Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

...при положение че нямам нищо на моето име...

Пак изпадаме в частни случаи. Повечето хора имат най-малко социални и здравни осигуровки, от които може да се вземе глобата. Има механизми за събирането на глоби, въпросът е дали правителството ни има желанието и волята да ги приложи. А като не мислите да плащате глоби, си пушете където си искате.

Бе да ти кажа, едва ли такова нещо съм написала,но нищо,така можеш,така си го разбрал...

Ами обясни го по-добре, за да го разберат хората.

Ми на мен не ми изнася и това,че има закон за малолетните,пък те си пиянстват и си пушат трева по дискотеките,без някой да съблюдава за спазването на закона....

И?

...Ма това е друга тема нали?...

Точно.

...Трябва да се заяждаме за това кой му се пуши и на кой не...

Ааа не знам за това. Който иска да си пуши, само да не кара други хора да му дишат дима.

...Нужно ли е като веднъж си изказал мнението си, да правиш сечено на всички постове? :D

Нужно ли е след като вашите "аргументи" вече са обсъдени в темата, да ги повтаряте?

Редактирано от badsector (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

след като вашите "аргументи" вече са обсъдени в темата, да ги повтаряте?

Мен не ми пречат аргументите на другите. Изказах си мнението просто. На теб явно ти пречат,щом се опитваш да опровергаеш всеки ;)

Пък и кой ти пречи да си дишаш "чист" въздух? Нали вече няма да ти пушат на съседната маса в заведението. Защо още фучиш и се дръвчиш? :D

Пак изпадаме в частни случаи. Повечето хора имат най-малко социални и здравни осигуровки, от които може да се вземе глобата. Има механизми за събирането на глоби, въпросът е дали правителството ни има желанието и волята да ги приложи. А като не мислите да плащате глоби, си пушете където си искате...

Не изпадаме в частни случай дадох просто пример с мен, а иначе много хора са на моето положение. И пак не си ми разбрал идеята - да има глоби обаче те да са съобразени със стандарта ни и възможността на хората да плащат тези глоби. Запор на минималните ни доходи няма как да бъде направен защото той е против човешките ни права ... Пак казвам една глоба 20-50 лв. при първо нарушение и 50-200лв. при повторно е много по - реално от 300-500лв. за първо и до 1000 лв. за второ. Не зная защо си мислиш, че драконовите мерки на вече разпасано общество ще подобрят нещата трябва да има малко компромиси и от двете страни ( общество - управляващи )

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Защо си мислите, че проблема с циганите го има само в България? Давам ви само пример, че във една Франция или Германия има много повече цигани от България. Саркузи не случайно изгони нашите, защото неговите са му достатъчни. Знаете циганина си е циганин, където и да е. Не, че ги защитавам но просто на нас ни липсва правителство за да ги намали тези проблеми поне до минимум. И да не говорим пък, че понякога българите сме по голями цигани и от циганите. Но това е една дълга и широка тема, която може да се развива с години. Относно забраната. Масово няма да се спазва по заведения, защото на нас българите не трябва да ни се забраняват а отбраняват работите. Не сме научени да спазваме законите, не че не сме ами така ни изнася. Работя в сферата на ресторантьорството и искам да ви кажа, че след зададен въпрос от мен: Утре(т.е. днес) - ще се пуши ли вътре в обекта, отговора на собственика беше: - Как няма да се пуши! Естествено, че ще се пуши, имам толкова много хора резерваций! Така че докато няма силни закони и силна власт, законите са там нещо колкото да се каже, че има.

Мен не ми пречат аргументите на другите. Изказах си мнението просто. На теб явно ти пречат,щом се опитваш да опровергаеш всеки ;)

Пък и кой ти пречи да си дишаш "чист" въздух? Нали вече няма да ти пушат на съседната маса в заведението. Защо още фучиш и се дръвчиш? :D

Извършвам общественополезна дейност и обяснявам логично защо твоето мнение, което са го изказали още няколко човека в темата, си противоречи с основите на демокрацията и гражданското общество. Пък и идеята на форума е да се води дискусия, което се опитвам да направя...

...Не зная защо си мислиш, че драконовите мерки на вече разпасано общество ще подобрят нещата...

Напротив. Вижда се, че ако няма драконови мерки, в нашата държава нещата не се подобряват. Всеки гледа да мине по тънката лайсна и ако има такава възможност, ще го направи. Примерно преди масово се купуваха шофьорски изпити, но сега като въведоха камерите, е в пъти по-трудно да се осъществи. Дано въведат подобен строг контрол и при техническите прегледи. Да, драконови мерки, но има полза.

...Масово няма да се спазва по заведения,....

Като започнат да налагат солените глоби, ще започне да се спазва забраната.

Така че докато няма силни закони и силна власт, законите са там нещо колкото да се каже, че има.

Впрочем вече има изгорели, които са си мислели, че са недосегаеми от закона. И ще има още много.

Редактирано от badsector (преглед на промените)

Аз се чувствам дискриминиран с този закон.Няма да мога да седя спокойно на една маса с приятели и познати в заведение.Управниците ме поставят в неравностойно положение.Защо не задължат непушачите да ходят с маски по улиците,за да могат да дишат чист въздух.Защо не забранят производството на тютюневи изделия.Сега с тези високи глоби ще се пълнят джобовете на инспекторите,а не на хазната,има предпоставки за корупция,както е при полицаите(катаджиите).

До нас има малко магазинче за кафи и други неща, пред което има няколко масички под навес. Сутринта отивам да си купя цигари и заварвам един чичка да убеждава продавачката, че навесът означавал затворено помещение :lol6:

Извършвам общественополезна дейност и обяснявам логично защо твоето мнение, което са го изказали още няколко човека в темата, си противоречи с основите на демокрацията и гражданското общество. Пък и идеята на форума е да се води дискусия, което се опитвам да направя...

Каква по-точно, това звучи доста инфантилно, нищо лично? За логичното да не говорим, няколко страници цитираш и отговаряш с общи приказки.

Редактирано от Puppet Master (преглед на промените)

Аз се чувствам дискриминиран с този закон.Няма да мога да седя спокойно на една маса с приятели и познати в заведение.Управниците ме поставят в неравностойно положение.Защо не задължат непушачите да ходят с маски по улиците,за да могат да дишат чист въздух.Защо не забранят производството на тютюневи изделия.Сега с тези високи глоби ще се пълнят джобовете на инспекторите,а не на хазната,има предпоставки за корупция,както е при полицаите(катаджиите).

Аааа викаш не е дискриминация аз да нося маска навън а ти да си пафкаш на воля? А е дискриминация някой да те накара просто да не пречиш на околните... Просто от обща култура би трябвало да не пушите където има хора, на които им пречи и най - малкото където се сервира ядене, но понеже в българия понятието обща култура е свързана с това дали знаеш всичките албуми на Ивана и Азис- ви налагат такава със закони ...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

До нас има малко магазинче за кафи и други неща, пред което има няколко масички под навес.

Сутринта отивам да си купя цигари и заварвам един чичка да убеждава продавачката, че навесът означавал затворено помещение :lol6:

Сега всеки си тълкува нещата както му изнася.Тази сутрин, бях в едно ромско село.В кръчмата всеки бе запалил цигара.На никой не му пукаше за забраните. :)

Каква по-точно, това звучи доста инфантилно, нищо лично? За логичното да не говорим, няколко страници цитираш и отговаряш с общи приказки.

Не приемай буквално всяка дума ;) Общите приказки са основата на тази тема, но освен тях влагам и факти, които много удобно се опитвате да пропуснете.

....понеже в българия понятието обща култура е свързана с това дали знаеш всичките албуми на Ивана и Азис- ви налагат такава със закони ...

Ще се сетиш ти за драконовите мерки и защо само те ще ни оправят :)

Въпросният денонощен магазин еди къде си

Публикувано изображение

Видя ли - толкова си и разбрал на кое му викаме денонощното там.

Не е магазин всеки случай, познай от три пъти какво е.

И ако съм искала да го рекламирам щях да му напиша името как се казва.

:D

....

Ама май точно ти дето се сърдиш, че не ти вникват в коментарите ти грам не си прочела и вникнала в моят... Първият ред който си цитирала - който е относно твой по - горен коментар беше шега...

....Ще се сетиш ти за драконовите мерки и защо само те ще ни оправят :)

Не мисля, че това за което говоря са драконови мерки. Просто са някакви насилствено наложени норми на обща култура и съобразеност от типа "личност-общество" и обратното :)

Аааа викаш не е дискриминация аз да нося маска навън а ти да си пафкаш на воля? А е дискриминация някой да те накара просто да не пречиш на околните... Просто от обща култура би трябвало да не пушите където има хора, на които им пречи и най - малкото където се сервира ядене, но понеже в българия понятието обща култура е свързана с това дали знаеш всичките албуми на Ивана и Азис- ви налагат такава със закони ...

Ивана и огъзис си ги слушаи ти,на мен не ми пробутваи боклуци.А точно това имам впредвид,като ме карат мене да не пуша до тебе е дискриминация.Имам приятели и познати,с които общувам,от тях има и пушачи и непушачи.Трябва ли едните да са вътре в заведението,а другите отвън.Обща култура имам и не съм пречил на никого досега.Разделиха преди време заведенията на места за пушачи и за непушачи.Много собственици инвестираха солидни суми,за да следват измислените закони на управниците.Сега какво да правят те с тези прегради. Няма да го бъде тоя закон дълго време.Първи ще го нарушат депутатите,защото сега трябва да излизат да пушат навън,един вид,пример да дават.Ама ще видим.Хората пушат цигари,не защото им е спокоен живота...

...

Кой каква музика слуша не е работа на темата да разясняваме - говорех в общо число единственото нещо лично до теб беше това за маската... Именно и аз имам приятели пушачи и може да има 1-2 пушачи от 10 човека компания всички сме седяли в зала за пушачи заради тях предполагам и във Вашата компания е било същото - сега си задай въпроса не е ли било против волята на непушачите да седят там и не е ли един вид дискриминация към тях това? Това за разделението на заведенията не го коментариме защото си прав и не само ти си на това мнение много хора затънаха в заеми заради това :( Хората трябва да разберат, че не цигарите ги успокояват а пласебо ефекта! Ако искаш да си успокояваш нервите и имаш нужда има редица хапчета - въпреки че и те са вредни са къде, къде по - малко вредни от цигарите (поне някои от тях)

Така, и двете страни са прави..., за някои от своите доводи, обаче виждам непушачи отричащи всички доводи на пушачите, което мирише на дискриминация. Пушачите също са хора и те имат права и също толкова са легитимни, да не се съобразяват с непушачите, колкото онези не се съобразяват с тях...

...също толкова са легитимни, да не се съобразяват с непушачите, колкото онези не се съобразяват с тях...

Не е така. Едните пречат на околните, другите не. Тъй като се водим цивилизация не е редно някой да пречи на околните, още повече това да е масово.

...Няма да го бъде тоя закон дълго време....

Може би ще те изненадам, но за приемането на този закон основно ни натискат от ЕС. Затова се надявам, че ще просъществува.

Впрочем в момента има огромен бум на покупка на електронни цигари. Сега е моментът да се прави бизнес с тях :)

Не е така. Едните пречат на околните, другите не.

Това си е твоя и на останалите непушачи гледна точка. Макар че има и достатъчно непушачи, които са напълно толерантни...Все пак ми е странно как така намираш време да висиш по цял ден в кафенетата вършейки обществено полезната си дейност, така че да имаш основание, да се оплакваш от някаква вреда. Няколкото минути, които нормално се престоява, пък и дори или цял час на ден в заведение, се равняват съвсем спокойно, на същият по продължителност период, ако стоиш на коя да е улица в София и други големи градове. Що не спрете автомобилното движение и не налагате глоби на тези негодници, които се опитат да шофират? Да се юрне цяла България, на велосипеди и каручки - за постоянно :D

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Това си е твоя и на останалите непушачи гледна точка....

:eek: Тоест отричаш факта, че цигареният дим е вреден и за околните, не само за пушещия?

...Що не спрете автомобилното движение...

Това го дискутирахме вече в тази тема.

Не е така. Едните пречат на околните, другите не. Тъй като се водим цивилизация не е редно някой да пречи на околните, още повече това да е масово.

Може би ще те изненадам, но за приемането на този закон основно ни натискат от ЕС. Затова се надявам, че ще просъществува.

Впрочем в момента има огромен бум на покупка на електронни цигари. Сега е моментът да се прави бизнес с тях :)

Ти затова ли спамиш толкова, да не се окажеш търговец на електронни цигари

:eek: Тоест отричаш факта, че цигареният дим е вреден и за околните, не само за пушещия?

Това го дискутирахме вече в тази тема.

То въобще това че дишаш издишайки въглероден диоксид и оксид и други "отработени" вещества също, ако мога така да се изразя замърсява и вреди на околните, ми да си сложим пречиствателни станции на носовете?!

2. Не достатъчно струва ми се? Има толкова много значително по-опасни замърсители от пушачите...Дай да спрем "ФъкОил"! Да спрем да внасяме горива и да забраним да се транспортират през наша територия, да спрем ТЕЦ-овете...Няма човешка дейност, която да не вреди в някаква степен на природната среда и самият човек и да не увеличава общото ентропийно ниво. Да изличим човечеството, или поне всички останали освен непушачите, които ако искат да са максимално на чисто, да се върнат в пещерната епоха...

На мен, и на доста хора ни пречи чалгата , която се лее от всички кръчми и прозорци на коли и телефони.Пречи ни.Повдига ми се от чалгата и от посланията, които развращават децата.

Тези, които слушат чалга пречат на околните.ТЪй като се водим цивилизация не е редно някой да пречи на околните, още повече това да е масово.

Защо не забранят чалгата ?

Защо не забранят чалгата ?

Ако я забранят, какво ще слушат :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.