Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

само 40% наркомани в България... нещо нереално ми се виждат...

Тва като петилетката по времето на бай Тошо

:laughing5:

• 8 месеца по-късно...
  • Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако някога искаме поне малко да сме интелигентни :) , ще прегърнем идеята за тоталната забрана на пушенето.Мисля,че доста има написано а и всеки е има достъп до пушачи или е такъв.До сега никъде не са извлечени някакви ползи за които да си заслужава пушенето.Не забравяйте,че Вие сте бъдещето само мутирало благодарение на купища фактори в това число и тютюнопушенето.Навремето и аз бях заклет пушач по възрастните може да си спомнят една марка цигари, ,,Стюардеса" дърпаш и падаш :P .Наложи се да посетя болничното заведение поради прекаляване с този продукт.Имаше един професор станахме дружки и един следобед ме извика ела да видиш нещо..слязохме в моргата :ohmy: и ми показа ,,бял дроб" на пушач....беше ЧЕРЕН :mad: а като го стисна нямате си на представа какво излезе .. :shock11: течен асфалт.. а миризмата... :no-no: От тогава не съм палил.. Но всеки е свободен да избира колко да живее :wink12:

• 2 седмици по-късно...

Пушачите с вечерен час

Предлагат забраната на цигарите да е до 22 ч. Въпреки че пуши, новият здравен министър Десислава Атанасова не е сред инициаторите на евентуалния компромис.

Вечерен час може да спаси пушачите от тотална забрана на цигарите. От 1 юни у нас влиза в сила наредба, която не разрешава да се дими на обществени места, пише в. Стандарт. Срещу нея обаче освен заклетите пушачи роптаят и собственици на заведения. Те се опасяват, че бизнесът им ще замре, ако гонят клиентите да пафкат навън.

Депутати от ГЕРБ обаче готвят предложение за промяна в наредбата. Идеята е след 22 ч в барове и дискотеки забраната да не важи.

Макар да е пушач, новият здравен министър Десислава Атанасова не е сред инициаторите за готвения компромис. "Аз подкрепям проекта за пълна забрана", коментира пред "Стандарт" Атанасова. Тя обаче допълни, че "ако някой предложи след 22 ч да може да се пуши, ще го обмислим". Очаква се това да стане по време на дебатите в пленарната зала.

frognews.bg

мен и без тва ме страх да бродя по тъмниците бе

:D

Стига с тия забрани! Не се научиха, че със забрани ефект никога не се постига! По-важно е как да накарат човек, сам да откаже цигарите или изобщо да не ги почва. Например, като бях в първи-втори клас се сещам, че в столовата на училището ни имаше един плакат на кутия с цигари, от които излизат някакви гадинки и където се споменаваше, че тютюнопушенето води до рак. Колкото и да е, чак до 23 ме накараха да не пуша, което си е нещо. Все пак когато растях, вместо да пуша цигари или още по-лоши неща, аз бягах по зали и лостове. Ей това трябва да направят - да ограмотят и сплашат подрастващите, какво ги очаква. В кабинета по биология имахме и един истински бял дроб на пушач! Представи си, какъв ефект имаше върху мен и това, като видех тоя дроб с петна от катран! Сега не знам какво може да ги сплаши, вероятно само сопата и колана, ама заслужава да се опита. Що се отнася до останалите стратни пушачи, хубаво е да има агитация не само с две думи на кутиите цигари, а и с разни реклами по пътищата, улиците, сградите, интернет и където се сетите, показващи какво става с пушачите, колко млади умират и най-важното, как се мъчат преди да умрат! Ако веднага умрат, ще имат късмет, ама ако са като баща ми, лека му пръст, да тегли с години, не им завиждам ни най-малко! вярно е, че всеки сам решава какво да прави с живота си, ама нека след това не плащамет другите за неговите неизлечими болести! Все пак, по тоя начин страдат и останалите, плащащи здравни осигуровки на ония, дето си правят кефа, тровейки останалите! Пфу!

Билдер - и без това забраните не се спазват - не виждаш ли ,че хората карат със 100 км/час на забранени участъци, паркират където си искат, газят пешеходци на пешеходни пътеки, хвърлят си боклуците през балконите, палят стърнищата и т.н. и т.н. Една забрана в повече или в по-малко - какво значение има ?

Една забрана в повече или в по-малко - какво значение има ?

Още един повод за корупция...Нищо повече.

В живота ми съм пушил 2 месеца и аз не знам защо ги почнах когато бях 5 клас Арда с кибрит 62ст.. Знам че нямаше да ги почна ако баща ми не бе заминал на командировка в Москва, та седмица преди да се прибере ги спрях защото е трезвеник и щеше да ме усети. Та до сега повече от 27 години не съм палил ама ако ги сметна в разходи бая съм спестил !!! Ама те по друг порок пак си заминаха :D

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Билдер - и без това забраните не се спазват - не виждаш ли ,че хората карат със 100 км/час на забранени участъци, паркират където си искат, газят пешеходци на пешеходни пътеки, хвърлят си боклуците през балконите, палят стърнищата и т.н. и т.н.

Една забрана в повече или в по-малко - какво значение има ?

Според мен ще има обратен ефект. Сякаш никой не е чел за забранения плод. Колкото повече забрани, толкова повече изкушения за прекрачването им :) Специално за заведенията е глупаво да се поставят каквито и да е забрани. Може би една наредба за климатик в залата, където се пуши, би била по-добра от тоталната забрана за пушене. Не съм пушач на тоя етап и много се дразня от лайнетата, които пушат около мен. Уверявам те, че това става всеки Божи ден поне по 1-2 часа. Нямаше да е проблем, ако това бяха качествени цигари, но ето, какво направиха забраните - увеличиха цените на цигарите, от там и контрабандата. Страстните пушачи, дето нямат воля за отказване, минаха на истински ла**а с звинение, миришещи повече на партенки и кайзер пастарма, отколкото на тютюн. Сори, ама тютюна го търпя, дори ми е приятен понякога, обаче някой да ми кади на партенки, не става! Какво постигнаха като вдигнаха цените? Някой отказа ли ги? Който ги е отказал, ги е отказал по други причини, а не по причина цена!

Явно след 22часа цигарите стават полезни.

Този пост не цели обида или накърняване на достойството на пушачите.

Искам да попитам страстните пушачи дали изобщо знаят какво пушат и кое вещество ги води към престрастяването им към цигарите ? До сега който и да съм попитал никой не знае ... Всеки гледа катраните,въглеродния оксид и никотина ...като биле високи цифричките биле по-силни,ама не се усещат какво е по-силно дали отровата в цигарата или никотина ....

Добре е да се забрани пушенето на обществени места,само на нас не ни отърва ... Закона как се спазва в Англия,отиваш на ресторант излизаш пред него за да пушиш,ако ли не тежко ти ...

Ако човек отиде на един нощен клуб или дискотека и на сутринта си помирише дрехите ще усети полаха на чорапи.....

Норми за вентилационни системи не се спазват от големи нощни клубове,,камо ли от по малките .

Каквито и забрани да приложат народа няма да спре да престъпва закона докато не дойде някой луд на власт и да направи така,че наказанията да се изпълняват.

Било голяма криза,оплакват се хората че нямали с какво да се нахранят,нямали пари за лекарства,всичко било скъпо,искали заплати по 1000 лева без да се трудят,а дънят като печки цигарите.Еми след като няма пари няма да се пуши.Криза ли било ? Дискотеките пълни до пръсване,на всяка маса скъпи ''маркови'' алкохолни напитки произведени в чужбина с български етикети.....

В България :

Колко пушачи знаят и осъзнават вредите от пушенето и до какво води то ?

Колко от тези пушачи взимат 15,20 лева и пушат по 2 кутий на ден ?

Колко от тези пушачи пазят децата си от дима и дали са запознати какво причинява той ?

Едва ли някой иска жълти пръсти,развалени зъби,състарена кожа и това да не кажа са едни от малкото вреди до което води пушенето.

Всеки преценяма сам дали иска да се трови и да си скапва тялото отвън и отвътре,НО трябва да помисли за другите.Трябва да помисли за обкръжението си,което в много случей на пушачите е от собствените им деца ....

Каквото и да човкаме тук всичко ще си продължи все така,все по-надолу ще отиват нещата в България.Закони тва ти онова,промяна няма да има както казах докато самите наказания не бъдат изпълнявани.

Редактирано от Ласков (преглед на промените)

За мен това е опит да се раздели населението и да се обесили протеста срещу гадостите дето ни сервират другарите политици . господа пушачи , пушенето ще се забрани когато 51% от избирателите станат непушачи, така че пушете спокойно и не се подаваите на вестникарски провокации, защото циганското население е 100% пушещо

• 1 месец по-късно...

Отпада вариантът за забрана на пушенето и на открито от 1 юни

Рестриктивните мерки нямало да се приемат лесно от обществото

Отпада вариантът за забрана на пушенето и на открито от 1 юни. Депутати от ГЕРБ се отказаха от по-строгите мерки след тайно гласуване в парламентарната група.

Така пушенето на спирките, в градинките и парковете няма да бъде забранено, каквито идеи имаха някои депутати.

Основният аргумент - реструктивните мерки ще бъдат много непопулярни и няма да се приемат лесно от обществото.

Иначе депутатите от ГЕРБ остават единодушни за пълната забрана на пушенето на закрито от 1 юни.

blitz.bg

Да му мислят собствениците на заведения...

По предложение на депутати от ГЕРБ беше забранено пушенето и на детски площадки, стадиони и други открити спортни обекти, летни кина и амфитеатри

Парламентът въведе пълна забрана за тютюнопушенето на закрити обществени места.

С гласуването на второ четене на текстовете от промените в Закона за здравето се забранява тютюнопушенето и в помещенията с обособени работни места, както и в помещенията към тях със спомагателно и обслужващо предназначение.

Предстои да бъдат гласувани и текстовете откога забраната влиза в сила. Очаква се това да стане от 1 юни.

По изключение ще се допуска пушене в обособени самостоятелни помещения, разположени в сградите на летищата.

Там няма да се разрешава присъствието на лица до 18-годишна възраст.

Тези помещения трябва бъдат отделени с въздухонепроницаеми стени, плътно затварящи се врати, да имат вентилационна инсталация и да бъдат ясно обозначени.

Парламентът забрани тютюнопушенето на детските площадки и стадионите.

По предложение на депутати от ГЕРБ

беше забранено пушенето и на стадиони и други открити спортни обекти, летни кина, амфитеатри

- по време на спортни и културни прояви, за които зрителите са закупили билети. Текстът не е подкрепен от водещата здравна комисия, но получи одобрение в пленарна зала.

Забранява се пушенето на прилежащите терени и тротоари на детските ясли, детските градини, училищата, ученическите общежития и местата, където се предоставят социални услуги за деца.

Ограничението важи и за площадките за игра и за открити обществени места, на които са организирани мероприятия за деца и ученици.

Не беше прието предложението да се забрани цигареният дим на спирките на обществения транспорт.

Щом забраняваме тютюна, да забраним и патладжана, и в него има никотин, заяви депутатът от левицата Любен Корнезов

по време на дискусията по промените в закона. Ако има 100 единици никотин в тютюна, в патладжана те са 120, посочи Корнезов. Тогава дайте да забраним и производството на патладжан и да не го ядем, добави той. Корнезов отбеляза, че няма пушач, който да страда от Паркинсон.

Той прогнозира, че България ще търпи 230 милиона лева годишни загуби от забраната и ще загуби 18 хиляди работни места. Бизнесът е инвестирал 50 милиона лева за преустройство на заведенията заради изискванията за пушене, кой ще им ги върне, попита депутатът и заключи, че забраната е по-вредна от тютюнопушенето.

Петър Петров от ГЕРБ попита каква е връзката между тютюнопушенето и фалитите. Единствените губещи са производителите на тютюневи изделия, смята той. Според него има икономика, когато има здрава нация. Освен това никой няма да престане да ходи на заведения, а напротив, посещаемостта ще се увеличи, смята той.

Независимият Кирил Гумнеров каза, че Хитлер е въвел забрана за тютюнопушене, но тя е била по-мека от тази, която ще се приеме сега.

Йордан Андонов от ГЕРБ заяви, че има много доказателства за вредата от пушенето върху здравето на човека, включително и че повишава риска от сърдечносъдови заболявания. Може би и мозъците на пушачите са увредени, щом не разбират това, каза Андонов. vesti.bg

Редактирано от exhausted (преглед на промените)

Сега ще скочат продажбите на градински печки, заведенията ще се подготвят с найлонови завеси за масите си отвън и т.н. Кога ли ще се свърши с този ЕС ?

600 инспектори погват пушачите

Около 600 здравни инспектори ще се включат в проверките за спазване на забраната на тютюнопушене на закрито и на включените в забраната открити обществени места от 1 юни, когато влизат в сила промените в Закона за здравето. Това каза в интервю за БНР д-р Димитър Димитров, директор на дирекция Обществено здраве в Министерството на здравеопазването.

Тъй като решението е било очаквано, във ведомството имат готовност за провеждане на масови проверки и налагане на глоби, заяви той. За граждани, които нарушават забраните за тютюнопушенето, глобите се увеличават от 300 до 500 лева за първо нарушение и от 500 до 1000 лева за второ нарушение. За едноличните търговци глобите се повишават от 1000 до 1500 лева, а за второ нарушение от 1500 до 3000. Най-големите глоби са предвидени за юридическите лица, за фирмите. Те са от 3000 до 5000 лева за първо нарушение и за повторно от 5000 лева до 10 000 лева.

На територията на стадионите, когато там се провежда спортно мероприятие, ще бъдат провеждани насочени тематични проверки със съдействието на МВР, като предстои да се обмисли стратегия за ефективно прилагане на закона в този случай, каза още д-р Димитър Димитров.

http://www.standartn...e__-149539.html

Интересно ми е по какъв начин ще събират глобите от 300 - 500 лева, след като минималната работна заплата е 290 лв?

Интересно ми е по какъв начин ще събират глобите от 300 - 500 лева, след като минималната работна заплата е 290 лв?

а не мен ми е интересно как един инспектор от ХЕИ ще ме глоби или ще ми напише акт като по закон той няма право да ми иска личните данни ( за да напише акта му трябват трите ми имена, ЕГН ) на улицата ?

Да не говорим, че дори и да променят закона и да има право аз пък никога няма да му покажа личната си карта.

хихихи - до всеки инспектор ще слагат полицай ли ?

Нека сложат - то за крадците по селата няма полицаи, по пътищата няма патрулки, по улиците в градовете няма кой да поставя глоби на неправилно паркиралите коли, няма кой да налага санкции на собствените на кучета, дето замърсяват гладинките, няма кой да сложи глоби на тия , дето си изхвърлят болклука през терасите, те ще ми намерят хора, дето ще ме глобят за това, че пуша някъде ?!

смешки

хихихи - до всеки инспектор ще слагат полицай ли ?

А, зад всеки полицай по един гей от съседната тема, да "ръчка" полицая да си изпълнява задълженията и да му подава кожената пура, когато на полицая му се припуши...

П.П. Опс, не от съседната тема, ами май от чак от съседният раздел :biggrin:

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

600 човека ще уплътняват работното си време в преследване на "кух закон". Значи искат да легализират марихуаната и еднополовите бракове,а тютюнджиите ще се преследват... Има нещо много сбъркано в системата. И тази сбърканост се представя за "правилно" и то на всички нива и места...

Редактирано от dimd (преглед на промените)

600 човека ще уплътняват работното си време в преследване на "кух закон".

Значи искат да легализират марихуаната и еднополовите бракове,а тютюнджиите ще се преследват...

Има нещо много сбъркано в системата.

Като ме сбара някоя(млада) инспекторка и аз ще я сбарам...

Ако ме пипне инспектор, ще му кажа че (превод от турски ли беше, от арабски ли, че "пия" тютюна, а не го пуша - те май така се изразяваха?).

Като ме сбара някоя(млада) инспекторка и аз ще я сбарам...

Ако ме пипне инспектор, ще му кажа че (превод от турски ли беше, от арабски ли, че "пия" тютюна, а не го пуша - те май така се изразяваха?).

това е само когато пушиш наргиле ;)

под небето нали може а или не може

:rolleyes:

Да оставят хората да си пушат на воля бре. Защо ограничават правата на людете? Що не забранят ползването на пестициди, инсектициди, хербициди и други отрови с които и без друго ни тровят масово, ами забраняват на някои от хората единственото им удоволствие. Да си пушат на воля, но да направят кутия цигари 20лв. а литър бензин да намалят на 1лв.

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Да си пушат на воля, но да направят кутия цигари 20лв. а литър бензин да намалят на 1лв.

значи мене могат да ме тровят с колите си - аз не мога да си пуша баси

а зареждайте с екологичен бензин бе

:D

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.