

че сигурно и патка акъла ми изпила навън да излизам независимо жега ли е мраз ли е

колкото то коментара на Puppet Master.-

виж че ви дразни нарочно, не вдянахте ли, нарича се черен хумор

Добре. Не сме умрели за Вас.. Затваряйте се и се изолирайте в която си искате стаичка и ако искате си димете 24/7 без да отваряте прозорец никога. Именно нетолерантните пушачи ме дразнят, защото не се съобразяват с това на другите приятно ли им е, а просто си димят непукистично. Типичен пример за такъв. И междувременно ни заливайте с дълбокомислени размисли за преживяването на смъртта.

А Puppet Master - знам че е нарочно. Но то не пречи...

Добре. Не сме умрели за Вас.. Затваряйте се и се изолирайте в която си искате стаичка и ако искате си димете 24/7 без да отваряте прозорец никога. Именно нетолерантните пушачи ме дразнят, защото не се съобразяват с това на другите приятно ли им е, а просто си димят непукистично. Типичен пример за такъв. И междувременно ни заливайте с дълбокомислени размисли за преживяването на смъртта.

А Puppet Master - знам че е нарочно. Но то не пречи...

ква повече толерантност искаш от мене а -

нема да ти преча у кръчмата, живей

:lol6:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Ако продължавате в този дух, темата ще отече с катинара.Това ли ви е целта?!?!

Защо? Много важен аспект на нещата, дискусията и забраната въобще е тоталната нетолерантност на част от пушачите към непушачите. Именно това се "видя" и коментира в последните мнения. Пушач няма да влезе в заведение за непушачи или ще се смръщи. А непушачът излиза, че е длъжен да търпи пушенето. Просто е леко изкривена логиката на някои(но не всички) пушачи и именно това ме кара да застана по-скоро зад забраната. И преди съм казвал, че ако имаше толерантност взаимна между хората, много от забраните нямаше да ги има, нямаше да има и нужда да ги има. Някои хора просто обаче прекаляват.

Напротив. И ако се не задълбаваше, нямаше да се наложи да описвам логиката си.

Хайде да направим един кратък анализ на това което си казал. Ще започнем с едно кратко определение на термина нихилизъм. С простички думи, това е вярата според, която познатите ни ценности са безстойностни и следователно спазването и опазването им са безсмислени!

Човек живеещ в САЩ ни обяснява как хората далеч не са глупави, въпреки мнения за противното...

Съвсем нормално, предвид преките ми наблюдения на тукашната действителност и пълната липса на такива при теб. До тук няма грам нихилизъм!

...а също така ни обяснява колко по-богати са там...

Това не съм го обяснявал никъде! Определението за богатство се полага върху термина стандарт на живота. За него също не съм говорил. Дадох само малко прецизност по отношение на доходите, които човек трябва да има за се сметне, че е добре. И тук няма грам нихилизъм!

...и колко по-глупави сме ние, давайки "примери"...

Колко по-глупави сме ние никъде не съм казвал. Примерите, които дадох демонстрират, че българската действителност също не е лишена от присъствието на хора с неадекватно мислене, но това по никакъв начин не означава, че ние сме глупава нация. Напротив, казах че на базата на изолирани случаи не може и не бива да се правят изводи. Пак няма нихилизъм.

...От тук започвам да се питам нещо свързано с думите "О неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш болгарин" и прехласването по чуждото, като българското винаги е по-лошо...

А аз пък започвам да се питам, умееш ли да боравиш с причинно следствените връзки както подобава. Къде в изказванията ми е видно прехласване по чуждото и къде съм казал, че "българското винаги е по-лошо"? М? Също така се питам, защо ме наричаш неразумен юрод, след като дори не знаеш значението и етимологията на тази дума? Откъде реши, че се срамувам да се нарека българин? Че аз се изразявам по-добре и пиша на по-добър български от теб. Детето ми, което почти не е било в България, пише на български по-правилно от теб. Възпитавам го в обич към българския език и култура. Уча го да обича и да се гордее от това, че е от български произход.В къщата ми се говори само и единствено на български език. Благодарение на мен и на колегата ми, в компанията, в която работя, името "българин" се свързва с висока ерудиция, с качествена и навреме свършена работа. Ежегодно спонсорирам фондацията за български език и култура в града, в който живея. В училището към фондацията на български език се обучават и американци. За родоотстъпничество въобще не може да и иде реч, за нихилизъм пък съвсем!

...Именно за това казах и че изказването бие на нихилизъм, докато моето си е реализъм, който съм извел по непреки способи...

Както видяхме, нито моето е нихилизъм, нито твоето е реализъм ;)

...Някакви отклонения може да има, но не и отклонение колкото от една реалност в друга...

Не само има отклонения, ами нищо вярно няма в твърденията ти!

Кога съм провел изследване ли? Имам наблюдения. Едно циганче да хванеш ще ти каже за една вафла, че триъгълникът има три страни. Какво значи това? Етническа прослойка, която в нередки случаи не е заинтересована от образованието знае повече от "образованите" америкаци?

Хъхъхъ. Аз пък мога да ти покажа циганин, който ще те сложи в джоба си с ерудицията си. Това какво доказва? По твоята логика, че циганите са по-начетени от българите :D

Акуратността е украшение за всяко мнение, но толерансът на обобщаването позволява понякога леко фриволничене. Обаче няма как да не остана с неприятното впечатление, че едва ли не същността на мнението в коментарите е заменена от просто търсене на неточности, с което настъпва едно леко отклоняване от началното мнение в безкраен цикъл на изясняване и обсъждане на маловажни и не особено важни подробности, които не променят фона, следователно няма и особен смисъл, освен от чиста педантичност, която в момента не целя.

Тези неточности, сами по себе си компрометират изказването ти, а като включим личното ти отношение и обида, картинката се изяснява съвсем ;)

И за да не сме съвсем извън темата, "глупавите" американци си решиха проблема с пушенето на обществени места (поне в Калифорния). Няма пушене в обществени сгради (това включва общински и държавни имоти, детски градини, училища и т.н.), в бизнес сгради и офиси, не може да да се пуши на разстояние по-малко от 6 фута (около 2 метра) от изброените сгради, не се пуши на спирки, не се пуши на плажа и на територията на паркове и резервати. В заведенията не се пуши дори и в градинските части, щом има някакво бегло подобие на покрив. Не се пуши в транспорта и такситата. Рахат работа. Така пушачите могат да си пафкат където искат, стига това да не пречи на непушачите да си дишат въздуха, свободен от тютюнев дим!

Изкривени са много от начините на определяне на това, че толерантност спрямо другия трябва и е длъжна да проявява само едната страна. Тютюнопушенето, е порок с давност от хилядолетия и се е превърнал в традиция, която дава препитание на много хора.

И за да не сме съвсем извън темата, "глупавите" американци си решиха проблема с пушенето на обществени места (поне в Калифорния). Няма пушене в обществени сгради (това включва общински и държавни имоти, детски градини, училища и т.н.), в бизнес сгради и офиси, не може да да се пуши на разстояние по-малко от 6 фута (около 2 метра) от изброените сгради, не се пуши на спирки, не се пуши на плажа и на територията на паркове и резервати. В заведенията не се пуши дори и в градинските части, щом има някакво бегло подобие на покрив. Не се пуши в транспорта и такситата. Рахат работа. Така пушачите могат да си пафкат където искат, стига това да не пречи на непушачите да си дишат въздуха, свободен от тютюнев дим!

Категорично ме загуби като гост след горния си пост.

Извинявай, но това е положението-аз предпочитам да не преча на мешуачите да си дишат въздуха, ами да си седя там, където може да се пуши :)

Ти ще ми седиш на гости на мен на патиото. Къде хукна по ресторантите и офисите веднага. Макар, че съм непушач, аз с удоволствие паразитирам тютюнев дим, така че няма да се сърдя ако си фундариш лулата в личният ми пепелац, докато летим с него насам натам. Незнам защо, но си мисля, че ще е скоро... Мхм...

Хайде да направим един кратък анализ на това което си казал.

...

И за да не сме съвсем извън темата, "глупавите" американци си решиха проблема с пушенето на обществени места (поне в Калифорния). Няма пушене в обществени сгради...Рахат работа. Така пушачите могат да си пафкат където искат, стига това да не пречи на непушачите да си дишат въздуха, свободен от тютюнев дим!

Под нихилизъм имах предвид "националнихилизъм", което по дефиниция означава плод на отчуждение и отказ от принадлежност към нацията. Напълно си наясно в какъв контекст съм използвал думичката "нихилизъм". Тук обаче не се намираме в катедра "етимология"(образно речено), та не виждам някакъв особен смисъл да се задълбаваме до степен на безкрайност, където да изгубим същината на нещата. Никъде не затвърждавам позиция, а твърдя че от определена гледна точка твоите думи звучат леко по такъв начин, заедно със самата подредба на изказването, т.е хронологията на излагането на тезите в него. Подмятането за 50-те долара се разбра в дадения контекст като "В САЩ не са глупави, в САЩ взимат по 50-тина долара на час(а ние тук не)", а после едното пльосване на клипче, където би трябвало да видим глупава картинка с изказвания на българи някак навежда на мисълта, че ние сме глупавите и мизерните, а в САЩ хем са интелигентни, хем са богати. Поне за първото аз съм на друго мнение и смятам, че едно консуматорско общество като американското в немалка част просто не го бива. Отгоре на това хАмериканците идват в комплект с високо самочувствие като най-великата нация на света... Аз казвам - най-великата, ама друг път... Аналогията с цитата на Паисий в този контекст придобива съвсем друг смисъл - не наричам, не набеждавам, придавам смисъл на думите, допълвам смислово и образно изказването. А за да бъде по-американообидно изказването, представих американската интелигентност като не по-висока от хора, етническа прослойка, от която за жалост много хора просто не посещават училище, често дори са неграмотни.

Неточностите или по-скоро насочената липса на точност, определеният даден толеранс, за да не се налага твърде тесни граници, които пък да изискват всяко дребно отклонение от тях да бъде отново допълнително обсъждано и определяно, макар и реално да е незначително не може да компрометират нищо до момента, в който не бъдат грешка. Неприятен е фактът, че се отклонява коментарът на дадено мнение от същността му в полза на изясняването на някакви не особено важни за някого фактологически "толеранси" и в този смисъл не се уважава самото мнение, а се търси начин да се подрие с ровичкането из всеки дребен незначителен детайл, без да се гледа цялостната картина и контекста. Ако съм те засегнал с нещо - не това е целта, съжалявам. Казвах на какво мислене навежда определената подредба, определеният хронологически ред на излагане на тезите в даденото мнение..

-----------

Често казано винаги ще има едно своеобразно противоречие между пушачи и непушачи, виждаме и тоталните забрани на други места. Важното е, че забрани и ограничения се лансират, приемат, утвърждават тогава, когато липсва адекватен и разумен баланс между интересите и желанията на различните групи и техните реализации, като се случва че едни желания и интереси се накърняват несъразмерно от други желания и интереси. Случаят с пушенето и забраната му е подобен - истината с тези забрани, освен в нарастващата мания за "здравословност" и т.н е, че те нямаше да се "случат" ако както каза sliderum мисленето и толерантността са изкривени в ползата на вреден навик, порок и практикуващите го за сметка на тези, които нямат този вреден навик, порок. Следователно интересите на втората група често са незащитени, а не по-малко често потъпквани поради липса на необходимата "мярка" за толерантност. В един момент неправилното се приема за правилно, но това не го прави по-малко правилно, а просто по-дълго съществуваща практика на нещо неправилно. Според мен пушачите няма за какво да се сърдят, понеже тази мярка е въведена като контра на липсата на баланс, а също така играе и ролята на коректив по своему. Виждаме обаче противното, понеже мисленето е към запазване на наложеното отпреди статукво, дисбаланс в полза на една група за сметка на друга група, а не към необходимият баланс. С това си мислене и нетолерантност някои от пушачите сами наложиха появяването на такива закони. Което не знам работодателите дали приветстват или не...защото чисто практически непушачите не излизат във "фас-пауза", следователно времето което пушачите пушат, работниците непушачи го прекарват в работа, което не е мерило за производителност на труда само по себе си де...

Въпрос към пушачите - Пушачите се сърдят за това, че им се причинява неудобство, като им се забранява практикуването на вреден навик. А колко от вас някога са се замисляли за това дали не причиняват неудобство на непушачите, докато са пушили на различни места? Ама честно...

В САЩ има бедни, но все оставам с впечатлението, че тук сме повече и много по-бедни. Може би защото е така?

ЕС е на ръба на разпада и именно за това не виждам членството ни особено изгодно, особено когато беше се заговорило, че "стабилните" членки щяха да плащат дълговее на затъналите членки. Достатъчно е лошо положението в собствената ни държава, за да храним и чужди държави. Нямам точна думичка да опиша ЕС, но някак от една страна затъва, от друга страна се налагат високи акцизи и безумия като с крушките, от трета страна се прахосват пари за нелепици като любимата ми е да се установи дали пиенето на вода предпазва от дехидратация, като отговорът е бил "не" след 4години и похарчени значителни средства, които и ние сме ги давали. Ами нека а спрат да пият вода, като не предпазвала от дехидратация и да видим. Въобще, взех да бъда все по-потресен на ЕС и честно казано мнението ми все повече е против него. Между другото, не се опитвай да твърдиш, че в най-лошо положение в момента са източните соц.области. В момента Испания, Италия, Гърция...са най-затъналите. Това твоето е спекулация, но не е така, както се опитваш да го представиш. Именно "старите" членки взеха да затъват.

Ние сме бедни заради кражбите, съучастници в които са и ГЕРБ. Залъгвай се, че кражбите са спрели, но го запази за себе си, защото е нелепа заблуда. Кражбите не са намалели, трябва да си много заблуден човек за да си помислиш, че ГЕРБ прави нещо, освен да бие мирни протестиращи и да краде милиони. Също като някакъв октопод е пуснал и впил пипала до където може да се докопа, за да заграби власт и да облажва "партийните лидери". Да, аз съм антиправителствено настроен и нямам намерение да го крия, за мен всички които подкрепят правителството просто са или слепи или заблудени. А ние президент нямаме - ние имаме свито послушно паленце на Бойко.

А за хазната, проектите и реализациите - то преди да влезем в ЕС пътищата ни пак бяха зле, като сме в ЕС пътищата по-които минавам всеки ден с автомобила ми пак не са по-добре. Приблизително еднакви дейности се извършват, все същите лоши кърпежи и некачествена изработка на пътищата, магистралите се диплят в началото си преди да се стигне до средата на дистанцията, която се изгражда... Смешка пълна. Краде се отново, отново сме го забатачили, имаме и непреки загуби от това, че сме в ЕС. Ползата е доста съмнителна.

Бедността е относително понятие. То бедни има по цял свят и то много.

Германия е стабилна финансово, въпреки источните си бивши скоциалистически области.

И какво предлагаш? Дай алтернатива. Ми, и аз си ги мисля тези неща, и какво от това?

Нямам търпрение просто, да влезна някъде и да запаля, аз и сега обикалям по спирките и запалвам точно до някой непушач.

Аз стоя далече от хора, когато пуша на общаствено място. Ти защо пушиш точно до тези, които не пушат?

Бедността е относително понятие. То бедни има по цял свят и то много.

Германия е стабилна финансово, въпреки источните си бивши скоциалистически области.

И какво предлагаш? Дай алтернатива. Ми, и аз си ги мисля тези неща, и какво от това?

Аз стоя далече от хора, когато пуша на общаствено място. Ти защо пушиш точно до тези, които не пушат?

Масова колективизация и национализация! На света има бедни, защото има и много несправедливо богати! Ще преразпределим съществуващото - гладни няма да има! Нее, това беше шега... Но несъмнено ЕС затъва, а ГРОБ(ГЕРБ) краде също толкова, колкото и предишните, ако не и повече... А и смятам, че ЕС води със себе си и една купчина безумия, още повече че фалшивата изкривена "толерантност" към някои вече играе лоша шега... А иначе за втората част - за жалост не всички пушачи правят като теб. Именно за това се въвеждат и разни ограничения...

Доста хора не обичат някой да се храни, докато пушат. Според мен ЕС трябва да направи допълнителни изследвания по този въпрос и да определи комисия, както и план с бонус за тези, които го преизпълняват.

Доста хора не обичат някой да се храни, докато пушат. Според мен ЕС трябва да направи допълнителни изследвания по този въпрос и да определи комисия, както и план с бонус за тези, които го преизпълняват.

На всичкото отгоре, пият това в което се и давят - вода! :D Водата трябва да се забрани за вътрешна употреба. Тя е разтворител на сапуна и шампоана и помага за къпане.

В САЩ има бедни, но все оставам с впечатлението, че тук сме повече и много по-бедни. Може би защото е така?

ЕС е на ръба на разпада и именно за това не виждам членството ни особено изгодно, особено когато беше се заговорило, че "стабилните" членки щяха да плащат дълговее на затъналите членки. Достатъчно е лошо положението в собствената ни държава, за да храним и чужди държави. Нямам точна думичка да опиша ЕС, но някак от една страна затъва, от друга страна се налагат високи акцизи и безумия като с крушките, от трета страна се прахосват пари за нелепици като любимата ми е да се установи дали пиенето на вода предпазва от дехидратация, като отговорът е бил "не" след 4години и похарчени значителни средства, които и ние сме ги давали. Ами нека а спрат да пият вода, като не предпазвала от дехидратация и да видим. Въобще, взех да бъда все по-потресен на ЕС и честно казано мнението ми все повече е против него. Между другото, не се опитвай да твърдиш, че в най-лошо положение в момента са източните соц.области. В момента Испания, Италия, Гърция...са най-затъналите. Това твоето е спекулация, но не е така, както се опитваш да го представиш. Именно "старите" членки взеха да затъват.

Ние сме бедни заради кражбите, съучастници в които са и ГЕРБ. Залъгвай се, че кражбите са спрели, но го запази за себе си, защото е нелепа заблуда. Кражбите не са намалели, трябва да си много заблуден човек за да си помислиш, че ГЕРБ прави нещо, освен да бие мирни протестиращи и да краде милиони. Също като някакъв октопод е пуснал и впил пипала до където може да се докопа, за да заграби власт и да облажва "партийните лидери". Да, аз съм антиправителствено настроен и нямам намерение да го крия, за мен всички които подкрепят правителството просто са или слепи или заблудени. А ние президент нямаме - ние имаме свито послушно паленце на Бойко.

А за хазната, проектите и реализациите - то преди да влезем в ЕС пътищата ни пак бяха зле, като сме в ЕС пътищата по-които минавам всеки ден с автомобила ми пак не са по-добре. Приблизително еднакви дейности се извършват, все същите лоши кърпежи и некачествена изработка на пътищата, магистралите се диплят в началото си преди да се стигне до средата на дистанцията, която се изгражда... Смешка пълна. Краде се отново, отново сме го забатачили, имаме и непреки загуби от това, че сме в ЕС. Ползата е доста съмнителна.

Македония, Сърбия и Хърватия драпат, за да влязат в ЕС. Защо? Те не виждат ли какво става? Не виждат ли, че Съюзът е пред разпад? Заради някакъв келепир, който им обещават и, за който първо трябва да платят и след това да се подчиняват, за да станат демократични общества, щото сега не са съвсем, така както ние не бяхме преди да станем членка.

..."глупавите" американци си решиха проблема с пушенето на обществени места...

Колкото и хич да не ги обичам американците, не мога да отрека, че имат множество положителни страни. Браво за това решение на този проблем.

Колкото до ЕС, ако ми забранят шкембе-чорбата, ще се вдигам на въстание. И без това в момента ми носят някакво извинение за чесън - или рендосан или на прах :mad:

Македония, Сърбия и Хърватия драпат, за да влязат в ЕС. Защо? Те не виждат ли какво става? Не виждат ли, че Съюзът е пред разпад? Заради някакъв келепир, който им обещават и, за който първо трябва да платят и след това да се подчиняват, за да станат демократични общества, щото сега не са съвсем, така както ние не бяхме преди да станем членка.

Ние и сега не сме демократично общество, а мафията навсякъде е пуснала пипала, изяжда ни корупция. Сърбия пък хич не се ръпа чак толкова да влиза в ЕС и за разлика от нас като дупелизци, те си защитават интересите и вършат неща дори и на въпреки ЕС. Никой не уважава подлоги. А македонците си мислят, че свободното пътуване е голям келепир - по-лесно ще избягат от тяхната държава, а и ще получат по-широко международно признание, понеже в момента...

Под нихилизъм имах предвид "националнихилизъм", което по дефиниция означава плод на отчуждение и отказ от принадлежност към нацията. Напълно си наясно в какъв контекст съм използвал думичката "нихилизъм". Тук обаче не се намираме в катедра "етимология"(образно речено), та не виждам някакъв особен смисъл да се задълбаваме до степен на безкрайност, където да изгубим същината на нещата. Никъде не затвърждавам позиция, а твърдя че от определена гледна точка твоите думи звучат леко по такъв начин, заедно със самата подредба на изказването, т.е хронологията на излагането на тезите в него. Подмятането за 50-те долара се разбра в дадения контекст като "В САЩ не са глупави, в САЩ взимат по 50-тина долара на час(а ние тук не)", а после едното пльосване на клипче, където би трябвало да видим глупава картинка с изказвания на българи някак навежда на мисълта, че ние сме глупавите и мизерните, а в САЩ хем са интелигентни, хем са богати. Поне за първото аз съм на друго мнение и смятам, че едно консуматорско общество като американското в немалка част просто не го бива. Отгоре на това хАмериканците идват в комплект с високо самочувствие като най-великата нация на света... Аз казвам - най-великата, ама друг път... Аналогията с цитата на Паисий в този контекст придобива съвсем друг смисъл - не наричам, не набеждавам, придавам смисъл на думите, допълвам смислово и образно изказването. А за да бъде по-американообидно изказването, представих американската интелигентност като не по-висока от хора, етническа прослойка, от която за жалост много хора просто не посещават училище, често дори са неграмотни.

Неточностите или по-скоро насочената липса на точност, определеният даден толеранс, за да не се налага твърде тесни граници, които пък да изискват всяко дребно отклонение от тях да бъде отново допълнително обсъждано и определяно, макар и реално да е незначително не може да компрометират нищо до момента, в който не бъдат грешка. Неприятен е фактът, че се отклонява коментарът на дадено мнение от същността му в полза на изясняването на някакви не особено важни за някого фактологически "толеранси" и в този смисъл не се уважава самото мнение, а се търси начин да се подрие с ровичкането из всеки дребен незначителен детайл, без да се гледа цялостната картина и контекста. Ако съм те засегнал с нещо - не това е целта, съжалявам. Казвах на какво мислене навежда определената подредба, определеният хронологически ред на излагане на тезите в даденото мнение..

...

Гледаш ли сега! Само конспирации са ти в главата! Нито има утвърден термин "националнихилизъм" нито в моите постове има нихилизъм :) С други думи, аз не се опитвам да създавам контрапункти. Не разглеждам недостатъците на една нация на фона на друга. Аз само дадох факти, които анулират твоите твърдения. Казах глупави хора има навсякъде, умни също. Бедни има навсякъде, богати също, като уточних и критериите. А ти даже и антибългарски настроен ме изкара. Смях. Както и да е. Има какво да се прочете в постовете ти, но е заринато под тонове злобнички изказвания, фактологически и логически неточности, и недодялана аргументация. Ако обърнеш повече внимание на изредените недостатъци, след време ще имаш по-добри резултати. Дерзай и успехи ;)

Вижте как действа "закона"

Разследване с Васил Иванов

http://play.novatv.bg/play/284163/?autostart=true

• 2 седмици по-късно...

Забраната за тютюнопушене в Белгия се спазва все по-рядко

Въведената преди година пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места в Белгия се спазва все по-рядко, съобщава вестник "Соар", като се позовава на данни на министерството на здравеопазването.

През миналата година нарушителите са били 7% от проверените, а от началото на 2012 г. са нараснали до 18%.

Проверките са установили, че в казината ограничението изобщо не се спазва.

Повишеният брой на откритите нарушения се дължи и на усилените и целенасочени проверки на екипите на министерството, които са започнали да посещават заведенията нощем и през почивните дни.

Те са открили, че през деня пепелниците са прибрани, но вечер отново се появяват по масите на клиентите.

Някои от собствениците на кафенета и бирарии се съпротивляват на закона и действат така, че да им бъдат съставени по няколко акта с надеждата по-късно процедурата да бъде прекратена от съда.

Организации в бранша изразяват очакването си законът да бъде отменен като противоконституционен.

Приложението на забраната не се приема еднозначно, като в някои ресторанти например пушенето е на практика невъзможно дори и в откритите им части. Собствениците на тези заведения често заявяват на пушачите, че могат да запалят цигара, само ако на околните маси клиентите не се хранят.

Същевременно на територията на Съвета на ЕС и в Европейския парламент, които юридически не са белгийска територия, са поставени прозрачни вентилирани кабини за пушачи и са определени допълнителни зали, където пушенето е безнаказано.

vesti.bg

Глоби за белгийците! Как така ще пушат!? :D

Забраната за тютюнопушене в Белгия се спазва все по-рядко

Въведената преди година пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места в Белгия се спазва все по-рядко, съобщава вестник "Соар", като се позовава на данни на министерството на здравеопазването.

През миналата година нарушителите са били 7% от проверените, а от началото на 2012 г. са нараснали до 18%.

Проверките са установили, че в казината ограничението изобщо не се спазва.

Повишеният брой на откритите нарушения се дължи и на усилените и целенасочени проверки на екипите на министерството, които са започнали да посещават заведенията нощем и през почивните дни.

Те са открили, че през деня пепелниците са прибрани, но вечер отново се появяват по масите на клиентите.

Някои от собствениците на кафенета и бирарии се съпротивляват на закона и действат така, че да им бъдат съставени по няколко акта с надеждата по-късно процедурата да бъде прекратена от съда.

Организации в бранша изразяват очакването си законът да бъде отменен като противоконституционен.

Приложението на забраната не се приема еднозначно, като в някои ресторанти например пушенето е на практика невъзможно дори и в откритите им части. Собствениците на тези заведения често заявяват на пушачите, че могат да запалят цигара, само ако на околните маси клиентите не се хранят.

Същевременно на територията на Съвета на ЕС и в Европейския парламент, които юридически не са белгийска територия, са поставени прозрачни вентилирани кабини за пушачи и са определени допълнителни зали, където пушенето е безнаказано.

vesti.bg

(

Нарко-картелите няма да успеят да си прокарат "рекламната кампания" за наркотиците, като забранят тютюно -пушенето, като начало в схемата им, в която, според мен, като следваща стъпка е "борбата" срещу алкохола.

Като взимаш наркотици, нямаш нужда от останалите зависимости, в общи линии.

П.П. Показателно е, че ЕС не се занимава с наркозависимостта и по никакъв начин не ограничава приемането на наркотици. Закони, забрани в тази посока няма.

П.П. Те много добре знаят, установили са, че Човек живее с една или друга зависимост.

Та, да забраним другите зависимости, че да има мегдан за разпространение на зависимостта, която предлагаме ние.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Нарко-картелите няма да успеят да си прокарат "рекламната кампания" за наркотиците, като забранят тютюно -пушенето, като начало в схемата им, в която, според мен, като следваща стъпка е "борбата" срещу алкохола.

Като взимаш наркотици, нямаш нужда от останалите зависимости, в общи линии.

П.П. Показателно е, че ЕС не се занимава с наркозависимостта и по никакъв начин не ограничава приемането на наркотици. Закони, забрани в тази посока няма.

П.П. Те много добре знаят, установили са, че Човек живее с една или друга зависимост.

Та, да забраним другите зависимости, че да има мегдан за разпространение на зависимостта, която предлагаме ние.

Интересно какви точно мерки да се вземат официално, за да се забрани употребата на наркотици, като тя и в момента си е забранена и според закона се преследват разпространителите, но и зависимите, ако бъде открито количество у тях!? От абсолютна забрана кое може да е по-абсолютното!?

Не знам за ЕС, но в България се организират кампании именно срещу разпространението на наркотиците. Виждал съм такива тук-таме, не е като да не съм. Защо се правят кампании против зависимостите и се взимат мерки против тях ли, включително и тютюнопушенето? Много просто, не си мислете че единствената нечия грижа е Вашето здраве. Просто зависимите или прекаляващите статистически се разболяват по-често. Като се разболеят или не са в оптимална кондиция, не са максимално работоспособни или въобще не са работоспособни. От това се губят пари, включително и данъците, които цоцкат управляващите и в по-едър мащаб ЕС. В интерес на истината, зависимостта към тютюнопушенето е една от тези с най-малък обществен отзвук, за разлика от алкохолизма или наркоманията, които направо си водят до деградация на личността. Но това не значи, че е безвредна.

Не знам човек с какви зависимости живее, честно казано. Има хора, които нито пушат, нито са алкохолици, нито са употребявали наркотици.

Значи има и друг живот?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.