Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

На мен много ми пречи пушенето, когато бъда димен. Аз не пуша. Обаче и много пушачи не се съобразяват с непушачите и ги димят.

Съжалявам, но тези, които не искат да бъдат тровени не трябва ли да са с малко предимство пред тези, що се тровят?

Има много лесно решение за теб, отиваш на сладкарница, кино или театър :cool:,а вече има заведения за непушачи.

Аз като ходя на гости в къща в която не се пуши се съобразявам с това, а в къщи се пуши и на който не му харесва това да не ми идва на гости.

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

Извинявай, но тук имаше един човек с аватар "Няма да ми казваш какво да правя...за да не ти кажа къде да отидеш...".

Пуши си, не ми пречиш, но трябва ли да ми димиш в лицето, само за да покажеш, че всички трябва да се съобразяват с твоя дим?

Трябва да има някакво взаимоуважение, все пак. Или това, че пушачите са повече им дава уникалното право да правят каквото поискат, а непушачите да се спасяват? Аз пък съм шофьор-това значи ли, че не трябва да се съобразявам с пешеходците? Ами дай тогава да карам в парковете, по велоалеите и тротоарите в такъв случай, а пък тези дето не са шофьори, да отиват някъде, дето няма коли? Виждаш ли тази логика колко е едностранна?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Извинявай, но тук имаше един човек с аватар "Няма да ми казваш какво да правя...за да не ти кажа къде да отидеш...".

Пуши си, не ми пречиш, но трябва ли да ми димиш в лицето, само за да покажеш, че всички трябва да се съобразяват с твоя дим?

Трябва да има някакво взаимоуважение, все пак. Или това, че пушачите са повече им дава уникалното право да правят каквото поискат, а непушачите да се спасяват? Аз пък съм шофьор-това значи ли, че не трябва да се съобразявам с пешеходците? Ами дай тогава да карам в парковете, по велоалеите и тротоарите в такъв случай, а пък тези дето не са шофьори, да отиват някъде, дето няма коли? Виждаш ли тази логика колко е едностранна?

Двигателят ти има ли евро5 стандарт.Колата е стара и ме тровиш.Логика!

Разликата е, че аз си плащам съответните данъци, такси, акцизи на горива, винетки и т.н, което е ДОСТА солено,но най-важното-върша някаква работа с този автомобил.

Това е нещото, което кутия цигари не може да свърши... :beer:

Ама съм абсолютно съгласен да карам по парковете, тротоарите, детските площадки и т.н, за да бъде всичко честно. Пък който няма кола, да ходи там където няма коли. Аз пък какво съм виновен!? (само шега, никога не бих го сторил)

Разликата е, че аз си плащам съответните данъци, такси, акцизи на горива, винетки и т.н, което е ДОСТА солено,но най-важното-върша някаква работа с този автомобил.

Това е нещото, което кутия цигари не може да свърши... :beer:

Ама съм абсолютно съгласен да карам по парковете, тротоарите, детските площадки и т.н, за да бъде всичко честно. Пък който няма кола, да ходи там където няма коли. Аз пък какво съм виновен!? (само шега, никога не бих го сторил)

Знаеш ли господине,„е цигарите които пуша струват реално 1.70 а плащам 4.70.По две кутии пуша.6лв. на ден акциз.По 365 колко прави=2190лв.

Кога платиш за годината толкова данъци и застраховки ела и ми се обади.

...

Та каква работа върши кутията с цигари? Вози ли те, стигаш при клиенти по-бързо, пътуваш в чужбина? :bday19:

Както казах-не ми пречиш, никак даже. Стига целенасочено и арогантно да не бъда димен. :beer:

Та каква работа върши кутията с цигари? Вози ли те, стигаш при клиенти по-бързо, пътуваш в чужбина? ;)

Както казах-не ми пречиш, никак даже. Стига целенасочено и арогантно да не бъда димен. :)

Може и без да се возиш на кола на 15 години която е опасна за хората.Бабата ти цял живот на кола се е возила.

Колата НЕ е опасна, след като е минала технически преглед, който проверява, удостоверява и гарантира нейната БЕЗОПАСНОСТ. Между другото, 30годишните Сетри и Чавдари да не би да замърсяват по-малко? Та след тях често има цяла димна завеса... Я помисли :nono:

И не, аз не я ползвам на кратки разстояния, имам си колело за тях, обаче на далечни-десетки километри се налага.

Видиш ли, не навсякъде е София....И не до всеки край на България има автобус на всеки 20минути. :mad:

Което не отменя въпроса-Защо има пушачи, които до такава степен не се съобразяват с непушачите, че ти бълват облаците дим в лицето. Именно срещу това съм против аз. Той може да влезе където и да е било и да ми дими в лицето, аз какво-все трябва да се съобразявам и да се местя другаде непрекъснато?

Може и без да се возиш на кола на 15 години която е опасна за хората.Бабата ти цял живот на кола се е возила.

Моля всички непушачи да оставят на мира пушачите, че са на път да основат партия на пушачите, която има вероятност да спечели изборите и да приеме закон за задължително пушене, дайте да млъкнем преди да са на задължили да пушим

Моля всички непушачи да оставят на мира пушачите, че са на път да основат партия на пушачите, която има вероятност да спечели изборите и да приеме закон за задължително пушене, дайте да млъкнем преди да са на задължили да пушим

Това би било наистина интересно... :nono:

п.п Значи аз ще съм закоравял рецидивист :mad:

Ще се усетиш :nono::mad:

Това би било наистина интересно... :P

п.п Значи аз ще съм закоравял рецидивист :D

Това,че ти имаш някакви принципи и морал,че като не пушиш и не пиеш ще си безсмъртен ,мойте са други.Аз у нас решавам дали ще се пуши,ти у вас,както и собственика на заведението.То си е негово.И каква е ролята на държавата ми е непонятно.Тя щяла да взима решение.

Не пуша. Друго нищо не съм казвал извън чистото коментиране... Обаче не можа да ме разбереш.

На мен не ми пречи кой какво прави, стига да не засяга някак мен. Въпросът е, когато някой пушач застане пред мен и нагло и целенасочено ме дими. Виждаш ли, това не е приятно. Просто искам малко повече съобразяване с непушачите, па останалото-вие си знаете.

Не пуша. Друго нищо не съм казвал извън чистото коментиране... Обаче не можа да ме разбереш.

На мен не ми пречи кой какво прави, стига да не засяга някак мен. Въпросът е, когато някой пушач застане пред мен и нагло и целенасочено ме дими. Виждаш ли, това не е приятно. Просто искам малко повече съобразяване с непушачите, па останалото-вие си знаете.

Значи ти влизаш в заведението и всички спираме да пушим.Защо?Кой си ти?

Значи ти влизаш в заведението и всички спираме да пушим.Защо?Кой си ти?

Не, но ти да влезнеш и да седнеш до мен и да ми димиш. Кой си ти па да седнеш и да ми димиш в лицето? И между другото, дори да пушех, щях да гледам да пуша ОТВЪН. Само така, да вметна.

Не, но ти да влезнеш и да седнеш до мен и да ми димиш. Кой си ти па да седнеш и да ми димиш в лицето? И между другото, дори да пушех, щях да гледам да пуша ОТВЪН. Само така, да вметна.

Няма да седна до теб спокойно а на друга маса и ще запаля.

Чакай бе, аз против теб нищо нямам. Мда, доста гадно разделя нещата..темата...

Не, но ти да влезнеш и да седнеш до мен и да ми димиш.

Чак сега разбрах какво имаш на ум(изглежда съм като албански реотан).

Това което казваш никога не го правя, даже когато водя детето в градинката като седна на пейка на която има седнал друг, винаги питам дали ще му пречи цигарата(ако е да търся друга пейка).

Днес имахме една интересна случка,седим с приятел и пушим на една пейка, и при нас седна жена(видя че пушим) и малко след това направи забележка че и пречи дима, с такава наглост не се бях сблъсквал!

Отнесе 1-2 ругатни и си тръгна, ако беше мъж и до бой щеше да се стигне.

ПП: Ето обратната на твоята ситуация,наглостта не е само на пушачите.

Редактирано от androns (преглед на промените)

Аз пък много мразя в ресторант някой да яде до мен,когато пуша.Адски ми е отвратително.:angel19:

• 1 месец по-късно...

За цигари в аптеката

Властите в Исландия са сериозно загрижени за здравето на населението. Особено след големия отлив на хора през 2008 г., когато националната валута се обезцени, а безработицата нарастна, съобщи Der Standard. В момента населението на Исландия е 318 хил. души.

Ето защо властите обръщат особено внимание и на малкото останали жители в стрната. На преден план е борбата срещу преждевременната смърт, предизвикана от тютюнопушенето.

В момента закодателна инициатива предвижда да „изчисти” свободния пазар в страната от цигарите.

Тютюнените изделия ще изчезнат от всички големи и малки магазини.

Навикът да се пуши ще бъде рпичислен към наркотичните зависимости, а пушачите ще бъдат задължени за посещават лекар. Зависимите ще бъдат лекувани с консултации и съответно лечение. Ако това не помогне на пациента ще бъде изписана рецепта за закупуването на цигари.

В дадения случай изолираното географско положение на Исландия е преимущество, тъй като пушачите ще трябва да изминат доста дълът път, за да си набавят цигари.

Забраната за тютюнопушенето е предложена от билшия министър на здравеопазването и бе подкрепена от всички пет партии в исландския парламент.

Исландия вече има доста високи резултати в борбата срещу тютюнопушенето. През 1991 г. 30% от населението са били пушачи, доакто днес цифрта е едва 15%.

Днес.бг

:) Ужас!

Оф веднъж да се зарадвам че живея в Страната на Чудесата дето туй исландско нещастие никога няма да се случи

:)

40 процента от българите-заклети пушачи

Близо 40 процента от всички българи или почти всеки трети наш сънародник е заклет пушач.

Това сочат данните на националната статистика. Българите между 15 и 24 години, които палят всекидневно цигари са 28 % от заклетите пушачи у нас. Хората между 25 и 64 години, които пушат всекидневно съставляват 60 % от пристрастените към никотина, а едва 12 % от българите над 65 години пушат всекидневно.

Статистиката сочи, че близо половината от мъжете у нас и над 70 % от жените въобще не употребяват тютюн.

В доклад на Световната здравна организация, който ще бъде представен днес в Парагвай се посочва, че тази година от тютюневата епидемия ще загинат близо 6 милиона души по света.

От тях 5 милиона ще бъдат заклети пушачи, а около 1 милион ще са жертвите - непушачи, които са изложени на тютюнев дим. До 2030 г.

БЛИЦ

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F само 40% наркомани в България... нещо нереално ми се виждат...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.