Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против ограничаване на пушенето на публични места сте ?

Анкета за/против пушенето на обществени места 207 гласували потребители

1. 1. Какво е вашето мнение по въпроса?

• ЗА забраната
      61%
      127
    • ПРОТИВ забраната
      38%
      79
    • Нямам мнение по въпроса
      0%
      0

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Много съм съгласен да вържат цените на цигарите и горивата - айде да видим тогава на кой ще му хрумне да забранява цигарите ;) що не забранят карането на коли на обществени места :D само вкъщи - от хола до тоалетната и обратно :D

• Отговори 1,7k
  • Прегледи 115k
  • Създадено
  • Последен отговор

...а тютюнджиите ще се преследват....

Преследва се цигарения дим, не тютюна. В Холандия, примерно, леките наркотици се толерират, но не се употребяват по улиците, както е забранено и пушенето.

значи мене могат да ме тровят с колите си - аз не мога да си пуша баси...

И двете неща са отвратително гадни. Както мразя да дишам цигарен дим и да смърдя на цигари, така не харесвам и неизгорелите газове от автомобилите. Разбира се, проблемът с автомобилите има много по-трудно решение. Което нито означава, че двата проблема са свързани и не трябва да се търси решение на единия, щом няма за другия, нито означава, че трябва така да се оставят нещата и да се спре да се търси решение.

Жалко, че не са забранили пушенето по спирките на масовия транспорт. И ресторантьорите няма защо да мрънкат, че ще изгибят клиентите си. Хората няма да спрат да ходят по заведения. За сметка на това вместо да пушат, ще се увеличи консумацията на храни в заведението. Затова частният бизнес само ще спечели от цялата работа.

Жалко, че не са забранили пушенето по спирките на масовия транспорт. И ресторантьорите няма защо да мрънкат, че ще изгибят клиентите си. Хората няма да спрат да ходят по заведения. За сметка на това вместо да пушат, ще се увеличи консумацията на храни в заведението. Затова частният бизнес само ще спечели от цялата работа.

хаха още малко и данък Слънце, въздух, Луна и небе

:laughing4:

кой ходи по заведения негов проблем - излишна моя грижа

нито им ям манджите с хлебарки и сополи нито се набутвам за пиенето им разредено и повторено

под небето нали може а или не може

:rolleyes:

Ако има облаци не може

трябва небето да е често без облаци. :D

значи мене могат да ме тровят с колите си - аз не мога да си пуша баси

а зареждайте с екологичен бензин бе

:D

:Може да пушиш ако си сложиш катализатор. ;)

Редактирано от novobranec (преглед на промените)

Ако има облаци не може

трябва небето да е често без облаци. :D

мчи то над големото селу смог ти за небе питаш

Интересно ми е по какъв начин ще събират глобите от 300 - 500 лева, след като минималната работна заплата е 290 лв?

Ще пишат актове, на когото и както успеят да "излъжат", които в много крайни случаи ще се изплащат и ... :) те това, на практика не събираеми...

Редактирано от Марея (преглед на промените)

600 човека ще уплътняват работното си време в преследване на "кух закон".

Значи искат да легализират марихуаната и еднополовите бракове,а тютюнджиите ще се преследват...

Има нещо много сбъркано в системата.

И тази сбърканост се представя за "правилно" и то на всички нива и места...

Отвсякъде е ясно, че лобито на нарко-производителите е по.силно от лобито на тютюно-производителите.Доколкото знам от мои познати отдавна в Сащ те "преследват", ако пушиш тютюн, но не те "закачат", ако взимаш наркотици. Презумцията благодарение, на която успяват наркобосовете да водят войната с конкуренцията е, че, когато човек пуши, вреди на себе си и на оклоните, докато при наркоманите - те бредят единствено на себе си.

Гадно е, противно е, но така успяват "мафийотите", а и, сигурно, с много повече пари за лобиране. Те много добре знаят, че човек е склонен и много лесно податлив към всякакъв род зависимости. Ако не е една, ше е друга. И, що да не е само тази, която те предлагат.

Редактирано от Марея (преглед на промените)

когато си купите електромобили - тогава и аз ще си купя електронна цигара

и ще се съобразявам къде да пуша

както вие ме тровите - така ще ви тровя и аз

Публикувано изображение

Днеска имах спортен-работен ден :tongue2: Представете си една тумба мърди и тюфлеци лапнали цигарите и след 10 минути бягане след топката ни изнасяха :shy11: Аз съм отишъл да попуша здравословно а те сега и това ще ми вземат :huh:

Ето едно решение ,които иска да си пуши на воля . post-275581-0-60006300-1337462401_thumb.

когато ти така си караш колата хахаха

когато ти така си караш колата хахаха

Когато си купя кола ,ще помисля върху предложението ти .

Просто погледни на решението ,че може да се приложи и в обратният вариант ;)

Пуша от 25 години ,че и повече и ще продължавам да пуша ,доставя ми удоволствие ,но просто съм за, забраната на закрити места ,мислейки за деца ,бременни жени и хора с здравословни проблеми .

Ето и сега ,пия си кафето с цигарка,пиша във форума и си казвам , е няма как да се лиша от това удоволствие.

Когато си купя кола ,ще помисля върху предложението ти .

Просто погледни на решението ,че може да се приложи и в обратният вариант ;)

Пуша от 25 години ,че и повече и ще продължавам да пуша ,доставя ми удоволствие ,но просто съм за, забраната на закрити места ,мислейки за деца ,бременни жени и хора с здравословни проблеми .

Ето и сега ,пия си кафето с цигарка,пиша във форума и си казвам , е няма как да се лиша от това удоволствие.

деца, бременни и болни ходят ли по кръчмите а

:ohmy:

Ходят,ходят.... : )

Глобите за пушене на открито само с полицай

Глобяването за пушене на забранено място от 1 юни ще става само с полицай, тъй като инспекторите от районните здравни инспекции нямат право да ни искат лична карта. Те не са регистрирани по Закона за достъп до личните данни, разкриха вчера от самата инспекция.

На практика за да ни напишат акт, санитарните служители трябва да впишат в бланките имената ни, ЕГН-то, адресът по местоживеене и номерът на личната карта но това може да направи само оторизирано лице, каквито са служителите на реда.

Около 600 инспектори ще следят дали се спазва забраната за пушене на обществени места, на стадиони по време на спортни изяви, в дворовете на училища, детски градини и дори на тротоарите край тях, съобщи д-р Димитър Димитров, завеждащ Дирекция „Обществено здраве” в Министерството на здравеопазването, цитиран от "Монитор".

По думите му ведомството имало готовност да изпрати санитарните инспектори да следят за спазването на закона, тъй като решението е очаквано отдавна. Това обаче е целият наличен състав на всичките 28 регионални здравни инспекции. Според Националната пациентска организация обаче те ще бъдат затруднени, тъй като въпросните инспектори няма да се занимават само с пушенето, но трябва да следят още за санитарните условия в магазините, заведенията за хранене, разрешителните за продаваните стоки в магазините и куп други неща, които вършат и сега.

blitz.bg

Направо гениално измислено! :D

За да бъде осъществено глобяването, трябва да се разкрият още 600 работни места за полицаи, които да придружават инспекторите, защото ако трябва да се вика полицай, докато той дойде "престъпникът" ще е офейкал.

А това, да следят спазва ли се забраната и евентуално да глобяват, могат да го свършат само полицаите без санитарните инспектори.

А може би се съмняват, че един полицай не може да определи дали някой пуши на забранено място или не?!

Обидно за полицаите...

и още толкоз полицаи и санитарни инспектори да следят собствениците на кучовците дали им чистят акитата хъхъ

щото аз фаса си го нося в ръката до контейнер или кошче за боклук

:D

Говорим за пушенето на закрито ,не всичко ,що е закрито е кръчма .

Говорим за пушенето на закрито ,не всичко ,що е закрито е кръчма .

е да де знам, аз за кръчмите говоря -

каква ще стане тя а - ще минем на битов алкохолизъм

:drunk:

:drunk:

Те хората отдавна са минали на битов алкохолизъм, само ние още се чудим и маем :D

Те хората отдавна са минали на битов алкохолизъм, само ние още се чудим и маем :D

мда - на кой Терминал да ходим

Ходят. Аз неведнъж съм виждала и деца и бременни, след 19 ч. в кръчми.

Ми, всеки сам решава какъв начин на живот да води и как да възпитава децата си, нали? :)

И все пак, за да бъда точна, за бремеинните е малко по-различно. :)

хаха още малко и данък Слънце, въздух, Луна и небе...

И това какво общо имаше с моите думи?

мчи то над големото селу смог ти за небе питаш

Разбира се. Цигарите също се включват в този смог. Добре, че затвориха Кремиковци.

Ами...не мисля, че си длъжен :D

Напротив, природата ме е задължила.

...И, що да не е само тази, която те предлагат.

Така е. Затова САЩ се опитват да разпространят забраната на леките наркотици в цял свят, затова се опитват да наложат пиенето на Кока Кола като стандарт, затова налагат и цялата си дебилна "култура". Виж, примерно едно Холандия е в пъти по-цивилизована. Докато в САЩ различните производители на нанркотици се борят едни с други за част от пазара. И ние да вземем да гледаме точно от тях :( Впрочем и в Турция е забранено пушенето на обществени места, а нацията е един от най-големите консуматори на тютюневи изделия. Но не се оплакват, а напротив. Осъзнават, че така е цивилизовано. Затова и ще влязат в европейския съюз и ще ни изпреварят оюе по-осезаемо. А ние дето имаме толкова добър потенциал, ще си останем гето, само защото всеки се бори да запази навиците си да прецаква другите, но няма да тръгне да се бори за напредъка на цялото общество.

когато си купите електромобили - тогава и аз ще си купя електронна цигара

и ще се съобразявам къде да пуша

както вие ме тровите - така ще ви тровя и аз

Както вече обясних, не можете да използвате колите за оправдание, че тровите околните. Да не говорим, че много хора нямаме коли. Добре, че в крайна сметка ги въвеждат тия закони, точно за такива като теб, които проявяват нулева толерантност към обществото, в което живеят.

Всеки може да си ходи на каквито си иска обществени места.

...трябва да се разкрият още 600 работни места за полицаи...

Места за полицаи и сега има. Няма желаещи, които да работят за 500 лева заплата. В момента положението е такова, че 99% от полицаите са "бивши" престъпници, или тъпанари, които не стават за друго.

и още толкоз полицаи и санитарни инспектори да следят собствениците на кучовците дали им чистят акитата...

А дано и това се въведе. Както и намордниците. За съжаление българинът отдавна е доказал, че ако не го накарат да направи нещо общественополезно насила, той сам няма да тръгне да го прави.

Нали не ходиш по кръчми, к'во ти дреме?

мда - на кой Терминал да ходим

Който ти е най-близо и побързай.

добре, тва за закритите помещения го разбирам и съм за, така или иначе е забранено в цял свят, обаче тва за откритите стадиони, летни кина и т.н. е сори, ама не го разбирам. Айде за детските площадки е обяснимо, ама да накараш запалянковците на Левски и ЦСКА да не пушат на стадиона си е трудно начинание. Интересно ми е как ще ги глобяват инспекторите ония ми ти хуни-агитки :no-no::shock11:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.