Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Стига бе, не ядеш сладко, не правиш секс, не пиеш кола и не гледаш телевизия?

Сладко хапвам, но много ограничено, кола пия, кафе пия, пуша и...даже проядох месо. :)

Що се отнася до секса, не бих го коментирала с когото и да било, още повече публично.

Не съм светица, но не съм и фолк певица :D

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 114,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

...Но не чети избирателно статиите и проучванията спонсорирани от определени фармацевтични кръгове...

Чел съм какво ли не. Едни казват едно други друго. Кои са платени и кои не? Затова вярвам на собствения си опит. Интересно ми е лично ти колко трева си изпушил, или информацията ти е единствено от четене?

....Просто трябва да се свикне че отиваш ли на заведение трябва да забравиш за цигарите.Но така е по-добре.

Не е задължително. Може да си вземете електронна цигара. Доста народ се ориентираха към тях. Или пък да излизате пред заведението :)

...Не съм светица, но не съм и фолк певица :D

Нормално. Всички хора са така. Затова казвам, че всички са наркомани.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Или пък да излизате пред заведението :)

И ще излизам през 5 мин. като наказан.То на заведение отива една кутия.

Следя я темата и чета много весели коментари! Истината е, че ако задължат заведенията да монтират подходяща вентилация, даже и при влизане в дадено заведение няма да се усети цигарен дим! Разликата е, че при това положение, няма да може да се фукаме пред ЕС с поредната малоумщина и няма да има постъпления в държавния бюджет....също и стотици некадърни чиновници ще останат без работа! ....ама както и да е...с цигари или без цигари ще оцелеем!!!

Истината е, че ако задължат заведенията да монтират подходяща вентилация, даже и при влизане в дадено заведение няма да се усети цигарен дим!

Че то има такива заведения

:D

Електронните цигари са вредни, това за търговеца дето във всяко мнение ни

Следя я темата и чета много весели коментари!

Истината е, че ако задължат заведенията да монтират подходяща вентилация, даже и при влизане в дадено заведение няма да се усети цигарен дим!

Разликата е, че при това положение, няма да може да се фукаме пред ЕС с поредната малоумщина и няма да има постъпления в държавния бюджет....също и стотици некадърни чиновници ще останат без работа!

....ама както и да е...с цигари или без цигари ще оцелеем!!!

Такива има, даже много често в залите за непушачи мирише по-гадно, защото там няма същата вентилация.

Вентилация в заведение за пушачи се проектира и изгражда по съвсем други формули, от тези за свеж въздух в обществени сгради, като моловете, например, а навсякъде в заведенията има изградени вентилации на този принцип. Да не говорим, че масово вентилация се поставя, заради изискване, а не за комфорт на клиентите и последваща подръжка липсва. Всъщност, не е проблема в забраната за пушене и глобите. Проблема е, че сме първата държава в света, която забранява пушенето и налага глоби, а в същото време субсидира тютюнопроизводството със 73 млн. лв......е те тва не моам да разберем :ohmy:

Редактирано от rulom (преглед на промените)

Не ме е яд за поредно ще кажа. Изповядвам веруюто, че законите трябва да се спазват. Ама, да му се невиди много ми е интересно как ще глобяват ромите. Поредния избирателен закон на гърба на обикновения човек.

трудно могат да глобят всеки, но собствениците на заведения могат... така че който пуши в заведение може да бъде изгонен ако пуши

И ще излизам през 5 мин. като наказан.То на заведение отива една кутия.

Ехеее как една кутия бе! Дръпни ги и на следващата сутрин си изкашляш белите дробове. Ето за такива случаи е много подходящ този закон. Колкото и да пушиш, като се налага да излизаш постоянно пред заведението, ще ги намалиш.

...Истината е, че ако задължат заведенията да монтират подходяща вентилация, даже и при влизане в дадено заведение няма да се усети цигарен дим!...

Тук съм съгласен. Обаче знаеш колко пари струва такава инсталация, колко струва поддръжката и колко струва употребата. Заведенията, в които съм влизал и е включена така, че наистина да върши работа, се броят на пръстите на едната ми ръка.

...а в същото време субсидира тютюнопроизводството със 73 млн. лв......е те тва не моам да разберем :ohmy:

Няма какво да го разбираш. Хората с години се занимават с производство на тютюн. Само това могат и само това правят. Върви им обясни, че това в един момент няма да върви. Ако не ги субсидираш, има два варианта - или се захващат да отглеждат нещо друго, което е по-лесният вариант, просто трябва да се пречупи мисленето им, или умират от глад, защото няма да си пласират продукцията. Вторият вариант е невъзможен според мен, колкото и да са тъпи, все има начини да се накарат да проумеят, че това, което са правили цял живот, трябва да се промени. Обаче понеже е по-трудно и е възможно да остави негативни впечатления, на Бойко му е по-лесно да ръсне нек'ви милиони и да задоволи избирателите си, за да го приемат като месия и да гласуват пак за него. Още повече, че едно време им разправяше как в тютютна няма бъдеще, а сега изведнъж пари им дава да го гледат. Веднага ще си кажат "ей тоя му е дошъл акълът в главата, ще гласуваме за него".

Ехеее как една кутия бе! Дръпни ги и на следващата сутрин си изкашляш белите дробове. Ето за такива случаи е много подходящ този закон. Колкото и да пушиш, като се налага да излизаш постоянно пред заведението, ще ги намалиш.

Просто няма да влизам в такова заведение.Да ме прощават.Изобщо не е подходящ този закон.На мен може да ми пречи миризмата на водка,която ти си отпийваш на съседната маса.-

Проблема е, че сме първата държава в света, която забранява пушенето и налага глоби, а в същото време субсидира тютюнопроизводството със 73 млн. лв......е те тва не моам да разберем :ohmy:

Не знам за какво субсидиране говориш -

такова няма, знаеш ли по колко им изкупуват килограм тютюн на хорицата дето го отглеждат, нижат, сушат и т.н.

4 лева

:(

...миризмата на водка...

Бира. Т'ва черното При Кмета са го подобрили. Не е баш като Столично, ама си е добре :D

...4 лева

:(

Както с всяко друго производство за съжаление, особено свързано със селското стопанство. Обаче, силно учудващо за мен, селското ни стопанство като че ли се възражда. Да, тая година, са скъпи плодовете и зеленчуците до момента, но доста култури са засяти миналата година, а дават първи плод на двегодишна възраст и сега са в растеж :) Примерно овощните дървета първата година дават малко на брой, но много едри плодове. От втората вече са по-нормални и стават за продавате. А като се разкарвам из родината, ми се струва, че има доста нови насаждения именно от овошки. За сметка на това бързите порасляци, които на практика са треви :D си дадоха плода тази година и имаше страхотни лук, чесън, марули и т.н. на чудесни цени. Подозирам, че и тиквичките ще ги последват и ще има яки и евтини тиквички :) Стискам палци и за червените чушки :D А догодина вече ще можем да нагъваме и евтини овошки. Пък който се е сетил по-рано, вече изкарва на пазара качествената продукция с естествения вкус. Миналата година имаше прекрасни праскови от два региона на България, като цените им бяха ниски. Обаче за съжаление не бяха много разпространени по пазарите, камо ли пък по супермаркетите. Предполагам хората са останали доволни от качеството и цената и продукцията лесно се е пласирала, с минимални загуби, съответно приходите на производителите са били по-добри и сега разполагат с по-голям финансов ресурс за инвестиции. И понеже в момента на мода са БИО продуктите, на химизираните производители им се наложи да попреминат повече към био производството. Друга причина за това е обедняването на населението, като затова се купуват по-евтините, естествени торове. На практика на места имаме био продукция, която обаче не е със сертификат и затова е по-евтина. Прекалено тежка и скъпа е процедурата по получаване на сертификати. То дори намирането на семки със сертификат е трудно за повечето сортове. Но се намират хубави и на прилична цена семки, които пък са без сертификат и като се гледа по естествен начин, дава много добра продукция като качество :) И ако човек тръгне да експериментира сляпо, без да е проучил кое как се гледа, какви пари ще изисква, колко време ще отнеме, как ще се пласира и още някои по-малко влияещи променливи, твърде възможно е да удари на камък. Затова човек е добре първоначално да експериментира с няколко неща, като за първи път, по възможност да включи нещо по-екзотично. Тази година експериментирам с чери домати. Били се гледали лесно и давали плод. Хубавото е, че растат по много бройки на по-голяма височина и могат да дадат някакъв качествен плод, дори да има лоши периоди в отглеждането им. По същия начин е с ягодите - могат да растат на височина, като лоза. :) Лесно пък се гледат картофи, а ония супер сладките, дето им викат "батати", или "френски картофи" се продават между 5 и 7+ лева килото. За картоф, дето излиза по тон-два от декар, мисля, че е сериозна цифра :biggrin: Така че, Диди казвай на баща си да сади от тях другата година, а сега може да се ориентира за садене на овошки в края на есента и садене на ягоди при първото захладняване след края на лятото тази година :D

Разбира се,че тютюнопроизводителите се субсидират.Повечето такива са от електората на ДПС,които много внимават техните хора да не се захванат с нещо друго (както между другото внимават да не би да почнат да ходят на училище редовно,но това е друга тема).Цялата история става като със селяните в Колумбия -официалното становище е - не садете кока садете картофи ама те не искат, защото местните мафиоти не разрешават.Явно приходите от отглеждане на тютюн не са хич ниски и парите не само стигат на хората,а дори остават за партийните каси.Като се добавят и традициите на тютюнопроизводство в определени региони, стават ясни трудностите пред които ще се изправи всяко правителство решило да променя поминъка и "бизнес модела" в Хасково,Разград,Кърджали и т.н, Въобще,целият закон е приет под натиск от Европа и затова върви трудно у нас.И ако за икономиките на страни като Англия и още повече Германия,намалението на приходите от тютюнопроизводство не е фатално, у нас далеч не е така.То (тютюнопроизводството) е един от малкото отрасли генериращи реални приходи в бюджета. Изкушавам се да напиша,че като спрем да пушим,ще се спестят пари от здравеопазване защото ще станем по-здрави,но със състоянието на родната медицина не предполага такъв оптимизъм.

Верно, аз затова много внимавам с дозата и никога не пия повече от по 50мл твърдо...10-12 пъти на ден. Добре де, не за мен се отнася, аз съм само пушач, но познавам такива хора...

И аз много внимавам с дозата на твърдото ... :)

И аз съм само пушач и нямам доза в пушенето, и никакъв закон няма да ме накара да спра да пуша.

"...Ако пушачите са престъпници, това означава, че:

Всички български деца са престъпници, защото се тъпчат с чипсове, снаксове и прочее гадости, които ги превръщат в лоени топки. Децата са престъпници. Не тези, които печелят от въпросните гадости.

Всички ние сме престъпници, понеже поглъщаме неизвестно количество генномодифицирани храни, безброй "Е"-та и неизчислими отрови. Ние сме престъпници. Не тези, които богатеят от въпросните отрови.

Ако да пушиш е престъпление, това означава, че:

А) Да отглеждаш тютюн е престъпление.

Б) Да коландриш 60 години инженер-технолози по тютюните е престъпление.

В) Да произвеждаш, продаваш, изнасяш и внасяш цигари е престъпление.

Г) Да финансираш това престъпление е престъпление.

Д) Да пълниш бюджета по този престъпен начин е престъпление...."

Автор: Велислава Дърева

Източник: http://www.duma.bg/duma/node/33348

Темата отдавна се изчерпа и последните страници се пълнят с постове ей така за спорта, без да се каже нищо съществено. Гледам започнахте и за производителите на тютюн да се грижите, да нижете тютюн и да се застъпвате за онеправданите с малкото средства, които получават - демек темата става и със социална насоченост, което е предпоставка никога да не се изчерпа. Сега е ред да ви спрат и алкохола, че да имате какво да дъвчете яростно. Или просто в тази тема пушенето да се замести с пиене и няма нужда и от нова тема - бисерите ще бъдат същите...

Редактирано от algor (преглед на промените)

А дано ви спрат освен цигарите и алкохола, както аз си ги спрях за самия себе си. Да ви спрат и жените и джобните. Да не ви пускат европейското без пари, както това правят с Формула 1 и дави забранят късите гащури, както са забранени в съдебните зали. Амин. :P

Не ги подсещайте за алкохола - и това го имаше по едно време. Алкохол се продаваше до 18,00 в магазините. А в заведенията се сервираше май до 22,00 (не си спомням точно).

И моите 5 стотинки в темата....Пушачите вредят на себе си и всички около тях с цигареният дим. В обществото ни, в компаниите ни, по подразбиране непушачите се съобразяват с пушачите и се ходи в заведения за пушачи, иначе има едно мръщене от страна на пушачите и отсвирване на непушачите като хора, които не са приятни на пушачите... Непушачите са принудени да се съобразяват с пушачите на цената на здравето си за сметка на това да не си развалят отношенията с пушачите. Пушачите не проявяват толерантност и докато нямаше забрани, те си пушеха навсякъде, без да се съобразяват с непушачите. Сега забрани има и не се нарушава правото на непушачите, техният избор да не и да не бъдат димени.

Има много неща, които замърсяват, но капка по капка вир става, това че има и други замърсители не е причина цигарите да не бъдат засегнати.

Освен това, една цигара е безполезна и вреди на здравето, димейки тя не върши нищо полезно за разлика от един автомобил, който замърсява, но реално върши нещо полезно... По-малко цигари, повече пари за децата...

А големите акцизи, които постъпват от цигарите в хазната? Ами ако не бъдат дадени с цигарите, се дават с друго... Просто обектът на данъчно облагане е различен... В поста си не включвам всички пушачи, радвам се на всеки, който е толерантен, макар и пушач, а включвам тези които буквално нагло ти димят в лицето без да им пука за теб нито грам.

...Реално поне 30% от автомобилите, които са на улиците, не трябва да са там.

...Марихуаната...

Дай ми пари да си купя нова кола, до тогава ще карам 18годишният Ford, понеже ми трябва адекватен транспорт, а пари за нова кола няма.

А относно марихуаната - стига глупости във всяка тема относно колко полезна и безвредна била. По отрови 1 цигара канабис нанася поражения на белият дроб като 10 обикновени цигари и има далеч по-силно видимо влияние върху психиката и мозъка, отколкото цигарите. Аман от измислени "капацитети".

да, да - покажи ми един "наркотик без абстиненция' , че да си скъсам дипломите

....

Това, че вие изпадете в истерия от запалена цигара - на нас, пушачите -изобщо, ама изобщо не ни пречи, ами се забавляваме с изтъпите на истерия и почти религиозен фанатизъм, който наблюдаваме у вас....

Дожалява ми за вас , непушачите-честно,....

Никотинът води до силна психическа зависимост, а чисто практически никотинът е силно токсично вещество, което в определени количества се проявява като стимулант Леталната доза е 60-130 милиграма. Никой не изпада в истерия, не ми е приятно някой пушач да ми дими и да дишам този дим, който по никакъв начин не може да се нарече приятен и благоуханен - сажди, катрани и прочие боклуци...Не намирам причина непушачите да сме за съжаление, след като не сме се поддали на някакъв порок без особени позитиви и с вреди за нас самите.

Димейки на непушач вие нарушавате правото му на избор - да не пуши и да не му бъде димено, след като така жестоко пледирате за своите права и свободи, помисли ли за правата, свободите и желанията на другите хора - непушачите? Доста едностранни искания имат някои пушачи...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Знаете ли защо в църквите се пали тамян? Защото по дима полепват всички бактерии реещи се свободно из въздуха и изкашляни от повечето хора на масови събирания. Знаете израза "бяга като дявол от тамян", затова и опушването е добило религиозно значение! Сега нека си представим едно стерилно и изчистено от никотинов дим заведение.....въздуха е чист, та даже скърца......всеки кашля и киха...а другите поемат каквото им предложи болния! Естествено вентилацията не работи щото арчи ток и през зимата вкарва студено, а през лятото жега, а свети само задължителния надпис "Вентилацията работи". Е нека Док ви обясни какви точно са рисковете ;)

Темата отдавна се изчерпа и последните страници се пълнят с постове ей така за спорта, без да се каже нищо съществено.

Сега е ред да ви спрат и алкохола, че да имате какво да дъвчете яростно.

Или просто в тази тема пушенето да се замести с пиене и няма нужда и от нова тема - бисерите ще бъдат същите...

Че то пушенето и пиенето си вървят ръка за ръка. Какъвто е живатът, такива са ни темите. :)

Редактирано от Марея (преглед на промените)

Знаете ли защо в църквите се пали тамян? Защото по дима полепват всички бактерии реещи се свободно из въздуха и изкашляни от повечето хора на масови събирания. Знаете израза "бяга като дявол от тамян", затова и опушването е добило религиозно значение!

Сега нека си представим едно стерилно и изчистено от никотинов дим заведение.....въздуха е чист, та даже скърца......всеки кашля и киха...а другите поемат каквото им предложи болния! Естествено вентилацията не работи щото арчи ток и през зимата вкарва студено, а през лятото жега, а свети само задължителния надпис "Вентилацията работи".

Е нека Док ви обясни какви точно са рисковете ;)

A Док да ти обясни ли относно белодробният рак и как аджеба саждите и катраните от цигарите полепват по белият ти дроб и намаляват дихателната повърхност и капацитета ми за доставяне на кислород, а ДОК да ти обясни ли как тютюнопушенето подтиска имунитета? Значи ти недей се грижи за нас непушачите, нашата имунна система е по-здрава и ще издържим атаката от вируси и бактерии по-добре от пушач. Така че защо не отидеш някъде другаде да пробутваш спекулантските си дрънканици и да не сравняваш тамян с цигари

Че то пушенето и пиенето си вървят ръка за ръка. Какъвто е живатът, такива са ни темите. :)

Това живот ли е или преживяване? Май е по-скоро скотско оцеляване?

Не мислете, че цигарите са направени само от сухи тютюневи листа, завити в хартия. Според изследвания „коктейлът” от съставки в цигарите съдържа близо 600 различни вида вещества. Едни от тях се добавят за вкус, други за аромат, а трети са тези, които предизвикват пристрастяване. От този микс се образуват над 4 000 химични съединения, в това число доказано канцерогенни и токсични.

Някои съставки се добавят само за вкус и аромат, а останалите водят не само до пристрастяване, но и до усложнения за здравето. Интересното е, че много от тези съставки се използват като добавка и в храни. Резултатите са по-различни, когато се поставят в цигари, защото в тях те изгарят. От това изгаряне се образуват над 4 000 химични съединения, включително над 40 известни карциногена и 600 други токсини- въглероден оксид, формалдехид, арсен, амоняк, цианиди и други стряскащи вещества.

Ето някои от токсичните съставки, които се използват, за да направят цигарите по-вкусни и бързо ефективни.

Амоняк- използва се в почистващи препарати;

Арсен- в отрови;

Бензен- в отрови за плъхове;

Бутан- газ;

Въглероден оксид- отровен газ;

Кадмий- в батерии;

Цианиди- летална отрова;

ДДТ- забранен инсектицид;

Етил фуроат- причинява проблеми с черния дроб при животни;

Олово- отровно;

Формалдехид- използва се за запазване на мъртви животни;

Метопрен- инсектицид;

Малтитол- подсладител за диабетици;

Нафтален- съставка в препаратите срещу молци;

Метилизоцианат- през 1984 г. аварийното му изпускане убива 2 000 души в Бопал, Индия;

Полоний- канцерогенен радиоактивен елемент.

Освен всичко това, според заключението, направено в ново международно проучване, проведено от Университета на Мериленд и Ecole Centrale в Лион, Франция е, че цигарите са “заразени” и с патогенни бактерии.

Изследователският екип описва проучването като първото, което показва, че самите цигари могат да бъдат директен източник на широк спектър от потенциално патогенни микроби. Те могат да вредят не само на пушачите, но и на другите хора, изложени на вторичен дим. Все пак учените предупреждават, че има много неясни неща и настояват за по-нататъшни изследвания.

"Ние бяхме доста изненадани да открием такъв широк спектър от бактериални патогени, опасни за човека в тези продукти", казва водещият изследовател Ейми Р. Сапкота, доцент в Университета на Мериленд.

В цигарите, достъпни в търговската мрежа, са открити цял куп бактерии, вредни за хората. Учените са предполагали за тях, но са смятали, че ще бъдат много по-малко.

"Ако тези организми могат да оцелеят в процеса на пушене на цигарите, то те могат да допринасят за инфекциозни и хронични заболявания при пушачите и хората, изложени на въздействие на тютюнев дим" добавя Сапкота.

Изследователите обикновено взимат проби от тютюн в цигарите и ги поставят в култури, за да видят дали ще се развият бактерии. Новият екип обаче използва по-цялостен подход- използва ДНК анализ за оценка на съвкупността от бактериалния генетичен материал, присъстващ в тестваните цигари.

Констатациите и заключенията от проучването са, че:

Предлаганите на пазара цигари показват широк спектър от бактериално разнообразие, като се започне от почвените микроорганизми, които са потенциални човешки патогени;

Броят на микроорганизмите в една цигара може да бъде толкова голям, колкото и броят на химичните съставки в нея. Стотици бактериални видове са налични във всяка една цигара;

Няма значителни колебания в бактериална разнообразие, което се наблюдава в четирите от най-купуваните в Щатите марки цигари.

Бактерии, влияещи на здравето на хората, са намерени във всички изследвани цигари. Такива са Acinetobacter (свързана с инфекции на белите дробове и кръвта); Bacillus (някои видове, свързани с хранителни заболявания и антракс); Burkholderia (някои форми отговорни за респираторни инфекции); Clostridium (свързани с хранителни заболявания и белодробни инфекции); Klebsiella (свързани с разнообразие от инфекции на белия дроб, кръвта и други) и Pseudomonas aeruginosa (организъм, който причинява 10% от всички вътреболнични инфекции в САЩ).

Предстои учените да разберат дали откритите в цигарите бактерии могат да оцелеят в процеса на пушене и да заразяват хората. Ако това е вярно, то те и се размножават в дихателната система на пушачите.

Съществуващите изследвания показват, че някои бактерии могат да достигат по този начин до дихателните пътища. Това може да обясни факта, че дихателните пътища на пушачите се характеризират с високи нива на бактериални патогени. Възможно е причината да е, че тютюнопушенето води до отслабване на имунитета и бактериите идват от околната среда, а не от цигарите. По-нататъшни изследвания ще са необходими, за да се определи възможното въздействие на бактериите в цигарите върху здравето.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Май го имаше по-преди в темата: Забранява се секса на закрито, изключение(задължително) от забраната, важи за грозните и прекалено възрастните. Ако се чувстват дискриминирани от последното, да подадат контестация при арменския поп(Петър Вучков).

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.