Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

В БГ нямаме такъв опит, в САЩ не се пуши по заведенията, нищо не се е заобиколило, заведенията функционират.

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябваше отдавна да се забрани пушенето във всички заведения. Писна ми...

Повечето от хората в моето обкръжение не са пушачи (сравнително голям процент от роднини и колеги), но най-лесно е да не се съобразяваме с околните. Цигарата може да се изпуши навън, но аз не мога да си изнеса порцията или да обиколя целия град да си търся заведение.

А на мен ми писна от разни непушачески мекерета с претенции навсякъде и за всичко.... Ако не иска да пуши, прав му път, да изчезва, никой не го задържа около мен.... То бива бива, но нахалството ви взе да минава всякаква граница.... Имате си места за непушачи, а пак се врете около пушачите нали...че и пълна забрана искате...имате да вземате с извинение от трите най-дългия....

П.С не стига че сте абсолютно малцинство, но и с измислените си оправдания искате тотално да определяте реда навсякъде.... няма да стане, докато аз съм жив...

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Със сигурност ще се намери вратичката и в тази забрана.. Но това непречи тя да е една добра идея, защото каквото и да си говорим, тютюнопушенето е една наркомания, а човек в такова състояние не се пита, той се лекува... ако не с моркова, то с тояжката. Жалкото е, че от цялата работа ще спечели сивия сектор, а загубилите ще са децата по училищата, които са лесно податливи да правят това, което е забранено... За мен тютюнопушенето, трябва да се обяви за болест и да се лекува в комуни.. до пълно отказване. Това плюс правилна политика в училищата и контрол по продажбата и над сивия сектор, ще реши проблема.. Хайде със здраве и както се казваше в един виц : "Аз пуша, за да имам 3 черни дроба, та да не ми пречи на пиенето..." :Phttp://www.youtube.com/watch?v=Dii4vtcK0rY&feature=related

А на мен ми писна от разни непушачески мекерета с претенции навсякъде и за всичко.... Ако не иска да пуши, прав му път, да изчезва, никой не го задържа около мен.... То бива бива, но нахалството ви взе да минава всякаква граница.... Имате си места за непушачи, а пак се врете около пушачите нали...че и пълна забрана искате...имате да вземате с извинение от трите най-дългия....

Типично - имаш навика да демонстрираш липсата си на възпитание във всяка тема, в която ти се отвори случай.

В повечето случаи една компания, която излиза някъде се състои от пушачи и непушачи. И на непушачите им се налага да изтърпят дима, вместо да си излязат кротко пушачите пред заведението за по цигара.

Типично - имаш навика да демонстрираш липсата си на възпитание във всяка тема, в която ти се отвори случай.

В повечето случаи една компания, която излиза някъде се състои от пушачи и непушачи. И на непушачите им се налага да изтърпят дима, вместо да си излязат кротко пушачите пред заведението за по цигара.

Липсата на възпитание си го демонстрираш ти драги... кой ти дава право да се разполагаш навсякъде само ти .... След като хората повечето пушат... Това че явно ти липсва чувството за такт и мяра е видно... многото претенции ти казвам къде са, там където можеш да видиш ушите си през крив макарон... И следващия път ми говори пак за възпитание и култура...

И относно примера ти, ако непушачите искат да се цепят да се цепят.. но когато са по-малко, да дават наклон на ситуацията къде да се ходи, и в коя част на заведението да се седи, никога не съм позволявал.. мисля че ме разбра нали.... Ако искаш чист въздух, никой не ти пречи да отидеш там където ти харесва... или навън ,или в мястото за непушачи... Но да искаш всичко да е за непушачи, просто не си познал.. Аз пък от своя страна, също сам решавам къде да ходя ... и с кого да се съобразявам в различните ситуации...

....

А бой по каската? :rolleyes:

Човеко, аз отивам в кафене и се появява някой като теб, който да ми дими.

Аз не пуша активно, не искам и да ме одимяват.Аз трябва да си замина, защото ти си се натресъл и си почнал да ме димиш?

Айде да си имаме уважението?

А бой по каската? :rolleyes:

Човеко, аз отивам в кафене и се появява някой като теб, който да ми дими.

Аз не пуша активно, не искам и да ме одимяват.Аз трябва да си замина, защото ти си се натресъл и си почнал да ме димиш?

Айде да си имаме уважението?

Май не си познал ситуацията ми се струва... и за боя, ако искаш, ще го получиш заради наглостта си... Тъкмо ще се научиш да уважаваш и другите около теб, и да се сетиш че света не се върти само около теб и твоите претенции и самочувствие....

Май не си познал ситуацията ми се струва... и за боя, ако искаш, ще го получиш заради наглостта си... Тъкмо ще се научиш да уважаваш и другите около теб, и да се сетиш че света не се върти само около теб и твоите претенции и самочувствие....

Така, ако си мислиш, че непушачите са длъжни да търпят одимяването от пушачите, в голяма грешка си.

Вредиш си, Ок, твоя си работа, обаче аз може да не искам да ме дими някой пушач, нали?

Влизам в заведението, застава някой на съседната маса и почва да ми дими.

Аз трябва да изляза поради каква причина, можеш ли да ми обясниш?

А заплахите ги задръж за себе си, никак не си плащещ, он-лайн геройо.

Светът не се върти около мен, но НЕ се върти и около ТЕБ.

С каквото щеш се трови, не трови и мен, просто е!Аз нямам вина и не съм взимал решението вместо теб.

Разликата е, че един непушач не вреди на един пушач, но обратното е факт!!!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Така, ако си мислиш, че непушачите са длъжни да търпят одимяването от пушачите, в голяма грешка си.

Вредиш си, Ок, твоя си работа, обаче аз може да не искам да ме дими някой пушач, нали?

Влизам в заведението, застава някой на съседната маса и почва да ми дими.

Аз трябва да изляза поради каква причина, можеш ли да ми обясниш?

А заплахите ги задръж за себе си, никак не си плащещ, он-лайн геройо.

Влизаш в заведение където се пие и пуши.. тогава отговорността е твоя... май ти не си познал..

Мисля че явно насоката на мислене ти е доста погрешна, с презумпция че не трябва да се пуши никъде в заведенията.... Свободно, поправи се, онлайн мислителю непушач....

Ще димя, това е мое право... а твоето право е да си по-скромен с претенциите, и да се свиваш в местата които закона ти е дал право да не се пуши... надявам се е ясно, за да не повтарям...

...

На теб май не ти е ясно.НЯМА да ми казваш къде да се свивам аз!

Един непушач НЕ трови един пушач, но един пушач ТРОВИ един непушач.

Твое право е да си пушиш, като си го решил така, но не трови и тези около теб.

Утре мое да додеш и у нас да ми подимиш, а? Щото то в закона не е писано, че у нас не може да пушиш.

На теб май не ти е ясно.НЯМА да ми казваш къде да се свивам аз!

Един непушач НЕ трови един пушач, но един пушач ТРОВИ един непушач.

Твое право е да си пушиш, като си го решил така, но не трови и тези около теб.

Хаха, а ти няма да ми казваш тогава къде и къде да се свивам аз , драги ми претенциозни непушачо :rolleyes: .... казах ти, с многото претенции, шута в г*за, и навън на свеж въздух..или там където ти е отредено от закона място за непушачи.... Стой където решиш, но няма да решаваш вместо мен със смешните си оправдания за вредата от пасивно непушене.... Тровил се бил хахахах ....

П.С И примера за дома ти е абсолютно невалиден, аз във вас ще се съобразя с теб, но ти вкъщи, ще се съобразяваш с мен , нали разбираш.. ако искаш идвай, ако не не, никой не те насилва, а и не си задължен да ходиш по заведения... нито е нещо жизненоважно за теб като непушач да си по заведения...

...

Аз не ти казвам да се свиваш където и да е било, просто да не ми димиш в лицето, когато отида в заведение/ресторант.

Като не вреди пушенето, защо след 20годинки пушене един пушач не може да избяга 100метра, без после да си изкашля белите дробове? Аз не искам да бъда така. ЯСНО?

А с това правене на интересен все някога ще си намериш майстор, който да ти смачка мутрата.

Аз не ти казвам да се свиваш където и да е било, просто да не ми димиш в лицето, когато отида в заведение/ресторант.

Като не вреди пушенето, защо след 20годинки пушене един пушач не може да избяга 100метра, без после да си изкашля белите дробове? Аз не искам да бъда така. ЯСНО?

А с това правене на интересен все някога ще си намериш майстор, който да ти смачка мутрата.

Моля, ела да те пробвам на 100 метра тогава, непушачо.. виждал съм ги точно такива като теб непушачи, да не могат да избягат 100 метра :) ..явявал съм се пиян на изпити по физическа, и такива непушачи, непиячи, манияци на здавословен живот и сие съм ги правил смешни http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Толкова си заблуден драги ми непушачо, че няма повече накъде... не можели да пробягат 100 метра, да не говорим за издържливост, там ще те смачкам още повече...

П.С И не забравяй добрия тон непушачо, мисля че доста търпеливо отговарях на необоснованите ти претенции и наглост, затова не ми говори за мачкане на мутри.. търпението е до време, нали знаеш!!! Колкото и голяма добродетел да е, идва време и тя се изчерпва...

Не си бил никога пушач мисля,но това си е голяма краста и ако отида в заведение и немога да запаля аз също бих си тръгнал.Аз нямам кола но не виня шофьорите и теб(мисля имаш),че ме тровите.Колко заводи тровят въздуха ако знаеш,но не ги спират.

...

50 метра-6 секунди :lol6: Възможност за каране по 100+км колело за ден. Съжалявам, объркал си човека.

Браво, че си се явявал на изпити пиян. Награда ли да ти дадем? Kaкъв героизъм.

С подобни неща може да се похвали само някой 16годишен...

Това за мутрата не беше заплаха, чисто и просто ще се намери някой по-тарикат и по-силен от теб.

Да видим дали пред него ще си толкова дързък, ако чисто физически може да те пребие.

Така, отклонихме се много от темата. Въпросът е, че не искам да ме димят.Чисто и просто.

Дори и самият аз да пушех, отново не бих димил непушачите около мен, само за да покажа колко съм велик и как всички трябва да се съобразяват с мен.

С което доказа тезата че си мислиш че всички места са привилегии за непушачи, и всеки пушач трябва да се съобразява с тях.. да да ама не, както и се опитах да ти обясня, но явно безуспешно...

За пореден път се доказва че явно непушачите страдате от понижена мисловна активност ...

jjjjjk и Hamza - продължете си караницата на ЛС или на живо !

Няма цял форум да ви гледа сеира.

Считайте това за предупреждение.Темата се затваря.

• 2 месеца по-късно...

Лекари искат тотална забрана на пушачите

Лекари от Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести „Св. София" настояват законът за тоталната забрана на тютюнопушенето на обществени места в България да влезе в сила от 1 януари 2012 г.

Това обяви д-р София Ангелова от името на лекарите от белодробната болница, които ще изпратят специално обръщение към премиера Бойко Борисов, в което детайлно мотивират искането си.

Д-р Ангелова подчерта, че рекламите на тютюневите компании не показват страшното лице на последиците от цигарите, болката и страданието в очите на болните, техния житейски крах и смъртта на пушачите. Лекарите обаче ежедневно се сблъскват с тези проблеми.

По думите на д-р Ангелова, тревожен е фактът, че 85-90% от болните в белодробните клиники са пушачи, а две трети от останалите 10-15 процента са пасивни пушачи. Това са хора, които не пушат, но живеят или работят с пушачи. 50 на сто от българите пушат, а останалите се опушват от тях.

Изключително тревожен е и проблемът с ранното пропушване при децата. Близо 50 процента от младите хора на възраст между 15 и 18 г. са трайни пушачи. В толкова млада възраст пушенето води до огромни рискове за белите дробове.

изт.

Нищо няма да се получи от забраната.

Насила хубост не става. Българска народна пословица

.....

А лекарите могат ли да си гледат работата? И дали имат неопровержими доказателства за влиянието на никотина? Или всичко е просто реклама и внушения?

Аз като заклет пушач, не съм съгласен с условията по налагане на забраната. Мой приятел има собствено заведение което е малко и не му позволяват да го направи само за пушачи(а повтарям е собствено), защо трябва да заобикаля закона и да го прави клуб? Все едно да му забранят да пуши в къщи.Това за мен е погазване на правата. Като толкова ги боли за пушенето, да забранят цигарите като дрогата, а не да ги продават във всеки магазин и да ми определят къде да пуша.

Непушачите умирали здрави......аз пък искам да си умра болен :D

а искаш ли да живееш болен, аз да пия ледена мастика а ти хапчета и сиропи, аз да гледан гаджета на сянка в градската градина а ти борове и разни трудно дишащи старци. вече сме на години айде да не разсъждава ме като хлапета

OFF Със сигурност няма да умра от тютюневия дим, но от журналистическо заглавие - може...

И как точно ще се забранят пушачите?!

А по темата - всеки пушач в един момент става непушач, но го решава сам и при това остава толерантен към пушачите завинаги... докато има цигари, ще има и пушачи.

а искаш ли да живееш болен, аз да пия ледена мастика а ти хапчета и сиропи, аз да гледан гаджета на сянка в градската градина а ти борове и разни трудно дишащи старци. вече сме на години айде да не разсъждава ме като хлапета

Искам сам да решавам как да живея.Моето здраве си е мой проблем.А и не съм убеден,че цигарите са най-вредното нещо,а като стана въпрос за гаджетата.....има такива дето само ги гледате,а има и дето и под борче и в парка ще си палваме по една цигарка след.. :D сещай се какво ,не си хлапе :D

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.